Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
-
mire föl ez a nagy mellény?
tök jó, hogy megpróbálod elmagyarázni, de ha nem vagy tisztában a fogalmak jelentésével, akkor jobb lenne, ha nem idéznél és nem magyaráznál jogszabályokat, mert csak félrevezetsz másokat.
a szerződéskötés, ahogy lejjebb is írtam, addig tart, amíg a webshop visszajelez - ez mind interneten keresztül történik. onnantól kezdve szerződéses viszonyban vagytok - ő köteles a visszaigazolt áron szállítani, te pedig, ha szállít, fizetni érte.
az a rész, amikor személyesen átveszed, és nem vagy távol (3 felkiáltójellel), az már a szerződéses kötelezettség teljesítése. ennek a formájáról a törvény nem szól.
azt már csak egész mellékesen teszem hozzá, hogy eddig egyszer éltem az elállás jogával, és az pont egy weben rendelt, személyesen átvett termék volt. a webshop a rugalmasságnak minimális jelét sem mutatta (vettem helyette drágább terméket, de abba nem akarták beszámítani, ill. pont a 30. napon utalták a pénzt vissza), de az fel sem merült, hogy személyesen vettem át, és akkor nem megy az elállás. 'nuff said.
-
mrhitoshi
veterán
Én arra jutottam, hogy FHD-ban majdnem hogy mindegy milyen a processzor. BF3 alatt próbáltam multiban, maximum 5-8FPS különbség lehetséges a processzorok közt. Nagyjából ez a tendencia más játékoknál is. Ha physx-es a játék, akkor ott nagyobb különbségek lehetségesek, ha a CPU-n fut a Physx.
-
Dealer95
őstag
Na tesztelgettem kicsit az új Sapphire 7850-es karimat.
ASCI 76%-ot adott neki.
Eddig alapfeszen (1,138) a Catalystban 1050Mhz-re kimaxoltam, Teljesítmény -10%-on -> teljesen stabil (Heaven, Metro2033, Future Soldier + MoH Warfigter alatt)
[RAM 1250-re húzva, tovább nem is fogom, úgy sem dob rajta sokat]A GPU-t majd később nézegetem még, hogy mennyi a vége.
Az új, Dual-X-es, Elpida RAM-os változatról van szó.
MoH Warfighter -> FullHD, minden max -> 1510MB vRAM használat.
Venti 42% -. GPU max 57fok -
RMZ250
senior tag
Na, a "kihajcsavagynemhajcsa" témához térjünk már vissza egy kicsit
Néhányan nem ajánlják a 965BE procihoz a 7870 karit még talán húzva sem. Most játszottam egy kicsit a MoHW-rel fullHD, ultra beáll. mellet. Minden hardver alapon. A képmentésen látszik: VGA 99% a Phenom meg 80-90% körül.
Most akkor hogy is van ez. -
lowzor
veterán
válasz
Alpachino #8283 üzenetére
Tőlem kb mindig megkérdezi a futár, hogy kibontsuk-e a csomagot, mielőtt átveszem, mert akkor ő is tanúja, hogy mi van benne-és esetleg sérült-e. Ha nem kérdezi meg, akkor is kérem, hogy bontsuk fel, mielőtt kifizetem és mindig beleegyezik.
(#8282) Peace:
Igen, jelenleg az a legjobb vétel. Én gondolkodás nélkül lecserélném rá, ha 1 gigás 7850-em lenne. Ja és ne Gigabyte-ra cseréld, hanem Asus-ra, Sapphire-ra esetleg MSI, vagy Powercolor.
-
kovsol
titán
ára miatt szerintem is a 7870 a befutó, és a mostani 12.11 ha kijön végleges bugmentes állapotban akkor az eddig NV-re optimalizált játékokban is javulni fog a 7870 teljesítménye. Meg az GCN architektóra is szerintem időtállóbb ! az a másik érv
én 7850 vs 660 között vaciláltam -
=HG=
addikt
"1. § (1)2 A rendelet hatálya arra a szerződésre terjed ki, amelyet fogyasztó és vállalkozás köt egymással termék, illetve szolgáltatás értékesítésére irányuló, a vállalkozás által működtetett távértékesítési rendszer keretében olyan módon, hogy a szerződés megkötése érdekében a vállalkozás kizárólag távközlő eszközt alkalmaz (távollevők között kötött szerződés)."
Én megpróbáltam elmagyarázni, de nekem tök mind1 hogy értelmezed !
Benne van a nevében : Távollevők között !!!! Ha oda mész, nem vagy távol !!!Bár tőlem eléggé
-
Alpachino
veterán
Nem jól látod...
A futár nem kerülhet a képbe, mert fizetés nélkül nem bonthatod ki a csomagot, amit a boltba adtak oda neki, vagyis, neki csak az a szerepe, hogy neked kézbesítse, te pedig fizess. A boltba teljesen más, mivel kibonthatod és meggyőződhetsz róla, hogy az van benne amit kaptál.....
"HD 7870-esnek csak a GTX 660 Ti lehetne vetélytársa, jól látom a helyzetet?"
Igen teljesen jól
-
Peace
nagyúr
Feltételezem itt senki nem fogja letenni a voksát az NV mellett, de ha objektíven próbáljuk nézni a jelen helyzetet, akkor a HD 7870-esnek csak a GTX 660 Ti lehetne vetélytársa, jól látom a helyzetet? Na mármost az előbbi 60k körül mozog árban, az utóbbi meg 80k. Egyértelmű, hogy most a legjobb vétel egy 2 gigás HD 7870, vagy tévedek? Csak azért vacillálok, mert az 1 gigás 7850-estől még most kéne megválni, amíg relatíve új, és van rá 1 év gari. Vagy inkább hagyjam a fenébe, és törődjek bele, hogy lassan kifutok az 1 giga VRAM-ból?
-
elolvastam a törvényt, és sehol nem látom benne az átvétel módját szabályozva. a szerződés pedig akkor jön létre, amikor megrendeled az árut, és a webshop visszaigazol. ami utána történik, az mindegy.
én azt írtam, hogy ha egy webshop oldalán írják, akkor nem mérvadó, nem pedig azt, hogy félrevezetés. mint tudjuk, minden szentnek maga felé hajlik a keze - és ebben az esetben is ez bizonyosodik be.
-
lowzor
veterán
Szvsz mikor a futár meghozza, akkor is meglátod, hogy mit küldtek és ha nem azt, akkor nem kötelező átvenni. Ha átveszed, az azt jelenti, hogy elfogadtad azt, amit küldtek, tehát tök olyan, mintha a boltban vennéd át személyesen.
Kb nem is erről szól ez, hogy ha nem azt küldik, akkor visszacserélhesd. Ezt a 8 napos visszaadás lehetősége nélkül is kötelező megtenniük. Ez azért van, hogy ha nem tetszik/ nem felel meg, vagy valami hasonló, akkor visszaadhasd. -
=HG=
addikt
Egy webshop oldaláról. Egyébként itt elolvashatod a törvényt. Rögtön az első paragrafusban benne van, hogy akkor érvényes, ha kizárólag távközlő eszközön történt a szerződéskötés ! Teljesen logikus: megrendeled, nem azt kapod amire gondoltál, és visszaküldöd.(Távollevők között kötött szerződés) De ha személyesen veszed át, akkor már meg tudtad tekinteni, hogy azt kaptad amit rendeltél. Tehát mintha bementél volna a MM-ba....
Bocsáss meg, de azért mert egy webshop oldalán írják, nem feltétlenül félrevezetés. És mint írtam, teljesen logikus.... Az hogy Te hogy gondolod, az más kérdés. -
Fisherhun
tag
értem okés
-
-
tasakos
tag
Végig gondoltam, nem a pénzt kérem vissza, hanem kérem , hogy cseréljék ki a kártyám. Neten rendeltem, a 8 munkanapba még beleesek. Meg ez is alátámasztja a dolgokat: PCX.hu weboldalon van rajta.
Vásárlástól való elállás
A 17/1999. (II.5.) kormány rendelet szerinti 8 napos elállást kell biztosítanunk, hogy meggondolhasd magadat, de nálunk akár 2 hétig is meggondolhatod magadat.
Mik a legfontosabb tudnivalók az elállással kapcsolatban?
Az átvételtől számított legfeljebb 2 hét áll rendelkezésedre, hogy a megvásárolt terméket visszajuttasd hozzánk
A terméket olyan állapotban juttasd vissza hozzánk, ahogyan átvetted. Vigyázz rá, hogy a csomagolási elemek és a tartozékok se sérülhessenek.
A visszaérkezést/leadást követően ellenőrizzük a termék, a tartozékok és a csomagolás állapotát és ha mindent rendben találtunk kérésed szerint visszatérítjük vagy levásárolhatod az árát
Az elállás a következőkre sajnos nem vonatkozik:
bontott szoftverekre
Nem rendeltetésszerűen használt, vagy sérült termékekre
Személyhez kötött, egyedi megrendelésekre. Ide tartoznak a komplett, egyedi igény alapján összeállított számítógépek, valamint az egyedi igény szerinti nagyobb mennyiségű megrendelések
Szolgáltatások esetében. Ide tartoznak a kiszállítás, gépösszeszerelés és egyedi szervizköltségek díjai
Bármilyen értékcsökkenést okozó használatba vételre -
=HG=
addikt
Rosszul tudod, ha személyesen, akkor buktad a 8 nap indok nélküli elállást
"Az elállás joga
A Megrendelő az 17/1999 Korm. rendelet 4. §-a alapján -kiszállítás esetén- jogosult az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállni a vásárlástól.
Az elállási jog csak a házhoz szállítással átvett termékekre vonatkozik. Amennyiben az árut személyesen veszi át, az ügylet "normál" vásárlásnak minősül, így nem tartozik a távollévők között kötött szerződések körébe." -
Fisherhun
tag
Nagyon jó :S XD
Visszasírom a 480GTX emmondjuk a fogyasztását nem de olyan szépen vitt mindent
-
Fisherhun
tag
Hali!
Nem rég szereztem be egy sapphire 7870 OC kártyát és felfedeztem ,hogy játékokba nem mindegyikbe de az új need for speedbe nagyon idegesítő hogy ilyen hosszú elnyújott szaggatást lehet észlelni tehát ilyen lüktető hatása van .Másképp nem tudom elmondani
Vajon ez miért lehet ?
Friss minden diriverem
Nézegettem teszteket interneten és olyan fps számokat érnek el evvel a karival én meg megse közelítem pedig egy Amd fx 8120 duruzsol auto overlockon és van még mellette 8GB DDR3 1600Mhz blu hyper ram.
Az alaplap is egy elég húzós darab volt asrock extreme 4 990Fx szóval mi lehet a probléma ??? -
válasz
Inv1sus #8260 üzenetére
Első körben vedd vissza alap órajelre(GPU és Ram is) a VGA -t ha úgyis fagyogat akkor tegyél egy próbát ezzel a DRIVER -el
-
tasakos
tag
Értem, akkor ez a megoldás lesz. Kb ilyenkor mennyi idő mire visszautalnak? 1-2 hét? :S...
-
pityeszka
őstag
Sziasztok.
Sikerült hozzájutnom egy 7870-hez. Eddig csak "zöld" kártyáim voltak, de most eljött az idő, hogy kipróbáljak egy pirosat is, ami szép fekete.
Elsőként azt kérdezném meg, hogy a kicsi tápom elég lesz-e hozzá mert 500W az ajánlott. Viszont volt már 260-am, 460-am ezzel a táppal amelyek, (ha jól olvastam a teszteket) kb. ua. fogyasztanak. Tuning nem lesz.Másodszor pedig melyik drivert ajánljátok hozzá?
Lehet, hogy kicsit túlzás volt 7870-et venni 1680x1050-re, de ez kihagyhatatlan bolt volt. A közeljövőben így váltok FullHD-re majd, oda pedig el kell majd a kraft. -
PIT888
tag
BF3-al többnyire, aha
De azért mással is majd, amik jönnek.
-
PIT888
tag
Köszi az infót! Bíztatóan hangzik
Corsair 600T házam van most, elférnének kényelmesen. Bár nem tudom, hogy egy 4ghz-re húzott i7-950 elbírna velük szerinted?
-
kockaharcos
senior tag
Szia
Én GTX680ról 7970-re váltottam,majd arról HD7870 DC II v2 Crossfire-re.
Én teljesen elégedett vagyok vele, az új driverrel nincs microlagg sem, teljesen sima a játék, és a teljesítmény magáért beszél.
Nekem most egyedül a feszültség emelés/csökkentéssel van bajom, nem akarja az igazat. Ha jó a házad akkor a kártyák úgy fognak üzemelni,mintha egyedül lennének, értsd: 50%-os ventivel mennek, és 60 fok alatt marad a gpu hőmérséklet mind a kettőnél, az alsó még hűvösebb is. -
PIT888
tag
Sziasztok!
Meghalt napokban a 7970-es karim, így gariztatva lesz, de nem nagyon akarom megvárni a végét normális vga nélkül. Azon filózok, hogy vegyek-e egy másikat és majd ha garis megjön eladom, vagy ilyesmi, vagy esetleg egy 7870 DC2 CF-et beújítok. Kérdés az lenne, hogy CF hogy szuperál az új driverrel, valamint úgy általánosságba, nincs vele sok macera? 2gb rammal ellehetne lenni egy ideig és egy 7970-hez képest jóval erősebb is lenne.
-
Inv1sus
addikt
Sziasztok!
A gépemre felraktam WINDOWS 8-at és a legújabb drivert és tegnap játék közben kétszer is kék halált kaptam. Miután visszavettem a tuningot, már nem tapasztaltam ilyet. Esetleg valaki másnak volt valami hasonló tapasztalata? Mit kezdjek evvel?
-
Repsol600
addikt
válasz
Killerlaca #8246 üzenetére
Egyszerűen ellenőrizheted, hogy mi a hibás, vedd ki a kártyát és a monitort kösd rá az integráltra. Ha ezután is pöttyöz akkor a monitor, ha nem akkor a vga a hibás!
-
CJ3
senior tag
válasz
Killerlaca #8244 üzenetére
Lehet a monitor-------Ha meg VGA-akkor a memória miatt szokott ilyen csíkozódás pixel stb lenni
Volt régen egy 9600 XT m annál volt olyan, hogy függőlegesen elkezdett pixelcsíkokat csinálni..........
Nézd meg a Monitorod egy másik géppel, vagy valamire kösd rá hogy jól működik e -
lowzor
veterán
Szerintem 60K-ér még a használati útmutatót is sajnálják beletenni
(#8239) V.Dave:
Nem 3, hanem 8 nap és igen. De a pénzedet legalább 2 hét és sok zargatás, mire visszakapod. +a saját költségeden küldöd vissza.
(#8241) odorgg:
Indok nélkül visszalehet küldeni a hibátlan VGA-kat is 8 napig.
-
V.Dave
senior tag
Tehát akkor tegyük fel veszek sapphire 7870-et, és alapfeszem siralmas lesz a tuningja akkkor 3nap alatt bármikor szó nélkül kicserélik nekem egy másikra?
-
Attix82
addikt
válasz
tasakos #8230 üzenetére
Üdv.
8 munkanap , nem 8 nap (ez az elállás). Nem az átvételi munkanaptól számít hanem a következő, vagyis 4 munkanap telt el (szombaton is az volt hivatalosan)
3 munkanapos cseregarancia ezért fontos, mert ha hamarabb jössz rá arra, hogy hibás a VGA akkor kicserélik neked. Persze nem rögön, mivel most megint munkaszüneti napok következnek, hanem utána kaptad volna meg. (de már a 4. munkanapnál tartasz)
Ergo: jogilag márcsak az elállás maradt.
-
kovsol
titán
válasz
Alpachino #8226 üzenetére
ilyen van nekem. Ez is fekete nyák, a szürke szín is jó szerintem. Ahogy be van rakva a gépbe úgy a is látszik rajta az MSI felirat. Szerintem rendben van kinézetben. Az is tetszik, hogy az egész hűtés fém és nem műanyag burkolatot tettek rá. Amúgy meg szerintem nem lehet túl nagy eltérés a gyártók között. Korábbi VTX3D 6850 kártyám is nagyon rendben volt minőségre, csak a körítés és a kinézet ami ott nem volt a top-on, de amúgy a hűtés és a kártya teljesen hozta a szintet amit tudnia kell.
-
tasakos
tag
Értem.. És ilyenkor, alapesetben indoklás nélkül kérhetek új VGA-at, és/vagy vissza a pénzemet? Mert akkor most azonnal írok nekik...!!
-
CHIPman
nagyúr
válasz
tasakos #8230 üzenetére
Üzlettől függ, van ahol sz@rnak rá. Aqua, ipon, pcx meg hasonlók tuti megoldják, csak írj nekik minél előbb. Egyébként 8 munkanap, és azt számold, ami hivatalos. Értsd: Én egyszer a MM-ba vittem vissza cuccot, és mondtam, hogy beleférek a három munkanapba, mert hétvége nem az. Mondták, hogy pedig ők nyitva voltak. Én meg mondtam, hogy az engem hidegen hagy, vasárnap akkor se munkanap.
-
tasakos
tag
Sziasztok!
Ismét én vagyok a bajos sapphire 7870 oc 2 Gb karival. Szerintetek, ha okt. 24 rendeltem, és a futár okt. 2 6-án hozta, akkor vonatkozik még rá 8 napos visszafizetési, kicserélési dolog? (így munkaszüneti napokkor is? egyáltalán ezt minek veszik?) mert ki akarnám cserélni,itt valami nem stim ezzek a VGA-val az tuti.... Valaki írta, itt a fórumon és én is így tudom, hogy rendeltem és "távol" lakok az adott üzlettől akkor elvileg 8 nap a csere gari a 3 nap helyett...
-
munky
őstag
Sziasztok!
Szemezgetek ezzel a kártyával.
Nem tudjátok esetleg, hogy HDMI kábel jár-e mellé?
A termék honlapján zárójelben ez szerepel a listában: HDMI 1.4a high speed 1.8 meter cable (Full Retail SKU only)
A kiemelt zárójeles rész miatt lettem bizonytalan... Mit jelent ez pontosan és megfelelhet-e ennek a kritériumnak a linkelt példány
-
CJ3
senior tag
válasz
Alpachino #8226 üzenetére
Ezért akarok én is majd Fekete nyákosat venni
Ez nekem is megér némi +cash-t
Egyet sajnálok viszont ami a 6000 es szérián volt(Asus 6870)......
A VGA "talp" részén volt egy bika merevítő\hűtő lapka az Asus-nál, és most azt hiányolom, nincs, vagy is a 7950-en már van ilyen ahogy figyeltem a képeket -
Alpachino
veterán
Nem mindenki vehet Sapphire-t bármilyen jó és olcsó is...
Nekem a kék nyák miatt eleve ki volt lőve....a dizájn miatt, csak is az ASUS jöhetett szóba, ráadásul a hűtése, csendessége is kivalló........ esetleg még a MSI Hawk-ja....de az még drágább.....és nem is tetszett jobban.
Tehát én úgy vagyok vele, hogy össze kötöttem a kellemest a hasznossal, még ha ez +5K-ba került is..
-
CJ3
senior tag
válasz
Dealer95 #8222 üzenetére
Ennyire nem, hidd el....55-be kitenném, lehet holnap elmenne
És még azt mondanák rólam milyen korrekt csávóÍgy azt mondom milyen kapzsi ember
De mindenki saját dolga véleménye........
Most 56.5K ért Sapphire 7870-et vennék az tuti 5K val olcsóbb is és jó
és azt is ajánlom
-
V.Dave
senior tag
válasz
csucsbicep #8214 üzenetére
Szerintem a Sapphire nyert. Csakhogy innen PH-ról csemegézzek egyet:
ja és új nem használt.Sapphire ATi Radeon HD7870 2Gb GHZ Edition (11199-00-20G): 56.500,-
Jah most látom megint fáziskésésben vagyok, mindegy mostmár nem törlöm a hsz-t.
ha bemegy 55.000 alá a 7870 ára, akkor végre rászánom magam egyre.
-
gyuromoj
veterán
válasz
csucsbicep #8211 üzenetére
Gianninál Sapphire HD7870GHz Edition-t vettem 56,5k+1,25k postáért.
Van neki ASUS is ~60k-ért.(#8204) V.Dave és (#8212) CJ3
Mindenképp kipróbálom jövőhéten.(#8217) csucsbicep
Ott drágább a posta is és a kártya is. Most hogy kell új táp is, az a pár ezer forint pont kapóra jön amit megspóroltam.
MSI-t akartam, de remélem ezzel is meg leszek elégedve. -
CJ3
senior tag
válasz
Dealer95 #8213 üzenetére
Én azért sem venném meg mert bolti áron adja.........
62-ért adja pffffff kapzsiság
Nem mondom hogy adja 40 ért, de pl 55-be kidobná elvinnék pár nap alatt....így szerintem nem igazán fog kelleni, ha nem változtat az áron.
Nem a hardverker áraihoz kell igazítania hanem pl a hardverapró-hoz....kockaharcos 59 ért vett V2 es Asus-t...kettőt isJaja Sapphire 7870 már van 56-57 ért
és jó a hűtése!
-
csucsbicep
nagyúr
-
Dealer95
őstag
válasz
csucsbicep #8211 üzenetére
Azt írta Asus-t szeretne, azért linkeltem olyat
-
CJ3
senior tag
válasz
Osutora #8205 üzenetére
Nekem i5 3450 em van a 7850-et 99%-on hajtja szóval lazán kihajtja a 7870-et is szerintem.........így van amelyikre van pénzed.....akkor inkább 7870-----Sapphire vagy Asus
gyuromoj: Ez van nálam is csak nálam a SATA 1 SATA 2 port teljesen a VGA-alatt van, tehát fentebb még mint neked........L sata kábel a megoldás
Én is úgy voltam hogy 2 vinyó 1 DVD író ez 3 a 4-ből....
Csak nekem a 2 winyóba megy az L-kábel mert oldalra vannak...szóval nekem így macerásabb volt, de végül is a 2 winyóé ment alulra(Sata 3-4 ....ahol volt hely ....a DVD meg kapott egy L Satát felülre Sata1 és így minden fasza -
Osutora
csendes tag
válasz
csucsbicep #8207 üzenetére
Neked is köszönöm
míg írtam,jött a Te tanácsod is.
-
Osutora
csendes tag
Sziasztok !
Szeretnék tanácsot kérni Tőletek VGA vásárlással kapcsolatban.
Egy Intel i5 3550 processzor mellé melyik kártya lenne harmóniában? HD7850 vagy 7870 ?
Válaszotokat ill. tanácsotokat előre is köszönöm -
=HG=
addikt
-
gyuromoj
veterán
válasz
->Raizen<- #8200 üzenetére
Akkor nem aggódok tovább. Eddig semmi baj nem volt, de majd csak jövőhéten tudom tesztelni mert akkor lesz új tápom. Idővel ha lesz pénzem akkor szerintem váltok Z77+K-s procira, de egyelőre szerintem elég lesz ez is.(G620+HD4670-ről váltottam)
(#8202) =HG=
Nem hiszem, mivel a kártya hűtűje nagy és közel vannak a sata portok, amúgy is 4-ből 2-t simán eltakar, de lehet kipróbálom majd. Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Opel topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged