Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhitoshi
veterán
Régen jártam itt.
Mit ajánlotok a Videó lejátszáshoz, milyen beállításokat ? Itt gondolok a zajszűrésre, élkiemelésre stb.. Szóval ami a CC-ben a Videó alatt a Minőség opciónál elérhető. Vagy esetleg tudtok erről linkelni valami cikket ? -
mrhitoshi
veterán
válasz
katt777 #48928 üzenetére
Első volt a BIOS reset, és utána se ment. Egyébként még egy kis adalék: Mielőtt felraktam ezt a drivert, simán ment minden. Aztán egy kikapcsolás után be sem bootolt a rendszer, még a BIOS-ba se lehetett lépni, sípolt és utána újraindult. Memóriák ki-be pakolgatása után rájöttem, hogy az egyikkel nem akar menni a rendszer. Jó ez közel sem a driver hibája, de érdekes.
-
-
mrhitoshi
veterán
válasz
katt777 #48911 üzenetére
Semmi nem történt. Annyit néztem csak félre, hogy a régit nem szedtem le előtte, de nem értem, hogy ebből hogyan jön az, hogy csak egy BIOS frissítés után ismeri fel az alaplap a VGA-t, ráadásul rendszer-vissazállítás után.
Most hogy letakarítottam a régi Win-t, minden megy, de ekkora tortúrát még sose láttam.
Ja igen, ami konkrétan teljesen betette a kaput, az az volt, hogy megpróbáltam felrakni a Virtu MVP-t, és azután az OS be se tudott töltődni. -
mrhitoshi
veterán
Valaki tapasztalt ilyet a 14.4-es driver után ? [link]
-
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Dany007 #42707 üzenetére
Beépített AA. Ha az, ami a játékban van nem elég jó, akkor a driveres megoldás sem fog csodát tenni, vagy ha mégis, akkor egy nagy erőforrászablás lesz az egész.
GTA 4 ráadásul ilyen szempontból nagyon ótvar, hiszen konzolport, és ott nem igazán van ilyenre lehetőség. Szerintem GTA 4 miatt nem érdemes küszködni. -
mrhitoshi
veterán
válasz
kovsol #41787 üzenetére
Csapjunk hozzá még egy Hitman AB.-t. Aztán vannak a tipikusan elb@szott játékok, mint az AC.
Annyi a szerencséje eddig a PC-s piacnak, hogy nem kaptak rá a fejlesztők a komolyabb fizikai motorokra eddig. A GTA 4 volt az első komolyabb (szerintem), és igencsak megfőttek a CPU-k. Szerintem most ugyan az lesz, mint anno mikor megjelent a PS3. -
mrhitoshi
veterán
Nem találkozott valaki ilyennel ?
Próbálgattam állítgatni az órajelét a VGA-nak. MSI AB-val, de egy rakás fos volt, mert egyrészt nem engedett feszültséget állítani, másrészt meg az volt a baja, hogy beállítottam egy értéket, aztán GPU-Z-vel megnéztem, és 300MHz-et írt, és azon a frekvencián is ment a VGA, mikor 1100MHz-t adtam meg Core Clock-nak.
Aztán Sapphire Trixxel próbáltam, de most oda jutottam, hogy hagyni akarom a fenébe. Az ACC-ben megadnék egy jól bevált 1050MHz-t, de valami miatt 1100MHz-t ad meg alapbeállításnak.
Ez még hagyján, de nem is tudom átállítani a frekvenciát bármit is csinálok. Teljesen megbolondult az egész. -
mrhitoshi
veterán
Üdv! A legújabb 3DMark esetében nem vagyok tisztában, hogy milyen pontok számítanak jónak, de azért futtattam egy tesztet a legújabb szerzeménnyel. [link]
Vélemény ? A Ramok olyan furán alacsony frekvencián futnak. -
mrhitoshi
veterán
válasz
kovsol #39783 üzenetére
Ekkora CPU gyilkos a BF4 ?
És mi van a ~10%-os CPU teher átvétellel Dx11.1 alatt ?
Illetve arról lehet valamit már tudni, hogy a Mantle mekkora valós teljesítmény növekedést idéz elő BF4-ben ?Illetve ezt most vagy elfelejtettem, vagy nem tudok róla: Mantle alatt a GPU áttud venni terhet a CPU-ról, vagy csak alkalmazhatatlan grafikai effektek fognak megjelenni BF4-ben. Az világos, hogy teljesítménynövekedés lesz.
-
mrhitoshi
veterán
Szerintetek melyik CPU passzolna jobban egy 7850 mellé ? intel i5-2500 vagy AMD FX 8320 ?
Melyik lenne jobb játékra ? -
mrhitoshi
veterán
Várom a Mantle-s tapasztalatokat.
-
mrhitoshi
veterán
Az jár valami minőségbeli romlással, ha DVI kimentre átalakítóval kötök HDMI kábellel egy kijelzőt ?
-
mrhitoshi
veterán
Azt tudja valaki, hogy a Sleeping Dogs vajon miért fagyhat ki állandóan, ha be van kapcsolva a HiRes textúra pack ?
Kevés lenne a rendszermemória ?
Ha ki van kapcsolva, akkor semmi baja a játéknak, de ha bekapcsolom, akkor kb 10s után kidob asztalra, és semmi.
Amúgy sokat vesztek, ha nem kapcsolom be ? -
mrhitoshi
veterán
válasz
->Raizen<- #25420 üzenetére
Na ez már korrekt.
Kicsit visszább véve a Post Process effekteket és az AO-t már tökéletesen játszható is.(#25424) gyuribácsi88: Nem könnyelmű kijelentés az!
-
mrhitoshi
veterán
válasz
->Raizen<- #25338 üzenetére
Az a vicc, hogy FXAA mellett csinálnak mérést.
Meg megint ott vagyunk, mint a Crysis 3-nál, hogy nem közlik a grafikai beállításokat, csak odabökik hogy FXAA. Lutri. -
mrhitoshi
veterán
válasz
->Raizen<- #24297 üzenetére
A jó öreg ADSL.
Nem hiszem, hogy sokat segítene is, de Hajdúszoboszlón semmi probléma sincs. Igaz Hajnali 3-kor olyan volt a város, mint ha a déli sarkon lennék. Debrecenben meg sikeresen elestem részegen az ónos esi miatt. -
mrhitoshi
veterán
válasz
csucsbicep #23255 üzenetére
Hehe. Van egy pár gépész emberke.
És akkor most a mellbevágás, tovább menni nem nagyon gépész szakon szeretnék, hanem fizika. -
mrhitoshi
veterán
válasz
- = Zk = - #23244 üzenetére
Nekem egyelőre sajnos még csak egyetemes csúcseszterga jutott.
Arkennys:
hát ezt most meg nem mondom, egyelőre erősen tanuló fázisban van a dolog. -
mrhitoshi
veterán
válasz
- = Zk = - #23237 üzenetére
Netán gépészetet tanult az úriemeber ?
-
mrhitoshi
veterán
válasz
csucsbicep #23231 üzenetére
CNC.
-
mrhitoshi
veterán
Miért van ez FC3-ban ?
Szörnyű nézni, mikor a szőrzetek így néznek ki.
Egyébként hatalmas hosszal győz a C3 a FC3-al szemben. -
mrhitoshi
veterán
válasz
seederking #22148 üzenetére
Ezekkel a beállításokkal hogy fut, hogyan mozog az FPS ?
-
mrhitoshi
veterán
válasz
->Raizen<- #22075 üzenetére
Azt tudom, én és azért játszottam a bétában SMAA-val, de SMAA-n belül 2x és 4x között nem láttam a különbséget. Amúgy 4x mellett mennyivel csökken az FPS ? Jelentősen ?
-
mrhitoshi
veterán
válasz
->Raizen<- #22068 üzenetére
Miért tetted 4x SMAA-ra az élsimítást ? Én nem vettem észre különbséget a 2x-es vagy 4x-es között.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
->Raizen<- #21738 üzenetére
Azokkal a beállításokkal nem tudom elképzelni a 30 feletti átlag FPS-t, kivéve ha közeleg valami.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
polgi803 #21723 üzenetére
Mondjuk érdekes párosítások. Inkább játszok "csak" High beállításokon és 4xSMAA mellett, mint hogy ennél kisebb legyen az élsimítás értéke, bár bétában már elfoghatód volt a 2x-es is.
És azt írják, hogy ezt akkor ajánlják, ha 30FPS-nél nagyobb átlag FPS-t szeretnénk kihozni, ergo tuti készülnek még valamivel az AMD-sek. -
mrhitoshi
veterán
válasz
->Raizen<- #21614 üzenetére
Nincs a grafikonon, de gyorsan el lehet helyezni rajta, egy gyors saccolással.
Nagyjából a GTX 570 köré helyezhető, szóval. -
mrhitoshi
veterán
válasz
seederking #21615 üzenetére
Jaa. Itt az oldal: [link]
-
mrhitoshi
veterán
Na! Utána kerestem, csak van remény a Crysis 3-nál: Medium High
Ezek már tűrhetőek is lesznek számomra.A bétában pedig úgy vettem ki, hogy messze a legjobb eredményt az SMAA algoritmus hozza, és ez a leggyorsabb is. Szóval majd egy kis trükközés árán, csak meg lesz High grafikán az 50 FPS.
A Post-Process efektek is brutális felzabálták a gépet a bétában, és alig van különbség számomra, és nem kis FPS csökkenésről beszélek. Szóval nem kell megijedni.(#21613) mrhitoshi: Micsoda ? Mivel lesz jobb, ha rövidebb a link ? Nem értelek.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
->Raizen<- #21483 üzenetére
ööö Nekem mintha rémlene valami olyan grafikon, hogy a Radeonok ereje igazán csak élsimítás alatt jön ki. Szóval ez, hogy Nvidia kártya ennyit produkált még nem jelent semmit, mert 7970-nel kellene megnézni.
A másik, hogy számunkra ugyan csak irreleváns, mert nem egy kategóriában játszunk.
Szóval egy 7870-es teszt érdekelne High grafikán + 4xAA, FHD mellett. -
mrhitoshi
veterán
Van itt valaki, aki játszik az AC3-mal ?
Valami nagyon nem stimmel még mindig azzal a grafikus motorral. Elméletileg most már használ 4 magot, de akármit állítok a grafikán, nem nő, se nem csökken az FPS.A FC3-ban ha az AA-t 4x-ről átrakom 8x-ra, akkor láthatóan kevesebb az FPS. AC3-ban, ha az élsimítást állítom magasról, nagyon magasra, akkor semmi.
Vagy ugyan ez a többi beállításánál is. CPU limitre gyanakodnék, de mikor vissza veszem, akkor sem nagyon változik a helyzet.Esetleg tudja valaki, hogy hol lehetne elérni mélyebben a grafikai beállításokat ?
-
mrhitoshi
veterán
Nem is rossz, ahogy nézem az eredményeket. Unigine Valley [link]
Min FPS szerintem a vinyó miatt ekkora. Mostanában kezdenek problémám lenni miatta. Nem tölti be gyorsan a rendszer a mappákat stb... -
mrhitoshi
veterán
válasz
kovsol #19575 üzenetére
Ez a 3 külön teszt nem azért van, mert ez a bench cross-platform ?
Szóval hogy az első teszt mindenen lefut (ARM Chipek, asztali gépek, Tabletek), a második már korlátozottan, és a harmadik a nyerő számunkra ?(#19580) gyuribácsi88:
Akkor meglesem már én is a boltban.
Amúgy nem az volt a baj a win7-tel, hogy nem volt alatta SSD, hanem hogy ugyan azon a gépen a nem új telepítésű win8 sokkal gyorsabban fut, mint a win7. -
mrhitoshi
veterán
válasz
gyuribácsi88 #19554 üzenetére
Érdekes... még meg se jelent a DS3.
(#19561) gyuribácsi88: Jóval gyorsabb, mint a lomha Win 7.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
gyuribácsi88 #19334 üzenetére
7870-vel ? Milyen CPU-val ?
Nekem nagyjából ugyan ezen beállításokkal átlag 40 FPS-sel megy. Játszható érték, de vannak helyek, ahol kicsit CPU limites. Persze ez megint csak akkor derült ki, mikor elkezdtem mérni, addig fel sem tűnt.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
gyuribácsi88 #19331 üzenetére
Ilyet nem nagyon tapasztaltam, vagy inkább nem is figyeltem. De milyen beállításokon megy 80-90FPS-sel ?
Érdeklődés képen. -
mrhitoshi
veterán
válasz
- = Zk = - #19315 üzenetére
Ezért lenne jó tisztázni a dolgot szvsz.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
- = Zk = - #19309 üzenetére
Oder auf Deutsch. Es ist auch eine Möglichkeit.
Amúgy érdekes. Még így sem annyira érthető számomra, hogy mit is akar.
(#19313) peckamal: Jaaa.
-
mrhitoshi
veterán
Amúgy hoz látható javulást a legújabb beta driver ?
-
mrhitoshi
veterán
válasz
- = Zk = - #19228 üzenetére
Nem halnál el. Én viszonylag sok játékkal nyúzom a 7850-et, mellette egy PH II X4 van ~3,8 GHz-en, és eddig nem nagyon találtam olyan játékot, ami nem futott volna szépen FHD-ban, normális, ésszerű beállítások mellett.
Max Payne 3, Far Cry 3 szépen fut. Crysis 3-mal sincs baj, pedig rajta van a 4x MSAA. A sok CPU erőt kívánó játékokkal meg nem nagyon szoktam játszani, magyarán előbb jelentkezne GPU limit nálam.(#19230) Size83 : Az AA kell mindenhova. Majd ha 19"-on lesz UHD felbontás, akkor talán nem. Persze ez egyéni vélemény.
-
mrhitoshi
veterán
Nem is olyan rossz ez a Crysis 3.
Ha nincs bekapcsolva post-process effekt, akkor simán játszható a játék, még így is béta állapotban.
FHD-ben, 4xMSAA + minden High-on, kivéve a post process, a játék minimum 29-39 FPS-t produkált, és Maximum olyan 60 FPS körül mehetett, átlag olyan 40-45FPS körül lehetett.
Sajnos még érződik, hogy béta, mert a GPU kihasználtság ~ 60% volt, ami lúfasz. Lehet még optimalizálni kellene.Amúgy ez a Post-process effekt mit is takarna ? Mert hogy látványban nem vettem észre semmit se a kikapcsolása után az biztos. Ha ezt az élsimításra érti, akkor gondolom van beépített élsimító algoritmus, ami gyorsabban fut le, így teljesen felesleges a Post. Persze ha jól tudom.
Ha viszont ezt másra használja a játék, akkor nem tudom. Ami biztos, hogy nagyot ugrott vele az FPS. -
mrhitoshi
veterán
válasz
->Raizen<- #18819 üzenetére
Én nem vettem meg a Crysis 2-őt, érthető okok miatt...., de ha jól megcsinálják a 3-at, akkor lehet vevő leszek, persze csak jó áron.
(#18818) gyuszaa:
-
mrhitoshi
veterán
Eddigi vélemények a Crysis 3-ról emberek ?
Jól fut, szép ? Van DX11 ?
-
mrhitoshi
veterán
Ti milyen beállításokat használtok Far Cry 3 alatt ?
Illetve ugyan itt FC3-ban a Max GPU frame buffer beállítás mit csinál ? -
mrhitoshi
veterán
válasz
- = Zk = - #17620 üzenetére
Hát így elsőre semmi javulás a 12.11-hez képest. 1250MHz-en 12.11-el 7800 GPU pontot kaptam, most 13-al 1230MHz-en 7300GPU pontot kaptam. Mondjuk csak én érzem, hogy ez így nem reális ?
Nagyjából ~500 pontot jelentene +20MHz ? -
mrhitoshi
veterán
Az új 13.1 -es catalysttal ennyit hozott: [link]
Nem rossz ez. -
mrhitoshi
veterán
válasz
BomiBoogie #17034 üzenetére
Változó. Nekem 1,138V. Ez, feltételezhetően az ASIC Qualitytől függ.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
BomiBoogie #17031 üzenetére
1,20-25 V. Nekem 1,21V-on 1250MHz/1350MHz jött ki.
-
mrhitoshi
veterán
Nincs olyan tuningprogram, amely sys. startupkor egyből aktiválja a tuningot ?
Egyedül, amit tudok az az AMD-s Overdrive, de az meg csak ugye 1050MHz-ig engedi felemelni a GPU órajelet, de nekem legalább 1100MHz kellene, mivel ez menne gyári feszültségen.
MSI és Asus féle program ugyan úgy nem jó, mert azok is csak 1050MHz-ig engedik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPad topik
- Itt a részletes One UI 7 frissítési ütemterv
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- KFA2 RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X SG Plus 1-Click OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Eladó egy Gigabyte Aorus Master Geforce RTX 4070 Ti SUPER videókártya 0
- ASUS RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X TUF BTF White OC Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- XFX SWFT 319 RX6800 16GB VRAM 2027-ig ALZA gari
- GIGABYTE 5070 Ti 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 2 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo V130-14IKB laptop /i3-6006U/8GB RAM/zsanér törött
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest