- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Két méretben debütált a Samsung Galaxy S10 FE, a nagyobbik nagyobb lett
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
Catalystban elég ha húzod kezdetnek, aztán ha még nagyobb teljesítményt akarsz, akkor GPU Tweak-el. Ezekre nem kell semmilyen új hűtés tuninghoz, mert nagyon hűvösek. Nálam még egy +40%-os tuninggal is full hangtalan a 7850 és 65 fok körül van terhelés alatt.
(#8974) darky@:
Elég, ha megnézed a tiéd. 1250 mhz-et bír 1,3V-on.
Meg rengeteg OC-s Gigabyte 7850-et küldenek vissza pl gariba, mert a gyári OC-t sem bírják. Plussz 1,6V-on viszik az 1050-et stb. Szóval van bajuk.A Gigabyte nem tartotta be az AMD referencia előirásait és emiatt a kártyák nagyobb meghibásodási arányt produkálnak, ez már csak hab a tortán. -
válasz
DeathAdder #8995 üzenetére
-
gyuromoj
veterán
-
Dealer95
őstag
válasz
DeathAdder #8993 üzenetére
De nem a tuningolt 7950-et éri utól...
GPU: 925->1100 -
DeathAdder
veterán
válasz
DroiDMester #8989 üzenetére
Azért lényegesen több pontot értél el, mint előtte a fullra pörgetett Hynix ramos 7850-nel (ami állítólag 1200 felett már 7950 szintje )
Akkor most hogy is van ez?
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Tyűha, egészséggel használd.
Ha lehet feszt emelni, az csak jó
1,382V-ig? -
->Raizen<-
veterán
válasz
Örülünk neki szép eredmény de lassan át lehetne fáradni a 7950\70-es topicba.
És még offba se raktad nem is tudtam hogy ez egy 7950-es topic.
-
válasz
kockaharcos #8714 üzenetére
No ma kaptam meg a
Egy gyors teszt(legelső teszt a vga -val koránt sem a vége alapfeszen) semmi babra csak CCC -ben feltoltam 1100/1500 -ra és természetesen DEFAULT CCC vel! és a GPU pontszámot nézni csak mert sajna kezd kevés lenni a i7-860@4300.MHz már ehez a karihoz
És a buzi BOOST miatt a teszt alatt 850-1100.MHz között ingázott a GPU majd megnézem a 2.es BIOS -al hátha abban nincs boost és fix en annyin jár a GPU mint amire belövöm, nameg majd jönnek a fesz emeléses tuningok is a hírekkel ellentétbe tudok emelni-csökkenteni feszt és nem csak a GPU(1,382.v) hanem a vRamok feszkóját is tudom csökkenteni-emelni
-
Hát mostmár tényleg nem tudom mitévő legyek. Holnap el tudnám adni a 6850-emet, de annyira a szívemhez nőtt a kinézete miatt
15-20k-t kéne ráfizessek és "csak" 40%-al jobb. Az a baj, hogy az utóbbi időben nem is igazán játszok, de mégis vásárolnék már valami új dolgot a géphez. Ez a legrosszabb, mikor az ember nem tudja mit kezdjen
-
gyuromoj
veterán
válasz
->Raizen<- #8982 üzenetére
Power Limit-et hol tudom állítani? Vagy azzal nem kell babrálni?
MSI AB szerint most 1218mV a Core Voltage. Ezt akkor egyelőre nem kell piszkálnom. -
->Raizen<-
veterán
válasz
gyuromoj #8981 üzenetére
Alapfeszen megnézed mi a vége a gpu-nak. 30-50 mhz-es lépcsős emelést javaslok. Msi afterburnert használd.
Unigine heaven-t használhatod hogy megnézd stabil e a kártya nincs e képhiba sehol de a battlefield 3 is nagyon jó stabilitás teszt!
Aztán jöhet a ram tuning ugyan ezzel a módszerrel. Feszt csak a gpu-nak tudsz adni többet. 1,3v-nál magasabb érték állítása nem javasolt. -
gyuromoj
veterán
Toltam egy kis BF3-mat. Guillotine küldetésnél járok. 1080p minden Ultra, minden maxon nem esett 40FPS alá. az jó ha végig 99% ment a VGA? MSI AB-vel íratom ki, 68 C volt a max. 47%fan speed.(kicsit hangos tűnt)
Volt hogy 1400mb kellett a kártyából.
Majd kell egy tágas jól szellőző ház és akkor tuti lesz minden.
Holnap lehet meghúzom, hogy lássam mit bír.
Tanács erre vonatkozólag?(sose csináltam még) -
B4l!nt
aktív tag
válasz
DroiDMester #8977 üzenetére
Köszi
-
-
B4l!nt
aktív tag
Egy 7870nél számít, hogy pcie 2.0 8x vagy 16x-os slotba teszem? A régi kártyámnak (gtx 260) nem számított és azért tettem inkább távolabb a cpu-tól.
-
Alpachino
veterán
válasz
DeathAdder #8969 üzenetére
Tulajdonképen, igen, ha arányában azonos százalékban tudjuk tuningolni mind két karit....1300MHz, már a 7870 is a 7970 szintjét nyaldossa....
-
Chapel
addikt
válasz
Dealer95 #8968 üzenetére
Köszi, őt nem ismertem!
Asus-t nem láttam sajnos sehol elérhetően Pesten gyári bolti, garival...7870 már nagyon a pénzmag határ felett van, illetve az elvi határom felett egész pontosan.
Jó, ha azon múlik, hogy 3 csúszkát arrébb kell húzni a rivatunerben (vagy a megfelelőjében) akkor természetesen én is tuningolom. Én extra hűtésre, komolyabb tudást igénylő progira gondoltam, mikor írtam hogy nem akarom húzni. -
Pug
veterán
válasz
DeathAdder #8969 üzenetére
Ha %-ban azonos abban is a tuningpotenciál, akkor igen.
-
DeathAdder
veterán
Engem nem zavar a nagyobb testű kártya mérete, sőt jobban be is jön, ha minél nagyobb monstrum van a gépemben
Alpachino - "a gyári sebesség különbözetet fogjuk visszakapni"
Tehát ha egy tugggyukmilyen (
) 7850 el tud érni egy gyári 7950-et, akkor a 7870 még ezen is túlmutatna 15-20%-al?
szerk.: lehet kétértelmű, de nem kötözködni akartam
csak kérdezem.
-
lowzor
veterán
gondolom elég, ha ennyit írok
a 6870-el 4200 volt a Graphics Score-om 3D mark 11-ben
A 7850-el meg 7900 12.11-el, 1200mhz-en.Szerintem ez mindent elmond a teljesítmény különbségről.
Amúgy a giga helyett nem tudnál mást választani?(#8961) kockaharcos:
Miután beléptel alt+tab, majd újra ugyanez a kombináció és alt+enterrel vissza teljes képernyőre. De úgy csináld, hogy a térképet ne hozza be.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos #8961 üzenetére
Így van alt tab alt enter kombó és nálam az fps drop megszűnt.
-
kockaharcos
senior tag
Nem találom a megoldást az NFSMW fps leesésre, valami alt tab rémlik, plusz alt + enter, csak azt nem tudom mikor.
Valaki megmondaná?
Itt a topicban volt róla szó -
Chapel
addikt
Ugyan ma este már meglesz a Gigabyte 7850 2gb oc, az Asus 6870 1gb DC helyett, így némileg költői a kérdés, de mégis felteszem. (jó áron adom el/veszem az újat, így nem hagyhattam ki)
Kb. teljesítményben milyen változásra számíthatok, valós az a ~ 30% amit a tesztekben látok?
Illetve ami még felmerült bennem, látva a dupla ventis hűtést - ez ugye azért nem lesz hangosabb mint a DC hűtéses 6870 volt?
(Sőt még kevesebbet is eszik ha jól tudom...?)Konfig:
Asus P8H67M-Pro
8gb Ddr3 1333mhz
i5 3550
Chieftec 500W CTG -
Alpachino
veterán
Majdnem mindegyik.... (pl az enyém
1.21v alapfeszen 1200-at megy stbilan) .kérdezz itt egy pár 7870 tulajt
Szerintem nem rosszab ez az arány mint nálatok 7850-eseknél
De szerintem ezt a témát zárjuk, mert sosem lesz vége.....
Mindenki olyan karit vesz, amire futja neki és az igényeit is kielégíti...szerintem.
-
Pug
veterán
Tényleg ennyire nehéz megérten, hogy a tuning nem csak típus, széria, hanem példány függő is, statisztikailag lehet általánosítani, de ez természetesen nem lesz igaz minden adott példányra, egyetlen egy hardware elem esetében sem? Szóval eléggé meddő ez a szócséplés.
Már elnézést, hogy mertem szólni...
-
Alpachino
veterán
Persze sokan azért tuningolunk, hogy egy következő kategória alapszintjét beérjük.
Pl. Nekem a 7950 szintje volt a célom, ami meg is van, már alapfeszen is, mert így van értelme a tuningnak, úgyan úgy mint a 7850-nek a 7870 szintére történő tuningolása.....ez így van rendjén és ez érthető is.
-
kovsol
titán
válasz
Alpachino #8936 üzenetére
Szerintem ez is játék függő, van ahol van 5% van ahol 20% eltérés. 3dmarkban meg van 15% eltérés a te és az én eredményem között miközben 5% órajel előnyöd van hozzám képest. GPU score -t nézve.
Én amikor megvettem a 7850 -t az volt a cél, hogy egy alap 7870 szintre fel tudjam húzni. Ez teljesült is, mert 1.138V al 1125Mhz -t tud 1.15V al 1170 -t, és itt már hozza a sima 7870 szintet. Majd ha kevés lesz akkor veszek még1 -t mellé azt meglesem milyen a CF. Egyelőre meg mindent visz amit próbáltam
-
Alpachino
veterán
Mit lássak ?
Azt hogy én nem használom 1.3mV-on 7/24-ben, még nem azt jelenti, hogy nem lehetne itt használni....engem kérdeztél személy szerint....nem ?
Egyszerűen annyi az egész, hogy nekem bőven elég ez a teljesítmény ezzel a fesszel és hőfokkal
"24/7-ben 1,21V-on "... és te biztos vagy benne, hogy minden 7850 tulajnak ennyit megy 1.21mV-on ?
-
nubreed
veterán
Én is pont a Sapphire 7870 Ghz Editiont szemeltem ki magamnak, még jó, hogy olvasom a topicot. Természetesen nem szeretnék hibás darabot venni, ha a boltban előállok azzal, hogy mielőtt megveszem a kártyát, szeretném kibontani és megnézni, hogy minden rendben van e vele így külsőre, vajon mennyire fognak csúnyán nézni rám?
-
Alpachino
veterán
felesleges cinikuskodnod...
mert nem én akarom bizonyítani, hogy mekkora királyság a 7870, hanem pont fordítva ti 7850 tulajok szeretnétek ezt mindenáron bizonyítani, pedig bárhogy csűrjük csavarjuk a két kari között tuning ide, vagy oda közel 20% van, pláne az új 12.11b-el,
Egyébként sem nem nekem vannak olyan szlogenjeim, hogy "1200-on már a 7950-et is hozza" a 7850
De tovább megyek.....szerintem akkor 1225-ön, meg már lassan a 7970-et is
Ja...3DMark 11 és csak 1285MHz-es GPU-val
[link]
-
gyuromoj
veterán
Megérkezett a CTG500-am. Beszerelem és utána csinálok pár tesztet.
-
RMZ250
senior tag
válasz
seederking #8929 üzenetére
Nem értem miért kaptad fel a vizet te okopali. Ott van egy kibaszott nagy kép, le is van írva a gyengébbek kedvéért, hogy a GPU másik oldala. Mit akarsz még ennél pontosabb leírást
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #8929 üzenetére
De közvetlenül alatta ott a kép
-
seederking
őstag
Mielőtt okoskodnál,kérdezz.
Ennyit írtak róla + lentebb,hogy nem látnak hibát "A GPU felett hibás valami forrasztás asszem és szemmel is látható"
Ebből adódóan gondoltam valaki pontosabb leírást ad vagy egy képet linkel a hiba pontos helyét illetően.
"Katasztrófa",hogy egyesek elolvasnak 1-2 sort és belepofáznak ,miközben azt sem tudják míért ír az ember.
-
RMZ250
senior tag
válasz
seederking #8925 üzenetére
Komolyan mondom ez katasztrófa, csak néhány sorral van feletted(10).
Nem olvasod a totyikot -
kockaharcos
senior tag
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #8925 üzenetére
Ezt írtam én is
(#8917) Baxo89:
Húzd fel kezdtetben 1200-ra catában, aztán teszteld Heaven-el. De teljesen felesleges tuningolni mikor még alapon sem elég neki ez a proci. Ha nincs sok pénzed, akkor vegyél használtan egy H61-es lapot, meg egy Sandy i5-öt, kb 40-ből kijönne. Az a minimum ehez a VGA-hoz.
-
kovsol
titán
válasz
kockaharcos #8921 üzenetére
nekem meg 1800/2400
persze unlock után csak
-
lowzor
veterán
Kezdetben húzd Catalyst-al 1050-re és futtass le egy Heaven.t, hogy stabil-e. Ha nem elég az 1050, akkor GPU Tweak-el húzhatod feljebb. Amúgy tényleg nagyon kevés alá a procid, azért szokott leesni az FPS. MSI Afterburnerrel tudod monitorozni a GPU kihasználtságot, meg a többi dolgot.
-
Baxo89
tag
12.10es driver megy rajta, ez kimaradt. Érdemes a 12.11b felrakni? Jobb lesz sokkal, nem hibádzik ilyesmi? tuningnál is jobb?
-
Baxo89
tag
Sziasztok!
Vettem egy Sapphire HD 7870-es karit, nem az OC-s és szeretném picit húzni, mi az a gpu mhz és memoria mhz amit még elbír alap feszen a kártya? Ja és mivel tuningoljam tudom leírta már valaki, de annyian írtok és olyan sokat, így gondoltam megkérdem, remélem segítőkészek lesztek.
Alap Catalystel is lehet, de leszedtem az asus afterburner-t. Olyan progi is érdekelne amivel játék közben tudom nézni a gpu terhelést is, a 3,2 ghz-t megprobálom feljebb tornászni a procinak, ha nagyon nem lenne elég a vga-nak. Némely játékban érthetetlenül leesik az fpsem amit ezzel a karival vígan kellene vigyen. Crysis Warhead, crysis 2, Borderlands 2. Egyelőre ennyi és előre köszönöm a segítségeteket
-
petymeg
addikt
Üdv!
Nekem Sapphire 7870 "GHz Edition" kártyám van.
Néha előfordul, hogy HW igényesebb játék alatt (pl. BF3) vagy 3DMark lefagy a kép, de az is előfordult, hogy kép fekete a hangszóró meg búgott mint az állat, csak a reset segített.
Ez vajon VGA probléma vagy RAM?
-
kovsol
titán
válasz
torma1981 #8909 üzenetére
A ventilátor szabályozásával nem vagyok kibékülve főként, mert nagyon durva lépésekben lehet csak állítani a venti fordulatot. Amúgy teljesen elég a proci alá egy ilyen lap. 4400 24/7 -re sima ügy benne, de 4900 -t is sikerült elérnem vele, csak azt nem bírtam lehűteni már. De igazából kétlem, hogy az ilyen 30-35k körüli kategóriában bármelyik lap is kevés lenne egy i5 alá. Ezek nem esznek olyan sokat, hogy sokmillió fázis keljen alájuk. Még mindig inkább egy jó tuningos procit kell kifogni nem pedig az alaplapra költeni a sok sok pénzt, főleg ha nem rekordokat akarsz döntögetni benne.
-
sakal83
addikt
válasz
Alpachino #8904 üzenetére
Egyébként én benne lennék egy összehasonlításban. Levennéd a procid 3.6.-ra és futtatnánk tesztet:
- Crysis 2
- Sniper Elite
- Heaven
- 3d mark 11A vgam 1200/1400-en menne, a tied 1300-on. Illetve Azonos órajelen is megnéznénk, mondjuk 1200/1400
Megszűnnének a viták. A tesztek pedig lefutnának 30 perc alatt bőven.
-
V.Dave
senior tag
válasz
csucsbicep #8893 üzenetére
akkor mondhatjuk azt hogy ez a Sapphire Dual-X egy gyakran leselejtezett lapkákból álló márkanév lehet?0
Meg ha jól értem ez a Dual-X ilyen olcsósított vakítás lehet, mint pl az hogy mind elpida chipet kap, és a kártya hosszából lecsípnek hogy olcsbban gyárthassák viszont így tuningolni is kevésbé lehet.
-
Alpachino
veterán
ott a : "ha".....
És ha nem ?
de ez az egész beszélgetés ezzel a "tuning mizériával",... "meg ki tud több feszt adni" versennyel kezd vicces lenni...szerintem maradjunk annál a tábláztatnál amit az előbb linkeltem
Vagy, ha nagyon erőlteted, akkor küldj 3DMark 11 tesztet 7850@1200-al én meg küldök 7870@1300-al és meglátjuk, hány %
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Formula-1
- Renault, Dacia topik
- Windows Insider Program
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Két méretben debütált a Samsung Galaxy S10 FE, a nagyobbik nagyobb lett
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest