- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhitoshi
veterán
Emberek! Az megoldható, hogy a VGA 3D-s képességeit kihasználjam egy Samsung D6100-as TV mellett ?
A múltkor próbáltam, de nem sikerült. -
V.Dave
senior tag
válasz
olymind1 #7784 üzenetére
"Cím: Pest, 1064 Budapest, Podmaniczky utca 57. II/14 (JELENLEG NINCS ÜGYFÉLFOGADÁS, CSAK SZÉKHELY!)
Személyes átvétel itt: Jelenleg nincs személyes átvételre lehetőség, kérem érdeklődjön email-ben."hát ez nekem elég gyanúsnak tűnik szerintem felejtős lesz. Még arra lettem volna kiváncsi hogy ezek nettó vagy bruttó árak de nem találtam rá utalást.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #7791 üzenetére
Mi a baj azzal a tappal?
-
tasakos
tag
Ójaj, mondanak itt mindent, köszönöm szépen a segítségeteket! Megnézem sorban amiket linkeltetek!
A Sharkoon 500W WPM- ről amúgy tényleg csak jót olvastam eddig. Az a baj, hogy véges a keret, így VGA vásárlás után...
-
tasakos
tag
válasz
DroiDMester #7791 üzenetére
Oks, megnézem a tápot.
-
válasz
tasakos #7787 üzenetére
No azt a tápot én gyorsan el felejteném!
akkor inkább A-DATA HM-650 abszolút ár/érték bajnok ráadásul Moduláris! és ugyan olyan minőségi belső(CWT) van benne mint pl a Corsair tápokban! de segítségnek egy részletes teszt róla! és ráadásnak még egy teszt
-
miresz
veterán
válasz
tasakos #7787 üzenetére
Én ez: Corsair 600W GS alá nem adnám. Egyben hagyott 12V-os ág amin 49A-t tud. Ez kell neked,ha tuningolni is akarsz. A Gagyibájt tápokat meg felejtsd el.
Vagy kicsivel drágábbért Corsair TX 650 5év garival.
-
tasakos
tag
válasz
DroiDMester #7782 üzenetére
Hiszek én, hisz pont az itt javasoltak alapján nyúzom mindenféle játékkal.
Az eddigi tapasztalatom az volt, hogy elég, vagyis a másik kártyának az VOLT. Ennek már nem, ennyi. Attól még a maga kategóriájában jó táp, de ezekszerint tényleg kevés már ehhez a konfighoz. Ez lesz helyette a befutó Sharkoon 500W WPM Peace
-
TomiLi
addikt
Egyelőre óvatosan próbálgatom. Konkrétan két játékot raktam fel, mindegyik már több éves.
BF3, és hasonló mostani játékokat még nem látott, de előbb utóbb veszek egy-két új játékot is (előbb a hardvert fejezem be)
Tesztelést nem csináltam vele, a catalyst-ban óvatosan állítottam a két csúszkán tuning gyanánt. (1150/1250) Hibátlanul működik, gondolom a játékokhoz egyáltalán "nem szükséges" a processzor
- OFP Dragon Rising
- Race Driver GridEgy kis magyarázatot szeretnék kérni, ha nem gond:
- word detail - mi ez?
- view distance (ez az, hogy meddig "lásson" el az ember? Tehát, hogy milyen részletsen jelenítse meg a játék a hátteret, távolabbi objektumokat?)Postprocess, az mi? Vagyis melyik beállítások tartoznak ide?
Köszi
-
-
tasakos
tag
Na megvolt BF3 alatt full grafon a caspien borders alatt a gép restart.. Akkor megvan a hiba oka, és valszeg a furmark is e miatt feküdt meg kicsi a táp.. Érdekes, hogy eddig bírta többet fogyasztó VGA-val is, de ezekszerint öregszik..
. Akkor ebből csere lesz..
-
olymind1
senior tag
http://www.multi-bazar.net/shop_search.php?search=7850
http://www.multi-bazar.net/shop_search.php?search=7870Vélemények ezekről?
2gb-os 7850 43-tól, 2gb-os 7870 53-tól, gyanúsan olcsónak tűnnek...
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Tomix24 #7776 üzenetére
Na igen, de egy parányi probléma: gép a monitor mellett, tv pedig 10 méterre (erősítő is ott lesz majd), a jelenlegi kábel pedig nem 1.4-es azt hiszem.
Mennyibe fájhat vajon a legolcsóbb 10méteres 1.4es kábel?
Játékot nem zavarja, hogy kb 20méternyi kábel, mire eljut a jel?Illetve én alapesetben egy hifit használok a monitorral, jack-rca csatlakozás, és tökre szeretem azt a funkciót, hogy ha átváltok a tvre, akkor magától engedélyezi a hangot rajta, és a visszaváltás is sima, gondolom ez az erősítőre való kapcsolással eltűnne, hiszen egy kimenetként lenne kezelve.
-
Tomix24
addikt
Tipp: HDMI menjen az erősítőbe a VGA-n keresztül(1.4 out-ból 1.4 In-be), onnan meg az erősítőből HDMI-vel a 3D-s Monitorra, és akár egy TV-re is. Két HDMI kimenet van állt egy erősítőn.
3D -HALF SBS/tab foilmekhez bármi elég, DVi is egyébként.
3D - PC játék, 3D BD MVC - HDMI High speed kábelek, HDMI 1.4-es kimenetü VGA és Erősítő kell. -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, kérdés: lehet, hogy lecserélem a monitoromat egy 3d képes monitorra, viszont akkor borulni fog a csatlakozás rendje.
Jelenleg ugyebár hdmi-hdmivel van összekötve a tv, azért hogy a hang is a tv-n szóljon+később lesz erősítő, arra is hdmivel lesz csatlakoztatva, a monitor pedig dvi-hdmi kábellel van összekötve.
Gondolom csak a hdmi kimenet képes a 3d jel kiadására, tehát a hdmire most a monitort kell majd kötni, de hogy oldható meg, hogy dvin keresztül menjen a digitális hang (mint a olvastam volna, hogy az amdk képesek erre) tvbe és majd később az erősítőbe (és most nem az alaplapi optikai megoldásra gondolok)?
Vagy ha minden kötél szakad vegyek egy hdmi elosztót?
-
szerintem jól tetted, hogy lecsaptál az 59k-s 7870-re - lesz olyan helyzet, ahol a G540 erősen korlátozni fog (ott érdemes visszavenni az olyan beállításokból, mint world detail, view distance, etc.), de olyan is, ahol fel sem tűnik, hogy nem egy i5 van alatta. a sok postprocess cuccot meg gátlástalanul kapcsolgathatod felfelé
-
TomiLi
addikt
válasz
kockaharcos #7771 üzenetére
ventilátor is leég így
Késő van már!!!
- mondjuk mindjárt nyerünk egy órát!!!
Ügyes, nem semmi azért az a 10 fok!!!
-
kockaharcos
senior tag
Közben sikeresen alulfeszeltem a kártyákat, 1.125V lett belőle, és 1000MHz maradt, 10 fokkal lett hűvösebb mind két kártya, és ventilátor is leég így 50-55% körül. Húzni úgy sem kell ezt
-
TomiLi
addikt
Hajlok affelé én is....
Nem "olyan" nagy az a felár érte.
És mivel ITX-et szeretnék (tudom ez egy másik betegség) amin egy normális hűtő is van, a lapok terén sincs sok választásom, csak kettő:
- asus p8z77i (ha meg már ennyit áldozok egy lapra, akkor a cpu-nál nem fogok spórolni)
- evga z77 itx (ez még meg sem jelent)Jó lenne Nekem B75-ös, vagy H77-es lap is (és akkor no cpu tuning), csak azokból nincs olyan itx-es lap ami normális elrendezésű lenne, hogy a dVGA mellett elférjen egy torony cpu hűtő is (úgy ahogy én szeretném)
-
tasakos
tag
válasz
DroiDMester #7766 üzenetére
Határ eset tudom, majd ha tudok még félretenni veszek bele egy jobb tápot.! Amúgy valszeg jobb darabot fogtam ki, mert hiba nélkül megy ez a táp már vagy 3 éve.
-
-
válasz
tasakos #7761 üzenetére
400W-PNF bél van benne és osztott 12.v 14+15.A tud 15.A van a VGA nak ami ugye 180.W a 7870 meg 175.W os TDP -vel bír tehát határ eset! a HD69xx 200-250W ját meg egyenes öngyilkosság volt FurMark alatt ráengedni erre a RATGYi 6.e FT os tápra! De te tudod hidd el hogy hibátlanul fog menni a 7870 -ed ha adsz alá PL: egy ilyen tápot vagy hasonlót! aminek nem osztott a 12.v ága és legalább ~500W ot tud 12.v on!
-
-
tasakos
tag
válasz
DroiDMester #7759 üzenetére
De mondom
Tudom nem valami nagy táp, de ez a bél elég minőségi,(FSP-400GLN) és eddig szépen vitte a konfigot. A 6970-et szintjére húzott 6950-el is símán megbírkózott még furmark alatt is. A 7870, meg ugye mindkettő karinál kevesebbet eszik!! Ezért meg főleg el kell, hogy bírja. A furmark esete, továbbra is érthetetlen.
-
miresz
veterán
válasz
seederking #7756 üzenetére
Ja.
Nem hiszem.
-
válasz
tasakos #7752 üzenetére
De ugye nem mondod hogy a konfigodat a Gagybájt Superb 460 -al(Aka: FSP ATX-400W-PNF Max 180W ot tud a VGA -nak kiadni ami FurMark nál még szép hogy kevés!) hajtod Mert akkor ne is csodálkozz hogy FurMark alatt szórakozik még szerencséd hogy csak szórakozik és nem kapcsol ki, vagy indul újra! Én a helyedben egy minőségi 5-600.W os táp cserével kezdenék! azután tesztelgetném a 7870.et!
-
tasakos
tag
válasz
Alpachino #7754 üzenetére
Az lesz, tesztelem, nyüstölöm, használom. 8 napon belül úgyis kiderül mi lesz vele.
Gépet újraindítottam, lement pár heaven benchmark, meg aztán loopba folyamatosan ment a 3Dmark 11 extreme beállítások mellett vagy 2 óráig hiba nélkül.. Nem kiabálom el, de talán most jónak néz ki..
-
kockaharcos
senior tag
Szenya3: Köszönöm
Alpachino: hát igen, ide mindenképp az Asus illik
miresz: No igen, de "sajnos" így hogy bekerült a második VGA, elég nehézkes dolgom van, meg kell oldani molexből a 2 6 pines pci power csatit, és ahhoz ugye 4db molex csatlakozó megy, egy ágon meg 3 van
Egyébként szép a szerelésed -
tasakos
tag
Sziasztok!
Panaszkodtam még kora délután a Sapphire 7870-esre. Nos, Furmark-on kívül , most úgy néz ki, hogy jó. Lefutattam loopba 60x!! a 3Dmark Vantage-t Extreme presetbe Fullha-ba. Heaven szinten maxon ment jópárszor, meg volt 1 óra Metro 2033 Full Grafon.. egyik sem hibázott 6 órája csak kínzom .. semmi baja.. Csak az idegesít, hogy Furmarkba miért szarik be: Ezek után nem tudom mi legyen a sorsa...
Bocs, nem válasz akart lenni
-
Garsza
veterán
Helló az volna a kérdésem hogy normális e hogy egy Asus HD 7870 DC2 2GB GDDR5 hőfoka felmegy 74 °C ig
1150/5400 MHz 1200mV beállítás mellet 40% ventifordulatnál? Ez a sima változat nem a V2.
A házam jól szellőző tágas ház egy Aerocool Strike X GT, oldalt egy venti, elől egy venti, felül egy venti, hátul egy venti.Esetleg ha van valakinek ilyen verziója az megoszthatná velem az ő hőfokait. Hogy legyen viszonyítási alapom.
Jah még anyi hogy Asus GPU Tveake szerint nem 1200mV kap a kártya ami be van állítva hanem csak 1170mV. -
miresz
veterán
válasz
kockaharcos #7740 üzenetére
-
Alpachino
veterán
válasz
Látom neked is kötve volt a kezed, dizánj szempontból is...vagyis vétek lett volna egy kék nyákos 7870-et a konfigba biggyeszteni...
-
törölt tag
válasz
szép gépezet
-
TomiLi
addikt
Ezt akartam hallani!
A legviccesebb az egészben az az, hogy amíg nem volt meg a vga, csak a "cerka" gpu-ját használtam.
Gondoltam adok egy esélyt neki, és feltelepítettem két 10éves játékot
(blade of darkness, meg flat out)
Lehidaltam, amikor simán "full grafika"-val mindkét játék tökéletesen futott.
Gerkőccel (neki P4-ese van) még hálozatban is játszottunk.A vga ára meg "össze-vissza" ingadozik, a cpu-é annyira nem. 59k-ért vettem, gondoltam nem hagyom ki.
Most a P4-es csere van előtérben, utána jön a 7870-es vga-val szerelt gép...
Tuningolni nagyon nem szeretnék, ezért arra gondoltam, hogy egy 3450-es i5-ös jó lesz majd
Erről vélemény? (multizni nem szoktam nagyon)Az AMD-s vonal más miatt befulladt nálam
-
TomiLi
addikt
Zero Core-ral kapcsolatban, arra jöttem rá, hogyha kikapcsolom a billentyűzet/egér párost (vezeték nélküli Logitech mindkettő), akkor nem működik.
Viszont annak nagyon örülök, hogy nálam semmi gond nincs a ventik újra indulásánál. Nincs kattogás, semmi zaj, észre vehetetlen.
-
Winne
nagyúr
válasz
kockaharcos #7732 üzenetére
Ahogy gondoltam.
-
troland26
őstag
válasz
seederking #7731 üzenetére
Hát szerintem azért egy darabig maradnak még az árak ..pláne , ha IMF szívózás miatt megint felmegy a dollár . Azért kíváncsi lennék , hogy PH-s vette-e meg mert a linkem után 2 perccel le is ütötték .
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok! Erről az oldalról[link] melyik 7850et ajánlanátok megvételre?
-
Winne
nagyúr
válasz
kockaharcos #7699 üzenetére
Megnéznéd nekem gyári medium beállításon is pls?
-
troland26
őstag
urak ez ennyiért ajándék [link]
-
seederking
őstag
válasz
tasakos #7724 üzenetére
Figyelj,egy telefonodba kerül az NFH felé (csak kitartónak kell lenni,mert jó sokáig csörög a telefonjuk mire meghallják)
.Segítőkészek és elmondják milyen lehetőségeid vannak.Nekem is rémlik valami 8 napos dolog,de már nem emlékszem.
Ne aggódj simán kijössz belőle,úgy,hogy ne érjen károd.
Volt már pár malőröm és mindíg "én nyertem". -
tasakos
tag
válasz
seederking #7722 üzenetére
Köszi, bár még most csak tesztelem, majd meglátjuk... A gond az, hogy futár hozta, de a 3 nap így is 3 nap... sőt úgy tudom van vmi 8 napos is a távvásárlásnál, mert elég messze lakok pestől.. .)
-
seederking
őstag
válasz
tasakos #7717 üzenetére
Vissza kérheted igen!Ez tuti,ne hagyd magad ha nemleges választ kapnál.
Múltkor rendeltem egy egérpadot 2 ezerért x boltból (tudom nem nagy összeg) és nem működött rendesen nagy felbontásu egérrel(pedig rékérdeztem telefonon,hogy jó lesz-e hozzá).Informálódtam az FH-nál mert úgy voltam vele újat kell vennem és az a 2k is pénz.Mondták,hogy nyugodtan vigyem vissza.A boltban velem nem is sz@rakodtak egyből kaptam vissza a pénzt.Szóval mérlegelj és dönts,,ja és sok sikert.odorgg:
Alpachino : nem,hogy "csere gari" lehetőség,hanem sztornó a vásárlás ergó pénz vissza.
-
tasakos
tag
válasz
DroiDMester #7712 üzenetére
Értem. Nekem eddig pedig bevált. Akkor miért van az,hogy játékok alatt az új 7870-em random ba, furmark alatt egyből előhozza a hibát? Erre most pont jó a furmark nekem. Egész egszerűen, ha jó a VGA, se furmark, se játék alatt nem hibázik, ebben igazam van nem?
-
odorgg
addikt
válasz
seederking #7703 üzenetére
-
válasz
Sondi1986 #7697 üzenetére
Az én VGA -m is 1.BIOS -os!
Persze aki nincs tisztában a frissítés menetével, és esetleges hiba lehetőségekről annak jobb ha DUAL BIOS -os a VGA -ja! Bár akkor se kell megijedni annyira, mivel véglegesen LEHETETLEN ELRONTANI bios frissítéssel a VGA -t még akkor se ha csak 1.bios van rajta! A mai konfigok(CPU -k) már többnyire tartalmaznak igp -t így egy esetleges félre sikerült vga bios frissítés is max 2-3.perc időt vesz igénybe hogy helyre állítsuk az eredeti állapotába!Frissítés előtt MINDENKÉPP ajánlatos lementeni az EREDETI BIOS -t a vga ról, akkor nagy bosszúságunk nem lesz! Még akkor sem ha valakinek régebbi gépe van mint pl nekem a i7-860.nem tartalmaz igp -t így vagy egy másik pci-e vga kell, vagy egy régi PCI -os VGA amivel helyre lehet hozni a sikertelen bios frissítést! Vagy ha végképp egyik se áll rendelkezésre megoldható vakon is egy autoexec.bat fáj felmásolásával a pen -re!
********************************************************************************************
tasakos FurMark VGA tesztelésre TOTÁLISAN ALKALMATLAN! az legjobb esetben a VGA -n található hűtés tesztelésére jó SEMMI MÁSRA NEM! De mondok 1 példát FurMark alatt teljesen hibátlanul megy akár órák hosszát a 7850 -em 1275.MHz en 1,185.v al! játékok alatt már 1225.nél is kifekszik! -
tasakos
tag
-
tasakos
tag
Valaki erre?
Köszönöm!
-
Pala
veterán
válasz
kockaharcos #7702 üzenetére
Húzd még picit tovább azt a procit! Nem hiszem el, hogy a Mugen ne bírná.
-
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #7702 üzenetére
Vagy egy 3960X
(#7703) seederking:
Aki tuningol, és utánaolvasás után is OC-s példányt vesz, azt továbbra sem tartom teljesen 100-asnak. Meg amúgyis egy ilyen VGA-nál hülyeség nem kihozni azt a +35-40%-ot, ami benne van.
Én is megbántam, hogy anno nem i5 2500k-t vettem, hanem csak 2400-at, mert sajnáltam rá a + 6k-t, mondván hogy a 2400 teljesítménye sem lesz kihasználva. Hát most rohadtul szükség lenne rá... -
seederking
őstag
válasz
DroiDMester #7687 üzenetére
Valóban kérdéses,hogy egyező tipusoknál miért bukik ki ilyen sűrün a hiba.Mert 1-2 kékhalál még a win számlájára is írható.De elég sok a negatív tapasztalat.
Az + csak hab a tortán,hogy neked tuninggal vígan működikasdxv:Lehet vannak olyanok akik valóban túl sokat várnak az OC jelzéstől (mondjuk én még itt nem olvastam ilyen jellegü hsz-t,de lehet csak átsiklottam fölötte)
Nekem a fesz különbségeken akadt meg a szemem,és értetlenkedtem.De mint írtad is 920 kevés ahoz,hogy jelentős különbségek legyenek gyári és oc fesz között.
Tudom szinte 0 a különbség az én oc-m és a gyári órajel/teljesítmény között(szinte null árkülönbözettel szereztem be oc-t,így számomra nem volt kérdés).De nem is ezt akartam ebből kihozni.Hanem azt,hogy pl egy (és most ne maradjunk a 7xxx szériánál) anti tuningos vga-nál vagy egy olyan felhasználónál akinek fingja sincs a tuningról,"biztonságosabb" alternatíva lehet egy oc ha akar egy kis plusszt.De ezt mindenki maga dönti el.Nem lesz attól senki barom mert oc-t vesz,miközben maga is tuningolhatja a kártyáját.odorgg:Minimum-tól kicsit többet vártam,,,,vagy telhetetlen vagyok ?
-
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #7692 üzenetére
Hát nem tudom, szerintem ott inkább a proci a ludas. A Gulf a leg prociigényesebb mapek egyike. Mikor repülsz helivel a város fölött egy 64 fős szerón, az nagyon meg tudja fosatni.
"terhelése a kártyáknak 60-99% között mozog"
Akkor procilimit van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest