Hirdetés
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós kamerák
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED monitor topic
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S8 és Tab S8+ - méretvariációk egy témára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagyon sok az a 1,208.v vCore fesz(ha gyárilag annyi akkor is, és azért melegszik annyira nomeg ha gyári hűtő gondolom a sz@r gyári pasztát hagytad rajta attól még egy 200.ft os fehér paszta is jobb azzal is nyernél ha újra pasztáznád) sz.tem menne az 1,100.v alatt is!
vedd le 1,10.v ra a vCore -t! és nézd meg LinX el hogy stabil-e! 
-
kockaharcos
senior tag
válasz
seederking
üzenetére
-
seederking
őstag
válasz
kockaharcos
üzenetére
Azt a kva....Jó kis buli lesz....

asdxv:Tudnám ajánlani akkor a hűtő tisztitását.Munkatársam gépét javitottam és bekapcskor helikopter üzemmódban ment 80x fokos cpu-val.Szétkaptam a hűtőt és kajak öntöttem és csomókban szedtem ki a poros cuccot...Nagyon tré volt.
De utána bekapcsoltam,semmi hang és hőfok 50-60 körül mozgott.
Annyi,hogy ez 1 jó pár éves P4-es volt. -
lowzor
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
-
Sondi1986
addikt
válasz
kockaharcos
üzenetére
Várom a teszteket, de főleg Iponra!

-
kockaharcos
senior tag
Itt van az ágyamon a két darab HD7870 DC II v2
a táp is megjön nemsoká, és indulhat a banzáj!! 
-
Alpachino
veterán
-
Sondi1986
addikt
Hát egy HD7870-es 1150MHz-es OC mellet olyan erős mint egy 800MHz-es HD7950-es!
[link] -
CJ3
senior tag
Sziasztok megérné e 7850 ről +14K ért 7870-re váltani?
Van e akkora különbség a 2 kártya között?
Számolóegységek, meg a textúrázok-nál van különbség.
A GPU órajelben is.....de %-ban mennyi lehet a különbség kb
-
lowzor
veterán
Köszi a válaszokat

Kiválogatom a nekem tetszőt, aztán berendelem.
Az Alpenföhn-ről nincs senkinek tapasztalata?(#7468) csucsbicep:
Nem tudom, fos ez a gyári hűtő. Alap órajelen is 72 fokos. Az az érdekes amúgy, hogy mikor 82 fokos volt, akkor nem ment fel a fordulatszám, hanem hangtalan maradt. Nyáron meg képes volt porszívó hangot produkálni.
-
BalaNce87
addikt
válasz
kockaharcos
üzenetére
Ez az I5 nagyon hűvös

-
olymind1
senior tag
nekem i5-3550s-et (bekapcsolt turbo mellett) minimálisra szabályzott (800-900rpm) venti mellett nem megy 60 fok fölé terhelve a hőmérséklet, és az ára is barátságos

-
lowzor
veterán
-
lowzor
veterán
válasz
seederking
üzenetére
2013 márciust mondogatnak. Aztán rá 8 hónapra jön gondolom pc-re. A Max Payne 3 sem egy optimalizáltság bajnok szerintem. Amúgy nem örülök annyira, hogy ezzel a motorral jön. Egy Frostbite 2 szintű motor 1000-szer jobb lenne.
-
seederking
őstag
válasz
synthattik
üzenetére
Kilátásban van már az 5 kiadási időpontja vagy csak annyit lehet tudni,hogy lesz?Van esetleg valami oldal ahol téma?
Mondjuk ha a Max P. 3-ra hajazna egy nyitott világú játék,nem tudom milyen vas kellene alá és hány 100Gb tárhely
-
lowzor
veterán
válasz
synthattik
üzenetére
Árnyék very high-on tényleg jobban pörgeti.
Amúgy nem is nagyon izgatna, ha a húgomnak, meg a bnőmnek nem ez lenne a kedvenc játéka. Már vagy 5-ször kivitték a simát is, meg az EFLC-t is
Pedig szerintem jóval szarabbak bennük a küldik, mint a korábbi GTA-kban. Szóval nem kicsit van már herótom. Ha meg szarul fut a játék, akkor rajtam csattan az ostor. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
kockaharcos
üzenetére
Állítólag a cf még problémás a 12.11-el
-
S. Szabi
őstag
válasz
kockaharcos
üzenetére
Elhiszem

A lényeg, hogy most minden szép és jó!

-
kockaharcos
senior tag
válasz
S. Szabi
üzenetére
Jó volt ott minden hidd el,kivéve a gpu kihasználtság kijelzését, így utólag én azt merem mondani,hogy csak bug.
Viszont ami az fps-eket illeti, nem véletlen, ha visszaolvasol kiderül és "cikk" is van róla,hogy bizony az új driver komoly teljesítménynövekedéssel jár, igaz még van 1-2 hibája, de attól valóban nagyon jó.Más: holnap meg lesz a 7870 CF, 12.11 mehet fel hozzá? Vagy inkább 12.10whql?
-
S. Szabi
őstag
válasz
kockaharcos
üzenetére
Nálam is ez volt a gond (fórumban a nevemre vissza kereshető), aztán most felraktam ezt a 12.11 csodadrivert, és minden oké! Mondjuk valami nagyon nem stimmelt a 12.8 és 12.10-el, mert hirtelen lett plusz több, mint 20!! FPS-em DiRT3-ban (~73 -> 97, min: ~60 -> 82)
És természetesen, mint a kollégánál, nálam is most már végig 99% (proci kb. 50)
-
tomama
aktív tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
na felraktam a 12.11bétát,és mostmár 99°%-on hajtja a GPU-t,de nem is ez az érdekes,hanem hogy lefutattam 1-2 benchmarkot és brutál megugrottak az eredmények.pl.china benchmark
12.10-es catalisttal:
average:109fps
max:191fps
12.11beta
av:122
max:209
sniper elite bench.
12.10:32fps
12.11beta:36fps -
válasz
DanielXXXV
üzenetére
hát nézd, én nem tudom, nálad mennyi a "trillió", nálam 10^12 - az azért elég nagy differencia

azt nem is keverném ide, hogy mennyire gyors, esztétikai szempontból mindegy. a lighting tényleg baromi jó benne, de csak very high-ban különleges, alatta csak "nem rossz, de vótmá". a gond az, hogy a játék scene-jei alig-alig aknázzák ki a motor lehetőségeit, ezért időnként vannak "húdejaó'nézki" pillanatok, de többnyire csak szürkészöld az egész.
-
válasz
DanielXXXV
üzenetére
ezzel azért vitatkoznék. technikailag valóban "szebb" a metro, viszont a GTA IV-en nagyon sokat dob, hogy tele van minden mozgó autóval és gyalogossal. 100% látótáv mellett én nem csodálom, hogy eszi a HW-t, és könnyen lehet, hogy valamelyik IO vonal dugul be, nem a CPU vagy a VGA kevés.
@7449: nézd meg, hogy az fps is annyival kevesebb-e - ha nem, akkor sz*rj rá

-
tomama
aktív tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
nemértem ezt a GPU kihasználtságot!ha 12.6-os catalist-nál újabbat rakok fel,csak olyan 64%megy a GPU,akármilyen játékkal próbálom.ha a 12.6 van fent minden megy 99%-on.a procim biztos hogy nem kevés a 7870-hez.fogalmam sincs mi lehet a baj.valakinek van még ilyen problémája?
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
synthattik
üzenetére
Metro 2033-at is szépen be lehet lőni, ahol már jól fut és a GTA4-nél trilliószor szebb.
-
synthattik
aktív tag
Egyébként akkor pörgeti szinte mindig 99%,ha az árnyék very high-ra van rakva.
Valóban érdekes az optimalizálása,amíg csak high a beállítás kb 60% a vga kihasználtsága.
Egyébként van ennél rosszabb optimalizálás szntem az a metro 2033,hát az vmi ,mikor felrakod max beállításra és bemegy az fps 15-re.
A gta 4 -nél legalább 35 fps a legalja. -
lowzor
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ilyen beállításokon nyomatom, így smooth:
De az a vicc, hogy ha feljebb rakom, akkor néha el kezd laggolni, mert sokszor 55-60%-on malmozik a proci is, meg a GPU is. Ennél hulladékabb optimalizás nem létezik több szerintem. Amúgy a legújabb patch van fent, amivel elvileg a legjobban fut
Tehát a többivel még szarabb. Ha patch nélkül játszom, úgy meg annyira akadozik, hogy játszhatatlan. -
lowzor
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
De egy Sandy i5 ennyire nem elég egy 2008-as GTA 4-nek?
szerintem itt a hulladék optimalizálás miatt nem használja a GPU-t. Amúgy a procit is kb 50%-on pörgeti. -
Speed®
titán
válasz
seederking
üzenetére
i7-860al alapon jobban futott, mint B55@3.6al..mikor előbbit feltoltam 4Gre, onnantól nem volt gond..i7-2600al meg alapon se. Nem mondom, hogy i7 kerüljön alá, de húzott i5el már lehet mondani, hogy nem procilimites a GTA4..
Kíváncsi leszek, hogy a 7870et ki tudom-e fingatni majd tuningolva ENBvel
-
seederking
őstag
Kevésnek gondoltam a Phenomot én is.De msi ab-vel csináltam egy tesztet F1 alatt és elég jó eredményt mutatott.90x% gpu kihasználtság is meg volt.Tudom ez változhat más játékok alatt de optimista vagyok és amugy sincs lóvé új cpu-ra.Annyi hogy húztam 3.6-ig.
A vga tuningot pedig később megpróbálom újra.Hátha nagyobb sikerrel járok. -
Malibutomi
nagyúr
Inkább a procit zabálja a GTA.
Nem hiszem hogy szándékosan hagyták meg nagyon gépigényesnek, igénytelen konzolport, azért. Én is imádom amúgy, de igazán optimalizálhatták volna.
Megfelelő beállításokkal egyébként azért elfut rendesen. Ezt Phenom 955-ön csináltam 6870-el, és még az ENB mod is fent van: [link] -
lowzor
veterán
válasz
seederking
üzenetére
Ha húznád a 7850-et, akkor szépen futna vele (bár a Phenom nem tudom hogy tolerálná). Az a vicc, hogy legtöbbször csak 50-60%-on futtatja a GPU-t, azért kell nagyon megrántani a VGA-t.
Amúgy szerintem egyrészt szartak a PC-s verzióra, másrészt azt akarták, hogy csak erőműveken fusson, mert sokan újítottak csak a GTA 4 miatt akkoriban gépet. -
lowzor
veterán
válasz
seederking
üzenetére
1200-on már nagyon smooth a GTA 4 7850-el. Mondjuk sok helyen leesik 40-50%-ra a GPU kihasználtság
Optimalizáltság powa. -
seederking
őstag
Jaja,az elég "zavaros" (drive)
De pl a bunyó az hatalmas.+ sokkal "részletesebbek" a küldetések.Sajnálom nagyon a gta 4-et.Mert szerettem mindet.De fölb@szott,hogy ótvar laggolós grafikát kaptam patch-ek hada után is.Volt,hogy egy patch után el sem indult.
A SA volt a legjobb mind közül
-
lowzor
veterán
válasz
seederking
üzenetére
De maga a kocsik irányítása és fizikája nekem nagyon nem jön át. Már nagyon megszoktam azt, ami a GTA-kban van. Egyszerűen max 10 percet tudok vele játszani, tovább nem köt le. A zene tényleg illik a játékhoz, csak hozzám nem.
-
seederking
őstag
Hetekig nekem is csak fönt volt a gépen mert nem volt szimpi.De ahogy elkezdtem belefolyni egyre jobban átjött az egész.Most pedig ha van időm csak ezzel játszok.Nekem azt adja amit a Gta 4-nek kellett volna.Saját vélemény,nem kérem az off-okat.
A zenék pedig illenek a játékhoz sztem.Úgy ahogy annak idején az általad kedveltek a Gta SA világához. -
lowzor
veterán
válasz
seederking
üzenetére
Megvan a Sleeping Dogs
Nekem annyira nem jön be. A zenék is hulladékok benne szerintem. A Vice City-ben lévő 80-as évekbeli zenékkel amúgy sem ér fel semmi.Amúgy neked azért írták, hogy nem éri meg, mert neked régi szériás van. És a Phenom is nagyon kevés lenne hozzá sok helyen.
-
seederking
őstag
Próbáld ki a Sleeping Dogs-ot.
Nagyon bejövős,,,vissza adja a "régi" Gta feelinget.
Vannak itt is flash zenék
Ui:ide már kell a kraft,nem lesz 0% gpu
7426-ra : Nekem föntebb azt irták arra a kérdésemre,hogy 10k ráfizetéssel megérné-e a 7850-70re cserélése.Hogy nem...

Az viszont más tészta,ha újat vesz az ember. -
lowzor
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Én a helyedben a 7870-et venném, ha az új szériás 7850 és aközött kéne választani. Persze csak ha max 10k az árkülönbözet.
-
lowzor
veterán
válasz
kisza25
üzenetére
Ez igaz. Mondjuk régit már mindenképp csak az apróról lehet venni. De szerintem biztos, hogy a régi széria 95%-a megy 1200-at, mert mind eléggé alul van feszelve.
Az biztos, hogy nagy játék volt (még most is az). Most is sokszor elindítom, hallgatom benne a jó kis zenéket és autózgatok. Sokkal jobb, mint a 4.
-
kisza25
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
igazából 24/7-re 1100Mhz GPU felett nem sokan használják, annyit meg az összes megy, a HD7850-nél a memória nem sokat számít, a hűtése meg nem kattog mint pár réginek, szerintem azt vedd amelyik szimpatikus, mert mindegyikből kifoghatsz jó és rosszabb tuningost, lásd winnie később vette, mint én és az övé jobban megy

-
jozsi252
veterán
válasz
üzenetére
Szia
Egyik ismerősömnél is ugyanez a gond van, és én is hogy 7870-et akarok venni, elég sokat olvasgatok külföldi fórumokat is erről a hibáról. De egyenlőre megoldást nem találtak. Amúgy nagyon sok embert érint, és főleg Sapphire kártyákkal van ilyen gond.
Esetleg az új hivatalos driver nem segít ezen a gondon?
-
Speed®
titán
Előbbi jobb tuningban. 7850 mellett annyira nem lényeg, mert az Elpidák is bírnak 1300/5200at, ami már elég 1200 körüli GPU mellé is. Viszont 7870 mellett nem árt, ha többet kap GB/s szinten..ehhez pedig kell a jó tuning..
A buzulás picit sértő lehet azok számára, akik nem hiába hangoztatják ezt.. -
V.Dave
senior tag
mi ez a hynix ram buzulás miért ekkora para ha elpida és nem pedig hynix ramos a kártya?
-
törölt tag
Valaki hallott mostanában a 7xxx szériánál fekete képernyő zúgás crashről? Ehhez tartozó random gpu turn offról esetleg?
Egy ideje van nálam, gyakorlatilag a vga kezdeti használata óta.lol
Rengeteg mindent kipróbáltam már és tanácstalan vagyok.
Guru3d fórumán olvasgattam egy kb 3 tucat embernek hasonló gondja van és se win reinstall se hardware(még psu csere várat magára) se catalyst nem oldja meg.Vajon lehetséges hogy maga a 7es széria defektjét fogtam ki?
-
mex28
csendes tag
válasz
Tempileul
üzenetére
Próbáltad esetleg az asus 12.6 és 12.8-ra épülő drivereit? Letölthető az oldalukról. Nekem pl az ati oldaláról letöltött 12.6 és 12.8 valami miatt fel sem ment, de az asus-os igen. Most a 12.10 viszont működik rendesen, pedig a többivel Heroes 6 alatt voltak nekem is hibák.
-
-
Winne
nagyúr
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ez amit írtam korábban, az újon nem ugrik a kép és alapból azzal kezdtem vele, hogy szinkronba tettem a két kártyát és alapból tudta azt memóriatuningostól, mint a régebbi.

A tuning végét nem hajhásztam, nem is érdekelt.

-
Tempileul
tag
Hello!
Egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy van egy 7850-es karim asus, amikor megvettem ccc 12.4 es driverel használtam hibátlanul működött több hónapig. Később frissítettem a drivert 12.8-ra, és furcsa vonalhibák jelentek meg a játékokban, (csak a játékokban), utána próbálkoztam a ccc 12.9, 12.10, majd a 12.11-el is. A hibák nem szűntek meg egy minta ezekről a bevillanásokról:
, rengeteg játékban tapasztaltam őket: Skyrim,Diablo 3, Borderlands 2 Dota2, Dishonored.Próbáltam húzás nélkül is teljesen alap beállítással ugyan azt csinálja mint húzva.
A mai nap folyamán beletúrtam a ccc programjába és ennek a beállításnak:
az állításával szűnt meg a hiba, a probléma csak az hogy így az fps -30 ban van, szóval szintén nem megoldás mert 60 helyett 30 az fps-em meg 25.Van vkinek vmi ötlete mi lehet a gond és a megoldás rá ?
Köszönöm!
-
taranis
addikt
Akit érdekel, van a Trixx-nek egy modolt változata, amivel a memória feszültsége is állítható, persze nincs rá gari, hogy minden kártyán működik: [link]
-
glspeter1
őstag
64fős Caspian:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
151536, 1798582, 47, 136, 84.253Ez jónak számít ?

Új hozzászólás Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Battlefield 6
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- BMW topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3319
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
vedd le 1,10.v ra a vCore -t! és nézd meg LinX el hogy stabil-e!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

most vettem 2 hete

De itt a speed legalább top.