- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Boncasztalon a Keychron K3 Max és Q10 Max billentyűzete
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Tomix24 #20378 üzenetére
Pedig nagyon is értem a dolgokat! Meg ha megnézed a ph másképpen tesztel mint a legtöbb oldal nézd csak meg a maxos beállításokat. A ph-n meglévő teszt a valóságot tükrözi azoknál a játékoknál amiket ők teszteltek le az újabb játékok az már más tészta. Szerinted viccből van inteles rendszerem? Évekig AMD-s voltam. Gondoltam a jövőre és bejött az intel ivy konfig jelentősen gyorsabb min fps-t nézve a legújabb játékoknál mint az egykori phenom 2 x6 procis gépem. Meg amíg AAA-s címeknél az amd szoftver mérnök gárda olyan jó munkát végez hogy 50-80%-os teljesítmény javulás tapasztalható új driverekkel (crysis 3 beta) addig egy szavam sem lehet a 7870-el.
-
- = Zk = -
félisten
-
->Raizen<-
veterán
-
Arkennys
addikt
válasz
Tomix24 #19420 üzenetére
Na ez viszont érdekes és elég konkrét példát mutat. Olyan bő 50% különbség...nemsemmi. Főleg, hogy esetleg az én procim, bár nem erőbajnok, de talán-remélhetőleg hangyabokányival jobban ki tudja használni, ha órajelet átdobom 3,4 re. Catalyst annyit enged a túlhajtásra most, és bár van rá nagyon jó kis hűtőm, feszültségekkel nem bűvészkednék, mert nem értek hozzá, maradok az ilyen egyszerű dolgoknál. Köszönöm az utánajárást (bauernek is
), informatív volt. Figyelembe veszem a dolgot, még alszok rá egyet.
-
Arkennys
addikt
válasz
Tomix24 #19110 üzenetére
Magyarán még bajosabb lesz a dolog. Azt hittem a relatíve "lebutított" felbontás enyhít a dolgon.
De hát...majd meglátom. Fejlesztés még nem mostanság lesz, így is elvitte a keretet a gép már, kártyával most végleg. Majd meglátom, mire és hogyan elég, bár sajnálattal hallom, hogy bőven nem lesz kihasználva a kártya. Habár VGA igényesebb dolgoknál hátha.
-
Arkennys
addikt
válasz
Tomix24 #19105 üzenetére
Nincs meg az említett játék, de monitorom sem ekkora felbontáshoz
1280*1024 ben fognak menni a dolgok javarészint, mert nem mostanság lesz módom monitort váltani. Akkor órajelet nem bántom, jó lesz ez 3,3-on. Annyit sajnálok, hogy a kártya nem lesz kihajtva, de hát erősebb lesz, mint a 6670-el volt, így nemigen van okom panaszkodni azért
A lényeg hogy az új dolgokkal is megbírkózzon az említett felbontásban, élsimításokat stb-t ráadva.
-
Arkennys
addikt
válasz
Tomix24 #19102 üzenetére
Enyém már nem szerkeszthető. Nos, akkor azért nem hülyeség venni egyet, szerintem időtállóbb kártya is annyira, hogy alaplap-CPU váltás esetén megtartsam, úgyis új most minden alkatrész. Mondták, hogy a CF ben futó 6670 esnél erősebb lesz többszörösen, de ezek alapján nem tudom, igaz e. Mindenesetre ha jobban viszi majd a dolgokat, akkor nincs gond
Plusz bár az már nem a címhez tartozik, de mint Llano tulaj, te meddig húztad esetleg túl az A8 3870k-t (fesz emelés nélkül)? Catalyst most max 3400-at enged, jelenleg 3300 on fut. Hűtés megoldott, jó hatásfokkal.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Tomix24 #18622 üzenetére
Ok, be is állítottam mindent. De a videóbeállításokat (videólejátszás, videóminőség) a monitorra is alkalmazta, nemcsak a tv-re, gondolom az nembaj.
És a teljes RGB-t nem akarta először beállítani, hiába alkalmaztam, mindig visszaállította YCBCr-re, de kikapcsoltam a tv-t és utána engedte. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Tomix24 #18279 üzenetére
Emlékszem, mikor én választottam, a 2 gigás Sapphire Dual-X csak kicsivel volt drágább, mint az 1 gigás MSI 7850, de fullHD alá gondoltam, minek költsek annyival is többet. Lehet, most már gariban lenne a kártyám...
Sajnos tényleg úgy tűnik, nagyon sok a hibás kártya, és nem csak kis hiba. Ez alighanem megtépázza a Sapphire renoméját.
-
plekk
tag
válasz
Tomix24 #18279 üzenetére
Ez a széria pedig jól indult nekik, jó áron jó hűtéssel jó tuning képességekkel ellátott kártyákat árultak.
Aztán jött a fekete leves :S:S:S
De egyébként tényleg ha valaki a 78xx as szériából választ akkor leginkább ASUS vagy MSI lesz az ő partnere vagy esetleg GIGABYTE stb csak Sapphire-t ne vegyetek most gyerekek, mert rátok köszönt a sötétség:S -
Gaboman
nagyúr
válasz
Tomix24 #17931 üzenetére
Joker card közel van hozzá.
-
kovsol
titán
válasz
Tomix24 #17927 üzenetére
Ő alap órajeles 7970 -re gondolt szerintem. Amúgy a sniper elite 2 az a játék ahol a legjobban kijön a kártyák közötti eltérés. Legtöbb játékban nincs ekkora eltérés a szériák között. Tolnál egy dirt showdown, vagy dirt3, esetleg F1 tesztet ott nem lenne ekkora eltérés. Szerintem amúgy a sniper elite a shaderekre érzékeny és nem a mem sávszélre. Lásd 7850 vs 7870 eredményeket.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Tomix24 #17898 üzenetére
Teljesen jó! Egy falu közelében megálltam és körbefordulva durván beakadt meg megállt a kép a térkép nagy részét be lehetett látni. 13.01 whql driverrel. Dacára annak hogy a lapozó fájlt visszaraktam az ssd-re meg ssd-re másoltam az egész skyrimot. Most a 13.02-vel megszűnt a jelenség!
-
MZsoltee
veterán
válasz
Tomix24 #17840 üzenetére
*1270/1600
Nekem ezt dobta 1200/1600-on. -
kovsol
titán
-
papírzacsi
aktív tag
válasz
Tomix24 #17801 üzenetére
ha gépigényeket nézek,nem látom hogy nagy processzorokat írnának,órajeleket sem.ha játszom pl bf3 multival,az msi afterburneren látom hogy 99%-on volt a gpu max. működése gtx570 esetén is.1680×1050-ben az fps-em nem esik le 43 alá,de valahol meghaladja a 100-at is.nem ultrán játszom,hanem hard-on,mert szeretem ha több az fps-em,de ultrán ezekből le kell vonni kb. 10fpst megnéztem.
majd meglátjuk,az a lényeg hogy mennyen a game -
Kroni1
veterán
válasz
Tomix24 #17693 üzenetére
Én semennyivel, mivel komoly munkára nem használom a gépet, játékok közül meg szinte csak a Race07-el és a Raceroom experience-el játszom, ezek meg vígan elmennek fullon a jelenlegi konfigommal akár 3D-ben is, sőt.. A mostani válogatott 955BE-m alulfeszelve 1.1V-on megy 3.2GHz-et, IDLE-ben meg 0.8V-on ketyeg, így a fogyasztásom a szintén remek telj/fogyasztás mutatójú 7850-esemmel idle 75W és load 160W közt mozog, ami meg közel intel szint szerintem.. Egyszóval pár évig biztosan nem fogok még konfigot váltani, mert nem benchmarkokkal játszom, amire nekem kell arra meg tökéletesen elég.
-
-
Kroni1
veterán
válasz
Tomix24 #17489 üzenetére
Igen tudom, hogy régi probléma. Már irtam is nekik ezügyben, de még nem jött válasz egyenlőre. Pedig szeritnem egy fix-el orvosolható lenne, legalábbis nagyon remélem. Éjszakára bekapcsolva hagyva a gépet nem mindegy a lelkemnek, hogy ZC-ban megy-e a letöltés, vagy sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- LED világítás a lakásban
- Politika
- CPU léghűtés kibeszélő
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Hálózati / IP kamera
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest