- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fapados Lexar SSD indul a PCI Express 4.0-s vágányról
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Komolynak tűnő gamepadekkel gyarapította palettáját a Razer
- Fali konzol lapos tévékhez
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ADAM1337
nagyúr
Itt van pár kép megjött ma a kártyám nekem is.
ASUS Direct CU 2Elsőre, hihetetlenül könnyű a gyári ref 5850 után, és ami meglepett az 1 tápcsati, emlékszem még 460sli-nél 4db 6os csati kellett.
Halk így elsőre mindjárt tesztelek 1-2 játékot.(#6199) kovsol: Én 10 perce raktam be a gépbe.
-
kovsol
titán
megjött az MSI kártyám!
hynix ramos még! jó nagy a doboza, meg is lepődtem rajta, nagyon szép kivitelezés. Azon is csodálkozom, hogy a hűtés rajta teljesen fém és nem műanyag rajta a burkolata. Adtak hozzá display port - hdmi átalakítót is.
Most fogom beszerelni a többi majd utána. -
lowzor
veterán
válasz
seederking #6197 üzenetére
Akkor próbáld meg úgy, hogy 1,214V és 1150 mhz. Én 12.8-at használok, nincs vele bajom.
-
seederking
őstag
Először így : 1.214V 1200Mhz gpu 5200mem. Utána : 1,185.v al és 1175.MHz
és az általad linkelt asus gpu tweak képen beállított paraméterekkel is(arra hirtelen nem emlékszem mennyi volt. ja és az egyik beállításnál power targetnek adtam + 30%-ot.
De mindíg ugyan úgy kidobott a heaven,még a teszt kezdete előtt.
Milyen drivert használtok a tuning alatt?
Droidmester írta a 12.9-et.Lehet megpróbálom én is azt fölpakolni.(Más lehetőséget egyenlőre nem látok) -
Speed®
titán
Nekem is csörög 50-60%ig, de odáig nem kell felpörögnie szerencsére ;p
Tojok rá, kitesztelgetem, aztán elkussoltatom egy fél kilós alutepsivel#6168 seederking
Nem plafon..ref. fesszel megy ennyit. Nyugodtan használom 24/7 így
Kb. 15 éve tuningolgatok hasonló hozzáállással, nem volt még gondom.. -
lowzor
veterán
válasz
seederking #6194 üzenetére
Milyen órajelen/ feszültséggel próbálkoztál? Valamit tuti elszúrtál. Túl nagy órajelet tettél egy bizonyos fesz mellé szerintem.
-
seederking
őstag
Próbáltam 1-2 tuning beállitást mire a heaven hibával kidobott/el sem indult.Addig jutottam hogy " betölti a sárkány szobrot" De itt arra lettem figyelmes,azért is irtam a sárkány betöltést,hogy alap oc 920mhz-en gyorsabban végzett a betöltéssel.Lehet ebből következtetni valamire?
-
Gippo
senior tag
40-50% környékén zörög nekem is - eddig érdekes mód nem tapasztaltam. Bár most emeltem feszültséget is, ergo nagyobb hőt is termel a vga - lehet ezért vettem most csak észre.
-
lowzor
veterán
-
synthattik
aktív tag
Akkor a ramnak,hogy lehet adni plusz feszt?Én botor módon azt hittem,hogy akkor a ram is kap pluszt,de most már ezt is tudom
Így is meg vagyok vele elégedve,csak érdekelne a dolog.
Kisza 25em bántottál meg,kitoltam már amikor néztem,hogy mit megy,de úgy is annyi volt a vége,ahol még nem volt lassulás érezhető.
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #6178 üzenetére
Nem értem milyen összefüggést akarsz ebből kihozni.....
de mindegy.....
Viszont.
Megmértem a BF3-ban, hogy mennyit jelent a 7870-nek a tuning és mennyi gyorsulást is hoz a konyhára
1080p, full. ulltra. 4xAA.
Küldetés:
Operation Swordbreaker. (a harckocsitól az első csatajelenetig)
7870 : 1280MHz-en Avg: 57.257 - Min: 40 - Max: 96
7870 : 1000MHz-en Avg: 47,197 - Min: 34 - Max: 69Kipróbáltam, a csatajelenetben belépve is, úgy bizony, már alapon volt ahol elérte a 25FPS-t is, 1280-on végig 30FPS fölött maradt, a min. FPS
-
kovsol
titán
válasz
synthattik #6186 üzenetére
de te a GPU nak adsz ilyenkor feszt nem pedig a ramnak, miért menne a ram jobban tőle ?
-
kisza25
félisten
válasz
synthattik #6186 üzenetére
a feszt nem a ramnak adod, hanem a GPU-nak, szóval azt emelheted akármeddig a RAM végig ugyanannyit fog kapni, talán(de ez nem biztos) a teljesítményvezérlőt kitolod akkor lehet kap több naftát a memória, de szerintem az is csak a GPU-ra vonatkozik,
gondoltam szólok
amúgy nem lenne egyszerűbb megnézni milyen RAM van a kártyán, mint így levonni következtetést, én csak erre gondoltam az előbb, nem akartalak megbántani -
kisza25
félisten
válasz
torma1981 #6181 üzenetére
nem kell kiszedni oldalról is látszik, csak a gépház oldalát kell leszedned, az elpida szép öles betűkkel van ráírva
synthattik: hát ezt a gondolatmenetet, hogyan sikerült összerakni
az elpida nem is megy 1400Mhz-et, az, hogy ott kevesebb pontot kapsz az azért van, mert nem stabil
asdxv: nézd a jó oldalát: a memóriahúzás általában sokkal kevesebbet hoz a konyhára (ráadásul, ha túlhúzod el is szállhat, nem úgy mint a GPU, ezért én azt nem is szoktam eröltetni, már több* póruljártam vele)és miénk legalább nem zörög -
Gippo
senior tag
Nem tudom, hogy eltaláltam-e az itt használatos beállításokat. AA nincs rajta, plusz a tesselation normal. 1200/1450
Viszont van egy olyan problémám, hogy egy bizonyos fordulatszámon zörög a vga ventije...
Lehet áthidalható egy egyéni ventiprofillal, elég idegesítő. :/ -
Gippo
senior tag
Szerintetek 7850-nél 1150/1400 - 1.090 V hosszú távon maradhat? Feszt azért emeltem kicsit, mert tapasztalat, hogy a tesztek nem hozzák ki a hibát, ellenben egy bf3 hébe-hóba kifagy - valszeg emiatt.
Vagy próbálkozzak még magasabb értékekkel?
Heaven-ben így is elég szép eredményt kaptam
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #6158 üzenetére
"Ha a 7850 tulajok tuning eredményeit tekintjük valóban gond nélkül használható 1280-on 24/7-ben"
Mutass, már egyet, akinek így megy a 7850-e, 7/24-ben
1200-as eredmények, már ott is szépnek számítanak, pláne, a mostani 7850 tuningponciáljai mellett, gondolok itt a több fórumtársunk 1100-as eredményeire.
Megmérem mindjárt alapon a BF3-at és húzva is, hogy tulajdonképpen hol is helyezkedik el ez a 8-10FPS átlagban
csucsbicep :
igen, de érezhető is, még mérések nélkül is. Szépen skálázódik a sebesség növekedés a túlhúzás arányában, és ez a lényeg.
-
seederking
őstag
Átlagot próbáltam írni,(amit "nyugott szívvel" 24/7-ben bárki használna)nem a plafont!Ami tudom egyes esetekben lehet több is.
Mert szerintem egy tuning kedvelő is tisztában van vele,hogy hosszú távon nem biztos,hogy kifizetődő ha ekkora húzásnak tesz ki egy vga-t.
De persze lehet ezt másként is kezelni,a határokat feszegetve és a "következményeket" semmibe véve.Itt inkább a fesz-emelésre gondolok nem az órajelre. -
Speed®
titán
válasz
Közel 30%..? Van ez 40 is, legalábbis 1200on
A ~7950et hozza így..
Kifejezetten pozitív részemről, nem vártam ennyit az űber 5850em után.. -
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #6165 üzenetére
most azért elmondható a HD7xxx szériáról, hogy tuninggal elérhető a következő kártya teljesítménye, lásd 7850@7870@7950@7970, leszámítva 7770-et, azt azért furcsállom, hogy 7770 és 7850 között tátongó űr nincs betömve, szóval rendesen húzható az összes kártya, én egy gyengén tuningolható darabot fogtam ki, de 1100/1250-et még ez is tudja ami 7870 szint
-
kisza25
félisten
most én is alapon hajtom, mert így is elég, később lehet kap egy 1100/1250-es tuningot 24/7-re, az elvileg 7870 szint, amúgy multiban 60 átlag! alatt engem már zavar, mert akkor a min FPS esések már lassulást okoznak, ez fullHD High-on jelentkezik, ha alapon van a kártya, tuninggal még nem néztem high-on
mediumon 75-80-as átlag van ott már frankó
dupla -
AT1S
tag
válasz
Az a 8-10 fps ott akkor fog számítani, ha mondjuk arányosan nézve 22 helyett megy majd 26-al, tehát akad --> nem akad (persze tudom valakinek a 26-is kevés...)! Addig én sem látom értelmét a 24/7-nek és nyilván nem mostanában lesz rá szükség...
-
kisza25
félisten
válasz
azt azért ne felejtsd el, hogy a nagy tesóban is ua csip van ,csak megy benne az összes shader, alapon is elég mindenhez egy HD7870, az, hogy mennyi + FPS-t hoz a tuning az függ játéktól, felbontástól, grafikai részletességtől, van amelyiknél 10% tuning valós 10%-hoz van ahol csak 5%-ot
fanatikus tag létedre illene megtanulnod a szerkesztésgomb használatát 5percen belül -
seederking
őstag
válasz
Dark KillerX #6142 üzenetére
No ezt a beállítást én is kipróbálom,mert nekem eddig nem sikerült belőnöm semennyire
-
seederking
őstag
válasz
Alpachino #6086 üzenetére
Ha a 7850 tulajok tuning eredményeit tekintjük valóban gond nélkül használható 1280-on 24/7-ben.Mivel vannak itt olyanok akik közel 30%-os túlhajtással tolják a "kis tesót".Ha pedig az 1ghz-hez viszonyítunk,nincs akkora órajel túlhajtási különbség.
Viszont bennem ott motoszkál a kérdés hogy akár alapon is elégnek kellene lennie mindenhez egy 7870-nek,,vagy nem?Az a + 8-10 fps mit jelent?
Mert gondolom nem 30 helyett 38-at45-60 fps felett pedig ugyebár nem igazán érezhető az a "kis" plussz.
-
AT1S
tag
válasz
kisza25 #6152 üzenetére
Az enyém se egy nagy tuning király, alap feszen 1150-en még lefutott a 3D Mark, de Heaven már nem
, fel kellett tolnom 1250-re a GPU Voltage-t (droppal 1,23 körül kapott)! Úgy nézem itt csak Alpachino nyúlt bele a tutiba...
Gondolkodtam a TOP-on, lehet azt kellett volna.. Mindenki mondja, hogy nincs értelme, mert ugyan annyira képesek a simák is, de szerintem, azért csak szelektálják Őket? Pl. a Powercolor Vortex II-je alapból 1150-en ketyeg, feltételezem csak kiválogatták a jobb GPU-at?!
A memóriára viszont nincs panaszom, 6200-on még atom stabil, 6400-en már voltak gondok...
-
Alpachino
veterán
válasz
Dark KillerX #6151 üzenetére
A GTX480, 870/2100MHz-en,...... 7870. 1200/1300MHz-en.
Erre mondtam, hogy a 7870 1200-on már nagyon brutál...pláne fölötte
-
Dark KillerX
addikt
Én is furcsállom,hogy a magas Vid ellenére,ennyire anit-tunigos,de nem baj!Egyébként alapfeszen 1100Mhz-nél vége!
Ahogy nézem 1200Mhz-hez neked is kell bőven adni a karinak feszt,de viszont az szép eredmény,hogy 1,1V-on 1Ghz-en megy,ami mellett ráadásul passzív hűtéssel kívánod majd használni ,de sztem a gyári hűtés is bőven csendes!
Alpachino Milyen órajeleken mentek a karik,egyébként az eredmények még köszönő viszonyban sincsenek egymással!
-
Alpachino
veterán
Csináltam egy kis BF3 tesztet a korábbi GTX 480 Lightning eredményével összevetve, ugyanazon beállításokkal, vs. 7870..(mindkét kari alapfeszen max. tuningal ) hátha valakit érdekel
1080p, full. ulltra. AA no.
Küldetés:
Operation Swordbreaker. (a harckocsitól az első csatajelenetig)7870 : Avg: 78.284 - Min: 56 - Max: 106
GTX480 : Avg: 56.590 - Min: 42 - Max: 81
-
Speed®
titán
válasz
csucsbicep #6146 üzenetére
SKU:11200-01-20G, Hynixes..simán mennek 1500on artifact nélkül
GPUra annyira nem potens, most lett Heaven stabil 1200/1.1225Von :SDark KillerX
Fura, a magas "VID" elvileg jól/jobban szokta bírni..ezek szerint mégse.
Nekem 1.138 az alap, de 1.1Von megy az 1GHz neki..szeretem is érte.
Ha kiörömködtem magam, megy rá Auras Fridge és passzív üzem lesz. -
-
Speed®
titán
válasz
ADAM1337 #6141 üzenetére
Tetszeni fog..én PC 5850ről váltottam, ami 24/7 1/5GHzen pörgött..a 7850 alapon hozza és utána kezdődik a móka, ha jót fogsz ki
Dark KillerX
Max. fesz kell neki 1150hez? Nekem 1.15ön stabil, 1225höz kér 1.2Vot, legalábbis eddig..komolyabb játéktesztek csak eztán jönnek. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
csucsbicep #6131 üzenetére
Berendeltem a V2-t holnap megyek érte, asus 5850-et fog váltani.
-
kovsol
titán
válasz
mrhitoshi #6137 üzenetére
borderlans 2 4 magra optimalizált és azért látszik, hogy így is van benne cpu limit. Igaz ez egy gtx 680 al mért eredmény, de látszik, a másik oldalon hány fps re elég a 7850/70 és van olyan amd proci ami nehezen éri el azt a szintet. Sajnos még nem jutottunk oda el, hogy egyértelműen kijelentsük, hogy full hd ba is csak a vga számít. Nekem 45k pénzért sikerült ár alatt beszereznem egy i5-3570k -t ami alapfeszen viszi a 4300 -t, turbóval 3800Mhz en is jóval többet akart volna adni a procinak.
-
BalaNce87
addikt
válasz
Malibutomi #6130 üzenetére
De meleg videó, úrég
-
mrhitoshi
veterán
válasz
csucsbicep #6135 üzenetére
Mondjuk ha nem is egy Ivy i7 kategória, azért valami erősebb, mint egy Deneb.
Nehéz kérdés, mert mondjuk FHD-ban nem is érzem, hogy a processzor lenne kevés.
BF3 példáját nézve, a min FPS sosem esett le 35 FPS alá, GTA IV már problémásabb volt.
Másfelől meg ott van az, hogy még többet is ki lehetne hozni, ha nem is feltétlen a játékoknál. -
mrhitoshi
veterán
A legtöbb játék inkább VGA érzékeny. Mondjuk olyan szerencsés esetben vagyok, hogy nem játszok olyan játékokkal, melyek CPU érzékenyek lennének, így a 3.8GHz-en üzemelő B55-öm is elég.
Bár ahogy nézem, lassan ideje lenne egy FX-8xxx CPU-ra beújítani.(#6126) BalaNce87: Nagyjából. Ha mondjuk egy 7870-es GPU-ban mondjuk az fenn álló Shader egységekből 3-10-20 db nem rendesen működik, akkor azokat letiltják, és adhatják is el 7850-ként. Nagy vonalakban.
-
Malibutomi
nagyúr
Ne ez lesz az igazán várós, ez azt hiszem megizzasztja majd a gépet...ha elkészül.
Aki régebbi motoros, és a Wing Commander és Chris Roberts mond valamit, az nézze meg mindenképp!!
-
ADAM1337
nagyúr
Melyik 7850 2gb-set érdemes megvenni, gondolok itt a hűtés és garanciára ?
-
BalaNce87
addikt
Amúgy ha alapesetben a 7850-nek és a 7870-nek ugyanaz a magfeszültsége akkor ez azt jelenti, hogy a 7850 be gyengébb minőségű GPU-kat szerelnek? Ebből kifolyólag a BIOS-ukban is alacsonyabb órajelre tesztelik és állítják őket?
-
Alpachino
veterán
válasz
Malibutomi #6120 üzenetére
-
kovsol
titán
válasz
Malibutomi #6122 üzenetére
heaven nem túl cpu érzékeny teszt amúgy
STALKER: Call of Pripyat Benchmark pl kemény egy magot használ csak a prociból, na az meg pont a másik véglet
Én pont az ilyen kevés magot használó progik miatt váltottam FX ről i5 -re. Starcraft2 vagy Guild Wars2 ben még egy hd6850 el is gyorsult a proci miatt. -
kovsol
titán
Szépen hasítanak azért ezek a kártyák ahogy nézem. Amúgy 24/7 -re gondolom kisebb órajelen hajtjátok, vagy van aki ennyin járatja ?
-
Kirtam
tag
Na 1250Mhz-el lenyomtam a 3dmark11-et semmit sem állítottam csak a performance-ot toltam végig, Unigine-t is gyári beállításokkal futattam.
-
csoty
aktív tag
Na én is csatlakozom a tulajdonosok közé.
Már szépen duruzsol a 7870 Direct CU2 (V2es) -
Majkee84
aktív tag
válasz
huskydog17 #6099 üzenetére
66 fokig ment fel. Itt olyan 47% környékén járnak a ventik.
csucsbicep: egyedül a Sleeping Dogsnál hallottam eddig a ventiket, ez kb 72 foknál volt és 55% körül járhattak.
Most itt van az asszony is, úgyhogy nem nagyon tudok méregetni, de holnap megnézem egy-két játékkal. -
Kirtam
tag
válasz
Malibutomi #6103 üzenetére
Hoppá! 1300 volt az szerintem, csak catalystban volt belőve az 1150 azzal használom játékokra. Szerintem bőven elég.
Szeretném még próbálgatni, csak sajnos a GPU tweak nem enged többet, MSi Afterburnerben, meg amikor bekapcsolom az Unofficialoverclocking-ot akkor hiába írok be akármilyen értéket amikor rányomok az "apply"-ra egyből kinulláz mindent.
-
Kirtam
tag
Ma megérkezett az Asus 7870-em DC2-es V2-es. Elsőre ennyit sikerült kihozni belőle. Procit gyári hűtővel nem merem jobban húzni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3134, 95% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest