- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Változatos hardverbokréta
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
válasz
kockaharcos #6999 üzenetére
Arra jutottunk a procim topicjában is sajnos, na elkezdem a szenvedést...
-
válasz
kockaharcos #6996 üzenetére
Hát ha az adatlapod valós és CX400 -al a maga 360.W -jával akarsz 7870 CF -et akkor már most el is felejtheted! nem beszélve a 2600K ról! 4,2.ön azért az is kajál
u.i. : ha a CPU 70.% felett teker játék alatt akkor már nem képes 100.% on kihajtani a VGA(kat) minden játék alatt! a kollégának meg közel ~90.% on járt tehát erősen CPU limitje van, hiába a i5-3570k @4GHz
-
Winne
nagyúr
válasz
kockaharcos #6996 üzenetére
Én még megnézek egy procituningot épeszűe keretek között, aztán ha nem segít látványosan, akkor 8 napos elállási nyilatkozatot kell keresnem...
-
-
-
Winne
nagyúr
válasz
kockaharcos #6988 üzenetére
-
-
Khelben
nagyúr
Azt megmagyarázná valaki, hogy ha a cpu kihasználtság 35%, gpu 65%, akkor miért van csak ~45 fps-em a játékban? (7850@1300/1000).
-
Winne
nagyúr
válasz
BigestEGOist #6982 üzenetére
Hol lehet azt állítani? Én nem így akarom óvni a környezetet...
Most néztem meg, feltoltam a gyári ultra beállításra és ott már hajtja 90% felett, szal elég neki a proci így is, csak akkor meg nem tudom mi a gond... Az lenne a cél, hogy folyamatosan magas fps-em legyen, elég nekem a medium beállítás is, csak ott meg nem hajtja a kártyákat.
-
kovsol
titán
válasz
soultrapp #6980 üzenetére
Nekem is extreme 3 van amd alá itthon. Nem volt gond 4Ghz 1,275V. H50 hűtötte azt is. Most ehhez képest az i5 4,3Ghz 1,06V
(#6981) Winne érdekes. Én mondjuk 3870 CF el próbáltam a BF3 -t de ott maxon pörgette a CF -t. Amúgy kétlem, hogy a proci lenne kevés hozzá, de esetleg próbáld meg feljebb rakni 4,3Ghz -t nekem még jól bírja minden babrálás nélkül.
-
soultrapp
senior tag
Nekem elég ez is.
Én még 40ért vettem és ezért nem adnám el,mert semmit nem kapnék már érte szóval még ki kell bírja egy darabig.
De most,hogy mondtad ki próbálom a starcraft2.
Nekem 4.0ghz-nél már emelni kellett a feszt és melegedett is rendesen így maradtam 3.6nál.
De lehet a melegedés a lap miatt van,mert olvastam,hogy másoknak volt ilyen baj a extreme3 lappal tuningnál. -
kovsol
titán
-
soultrapp
senior tag
csáótok!ide írok,mert ez a topic jobban mozog
mint a 6950:-(
Megnéztem msi afterburner-el mennyi memóriám fogy el battlefield közben olyan 920mb körül,de ugye csak 1gb-os a kari azért ennyi.
Gondolom,ha 2gb-os lenne menne még az följebb is.....
De azt nem értem,hogy ott ahol vannak a grafikonok akkor ott miért 3072mb-t ír ki nekem?
Vagy mindenkinem annyit ír ki?
De legalább azt is tudom biztosan,hogy a fx6100am simán kihajtja.99%mindig. -
tthomasso
tag
Teljes mértékben egyetértek Veled a 7870-re történő váltással. Én ezt a múlt héten léptem meg, 7850-et elpasszoltam és pár perc múlva a 7870 a kezemben volt. Nem azért a pár fps-ért, hanem a tudatért cseréltem el, hogy ez is meg vagyon. Meg azért tegyük hozzá, hogy brutálisabb kari, és ez ugyan kis lépés az embernek, de nagy lépés az emberiségnek.
-
tthomasso
tag
válasz
BigestEGOist #6971 üzenetére
Milyen alaplapod van? Energiagazdálkodás be van kapcsolva a BIOS-ban? Ha igen, kapcs ki és próba. A kari PCI Expressz16X üzemben megy? Ettől függetlenül Én ezt a kártyát kipróbálnám egy másik gépben is. Ha ott is ugyanezt csinálja, gari lesz belőle.
-
BigestEGOist
csendes tag
Sziasztok szeretnék kérni egy kis segítséget ..
már írtam ide hogy a videokártyám nem akar dolgozni ...
Tehát legtöbbször ilyen 60 - 80 % ig van megterhelve ( összes játékban amit játszok )
Ez nem is lenne gond, csak az a baj hogy tudna maxon dolgozni mert i7 ben van tartalék és a bf3 meg örülne neki
próbáltam alap beállításokkal , kicsit tuningolva , kikapcsoltam a 2d t
van amikor 1 - 2 percig jól működik aztán megint nem ....
Ötlet ???
Segítsetek légyszíves -
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #6919 üzenetére
Csak azért, hogy legyen itt is egy ilyen, megnéztem 1200/6000ren:
Olyan szempontból jónak tűnik a teszt, hogy az erősebb proci ellenére nem szaladtam el maxFPSben..mondjuk nem kevés a látható érték, ill. emiatt a tág intervallum miatt tartom az állítást, azért ezen csiszolhattak volna még..
Tolok pár tesztet még, alátámasztandó, hogy nincs értelme 7870re váltani tényleg..ettől függetlenül, ha összejön, váltok, már csak azért is
-
gyuromoj
veterán
válasz
Malibutomi #6967 üzenetére
Akkor szerintem jövőhét után bepróbálok egyet. Jövőhéten kedden megyek Dortmundba és csak pénteken jövök haza. Először úgy is alapon menne, amíg nem veszek egy másik tápot, de a tudat megnyugatatna, ha tudnám hogy jól húzható a VGA amit veszek.
Amúgy meg HD4670 után kész megváltás lesz egy ilyen kártya. -
gyuromoj
veterán
Valakinek van MSI HD7870-e? Lehet Sapphire helyett azt veszek, hátha Hynix lesz rajta, mivel ha jól olvastam akkor abból kevesebb fogyott mint a többiből.
-
-
menyoronc
aktív tag
Akkor várok még egy kicsit hátha lejjebb megy a 2G-s ára is:-)
Gigával mi a baj? Volt aki ajánlotta mert ugyanez a hűtőjü 7870-e van.
MSI? -
soultrapp
senior tag
válasz
menyoronc #6957 üzenetére
nem csak a bf3ban kell a 2gb.
a jövő játékaira meg tuti kell a 2gb,de lassan majd a 3rom is.az fx 6100am kihajtja a 6950em ezért mivel kb egyforma kari a 7850el így ki kell neki hajtani.nekem 3.6on van a proci,de szerintem alapon is eléglenne.
sapphire jó.hűtésre is.
msi ről is jókat hallok tudásban,de a hűtést nem tudom milyen.
gigabyte szar...egy jó tanács:ne sajnáld azt a +7ezret.
én is 1gb-os 6950et vettem és bánom is.
csak nekem még 15el lett volna több a 2gb-s.ez az én véleményem.
-
menyoronc
aktív tag
válasz
soultrapp #6949 üzenetére
Köszi!
Na igen, épp ez az h mindenhol csak a Bf3-t hallom h kihasználja...vagy várható h a jövőre kijövő játékok szintén kihasználják majd a 2G-t? Mert ha nem akkor azt a +7 v. 10k-t inkább másra költöm.Az fx6100 elég lesz a 7850 mellé ha meghúzom?
Szóval Sapphire...és ez a másik kettő? Milyen a hűtésük?
Sapphire 7850 2GB DDR5 OC 11200-14-20G
MSI 7850 2GB DDR5 R7850 TWIN FROZR 2GD5/OC
Gigabyte 7850 OC 2GB GDDR5 GV-R785OC-2GDKöszönöm!
-
menyoronc
aktív tag
6935-ben én kérdeztem de 7850re h kihajtja e egy húzott fx6100. Illetve h mennyire használják ki a mai játékok a 2G ramot?
Valamint h melyik gyártó 7850-t ajánlanátok megvételre? -
soultrapp
senior tag
válasz
DroiDMester #6945 üzenetére
olvasom igen csak kicsit sokat olvastam vissza és az pont kimaradt.
amúgy nem én kérdeztem,hogy kihajtja-e a fx6100.
de lehet nem is nekem szántad már azt.még egy kérdés honnan lehetne megtudni vásárlás előtt,hogy milyen ramal van?
-
válasz
CHIPman #6943 üzenetére
az az 500.MHz inkább 800 az Elpida ramosak ~5200.nál nem nagyon mennek többet(van amelyik még annyit sem) a Hynix ramosak mind megy ~6000.Mhz -et!
#6942 soultrapp Ha itt vagy a fórumba akkor gondolom olvasod is a H.SZ. -eket így tudnod kellene hogy a Hynix a jobb, épp fentebb írtam le hogy miért!De 7870 nél elég kevés az olyan kártya amin Hynix van, a legtöbbön Elpida van (asus DC2 -őn is találkoztam már vele)
FX6100. as proci ha felhúzod ~4200.MHz re akkor éppen hogy elegendő lessz a 7870.hez!
-
CHIPman
nagyúr
Hol számít ez a ram tuningolósdi? ATi-nál úgyis inkább a GPU a lényeges, az az 500MHz megér ennyi keresgélést a Hynix ramosokért?
-
soultrapp
senior tag
melyik a jobb ramos hynix vagy elpida?
már kérdeztem,de csakegy választ kaptam eddig.
kinek mennyire melegszik xy típusú 7870e?és mennyire pörög a venti?/60/fok? -
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #6931 üzenetére
Általában ( köztük az enyém is) alapfeszen a DC2-V2-es ASUS 7870-ek 1200-körül mennek...persze lehetnek/vannak kivételek.
....hogy milyen ramokkal van szerelve ?
-
kockaharcos
senior tag
Az Asus-on milyen ramok vannak, epida v hynix?
Senki nem válaszol nekem sosem, mi van veletek?
-
Speed®
titán
Az a helyzet, hogy olyanba szövegelsz bele, amiről nem is tudsz
Kolléga érdeklődött a karim iránt, ami történetesen OC/Hynixes ugye.A második részt meg nem én írtam. Egyébként sokadjára: tudom, és?
Komolyan nem értem, miért fáj neked/ktek, hogy épp erre van kedvem.DroidMester
Szerintem az ennyire szélsőséges FPS egyetlen dolgot jelent: tré motor. Lehet, hogy konstans beállítás, de ettől függetlenül még hektikusan viselkedik..maradok a Vantage/X és DM11 kombónál..és persze az egyéni tapasztalatoknál. -
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
7850 vásárlása előtt állok. Segítséget szeretnék tőletek kérni benne.
Először is, mennyire fontos a 2G ram a mai játékoknál és szerintetek menynyire lesz később az? Megéri az a +7-10ft érte?
Fx6100-et tervezek mellé venni..elég lesz hozzá ha kicsit meghúzom?
Utoljára pedig ti melyik gyártót ajánlanátok?Köszi előre is!
Gábor
-
lowzor
veterán
válasz
Alpachino #6933 üzenetére
Nem kezdem. Amúgy az új szériásoknál, amik kevesebbet mennek egyetértek az állításoddal, hogy megér +10k-t. De a régit (főleg Hynix ramosat) badarság lecserélni
Amúgy én még 70-ért vettem szóval a mostani árakhoz képest annyira nem jártam jól vele (de a teljesítményét nézve ennyit is megért). Csak ugye akkor még 30k-val drágább volt a 7870.
-
törölt tag
Sziasztok!
Melyik a legcsendesebb 7850-es kártya? -
kockaharcos
senior tag
Akinek 7850/70 CF-je van, mennyire veszi észre a microlaggot Bf3 multiban?
Alap Asus 7870V2-t vennék,tehát nem tuningolt verziót, átlagban mennek 1100-at?
-
Garsza
veterán
Helló azt szeretném megkérdezni hogy az Asus HD7870 V2 kártyáit is gyártják e elpida ramokkal vagy csak a sapphire nál van ez?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
DroiDMester #6925 üzenetére
4GHz-en semmi gond, ha felrakom 1,4V és 4,4-4,5GHz-re akkor már kevés sztem, egyből el is kezd zugni a táp ventije erősen.
-
zolika010
tag
válasz
kockaharcos #6920 üzenetére
Úgy van ahogy csucsbicep mondja, Asus V2, semmi hangja nincs
-
válasz
Malibutomi #6923 üzenetére
Nem hinném hogy elfogyna a CTG500.as 400.W ja, bár nem tudom a FX-8120@4GHz -en mennyit kajál(nekem az i7-860@4200.MHz en LinX alatt egymaga benyel 220.W ot játék alatt azért elvan ~130.körül)
a 7870 szarrá tuningolva ~200.W környékén azért bekajál! tehát eléggé feszegeted a maximális 400.W -ját a tápodnak, bár ha kevés lenne akkor egyszerűen kék halálod lenne vagy újraindulna a gép!
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi #6918 üzenetére
Azt hiszem a tápom kezd szűk lenni kicsit, ha felhúzom a procit, akkor a tesztek elkezdenek röcögni, Furcsa.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
kockaharcos #6920 üzenetére
Asus 7870 DCII V2
-
kockaharcos
senior tag
7870 ből melyik a leghalkabb? Sapphire dual x verziója megfelelő lehet CF-re?
-
-
troland26
őstag
Szerintem kicsit még várok amíg a számomra 45k-s lélektani határt eléri a 7850 2gb-os verzió..remélem nem fölfelé fognak menni az árak ..esetleg aki szabadulni akar tőle ne habozzon privit írni .
-
CHIPman
nagyúr
Holnap megyek a 7850-ért, Elpida RAM-ot 2GB-os Sapphire(sima) 47-ért. Ez jónak számít nem? Mármint tudom, hogy a Hynix ramok többet mennek, de ennyiért nem rossz szerintem.
-
zolika010
tag
Hali!
Lehet hogy ez egy kicsit off, de tudtok mondani vm jó progit ami viszonylag kevés méretre vesz fel és jó minőségbe, illetve egy konvertert is? Szeretnék youtube-ra feltölteni pár gameplayt
Fraps 30mp 2 giga volt @ 60fps.Sry még egyszer ha off..
-
Tomix24
addikt
válasz
Alpachino #6907 üzenetére
Egy négymagos Llano A6-3670K(3.2Ghz/mag) és egy 3.6Ghz-en járatott Intel Corei7 2600K(HT=off ) között viszont botrányos a különbség , a mellékelt képen jól látszik, és bónuszként az F1.2012-ben is volt ilyen problámám.
Amit látsz a képen beállításokat, azon futtasd a karid, és tudsz viszonytani.
-
Alpachino
veterán
válasz
Tomix24 #6906 üzenetére
Nem vettem volna észere, hogy a 2500@3.9GHz és az alap 3.3GHz között nagy eltérés lenne
, max. annyi, amennyi a többi valós játékban is
Egy ilyen kari mellé azért dukál egy erős négymagos egyébként is....
Az intelt komálja a progi....van ez így
Ha ugyan így megmérnéd az F1-et, vagy Crysis2-t ott is tapasztalnál különbséget, e két proci használata után...
-
Tomix24
addikt
válasz
Alpachino #6904 üzenetére
Ez a program CPU limites. Nem lehet vele összemérni, mert minden CPU-n mást dob..
A Heaven 3.0 az egyetlen ami megmozgatja Dx11-ben, 1080p-ben és nem CPU függő(csak a minimum FPS-ben lehet kicsit észrevenni ha erős a proci). Tehát a gyenge proci sem akadály.Unigine Heaven DX11 Benchmark 3.0[link]
AMD Llano VS Intel Core i7 2600K - Sniper V2 Bench - VGA ugyanazon beállításán:
-
-
RMZ250
senior tag
Hali srácok, meg tudná valaki mondani mi a különbség a Flex Edition és a sima 7870 között?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Yettel topik
- Xbox Series X|S
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest