- Hogy is néznek ki a gépeink?
- RAM topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- TV antenna és jelerősítés
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuromoj
veterán
válasz
->Raizen<- #8175 üzenetére
Nekem egyelőre így néz ki egyelőre, de majd költözés lesz hamarosan.
Viszont olyan szarul van elhelyezve a sata port hogy a kártya csak nagyon nehezen ment be a helyére és csak a HDD van bedugva. Magyarul nincs 100%-osan a pce foglalatban, 1-2mm kilóg. Vegyek olyan lapot ahol jobban el vannak osztva a sata portok?
Itt van pár kép amin látszik a dolog:
alulról
fentről
felülről -
tasakos
tag
válasz
gyuromoj #8194 üzenetére
Remélem nem a VGA rossz, mert így akkor túllépem a 8 napos azonnali visszacserét, pénzvisszafizetést.. meg ugye, hogy bizonyítom, hogy csak bizonyos progik alatt fagy... Az a nagy igazság, hogy a többet zabáló 6950-emmel SEMMI gond nem volt, mióta ez a kari van, meg csak a fagyás van.. Pedig a múltkor lement 6 óra 3dmark 11, most meg kékhalál..
-
tasakos
tag
Persze, tudom a jó táp alap, ez egyértelmű, csak lehangolt, hogy így is szarozik még. Megnéztem a molex-es cuccot úgy sem jó:S:S Raktam fel új drivert is , hátha az baj, eddig 12.11b4 volt fent. Most 12.10 WHQL. Kékhalál heaven alatt ugyanúgy.. Most is megnéztem a hibanaplót bsod után, és ezt írja: Cause by driver: atikmdag.sys. De ugye új drivert raktam már fel...
-
CJ3
senior tag
válasz
tasakos #8187 üzenetére
Hasonló volt a 6970-el csak nekem gondolt egyet, és lekapcsolta a képernyőt és tuti a VGA-volt a ludas, én is futtattam stabilitás teszteket és az szépen lefutott....játékba beléptem meg elindítottam lekapcsolt a monitor és csak Reset gomb.........Újra tettem akkor én is a rendszert, és ugyan ez volt a gond nem tudom ez mi lehetett......a VGA-nak baja viszont nem volt mert utánna meg lefutottak a tesztek stb
Annyit kisilabizáltam hogy szerintem mikor együtt dolgozik a CPU-Meg a VGA- akkor vagy a lapban valami híd vagy valami nem tud elegendő áramot átfuttatni vagy ....túl sok amit a proci VGA- kér egyszerre és nem kap annyit ezért csnálja ezt.......Én is lestem hogy kevés lenne a CM 700w -os tápom egy 6970-nek de ezek szerint nem a táp volt a gond.....
Egyet próbálj még meg amit én nem próbáltam ki........Az egyik 6 pin-es kábelt a 4 es molex-ról engedd rá neki ne a táp 2 db 6 pineséről
onnan csak egyet..... elméletileg akkor itt nincs limit és bármekkora áramot tud adni a táp......Hátha ez lesz a kulcs
jozsi252-nek is hasonló gondja van mint anno nekem, most nektek van, szóval beszélj vele megjavult e neki mert neki szintén tegnap előtt minden működött, tegnap meg belépett a game-ba és kivágja stb stb
UI: De a táp dolgot a 4-es molex ---6 pin azt próbáld ki
-
tasakos
tag
válasz
DroiDMester #8186 üzenetére
Bios default a táp berakása után megvolt. Win7 X64-et meg kettő hete raktam fel... Most megnézem másik driverrel, ha nem akkor újrarakom.. nem tudok mást így hirtelen...
LinX-et szeretem használni, azzal a beállításal amin most van a linx lemegy 75 tesztet, ami kb másfél óra, szval tuti stabil. Ezt biztosan merem mondani.
-
válasz
tasakos #8184 üzenetére
az alaplap BIOS át első körben tedd DEFAULT -ra (hátha ott babráltál el valamit) ha úgy sem jó akkor egy friss Win7 x64.es rendszert lenne érdemes feltenni(tiszta telepítés nem frissítés)
esetleg ezek előtt egy rendszer stabilitás teszt Prime95(Blend teszt része) mondjuk 1.órát elég ha kibír hiba nélkül meg egy 15-20. perces LinX tesztet(2-2,5.giga ramot adva neki) is megpróbálhatsz!
-
->Raizen<-
veterán
Uh de meglepődtem a metrót milyen jól bírja a vga!
-
tasakos
tag
Sziasztok! Én voltam akinek írtátok, hogy azért kapcsol le a gép, meg kékhalálozik, merr tuti kicsi a táp. Jelentem, megjött a 600-as CWT belsős tápom és UGYANAZ a baja, nem kicsit vagyok pipa 18 rugó volt és semmi javulás. Azóta van ez mióta ez a 7870-es van a gépemben, előtte a másik karival NEM volt SEMMI baja. (megnéztem a kékhalál hibaüzit bluescreenview-al és az azt írja, hogy hiba okozója: atikmdag.sys- Driver???) Heaven alatt egyből megfekszik. A gép egyáltalán nincs tuningolva! Valaki segítsen, mert ezekután nem tudok mit tenni..
-
RMZ250
senior tag
válasz
Digital #8174 üzenetére
JaJa
CJ3: Bammeg
most nézem Hynix ramos, ezek szerint piszok nagy szerencsém van
troland26: én is a kistesót néztem. Mindenhol azt olvasni, hogy nem hajtja ki de feltettem egy kérdést a szakiknak miszerint több FPS-em lesz-e ezzel. A válasz: IGEN, akkor meg pont leszarom hány %-on megy a VGA.
Most minnyá jönnek a "kidobott pénz" dumák de nem érdekel. Ilyen karit akartam és kész.
A proci megy 4Ghz-en úgyhogy majd később mérek egy kihajcsae tesztet. Csak újra akarom rakni az oprendszert meg minden addig nem méregetek. -
gyuromoj
veterán
Remélem CTG 500 elég lesz neki és majd egy esetleges K-s procihoz.
Csak az a baj, hogy jövőhéten lesz belőle valami... addig remélem filmet tudok rajta nézni és a CS1.6 se fogja megfektetni.Amúgy IDLE:
GPU:300MHz
RAM:150MHz
24C
Fan Speed 20%
VDDC 0.882V12.11b4
(#8166) kovsol
Kis FSP350-60APN kevés neki. -
Garsza
veterán
Tud nekem abban valaki segíteni hogy minden asus 7870 en csak 20% állítható e a power Limit? Esetleg nem e lehet meghekkelni hogy továb lehessen állítani?
-
gyuromoj
veterán
-
Garsza
veterán
FX-8320 nem kell esetleg valakinek Szlovák vebshopból tudok szerezni újonan 49000HuF ért. Már van nekik raktáron.
-
CJ3
senior tag
-
Garsza
veterán
íHelló. Van nekem ugye az a gondom hogy V2 Asus helyett sima verziót kaptam. Gianni -val odáig jutottam hogy jövőhéten kap V2 verziót és ha kifizetem a különbözetet akkor kicseréli. A jelenlegi kártyám alapfeszen max 1200MHz bír a ramok 5600MHz ig húztam tovább még nem. Menyi az esélye ha kicseréltetem a kártyát V2 -re akkor nagyobb tuningpotenciál lesz benne?
-
->Raizen<-
veterán
Na a guru3d-s teszt szerint az én kártyám is lehet tudná az 1260 mhz-es gpu speedet. Tudom lutri a tuning. Úgy már a legerősebb gtx 580-ast is lehagyná. De alapon is több játékba hd 7950 szint. Nekem elég így is!
-
Tomix24
addikt
válasz
->Raizen<- #8147 üzenetére
Alt+enter + printscreen gomb- ez is jó
-
->Raizen<-
veterán
A PLA Benchmark hová teszi a screenshotot?
-
Speed®
titán
válasz
->Raizen<- #8144 üzenetére
Legfrissebb build? Esetleg systeminfo frissítés..bár fentebbi paraméterrel (parancsikon jobbklikk cél mögé szóköz után kell beírni kötőjellel), mennie kell anélkül is..esetleg próbáld kompatibilitással..vagy..DX9 fel van telepítve?
-
Peace
nagyúr
Én úgy voltam vele, hogy mivel mozgó alkatrész, és nem keveset van bekapcsolva a gépem, így egy idő után elkerülhetetlen. Nem a Giga hibájaként róttam fel.
Mondjuk most kicsit elkeseredtem, hogy a közeljövőben valószínűleg elég erősen kelleni fog a 2 giga VRAM, lehet ideje lenne egy cserét eszközölni, amíg új ez a kártya, és megvan rá a teljes gari. -
CJ3
senior tag
válasz
Repsol600 #8134 üzenetére
Ez a hülyeség mert 8-10K difi akkor is meglesz köztük
Augusztusban vettem 6870-helyett 6970-et......
6950-re akartam váltani de jó árban találtam 70-et...........a 6870 akkor 35-37K-t ért
a 6950 akkor 48-50K-t ért
a 6970 akkor 53-55K-t értÉs ekkor már rég kint voltak a 7xxx es széria, szóval a 6xxx már a végét fújta, de akkor is megvolt köztük a különbség ahogy látod......Viszont ha csak fél évre kell kb akkor lazán elég lesz a 7850
Talán én is így csinálom majd tavasszal veszek egy 7870-et
-
Repsol600
addikt
válasz
Alpachino #8131 üzenetére
Tudom hogy az lenne az igazi, de nem hosszú távra venném sztem max fél év akkor meg már jóval olcsóbbak lesznek remélem az erősebbek is és akkor majd beruházok egy 7950-re pl.
asdxv: 11200-07-20G típusszámú a kártya legalábbis ez van kiírva és ahogy nézegettem ez a régebbi típus. Úgy olvastam hogy ezek a jobbak tuningban.
-
soultrapp
senior tag
válasz
synthattik #8128 üzenetére
El nem vinnék előlem,mert boltból venném csak az enyémet kell még eladni..
-
CJ3
senior tag
válasz
Repsol600 #8125 üzenetére
Vedd meg a 7850-et.....Én is eladtam a 6970-em és egy új 7850 lett belőle, de nem bántam meg.
Kicsi, keveset eszik, és marha nagy erő lakozik benne...... Alap órajelen is eddig mindent visz full-on.......Viszont ha hosszú távra tervezed a VGA-t, 1 év vagy több, akkor meg megérné a 7870+10 ért szerintem
-
synthattik
aktív tag
válasz
soultrapp #8124 üzenetére
Ahogy itt előttem mondták cseréld le simán,legfeljebb később raksz majd bele 1 combosabb procit,meg amelyik játék tudja használni a több szálat ott nem hiszem ,hogy 4ghz-en olyan sokat hagyna benne.
Nem szabad olyan sokáig gondolkozni,mert majd elviszik előled,akkor meg azért fog enni a méreg.
Ha van rá keret hajrá!!!! -
lowzor
veterán
válasz
soultrapp #8124 üzenetére
Jó drágán vetted azt a procit. Én 43-ér vettem i5 2400-at decemberben. És 35-ér még lehet, hogy el lehetne adni, mert van rá több, mint 2 év kisker gari és a boltban is 45 körül lehet kapni újonnan. De most leakarom cserélni 2600K-ra nem sokára, mert BF3-ban limites az új driverrel
(#8125) Repsol600:
A 7850 erősebb az új driverrel alapórajelen, mint a 6970. És még van benne 35-40% erőtartalék. Új szériánál inkább 35.
-
Repsol600
addikt
Üdv!
7850 és 6970 között mekkora a difi az új driverrel? Most adtam el a 6950(70)-esem és az árából tudnék venni egy új Sapphire 7850-et és még maradna 500ft-om is!
7870-est terveztem de lehet inkább akkor 7850-est veszek mert nem kell ráfizetnem.
-
soultrapp
senior tag
-
Speed®
titán
válasz
->Raizen<- #8111 üzenetére
-nosysteminfo paraméterrel indítsd.
-
-
soultrapp
senior tag
4.ghz-en ment régebben csak vissza vettem,mert csak jobban melegedett.
Alpenföhn nordwand hűtő van rajta az elég neki elvileg.mondjuk 4.ghzen 30perc prime után volt 64fok is.:-(De most akkor is az a nagy helyzet nem tudom megérné-e,mert ha nem hajtaná ki a procim teljesen,akkor feleslegesen adtam ki a plusz 20e-ft-t,mert proci csere most nem lesz egy darabig.
valakinek nincs fx6100+7870e?
-
kovsol
titán
manapság az már közelebb áll egy cpu teszthet mint gpu
(#8116) soultrapp 4-4.2 Ghz kb mindegyik példánnyal megvan, javaslom próbáld meg megrántani még kicsit jobban akkor nyerhetsz még +10-15% cpu erőt, persze ehhez nem árt egy jó hűtés se rá. Azoknál a programoknál aminek fekszik a sokszálas feldolgozás nem lesz gond szerintem. Amúgy szerintem elég sok az a +20k ráfizetés, de cserében egy modernebb, halkabb, hűvösebb kártyát fogsz kapni ami időtállóbb.
-
soultrapp
senior tag
hy!szerintetek 20e.ft ráfizetést megérne egy 7870 2gb?6950 1gb-om helyett?
Mondjuk attól félek,hogy lehet azt nem is hajtaná ki a 6100as procim...
néztem múltkor a vga 99%,,a proci meg olyan 84%körül ment.
de mondjuk csak 3.6on van.lehet ha húzom 4.ghzre kihajtaná majd.Vélemények?
-
lowzor
veterán
válasz
És ezzel szvsz 0 előrelépést értél el
-
miresz
veterán
válasz
3dmark 2001? Mit akarsz azzal?
Nem hiszem,hogy tükrözi fogja ez a régi program a teljesítményt.
-
->Raizen<-
veterán
Leltem még egy kis tartalékot a gépben a ramok 1333 mhz-n mentek biosba 1600-ra tettem meg a max szorzó nem volt 36-on csak 34-en. Alacsony terhelésnél 3,6 ghz-n jár 1-2 mag mikor kell a 4 mag 3,4 ghz-en megy.
Serious sam 3 is simán fut mindent ultrán.
Nem tudjátok hogy kelthetném életre a 3dmark 2001se progit?
Elindítom és nem csinál semmit a folyamatokra nézve látszik hogy fut a háttérbe pedig.
-
=HG=
addikt
válasz
->Raizen<- #8086 üzenetére
Hidd el, ha benne van a 8 GB, akkor azt használja is a gép! Ha csak 4, akkor sokkal többet ír lapozófájlba, ami ugye nem gyorsabb mint a DDR. ....És most tényleg nem drága a memó, úgyhogy ha teheted vegyél még bele.
A mai rendszereknél az hogy duálban megy, már max 3-4%-ot hoz csak a konyhára. Sokkal többet számít a mennyiség..(Mint a fiataloknál! Idősebbeknél a minőség !)
-
tasakos
tag
Gyerekek ez egyre rosszabb, már alapórajelen is elszáll a gépem mióta ez a 7870-es van benne (kékhalál, restart) heaven, meg bf3 alatt... meg mikor mi alatt.. úgy, hogy semmi nincs húzva még a proci se.. remélem tényleg csak a táp a baja... de gyanús h így 1-2 nap alatt ennyire degradálódott....
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #8106 üzenetére
Ezt be lehetne tenni az első hsz-be is, tőlem is rengetegen kérdezték már. Arra 5let, hogy ha nincs a hwinfo-ban olyan monitorozható opció, hogy milyen órajelen megy a gpu, akkor azt bele lehet aplikálni valahogy? Nem akarok több programot futtatni csak emiatt..
-
válasz
seederking #8103 üzenetére
Egy párszor már belinkeltem, de akkor sokadjára is tessék
-
Winne
nagyúr
Ennyire számítottam, anno a 6870-et is hasonló helyzetben választottam, 78xx-nél már az 50-es nyert, sokkal több bennük a tuningpotenciál.
680 megvan persze, hangkártya buli miatt elsődlegesen, aztán meglátjuk mi lesz. Még csak tesztüzem van, számban kevesebbet hoz, mint a cf, de így befér az xfi és egy kártyás rendszerként jobban ki tudom hajtani. Amiről volt szó többször az jelen van, nevezetesen ez az új nVidia "platform" komolyabb számításokban bajba kerül, de hát ők így döntöttek, hosszú távon szerintem rosszul. A tervem az, hogy addig fogom tartani a 680-at, amíg jön a 8xxx ATi.
-
Speed®
titán
12.8al mérve mindkettőt eddig átlag 10% difit tudtam kimérni..szóval igazoltan nem hoz annyit, amennyi az árdifi (az ~20% volt), de ugye ezt megszokhattuk, egyre feljebb lépkedve..vannak viszont szempontok, amik alapján mégis megérte (hűtés, tuningpotenciál /van még benne../, feeling ;p). Megvan már a 680, végleg lemondtál a 7850 CFről?
-
seederking
őstag
válasz
DroiDMester #8062 üzenetére
Ezt a cpu-gpu monitorozást mivel csináltad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest