Hirdetés
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
Új hozzászólás Aktív témák
-
Susk4
újonc
Mintha nem lenne tök mindegy, hogy nevezzük

-
Varázslóó
őstag
Az a gond nálam, hogy kevés időm volt jó pár évig játszani. Végig kéne vinnem egy 100 játékot ami a listàn van. Újból meg csak GTA 6 érint illetve az új Metró Jàték majd.
Ezeket a felgyülemlett játékokat meg 4K ban is elvinné a 3080Ti. 😅 Szóval majd ha 2028-ba jön a GTA 6 PC re majd a RTX 6000 Supert után futok megvenni. Vagy 7000 jön lassan akkor.
Amúgy AI videókat konvertàlok, és elég a 3080-3080Ti hozzà. Egész gyorsak a konvertàlàsban. Ha jól be van àllitva.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Varázslóó
üzenetére
Nekem is az a tapasztalat hogy kakaó előbb elfogy.
3080 is baromi erős de átlagban elég a 10GB Vram.
Minnél inkább használják a játékok az AI-t annál inkább kell VRAM.
( és itt a VRAM/egyesitett memória - sokkal fontosabb - mint a teljesítmény ; mert ha swappleni kell - akkor gáz ... )És az nvidia az utóbbi évben például eléggé nyomja is ,
pl a https://developer.nvidia.com/nim -et és sok minden mást is;
és egy jó minőségi modell - még kvantálva is lehet ~4GB ,
aminek a VRAM-ban kell csücsülnie.Persze az nvidia arra épít, hogy majd eladja hozzá a drága Cloud szervizt,
viszont biztos lesz még pár olyan játék, ami helyben akarja majd futtatni.A következő konzol generáció egyik újdonsága
a nagy VRAM(Egyesített memória - 32GB ? )
és az AI/LLM lesz.Amúgy már most is vannak olyan játékok, amelyek AI támogatást kaptak ( de szerintem úgyse találja ki itt senki se, hogy melyik az a nagyon népszerű játék
) -
Varázslóó
őstag
Sajnos 4K mostanában már nem necces bár 144fps ultrahoz.
Úgy hogy nem akarok frame gent pl. Ahoz talán a 5090 elég.
Mivel nekem a nagy képfrissítés fontos. Így 1440p 240hz vagyok 5éve. Azért 4K 240fps hez meg messze vagyunk frame gen nélkül. 4K ra szerintem most is és régen is azok cserélnek. Akiknek vagy munkàra kell, vagy aki hokizik rà. Mert így is 2db Millió feletti gépem van bővedén. De még is 3080-3080Ti al operàlnak. Bele se gondolok hány Milla lenne a gép 5090-el.
Meg akkor kisebb gépbe egy 5080 al
-
Varázslóó
őstag
Azért RTX 3090 24GB is elég jó időtàló.
Nekem is az a tapasztalat hogy kakaó előbb elfogy.
3080 is baromi erős de átlagban elég a 10GB Vram.
3080Ti azért jobban sikerült, bár egy 5080Ti közel 5090 erővel és 24GB Vrammal megnéztem volna.
(3080Ti/3090) között kb 1-2% a különbseg. Szerintem 6000 lesz nagy ugràs.
-
Varázslóó
őstag
Ebben tökeletesen igazad van hogy 35-40% felàrat nem ér +8GB Vram. Mert nem akkora àrrol beszélünk, ahol későbbiekben rosszul tudnád eladni egy drágább hoz képest.
Vagyis hiába 16GB os, a piac az àrat főképpen a GPU erejéhez lővik be. Szóval azt a 16GB os kártyát nem fogok tudni pl 1-2év múlva annyival jobban eladni àrban mint ha csak 8GB os lenne.
gondolom így gondolkodtàl róla. -
Gainka
őstag
-
S_x96x_S
addikt
Ugy vasarolnek ahogy te mondod, akkor a 16Gb-os 9060xt-t vettem volna és kiadtam volna + 40 000-et, (százezerhez körüli ársávban azért számottevö) miközben a 8-as is elég arra amire kell, majd ha kevés lesz akkor lecserélem.

nem lehet tudni, hogy hogyan járunk jobban.
jövőre az AMD és az Nvidia árak is emelkednek [1].
ráadásul a választások után a Forint árfolyama is jelentősen kilenghet ( ~ bárki is lesz a kormányon )[1] "NVIDIA & AMD Might Increase GPU Prices In Early 2026 Due To Rising DRAM Costs"
https://wccftech.com/nvidia-amd-increase-gpu-prices-in-2026-rising-dram-costs/amúgy meg kell várni az RTX 50 Supert -t.
-
Gainka
őstag
válasz
Alogonomus
üzenetére
Ha most veszek egy vga-t az nem azt jelenti hogy nem lesz jo holnap, csak nem ezért veszek drágábbat hogy hátha jo lesz még tovább...
Magyarul nem veszek most drágább vga-t hogy hátha jo lesz a gta 6-hoz, majd veszek ha már tudom mi kell hozzá.
Ugy vasarolnek ahogy te mondod, akkor a 16Gb-os 9060xt-t vettem volna és kiadtam volna + 40 000-et, (százezerhez körüli ársávban azért számottevö) miközben a 8-as is elég arra amire kell, majd ha kevés lesz akkor lecserélem.
Itt a kommentek között Varázslóó -val értek eggyet javában ebben a témában. -
Alogonomus
őstag
Kérdezd meg az időtállóság "marketing bullshit" mivoltáról például a 3070/Ti tulajokat...
Rengeteg plusz pénzt nem éri meg kiadni egy 8 helyett 12 vagy 16 GB-os modellért, de 5-10 % felárat bőven megér a több memória.
Ahogy pedig a GTA 6 helyzet jelenleg kinéz, jó ha jövő karácsonyig kijön, és nem halasztják még annál is tovább. Még pár halasztás, és egy második Star Citizen lehet belőle. -
Gainka
őstag
Szerintem ez az idötálloság egy marketing bullshit amit sokan megesznek, én mindig "jelennek" veszek vga-t nem a jövönek amit nem tudhatok elöre. Pl: jön gta 6, most kiadsz + 200 000 a jövötállobb vga-ra aztan az elsö teszteken láthatod hogy 30fps-t tud 4k-ban az ujgeneracios pedig fele fogyasztasbol 40-et. Akkor jobb ha akkor adom ki a plusz lovém mikor már tudom mi van, de akkor az már megint a jelen lesz, nem a jövő.
-
X2N
őstag
válasz
VoltanIgor
üzenetére
Teljesen felesleges kiadni a Super kártyákat.
Akinek tudja hogy neki kell vram majd megveszi a drága 4080-90-et és meglesz a rekord profit nvidiánál.
-
VoltanIgor
aktív tag
Pontosan, ezért is csodálkoztam, amikor az eddig kiszivárgott adatok alapján a fórumon többen is 10-15% teljesítménykülönbséget vízionáltak a normál és a super verziók között. Mitől? Honnan? Több, és kicsit gyorsabb RAM, és kicsit megemelt nafta határ, nem váltja meg a világot. Ha jönnek is a Superek, szerintem az lesz, mint az előző gennél, 1-2 kóbor százalék itt-ott, elhanyagolható különbség.
Azt nem mondom, hogy az extra memória teljesen haszontalan, de messze nem akkora faktor, mint ahogy azt sokan beállítják. Megy a VRAM hiszti a fórumokon, Redditen, erről tud az Nvidia is, nyilván kihasználja, hülye lenne ha nem tenné.
-
KAMELOT
titán
válasz
Alogonomus
üzenetére
+1 jól írod.
Aki akar erőset vesz 5090. Akinek nincs annyi, annak 5070Ti/5080. Jól van ez kitalálva.
Aki meg maxolni akar az 6000 PROtibaimp: vram mennyiség növelése csak kevés % adna. 2027 meg jön a 60xx. Mi értelme előtte kidobni a Supert?
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Alogonomus
üzenetére
Nem mondom, hogy nincs igazad! Az tuti, hogy annó én a 4070Ti-t néztem ki, de a 12GB visszatartott, és szerencsémre jött a 4070TiS és azt tudom, hogy ott volt mag szám növelés is, igaz nem sok, ~800 darab (a TiS 8448 ezt megjegyeztem
). -
Alogonomus
őstag
Több modellnél nincs már miből magszámot növelni.
Az 5080-at már nincs hova fejleszteni, az a teljes GB203-at használja. Legfeljebb az 5090-hez nem elég jó GB202 lehetne ott opció, ahogy anno az 4070 Ti Super esetén történt. Annyi – annyira – rossz GB202 viszont szerintem nem gyűlt még össze, de egyébként is a hibás GB202 is túlzás lenne 5080 Superhez.
Az 5070 Ti esetleg úgy kaphatna 10-15%-nyi plusz magot az eredeti chipjével, ha cserébe az 5080 gyártása leáll, mert egyébként kannibalizálná a sima 5080 eladásait.
Az 5070 már nem sokat érne a még elérhető 4%-nyi maggal. Előző generációban is a plusz 5% mag a 4080 Super esetén alig mérhető pluszt hozott csak.
5060 Ti szintén kimaxolt változat, nincs hova fejleszteni.
Az 5060 is csak akkor kaphatna több magot, ha az 5060 Ti helyére hoznák be az 5060 Super változatot.
Nagyon egymáson vannak az RTX 50-es kártyák. -
Varázslóó
őstag
Persze hogy nem jó példa .. szerintem sem
FarCry 1 és a Crysis 1 is egy Techdemo direkt arra fejlesztették ki. FarCry 1 be voltak letiltott dolgok, olyan hardwer igényes dolgok. Amik akkoriban 1 csúcskartyàn el sem futottak.
Alapból le volt tiltva a játékban, és fejlesztői móddal lehet bekapcsolni pl.
A Borderlands 4 csupàn egy nagyon szarul optimalizált valami.
Half Life 3 lesz szerintem az új ilyen játék. Ami mérföld kő lesz. -
hapakj
őstag
válasz
Alogonomus
üzenetére
Mondjuk a Crysis nagyon nem jó példa a rosszul megírt játékokra.
Nemrég szereztem be egy csúcs ~ Geforce 7800 architektúrás és kategóriás kártyát, s elképesztő, hogy azon meg tudták oldani azt a látványt.
-
Busterftw
nagyúr
"És ez mit bizonyít? "
Ezt cafolja: "De hát nem veszik, ez a baj, nem lehet már letolni 12GB vramot középkategóriában az emberek torkán ennyi pénzért." -X2N
"és ezért nem ér a legtöbb publikált statisztika önmagában semmit"
Senki nem irta, hogy pontos statisztika. Viszont nagyon sok mindent elarul, generaciok ota lekovette a globalis JPR statisztikat, hatalmas, 135 millio aktiv userrel rendelkezo minta, objektiven, lasd a fenti peldat."a többi adat, szám és dolog meg szerinted nem létezik, ami ugye durva hiba."
Mar irtam, hogy hozzal masik, ekkora mintaval rendelkezo statisztikat, ha neked ez szubjektiven nem tetszik. Azota is csak kuss van.
Attol, hogy neked valami nem tetszik, irrelevans, az a te gondod. Hozz jobbat."Az a baj, hogy te"
Az a baj, hogy a fenti allitasra egyertelmu, objektiv cafolat a Steam adat, erre te josz megint hsz-t farmolni, es megmagyarazni a nagy semmit."A Steam szerint több 9070-et adtak el, mint 9070XT-t, mikor az utóbbiból jóval többet gyárt az AMD "
Forras? Hol vannak a globalis eladasi adatok errol?"MindFactory-nál például 10x több XT-t adtak el folyamatosan."
- 135 millio aktiv userbase vs 1 nemet bolt
- JPR statisztika, ahol a leszallitott mennyiseg majdnem 10:1 aranyban Nvidia.Q1+Q2:
Nvidia 19.36 millio vs AMD 1.44 millio
Egyszeruen teljesen nonszensz dolgokat hallucinalsz mar be. -
Varázslóó
őstag
válasz
Alogonomus
üzenetére
Kb senki se tudja jobban mint én. Hogy mit jelent ez a mondat.
testem tele van CRYSIS tetovàlàssal -
S_x96x_S
addikt
A Steam statisztika elég pontos, mert nem ad explicit előnyt egyik gyártónak sem.
Sőt az nvidia részaránya folyamatosan csökken a Steam -en.
Csak meg kell nézni az utolsó 3 hónapot;( valószínüleg azért mert
- az nvidiát egyre inkább AI-ra veszik ;
- valamint a notebook/mobil nvidia GPU-k élettartama sokkal kisebb mint egy desktop-é .
)A JPR - azt méri, hogy az nvidia mennyi GPU-t sózott rá az AIB gyártókra.
a Steam - meg az eladott - játékra használtat.És most hogy kijön a Steam Machine - még nagyobb lesz az AMD aránya .
-
Alogonomus
őstag
A bolti eladási adatok teljesen hitelesek, hiszen a különböző hatóságok felé is a valós mennyiségeket kell közölniük, plusz a weblapon valótlan adatok közlése a vásárlók megtévesztésének is számítana. A Steam-nek viszont semmi/senki felé nem kell elszámolnia a statisztikája hitelességét illetően, így az csak "trust me bro" hitelességű.
-
PuMbA
titán
Máshol is többet adnak el 9070XT-ből, például Magyarországon is, de nézhetsz külföldi eladási listákat is: NewEgg, Amazon UK, US, Japan
Vagy számold össze itt a 9000-res topikban az arányt, ugyanúgy megkapod a 10:1-hezt, de ha tudsz mutatni ellenkező adatokat, akkor azt várom.Illetve ugye tudod, hogy a 9070-ek azok hibás 9070XT-k, tehát nincs sok belőlük.
-
PuMbA
titán
Igen, trendeket meg lehet figyelni, de az egyes kártyák lebontása már nonszensz
A Steam szerint több 9070-et adtak el, mint 9070XT-t, mikor az utóbbiból jóval többet gyárt az AMD és adnak el a boltok mindenféle eladási lista szerint. MindFactory-nál például 10x több XT-t adtak el folyamatosan. -
KAMELOT
titán
Ennek a Super soroztanak semmi értelme. +ram és ennyi. GPU meg semmit nem változik.
-
PuMbA
titán
Az a baj, hogy te egy valamire támaszkodsz, jelen esetben egy árva Steam statisztikára, a többi adat, szám és dolog meg szerinted nem létezik, ami ugye durva hiba. Tudományos szakiratokban több vizsgálattal dolgoznak mindig az általam előbb említett hibák előfordulása miatt
Nem úgy van, hogy itt van egy darab papír amire rátettünk számokat és bizonyítja X-et, ezért nincs több kérdésem, elfogadtuk, mostantól ez tudományos tény. -
PuMbA
titán
válasz
Busterftw
üzenetére
"Ez egy statisztika, adatokkal, szamokkal."
És ez mit bizonyít? Szerinted minden statisztika igaz? Sajnos a legtöbb nem, mert ezer módon lehet tudattatlanul, részrehajlásokkal elrontani statisztikát és ezért nem ér a legtöbb publikált statisztika önmagában semmit
Ezért szoktak bevárni több statisztikát, több vizsgálatot, többféle környezetben, hogy valamire azt mondják, hogy ez oké és így van, mert megvizsgáltuk kereszte-hosszába, mindenhogy. -
-
X2N
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
Steam statisztika nem releváns erről vitáztatok 200 hsz-en keresztül Pumbával a másik hír alatt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"Mindegyikbol lelehetne csipni legalabb ennyit legyen szo barmelyik oldalrol maradjunk annyiban."
Fele ár lenne a reális. De az alkatrész árak elszálltak 3 évvel ezelőtt.Baryka007-Ezt mindenki tudja.
-
Tomassy00
senior tag
5070 árából le kellene csípni 100 dollárt és egyből kiváló kártya lenne. Egyből sokan szemet hunynának a 12gb felett... Nekem pl egyből instant buy lenne.
-
hapakj
őstag
válasz
Varázslóó
üzenetére
Engem őszintén szólva az zavar, hogy terveznek egy kiváló GPU-t amiben bőven van potenciál, s termékszegmentálás és az AI miatt a képességei vissza vannak vágva.
Ha kiadok valamiért sok pénzt s még lenne benne erőtartalék, hogy jobban is teljesítsen, nem jó érzés, hogy alapvetően egy nem drága komponens miatt van ez visszafogva.
Végülis ha a rendszer többi részét nézzük a CPU - RAM párost, ha kifutsz a RAM-ból, nem CPU, alaplap, RAM-ot fogsz cserélni, hanem csak bővíted a RAM-ot.
-
Varázslóó
őstag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Komolyan megszállottan beszélnek róla egyes emberek. Hogy ha nincs minimum 16GB Vrammod akkor már Úristen hát hogy lehet anélkül élni. Amikor mindenkinek màs az igénye.
Én nekem 3080 10GB és 3080Ti 12GB ön van, egyikkel se futottam ki a 1440p ből. 4K-ni majd talán 2030-ban szeretnék, mert nem lenne jó 45-50fps játszani Borderlands ba 1.2millios VGA-val. Inkább egy szarabb VGA val vergödök 1440p be ugyan úgy maxon. -
ggbuffon1897
őstag
válasz
Alogonomus
üzenetére
Nem vagyok szakerto, de az azert remlik h az xbox sx hwesen jobb mint a ps5..
En nem azt mondom h ne ferne el tobb vagy az ne lenne jobb vagy ne lenne jotekony hatassal vagy ne lenne az nv fillerb*szo e teren...csak annyit h kicsit vegletesen latjuk a dolgokat es h nem csak egy dimenzio letezik settingsek teren..foleg PC-n..
Onmagaban a vram mennyiseg szamit, de nagyon nem minden..ezt alatamasztja h egy regebbi 16 gigas kartya is tud manapsag karcsu lenni,masreszt ott vannak az eladasi szamok, amik nem hazudnak.
Az amd akkor minek csinal a 9060xtbol 8 gigas valtozatot is? De mit er ma egy arc770 a maga 16giga ramjaval?
Kicsit ugy csinalnak a userek mintha az egyetlen igazi fokmeroje lenne annak h meddig hasznalhatja a kartyajat, pedig nem. Es nem is mindenkinek uaott van az igenyszintje.
De ok legyen h a 8 keves. Hol keves az 5070 12gbja 1080 v 1440pn?
-
Varázslóó
őstag
válasz
Alogonomus
üzenetére
"Na pont amikor a dlss+fg szükségessé válik az elfogadható fps érték eléréséhez, az jelzi, hogy az adott kártya már egyre radikálisabb szoftveres "járókeretre" szorul."
Bocsi de Borderlands 2 be 4K-ba egy RTX 5090 45fps add ki... Akkor most ez a kártya haldoklik azt mondod? Dlss frame gén nelkül ez 1-2év és kihalt

-
hapakj
őstag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Es valljuk be a jatekok 80%hoz boven eleg egy 5060 is ahhoz h magas grafikan futtasd. Plane ha hozzalovod a dlss+ fg-t.
- A dlss és fg is VRAM-ot használ. Konkrétan láttam teszteket, ahol 16GB 5060Ti mivel befért a dlss és fg a VRAM-ba jobban teljesített, mint a 12GB-s 5070.Persze, be lehet konfigolni a játékokat, hogy menjenek kevesebb VRAM-mal, de a konzolok miatt a fejlesztők kb 1440p mellett 12GB VRAM használatra fognak lőni. S mivel a 5070 vagy 5070Ti is bőven erősebbek a konzol hw-nél, lenne hasznuk az extra RAM-ból (pl 4k-ra, fg-vel)
-
Alogonomus
őstag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Persze a 4060 Ti is csak azért kapott néhány hónap után dupla memóriakapacitású változatot, mert már nem fértek ez a túlcsorduló memórialapkáktól a gyártók a raktáraikban...janem. Az XSX/Ps5 célhardver, nem általános célú személyi számítógép. Egyébként a PS5 is nagyjából 14 GB memóriát biztosít a játékok számára, míg az XSX pont kikopott a piacról a PS5-höz képest gyenge teljesítménye miatt.
Na pont amikor a dlss+fg szükségessé válik az elfogadható fps érték eléréséhez, az jelzi, hogy az adott kártya már egyre radikálisabb szoftveres "járókeretre" szorul. Most még csak elvétve jön ki olyan játék, aminél látványosan gyengébben teljesít egy 8 GB-os kártya az ugyanolyan kártya 16 GB-os változatához képest, de a cikkben megemlített jövő őszig egyre több ilyen játék fog megjelenni, mert a tendenciát nem lehet megállítani, legfeljebb késleltetni.
A régi játékokkal persze el lehet játszani a végtelenségig a 8 GB-os kártyákkal is. -
ggbuffon1897
őstag
válasz
Varázslóó
üzenetére
Volt 8 gigas 4060ti-m, 5060am 1440pre. Igaz en nem vagyok fps b*zi, tehat beerem ha van fix 60 is, hiaba 144hzes a monitor, sehol nem ereztem h keves lenne. Sot a sima 5060nal kerekedett is a szemem pozitiv meglepeteskent. Ami vga zabalo volt ott meg tudomasul vettem h nem ultran lesz a csuszka hanem highon, vagy mediumon es kb 0 minosegromlassal erzesre.
Szval szereny velemenyem szerint atestunk ismet a lo tuloldalara user oldalrol is.
Na meg a realitason is, hisz a jelenlegi konzolgen a fo prior jatekfejlesztes oldalrol, ami cirka 5eves..
De ugy tenyleg kivancsi lennek h mit kellene tudni mondjuk egy user szerint egy 70es kartyanak. De tenyleg.
-
Varázslóó
őstag
Nem tudom, de az hogy éppen elég 1440p be a 10-12GB vram az nem azt jelenti hogy ha most veszel egy 16GB os karit, akkor 2 év múlva nem lesznek játékok amihez kevés lenne a 16-18GB is. Szerintem nem fogunk ilyen gyorsan fejlődni. Főleg hogy Vram àra is fel fog menni, amit nem a profitbol fognak fizetni.
Van egy olyan érzésem hogy lesz a Gamer kártya és az AI kàrtya. Legalább is egy RTX AI Titànt én bevetnék az tuti.
Megértem hogy 8GB kevés 1440p re, marad full hd-n akinek annyi van. De 10GB mai játékok 99.5% nak elég 1440p re.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Alogonomus
üzenetére
Igen mert az elmult 5 evben azt tapasztaltuk h csak igy hipp hopp elfogynak a kartyak, teljesitmenyben..janem. az XSX /Ps5 lassan 5 eves es ez a tampont.
Ez a ram mizeria is a geekek fejeben van csak. A userek zome boldogan jatszik a 8gigas cuccokkal is. Es valljuk be a jatekok 80%hoz boven eleg egy 5060 is ahhoz h magas grafikan futtasd. Plane ha hozzalovod a dlss+ fg-t.
-
X2N
őstag
De hát nem veszik, ez a baj, nem lehet már letolni 12GB vramot középkategóriában az emberek torkán ennyi pénzért.
A 70Ti-meg már drága...Tényleg fos az FSR 3.1-eddig 1 játékba se kellett bekapcsolni 7900XTX-en, nem volt rá szükség.
Lesz hozzá driver, csak nem 0. napra, játék optimalizált.
Ki lehet bírni. 9 hónapos driver van fent most is. Érdekes módon minden működik. -
Busterftw
nagyúr
Igazabol sok specifikaciot nem kell am itt kozolni joval elore.
A 3GB modulok lecserelese nem jar semmilyen drasztikus valtozassal ami a gyartokat illeti, a PCB/hutest nem kell ujra tervezni.Persze nem annyi, hogy 2GB helyett raforrasztjak a 3GB-os modult, de nagy munka sincs vele az biztos.
-
bobalazs
nagyúr
efféle pletykák, mert úgy vélik, hogy ez csökkentette a GeForce RTX 50 sorozatra vonatkozó keresletet.
Na pont ezért van minden információ visszafogva, és előre semmit sem tudni. -
Baryka007
addikt
Ezt a szennygyárat... de tényleg... Elhitetnek velünk mindent ... Közvetlenül leveleztem az Alphacool-al GPU blokkok terén, és már 3 hónappal ezelőtt megmondták, hogy nem lesznek új blokkok mert a Super szériára szeretnének majd koncentrálni .... !
Most akkor ?!
Alphacool nem egy kis cég.... és ezt kommunikálták már 3 hónappal ezelőtt..
Én is kivártam, ahogyan sokan mások mert a 18gb os 5070 jó befektetésnek tűnik... nekem meg Super jó lett volna, mert arra már lett volna talán vizes blokk...Btw, most valszeg rá fogok ugrani az 5070 Ti -ra inkább és eladom a májusban vásárolt 5070 esemet ... Aztán kész...
Elhiszem, hogy a piacnak ez Super jó meg minden... De a vásárlók idegeit kikészíti... Sokan nem így gondolták.
Lesz itt még másfajta hír is szerintem

-
Cassi
őstag
-
-KP-
veterán
Az eddigi infók szerint kb. 2027 közepe, amire kijön a 6000 széria. De borítékolható, hogy ahogy eddig, úgy most is először az 6090-6080 fog jönni. Esetleg még a 6070Ti. A sima 6070, 6060, 6050 és társai jó eséllyel 2028-ra fog tolódni vagy 2027 végére. Persze senki se tud biztosat. További kérdés, hogy mennyivel lesznek gyorsabbak. Ha az AMD nem virít valami hatalmasat, akkor sanszos hogy az Nvidia se fogja megemberelni magát. Most sincs sajna túl nagy különbség egy 4070 és egy 5070 között.
-
nubreed
veterán
Ha esetleg tényleg az lesz a valóság, hogy jövő ősszel jön super sorozat, annak amúgy mi értelme lenne? Mert amúgy nem 2027 -ben kéne, hogy kijöjjön az NV az rtx 6xxx sorozattal?
-
Duree
veterán
Ahogy elkezdenek a memória gyártók árat emelni úgy fog emelkedni az eddig sem olcsó kártyák árai.
-
válasz
Alogonomus
üzenetére
Másik cikkben írták, h nem lesz ram, szal. lehet, h mindegy is...
-
Fex
tag
Amúgy mennyire valószinű, hogy a negyedmilliós 5070-es kártya azért nem fogy, mert az egész világon mindenki a 2 milliós 5090 supert várja? Tulajdonképpen még a megcélzott réteg is ugyanaz!
-
Alogonomus
őstag
Abban még lett volna logika, ha most ősszel érkeznek a 150%-os memóriakapacitású kártyák, amivel a jelenlegi 8 és 12 GB-os modellek már 12 és 18 GB-os modellként sokkal jövőállóbbnak számíthattak volna.
Annak viszont logikailag is kevés értelme lenne, ha jövő őszre ütemeznék a bővített memóriás modelleket, mert addigra:
- vagy már tényleg komoly korlátozást jelent az új játékok többségében közepes grafikával is a 8 és 12 GB a konkrét kártyákkal megcélzott teljesítményszinten, és már régóta mindenki kerüli azokat a kártyákat,
- vagy a játékfejlesztők megtanultak már együtt élni a korlátozott memóriakapacitással.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
erős CPU van az fontos max FPS hez. Frame gén gondolom azzal