- Megjött a Chieftec VEGA M szériás tápok legnagyobb teljesítményű kiadása
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- Rekordösszegért kerül szaúdi kézbe az Electronic Arts
- Nem saját tervezésű a Zhaoxin új szerverprocesszora
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
válasz
csucsbicep #9094 üzenetére
Batman Arkham City Harley Quinn ugyanúgy lagol, mint a 7850-essel, Mohaa
arfighter továbbra sem megy olyan tükörsimán, mint azt elvárnám a gépemtől. Mással nem próbáltam még. Mondjuk a Giga 7850-est sem néztem meg mással, de ezek egyből szemet szúrtak.
-
válasz
kockaharcos #9061 üzenetére
No ahogy ígértem 1,30.V os teszt(többet nem adok a GPU -nak) de ez is csak Trémárk kedvéjért, sz.tem 1000/1300.on fogom járatni(azt meg alulfeszelve is elviszi)
itt már azért megjött az étvágya a gépnek a kombinált teszt alatt 490.W ot szippantott ki a konnyektorból (pedig 90+ Gold a táp hatásfoka) Ami viszont érdekes ha alapon járatom durván 20.W al kajál csak többet mint a 7850 evett
-
Dealer95
őstag
válasz
csucsbicep #9091 üzenetére
Egy FX8120 már 100%-osan kihajtaná?
Chapel: ha nem gond a kicsivel magasabb ár, akkor Asus
-
Chapel
addikt
Utolsó felszólítás kiszállás előtt:
Tehát a kérdés hogy Shappire,Asus,vagy Gigabyte. (7850 2gb)
Ahogy látom/olvasom a Shappire a nyerő.Kérek egy áment...
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DeathAdder #9092 üzenetére
Elsőként abban, hogy nincs kipörgetve a VGA teljesen, meg, ha magasabb órajelen jár a proci, akkor tovább gyorsul a videokari.
Peace: Mi a gond a kártyával?
-
Peace
nagyúr
No megvan a Sapphire 7870-es. Leszedtem a teljes catalystot, csökkentett módban pucoltam driver sweeper-rel, és újra feltettem 12.10-est, de nem tűnik az igazinak. Lehet tényleg nem ártana egy teljes win reinstall az új kártyának?
-
válasz
csucsbicep #9091 üzenetére
Mikben nyilvánul meg a pontosan, ha valakinek CPU limitje van? (azon kívül, hogy nem pörög ki a vga)
-
Dealer95
őstag
válasz
->Raizen<- #9086 üzenetére
De hát ki sem volt hajtva a proci...
Csak 1 mag volt 80% közelében, a többi csak 40-70%-on ment.
Metro 2033 kihasználja kb. 80-90%-on az összes magot. -
pr05p3c
tag
válasz
->Raizen<- #9069 üzenetére
"Elég sokat számít többek közt az i5 procim."
Lefuttattam mégegyszer az oc-s teszteket és csináltam képet a gpu/cpu kihasználtságról."A" teszt, ami valós gameplay helyzeteket szimulál. Itt láthatólag nincs különösebb gond a kártya kihajtásával.
"B" teszt, ami egy fix jelenet és durvábban megizzasztja a gépet. Itt már sajnos vannak problémák. -
válasz
seederking #9075 üzenetére
De úgy volt/van
Rám írt egy fórumtárs, hogy neki van egy elsők közül való Sapphire 7850 hynix, amit el fog adni ha meglesz az új kártyája a jövő héten.
Abban maradtunk, hogy nem is teszi fel apróra, ha engem érdekel, de addig nem adja el ameddig nem lesz meg az új kártyája. Viszont ha addig találok valamit és tetszik, akkor azt még megvehetem (úgy is eladja pár óra alatt, ha úgy hirdeti meg, hogy Hynix ramos)
Ez mégis alig 1 hónapos, Asus V2 és jobban is tetszik és persze nem utolsó sorban személyesen tudunk találkozni
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #9083 üzenetére
12.11b4
-
seederking
őstag
Melyik drivert rakjam föl most a 7870-hez?
-
lowzor
veterán
Nagyon hulladék az a GPU használat. Pedig a Heaven nagyon nem egy cpu igényes cucc.
seederking:
Emiatt ne aggódj szerintem. Az enyém is zörög 50% körül minimálisan, de szinte soha nem ér el akkora fordulatot még +40% tuninggal sem. Akkor lenne gáz, ha kisebb fordulaton csinálná. Amúgy gariban szinte 100%, hogy cserélnék, ha bevinnéd.
-
Pocok77
tag
Na a HD 7850 et sikerűlt feltornáznom egy MSI R7870 Twin Frozr 2GD5/OC ra viszont itt a vége az Asus V2 már nem fért bele a keretbe
így is a határok határán vagyok. Mivel mindenképpen 3 év garis kártya kellett így ez volt számomra a legjobb és legolcsóbb alternatíva a minőséget is figyelembe véve, na de majd meglátom ha megjön. A lelkem már nem fog csalódni sehogy se.
-
csucsbicep
nagyúr
Megrendeltem az Asus 7850 2GB V2 karit.
Egyébként most mértem meg és kb. fél centi hely marad majd a VGA és a HDD közt.
-
seederking
őstag
Csak bennem van a félsz,hogy mi lesz később.Nem-e fog helikopter üzemmódban működni.
Azt hittem a Dual x pont az ilyen hibák kiküszöbölése végett készült,,,és tessék.
No meg ez pont az a széria ami "hangtalan"-nak kellene,hogy legyen.A 7850-em hűtése nagyon faja volt no sound.DeathAdder : Na asus lesz a hynixes 7850?Azt hittem már meg is vetted,vagyis mailben úgy írtad tegnap,hogy úgy néz ki egyenesben van a dolog
-
pr05p3c
tag
válasz
->Raizen<- #9073 üzenetére
Igen, írtam is, hogy MINDEN high
-
pr05p3c
tag
válasz
->Raizen<- #9069 üzenetére
"Beállítások: Full alap ahogy bejött a program."
Ha az alap az 1920x1080, 4xAA, minden high, akkor jó. Ellenőrzid le, hogy neked is így legyen, mert ha nem, akkor nem sokat ér az összehasonlítás. -
-
Baxo89
tag
4x 4x normál Haeven. Ezt nem értem, ennyire nem tudja kihajtani 3,5ghz-n???
-
-
-
miresz
veterán
válasz
gyuromoj #9063 üzenetére
Erről is hiányzik a 4xAA.
De alakul.
(#9064) menyoronc: Elég hozzá. APM=off,Turbo=off,4Ghz-t,általában alapfeszen viszik. Érdeklődj EvilSymbol kollégánál, ő ilyen 7870-et+ 6100-at használ,de volt mátr neki alatta 8120 is.
-
menyoronc
aktív tag
Na most már elgondolkodom rajta h ne 7850et vegyek:-) csak félek h ez alá már kevés lesz a kiszemelt fx6100:-(
-
tasakos
tag
válasz
->Raizen<- #9048 üzenetére
Valami ilyesmi válaszra számítottam
Szívem szerint váltanék Corei5 2500k-ra+ lap, csak nem tudom mennyiből jönne ki...? Meg ugye el kell adnom a procit és az alaplap kombót és így is elég sokba van már ez a gépfejlesztés nekem.. Egyáltalán megéri e kicserélni? Nem hiszem, hogy annyival több lenne az fps egy i5 2500k - val FULL HD alatt ahol főleg a VGA számít hogy hasra essek tőle..?
-
kockaharcos
senior tag
válasz
DroiDMester #9058 üzenetére
Kutya baja nem lesz,ó bárcsak meg kaparíthatnám 1 napra
-
miresz
veterán
válasz
seederking #9054 üzenetére
50e-ért had zörögjön én azt mondom.
-
-
válasz
kockaharcos #9031 üzenetére
Annyin(1,382.v) BIZTOS hogy NEM! 1,30.v -ig sem igen fogom feltekerni, most így ALAPFESZEN 1150/1600.on(és még mindég nem teszteltem ki mi a vége csak feltoltam 1150/1600.ra) már hozza 7970 GHz Edition teljesítményét ami már bőven elég bármire FHD -ban
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Állítsd egy olyan tartományra a fordulatszámot amikor még nem zavaró a hangja profilozd be afterburnerbe billentyű kombóval használd mikor játszol. De később tudsz venni vga hűtőt ha nagyon zavar. Nem csináltál szerintem orbitális hülyeséget.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Ebben mi a feketeleves? Nekem is rezeg a felső, elég sokat, az alsó meg leállásnál. Most ne hogy már ez miatt küldözgessem
sztem szokd meg.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Ez az adott tartományban való zörgés már korábbi probléma.
-
seederking
őstag
Na megérkeztem a 7870-el együtt.
Nem volt egy egyszerű menet.2 és fél óra utazás.
De van egy kis,,,nagy gond.Lehet most azt fogjátok mondani,hogy hülye vagyok hogy elhoztam de 50k-ért nem tudtam ott hagyni.Azért is mert 1 hónapos de a legjobb hogy 1 hetet ment Win használattal.Tudom sokan azt mondjátok persze.De én tudom miért szóval ennyi.Viszont most jön a fekete leves.
Gyári dobozos kivitelként volt hirdetve de a külső színes doboz nem lett meg.Ami nekem elég negatív.Pl eladásnál jól jön stb.
De ez csak egy kis szösszenet.A valós probléma teszt közben jött elő.
Lefuttattam egy heavent semmi gond,ment egy vramtester,semmi gond,ment BF3 fraps-al.Tök jól.Végezetül a catalystban piszkálgattam a ventiket mert olvastam,hogy volt olyan akinek gázos volt.
48-52%-nál hallom a műanyag rezgését.De csak ezen a skálán........Gondolkodtam.......gondolkodtam...... mit tegyek de végül elhoztam.
Gari van rá de nem tudom lenne-e értelme,vagy egyáltalán hogy állnának hozzá.
Pl Bf alatt nem volt hangja.
Szerintetek hülyeséget csináltam?
/Sapphire Dual X/ -
miresz
veterán
válasz
DeathAdder #9049 üzenetére
A barna szöszmösz papucsot is kérd hozzá!
Meg kő venni!! Príma áru. Persze alkudj.
-
troland26
őstag
válasz
DeathAdder #9020 üzenetére
Hát én vagyok az a felhasználó aki nem nyomja ki a szemét a vga nak
annyi , hogy az alap 860/1200 -at feljebb toltam 1000/1250-re ,..., de tuti , hogy még van benne tartalék
a hűtést meg már miresz elmondta
-
kockaharcos
senior tag
válasz
csucsbicep #9050 üzenetére
7870-en is megtalálom?
Mert akkor gyorsan megnézem
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DeathAdder #9049 üzenetére
Ezen biza hynix vagyon.
-
-
->Raizen<-
veterán
válasz
tasakos #9041 üzenetére
Nos az a helyzet hogy a hat magot nem nagyon használja ki a játékok többsége. Én nekem volt p2 x3 720@x4 20 procim arról váltottam x6 1055t-re. Nem voltam előrébb vele. Intelre váltottam és nagyon sok esetben lealázza az x6-os procit is az i5 3470-em! Az x6-ot 4 ghz-re húzva is kevesebb fpseket kapnék mint i5-el.
Az én ajánlatom az hogy hagyd meg a procid vagy majd vegyél fx 83xx procit és használd majd azt 4,8 ghz-n.
Vagy kékülj be te is!
(#9046) pr05p3c
Nekem 1,1 ghz gyárilag.
(#9049) DeathAdder
Majd véleményt kérnék hogy érzed mennyivel vagy előrébb egy 6970 után ezzel a döggel. ?! -
Tomix24
addikt
válasz
kockaharcos #9044 üzenetére
Jaja, észletlem, és persze örültem is egy pillanatra
-
tasakos
tag
válasz
->Raizen<- #9012 üzenetére
Így van, szerintem se kellene ennyire leírni a gigát. Nekem ezelőtt több mint 1 évig Giga 6950 OC-m volt. Hűvös volt és hangtalan, szerettem nagyon. Előtte is volt 1-2 giga kártyám. Azokkal sem volt gond. Most is majdnem egy giga 7870-et rendeltem, de kíváncsiságból és a nagyon jó vélemények miatt egy 7870 V2-es Asus lett a befutó (holnap érkezik meg).
Más: Megéri lecserélni egy Phenom II x4 955-őt egy 6 magos Phenom II-re? (ugyan az a architektúra) Jobban kihajtaná a kártyát? Vagy inkább maradjak a 4 magnál és az mennyen 4 ghz-en?
-
gyuromoj
veterán
válasz
->Raizen<- #9029 üzenetére
Toltam egy Heavent. Szerintem marad ez, esetleg RAM-nak adok majd még 50MHz-et.
GPU:1200
RAM:1350
CV:1237mV
Ez pedig az alap eredmény.
Lehet holnap 1300mV mellett megnézem mit megy a kártya. -
miresz
veterán
válasz
csucsbicep #9030 üzenetére
Sima:
V2:
-
kockaharcos
senior tag
válasz
DroiDMester #9025 üzenetére
Nem tolnál egyet 1.382V feszültséggel? Ott gondolom 1300 körül tudna menni!
-
-
miresz
veterán
válasz
csucsbicep #9026 üzenetére
De változott:
HD7850-DC2-2GD5 és a HD7850-DC2-2GD5-V2
Más (jobb,halkabb) ventilátorok. A simán azok a ventilátorok vannak amik a 6850-en is voltak,és egy idő után pár kártyán elkeztek ciripelni,azokat cserélték. +Azt hiszem a nyák is változott. -
->Raizen<-
veterán
válasz
gyuromoj #9024 üzenetére
Azt jelenti hogy majdnem ugyan úgy teljesít a kártyád ahogy az enyém. 1,3v-on lehet tudnád stabilizálni. Nekem 1250 mhz-n meg 1260 mhz-n is lefut a 3dmark 11 1250 mhz 1,3v crysis warhead-ot toltam 4x aa mindent maxon fullhd-ben 1 óráig és nem volt semmi hiba. Battlefield 3 is probléma mentes volt. De ha kiváncsi vagy a véleményemre akkor szerintem 1200-on használd minimális fesz emeléssel. 1,236v például.És a lehető legnagyobb memória sebességgel amit biztonságosnak tartasz.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
A 7850-nél a V1 és a V2 között szerintem a hűtésben nincs eltérés egyedül a borda lett hátrébb tolva a más kimenetek miatt.
-
válasz
kockaharcos #8992 üzenetére
igen 1,382.v a max GPU nak, a vRam -nak meg 1,80.v Amúgy 1,21-v az alapfesz(Boost alatt) mert ha nem kapcsol be a Boost akkor csak 1,08.v(és 850MHz) ot kap a GPU
Amúgy rájöttem mi volt a gond a CPU -val a ramok csak 1560.MHz -en mentek most feltettem 1960.MHz re és egyből 9364.lett a cpu pontszám
-
gyuromoj
veterán
válasz
->Raizen<- #9012 üzenetére
1,262-t adtam neki. GPU-t 1250-re raktam és a vége fele kékhalált kaptam. Ez mitől lehet?
Lehet a RAM-ot 1350-re teszem ha bírja annyin akkor hagyom is majd.
Új MSI AB-t ajánl, felteszem és utána tolok még pár tesztet. Először GPU:1200 MEM:1350, utána pedig a GPU-t fogom húzni.(#9027) darky@
1,3-on 24/7-ben nem érdemes járatni? -
miresz
veterán
válasz
-
pr05p3c
tag
válasz
->Raizen<- #9018 üzenetére
Akkor itt az ideje
-
-
Baxo89
tag
(#9009) és (#9016) vélemény? Így kell ennek a karinak teljesíteni? Elég a procim 3,5ön,kihajtom? Help!
-
pr05p3c
tag
Lost Planet 2 benchmarkot próbálta már valaki? Kíváncsi lennék, hogy ugyanez a kártya erősebb processzorral, vagy egy 7870-el összehasonlítva mit mutat benne.
Az eredményeim:
CPU@3,5GHz, 1080p, 4xAA, minden high/on(a vsync kivételével), DX11 mód"A" benchmark, VGA alapon
"A" benchmark, VGA @1200/1350MHz
"B" benchmark, VGA alapon
"B" benchmark, VGA @1200/1350MHz -
Baxo89
tag
alacsonyabb beállítások mellett Heaven
-
miresz
veterán
válasz
DeathAdder #9007 üzenetére
Minden Asus Hynix-es nincs Elpidás tudtommal
Egyébként nem rossz vétel. 58e Huf az új. 48e Huf-ért el kell hozni,ha jó.
-
troland26
őstag
válasz
DeathAdder #9008 üzenetére
Az én V2-esem októberi vásárlás és szintén hynix ramos
-
->Raizen<-
veterán
Ó jaj borzasztó csak 1250-et megy a gpu nem 1300-at mi lesz most velem?
Afterburnerben cfg módosítással lehetne az 1,3v limitet kitolni és akkor kaphatna még több feszt elég sokan csinálják azt dmark topicokban. És akkor meg lenne az 1,3 ghz de 50 mhz-ért nem fogom kínozni a kártyát.
Nem kéne ennyire leírni ezt a márkát...
(#9005) gyuromoj Jó eredmény! Olyan max 1,260-at adjál neki! Nekem a ramok mentek simán 1450 mhz-en. De ki kell tapasztalni azt is. Olyan 1375 mhz biztonságosnak tűnik hosszabb távra is szerintem.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DeathAdder #9008 üzenetére
Miért nem kérsz róla egy fényképet, amin látszik, hogy elpida vagy hynix?
-
Baxo89
tag
Csináltam tesztet Heaven-ben. Ez jó eredmény? 3,2ről sikerült 3,5ig feltornászni a procit, de így már elég meleg, kell vennem egy jobb hűtőt rá. 100 és 60%os kihasználtság van.. nem kellene mindig 100on lennie a gpunak?
-
válasz
DroiDMester #8999 üzenetére
Akkor tényleg ottvan egy porig húzott 7850, mint egy gyári 7950 (100 pont eltéréssel)
De nem létezik, hogy egy szarrá tuningolt i7-860 kevésnek bizonyulAz egy nagyon erős processzor
szerk: előző kérdésem
létezik hogy egy olyan új Asus kártya hynix ramos?
-
Fórumtársak egy gyors kérdés
Friss hirdetés PH-n.
Eladó egy ASUS HD7850-DC2-2GD5-V2 videokari!
Az alkuképes igaz, de azt mondja megnézte és Hynix ramos. Nem tudta előtte mi az, úgy mondtam, hogy nézze meg (és 2012.09.05-től garanciás
)
-
gyuromoj
veterán
válasz
gyuromoj #8996 üzenetére
1250-en indulás után kifagyott.
1225-ön pedig a 17/26-nál fagyott ki teljesen, de semmi képhiba nem volt.
Akkor 1200 a vége alapfeszen. Ez milyennek számít? Feszemeléssel menne többet is?(#9006) asdxv
24/7-re mit ajánlotok? Mennyi feszt adhatok neki, amivel még biztonságos lenne a Heaven lefuttatása? -
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #8997 üzenetére
Persze, mert bugos a Heaven. Ha mégegyszer lefuttatta volna valszeg valós értéket kap.
-
RMZ250
senior tag
válasz
-
kovsol
titán
válasz
nálam akármit csinálok mikor elindítom az elején beakad egyet a heaven lényegtelen milyen órajelen tolom, pedig ssd re van telepítve, hogy még a vinyó töltés miatt se akadhatna meg
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- Windows 10
- iPhone topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- HP Elite Dragonfly G2 360 2in1 i5-1135G7 16GB 1000GB 13" FHD TouchScreen 100%sRGB 1 év garancia
- Samsung Galaxy S24+ / GyáriFüggyetlen / 12/256GB / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Corsair 750D Airflow Thermaltake 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3304
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest