- Kompakt vízhűtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
sloth400 #51102 üzenetére
Sziasztok. Van egy Sapphire HD 7850 2GB-omn jelenleg felhúztam úgy hogy: powerlimitet:+10-el spékeltem meg a GPU frekit 925MHz-re memóriát 1250 MHz-re... így max 61 fokos macimális terhelés esetében
Azért ennyire nem kell félteni a cuccot...
7850-hez semennyire nem értek, de ha ez is hasonló a 7870/270X-hez, akkor a power limitet nyugodtan tedd fel +20%-ra, az az alap. Ne az legyen a baj, hogy nem tud elég kakaót felvenni...Első körben én kipróbálnám, hogy feszemelés nélkül +20% power limittel CCC-ből tunningolva hol a vége.
Az én kártyám mindenféle Afterburner meg ilyen 3rd party okosságok meg feszemelés nélkül, +20% power limittel viszi a GPU 1150/Mem 5000-et atomstabilan(följebb meg sem próbáltam
)
Mindenképpen monitorozd a hőmérsékleteket, ehhez olyan progit ajánlok, ami részletesen kiírja az összes hőszenzor értékeit, különös tekintettel a VRM-ekre és memóriára. A húzott kártyákon /legjobb tudomásom szerint/ leggyakrabban nem a GPU adja föl a szolgálatot, hanem a VRM vagy a memóriák, hiszen ezek gyakran nincsenek extra hűtve, csak ami levegőt kapnak, nem tudom a 7850-nél mi újság, de kötve hiszem, hogy rendes hűtés lenne a VRM-eken... A hőmérsékeletek egyébként feszemeléstől tudnak nagyon elszabadulni, ezért amíg az nem tiszta, hogy az alapfeszes tunningal hogy néznek ki a VRM/memó hőfokok, és nem próbálkoznék feszeléssel...
Én GPU-Z-t vagy AIDA-t használtam erre amikor még foglalkoztatott a dolog... Az adatokat logfile-ba irasd majd nézd vissza.
A másik amiért én nem tartom jó ötletnek a feszelést, az hogy a 7850 ha kihajtod a belét sem fog soha utolérni egy nála kicsit drágább kártyát (7870) nincs értelme...
J.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt vízhűtés
- Hardcore café
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- iPhone topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest