- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- Fujifilm X
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #51648 üzenetére
Na, az szép.
Egyébként számomra érdekes, amikor olyan userek, akik anno akár privátban is kerestek, hogy segítsek a problémáikat megoldani (mert anno is sok volt a "hülye user"-jellegű minősítés), ma hangosan kiabálnak, hogy soha nem volt AMD meghajtókkal semmi problémájuk. (Értelemszerűen itt nem ATT és AB + társaikra gondolok.)
BandiT85: Hát nálam nincs ilyen fül. Lehet, hogy csak MSI-nél? Tudsz egy képet küldeni? Sajnos Sapphire-nél a VRM neuralgikus pont, azoknak biztosan nem adnék több feszt, mert intenzív terhelés alatt akár 20°C-kal is a GPU-k fölé hevülnek (sokan ezt figyelmen kívül hagyják, aztán előbb-utóbb bekrepál a kártya), a ventik érzékelője meg az utóbbit figyeli.
Zsébernardo: Cipőt a cipőboltból, azaz ASUS kártyához ASUS drivert! Nem ref. design (pl. több fázis, gyári OC), ref. driver tehát okozhat ilyen hibát. Amikor ASUS kártyáim voltak, és a ref. meghajtók bármilyen hibát okoztak, az ASUS-okkal mindig, minden rendben volt, még ha lemaradásban voltak is. Én ugyan nem rejtem véka alá, ha valami hibát találok az AMD meghajtókban, de az ASUS (vagy éppen MSI, GB) esetében nem rögvest náluk keresném a "hibát".
Apollo_21: Hát az én XT-m befogja a 7950-et. 79x0 kártyáknál már jelentkezhet sávszél korlát. Elbeszélsz mellettem, mert én is éppen ezt írtam (ill. hogy pont határesetnél van értelme tuningnak), szóval nem érdemes vitázni.
Steve198310: Teszteltem Watch Dogs-ot, maxi grafikán Full HD-ben lag nélkül futott.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #51631 üzenetére
De nem is hiábavaló hsz-okkal gyűjtöttem, hanem 5000-15000 feletti látogatottságú cikkekkel, és nem kevés segítségnyújtással, szerintem te is emléxel rá.
Továbbra is a releváns infókról beszéltem. Amiről beszélsz azt én is soxor hangoztattam már: játékot csak patchek után, olcsón, hozzájuk gyúrt driverekkel kell beszerezni. Manapság szinte már nem is adnak ki alapból játszható játékokat, némelyiknek nagyobb a javítócsomagja, mint maga a játék.Sajnos ezen alapelvek betartásával is előfordulnak hibák (pedig ott virít egy rakás játék elején az AMD logó, tehát joggal várhatna el az ember a zökkenőmentes működést), de nálam nem is a grafikával volt mostanában, hanem a videó lejátszással, ill. legújabb (14.8) esetben a telepítéssel.
Az szintén megfigyelhető, hogy egy-egy új hardverstruktúra kiadásával lépnek föl hibák a régebbi kártyákon, amire persze könny azt mondani, hogy használd a régebbi drivert, de mihelyst beszerzel pár újabb játékot, amelyekhez kellene az új, máris lehetnek hibák a régiekkel. Ált. ez a problémák forrása, leszámítva persze azt, hogy az új kártyákkal is sorra jönnek a hibák (mondjuk, ami a 3870-nel történt anno, az szerintem überelhetetlen, de ezt illetően tévedhetek is), tehát ezek beszerzésével is érdemes fél évet várni.
and1ao: Ja, a Bibliában is sok minden le van írva.
Ha azt akarnám bizonyítani, hogy nincs értelme, csak hogy az ilyen kártyákat el tudjam adni, én is megtehetném, de amíg saját magam tesztelek a tudásom gyarapítására, és azt látom, hogy a GPU-tuninggal elért (9%) szintet 44%-kal dobja meg a RAM-ok túlhajtása (13%), számomra ez elég szignifikáns különbség.
A 285-nek egyébként mi köze van a jelen topichoz?
Minél erősebb egy VGA azonos sávszélesség mellett, annál közelebb kerül a sávszélesség korlátjához (alap matek), és a jelen topicban jóval gyengébb kártyákról beszélünk.
Azt éppen a minap írtam, hogy csak mert más is okoz hibát, ez nem jelenti az AMD-driverek megbízhatóságát, ezen mi nem volt érthető?Költői kérdés volt!
Szerintem (Apollo_21 és társai) páran inkább teszteljetek az állandó mantrázás helyett.
Túlhajtás értelméről már soxor leírtam az alapvetést: ha nyertek vele (minFPS, VSync), használjátok, ha nem, fölösleges. Számszerűen leírtam, még ha páran nem is tudjátok követni megfelelő matematikai ismeretek hiányában, ami nyilván nem a ti hibátok.
Mivel mindent egyértelműen leírtam és teszteltem, a továbbiakban a VRAM-túlhajtás értelmét illetően, légyszí, mellőzzétek a nekem címzett "okosságokat".Remélem, ez legalább érthető.
Picturemaker: És mégis mozog a Föld!
Legalább valaki saját maga is megnézi, miről van szó.
Ez egyébként nem annyira sávszél (az csak akkor szólna közbe, ha elérnéd a határát, amit az elért tuning-eredmények egyértelműen cáfolnak), hiszen a grafikai teljesítmény a GPU+VRAM kombóból áll össze. Ha nem egyforma mértékben tuningolod őket, akkor az alacsonyabb képességű hardver szűk keresztmetszet lesz. Ezért, ha VRAM-ot húzol, a GPU lesz relatíve lassabb és vice versa. Számos VGA-t tuningoltam az elmúlt 10 évben, és a tuningnak megfelelő gyorsulás, sávszélességtől függetlenül, kizárólag akkor jelentkezett, ha mindkét komponenst sikerült azonos mértékben túlhajtani (és egyik esetben sem korlátozott a sávszélesség, máskülönben nem lett volna meg a számszerű gyorsulás).
A tuning (hangolás) nem egyenlő a túlhajtással. Nekem még -20%-os profilom is van régebbi v. igénytelenebb játékokhoz, hogy még a gyári mértékben se melegedjen/fogyasszon a VGA-m (nem beszélve a "2D"-ben is lazán futó, régebbi játékokról), tehát távolról sem értelmetlen "bármiféle" tuning.
Azt mindig is hangoztattam, hogy "szénné húzni" egy VGA-t baromság, mert csak tönkretesszük, de egy egészséges túlhajtás nem árt, ha van értelme. Ezt az értelmet általában pont az a néhány FPS jelenti (lásd tegnapi hsz számításokkal), mert ahol sok FPS-t nyernél vele, pont ott nyilvánvalóan semmi értelme (hiszen +10FPS-hez már alapból van legalább 80-90FPS-ed, túlhajtás szintjétől függően).BandiT85: Köszönöm, hogy teszteltél.
Memóriának hol tudsz feszt adni?
Steve198310: Hát ez az. Ha nem lehet húzni a RAM-okon, akkor nincs meg az ennek köszönhető extra teljesítmény sem. Páran ezért azzal vigasztalják magukat, hogy az "úgysem jelent semmit", figyelmen kívül hagyva a tényeket.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #51627 üzenetére
Nekem tök mindegy, nem tetszés kérdése, tényszerűen értelmetlen valakinek a problémájára azt mondani, hogy "nálam minden rendben". Mintha bemennél az okmányirodába jogsit újítani, mire közölné az ügyintéző, hogy az övével semmi gond.
Hasznos tapasztalat az lenne, amit írtam: ha tesztelnéd az adott problémát.Ha visszaolvasol, éppen tegnap írtam, hogy semmi nem jelzi, miszerint kizárólag problémákról lehet írni a topicban.
Hsz-t persze lehet gyűjteni releváns információ nélkül is. Ha tapasztalatról akarnék beszélni, kezdhetném a HT/Primo/Spektrum/C64 számítógépekkel.
belinho:Igazad van.
IQ-val születni kell, ezzel az átokkal kell élnem.
Tartok tőle, hogy az összetett mondatok megint problémát okoznak majd számodra, de ez van, lejjebb nem tudok süllyedni, mert tériszonyom van.
Ismét leírod, hogy "szinte semmit nem hoz" a RAM-tuning, meg hogy 256-bites vezérlőnél nincs értelme, miközben még mindig saját magad elismered, hogy ott van az a szignifikáns néhány % (ami egy gyakorlati +9%->+13% esetében 44%-os teljesítmény-növekedést okoz), ami csak azok számára jelentéktelen, akik azt, az általam kb. 100X leírt tényt sem képesek felfogni, hogy mely esetekben van értelme bármiféle tuningnak. Már nem is számolom, ezt is ?X írtam le.
Én erről beszéltem, te hordasz össze hetet-havat, amitől a "beszéltünk" halmaz sajnos jóval nagyobb lett, mint a "beszéltem".1mp-ről szó nem volt, csak min FPS-ről (ami, ugyebár, folyamatos teljesítmény), azaz nemcsak, hogy számolni képtelen vagy, hanem már megint ferdítesz, amivel csak saját magad számára "bizonyítod be" a vélt igazadat, ahogy a 6870 és a 660 tuningja is irreleváns ebben a topicban, szóval legalább a címét olvasd el, hátha leesik valami.
Nem igét terjesztek, csak próbáltam megértetni veled, sajnos hiába, miről van szó. Sajnálom, ha a te RAM-jaidon nem lehet húzni, ami annyira szörnyen érint, hogy képtelen vagy szembenézni ezzel a súlyos ténnyel.
De utoljára szánok még rád egy kis időt, és légyszí, kímélj meg mindenkit további félremagyarázástól, mert sztem nem csak én unom (és te sem égnél szénné
), tényleg ált. isk. matek:
1. eset: VSync-et akarsz, de enélkül min. 58-59 FPS-ed van a GPU mondjuk 13% tuningjával, ami gyakorlatilag 9%, hiszen a RAM-ok visszafogják. Ennél fogva VSync-kel30FPS-en fut a játék. A RAM-on is tuningolsz 13%-ot, hogy szinkronban legyen a GPU-val, így megvan a GPU-tuning hatásfoka, csak GPU-tuninghoz képest további 4%-ot gyorsul a játék (+2-3FPS), min FPS felkúszik 60FPS fölé, és voilá, 60FPS-szel fut a játék VSync ON.
2. eset: akadozik a grafika, mert befigyel a min FPS 25 alá (vagy legyen 30, tetszés szerint) a GPU tuningjával. RAM-okat felviszed GPU szintjére, és a +1.x FPS-szel máris megvan a szükséges 25 (30, stb) FPS.
Éppen a jelen topic kártyáival gyakori mind2 fenti eset, ha az ember ki akarja használni őket, azaz szeretne minden grafikát maximumra tenni egy-egy játékban, én legalábbis ezt tapasztalom, leginkább a min FPS-es problémát, mert a minőség fontosabb, mint a VSync, de a régebbi játékokkal meg pont előjön maxi grafikával is a min. 55-60FPS-közötti teljesítmény. Tehát, mint minden mást, ezt is TESZTELTEM!
A fentiek minden értelmes lény számára egyértelműen bizonyítják, hogy van értelme a RAM-ok túlhajtásával nyerhető, ám szerinted elhanyagolható 3-4%-nak, no meg bármiféle tuningnak, hiszen matekhoz értők számára az is nyilvánvaló, hogy ha semmiféle túlhajtással nem érhető el a kívánt cél, akkor ez értelmetlen, és valóban nincs más megoldás, mint visszavenni a grafikát.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #51623 üzenetére
Hát ez ritka kreatív egy hsz volt.
Fogadok, hogy aki mást sem csinál a gépén, csak email-ezik és dolgozik, az sem találkozott semmiféle hibával.
De tényleg, szájbarágósan: AZ LENNE A LÉNYEG, HOGY HA VALAKINEK PROBLÉMÁJA VAN, AKKOR VALAKI MÁS MEGNÉZI AZ ADOTT JÁTÉKOT AZ ADOTT DRIVERREL, AZONOS BEÁLLÍTÁSOKKAL, ÉS JELZI, MIT TAPASZTAL. Persze, hardveres különbségek közrejátszhatnak, tehát CÉLSZERŰ OLYANOKNAK TESZTELNI, AKIK HASONLÓ HARDVERREL BÍRNAK.
A "nálam semmi probléma", "user error", és hasonló benyögések semmiféle érdemi információval nem bírnak, legföljebb hsz-gyűjtögetésre és melldöngetésre jók (főleg, hogy az ezeket bekiabálók sem teszteltek. nV-nál nincs ilyen mizéria, de még ott is kiderítettük anno, mely gyártók mely modelljeinél lépett fel az akkori BS error (az is gyagyi hardver miatt volt).Raidon: Ez a sok beletörlés nem jelent jót. Mentsd el a partíciót, telepíts egy wint, NE FRISSÍTSD (tehát W7 SP1 v. W8.1 update), telepítsd fel az alaplap meghajtóit, és mentsd el az egész partíciót (hogy szükség esetén vissza lehessen tenni). Aztán jöhet minden további kísérlet, de elsőre kizárólag a VGA driverrel. Sajnos másképp, az általad elmondottak alapján, nem lehet kitalálni, hol lép fel a probléma. Ha rögtön a fenti esettel, akkor GPU-tweak, és 2D-ben fesz emelés. Mivel 3D-ben ugyanúgy megy a kari, mint 2D-ben, csak magasabb feszen és órajeleken, 3D-ben pedig állításod szerint jó, előbb utóbb megtalálható az az érték, amelyen 2D-ben menni fog a kártya.
Nekem is direkt azért van egy szűz win partíciómentésem, hogy ha driver-hibát tapasztalok, megnézzem ezen, és ne kiabáljak bugot a vakvilágba. -
Raidon
őstag
válasz
Pancsermeste #51145 üzenetére
Hat igazabol mar beszeltem a fogy.vedelemmel is mondta a srac kuldjem el megegyszer mmint a kiskernek ok elkuldik a nagykernek es a nagyker a gyartonak...
A kartya mukodik az mar mas tema hogy hibassan... 2D-s orajelnel hibazik toltokepernyokon csikos meg vibralnak a betuk jatek kozben semmi...Mondta a srac hogy ha a gyarto nem reagal semmit akkor majd kiverik a balhet a nagykernel... Mondtam hogy azert igen jo hogy gyakorlatilag szivatnak ket oldalrol is STOP....
Szoval orulnek ha legalabb levasarolhatnam mert max rafizetnek ha lenne ra mod azt mondta megoldjuk valahogy,..Erdekes kor lesz ez is ....
-
Raidon
őstag
válasz
Pancsermeste #51096 üzenetére
-
Raidon
őstag
válasz
Pancsermeste #51096 üzenetére
Az egy masik papiron van amit meg kaptam mikor visszajott garibol... Az meg a biztositom szervizeben van a kartyaval egyutt....
A tulfeszultseget a kiskereskedo mondta ez a papir volt a masik meg amit mondtak ott....
-
Raidon
őstag
válasz
Pancsermeste #51094 üzenetére
-
Raidon
őstag
válasz
Pancsermeste #51092 üzenetére
A gyartotol kaptam megegy papirt ott az all hogy nem tortent kulso behatas hanem tulfesz....
ilyenkor mivan? -
Raidon
őstag
válasz
Pancsermeste #51090 üzenetére
Kifizettem volna ha megcsinaljak... De a kepbol nem kiveheto hiaba vilagositasz hiszem a megvilagitas felso reszbol jon... az lehet az on is ha meg a folia az a labhoz kepest igencsak elvan csusszanva....
-
belinho
senior tag
válasz
Pancsermeste #51076 üzenetére
Nem a legjobb példa, csak azt akartam szemléltetni, milyen szépen felszakadt, és nincs az a tipikus fekete égésnyom, mint sok más esetben,egy táp okozta ezt is.
A vinyó sajnos már nincs meg, ami szintén elhalálozott. -
CirrMee
addikt
válasz
Pancsermeste #51067 üzenetére
A múltkor is közöltem a gazdival, meg a lehetséges okokat is, de ahogy elnézem visszament a startvonalra...
-
Steve198310
őstag
válasz
Pancsermeste #47188 üzenetére
Ez így van. Régiek szemeteltek ezek semmit. Viszont ha már nem bírja becsikoz azt jovan.
Ja van hogy alacsonyabb orajeleken ugye jobban futnak. -
Tengo
aktív tag
válasz
Pancsermeste #47188 üzenetére
Hmm ez nekem új. Köszönöm, megnézem!
-
csabi0805
senior tag
válasz
Pancsermeste #45633 üzenetére
Néztem én a másikat is de az 26 centiméter hosszú az meg már nem fér be a házamba...
Gond csak nem lesz vele... -
Alister71
nagyúr
válasz
Pancsermeste #44867 üzenetére
Nem értek a monitorokhoz, csak annyit látok, hogy szebb a képe.
-
Steve198310
őstag
válasz
Pancsermeste #44498 üzenetére
(#44499) mr bauer - (#44498) Pancsermeste ez a csoda és nem az üveghegy
-
törölt tag
válasz
Pancsermeste #44498 üzenetére
Ezt én nem mondtam volna itt olyan hangosan! Most már az asus is nem ajánlott kártya lesz
Véletlen nem Tailor74 kolléga kártyáját akasztottad ki?
-
Steve198310
őstag
válasz
Pancsermeste #44494 üzenetére
Na próbáltál más gyártó kariját?
Bár vinném a cuccom ha arról van szó. Van Tápom
Na meg a Vapor
-
törölt tag
válasz
Pancsermeste #44241 üzenetére
Szintén tettem egy gyors próbát. Ugyan azt tapasztalom,+2-3 fps, és laggok,vannak akció közben. Hát nem tudom... Javításra javítást várjak? User error? Vagy mit kell még ki-bekapcsolni még esetleg?
-
bombibmw
veterán
válasz
Pancsermeste #44249 üzenetére
Megvolt többször is.
(#44248) mr bauer :
A BF4 patch-el van gond,nem a driver-rel. -
válasz
Pancsermeste #44241 üzenetére
Azért van még mit fejleszteni:
Known Issues
Mantle performance for the AMD Radeon™ HD 7000/HD 8000 Series GPUs and AMD Radeon™ R9 280X and R9 270X GPUs will be optimized for BattleField 4™ in future AMD Catalyst™ releases. These products will see limited gains in BattleField 4™ and AMD is currently investigating optimizations for them.
Multi-GPU support under DirectX® and Mantle will be added to StarSwarm in a future application patch
Intermittent stuttering or stability issues may occur when utilizing Mantle with AMD CrossFire™ technology in BattleField 4™ - AMD recommends using the DirectX code path when playing Battlefield 4 with multiple GPUs. A future AMD Catalyst release will resolve these issues
Notebooks based on AMD Enduro or PowerXpress™ technologies are currently not supported by the Mantle codepath in Battlefield 4™
AMD Eyefinity configurations utilizing portrait display orientations are currently not supported by the Mantle codepath in Battlefield 4™
AMD Eyefinity technology is not currently supported in the Star Swarm application
AMD testing for the AMD Catalyst™ 14.1 Beta Mantle driver has been concentrated on the following products: AMD Radeon™ R9 290X, R9 290, R9 280, R9 270, R7 260X, R7 260, HD 7000 Series, HD 8000 Series, A10-7850K and A10-7700K. Future AMD Catalyst™ releases will include full test coverage for all AMD products supported by Mantle.
Graphics hardware in the AMD A10-7850K and A10-7700K may override the presence of a discrete GPU under the Mantle code path in Battlefield 4™
Frame Pacing for Dual Graphics and non-XDMA configurations above 2560x1600 do not currently work with Battlefield 3 and Battlefield 4. An upcoming release will enable support
DX9 Dual graphics is not supported in AMD Catalyst 14.1 Beta. An upcoming release will enable support -
Steve198310
őstag
válasz
Pancsermeste #42881 üzenetére
nincs villogás: Nálad? Milyen OP használsz? A 13,12 Driver van fent és jó
-
Steve198310
őstag
válasz
Pancsermeste #42871 üzenetére
Hali!
Meg lestem a jobb képességü GPU-t.
Nem jobb a GPU de nem is igen befolyásoló tényező a tuningban azt mondja DroidMester.
71,1% a GPU ami a Dual-x en volt az meg 80,5% voltDe ez meg megyen mint állat böfögés nélkül
-
válasz
Pancsermeste #42877 üzenetére
Nem ez igazából úgy nézett ki, hogy letöltöttem egy refencia R9 270X kártyának a bios-át és azt s GPU órajelet/feszültséget állítottam be. TDP értékekhez nem nyúltam, azt hagytam a gyárin. A ventilátor szabályozást állítgattam saját kedvemre, de az is jól sikerült.
Ezt teszteltem és utána néztem meg CCC-ben, hogy meddig lehet a csökkentett feszültséggel emelni az órajelet. Igazából azzal se szórakoztam sokat.. TDP limit fel a maxra (180W), GPU/Mem órajel: 1100/1500 Mhz -> 5-6 perc után terhelésnél lefagyott. Kicsit csökkentettem a GPU órajelen és így jött ki az 1075/1500 Mhz. Ezen most úgy néz ki, hogy stabil, de idővel majd elválik. -
válasz
Pancsermeste #42874 üzenetére
GPU-Z-vel lementettem a kártyáról a gyári bios-t, VBE7-tel átprogramoztam és azután ATIWinflash következett. Természetesen flash előtt a gyári bios-ról 10 db backup (különböző helyekre)..
Mivel gyárilag az UEFI-t nem támogatja ez a kártya így nem buktam ezzel a történettel semmit, de remélem a jövőben ezt valami kisebb csodával rálehetne varázsolni (már mint az UEFI-t) és akkor működni a Fastboot is! -
válasz
Pancsermeste #42871 üzenetére
Tegnap éjszaka kísérletezgettem, végül inkább visszavettem a feszt egy kicsit (1000Mhz@1,063V - 1050Mhz@1,206V) és csiszoltam a hűtő beállításokon is a biosba, hogy halkabb legyen. 3DMark, FurMark és Heaven Benchmark 4.0-val terheltem és stabil volt (és jóval kevesebb a hőtermelés is, gondolom a fogyasztás is csökkent).
Most 1075/1500 (GPU/RAM) Mhz-en jár és bírja ezzel a visszavett feszültséggel is.Én egy SAPPHIRE HD 7790 1GB GDDR5 DUAL-X OC-ról váltottam, egyrészt 1680x1050-es felbontáshoz már kevésnek bizonyult és 2 hónap után elő jött zörgő műanyag probléma..
7790-hez képest stock órajelen is 30-35%-kal gyorsabb és relatíve nem került sokba az upgrade, szóval én így is elégedett vagyok a kártyával. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Pancsermeste #42543 üzenetére
Ez milyen program?
-
rígel
őstag
válasz
Pancsermeste #42543 üzenetére
ez a gyári, csendességre van hangolva, a hűtés a dobozon is hírdetik a twinfrzr jóságát, hogy 20 db allatt van a zajszint oc órajelen, míg a ref. hűtés 35 körül.
Amúgy én még laposabb profilt használok. -
rígel
őstag
válasz
Pancsermeste #42533 üzenetére
Miért? Az eredeti, de mókoltam az rom görbén, és elmentettem. Most hogy mndod viszont nem esküdnêk hogy véletlenül nem az eredetit linkeltem. Mennyi a legalacsonyabb rpm? Nem pc előtt vagyok, nem tudom megnézni
-
mexel
veterán
válasz
Pancsermeste #42533 üzenetére
Ezt én is kérdezni akartam, mert igen szépen le van szabályozva. De szerintem gyári, mert én a gyárira gondoltam amikor kértem
Feltételezem Ő is.
-
rígel
őstag
válasz
Pancsermeste #42226 üzenetére
Bocsi, de a "kifelyezés" szó nagyon szúrja a szemem, próbálj meg helyesen írni!
A lényeg.
Mivel ezeket a dolgokat emberek tervezik, emberek által tervezett gépsorokon gyártják, természetes hogy nem tökéletesek. mindig lesz minőségi szórás, selejt.
DE.
Ha veszünk két azonos terméket, amit ugyanazon specifikáció alapján gyártanak, csak az egyik épp hogy megfelel a specifikációnak (attól még jó, hisz megfelel, használható) míg a másik jelentősen túlszárnyalja azt, akkor szerinted az nem minőségibb?
Egyrészt az utóbbiaknál jóval kisebb lesz a meghibásodás valsége, mivel nem "határon" működnek, másrészt specifikáción felüli működési tartományban is működnek (vagy jóval hosszabb ideig működnek), szemben az előbbiekkel. -
rígel
őstag
válasz
Pancsermeste #42211 üzenetére
egy Codegen táp is elketyeghet 10 évig hiba mentesen, ami a vevőjét teljesen elégedetté teszi, hiszen a pénzéért megkapta a kívánt minőséget, míg egy FSP is bekaksizhat pár nap használat után, amivel a vevője nem lesz túl elégedett...
A különbség abban van, hogy ha az FSP táp beszarik (valamilyen külső hatásra esetleg) akkor a többi cuccodnak jó eséllyel semmi baja nem lesz, veszel új tápot és kész.
Ha egy noname (a mercury-t is ide sorolom, bár nem a legalja) táp beszarik, nagy eséllyel kuka az egész géped.
Egy táp jósága épp akkor mutatkozik meg, amikor egy túláram miatt tönkremegy és megvédi a géped vagy NEM! Az hogy normál körülmények között hibátlanul működik, alap dolog még egy Mercury esetében is.Tökre nem a gyártótól függ az hogy a beépített alkatrész hibás lesz e vagy sem.
De, tökre a gyártótól függ, ugyanis a top gyártók minőségi kondikat használnak, míg a spórolósok olcsóbbakat. Ezek is átmennek természetesen a minőség-ellenőrzésen, csak épp nagyobb a meghibásodási arányuk. Cserébe olcsóbbak.
szerk.: Látom Dani007 kolléga már felvilágosított erről
-
Dany007
veterán
válasz
Pancsermeste #42215 üzenetére
Persze, csak nem mindegy az a bizonyos valószínűség. Én meg kitartok emellett. Minden termékbe kerülhet hibás alkatrész, meghibásodhat bármi. De ennek a valószínűsége változó. Felhasznált anyagminőségtől, technológiától függhet.
Nekem nagyon nincs kedvem garanciális szarságokkal szenvedni, várni stb... nincs nekem erre időm. Ezért megérte a felárat az Asus. Persze csak ha hibátlan lesz.
Ezzel is próbálom minimalizálni a szo...ás esélyét.
Jelenleg - mikor én rendeltem - kb 5 ezer forint különbség volt a legolcsóbb Sapphire és az Asus Top verzió között. És mivel több évre tervezem ezt a VGA-t, minimum 2 de valószínű lesz abból 5 is, ezért ennyi pluszt nekem megért.Tehát én úgy vagyok ezekkel a nagyobb értékű termékekkel, hogy általában hosszútávra vásárolom őket. Nem úgy mint a "nagy gamerek" akik évente cserélik a vga-t. Ezért nem akarok párezer forinton kockáztatni. Ezért is fizettem pluszban 1 év cseregaranciát a pcx-nek. Ha gond van a kártyával pár napon belül cserélik, garantáltan. Nem kell megvárnom a több hetes bevizsgálási procedúrát. Ez is plusz biztosíték arra, hogyha mégis van valami akkor a lehető legkevesebbet szívjak.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Olyan hülye témákat feszegetsz. Tökre nem a gyártótól függ az hogy a beépített alkatrész hibás lesz e vagy sem. Ha egyszer valami hibásan kerül legyártásra, azt ugyanúgy beépítheti az asus is, és ugyanúgy a leggagyibb gyártó is. Láttam már hibás 50 ezer ft os minőségi alaplapot és totálisan jól működő agyontuningolható 10 ezres gagyit is. VGA ba is ugyanez van...És kb mindenhol ahol a muprhy törvénye előfordulhat, ott elő is fordul.
-
Dany007
veterán
válasz
"egy Codegen táp is elketyeghet 10 évig hiba mentesen, ami a vevőjét teljesen elégedetté teszi, hiszen a pénzéért megkapta a kívánt minőséget, míg egy FSP is bekaksizhat pár nap használat után, amivel a vevője nem lesz túl elégedett..."
Persze. Erről már volt szó korábban is. Tudod mi a különbség a kettő között? A meghibásodási esély valószínűsége. Egy FPS táp nagyobb valószínűséggel készült igazán minőségi alkatrészekből jól átgondoltan tartósra, igényesen, hosszútávra, mint egy Codegen.
"Egy VGA gyártó sem engedheti meg magának, hogy eleve hibás alkatrészt építsen be. A tűrésekkel ill. a biztonsági túlméretezésekkel persze lehet játszani a megbízhatósági határig..."
Ez megint csak pénz kérdése. Valahol spórolni kell. Mindenki Kínában gyártat így a munkaerőn / gyáron nagyon nem lehet spórolni. Marad az anyag, marketing, extrák.
Persze hogy nem építhet hibás alkatrészekből. Hiszen az hosszútávon veszteséget okozna. Viszont építhet alacsonyabb minőségű alkatrészekből, mert nagy százalékban azok is ugyanolyan jók csak olcsóbbak. Viszont nagyobb az esély is a meghibásodásra. De ezt hibaszázalékként beleszámolják a költségekbe, hogy azokat cserélni is kell. Nyilván még így is megéri az olcsóbb alkatrészekből.Mert ugye árakban azért itt 10-20%-okról beszélünk. Lásd Sapphire 270x Dual x Vs Toxic. Most csak az iponnál lehet kapni, de a különbség bő 10-12-13 ezer forint. Ami már több, mint 20% felár. És azt a 20%-ot szerintem nem az a plusz 1db ventilátor meg a 20g-mal több alumínium viszi el, hanem a minőségi alkatrészek, kondik, ellenállások stb...
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Pancsermeste #42199 üzenetére
Nekem nem voltak ilyen gondok.
Dark KillerX Abban igaza van, hogy a Gigabite más kategória.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Pancsermeste #42181 üzenetére
Igen már végigvittem megjelenéskor. Milyen bug?
Szerintem az a normális ha egy 20ezres kártya is gond nélkül megy, nem kell 10 drivert feltenni hogy működjön.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Pancsermeste #42184 üzenetére
Jaj tudom ismerem azt, az a játék olyan de majd ránézek..
-
BogyóBP
addikt
válasz
Pancsermeste #42181 üzenetére
Majd én kiprobálom. Nekem is R9 270X em van.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #42056 üzenetére
Ja, pont most írtam, hogy olcsóbbak.
-
Dany007
veterán
válasz
Pancsermeste #41917 üzenetére
Akkor jó. Viszont jelentkezni jelentkezett hétköznapi játékosoknál is. Nem kellett hozzá trükközni. És úgy tudom többféle játékban is.
No mindegy a lényeg az, hogyha ez csak driver hiba akkor reméljük minél hamarabb javítják. -
Dany007
veterán
válasz
Pancsermeste #41915 üzenetére
De mitől döglik meg a kártya? Mert úgy emlékszem volt itt pár júzer akiknek egy idő után a kép is elment, majd vissza se jött restart után sem.
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
Pancsermeste #41632 üzenetére
aha okés ,köszönöm
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
Pancsermeste #41627 üzenetére
A VRM az nem az ? na de akkor az mit ? és van akinek van 2 is
[link]
-
törölt tag
válasz
Pancsermeste #41621 üzenetére
Ezt értem... De miért nem jön elő ez pl asussal gigával msi-vel,és a többi karival? Ha szoftveres probléma lenne másnak is előjönne szerintem. De NE LEGYEN IGAZAM! De így már csak bennem van a gondolat hogy problémás a kari.
Jah, és érdekes hogy nekem a GPU-Z nem ír Vram hőfokokat. Vajon ez csak nálam van így, vagy mindenkinek akinek előjött a probléma!??
Egyébként ki fogom próbálni amit javasolsz, csak kerüljek gép közelébe (most laptopról vagyok), még a szilveszteri buli sem érdekelne ha nem lenne baja a karimnak!
-
törölt tag
válasz
Pancsermeste #41613 üzenetére
Most tesztelgettem kicsit. Legújabb driver (13.12) MSI AB-vel és nélküle is játszottam teljesen full beállításokkal. Azt vettem észre hogy nem mindig csinálja. Ugyan azon a mapon végig mentem többször is,bekapcsolt AB-vel és offolva is, és volt hogy jelentkezett a hiba,és volt hogy hiba nélkül végig ment. Viszont ha hibázott,akkor akár hova néztem játékban mindig csinálta, nem csak egy féle nézetben. Szóval kíváncsi vagyok a bolt válaszára.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Pancsermeste #41596 üzenetére
Nyomd már be akkor oda azt is hogy a kártyáikhoz mikor tesznek közzé frissebb biost vagy valami..Kb minden gyártó szokta időnként a VGA-k bioszait is frissiteni ilyen olyan optimalizálás stb, a sapphire nál még sose láttam és szerintem sokakat érdekelne a dolog. A techpowerupos cucc nem a legmegbizhatóbb számomra.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Pancsermeste #41593 üzenetére
Ezt kik írták? nekem nem írt választ a Sapphire. Melyik emailra írtál? Amúgy meg miköze lenne egy Alaplap biosnak a VGA kártya helyes futásához?
-
Steve198310
őstag
válasz
Pancsermeste #41593 üzenetére
Akkor ezzel sem megyünk sehova
K..tam be a facebook-os zafirba is videokat. csak észre veszi valamelyik gyökér hogy vannak gondok -
miresz
veterán
válasz
Pancsermeste #41591 üzenetére
Hmmm.Érdekes. Lekopogom nekem a 7870-el még sosem volt problémám,sőt driver téren sem. Viszont a 7790-el szívok rendesen driver szinten.
-
belinho
senior tag
válasz
Pancsermeste #41525 üzenetére
Én nem próbáltam low beállítások mellett, mert annak nem látom értelmét, szóval erről nem tudok nyilatkozni.
Nálad még az AMD FX proci is közrejátszik, mert 4magra van a játék optimalizálva, szóval itt a 8mag még hátrány is.SteaMMouse!
Persze ez így van, ha fullon akarsz játszani, akkor annak meg kell fizetni az árát, de ez így van már nagyon rég.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Pancsermeste #41438 üzenetére
Én a játékmenetre gondolok nem a grafikára..
-
BogyóBP
addikt
válasz
Pancsermeste #41435 üzenetére
Én minden feltoltam maxra a COD Ghosts ban és semmi gond nincs a grafikával. Csak maga a játék borzasztó nevetséges.
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Pancsermeste #41435 üzenetére
Nem, terrain detail normalon
De nem maszatolódott semmi, rögtön puff szürke háromszögek meg nincs célzó a fegyón. Konkrétan hiányzik a textúra
De ha átváltok másik emberre, ott a textúra, meg nincsenek háromszögek. Visszaváltok, nincs textúra, vannak háromszögek(mégegyszer hangsúlyozom, nem steve féle, hanem egész képernyőt betöltő, szürke háromszögek). Érted?Ja és más is jelezte az eltűnő célzó problémát. Csak a nyúlványokat nem
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Pancsermeste #41429 üzenetére
Csak a Ghosts alatt csinál ilyen anomáliákat. Illetve nem is a killcam volt szürke, ez úgy szokott menni, mikor elkezd hisztizni, hogy csak egy bizonyos embernél tűnik el a célzó a fegyverről, illetve csak akkor volt szürke meg villódzó a kép(nem úgy, mint ahogy steve-nél, hanem az egész kép olyan 10db szürke háromszögből állt, a kép közepéből indultak ki a 3szögek
), amikor azt a bizonyos embert néztem. Szóval ez ilyen game meg driver f*szság
(#41431) proci985
Majd lehet, hogy rápróbálok -
válasz
Pancsermeste #41411 üzenetére
fan profile-t. egy csomó %-on "lüktetően búg" ezért egy olyan profilt vettem fel, aminél ezeken a %-okon nem sokat tartózkódik a venti.
ezt persze lehetne windows-os sw-ból is, de én jobban szeretem, ha az ilyenek minél mélyebben vannak beállítva. pl. már boot közben is működik, nem fut emiatt még egy progi, win telepítés után is megmarad, stb.
-
törölt tag
válasz
Pancsermeste #41373 üzenetére
Nekem 39-es bios van rajta gyárilag. Tegnap még gondolkoztam hogy fel kéne tenni a 41-est,de végül is hibátlan a kari,így nem piszkálom.
szerk: azért érdekes hogy alig két hónapja gyártják ezeket a VGA-kat,és már ennyi biossal jön ki a szalagról ugyanaz a termék.
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Pancsermeste #41373 üzenetére
Gyári BIOS van rajta. Ez valóban egy későbbi kártya egyébként, az első BF4-gyel szerelt példányok közül való, szóval jóval később jött le a gyártósorról.
-
Steve198310
őstag
válasz
Pancsermeste #41295 üzenetére
Win7 64bit
(#41294) Womb most a legtöbb karin sőt majdnem mind ELPIDA ramot használ
(#41293) .tnm Nálam is az egyik venti sutyorgott viszont a másik az kussban volt és volt aza lüktetö bügás is néha ha jól megtekerte a ventiket
-
Steve198310
őstag
válasz
Pancsermeste #41291 üzenetére
Amint erős munkára fogod eltaknyol.
De az enyém ebbe bele halt.
Bakker ez-ez valami észveszejtőőőő. 7870 nél BS, ennél meg valami villámlás. Most mi van?
Nem sok ez egymás után a Sapphire-nak? FaxomNa meg nekem
Meg a többi másik több 1000 embernek
-
bajzal
őstag
válasz
Pancsermeste #41278 üzenetére
Tényleg, nézd meg a hőmérsékleteket, hogy nem sok e. Én Msi Afterburnert használok, abból is a régebbi verziót, mert nekem csak az írja ki a hőfokokat. Összehasonlításként az én Asus R9 270X DCU II TOP kártyámnak a max gpu hőfoka 64°C volt Battlefield 4 alatt.
-
Joe Swanson
senior tag
válasz
Egy kis diszkófény
-
Steve198310
őstag
válasz
Pancsermeste #41282 üzenetére
na ja én is bepróbáltam az órajel csökkentést de nem változott semmit. Ha újra indítod egy darabig rendben aztán elkezdi megint a korságot.
Ezt mondom én is. Végig tolt játékokkal teszteltem és a többi karival minden rendben volt. Ilyenek nem jöttek létre. És mind ezek a kártya beállított órajelein keletkeznek. Nem segit ha lejeb veszed. Szinte semmi. Sajnos hardver gubanc ez megint. -
Steve198310
őstag
válasz
Erről beszélek megint széria hiba jön
Hat sajnálom a dolgot -
Womb
senior tag
válasz
Pancsermeste #41258 üzenetére
Melyik játék?
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Pancsermeste #41258 üzenetére
Valaki világosítson már fel, mi az a tesszeláció?
Egyébként nálam még mindig jó minden
Bár ha előjön, akkor nem fogok vacakolni, kicseréltetem egy MSI-re gariban
Csak könyörgöm ne legyen baja
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Pancsermeste #41237 üzenetére
ilyenkor lehet a csak egy magon futo, nem parhuzamosithato feladat fogja meg, lehet a GPUban valami szuk, es az is lehet, hogy a hattertarat bizergalja es amiatt lassu.
atraknam probakepp SSDre ha van eleg helyed. ill turj forumot, hogy mit lehet vele kezdeni.
tobbek kozott az ilyen helyzetek miatt is mondom, hogy nem lehet "kihajtsae" helyzetrol beszelni.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Pancsermeste #41142 üzenetére
Kiprobáltam a COD Ghostot, kicsit tömören összefoglalva egy nagy kalap a játék, de lényegtelen. Szóval nekem is ott van az a bigyo a kiirásnál, a játék része.
Én a játékba benyomtam mindent, de még így is volt olyan hely ahol azért leesett az fps.
-
Astaroth
csendes tag
válasz
Ez miatt ne aggódj, nekem is ilyen. Ez a játék "interface-e". Különben már én is rá vagyok izgulva a csíkokra. Egyszer merőlegesen álltam egy gólyózáporra és sárgán csíkozott a kép, de rájöttem, hogy a jelző lövedékek miatt van
. 5770-ről váltottam és nem játszottam full grafon még
.
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Megnézném, de a Single pont nincs fent
Lehet majd éjjel leszedem és utánanézek
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Pancsermeste #41109 üzenetére
A küldetés legelején, a bal alsó sarokban feljövő feliratoknál is vannak csíkok. Szerintem nem kártya hiba, főleg ha konzolon tolja
-
BogyóBP
addikt
válasz
Leszedem és megnézem..
-
törölt tag
válasz
Értem én. Azért említettem,mert (#41105) EnterR fórumtárs is írta, hogy neki nincs ilyen problémája,de ő Giga 270x-et használ.
A videóból számomra meg nem derül ki hogy milyen VGA-val tolta a készítője.szerk: #41110) Steve198310 meg is adta a választ!
-
Steve198310
őstag
válasz
ez egy konzolos felvétel. most a csávó konzol fanatikus hogy FPS gémet karral játszik vagy én lökött vagyok hogy bill+egét könnyebb
-
törölt tag
válasz
Pancsermeste #41106 üzenetére
Nem akarom elvenni a kedved még jobban, de amikor ezzel a játékkal játszottam még az előző GTX670-es karim volt meg,és nem tapasztaltam ilyen jelenséget sehol. Azóta meg nem játszottam vele,de lehet kipróbálom,kíváncsiságból.
Hozzá teszem hogy nekem nincs probléma a 270x karival. (kop-kop) -
marquuard
veterán
válasz
Pancsermeste #41104 üzenetére
Kipróbáltam, nekem nincs ott a csík. Gigabyte R9 270X
-
BogyóBP
addikt
válasz
Pancsermeste #41102 üzenetére
Sztem ez játék egyediség. Majd megnézem ha megtudtam szerezni a játékot.
MEgnéztem neked egy youtube videon, ha neked is villog majd eltünik és csak szövegnél van ott akkor semmi gond, ez ilyen. A játéknak ilyen commsat fogadás effect szerü akart lenni.
-
Dany007
veterán
válasz
Pancsermeste #41053 üzenetére
Szomorú, szomorú.
Ahogy olvastam a Sapphire-nek a 7870-nél is volt sériahibája... Most meg lehet a 270x-nél is... Azért ez nem szép dolog... -
Steve198310
őstag
válasz
Pancsermeste #41053 üzenetére
Én sem vészmadárként hozom a dolgot de kerülnek fel a videók a Sapphire R270X Dual-x OC ról hogy ilyen dolgok jönnek elő.
Valóban lehetséges a széria hiba. Nem egyedül vagyok vele -
Dany007
veterán
válasz
Pancsermeste #41043 üzenetére
Hehe, csak mert mázlid van.
De mondom, nem is az a gond, hogy ki melyik gyártót szidja meg melyik gyártó milyen. Hiszen minden gyártónál ki lehet fogni hibás darabot. Semmi sem tökéletes.A lényeg a valószínűségen van. Mennyi az esély, hogy kifogsz egy hibás Sapphire kártyát és mennyi, hogy kifogsz egy hibás Asus-t vagy MSI-t?
Ezt ugye elég nehéz megtudni, mivel az olcsóbb Sapphire példányokat sokkal többen veszik. De akkor is ez lenne az egyetlen logikus módja a kérdés eldöntésének.
Az itteni tapasztalatok alapján én már biztos lemondtam a Sapphire-ról. Kár, hogy MSI nincs a PCX-nél... =/ Lehet várok még a rendeléssel, hátha kapnak újabb típusokat. Vagy lehet választok egy 7870-est mégicsak.
Nem tudom továbbra se...
-
LógaGéza
veterán
válasz
Pancsermeste #41046 üzenetére
Nekem is van itthon egy ABIT NF7-S v2.0! Régi szép idők, mennyit vadásztam ezt
Mai napig működőképes, pedig kapott hideget-meleget -
rígel
őstag
válasz
Pancsermeste #41046 üzenetére
Na az nagyon jó kis lap volt, meg az Epox-ok...szép idők voltak.Kár mindkét gyártóért, remekül tuningolható cuccokat gyártottak...
-
Steve198310
őstag
válasz
Pancsermeste #41043 üzenetére
+1
-
Steve198310
őstag
válasz
Pancsermeste #41013 üzenetére
22-26 fok van általában. kandalló van. be lehet dörrenteni rendesen
de amint lesz újra karim kibiggyesztem én is -
Steve198310
őstag
válasz
Pancsermeste #41011 üzenetére
Nekem pl nem kellet levenni a gép oldalát meg ilyenek nekem ha fent van akkor is a 25-27 fok szokott lenni. van elöl 1 9cm tetőben 12cm hátul 9cm.
egy képet már láttatok róla. Valami ösrégi gigabyte ház. Valami 478-as korszakból :-) -
Monya78
veterán
válasz
Pancsermeste #41003 üzenetére
Igazad van legyünk precizek
Szoba 19-20 fok között volt. Gépház oldalfala nincs felrakva, belseje rendezett, plusz gépház ventilátorok nincsenek.
-
Dany007
veterán
válasz
Pancsermeste #40951 üzenetére
Egyébként házszigetelésre nem gondoltatok még? : )
1-2 ezer forintért lehet venni spéci hangszigetelő filcet vagy habot vagy mi ennek a neve. És máris legalább felére csökken a zaj ha nem jobban.
Igaz nekem spéci "lebegő" bútorba épített PC-m van, így van benne hely ilyen téren és raktam is be 5cm-es nikeccelt meg 2cm vastag spéci hangszig. anyagot és így gyakorlatilag nulla hangja van a gépnek.
Pedig van benne összesen 2+4db ventillátor. Ebből 1db 12cm-es CPU, 1db 12cm-es táp, 2db 12cm ház + 2db 8cm házventillátor.A zajról csak annyit, hogy a Samsung házimoziban lévő 1db kb 6cm-es ventillátor olyan 4x nagyobb zajt csap mikor be van kapcsolva, mint a komplett gépem összesen. (igaz vga most nincs benne, de egy éve még 9800gtx volt bent és azzal se volt különösebb hangja.)
-
válasz
Pancsermeste #40781 üzenetére
+1600pont? Az lóf@sz
játékban meg szerintem mégannyira nem jön elő
talán BF4-ben, az zabálja a cpu-t
Megéri felrakni az újat? Számít valamit?
-
válasz
Pancsermeste #40696 üzenetére
nem minden chip egyforma és még nem csak nem is bináris az, hogy milyen egy chip. azaz nem vagy jó, vagy rossz, hanem egy minimum szint felett már jónak számít valami, de ebben a tartományban is vannak jobb chip-ek és rosszabbak. akiknek problémája van, azoknál a szilícium lapkák nem bírják követni a driver fesz. és frekv. dobálást annyira, mint a jobbak. a probléma az, hogy a driver (vagy esetleg a bios), nincs hozzáigazítva a chip-ektől elvárt minimum-hoz, hanem kicsit magasabbra van becélozva, azért egy csomó kártya a határon mozog és időnként "hibázik" (de nem az összes).
fontos, hogy a screen flickering az csak 2D-ben jön elő és amiatt, mert túlságosan vissza akarja venni a kakaót a kártya és ezt nem mindegyik bírja hibamentesen. ettől még a terhelés alatt ezek a kártyák is ugyanazt tudják, mint a szerencsésebbek, csupán -- jellemzően -- nem lehetne őket addig tuningolni, vagy alulfeszelni, mint a jobbakat.
akik nem akarják a kártyát húzni, vagy alulfeszelni (mint pl. én), azoknak ha a szoftveres hibát javítanák, akkor "tökéletes" lenne a kártya. (és mivel ezt már most is meg lehet javítani egy kis mokkolással, nekem már most is "tökéletes")
-
rígel
őstag
válasz
Pancsermeste #40678 üzenetére
szinte semennyire, brutál halk!
-
rígel
őstag
válasz
Pancsermeste #40674 üzenetére
-
válasz
Pancsermeste #40657 üzenetére
Jaja Amd overdrive. Egyetlen problema hogy feszt nem lehet benne emelni, igy nem sokat lehet huzni. 1150/1500 fesz emeles nelkul mar nem ment. 5 perc alatt kifagyott C3 alatt. 1110/1450 stabil, de gondolom fesz emelessel tovabb is lehet huzni.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #40602 üzenetére
Hiába nem telepíted a CCC-t, a Catalyst telepítő és sok apró szarság így is, úgy is felmegy.
ATT sajna nem fog működni, mert nem ismeri a drivert.
Az elmentett előbeállításhoz rendelhetsz billentyűkombót. -
BogyóBP
addikt
válasz
Pancsermeste #40592 üzenetére
A monitoromon 1.3 ás van, a kártyán meg 3d-t támogató HDMI.. Nemtudom hanyas. Most hogy nézem 1.4a.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Pancsermeste #40586 üzenetére
De HDMI-s a monitorod is?
Akkor valaki mondja el hol kell azt beállitani hogy a monitor végezze el a képkorrekciót. Asus VS229HR monitorom van. Amikor frissen telepitem a wint mindig összevan középre esve a kép és tiszta csöves amig a catalystnál A méretezési beállitások (digitális síkképernyő) opciónál a csuszkát fel nem húzom a legtetejére.
-
do3om
addikt
válasz
Pancsermeste #40586 üzenetére
Nekem is kel méretezni.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Pancsermeste #40583 üzenetére
Nekem kell a CCC mivel ha HDMI vel kötöd össze akkor nem tudod a GPU méretezést máshogy beállitani ergo a kép összeesik az LCD közepére és ott marad amig a csuszkát nem húzod ki a szélére. ez csak és kizárólag HDMI nél van, DVI is VGA csatlakozáskor nem. Nem értem mért van erre szüksége az AMD nek hogy a képernyő kitöltés vezérlést a szoftver végezze, a kártya meg képtelen rá. Az Nvidia pont ez miatt jobb talán mert ott ezt elvégzi alapból a VGA és a driver bele sem szól.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #40576 üzenetére
Játék közben? Ott minek? Játékban be tudod állítani. Vagy valami gagyi monitorod van, din. kontraszt nélkül?
Ha jól rémlik, CCC-ben is van lehetőség a játékmód állítására, de mint nyilván tudod, nem vagyok egy nagy CCC-fan...Annyi az összes dolgom vele, hogy MINDEN optimalizálást kikapcsolok (ez is bezavarhat, nálam pl. alapból maszatolja a TV tuner képét), de még a gyorsbillentyűket is, aztán nem foglalkozom vele többet. A fő, hogy ne avatkozzon bele semmibe, akkor kevés bajt okozhat.
Egyébként CCC-ben menthetsz előbeállításokat, és gyorsbillentyűre is teheted őket. -
DokiBaxxi
őstag
válasz
Pancsermeste #40393 üzenetére
Hát én 400-as táppal nem igazán tervezek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Óvodások homokozója
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest