Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
maroni
aktív tag
válasz
balazsbence #4358 üzenetére
Csak a távolság van megadva, nekem már csináltak 4 szer de jó lett.
Szerintem átlagolnak. eddig unoka öcsémnek is csináltak neki is jó?
Köszönöm Laci -
maroni
aktív tag
válasz
balazsbence #4356 üzenetére
Akkor ebből a sorból a +0,50 nem kell egyik oldalon sem?
SPH:+1.50 +0.50 -
balazsbence
senior tag
A kínai cylinderes értékeket írt fel, viszont a készülő szemüvegbe nem kell a cylinder. Nyilván könnyebben értelmezhető lett volna, ha rendesen van megfogalmazva az alap kérdés. Az én olvasatomban a kérdező leírta, mit értelmez a kínai, plusz képként iderakta, hogy mi van a papírján. A papíron totál más mint amit meg akarnak rendelni. Az se derült ki valóban, hogy egyfokuszú, bifokális, vagy multifokális készül dehát majd lesz valahogy. Addig is jó, egész gyakran találkozok ilyen szemüvegekkel a munkám során
Kettővel feljebb leírtam, +1,5 add2,5
Cs iv: Csapody olvasó tábla, ez a neve, 4. sort láttad jól ezzel a dioptriával -
balazsbence
senior tag
válasz
btraven #4353 üzenetére
A kínai cylinderes értékeket írt fel, viszont a készülő szemüvegbe nem kell a cylinder. Nyilván könnyebben értelmezhető lett volna, ha rendesen van megfogalmazva az alap kérdés. Az én olvasatomban a kérdező leírta, mit értelmez a kínai, plusz képként iderakta, hogy mi van a papírján. A papíron totál más mint amit meg akarnak rendelni.
Az se derült ki valóban, hogy egyfokuszú, bifokális, vagy multifokális készül dehát majd lesz valahogy.
Addig is jó, egész gyakran találkozok ilyen szemüvegekkel a munkám során -
btraven
őstag
válasz
balazsbence #4352 üzenetére
Nem értem, kínai is azt írta hogy SPH:+1.50 ami a dioptria
és ADD:+2.50 - ez gondolom mindkét oldalra érti?
Ez az ADD se világos, most közeli vagy távoli szemüveget csináltat, vagy mindkettőt egybe? -
maroni
aktív tag
válasz
balazsbence #4350 üzenetére
Ha tudod leírhatnád az Ő formátumukban!
Köszi -
maroni
aktív tag
válasz
balazsbence #4348 üzenetére
Hát azt nem tudom, amit felülre másoltam azt a kínai írta a recept értékei alapjén, a kivágás meg a recept értékei, tőlem kérdezte amit írt az jó-e?
R: SPH:+1.50 +0.50 C:158 L: SPH:+1.50 +0.50 C:12 ADD:+2.50 PD:64-62is right?
[ Szerkesztve ]
-
maroni
aktív tag
válasz
balazsbence #4346 üzenetére
Akkor légyszi irjad le hogy a kínai megértse!
Köszönöm -
maroni
aktív tag
Sziasztok, ez a recept a kinai R: SPH:+1.50 +0.50 C:158 L: SPH:+1.50 +0.50 C:12 ADD:+2.50 PD:64-62 errre forditotta jó ez így?
Köszönöm Laci
-
btraven
őstag
Ebből a lencséből 2 darabot kell a kosárba tennem? Meg +1 keret [link]
-
xmad
őstag
vision expressben milyen gyártmányú lencséket használnak?
a számlán csak ez van, de ez nekem nem mond semmit.
HP FKEM SB3 SZ4 BLU AR
-
pontyos
senior tag
Igen, pont ezért legalább kettő, és a céges autó mellé a sajátba is kell, ugyanis most is állandóan benne hagyom. Ok ez egyéni probléma 🤭
Multi középső szűkebb szakasza miatt a nagy monitoron mozgatni kell a fejem, ma kipróbáltam egy ilyet, sőt az úgynevezett munka vagy irodai szemüveg 2 és 4 méteres beállítással... Katasztrófa... Egyelőre...
De köszönöm a segítséget mindenkinek, jövő héten megyek vissza egy teljes szemészeti vizsgálatra, marad a kis dioptria eltérésű napi szemüveg, mellé egy 40 cm es számítógép és munka szemüveg. -
cd930
aktív tag
válasz
balazsbence #4338 üzenetére
Kacérkodtam a gondolattal, hogy multit csináltassak, de olyan sokat vagyok gép előtt, hogy fontosabbnak ítéltem meg, hogy minél kisebb fejmozgással lássam a teljes képernyőt, ne szűküljön be a középső sáv.
Emiatt lett közelre egy munkaszemüveg, ami 2 méterig tök jó, sajnos van, hogy ránézek benne a 4 méterre lévő tévére vagy beltéren pár méterre. Az optikus szerint ez nagyon nem jó, mert rontani tudja a szemet. Erről te is így vélekedsz?
A mindennapokra mindenképp az a célom, hogy multit csináltassak, de a fullos Hoya még akciósan is 240 lett volna.
-
balazsbence
senior tag
De miért kéne 3 szemüveg? Több mint 60 éve feltalálták a multit, pársuáz millió ember tudja használni, miért gondolod, hogy te nem? A szükség nagy úr, látni pedig kell
 ez totál egyénfüggő, 2 évente mindenképp, amúgy panasz esetén. Sajnos a gyakorlatban ez nincs benne de amúgyis érdemes lenne szemészetre járni, mivel kb a szem az a szervünk amibe bevilágítva látszódnsk az ereink, mindenféle behatolás nélkül. Na meg persze egy viszonylag fontos szervünk.
Kollegina nem egyszer helyesen gondolta és cukorbetegséget, magas vérnyomást vagy meszesedést tud megállapítani. Ilyenkor persze továbbküldjük a megfelelő helyre.
Amúgyis reggeltől estig fent van, nem írom le ugyanazt amit pár hete de higéniailag sem ajánlatos 5-10 évig hordani egy szemüveget. -
pontyos
senior tag
válasz
Mercutio_ #4335 üzenetére
"Szellemkép" csak akkor jelentkezik ha nincs rajtam a szemüveg! Illetve a fél dioptria miatt érzem úgy a látást. Kezd nagyon idegesítő lenni, sajnos úgy néz ki egész nap viselnem kell ha nem akarom, hogy minden este már fájjon a fejem, illetve néha már szinte káprázik a szemem.
Egyelőre teljesen el vagyok keseredve amiatt. Egész életemben sportoltam, most is, aktív élet mellett el sem tudom képzelni, hogy egy +2 közelre és egy 0,5 távolra hogyan megoldható. Vezetni, teniszezni, tv-t nézni, gép előtt dolgozni, majd apró elektrotechnikai eszközökkel dolgozni. Kirándulás, étterem, színház stb stb... Egyszerűen napi létben lenni, nem tudom más hogyan oldja meg, mennyi szemüveg kell 😭
Ma kipróbáltam egy közel azonos számokkal rendelkező bifokális szemüveget, de ha valamit el kell olvasni magasabban akkor ahhoz fel kellett néznem...
Hát ez van, aki már megszokta annak biztosan könnyebb már, én egyelőre csak őrlődöm, hogy merjek e műtétre menni vagy minimum 3 szemüveg kell, az is kb 350 ezer Ft ahogy ma láttam az árakat. Sőt... Egy drágább márkás kerettel már 500 ezer lehet. -
Mercutio_
félisten
válasz
btraven #4319 üzenetére
A legegyszerűbb az tippre a R0ssman-os 2-3k-s olvasószemüveg kategória lehet
Amint cilinder és/vagy eltérő dioptria jön képbe jönnek ugrik az ár, mert ott már csiszolni kell + bi-/multifokálisnál átmenet, ilyen-olyan bevonatok, jobb lencséhez már legyen jobb keret, stb.
pontyos: Visumax és egyéb megoldásoknál nem tudom mi a tapasztalat, mindenkinek át tud állni az agya, és ha igen, nem fárad jobban ettől a tevékenységtől?
A szellemképesség azt hiszem nem annyira a dioptria különbség miatt van, hanem a cilinder (normáltól eltérő szemtengely) kialakulása miatt, amit az olcsó bolti olvasószemüvegek még erősítenek is, ha jól tudom
[ Szerkesztve ]
-
pontyos
senior tag
válasz
balazsbence #4331 üzenetére
Amit fentebb írtam un. Visumax olvasó korrekció, egyszerre műtik a két szemet, különböző távolságra és az agy hozza össze a tökéletes képet. Röviden ennyi, elég sokan már így csinálták ahogy olvasom, 10 éve használt technológia.
" Az eljárás lényege, hogy a lézer az egyik szemet úgy állítja be, hogy a távoli és a közepes, a másik szemet pedig, hogy a közeli és közepes távolságban lévő tárgyakat lássa élesen. Ezután az agy összeállítja a képet, az eredmény, hogy mindhárom távolságra (távoli, közepes, közeli) élesen láthatunk műtét után. Vagyis 50 év felett sem kell szemüveget viselni se közelre, se távolra. "
Weboldalon olvasható a komplett leírás, most nem rakom be, nem tudom mennyire reklám, Google be írd be.
-
cd930
aktív tag
válasz
balazsbence #4331 üzenetére
A 65 éves életkor még messze van, akkor marad a szemüveg
50 éves kor után általában milyen gyakran szükséges a romlás miatt erősebb szemüveget cserélni? -
balazsbence
senior tag
Ha megműttetitek a szemeteket ilyen életkorban, akkor 2 vagy mondjuk 3 verzió van.
1. Távolra kikorrigálják jóra a dioptriát, de szükség lesz mindenképp szemüvegre munkához illetve olvasáshoz.
2. Olvasóra korrigálnak (viszonylag ritka), ilyenkor távolra kell szemüveg
3. A multifokális műlencse elvileg jó lehet távolra és köztes távolságra de huzamosabb ideig olvasni nagyon ebben sem szoktak.
A lézeres szemműtét inkább fiatalabb korban gyakori, ha már beállt a dioptria és nem romlik, akkor igyekszenek lefaragni, így egy jó pár évet/évtizedet lehet kihúzni megint a szemüvegig.
Amikor a szemlencse elveszti a rugalmasságát, mindenképp szükség van korrekcióra, ami lehet akár kontaktlencse is. Abból is létezik multifokális. -
cd930
aktív tag
válasz
pontyos #4327 üzenetére
Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, hasonló cipőben járok, hasonló kondíciókkal.
Nagyon sok a képernyőidőm, napközben rengeteg monitor és telefon, este tévé, folyamatosan romlik a szemem.
Munkaszemüveg + távoli egyfókuszú mellett döntöttem, de szívesen letenném..Engem is nagyon érdekel, hogy milyen életkorban nem lesz rövidtávra kidobott pénz a lézeres szemműtét. Mennyire kőbe vésett a 60 vagy 65 év? A szemműtét előtti vizsgálat ezt jobban meg tudná mutatni?
Persze gondolom nem beszélnének le róla, hogy műttessem, ez nekik pénz.Az volna még fontos, hogy ha most megcsináltatnám, mennyi idő alatt romlana megint annyit, hogy ne legyen elég hosszú a kezem a telefon nézéséhez vagy olvasáshoz.
-
pontyos
senior tag
válasz
sunavlys #4325 üzenetére
Sajnos igen! Közelre, kb 30 cm = bal 2,5 jobb 2 így műszerész munkához folyamatosan hordani kell! Monitorhoz fél-féllel kisebb kell oldalanként.
Úgy hívom, hogy kéz közeli munkához viszont a fenti leírásban említett. Abban meg ha felnézek semmit nem látok, így sajnos kell valami megoldás. Monitor nézőm kicsit jobb ebben az esetben, de az nem elég a nagyon közelihez. Valamilyen multi vagy bifokális kellene, de elképzelésem sincs ezt más hogyan oldja meg a napi lét közben.
Távolba tökéletes,
kicsit közel kb 1es,
monitor majdnem 2es,
nagyon közeli 2,5 es
Ez hogyan oldható meg egy szemüveggel? Hiszen valahogy közlekedni is kell, közben közelre is nézel, teló stb... Kb leírtam mi a gond, biztos van hasonló eset a topikban.UI: kb 5 év alatt lett ilyen, mivel sajnos anno kellett már dolgozni egy 1es szemcsi, de azóta 1,5 dioptriát romlott.
[ Szerkesztve ]
-
pontyos
senior tag
válasz
YAS-dude #4322 üzenetére
Várom itt a több tapasztalatot mint ami nekem van az ügyben. Illetve megnézve az összes klinika ezidáig fellelhető videós blogjait, plusz fészbúk hozzászólások, azt vettem ki,hogy bizonyos visumax kezelés elég hosszú életű. Sokan 5 éve csinálták, és még mindig működik. Érdemes elolvasni, illetve a youtube videókat megnézni. Jelenleg én is csak azokból tájékozódom. Google ben sok infó van, de persze mint mindenki más én is irtózom a gondolattól is, hogy le fel hajtják a szemem külső részét, majd lézeres korrekció után szépen vissza hajtják. Azért elsősorban még várom ha valaki tud jó optikust, aki valahogy megmutatja a több dioptriás szemüveg lehetőségeit.
-
pontyos
senior tag
Sziasztok!
Tulajdonképpen szemüveges topic, de meg kell kérdeznem,hogy van e itt valaki aki időskori szemromlással küzd és valamiféle műtétre adta a fejét?!
Kezd rettenetesen idegesíteni, hogy 7 szemüveg kell lassan
lakásban kettő, kocsikban kettő, munkához külön 30 cm re - de abban ha felemelem a fejem kb semmit nem látok stb....
Illetve - a multi vagy bi fokális szemüveget hol érdemes csináltatni ahol minőségi munkát végeznek? Ofotértbe mindkettőt vissza kellett vinnem, gyakorlatilag használhatatlanok voltak!!
Sírva vettem le, 10 perc után kancsal lettem tőle
Szóval presbiópia esetén mi lehet a legjobb megoldás kedves fórumtársak ?
távol 0,75 bal 0,25 jobb
monitor 45 cm re bal 1,75 - jobb 1,25 a két szem közötti kb fél dioptria miatt így a tv nézéskor kezd "szellemképes" lenni a filmnézés.Végezetül azon a döntés előtt állok, hogy műtét - de melyik féle ha lehetséges.
Köszönöm, üdv T
-
btraven
őstag
Néztem az Ofotért webshop-ot is. A legegyszerűbb szemüveg 14.000 + 1.590 szállítás. Ez se drágább mint az Aliexpress.
Most ez meglepett, 2016-ban 25.000 volt egy sima olvasószemüveg Ofotértben, ismerősöm most 60.000-ért csináltatott, mégis lehet ilyen olcsó?[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
-
btraven
őstag
-
csƵ
addikt
Sziasztok!
Aliexpressről honnan érdemes szemüveget rendelni? Azt néztem, hogy kb harmadáron mennek, mint ahonnan eddig vettem. -
YAS-dude
őstag
válasz
balazsbence #4307 üzenetére
Meg lehet, hogy 10 évente egy szemvizsgálat is indokolt lehet, hátha már amúgy sem ugyanaz a dioptria a megfelelő.
-
balazsbence
senior tag
válasz
Mercutio_ #4306 üzenetére
Bajnak épp nem baj csak hát 10 év alatt egy napi használati tárgyon nagyítóval észrevett hiba az nálam eléggé beleférne és nem keresném az okát feltétlen.
Lehet hordani +40/-15 fokban, izzadva, tengeri sósan, közben homokot fújva, gőz megcsapja, rengeteg fizikai és mechanikai behatásnak van kitéve.
Ezek összessége lehet a probléma. Illetve a műanyag is egy olyan anyag amin az idő azért meglátszik. Egy nyers lencse egy tasakban 10 év alatt meg tud sárgulni viszonylag állandó körülmények között -
btraven
őstag
válasz
balazsbence #4304 üzenetére
Igen, miért? Az baj?
-
btraven
őstag
Olvasószemüvegem bizonyos részein homályos. Nagyítóval megnézve nem egyenletes a felülete. Olyan mintha lelakkozol egy felületet és nem lesz teljesen sima hanem itt-ott mintha csíkos lenne. Újkorábban nem volt ilyen 10 éves. Mi történt vele?
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Egy magántőke-befektető szemez igazán az Alterával
- Hardcore café
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...