Új hozzászólás Aktív témák
-
Metro 2033 másnak is fagyogat?
Nekem random ki-ki fagy, és nem tudom hogy a játékban van a hiba, vagy esetleg nem tetszik neki a hibrid megoldás, esetleg mind kettő.
10.3 vagy 10.4 van fent, már nem tudom pontosan mert melóból vagyok ().
Mind a 2 kártya (5850 & 9600) alapon megy, és tuti nem instabilitás mert más játék alatt nem jelentkezik. -
ffodi
veterán
Én is felraktam azt a drivert amit 10.5 betanak hívnak, bár szerintem az inkább 10.4beta, de mindegy. Nekem ugyan ezt csinálta. Letöröltem mindent ATI drivert, aztán driversweeperrel is töröltem a maradékot. Utánna restart, újra feltelepítettem és jó lett.
Szóval egy driver reinstall megoldja.
-
Silex
aktív tag
Feltettem a 10.5 betát és tényleg szinte látványos a gyorsulás, csak az a gond hogy a kártyát (Asus 5850) nem kapcsolja vissza 3D után 157/300-ba csak 400/1275-be, azaz a memóriát vissza sem állítja.
Van erre vmi megoldás vagy végleges driver/Afterburner újabb verzió megvárása. Ja, ha resetet nyomok Afterburnerben akkor visszaáll, csak hát mindig kapcsolgatni... -
voodoo98
addikt
válasz
BullKoxa #10187 üzenetére
Nálam dettó ugyanez van!
szépen látom az 5850 loadját fluidmark és metro alatt is,de a 9800GT-jét nem látom (se Afterburnerben, se GPU-Z-ben), abszolút semmit, pedig a fluidmark hwes physx-et ír és 70-80fps-sel megy 5 perc után is, szóval a physx aktív. Metro-ban is szépen hullik le a vakolat és ott is marad földön, tehát ott is aktív a physx. nem értem. -
HSM
félisten
válasz
BeLucZ #10190 üzenetére
Ja 50 FPS viszavett minőségen vagy 70 FPS jó minőségben (driverbeállítás), feleannyi GPU-val, jóval kisebb fogyasztással.... Szomorú, mindjárt elkeseredem...
Ja, és meglesem én, mit kezd a GX2 DX11 alatt, meg mihez kezd, ha a GPU 512MB memóriája kifogy.... Elárulom, heves akadozásba kezd... És a Heaven-ben ebből semmit nem látsz, mert röhögve befér 512MB-ba.
-
Giot
addikt
válasz
BeLucZ #10190 üzenetére
Ez jó!!
szomorú??
Dehát abban 2 mag dolgozik! Meg azt ne felejtsük el hogy fogyasztásban csak nyerhetsz vele. Az sli felépítés elég gyatrán van támogatva állítólag. Ez 65nm-en készült az 5850 meg 40-en több tartalék van benne tuning terén. Meg kevésbé melegszik. JA és az sli felépítés elég gyatrán van támogatva. És még azt is hozzátehetjük hogy modernebb a GPU felépítése. Ami hátrány az a fizix. Azon meg lehet segíteni ha mellélöksz egy gt220-at vagy 210-et.
Peace!
-
-
BullKoxa
őstag
válasz
LEON-T #10186 üzenetére
igen a játékban be van kapcsolva!amikor beszélek az emberrel a kocsmában vagy miben ott látni a gyertya lángját hogy jobbra balra megy ahogy a levegő mozog,a köd vagy mi fene az is nagyon szép.
Felül az Nv alatta az Ati.A Gpu Load nálad sem sinál semmit a teszt alatt?a kép nem tudom mért ilyen amióta az a nagy moncsi van igy csinálja a képeket,a rendszerem új,tegnapi.Itt 3114 Pontot adott.ha a Gpu-z nem lenne megnyitva akkor többet adna 35 ponttal.Nv kari gyári értékeken.
Kösz szépen hogy próbálsz segíteni!!most lépek mert De-s vagyok.Szia.
-
BullKoxa
őstag
válasz
LEON-T #10184 üzenetére
fluidmarkal ha Physx ki akkor 1500 pont,ha be van kapcsolva 3150 pont.Van különbség!csak nem értem mért nem aktív az Nv a játék közben,nem látom Gpu-z vel 0.4.0 az Ati-t igen.Ötlet mivel láthatnám hogy aktív az Nv-is?Neked mutatja mondjuk a Gpu-z hogy az Nv karid aktív??
-
LEON-T
aktív tag
válasz
BullKoxa #10183 üzenetére
400/900 nal kisebb erteket sosem tudtam kicsiholni belole. Bios meg nem nagy falat ha picit utanaolvasol.
Egyebkent meg ahogy olvastam ha profilozol bukod a powerplayt.
En legtobbszor jatek elott megnezem fluidmarkal h mukodik e a physx rendesen.
Eleg nagy a difi ha nem -
BullKoxa
őstag
-
BullKoxa
őstag
Hi erre esetleg valaki?Köszike
-
BeLucZ
addikt
Sziasztok!
Valaki lenne oly kedves, és futtatna nekem egy Heaven 2.0 tesztet egy referncia 5850-el?Vagyis az orajelei legyenek referenciák,illetve 10.3as catalysttal és legjobb teljesitményre rakva a 3d profilt driverben!
A kért beállítások: 1920x1200 full screen, no aa, 16 af, high shaders, dx10Nekem ezekkel a beállításokal csinál a ref 9800GX2 45 fpst, 700/1750/1100ra huzva pedig kerek 50 fpst!Heavenről elmondható, hogy nagyon jól skálázódik a sli jól használja a magokat!Kíváncsi vagyok hogy egy 5850es mennyit ér el igy, esetleg msi oc-sra kivi volnék hogy 765/4500 on mennyit tol, meg ha valaki egy szénné huzottal is megnézné annak is örülnék!
Köszönöm mindazoknak, akik veszik a fáradtságot a benchmark lefuttatásához! -
Robi BALBOA
őstag
válasz
enormous #10176 üzenetére
Na a fene nem figyeltem, hogy Giga!
Hát ha ref hűtős akkor a gyári auto venti vezérléstől alacsonyabbra venni a venti fordulatát nem édemes, de ha arról a dupla ventis kis szörnyetegről van szó akkor lejjebb lehet venni a ventik fordulatát, mert valószínűleg úgy is megbírkózik majd vele.
-
enormous
csendes tag
Gigabyte, tehát se nem toxic, se nem vapor.
Nekem vapor van, és még 60% RPM-ig nem zavaróan hangos.
(Autó venti-vezérléssel 100%GPU terhelés mellett max 72°C, Manuál vezérléssel meg max 54°C. utóbbi persze hangos is -
-
envy06
tag
sziasztok!
nekem Gigabyte HD 5850-es kártyám van és ez a leghangosabb sajnos a gépembe!
(nem dúrván)ez nálatok is így van?
-
LEON-T
aktív tag
válasz
BeLucZ #10169 üzenetére
Nekem is msi 5850 oc van. Teljesen jol megy haf 922 be. Mondjuk en irtam ra bios amibe 900/1200 ertek van irva 3ds alkalmazasokra.
Emelett nem volt 2ds hibam. 3d eseten csak Battlefield bc2 be textura hiba, de az eltunt az uj betadrivernel. Viszont metro 2033 ba valami miatt fagyogat, de szntem az is driver(10.5 leaked) gond lesz. Majd meg kell neznem jobban. -
BeLucZ
addikt
Pont ezt akartam írni válaszban, hogy a 160 SP kb semmi difi, minimáli fps különbség, ott meg már nem érdekel hogy 5 fpssel több ha 110 amugy is
Órajel a lényeg, de ahogy jó pár emberkénél nézem a 850/1200as orajel megszerzése szinte gyerekjáték, sokaknál feszemelés nélkül is meg van!
MSI 5850 OC azért szimpi mert azt a karit az afterburner maximálisan kihasználja és ref hütő is elég hatékony, readásul egy elég szellős házikóm van, haf 922, nem hinném hogy gond lenne a hőfokokkal!Szóval relatíve 30 ezerért olcsóbbban kapnék egy "5870"et! -
Perillustris
senior tag
-
Goldmen75
őstag
válasz
radi8tor #10164 üzenetére
Az nekem sem indult el!
Van egy physix screensaver, amit én feltettem, na az csúcs volt!
Egy golyó pattog egy "úton", mindent lehet állítani. Ha bekapcsoltam a fizixet, minden borult szanaszéjjel stb, röccenésmentesen. Ha kikapcsoltam, akkor az 5870-em szenvedett elég rendesen -
radi8tor
MODERÁTOR
Az normális hogy ATI+nVidia Hybrid rendszernél az nVidia fluid progi nem hajlandó elindulni? Azt írja nem talál nVidia kártyát a gépben.
Egyébként szépen dolgozik a PhysX csak gondolom ez a fluid progi elsődleges VGA-nak keresi az nVidia-t
-
P00By
nagyúr
-
-
Giot
addikt
válasz
BeLucZ #10147 üzenetére
5870 vs 5850 azonos orajelen.
A garancia nem ugrik csak úgy kell cserélni a hűtést, hogy ne sérüljön és vissza lehessen tenni!(#10159) vhunor:
-
naksys
senior tag
válasz
BeLucZ #10147 üzenetére
Nekem 5870 vaporom van és kiválóan működik -bár többektől kaptam privit, hogy a vaporjuk magadta magát.
Egy 5850-el soha nem éred el a 70 teljesítményét. Az órajeleit vsz igen, csak hát az nem ugyanaz..Extreme hűtőt egyenlőre nem lehet beszerezni az 5870-hez és ugrana a gari is. A vapor brutál módon hűt és hangtalan.
Várjál még 2-3 hónapot, akkor már 2/3 ennyiért is megkapod ezeket a karikat, addig meg jó a gx2. Az 50 és a 70 közti kb 20eFt különbség akkor is megmarad, de nem éri meg pl a 70-et megvenni 90 ezerért. (szerintem) -
Giot
addikt
Megvolt a teszt a te felbontásodon a te beállításaiddal:
Gpu:765Mhz Mem:1125Mhz
Gpu:940Mhz Mem:1175Mhz Mindig ezzekkel az emelt órajelekkel tesztelek ha tuningról van szó, amikor azzal szöszöltem mennyi a vége feszemelés nélkül ez stabil volt még de a 950 már fagyott. Aztán ezzel az órajellel közel egy óráig ment ment a Benchmark hibátlanul. Ráment az egész délutánom. Nem szemetelt nem fagyott. Pedig a GPU használata 98% a bench alatt. De most egyszer megfagyott, csodálkoztam is.
Aztán másodjára lement problem nélkül.
Ja a Heaven Bench-ből a 2.0-át használod? -
jeni
félisten
Szia
Elnézést kérek,ha láma írásomért egyeseket esetleg untatnám
A régi rendszeremet szeretném lecserélni új négy magos rendszere. Az Ati 5850,illetve 5870 kari vételét fontolgatom
Amit szeretnék,hogy játékra legalább 3-4 évre ne okozzon gondot ( persze az 5970 karit nem szeretném megvenni mert húzós ára ellenére jövő biztosabb ) használata esetén.AMD Phenom X4 955 (965) rendszer maximálisan megtudná hajtani az Ati 58xx kártyákat. Esetleg Intel vonalon az i5-750 vagy a i7-920/930 proci esetén miként hajtaná meg az Ati?
Mennyire lenne jobb az AMD ellenében? Ismerősöm szerint azt mondta,hogy az intel procival nagyobb FSP értéket lehet elérni mint a AMD-vel szemben azonos órajelen.
Tuningolni nem szeretném,amúgy se értek,hozzá. A biztonsági stabil működés számomra többet ér,mint a bizonytalansági helyzet,mint lefagyás,mint hardver fizikai elhalálozása. Ha mégis akkor mennyire lehet húzni az 5850 karit,hogy a 5870 értéket megközelítsem. Ha 5870-s karit húznám akkor azzal mennyit lehet elérni?Előre is köszönöm a segítséget.
U.i.: A monitor amire lesz kötve az a Samsung 2494HM
-
q2w3
senior tag
Nálam 1360x768.
Most csináltam én is egy dx10, 16 anisotropy , 8 aa beállítással és ez lett:
FPS:
61.0
Scores:
1536
Min FPS:
29.3
Max FPS:
121.3Pedig neked jobban van húzva a vga. A felbontás meg majdnem ugyan annyi.
Ugye ebben az MSI Afterburnerben nem lehet lejebb állítani órajelet? Mint a sima CCC csinál?
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Kérdezném hogy az MSI Afterburnel hogy kell beállítani hogy 2D-ben visszavegye az órajeleit?Nem találtam róla semmi infót,hátha tud mondani valami infót ezzel kapcsolatban.Előre is köszönöm,remélem kapok választ.
-
Giot
addikt
Nincs mit!
Jók az eredmények. Csak nem írtad oda mien felbontáson ment
Nálam 1920X1080-ban egyéb beállítások is ott vannak, 1280X1024-ben előbb 765/1125-ben majd 940/1175-ben egyéb beáll is ott van.
(#10145) Sárpac: Akkor inkább kivárnám a 68XX szériát. Persze ön dönt.
(#10148) kris75: Új CCC-ment fel előtte? Lehet összeakad valami a régi driverekkel. Más tippem nincs.
(#10147) BeLucZ: Ízlés dolga! Ameik tetszik Sárpac fórumtársnak voltak problémái az 5870 Vapor-X-el de szerintem ez nem általános. Nekem 5850 Toxic van hibátlan korrekt tuning tartalékkal, egyedi NYÁK-kal, és ugye ezen is Vapor-X hűtés teszi a dolgát. De ha jól tudom az 5850 Vapor-X is ugyanerre a NYÁK-ra épül és ugye hűtés is ugyanaz. Amit érdemes tudni a Sapphire 58XX kártyáival kapcsolatban az az hogy a CCC-ben az overdrive 775/1125 ig van engedve de erre is van gyógyszer.
Az MSI-vel kapcsolatban nincs infóm, tapasztalatom. De nem hiszem hogy rossz. -
BeLucZ
addikt
Sziasztok!
Komoly dilemma előtt állok!Azon filózom, hogy 5870 vapor xet vegyek e vagy 5850 vaport vagy 5850 msi oct!Mennyire megbizhatoak a vapor karik?Akinek van irja meg a tapasztalatát kérem!Mert lényegesebben olcsobban jönnék ki egy msi 5850 oc-vel azt afterburnerrel könnyedén ki lehetne vele hozni 850/1200at és mindjárt 5870 erősségü karit kapnék szinte, viszont az 5870 vapor kegyetlen jol néz ki!Esetleg ha ref 5870et vennék és vennék rá egy ac 5870 extreme hűtőt, de akkor meg gondolom gari bukta!
Még valami, egyáltalán érdemes váltanom egy 9800GX2-ről?Mert 700/1750/1100 orajeleken is simán megy a ref (600/1500/1000) helyett és ahol van normális támogatása ott kegyetlen erős tud lenni, csak azért ment el tőle a kedvem mert sok helyen nincs normális sli támogatás és elkeseritő, ezért is akarnék egy jo kis 5850et vagy 5870 mert nincs szivás a multi gpuval, meg dirt2ben is az volt hogy volt 70 fpsem de laggolt a játék meg rengeteg idegesitő hátrány, ami miatt lecserélném, de ugyanakkor nem tudom megéri e 60-70ezret kiadnom min egy uj kártyáért azt nem tudom valos játékokban mennyi pluszt kapnék érte:SSSSHasznos tanácsaitokat előre is köszönöm, illetve sorry a helyesírási hibákért csak gyors lepörgettem!
-
q2w3
senior tag
Nah ,köszi a helpet sikerült!
Most 850/1100-en megy és úgy van autó szabályzón a hűtő, hogy szőrös fánkba se megy 68 fok fölé.
Unigine Heaven benchmark:
Tuning előtt:
FPS:
37.9
Scores:
955
Min FPS:
6.0
Max FPS:
103.4Tuning után:
FPS:
46.4
Scores:
1168
Min FPS:
6.3
Max FPS:
158.2
Beállításoknál minden alapon, DX11 tesszelláció, 2x aa , anisotropy: 4x -
Giot
addikt
válasz
kris75 #10133 üzenetére
Ezt átírtad a cfg fájlban?
Én nem használom az MSI progit. De van itt aki igen csak kérdezz rá biztos segítenek Ezzel tuningolgattam a Toxic-ot. (nem tudom hogy a feszemelés opció működik e mert az nem piszkáltam) Ez a progi tökéletes arra hogy kipróbálja a delikvens mit tud a kártya. Majd biztos fog olyan program kijönni (reményeim szerint jön az ATT is majd) ami összetettebb külön profilokkal 2D 3D alkalmazáshoz.(#10141) Sárpac: A tapasztalataidra kíváncsi leszek milyen különbséget érzel az 5850/5870 között mennyire lesz feltűnő a teljesítménycsökkenés? Meg ez a Twin Frozr cucc mennyire lesz tuningolható, mit fog tudni ezen a téren?
-
Sárpac
nagyúr
Nos úgy fest MSI HD5850 Twin Frozr kártyám lesz garba meg egy corsair 850 hx táp a 5870 vaporX helyett.
Eredetileg is 5850et akartam a gt220al majd felturbózom fizikára, egy időre elég lesz. -
zolo96
tag
-
CptMisi
őstag
jónak tűnik ez a hűtő
-
viktor82
őstag
Úgy nézem az ati jól beárazta a 2gb-os 5870-et hozni akarja a fermi árát remélem a teljesitménye is ott lesz!
-
Giot
addikt
Ott az a plafon! Nem azzal kell tuningolni. Infó mivel érdemes. Nálam 10.3b van fent, de nem ettől függ. Ahogy írtam is Ez amiatt van mert a Sapphire betartja az ATi ajánlását órajelek terén.
(#10113) Gerisz: A Sapphire-nál 775Mhz a max GPU freki overdrive-ban a memó pedig 1125Mhz. Ilyen bios-t kapott a fentebb leírtak miatt.
Eleinte engem is bosszantott de tettem egy próbát az AMD gpu clock tools-al és jó eredményeket hozott az 5850 Toxic. (feszemelés nélkül 940/1175 volt a vége) És mivel nem látom még szükségét hogy emelt órajeleken használjam egyenlőre jól van így. Remélem jön majd ki ATi tray tools az 58XX sorozathoz is akkor majd azt használom hozzá.
-
zolo96
tag
Bocsi a dupláért.
Ez a jó kép. -
zolo96
tag
válasz
Sárpac #10128 üzenetére
Nincs mit.
Ja elfelejtettem bepipálni az extreme burningot, de ezen már bevan. Itt már 2 fokkal több.
Én meg vagyok vele elégedve eddig. 62 foknál kezd el hangosodni a ventije az-az játékok alatt is halkan dolgozik. Remélem nyáron is ilyen csendes lesz, mert padlás szobában lakok és pont a napos oldalon. 45 fok sem elképzelhetetlen a szobában.
-
Sárpac
nagyúr
-
enormous
csendes tag
Én MAX MSAA-val, és Xtreme, Displacement és Post FX-el futtattam,
mert ha már izzasztjuk, akkor izzadjon is.
Az meg nem számít, hogy 15 FPS-sel megy vagy 50-el, itt nem az FPS a lényeg, hanem a 100% kihasználtság, akkor 'pontos' a max °CLátod a GPU-Z-n a háttérben, h a GPU nem max használattal volt.
(Bikázd fel a MultiSample AntiAliasing-ot) -
Sárpac
nagyúr
-
q2w3
senior tag
válasz
candyman83 #10114 üzenetére
Ez fura! Nekem CCC-ben 775 a vége.
Lehet, hogy az a baj, hogy ez még a 4890-hez lett feltelepítve.
Ti melyik verziót használjátok? 10.3? -
P00By
nagyúr
-
-
zolo96
tag
Sziasztok.
Most vettem egy MSI 5850 twin frozr II es videokártyát. Masszív darabnak tűnik, 4 hőcsöves abból kettő 8mm vastag.
Mindenki ilyen 70 fok feletti hőmérsékletekről ír, az enyém meg 100%-os GPU használat mellett 65fokon tartja. Igaz ekkor már van hangja. Az Everest szerint 3000-et pörög a két venti. Ja hozzá kell tennem, hogy ez egy zárt házban 2 venti mellett (elöl 8cm SWIF2 hátul meg egy 12cm). -
q2w3
senior tag
Sziasztok!
A napokban szereztem egy Sapphire 5850-es vga-t és azt szeretném tudni, hogy ha én msi bios akarok rárakni, azzal elvesztem a garim?
Nem akarom nagyon húzni, csak egy 825-850mhz-re. -
Giot
addikt
A különbség a Toxic/Vapor-x (amúgy a linken az is látható mennyivel hosszab a nyákja a toxicnak meg a vapor-nak is hiszen az is erre a nyákra épül) között meg eközött az új Sapphire-os hűtő között hogy a T/V hűtőnél a venti alatt is hűtőbordák vannak míg a Sapphire edition-nél simán csak a lap van ami felveszi a GPU/memó párosról a hőt és a hőcsövek amik továbbítják a két oldalt elhelyezkedő hűtőbordáknak. Még egy másik különbség, amin viszont kicsit csodálkozom, hogy láthatóan a sima Sapphire hűtő 5 hőcsővel rendelkezik míg a T/V hűtő viszont csak 3-al, de mégis az utóbbi a hatékonyabb a hűtő.
-
törölt tag
válasz
Perillustris #10103 üzenetére
Ha már 5850 akkor miért nem Toxic
[link] És a hűtő is elég csinos
-
enormous
csendes tag
válasz
Eddig a Game (Modern Warfare 2) Edition volt ilyen kerekített, az alap még ref-hűtős volt (tégla), a Vapor meg a kékes mintás (Toxic is)
-
enormous
csendes tag
válasz
[ Törölve ]
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Már 2hete lehet is kapni!
-
Perillustris
senior tag
Nemsokára csinosodik a hűtő a Sapphire HD5850-esén. Elvileg nem lesz drágább ettől.
Bocs, ha már linkelte vki.
-
enormous
csendes tag
Nefélj, nekem Sapphire 5850 VaporX van, és alapjáraton az órajelek 157/300 Mhz-n alakulnak, és nincs semmilyen grafikai probléma.
Sem GPU alapjáraton, sem masszív 100%-on : )[Furmark XtremeBurningben, minden kimaxolva(1280×)
AUTO (40-60% RPM)ventivezérléssel 72°C, és kellemesen nem-hangos.
Manual 100% RPM ventivel (porszívózaj!) már csak 54°C]Ha valaki gondolkodna a vételén, pár hang-tapasztalat:
Amúgy halknak halk, alapjáraton (20%-1050RPM) abszolút nem hallani.
50%-tól észrevehető szélzaj, 60%-tól akár már zavaró is lehet zajra érzékenyeknek
70%-tól durvul, de 90-100% közt már nincs hang és RPM különbség.(CCC-vel venti-szabályozva)
Új hozzászólás Aktív témák
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest