- Házimozi haladó szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- HTPC (házimozi PC) topik
- Apple asztali gépek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
akkor úgykérdem
lenne pont 60.000 forintod, és a 4870x2 és az 5850 is 60k
meiket vennétek? -
Giot
addikt
válasz
CptMisi #8995 üzenetére
Hm ez szivattyú
!
Nálam is történtek hasonló érdekességek de nem ezzel a kártyával. Drivercserénél uninstall Youninstallerrel amikor reset akkor win betölt egészen odáig hogy töltődne az asztal s akkor fekete képernyő, hiába csökkentett mód úgysem töltődött be. Valszeg az történt hogy az előző driver-ből beragadt valami fájl és emiatt nem volt hajlandó betölteni a win-es monitorillesztő. A vége windowsreinstall lett.
Szóval vannak érdekességek -
CptMisi
őstag
már másodszor volt ilyen, egyszerűen megőrült a driver
csinálom a dolgom, valami hiba hirtelen, aztán először játékok indítása után nem volt kép, akkor még ki tudtam lépni (képernyő illesztő nem válaszolt majd helyreállt szöveggel) aztán újrapróbáltam, ekkor viszont lefagyott...reset->system startup->lefagyott...aztán letöltöttem csökkentettben a 10.3b drivert, de nem engedte felrakni->driver sweeper->felrakta, most már jó minden, leszámítva, hogy idegességemben az egeret vettem kezelésbe, kicsit megrángattam a vezetékét (már úgyis sz@r), most másodpercenként csatlakozott a gépre, aztán lekapcsolt, majd vissza, mintha rángattam volna ki-be az usb-t...egér szét, kábelborítás le, kábeleket megigazítottam, 20centi cellux, hogy tartson most már ez is jó
-
hát akkor már inkább 5850
használtan már van 55 ér, 2 év garival, 4870 X2 is...
tesztekben meg az 5850 az erősebb -
elsőnek a mw2, és a cod 4, meg még ilyen fps-es játékokat céloznék meg...
meikkel lenne több?
5850 vagy 4870X2? -
én 5850 et szeretnék, sztetek jó választás?
-
tom_77
tag
Sziasztok,
Ez a kartya mennyire jo?
MSI R5850-PM2D1G-OC PCIE
megbizhatosag, tuning, stb. szempontjabol.Koszi elore is
-
CptMisi
őstag
hibaüzenet telepítés közben:
"Meglévő csomagok
Catalyst Control Center
ATI Catalyst telepítéskezelő
The Lord of the Rings FREE Trial
ATI videokártya illesztőprogram
Microsoft Visual C++ 2008 SP1 Redistributable 64bit
Catalyst regisztráció
AMD húzással használható kódolásEgyéb észlelt eszközök
Hibaüzenetek
Észlelő illesztőprogram betöltése sikertelen"mi a teendő?
-
CptMisi
őstag
hát megőrülök...crysist elindítom feketeség fagy a gép, ledob tálcára, kiírja: a képernyőillesztő nem válaszolt, majd helyreállt...utána wolfenstein->ugyanez, de itt már reset...reset után startup->már itt lefagyott... úgyhogy most csökkentett módból feldobom a 10.3b drivert, gondolom az a baja
-
ffodi
veterán
Ismét csak azt tudom mondani, hogy olvasd el a cikkhez tartozó hozzászólásokat. Ott elég sok mindenre kitértünk, többek közt arra is hogy "téves riasztás", szóval nyugodtan leszedheted, nem vírusos.
Nyilván kártevőnek jelez egy olyan programot, ami belenyúl a rendszerfájlokba.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
front3r #8965 üzenetére
Köszi az infókat.
Eddig azt hittem, csak SLI vagy CFX rendszerekben jelentkezik a (nemlétező) stuttering probléma.
Többek között ezért mondtam le a 2x5850 vagy 2x5770 beszerzéséről és ezért próbálkoznék újra 1GPU-s rendszerrel.
Sajnos épp a GTA4 és COD érzékeny erre a ficsörre.... Remélem nem a számítási teljesítményhez képest relatíven keskeny memosávszél az oka. GTX-nél sokkal jobbak az arányok.Dirt2 kupon eladható? Mert azzal nem játszom, bár tesztelni jó volt a demójával.
-
ffodi
veterán
Eddig tökéletesen működik. Teljesítményre sem rossz, de ez majd holnap kiderül, ha letesztelem a Metro 2033-al. Látványra azért, nem olyan durva, de ha van sokkal élvezetesebb. Amennyit fizettem érte, szerintem megérte. Holnap minden kiderül, és mindenki derül, ha letesztelem a Metro 2033-at.
-
kasa85
őstag
Értem
Akkor megcsinálom a szikszalagozást mert akkor nem esek el remélhetőleg a 16x os sebességtől a hd5870el,és berakom az utolsó 4x szlotba amit a képen látsz a(GT 220) igy legalább a friss levegőt ami az atim hoz megy nem fogja felforrosítani elfoglalni tőle a helyet.Nézegettem a teszteket videókat hihetetlen látványos az egész.Személy szerint neked mi a tapasztalatod amióta ezt a Hybrid Graphics System-t használlod,megéri ez a költségvetés+teljesítményre+látványra?
-
-
front3r
őstag
válasz
fsb1000 #8964 üzenetére
Én pl. Tőle vettem. De látom már írtál is neki. Más dolgot is vettem tőle, rendes eladó, normális garanciapapírt ad.
MINDENKÉPPEN húzd újra a win7-et. nagyon nem szerette a 4850-ről 5870-re a váltást.
Az aero felület rendesen behülyült tőle, bár gondolom ez inkább driver bug, de egy sima, új telepítéssel tuti nem lesz gondod, és utána ajánlott csinálni a partíciórol egy mentést, hogy bármikor vissza tudd tenni az image-t, ha van valami gond a driverekkel. -
front3r
őstag
válasz
fsb1000 #8962 üzenetére
9.11-es driver a gyógyír rá. A GTAForums.com-on sok topik született ezzel a problémával, van valami felbontás beállítós trükk is, de eléggé sokat kell vele kínlódni hogy jó legyen. A HD4850-es karin is előjött ez a probléma, ott valahogy egyszer ezzel a trükkel megoldottam a gondot és akkor nem szaggatott be így időközönként. Itt keress rá a stutter(ing) szóra és találsz sok embert akinek ez a problémája.
Gyárin használom, mivel még Vapor-X alá nincs jól működő unlockolt BIOS.(legalábbis a tudomásom szerint)
Ja és én nem tudtam, de aki vesz Vapor-x-et(mint én is) az is kap ajándékba Dirt 2 kupont, mert nem láttam a boltok kiírásán eddig hogy jár mellé.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
MichaelSD #8963 üzenetére
Hát... remélem nem futok bele ebbe a jelenségbe....
Mondjuk nálam a játékok külön partición/oprendszeren vannak, úgyhogy egy Win7 re-install belefér, hacsak ennyitől megjavul az ilyen hibajelenség.Megszabad kérdezni, hol és mikor vetted?
Az árgép csak ismeretlen cégeket dob ki, azoknál is csak rendelésre és bőven 100K felett.
Miközben az msi legalább 10-15K-val olcsóbb.... -
fsb1000
nagyúr
válasz
CptMisi #8947 üzenetére
Grat az eredményhez és köszönöm a mailban kapott infókat, nagyomn hasznos volt.
Ettől függetlenül kicsit megcsappant a kedvem 5870 irányába.
Úgy gondolom a fórumokon valós gondok jelennek meg, de nyilván akinél minden rendben az nem irogat be. Ők lehetnek többen.Viszont 3-4 éve semmi komolyabb gondom a hardverekkel (azonkivül, hogy pl az 5770-et 2 nap után lecseréltem a "gyengesége" miatt), nem szeretnék belefutni egy kinlódos gariztatós, szerviz vitatkozós vásárlásba.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
MichaelSD #8954 üzenetére
Egyre rosszabb hirek....
A leírásod alapján ez olyan, mint amikor túlhúzzuk a GPU-t és a shader behülyül és egyszinű "csúcsos" háromszögeket dobál a képre.
Hőfokok rendben? És mennyi a gpu frekvenciája, asszem 875-re van húzva a vapor.Ez most egy új 5870 Vapor-X vagy használtan vetted?
Épp most akartam ilyet venni a jó hűtés miatt.
Ejh... -
ffodi
veterán
válasz
MichaelSD #8954 üzenetére
Én 4870-ről váltottam 5870-re. Amíg nem telepítettem újra a win-t addig nekem DX9 alatt, össze vissza csíkozta a képet. Lehet hogy nálad is ez a baj. Próbáld ki az Unigin heaven-be, hogy jó -e a kép ha DX11-ben van, illetve, ha DX9-ben. Ha csak DX9-ben hibázik, akkor ugyan az a baj, mint nálam volt. Ha leszedtem a drivert, akkor megjavult, ha visszaraktam, megint nem volt jó, a win reinstall megjavította.
-
CptMisi
őstag
az eddigi legjobb eredményem: [link]
-
MichaelSD
őstag
A következő problémám lenne. Lecseréltem a 4xxxx ATI kártyámat egy Sapphire HD5870 Vapor-X kártyára, és egy ideje a a képernyő közepáből kiindulő vonalak (inkább nagyon elhúzott háromszögek) villognak játékok közben (gyanítom 3dnél).
2 monitor van rákötve a kártyára egy 24" és egy 30"-os. Mindkettőnél ez a gond.
Valami ötlet?
-
maflame
aktív tag
Szia, a Grid-del nincs ugyan tapasztalatom de a Dirt2-vel(ugyan az a gyártó) hasonlókat tapasztaltam én is.
Tehát a fps 60-körül (vsync on), mégis külső nézetekben és a menüben be-be szaggatott. Erre az volt a megoldásom, hogy pillanatra leküldtem a játékot a tálcára, majd újra vissza és ez után már jó volt. ..vagy legalábbis sokkal jobb. Ezt a problémát az 1.2-es patch teljesen megszüntette.
A Gridhez nem tudom van e patch, vagy ha van is már elég régi lehet, de amit feljebb írtam próbáld ki, hátha segít vmit. -
CheaterBandi
tag
Hello! Olyan kérdésem lenne hogy van egy asus 5850-em azon van hdmi kimenet meg a monitoromon is (samsung p2470h) és most dvi-dvi kábellel üzemel . Ha én most vennék egy belkin 2m-s hdmi-hdmi kábelt és ezt a kábelt kötném össze a dvi helyett változna a kép minősége ? Vagy hogyan van ez ?
Előre kössz a felvilágositást ! -
ffodi
veterán
Egyáltalán nem kockázatos. Azért kell működnie ennek a moddnak, mert sok hangkari, és más hardver 4x-es csatlakozóval rendelkezik, és nekik csak annyi csatlakozójuk van, mint amennyit látsz, ha leragasztod(4x-es kép). A képet nem én készítettem, mint írtam nekem nem volt szükség ilyen "beavatkozásra".
Számold meg a képen hány láb nincs leragaszta, annyit kell szabadon hagynod.
Nem hiszem, hogy ott bármilyen komoly hőtermelés lenne, és elolvadna a szigszalag.
-
front3r
őstag
válasz
fsb1000 #8920 üzenetére
Nekem is akad Furmark alatt "korájhét"-el.
De igazi akadás GTA 4-ben van, de az látszik hogy nem a játék gépigénye miatt akad, hanem ez driverhiba, 9.11-el nem nagyon akad, azzal játszható, de a többivel... no comment.
A többi játékkal nincs látványos probléma. Na de majd a Metro 2033. -
CptMisi
őstag
átléptem 3d mark vantageben a 18k-s gpu pontszámot
végre
mehetünk tovább
-
LEON-T
aktív tag
válasz
fsb1000 #8920 üzenetére
nem tapasztaltam semmi akadast. Amivel neztem: Fumark, OCCT, Unigine, BfBc2,AVP 3 , COD-mw , Bioshock 2,
Afterburnbe van meg egy dolog ami problemas aki profilozik. Meg pedig az h ha jatszani,tesztelni akar, akkor hozza kell adni a jatekot v prgt a app listajahoz ami aktivalja a 3d-s profilt. -
kasa85
őstag
Értem
,remélem ez a ragasztós ugye nem kockázatos mert nem szeretném a túlvilágra küldeni a rendszert.A képen látom,hogy a nyákot visszaragasztottad
ha 4x est szeretném használni a vágástól hány lábat hadjak szabadon?Szikszallagal oldottad meg nehogy belefolyon a foglalatba üzem közben mert megolvadt
-
kasa85
őstag
Értem
Köszi
A képem mit érdemes tudni mert látom van 3 fajta vagyis gondolom leosztottad a sebességét
,de mondjuk ha nem 16x módban viszi a karimat hanem írtad,hogy leoszthatja 8x ra ugye nem fogok tapasztalni semmien sebesség csökkenést akár 1-2FPS se?illetve a ragasztós módszerrel ugye meglehet kerülni a leosztást 8x-osra?Sorry ha érthetetlen vagyok ehhez még nem nagyon értekAmúgy néztem használtan(GT220),de sokan még drágábban adják 1-2hónapos gar al használtan,mint ami az ipon on található, ez ciki
-
front3r
őstag
A feszültséget nem lehet vele szabályozni. Az Afterburn menüjében bepipáltam hogy unlockolja a feszültségszabályozást, illetve a cfg-t átírtam telepítés után. Csak GPU/MEM órajelet enged húzni a programban, de feszültséget nem. Az ASUS BIOS-nál engedte a feszültséget is, de ott meg játékban szürke halált kaptam, így visszakerült a gyári BIOS.
Tehát nincs más mint várni az unlockos BIOS-ra... -
ffodi
veterán
Nekem azért lett 16x/4x, mert a P35-ös lapom, így osztja le alapban. Nekem nem kellett semmit ragasztgatni rajta szerencsére. Neked valószínűsítem alapban 8x/8x-re fogja osztani, ha belerakod az nv karit.
Egyébként, ha elolvasnád a cikkhez tartozó hsz-eket kiderülne, hogy nem olyan nagy baj, ha leosztja 8x-re, mert a P45 PCI-E 2.0, ami ha 8x-en megy, akkor az kb. annyi mint nekem a 16x, mert nekem csak PCI-E 1.1-et tud a lapom.
A "ragasztós" mod, ott van a cikkemben belinkelve, de ha nem találtad meg, akkor tessék: KATT
-
kasa85
őstag
Ezer köszönet mindenkinek a segítségért
Most épp azt lesem,hogy remélem marad 16x os a HD5870es karim mert látom a tesztben linkelem a szöveget.
link.A tesztben egy Sapphire 5870 1Gb-os videókártyát használtam grafikai számításokra PCI-E x16-os módban, ami mellé társítottam egy Palit GT220 512Mb DDR2 PCI-E x4-es módban(sajnos most csak erre futotta, jobb lett volna egy DDR3-as darab).
végeEzek szerint ment neki úgy,hogy a ati maradt 16x os módban az nvidia meg bekerűlt gondolom mint nállam a 3 foglalatba ami 4x es a pci exp sebessége.
Illetve léci a ragasztós teszt van fent valahól? Pontosan mit kell leragasztani a nyákon mert nem szeretném elrontani a gépet. -
TomiLi
addikt
válasz
CptMisi #8926 üzenetére
catalyst: 9.12-vel probáltam előszőr
Most egy szűz Windows 7 (Home premium - gyári) és 10.2-es catalyst van fent.
Sajna nem akarja az igazságot. De 5970-es topikot olvasva látom, azzal sem kerek minden... Ott meg valakinek a melyik játékhoz melyik catalyst kérdés merült fel....
Hát sajna ez az ati sosem volt híres a profizmusáról driver terén, ezért ha valami baj van rögtön az ember erre gondol...
Én ezért próbálgattam az ssd-kel is variálni... (Hdd-vel is volt próba) -
CptMisi
őstag
Helló!
ffodi már segített, látom
ipon msi gt220 -
fsb1000
nagyúr
válasz
CptMisi #8926 üzenetére
Csak SLI-vel van meg a 60+ fps GTA4 alatt, de az sli miatt elöjönnek néha a zavaró jelenségek, és a játékélmény csökken.
(Pl. a nem létező microstuttering, vagy valami más hasonló bug és érzem, hogy nem mindig folyamatos a kép, bár állandóan magas az fps, olyan mint amikor a régi fraps szaggata a képet, csak nem annyira durva a jelenség - ez nem az ATI féle 2seccenkénti beszaggatás, csak kicsit darabos lesz a képváltás, aztán elmúlik. Single GTX285-vel, 275-vel és Gtx250SLI-vel is hibamentes volt, csak nem volt meg a 60fps.)Az a baj hogy a tesztekben még sehol nem láttam, hogy az 5870 jobban teljesítene GTA4-ben mint a GTX285.
Az ember kb 10%-ot (nem 10fps!!!) érez meg, ha nincs ennyi különbség akkor más szempontok kerülnek előtérbe: zaj, ár, fogyasztás, eladhatóság, stb.Szeretném kipróbálni az 5870-et, de félek elégedetlen lennék vele az ár/teljesítmény viszony miatt.
Aki sok féle játékot játszik, annak nyilván más a véleménye, de pár hónapig én csak a GTA4-et nyomom, utána meg legfeljebb COD-ot. Ott meg majdnem mindegy hogy 5870 vagy gtx285****
Szerk: Köszi az infókat, email cím az adatoknál, de itt is: fsb1000@freemail.hu
-
ffodi
veterán
Szia.
Itt a cikk, amit írtam a témáról: KATT
A hozzászólásokat is érdemes elolvasnod.Itt a cikkhez az első Update: KATT
Azt hogy a második vga miatt milyen lesz a pci-e sávszél kiosztása, az vagy le van írva a gyári oldalon, vagy csak akkor derül, ki, ha kipróbálod. Ha nem tetszik, ahogy leosztja, akkor ott a szigaszalagmod, amit érdemes kipróbálnod.(a cikkemben megtalálható a link). Jó olvasgatást.
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem.Nagyon érdekel ez az ati+nvidia páros.Jelenleg egy Gigabyte HD5870(GPU 900MHZ,Memória 1250MHZ+Húzva) karim van egy 2x2GB(4GB) 800MHZ ramokka(876MHZ+húzva) egy Q9550(3.72GHZ+húzva)samsung F3 500GB vinyóval.
Nos a lapom egy Gigabyte EP45-DS4.Az a kérdésem,hogy mivel az első PCI Exp 16x a második 8X a harmadik 4X.Ha a 16X-osba teszem mert az elsőben van jelenleg a HD5870-es karim a másodikba tenék(8X-osba) hardveres gyorsítás miatt egy GT220-amit írtok bőven jó a HD5870 mellé NVIDIA PhysX-re akkor ugye a 2 kari miatt nemfog a PCI Exp 8x váltani?Mert akkor inkább maradok hardveres gyorsítás nélkűl.Ha esetleg marad a karim (HD5870-es)teljes sávszélességen (16X)akkor léci mondjatok egy helyet ahol olcsón belehet szerezni akár használtan is mer csak hardvere gyorsításra használnám.Minden segítségér hálás vagyok. -
CptMisi
őstag
válasz
fsb1000 #8924 üzenetére
el kell döntened, mi a fontos...szerintem 10+fpsért, ha így is jól megy a játék (gondolom 60+ fps van), semmi értelme váltani...de te tudod...
ha meg a legerősebb 1GPU-s vga-t akarod venni, akkor vegyél 5870et
ceaser: catalyst verzió? windows verzió? esetleg a windows nem beta?
-
TomiLi
addikt
Hello!!!
Én tulajdonképpen két játékkal próbáltam a rendszert, de mindkettőnél jelentkezett.
A fő hangsúly a Griden volt
Nem tudom mi lehet a gond. Nekem az segített egy picit, hogy az ssd raid tömböt szétszedtem és külön az egyiken van az op rendszer, a másikon a játékok.
DE NEM 100%-OS!!!!Már játszhatóak a játékok, de a jelenség még mindig tapasztalható. Az FPS az egekben van pedig! Mindent visz full beállításon (grid)
1920x1080 minden graf. kiegészítő beállítás maxon. 8xMSAA vsync on.
56 a min Fps. De próbáltam, hogy kikapcsolom a vsync-t, az élsimítássak is variáltam...
De nincs gyógyszer.
Próbáltam a vga-t alapon, kicsit húzva. semmi.
Már a menüben az animált feliratok akadoznak. A játékban meg szintén vannak pillanatnyi akadások...
Remélem, hogy ez tényleg csak driveres probléma, és nem a vga felépítéséből származik.
Lehet, hogy most nagy hülyeséget mondok, de nem lehet ez a vga sajátossága, mégpedig abból adodóan, hogy egy 5870 tulajdonképen egy 4890CF fizikailag....Ha meg dirver, akkor esetleg még arra tudok gondolni, hogy a win7-tel nem barátkozik rendesen a catalyst????
Már kínomban állítok fel ilyen teóriákat.... ....Egy barátom tesztelte a Gridet egy egy H55-ös lapban egy i3 530@4GHz-es procival és egy GTX295-tel.
Az egyik magot le is tiltotta a vga-n, és így is szénné alázta az 5870-et. Fps-ben is többet tudott (ennél a játéknál) valamint semmi ilyen akadás probléámi nincsenek.
A kép ugyanolyan gyönyörű, mint atival.... -
fsb1000
nagyúr
-
CptMisi
őstag
-
CptMisi
őstag
válasz
fsb1000 #8915 üzenetére
eléggé kártyafüggő is, ahogy én megfigyeltem....
nálam például 900/1200 alapfeszen lefut a 3D Mark Vantage, viszont 980/1250 felett eddig nem volt stabil, de afölött csak egyszer próbáltam, majd talán, ha olyan kedvem lesz
1000/1300 1.212voltonnekem csak a gta4 problémás, de azt újra kell raknom, mert nem jó
-
fsb1000
nagyúr
Kösz az infót!
És "mflex" által említett furmarkos akadást nem tapasztaltad húzott 5850-vel?
Főleg játékra gondolok.Most hogy írta, eszembe jutott hogy ATI-val nekem is akadt a furmark, de akkoriban nem foglalkoztam vele. AZóta meg 4-5 fajta NVIDIA-m volt és azokkal megy folyamatosan, meg a játékok is.
-
LEON-T
aktív tag
válasz
fsb1000 #8915 üzenetére
Igy van. Ezt mar 2 oldallal elobb linkeltem
Ott van pirossal jelolve mit kell atirni. Profilokkal csak az a gond h bukod a powerplayt. Ezert csinaltam inkabb meg a biosomat egyedire es akkor nem kell okoskodni.
En neztem occt-vel vrm hofokotLattam mar 120 fokot
Le is lottem. Occt azert jobb mert jobban kinoz mint pl a Fumark
Tobbivel egyetertek. 5850 jobban megeri atm. Azonos orajelen nem sokat szamit az a +xxx SP
Vrmre lattam thermaltakenek termekeit de nem tetszenek azokkal a nagy legyezol, arrol nem is beszelve h lehet nalam nem is lenne kivitelezheto. Mivel van egy jo nagy cpu hutom meg egy Ocz reaper ami igencsak magasErgo maradok meg a stock coolernel
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szia! Nos én még Grid alatt nem használtam, de bemásolom ide egyik kommentemet, amit a egy másik topikban írtam le:
A furmark akad? Engem is visz a sírba, illetve csak az 1.8-as változatnál 2-5 másodpercenként egy kicsit megakad, de ezzel még nem is lenne gond, mert ezt játékban is észrevettem, bár van olyan ahol nem csinálja. Mivel minden új a gépben, csak egyre tudok gondolni, ez az ATI hibája, illetve a driver-é, ugyanis nem én vagyok az egyetlen akinek ez a hiba tapasztalható. Előtte nvidia volt, aztán cseréltem egy 4890-re, idegesített is, az akadások, rá 2 hétre cseréltem egy 5850-re, a probléma ugyanaz, utána kicseréltem a procit, jelenség ugyanaz, majd a tápot 650W thermaltake, majd a vinyókat, jah és persze a memóriát is, az alaplap is 2 hónapos.. raktam bele tesztként egy nvidia kártyát, lám a hiba megszűnt.. A CCC egy fos hányadék szoftver, nem a kártyákkal van gond, azok első osztályúak! :
Tehát ha tudod próbáld már ki, az új furmark alatt is. A battelfield alatt rohadtul ez volt a probléma, és ezt észrevettem az aliens vs predator alatt is, néha a mass effect2-ben is, de pl az MW2-ben és a Crisys alatt nem volt tapasztalható, megjegyzem az fps 50 alatt nem nagyon volt, éppen a fent leírtak miatt gondolom azt, hogy ez valamilyen oknál fogva CCC hiba lehet, esetleg akad valami mással, viszont ez sem mérvadó, mert amikor újrahúztam a rendszert és csak az ATI driver volt fent, meg a furmark, akkor is ott volt az akadás, de csak az 1.8-as változatnál, 1920X1200-ban az fps nem esik 50 alá, de a "FÁNK" akad pár másodpercenként, de mint írtam, ez nem lenne gond, csak játékban qrvára idegesítő, esetleg várom más javaslatát is, hogyan lehetne ezt orvosolni.
-
fsb1000
nagyúr
Köszi a válaszokat mindenkinek!
LEON-T: Jól értem, hogy meg lehet bűtykölni úgy az afterburnert, hogy más gyártó (nem MSI) VGA-ján is szabályozza a feszt?
A 900/1200-hoz mennyi lenne a gyári fesz?
És a vrm-ek mennyit viselnek el a mostani hűtéssel LOADNál.///
Egyébként már más VGA-knál is gondolkodtam, hogy peltierrel meghűtőm a VRM-et a nyák másik oldaláról. Meg sem kell bontani a gyári hűtést, csak egy bazi nagy gappad kell hozzá, meg rézlapok.
Kb 8-10W-ot lehetne lehúzni onnan különösebb erőlködés nélkül (gigánál segített a dupla rézréteg) ami azért jó pár fokot jelenthet a VRM-nél.És vajon ha most veszek 5850-et még mindig a "gyorsramok" lesznek benne? Mert 1200Mhz ramfreki nélkül nehéz lesz produkálni a 5870 szintjét.
Van egy "képletem" amivel számolgatom a GPU teljesítményeket (techpowerup eredméynek alapján) és nekem is a 900/1200 jött ki 5850-re, ahol már utoléri az alap 5870-et.
Viszont egy 5870 10% tuningnál 950/2640-nél csak 7% a nyereség, azaz önmagához képest 107%-on megy, Ha ugyanezt a 950/2640-et rá lehetne értelmes hőfokokkal erőltetni 5850-re, akkor az 105%-on menne alap 5870-hez képest.Ebből azt szűrtem le, hogy 5870-et nem nagyon kinoznék tuninggal, viszont 5850-et igen.
Kérdés hogy birja, és az általad említett VRM gond emnnyire orvosolható. -
LEON-T
aktív tag
válasz
front3r #8899 üzenetére
Sajnos egyenlore meg nem lattam vaporra mukodo biost tuningbiost. En stock coolerrel max 1.2-1.225vt adnek neki.Lehet vapor jobban birja a hutest csak mint mondani szoktam a vrm homersegletet vegyuk inkabb alapnak, es teszteljunk OCCT vel
En jelen pill 1.175 on hasznalom 900/1200 on. Boven jo.
Msi afterburn nem mukodik nalad? Csak cfgbe kell atirni cuccost azt hello.
Egyebkent meg szerintem pihentesd a bios mokat. Legalabbis mig esetleg BAGZZlash kollega nem csinal ujjabb verziot, ami esetleg kezeli normalisan a vaporos biosokat.
Ez olyan mint a biosban a vent. szabalyozas.. Az is pihi, de dolgoznak rajta. -
Giot
addikt
válasz
fsb1000 #8910 üzenetére
Nincs gond a Sapphire-al. (nálam nem volt 1x sem pedig volt belőle egy pár típus) A Vapor-X hűtés pedig nagyon jó (nálam az 5850-Toxic-on az van 2D-ben 20%-on forog 40C˙ felé nem megy de ami a lényeges 3D-ben 40%-on pörög a venti és 65C˙fel nem szaladt mindehhez társul a teljesen hangtalan működés a házikóbol legalább is nem hallatszik ki) Ha az 5870-re tervezett Vapor-X is ilyen jól teszi a dolgát nem hiszem hogy gond lenne vele!
Az viszont úgy van házon belülre is tol a meleg levegőből, persze ha jó a szellőzés vagy a huzat a kuckóban nincs vele probléma. -
fsb1000
nagyúr
MSI-ből nem találtam OC-s verziót, de ez lenne az egyik jelöltem a feszelés miatt.
A másik a VAPOR, a hűtés miatt, de úgy tünt többen idekenkednek a Sapphirtól, vajon az ára miatt vagy van más gond is a vapor-x-vel?
Házon belülre is nyom meleget ha jól értelmeztem a képeket,. -
zuchy
őstag
válasz
fsb1000 #8906 üzenetére
A HD5850 menne simán a HD5870 órajelein, meg megy is, és még fölötte is, csak feszelni kell. Persze értelmesen. A legnagyobb hátránya az egyel kevesebb fázis.
A GTX285-nél lényegesebben gyorsabb a HD5870, viszont a két GTX275-t nem tudná hozni.
Cserébe a Radeon idle-ben szinte semmit nem fogyaszt, 27W egy ilyen kártyától nagyon jó.
Terhelve se megy 180W fölé, de inkább alatta szokott kajálni.
Elvileg az OC-s HD5870 referencia nyákra épül, a többi is ilyen, kivéve a most megjelent Vapor-X, Ice-Q stb... -
fsb1000
nagyúr
Üdv!
5870 vásárlás elött állok. Melyik tipust vegyem?Fő szempontom, hogy halk legyen a gyári hűtéssel is.
Szeretnék OC verziót venni, ha van értelme (min +5-10%) és nem sokkal drágább.Jelenleg az MSI tünik a legolcsóbbnak, de vajon miért ennyivel olcsóbb, mint a többi?
Van valakinek ilyen MSI-je? [link] Esetleg megosztaná a tapasztalatokat?********
Erősitsetek meg, hogy jól döntök GTX285-vel szemben.....
2xGTX275-öt váltok le, tehát mindenképp downgrade, mert visszatérek az 1GPU-hoz.
DX11 még nem érdekel, viszont a legerősebb 1 GPU VGA-t szeretném GTA4-hetz és COD5-höz.
Fogyasztás is lehet szempont, de csak idle-ben. Abban a GTX285 is jó, és jól ment vele a GTA4, de kéne még +10% fps GTX285-hőz képest.. -
Hobbbyt
őstag
Hopp
Giot: Igazatok van.. most hogy nosztalgiázok.. tényleg vágtak ők is. Csak hirtelen a HD4850-HD4870 , HD3850-HD3870 quartettre gondoltam.. ahol csak órajelbeli külömbségek voltak.
Én abban az időben (vagyis kicsit előtte) még boldog Sapphire Ati Radeon 9500 tulaj voltam később 9500pro majd 9700pro lett ugyan abból kártyából
Mondhatni úgy erősődőtt ahogy azt az igények követelték Pedig használtan vettem 10e ft-ért. És hencegtem vele haveromnak akinek 9600xt-je volt és méregdrágán vette. Utána jött az híres 6600GT utána X1950pro. Szóval az "Xxxx" széria nekem kimaradtt
És pl. ha egy HD 5850-nek csak a memóriáját húzzuk HD5870 órajelekre? Akkor mekkora lesz a külömbség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Melyik tápegységet vegyem?
- E-roller topik
- Autós topik
- HTPC (házimozi PC) topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest