- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nero2006
csendes tag
A Dirt2 nél már én is feladtam a reményt.Javulást tapasztalok a 10.6 bétával, de végelgesen nekem se oldódott a laggolás téma.(én is beállítottam mindent a ccc -ben amiről már szó volt a fórumon.)
De azért pozitív pédával is tudok szolgálni a battle 2 őben teljesen elmúlt a laggolás a 10.3 óta.Dx 9-10 es gamekben eddig nem volt problémám,de mondjuk a Grid-et nem próbáltam még.Amióta a fórumot olvasgatom (kb 3-4 hete) azér már 4-5 ember jelezte ez t a gondod,szval azér szemmel jól látható jelenségről van szó,csak egyeseknél erőteljesebben másoknál kevésbő jön elő,de mondjuk vannak szerencsések akik meg egyáltalán nem tapasztalnak ilyesmit.Nekem 2-3 Ati-s ismerősöm van, egyik (cross ati 5770) ahol szintén észrevehető,de másnál akinek Gigabyte 5850 -ene van az ő állítása szerint nem tapasztal ilyesmit.Nekem Sapphire 5850 en van (MW edition) és én az előbb leírtak szerint tapasztalom a jelneséget.
-
HaZsolt
őstag
ittvan egy Hwbot-os eredményem (5830-as)
-
Pumpepepa
csendes tag
válasz
zolisx4 #11689 üzenetére
A Dirt 2 nekem megoldódott nagyjából. 4xMSAA -val hibátlan. 8x-sal nagyon kicsi akadás 1x max. /pálya. Viszon a Grid-t pont most tesztelgettem , az borzalmas : szinte megáll a kép néhány ms-ra . A beállítás tökmindegy ugyanaz történik . Mások írják , hogy nekik semmi gondjuk ezzel a kártyával nem értem . Neked mi a configod?
Itt a 10.5 béta: http://www.downtr.net/153878-ati-catalyst-105-beta-xpvistaw7.html
Nekem nem vált be! -
BeLucZ
addikt
Nem értem, hogy lehet ennyi gondja a sok tulajnak, nálam 5850 toxic tökéletesen megy, játékokban semmi gond 10.4 véglegessel, lehet hogy a referenciáknál ennyi gány darab lenne???
-
zolisx4
őstag
válasz
Pumpepepa #11678 üzenetére
Nekem is gondjaim vannak az 5850 es el igaz nekem nem fagy le de ugyan úgy darabos mint neked pontosan ugyan azt csinálja ,rádásul még olyan játék is aminek nem volna szabad a GTR 2 egyszerűen nem lehet beállitani úgy hogy ne recegjen mikor kanyarodom a Dirt 2 ről már letettem egyszerűen nem jó mint neked engem idegesit ,a másik a GRID ami negyon szépen megy de 20percenként vagy változó időközönként olyan lessz mint a lassitott felvétel 3 másodpercre és utánna megy szépen tovább .
A 10.5 béta drivert honnan töltöttétek le mert nem találom sehol ,
még azt kipróbálom ha nemjó akkor eladom a kártyát a fenébe -
HSM
félisten
válasz
Azért a felső közepest megüti.
Bár minden relatív, egy 5770-et alaposan elkalapál, egy 5670-el már hasonlítgatni se nagyon érdemes, az 5450 meg szvsz kb. talán 2D-re elég....
Az 5870-től picit, az 5970-től meg nagyon kikap.A Fermik (GTX470-480) meg a kettő között....
-
s1ru2
aktív tag
válasz
[MGC]Hege #11681 üzenetére
Hali!
Nekem 32" es még nem LED-es LCD-re van kitéve. Monitornak is használom. A fekete sávot így tudod eltüntetni: Catalyst contorl center/desktops @ and displays/jobbklikk alul a megjelenő képernyőre. Ott configure abba belemész és ott lesz egy olyan, h "scaling options". Azt tedd le nullára. Elvileg így teljes képet kell kapnod. Fontos , hogy a TVn a 2es HDMI be dugd a vidkarit mert azt szeretik Samsungok. A TV menüjében el lehet nevezni a csatlakozás (lásd HDMI1: DVD, HDMI2: PC) Én BluRay nek neveztem el így sokkal szebbek a színek, mint PC módban. (de ezt majd te úgyis eldöntöd) A felbontást 1920x1080p re rakd és azt hiszem 60Hz-re ledeseknél is.
"mi az a 30i Hz": Minden TV kétféle frissitést tud. Az i betű először a páros sorokat frissíti, a p betű meg rendes sorrendben. Mindenképp "p"-n használd. Szebb képet ad, bár nem mindehol lehet észrevenni.
Majd kiváncsi vagyok a véleményedre hogyan szuperál a LED es monitornként, mert akkor én is váltanék 32-es LED re
-
[MGC]Hege
tag
Sziasztok! Nem találtam olyan topikot sajnos( ettől még lehet hogy van).
amiben a VGA-t HD TV-vel kötötte össze valaki.
Az a gondom ,hogy van egy Series 6 os Samsungom ( LED, Full HD) és sajnos nem vagyok vele tisztában ,hogy mi lenne az ideális beállítás. PL: ha maxra állítom amire azt írja Catalyst ,hogy ajánlott akkor a kép nem húzódik ki a teljes képernyőre mindenhol marad egy kis fekete sáv. A Hz- nél sem értem mi az hogy 30iHz? Mit jelent az az "i" betű. Szóval eléggé új dolgok előtt állok gondolom sokatoknak ez már teljesen világos. Kicsit segíthetnétek. A TV-m 40" os 101 cm és a max felbontás 1920x1080.
A VGA-m egy ATi Sapphire Radeon 5850 es.
Köszönöm előre is a segítségeket. -
Giot
addikt
válasz
Nem piszkálni alkarlak de mennie kellene rezzenéstelenül a Dirt2-nek 8XMSAA-val is! Amit érdemes lenne megnézned az az hogy a Catalystban milyenek a 3D beállításaid? Amit csak lehet érdemes alkalmazás vezéreltre állítani az aa fülecskén belül maradjon a szűrő Box-on. Az aa mód pedig legyen AdaptiveMSAA. A Supersampling azért meg tudja fojtani a kártyát.
-
Pumpepepa
csendes tag
Megy rendesen, kösz mégegyszer.
Hobby
:
http://videa.hu/videok/kreativ/vizenjaras-AnbTlFIVJuC4IN6h -
Pumpepepa
csendes tag
válasz
Pumpepepa #11677 üzenetére
Sztm a catalyst auto-tuning-ja miatt fagy . Visszaveszem normálra és megnézem . Köszi mindent. Tényleg csak középkategóriás ez a kártnya. Én bepréselném a felső-alsó kategóriába. Na tetsztelem. De így sztm már jó lesz . Az előbb néztem 2xMSAA és tényleg semmi gond . A képen kicsit azért látszik , de az irányítási is sokkal könnyebb, eddig nem is értettem miért írták ilyen nehézre. (ezér ment).
-
Pumpepepa
csendes tag
Lehet le kéne vegyek a 8xMSAA -ból?
-
HSM
félisten
válasz
Pumpepepa #11658 üzenetére
Szerintem ott valami szoftveres gubanc lehet, mert nekem kenyérre lehet kenni a dirt2-t, 1680*1050, plafon grafika 2XMSAA-val....45-65fps folyamatosan....
(#11667) HaZsolt : Linkelj már egy képet.... Amúgy pont a CPU-limit miatt van külön CPU-score és GPU-score... A GPU-score csak nagyon minimálisan CPU-függő.
A CPU-score meg egyáltalán nem függ a GPU-tól.
(#11667) HaZsolt: A ROP-okat felezték, de textúrázó is kevesebb van benne, valamint SP is.
[link]
Ha csak az SP-k és a hozzátartozó textúrázók hiányoznának, akkor jóval ütősebb kari lenne szvsz!
-
HaZsolt
őstag
Fanti, Giot. Az 5830-ban megmaradtak a ROP-ok az 50\70-hez képest (32) Egyéb dolgokat tiltogattak le SP TMU. Attól függetlenül feszemelés nélkül +200MHz plusz tuning nem semmi. Bír 225-öt is de azt magasabb ventifordulaton, ja és memória +350et bír... Az 5850 Alapórajelen mennyit kap? A mostani karim széttuningolva 15550-at , de van egy érzésem, hogy nemhajtja ki a procim
A Vantage-et Performance beállításokkal futtattam.
-
Pumpepepa
csendes tag
Egyszer akadt meg most 1 nagyon picit, haladás, de szívesen játszanék vele folyékonyan. Lehet , hogy az auto-tuningot már korábban indítanom kellett volna! Kösz , megnézem a Vsync benne.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Köszönöm szépen mindenkinek...
Hát lehet tudnék 50-55k körül 5830-at.
Hm, hát akkor lehet az lesz, hogy marad a gyűjtögetős téma, és akkor 5850 lesz belőle. Filóztam még 5750/70 CF-en, csak ugye az egyik PCI-E-m "csak" 4*.. Bár jó páran aszondják, hogy ebbe már belerakhatnám.. De akkor már olcsóbban jövök ki egy 5850-ből...
-
Pumpepepa
csendes tag
A 10.5béta az ne ugyanaz 10.6bétával. Amikor megnéztem a letöltésnél 8.74 és verzió volt mind 2. Sztem ugyanaz! Főleg kanyarba , meg ha sok jeep megy eggyüt! Vissza tette a 10.4 -et . Ennek azért szebb a képet. Most ért véget az Auto tuning- ja a catalystnak , feljebbvette a Mhz -eket kipróbálom. Ha akad FELADOM ! ááá
-
fanti
addikt
-
Pumpepepa
csendes tag
sziasztk!
Olyan kérdésem lenne, hogy nagyon jó lett a Dirt2, de nálam sajnos nagyon akadozik és így élvezhetetlen. Segítsen valaki pár tanácssal légyszi. Kösz. Utoljára felraktam a catalyst 10.5 -öt, tripla pufferal , de nem segített rajt.
ASUS P5Q Deluxe/ C2 Q9550, ASUS EAH5850/ 2 x 2GB Kingston Hyperx 1066Mhz/ Corsair 650W/ Samsung 320GB Hdd/ Asus Xonar Essence STX/ ASUS Triton 88 proci hűtő. Nincs húzava semmi.
-
Giot
addikt
válasz
HaZsolt #11653 üzenetére
Ja még annyit kérdeznék hogy milyen beállítások mellet futtattad a Vantage-et ? Mert kíváncsi vagyok nálam mennyi lenne? (Eddig kihagytam ezt a vantage progit hát most teszek vele egy próbát
)
(#11656) HSM: Azt tudtam hogy többet eszik az 5850-nél, de arról nem hogy magasabb feszen járatják.
-
Giot
addikt
válasz
hackeeeee #11651 üzenetére
Nem érdemes beruházni 5830-ra kivétel persze ha 45-50e-ft környékén tudod megvenni, úgy már megérné. Kicsivel bővebben ITT.
HaZsolt: Gondolom az a Vantage pontszám órajelemeléssel volt
, az 5850-ben is van tartalék nem kevés, ha az is kap egy kis tuningot a máris elvérzik az 5830.
Ja az a +200Mhz feszemeléssel sikerült vagy alapon? -
HSM
félisten
válasz
hackeeeee #11651 üzenetére
Najó, de az a 10K az nem egy 20K-s vagy 30K-s kari, hanem 50-60K vs 60-70K.... Én inkább gyűjtögetnék még picit az 5850-re... Az 5750/5770 is egész jó, csakhát azokat nagyon visszafogja a memóriasávszél-hiánya... (Pláne a 70-est)
4870-ről szvsz jelenleg semmi értelme 5770-re váltani, csak a DX11-et nyered vele és kedvezőbb fogyasztást... -
HaZsolt
őstag
Én vettem egy 5830 CoD6 Editiont. Bár furcsa szájízzel. Miután tesztelgettem, nézegettem észrevettem, hogy 5 heatpipe találhatő a kártyán. Remek hűtése van. +200Mhz GPU core clock emelést kihoztam belőle, 14500Vantage pont. Bőven 5850-es szint felett. Kellemeset csalódtam benne.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Tiszteletem az uraknak. (illetve a hölgyeknek, ha lennének
)
A kérdésem az lenne, amit már lehet sokan kérdeztek, de megkérdezem. Szóval a kérdésem az lenne, hogy mennyire éri meg 5830-at venni? 1680*1050-ben lenne használva. Gondolkozom az 5770-en, meg talán ezen a karin, mondjuk ha 5830 lenne, akkor ahhoz mégy gyűjtenem kell... Szóval az 5770-hez képest mennyivel jobb, megéri a többlet költséget? Mert most néztem, ha jól láttam bő 10k van az 5830/50 között.
A válaszokat előre is köszönöm...
-
joecontra
addikt
Üdv!
Nekem nincs ilyen kártyám, kíváncsiságból teszem fel a kérdést. Ugye 2 DVI kimenet is van a kártyán. A kérdésem a következő:
Rá lehetne-e kötni egy RCA bemenettel rendelkező TV-t a következő módon?
DVI kimenet-re DVI-VGA átalakító -> DVI-VGA átalakítóba VGA-RCA átalakító -> VGA RCA átalakítóba RCA kábel -> RCA kábel TV RCA bemenetébe.
Így menne? Adna képet a TV-re?
Avagy egy csak VGA bemenettel rendelkező monitort rá lehetne-e így kötni?
DVI kimenet-re DVI-VGA átalakító -> DVI-VGA átalakítóba monitor bemeneti kábele.
Kapna képet a monitor?
Kéretik nem megkövezni, ha a kérdéseim túl lámának tűnnek.
Válaszokat előre is köszi!
Üdv,
J -
Yrol
csendes tag
ok köszi by
-
Yrol
csendes tag
a 10.3 drivert használom.Stalker 2-nél csinálja,Crysis
arhead-nél nem.Sokszor az átvezető animációk is megtörnek.gyakori a játékok inditásakor lefutó animációknál is.
pl:witcher +1.5 patch,oblivion, -
Yrol
csendes tag
remélem így már tud segíteni vki.engem nagyon zavar ez a "hullámzós" dolog játék közben.köszi
-
Yrol
csendes tag
Sziasztok lenne egy olyan problémám,hogy hiába kapcsolom be a v-sync-et,néhány játéknál nagyon durván "szét vág a kép".
Pl.:Stalker Clear Sky minden full.1440x900-ban 50-65 fps.szinte minden egér mozdulatnál "hullázik".mit tehetnék?előre is köszi. -
Pumpepepa
csendes tag
Jaj még valami, ha hdd szeretnék venni mi fontosabb a chace méret vagy az elérthetőség (ms)? Thx.
-
Pumpepepa
csendes tag
Köszi, Mindenkinek. Felraktam , beállítottam , de változatlan. Leon-T (szintén jó konfig) írta physx-et, de csak ez a karim van
. Esetleg még valami lehetőség ?
ASUS P5Q Deluxe/ C2 Q9550, ASUS EAH5850/ 2 x 2GB Kingston Hyperx 1066Mhz/ Corsair 650W/ Samsung 320GB Hdd/ Asus Xonar Essence STX/ ASUS Triton 88 proci hűtő
Ha unatkoztok:
http://videa.hu/videok/kreativ/vizenjaras-AnbTlFIVJuC4IN6h -
törölt tag
He he nem nagyon fogy az NV idehaza
-
LEON-T
aktív tag
válasz
Pumpepepa #11634 üzenetére
Hello
Ffodi kollega jol irja a dolgokat. Fugg a driver-tol is, fugg attol van e physx-es karid(foleg metro2033 esetebe) az ati mellett stb.
Metroval nekem is voltak gondok. Pl hogy fagyogatott. Mit ne mondjak Ffodi segitett 1-2 tippel, es bevaltak.
Itt sok rendes emberke van aki segiteni fog neked, de az otleteket,megoldasokat megvalositeni neked kell a gyakorlatbanEmelett ajanlom figyelmedbe a Blogokat, kulfoldi forumokat. Sok hasznos tippekkel szolgalhatnak.
Minden esetre jo a configod. -
Pumpepepa
csendes tag
Mármint LEON-T gépe. A memória 1066Mhz.
-
Pumpepepa
csendes tag
Hi!
Nem vagyok nagy gépes
, de összeraktam egy hasonlót pont mint a Tied LEON-T (alul), de az új játékok pl: Dirt2 , Metro2033 akadoznak. Nem tudnál esetleg segíteni , hogy hol keressem a problémát .Nincs húzva semmi. Előre is kösz.
ASUS P5Q Deluxe/ C2 Q9550, ASUS EAH5850/ 2 x 2GB Kingston Hyperx 1066Mhz/ Corsair 650W/ Samsung 320GB Hdd/ Asus Xonar Essence STX/ ASUS Triton 88 proci hűtő
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
kris75
aktív tag
Hello!
Érdeklődnék,hogy találkozott-e már valaki ezzel a felirattal:
Az ATI Catalyst Control Center nem indítható,mert a jelenleg aktív GPU nem támogatott.
A gépben 2 vga van ATI 5850 és Nvidia 9800. Köszönöm a segítséget előre is! -
Blaze71
őstag
Előfordul az ilyen. Még a legjobb családban is.
Engem csak az bánt, hogy az FX-5000-em nem megy 3,2 GHz-en. Akkor lennék igazán boldog. Mondjuk ha veszek egy izmos hűtőt (valószínüleg TX3-at) és nem a gyárit nyüstölöm, megpróbálkozok ismét a szénnéhúzással.
Meg ugye a 620-as is mehet még 4 GHz-et, mert kisebb szorzóval 315-ös EC-vel még elindul a gép. Az meg elvileg már majdnem 4,1 GHz lenne.
-
Giot
addikt
-
Blaze71
őstag
Azért írtam, hogy aktív L3-mal, mert sikerült életre kelteni benne, mivel DENEB magos. Ennyit tud max:
Persze ez már nem stabil, de akkor is bír ennyivel bootolni a gép gond nélkül.
Csak Everest FPU teszten már elhasal. 3,7 GHz-en 1,4 V-al stabil, míg a 3,5 GHz-et tudja alapfeszen. Most az 5750 mellett 3,2 GHz-en megy, mert így még a 800 MHz-es memóriát sem kellett visszaosztanom. 2 V-on 984-en megy.
Fanti és Goldmen! Nektek is köszönöm a választ!
-
faranus
aktív tag
szerintetek egy ATI radeon Hd 4830 sapphire hütövel mennyit érhet eredeti csimagolásba minden tartozékal együtt?
-
Giot
addikt
válasz
Blaze71 #11621 üzenetére
A tápos ügyben inkább egy nagyobb 500w környéke, persze ez tuningolási szokásoktól meg táp márkátol (és amiket te leírtál azok elég jó minőségűek) is függ. Proci meg inkább egy Phenom2 a magasabb órajelek (bár a 3.5Ghz az szép az Athlon-nál én a Phenom2-őt csak 3.4-en járatom igaz nincs fesz emelve neki) meg a 8mega cache miatt. Az Athlon2-ből nem kiollózták az L3 cache-t?
-
Blaze71
őstag
Sziasztok!
Valakinek van már tapasztalata az 5830 és az 5850 közti különbségről? Érdemes spórolni vele, vagy ha igazán jót akarok és nem horror áron, akkor 5850 a jó választás? Most 5750 van a gépben, ez megfelel az elvárásoknak, de 1280x1024-ben játszunk. Tervben van egy 22-24"-os FullHD monitor és szerint oda már kevés lesz az 57xx széria.
Másik kérdés, hogy az 5850-nek elég a 3,2-3,5 GHz-en járatott Athlon-II 620 aktív L3-mal?
-
faranus
aktív tag
válasz
CptMisi #11612 üzenetére
hát köszi én elsösorban játékra használom a gépem és nem szeretnék egy hatalmas összeget fizetni és mindent lecserélni az bisztos hogy egy jobb VGA t veszek (pl. ATI 5850)
és ahoz néznék egy procit ami nem drága és a 400w os tápom is birja mert egy új táp se olcso és új alaplap is kell ha procit cserélek de jköszi mindent -
Giot
addikt
válasz
faranus #11608 üzenetére
A 400w-os FSB-vel nem kísérleteznék. Nem rossz de oda már elkél valami komolyabb jószág, nálam egy 550w-os Chieftec szolgálja ki a gépet és ezt is szépen meg tudja szívni, főleg ha tuningrol van szó. És hát ugye a Toxic arra készült (eleinte én is alapon akartam hagyni de olyan órajeleket sikerült elérnem vele feszemelés nélkül hogy szinte felesleges lenne kihagyni a lehetőséget egy kis tuningra mondjuk a belőni az 5870-es órajeleire)
A prociról már leírtam a véleményem és 1et értek CptMisi (őstag nocsakegyedi arcképet neked) fórumtárssal.
-
CptMisi
őstag
válasz
faranus #11608 üzenetére
Attól függ...teljesítményben csak akkor van előrébb mondjuk egy i5 750 egy x4 955nél, ha nem játékban nézzük, ott =...
AMD procik többet fogyasztanak, de amennyivel többet fizetsz egy i5ös konfigért, mint egy phenom 2esért, az jó ideig fedezi azt a +20-30WattotMrZwack: Corsair HX 520at választanám, ha az ár nem számít...ez moduláris is, ha jól emlékszem... ez még jó ideig elég lesz, és még marad benne szufla a jelenlegi géped kiszolgálása közben...
players111: Úristen, milyen áron adod te a 4890et?
-
Воланд
titán
válasz
faranus #11599 üzenetére
Érdemes elolvasni: PH! táp teszt.
-
CptMisi
őstag
válasz
petrusz82 #11597 üzenetére
azért a BF2 meglehetősen nV-t favorizáló játék, megjelenését követően jó ideig nem lehetett ATi kártyával játszani vele
faranus: el kellene bírnia, de majd más tud pontos fogyasztást mondani az ő konfigjára
MrZwack: nem tudja kiszolgálni kakaóval a VGA-t...Corsair HX, FSP Everest/Bluestorm, Enermax, Zalman, CoolerMaster Realpower/Silentpro(ezek nem olyan jó tápok, mint az előbbiek, de nem rosszak...kicsivel nagyobbat érdemes venni, mint amennyi a gép csúcs fogyasztása...de nekem is real power van, jó táp)
-
MrZwack
csendes tag
Hali. Megint én. COD 6 1280x1024-ben tök jó, 1920x1080-ban újraindul. 11420 hozzászólásomhoz választ. feltettem afterburnert, terhelni próbálnám Furmark-kal de újra indul a gép ahogy elindítom. Logic 500w-os táp lehet a gond? Ha igen milyenre érdemes cserélni ha 4 magos proci van, asus 5850-essel karöltve gigabyte alaplapban. Minden választ előre is köszönök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest