- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
De a rev1-es Vapor-ok referencia PCB-re épülnek ha jól tudom. Kíváncsi vagyok hogy veszik e Sapphire-os srácok a fáradtságot és megcsinálják-e az 58XX szérián is a feszemelés lehetőségét?
Ja amúgy egy ilyen chip vezérli a feszt a Toxicon: [link]
Neked biztos többet mond mint nekem. -
Dj Dekko!
őstag
Tévedsz, mert az AMD nem kötötte ki hogy két darab 6970 est fog összerakni...
egy szóval sem írta
Másrészt a 6990 est írta csak így táblázatban 3840 stream processzorral...
Nem is adott ki a 6970 ről ilyen informáciokat...hogy hány stream lesz.... volt egy pletyi mi szerint 1920 aztán hogy gyorsabban előtudja állítani lett 1536 ha jól tudom...
6990-es megint teljesen más lesz... nem 6970 CrossfireX -
danilla
őstag
-
CptMisi
őstag
Szerinted megérné lecserélni az 5850emet rá? Szerintem hűtéssel olyan 60at kapok érte, 13-15ezret kéne rádobnom. Valószínűleg nem használnám folyamatosan "6970-ként"
Monitort(1280*1024->Full-HD) csak később vennék, az igazat megvallva csak az unlock lehetőségéért venném meg most, ami a későbbiekben (esetleges eladásakor is) jól jönne.
-
Cybertrone
veterán
Hmmm most elgondolkodom megéri nekem 580-at venni
Avagy elég lenne egy 6970-es is... Szerettem annó a crysist toltam neten+minden... Namost hogyha igazak a pletyik akkor az 580-ra lessz optimalizálva, nemtudom mennyi létjogosultsága lessz a 6970-nek vele szemben? Szerintetek? 30k nekem is 30k...
(Ritka a jó game, amivel 1-2 évet is le lehet húzni, azért várom annyira a crysis 2-őt) -
Giot
addikt
Jól hangzik a 6950 tuningtartaléka. Melyik gyártótól érkezett? Mit reszeltél "szerencsétlen" Zalman-on?
Az egész akció lehet megérdemelne egy logout-os cikket.(#17943) Tokman: (A Silla királyságából
) A helyzet az hogy jó régóta Chieftec tápokat használok nemcsak én hanem több komám is. Nem hallottam senkitől hogy garanciális problémák merültek volna fel velük. Viszont pld LcPower táp már pusztult meg nálam miközben egy 3870X2-őt próbált kiszolgálni. Miután elpukkant akkor vettem helyette a csifit ami szó nélkül teljesített nálam a 3870x2-vel karöltve. Mindkét táp 550W-os ként volt kalibrálva. Az én szememben a HKC sem jobb minőség mint az LcPower.
-
Tulku
veterán
Köszönöm, megtaláltam, ám (mivel említéd, s bizonyára volt róla szó eleget) egyszer túl kicsi a beállítás, egyszer túllóg a képernyő. Tehát mondjuk a MOH túllóg egy adott beállításon (nem kell 0-ig húznom, mert a kép jó része akkor nem látszik) ám a crysis warhead-on mindenütt fekete csík. Ez akkor gondolom hdmi anomália, mert dvi-nál nem jelntkezik. Na mind1, úgy húzom, hogy átlagosan minden beleférjen. Köszönöm az infót!!! (de én maradok a tanítvány beosztásnál, nem igazán kenyerem saját gyengeségeim palástolni :-)
-
Tulku
veterán
Köszönöm! Már csak azt kellene megtudnom, hol találom a méretezési beállításokat? Bal oldalon a graphics menüben is hiába keresek ilyen beállítást, illetve minden beállítást elvégeztem. Ha mint tanár-hülye gyermek viszonyt feltételezünk kettőnk viszonylatában (ami számomra elfogadható ha a végkifejlet, a probléma megoldása) akkor mit tudnál mondani nekem. Elég egy algoritmus (pl: graphics-desktop properities-...stb jellegű útvonalterv is) Előre is köszönöm!!!
-
Cybertrone
veterán
Mondjuk én jobban örültem volna ha 1 gpu-val verik le a pirosak az 580-at... 2 gpu-val mosat lehet hülyén hangzik, de könnyű!!!! Mellesleg akkor mivan ha jön 2 magos zöld? Nagyvalószinűséggel az hogy azmeg elveri a 2 magos pirosat... Ezt a szériát jol elb*szták ennyi! Ha váltok az 5870-em jelen állás szerint kizáróan 580-ra cserélném! Lehet hogy 130k de +40% alapórajelen, és 900mhz-ket mennek azhok is... lehet számolgatni! A csodadriverekből meg már felocsudtam mert szerintem aki arra alapoz hogy egyszer csak jön a +50%-ot hozo driver jó nagy arcal esik a szarba...
-
Giot
addikt
Neked nem Vapor-X Sapphire 5870-ed volt? Valamiért úgy rémlik.
(#17369) Isi345:
A Gigabyte egy OC kártya, ahogy azt az ára is mutatja. Amin valszeg kell majd Bios-t frissítened, de az itteni tapasztalatok azt mutatják bevált VGA.
A Sapphire rev2-es saját PCB-vel rendelkezik. A PCB-ről annyit tudtam kideríteni hogy ezt alkalmazzák az összes saját tervezésű 58XX kártyájuknál. Ideértve a Toxic kártyákat is. Természetesen VGA-nként eltérő alkatrészekkel. Ez amit linkeltél nem OC. A hűtés rajta bár hasonló mint a Vapor-X nem az mivel a hűtő talpa csak a GPU-val érintkezik a memóriákkal nem. Másrészt viszont a Vapor-ban 3 hőcső van míg ebben 4 ha jól emlékszem. Bár úgy tudom jól hűt és nem hangos.
Nem biztos hogy annyival többet ér a Giga de ez már a te döntésed. -
Cybertrone
veterán
Ennél aztán tényleg többet vártam csóró atiéktól... Néhol még a 480-at sem fogja be a vörös ami azért elég borzasztó, sőt olvasgattam teszteket, és van ahol az 5870 még elveri
... A normális alternatíva szerintem annak akinek 5870-e van hogy vár 28nm-re vagy vesz 580-at és akkor fog látni gyorulást! Nagyon ugy érzem hogy a sokadik bőr lehúzása az r600-as architektúráról már korántsem kifizetődő! Hiába írkálják hogy vadi új fejlesztés meg ez meg az, az alapja még mindíg a jó öreg r600
Kicsit várni kell az árakkal amugy is, iponban már van 118k-ért
, hát ennyit nagyon nem ér meg főleg úgy hogy 2 kattintással arébb 580-as van 130-ért ami még mindíg bő 20%-ot ver neki oda, és azut sem mondhatjuk hogy régóta kintvan és a diverek miatt, mert nem... Persze fog gyorsulni még a 6970-es is, de ez a külömbség mindíg meg fog maradni köztük! A másik az hogy szerintem korántsem szorult beléjük akkora tuningpotenciál mint a hd5-be ... Elég csak a 6870-re gondolni ami ugye az ujaknak a kistesója, egyszerűen gyárilag csúcdsra vannak járatva
De leszögezem hogy ez csak az én szemszügem, ettől még igenis jó, és versenyképes kártyák lettek, csak lehet mi vártunk világmegváltást, ami ezuttal elmarad! -
Dj Dekko!
őstag
-
HSM
félisten
Ja, ez is egy szempont. Én a kitűnő hűtése és jó tuningolhatósága miatt ragaszkodom hozzá. Alapfeszen 850/1200 stabil, 1,14V körül 940/1200 is megvan...
(#16998) M. Andris: Rossz a gondolatmeneted. A 6800 csip jóval kisebb, mint az 5800-é, ezért jelentősen olcsóbban gyártható. Ezenkívül olcsóbb nyákon, olcsóbb memóriákkal is hozza az 5800-ak teljesítményének 90%-át, miközben jóval nagyobb hasznot hoz a gyártónak. Ez volt a cél.
Az 5870, azaz az 1GPU-s királyi címre pedig a 6970-t fogják kihozni, borsos áron. Az NV meg megint vakarhatja a fejét, mit lépjen a 6850-ekre, 45K-ért.... Mindenesetre nem sok haszon fog nekik maradni ezen a piacon, az már látszik....
-
HSM
félisten
Hmmm.... Ezt eddig ne láttam. Ez alapján foghatónak tűnik... Mondjuk, tegyük hozzá, hogy ez a Cayman egy egészen újfajta irányvonalnak tűnik a felépítését tekintve, szerintem bőven lesz még hova optimalizálni hozzá. Ez pedig az első driver. Nézd meg, az 5800-ak honnan hova jutottak el egy év alatt csak a driver fejlődés okán.
Amúgy ne érts félre, én csak örülnék neki, ha minél tovább maradhatna a gépben a jó kis 5850-em, mindenféle különösebb elcsábulás nélkül....
-
HSM
félisten
Hát, én azért nem hiszem, hogy 1000/1225-ön foghatóak lesznek...
Alapon 1375 lesz a ramórajel, ha minden igaz, procikból szintén 1600 körülit pletyiznek, de már hatékonyabb, VLIW4 felépítésben, tehát itt is +20% sebesség. A dupla setup is veszélyes lehet. Én inkább az alap 6950-et tartom foghatónak egy jobb, tuningolt 5870-el, tesszelálás nélkül.
A 6850/6870 az 5800-asokat váltotta, ez a napnál világosabb, annál is inkább, mert az 5800-akat már nem gyártják, az 5770-eket viszont igen, és a 28nm-ig maradnak is. A 6800-asok is azért maradtak a 800-as kategóriában, és nem lettek 6700-ak, hogy egyértelműek maradjanak a teljesítményviszonyok, ne kelljen átnevezni az 5770-et.
Azt senki nem írta, hogy a 6870 veri az 5870-et, az lett írva, hogy tesszelálás mellett verheti. Itt a PH-tesztben ugyanazzal a 10.10-el lettek tesztelve, és alig 10% előnyt hoztak ki az 5870-nek a 6870-el szemben: [link]. A 3dmark nyilván nem releváns, sosem volt az.
Azért jó poén.
-
Laraxior
titán
hmm..az aux az minek adja a feszültséget?
40%on megy, a többi venti elnyomja ami a házban van,14-esek,12esek..stb,de nem olyan vészes,meg úgyis hangfallal játszom,nem nagyon zavar,inkább a hőmérséklet legyen alacsony...ennyit áldozok érteAszittem újra kell pasztázni,vettem is,de látom nagyon nem
5970 Crysis 2-re szükség lesz az erőre,de megvárom a 6990et... Majd akkor eldöntöm,hogy 2GPU,vagy 3GPU. Bár 3al jobban járnék,hiszen már van fennt 120ba 5970,6990 után meg tuti hogy 90 körülre fog leesni,és 3 GPU simán agyonveri a 6990et.Vantage nemigen lesz...valami DLL-t ugat már az elején,hogy nincsen vele rendben valami
mindegy..van Kombustor
ha HDMI-re kötöm a monitort érzékelhető valami különbség DVI-hoz képest?
szebb..gyorsabb.stb.Gondolom nem nagyon,én a D-Sub és a DVI között sem látok semmit -
Laraxior
titán
-
Kelvin
őstag
Ez nem érv volt, hanem megállapítás.
"ASUS vga-hoz kapott gyári szoftver 1,5V-ig engedi állítani a GPU-feszt"
Le is írják, hogy csak saját felelősségre használd mert ők nem vállalnak érte.
Az én véleményem az, hogy a legtöbb esetben alapfeszültséggel megy 900/1200 hd5850-en.
Nem sok értelmét látom a 950/1250 -nek ha ehhez feszültséget is kell növelni. -
CptMisi
őstag
mostanában eléggé melegszik, ezért döntöttem a csere mellett...
Kicsit érdekes, hogy az általam beállított vezérlést használva, egy youtube videó (nem teljes képernyőn) alatt is 40%-ra felmegy....egyszer megpróbáltam kitakarítani, de nem sokat segített, lehet, hogy újra kéne pasztázni, és az segíteneStability.
-
VGYke
addikt
Nekem speciel samsung chipek vannak rajta:
Valahol azt olvastam, hogy az 58xx sorozatokon gyártótól függetlenül 1/2 éve kizárólag Samsung ramokat használtak. A 68xx-nél (ezek szerint visszatértek) a Hynixre-re, de az milyen kár, mert emiatt nem lesz olyan jól tuningolható mint a Samsung. Hmm -
tzsolesz
nagyúr
Nekem speciel samsung chipek vannak rajta, tuningban max 1250MHz, ami elég szar, mert a régi sapphire-omon ha jól emlékszem hynix volt, az pedig ment közel 1400-on.
BALBOA kolléga szerint ez pont fordítva van. Tehát erre nem lehet adni. Vannak tuningos darabok, és kevésbé tuningosak.
-
-
-
Myth
aktív tag
Majd még kitesztelem. A megfelelő hűtés alatt mit értesz mennyire mehetnek fel a kártya hőfokai? Beállítottam 35%ra a venti fordulatot és így max. 80fokos a legmelegebb része... Mennyi az a fesz ami még adható gyári hűtéssel? Valahol valami olyasmit olvastam, hogy 1.3V-hez állandóra már nem árt a vízhűtés.
-
Dj Dekko!
őstag
Fura hogy mennyire kivannak centizve a memóriák mert nálam is 4950-4970 körül még stabil de 5000 nél (20 perc furmárknál befagyasztja a gépet).
Valószínű hogy kevés a feszültség azon a MHz-en a RAMOK-nak.
Nem tud senki olyan bios át állítást, vagy bármit, amivel a kártyámat Sapphire HD 5850 est, windows alól át tudjam állítani a gpu feszültségét.
Le van tiltva, próbáltam több programmal is... de kizárólag akkor engedi ha átflashelem a bios-t. Az elég macerás mindig... -
Dj Dekko!
őstag
Szegény 5870-est nem kíméled. Ez csak ilyen Score vantage tesztre használod, vagy mindennapi gámázások alá is?!
Valaki tudna segíteni?! Megpróbáltam megnyitni a BIOS szerkesztőt... ATI RBE v1.25 (verzió számot)
Következő hiba kódot kapom mindig.:
*** Run-Time Error 339
Component 'COMCTL32.OCX' or one of its dependencies not correctly registered: a file missing or invalid ***
(Win7 x64 ultimate 10.9 Driver) -
Cybertrone
veterán
Teteszetős kis neonocska
, izzik mint a láva, én is gondolkoztam neonban, bár elég a gyári 3 ledes 12-es venti, igy is olyan mint egy buzibár
Tudom hogy ennek köze sincsen a topik témájához, de talán ez egyszer megbocsátotok emiatt nekem, multkor ugyhagytam a gépet estére, és reggel mikor felébredtem ez fogadott az uTorrentben:Azért így lehet javítgatni a dolgokat
-
-
tom_tol
addikt
jártam így egy asus-al
felraktam rá egy ac xtreme-t és utána se kép se hang (nem először és csak azért vettem le mert a gyári ventik helyett raktam rá 2 db ultra kaze-t)
gariba cserélték szó nélkül viszont a szuper tuningos karim helyett kaptam egy igen átlagost sajna
de legalább működik -
Giot
addikt
Az összes new edition-ös 58XX kártyája arra a PCB-re épül Sapphire-nak. Az én 5850 Toxic-om is. Egy rossz szavam sincs rá. Korrekt tuningtartalék szorult ebbe a kártyába, igaz ez leginkább a válogatott GPU-nak köszönhető. Az 1Ghz-es órajelet szerintem azért nem kell temetni. Az 5850 Toxicom is megfutja a 950/1200-at stabilan 1.090mV-on ref fesz.
Az 5870 meg magasabb fesszel érkezik és ha kis szerencséd van kifogsz egy jobb GPU-t aztán hozza majd az 1Ghz-et alapfeszen. Lehet túl optimista vagyok.
A hűtőnek meg rá kell mennie, hosszabb a nyák ref5850-vs-Toxic és hátrább helyezkedik el a GPU. Ezt leszámítva megegyezik kb a az elhelyezkedése a reffel. Szerintem a kondik és a tekercsek sem zavarnak be mivel nem túl magasak. Igaz majd a gyakorlat mutatja. Egyébként én is szemezek azzal a hűtővel most legalább kiderül hogy rá megy-e?(#15658) ceaser: Úgy tudom jövőév tavasza. De majd meglátjuk. Lehet már itt lesz októberben.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
- Gainward RTX 4080 Phoenix 16GB - 12 hónap garancia
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged