- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- Fujifilm X
- Egérpad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #11396 üzenetére
Azt én is láttam kis csalás! Nem kellett leképezni bizonyos dolgokat a kártyának, így megkönnyítették a dolgát. Érdekes
. (És ha most itt elkezdeném azt hogy ha az Ati is ilyet csinált volna bizonyos esetekben abból milyen nagy felháborodás lenne...... de nem kezdem mert próbálok kiegyensúlyozott lenni és kimaradni ebből a nagy sárdobálásból ami egyébként már nagyon bosszant. Sok fórumon mást sem lehet látni mint hogy a Vörösök meg a Zöldek hát kinek kell ez a nagy flame
)
Hát a tesszeláció fura dolog mert vannak vele gondok Abu cikkében olvastam hogy a tesszelálással létrehozott terület fizikailag nem jelenik meg a játékban tehát ha egy oszlop tesszeleálással lett létrehozva hiába bújsz mögé a adok kapok közben azon simán átmegy a lövedék és tadam game over. Vagy a másik probléma hogy soxor erőforrás zabáló a tessz. (de hosszú szó) mert ahol pld síkabb a terület ami le van képezve ott elég lenne kevesebb háromszögből is felépíteni. Szóval a van mit csiszolni ezen a dolgon.
De itt van pontosan leírva.(#11395) BeLucZ: Nem ismerem ezt a digital vibrance képjavító effektet. Így ez ügyben nem tudok nyilatkozni.
(#11397) kasa85:
de inkább tedd off-ba. Peace.
-
Gerisz
addikt
válasz
CptMisi #11390 üzenetére
Ebben nem játszhat szerepet, mert mint írtam én használtam ilyen "kis" bordával is és volt 100°C a VRM a GPU meg 50°C. Az mk13-nak nagy légszállításra van szüksége, hogy megmutassa mit is tud mert sűrűek a lamellák a T-rad ritkább ezért nincs jelentős különbség.
A Splitfire-t meg direkt ezekre a karikra adta ki, nem tudom mennyire lehet valós, elég nagy az a borda. De szerintem az már nagyon befűt a procinak, hogy minden meleg a vidkartiól oda megy és nem is tudsz csak párhuzamosan fújót oda is tenni -
kasa85
őstag
Gondolkodom még rajta mert jelenleg garis a canga talán megcsinálják alig 4 hónapos+ nem egy Tescoo-s minőségben amolyan közepes kiszerelés + minőség, árban a HD5850 hez közelít.Néha nemártana nekem is egy kis kikapcsolódás talán a gép is értékelné
Majd a Balcsira veszek egy Ati logós úszó matracot,hogy ott se unatkozzak gondolatban,elvonó kúrának jó lesz
-
CptMisi
őstag
nem tudom, én nem igazán hiszem el, hogy az így teljesít...legalább is eléggé meglepett
amúgy most jut eszembe BeLucZ hsz-áról, hogy ez az nv ati képminőség dolog mennyire érdekes...PH-s tesztben a Metro2033 résznél a különbség annyira feltűnő volt...nem csoda, hogy több az FPS nV-vel, ha egy olyan plafont, ahol jégcsapok lógnak le, repedéseket, és egyéb ilyen "erőforrás igényes" effekteket nem rajzolja ki igazán, hanem egy elmosódott textúra lesz belőle...most lehet, hogy én értettem félre, de heaven alapján a tesszallálás gyakorlati haszna az, hogy sokkal szebbek a térbeli effektek...nah most nem nehéz úgy sok fsp-nek lenni tessz.-val, ha így elcsalja a dolgot
-
Giot
addikt
válasz
BeLucZ #11391 üzenetére
A Catalystban a grafikánál, asztal tulajdonságok és azon belül szín. Hátha itt tudsz számodra megfelelőbb beállításokat eszközölni.
Egyébként nézegettem itt a képeket de nekem nem tűnik fel az általad leírt különbség. Nem lehet hogy a monitorodon lett visszább fogva a színmélység?
(#11387) CptMisi: Nekem ez a Spitfire nem tetszik
! Vagy a T-rad2 lesz vagy az MK-13.
-
kasa85
őstag
válasz
Perillustris #11377 üzenetére
Én is azzal szoktam menni melózni,de a szemét kerék agy kiesett hátulról azt a golyók elgurultak
Most BKV-zok.Gondoltam havi 10ezret félre tolok a bérlet árából azt megveszem nyáron a HD6xxx szériát,de lehet hitel lesz belőle vagy kölcsön mutertól. BC2 mióta nekem is fent van izom stimuláló elektródákat teszek magamra mert mikor abba hagyom és felállok nélküle végelgyengülésben szenvedek
Sajnos a csoda nem sokáig tartott a 9.12 driver- al mert a monitoromat 85hz nél feljebb az istenért sem akarta feltornászni 100hz re a 10.4 megoldotta,és még jól is megy
Egyszer volt kékhalál ez a Blu.... ami már volt szerintem a proci tuning okozza a helytelen referencia beállítások miatt.
-
BeLucZ
addikt
sziasztok!
ATI videokártyán hogy lehet előcsalni olyan szép telített színeket mint nvidiánál a digital vibrance segítségével?5850hez kéne, nagyon fakónak találom az ati kártyák színeit!
-
CptMisi
őstag
válasz
CptMisi #11386 üzenetére
megnéztem a Fan install flash videót prolimatech oldalán-> jól értem, hogy akkor a ventilátorok nem a bordára kerülnek, hanem a borda elé?
találtam tesztet igaz 5870nel
Ez a Spitfire VRM-R X páros sem tűnik rossznak
-
Giot
addikt
válasz
Razermazer #11384 üzenetére
"Nagyon jó kártyák ezek, csak a gyorsaság miatt elég betegre sikerültek, és ez jellemzi a driveket is azokat inkább."
Inkább csak a driverek a kártyák jók. -
Razermazer
őstag
Hát látom srácok van itt gond bőven, megmondom őszintén nekem is eddig a 9.12-es driver volt a legjobb mindig ahhoz térek vissza. Volt crossfire kiépítésem, most van egy 5970-em ,de az is gyermekbetegségekben szenved driverhiba egyértelmű. Átlósan kockás csíkos képernyő volt eddig, de most a 10.4-el ez megszűnt. Így most elvagyok mint a befőtt. Meg ami nem ment atival, most megy nvidiával beszereztem egy gtx285-t, és szépen megy minden. Én türelmes ember vagyok, de néha már én is a hajamat tépem, olyan kis nüansznyi hibákon buknak el a driverírók hogy csuda. Nagyon jó kártyák ezek, csak a gyorsaság miatt elég betegre sikerültek, és ez jellemzi a driveket is azokat inkább. Hát reméljük, hogy mire kijön a 6000 széria, addigra minden jó lesz. De addig is hosszú és eredményes életet, hol atival hol a sötét oldallal
.
-
Televan74
nagyúr
Gigabyte kiadta az 5850OC -hez a F5 -s biost. Most már a memória órajelét is vissza veszi 2D -ben. 1000Mhz helyett csak 300Mhz -n megy.
-
Axion1
csendes tag
Sziasztok.Tudnátok mondani egy elfogadhato árat hogy mostkörülbelül mennyiért lehet kapni ujj 5850-est és melyik gyártotol érdemes venni???.Elöre is köszi a válaszokat
-
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #11378 üzenetére
Nekem a D-Day nevű játék nem indul el...már vistán sem ment sajnos...megoldást még nem találtam...pedig eredeti
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #11376 üzenetére
Hát tudod ez a fránya szakdolgozatot meg kellett írnom (nem is akárhogyan) és nincsen olyan mákom mint havernak, hogy a csaja(csicskája) megírta helyette
És a tételek tanulása még csak most jön
A karim amúgy remekül üzemel és leteszteltem a Diablo1-el és ha hiszitek ha nem VISZI, nem szaggat nem dadog!
(Ez nem teljesen ide tartozik, de hátha valaki tud valamit mondani, a helyzet az, hogy a Dio1 egy viszi "szép a kép" semmi képhiba, a Dio1 kiegészítőjét (hellfire-t) is viszi viszint a kép nem szép mintha néhány textúra natívban jelenne meg, én a win7-re gyanakszom, ja és mind a két game eredeti)
-
Perillustris
senior tag
-
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #11375 üzenetére
szerintem ne hangoztassa, mert szar az a kártya...akkor járna a legjobban, ha szépen, INGYEN odaadná nekem, hogy megsemmisítsem...
jaja, elég jó eredmény
téged meg mióta nem láttalak?
-
Sárpac
nagyúr
Nem akarom elszólni magam, de úgy fest a kari bírja az 1Ghz-es frekit alapfeszen mennyire számít jónak?
-
törölt tag
hi
5870 vásárlás előtt állok. szerintetek melyiket vegyem meg? Sima alap Sapphire HD5870 vagy Asus féle voltage tweakeset amihez jár Dirt2?
6 éve ATi-m van 6 éve Sapphire Asus sose volt azért kérdem.
az ár nem számít
-
Gerisz
addikt
válasz
BeLucZ #11362 üzenetére
Nem jelent bajt, nagyon sok kártya csinálja.
Giot: Amit a Prolima VRM hűtőnek nevez az 5800-hoz az semmi. Olyan van a T-rad2-höz is, de arra jó, hogy alapon csendben tartja.
A Xigmatek meg ventikből "sz*rt" csinál. Vagyis hogy mondjam, az igazság nem jobb mint a CM. Van olyan rossz
-
Sárpac
nagyúr
válasz
BeLucZ #11362 üzenetére
Szia!
Én is észrevettem, de erősen driver függő mert valamelyiknél nem csinálja másiknál igen.Hétvégén meg moddolom a lightningot hűtés terén kivi vagyok a 2db 9cm-es venti mit hoz, de lehet csak egyet teszek pluszba középre.
Most leszabályozott ventivel 68-70C játékok alatt a maghő max. -
BeLucZ
addikt
sziasztok más 5850 tulajoknál is van venti felpörgés win indulásakor meg kikapcsolásakor?
5850 toxicnál tapasztaltam ezt, régi ref 4870emnél is ez volt, ezt mi a rossebbért csinálja és bajt jelent e? -
CptMisi
őstag
rákérdeztem pár dologra engusznál, benne megbízom, míg ezek a külföldi fórumokat nem veszem mérvadónak, ha nincs rá bizonyíték
-
Giot
addikt
válasz
Sárpac #11357 üzenetére
Jaja az! Hopsz remélem befér! Mert nem szeretnék levágni a szilárd elektrolitos kondikból!
Na ezt meg hogy derítsem ki
Azt tudom hogy hátrébb van a GPU memó együttes mint a refnél. Ez látszik de inkább az alkatrészek magasságától tartok. Az MK-13-alatt biztos elférnének.
A Xigmatek ventikről van valami infótok?
-
Giot
addikt
válasz
Gerisz #11350 üzenetére
Köszönöm! Ez szép. Lehet ő lesz ezek alapján.
(#11351) CptMisi: Kapsz mindkettőhöz VRM hűtőt mellékelve. igaz biztos nincs olyan hatékony mintha veszel rá ilyet Nekem a Toxic-on van külön igaz az sem valami hatalmas
. Az Mk-13 nem annyira slim mint a T-rad. Nézd meg az accessories-t az MK-13-nál ott van az 58XX-hez VRM hűtő!
-
CptMisi
őstag
nah erre kíváncsi vagyok...és ha mondjuk megveszem a T-Rad2-t vagy az MK-13at, akkor kell VRM hűtő is?
az már úgy húzósabb...
Gerisz: nem rossz...gondolom hangja nincs, ha ilyen alacsony fordulaton mennek a ventik +a többi venti elnyomja
kicsit már kezd zavarni, amikor kihallatszik a hangja játékok alattahelyett, hogy néznénk a zalaegerszeg-pápa rangadót, itt beszélgetünk...ilyen meccset nem szabadna kihagyni
-
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #11340 üzenetére
Ezzel a Thermalright T-RAD 2-vel is szemezek. Ha hatékonyságát tekintve van olyan jó mint az MK-13 akkor lehet efelé fog húzni a szívem, meg a pénztárcám is mert olcsóbb.
Abból a szempontbol viszont szimpatikusabb az MK-13 hogy a hőcsövek jobban el vannak osztva a lamellák között.
-
amper zoli
tag
válasz
amper zoli #11342 üzenetére
-
kasa85
őstag
válasz
amper zoli #11339 üzenetére
Köszönöm
Amúgy most lestem meg nem hiszem,hogy lesz nekünk is mert a Yorkfield nem támogatja ezt a Turbó módot.
Link
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=33924 -
CptMisi
őstag
tudom, de nekem még egy darabig nem lesz...nyáron felesleges, mert játszani egy-két órát, ha egyáltalán fogok, naponta...kivéve, ha szar idő lesz, de akkor meg nem lesz gond a nyári meleg
nem tudom, olvasgattam, és ott mondták, hogy ők nem azt vennék, mert nem olyan jó, meg nem tudom...aztán egyik helyen azt olvastam, hogy nagyjából a T-Rad 2 GTX szintjén van, vagyis jó, de nehezebb...
mondjuk én már csak olyan embernek hiszek, akinek saját tapasztalatai vannak...elkövettem már ezt a hibát ram vásárláskor, hogy személyes tapasztalat nélkül ajánlgattak....
Majd megkérdezem Engusz-t
-
CptMisi
őstag
-
Sárpac
nagyúr
Érdekes dologra lettem figyelmes a laggolással kapcsolatban!
Határon belül van minden nem vehető észre egy ilyen progit tettem fel és csak lesek miért nem laggol a furmark mint eddig?
-
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #11320 üzenetére
Hát elképzelhető, hogy az update tólt le valami szemetet benne van a pakliban.Én a Drivert a gyártó honlapjáról szedem le a Vezérlő pultba Update (letöltő funkciót) átállítom kézi re mert szeretem tudni mit rak fel,nem önkényesen tolja fel a sok felesleges szemetet.Meg Multi alatt sem jó mert ha valamit leszed magának akkor lagól mint atom ezzel legalább elkerülöm így a felesleges idegeskedést mert nem jó ha épp emiatt kapok egy fejlövést vagy szerver szakadás jöjjön létre.Próbáld feltolni újra a Wint szed le hozzá te is a 9.12 drivert azt ki derül mer elképzelhető neked is össze fosta a rendszered magát.
-
kasa85
őstag
válasz
Perillustris #11317 üzenetére
Hát én is gondolkodtam már ezen nem ártana nekem is kimozdulni valami időzáras progit feltolni a gépre azt mennék cangázni ebben a jó időben mert kicsit sok már ez így egyszerre.Majd szerzek asszonyt azt kinevel
-
kasa85
őstag
Nos meg gyüttem
Hát ez tényleg kemény menet volt az biztos.Egy jó darabig hozzá sem nyúlok mert a patika fog majd meg gazdagodni rajtam nyugtatók vásárlásából
Jelenleg a 9.12 őt raktam fel a Gigabyte oldaláról amit hivatalosan a karihoz adtak ki, állítólag stabil.Jelenleg tökéletesen megy,de majd hosszútávon kiderül.Ha valami gebasz van ti tudjátok meg elsőnek
A mai nap 2-szer álltam neki telepíteni Winfos 7-et hogy ki kísérletezem mivel nem fossa magát össze a karim.Ha valami jön majd lesem aki teszteli mert sajnos mostanában nem valami jók a Driver-ek mert sajnos elfelejtik ,hogy néha stabilnak is kéne mennie a karinak nem azon törni a fejüket hogyan lehet a Fermit beérni pár százalékkal.Mind ez szép és jó csak ha nincs megfelelő stabil alap a Driver-nek hiába húzzák fel a tetőt egy kis terhelés aszt összedől.
-
CptMisi
őstag
áááááááááhá
én szerintem nyáron összeszedek még valamennyi lóvét, és akkor egy kis hűtésfejlesztés és talán egy ssd, de lehet, hogy azzal inkább várok még
loool 4 darab 12centis ventit lehet rárakni?
Sárpac: 2000/2000?!
már ez sem gyenge...
-
CptMisi
őstag
válasz
kasa85 #11315 üzenetére
Akkor úgy látszik én voltam a hülye...nV-nél annyira megszokott volt, hogy update-tel lejön, felmegy, megy...nekem ott egyikkel sem volt baj...eddig 4vga-m volt csak abból az első ati-n egyszer kellett drivert cserélni...a másik ati-n nem cseréltem egyszer sem, aztán 8600GT, most pedig ez....akkor majd dobok fel egy friss win7-et, meg rá valami fasza drivert
az viszont biztos, hogy a kékhalálok továbbra is szaporodnak, ez viszont 100%, hogy más okozzaez meg mi?!
ilyen nekem is kell
rámegy gondolom 2 darab 12es venti
mennyi az annyi?
-
Giot
addikt
válasz
Gerisz #11318 üzenetére
Nálam is be van tervezve valami extrémebb moddolás, hűtés téren. Mert a Vapor-X kevésnek tűnt csak úgy fújtatott meg suhogott szerencsétlen
Na meg újra is indultam teszt közben a 20. percnél mindenféle előzmény (szemetelés, vagy ilyesmik) nélkül gondolom túlmelegedhetett (szerintem a VRM, a 4870-emnél is ilyet működött amikor túlmelegedett rajta a VRM) utána fix venti fordulattal 80%-on
, 35percig stabilan ment az emelt órajeleken. Majd még próbáltam egy párszor és nem volt gond. De ez a hűtés kevés ehhez nem taposom!
-
Giot
addikt
válasz
kasa85 #11315 üzenetére
Na csak sikerül révbe érned?
Nem volt könnyű szülés! De látom csak nem a 10.3a verziót telepítetted, ön dönt a lényeg hogy jól működjön.
Gerisz: A Toxic jelenlegi bios beállításai, köztük a feszültség is
-
kasa85
őstag
Nos 9.12 tökéletesen fut,10.3 végleges ,10.4végleges.Nállam a béták 10.3b,10.5b,10.4b alatt kifekszik a kari.Elképzelhető akiknél a kékhalál volt tapasztalható a kari terhelve volt(3d órajeleken járt) úgy váltott vissza 2d be valami hiba (bug) folytán nekem jelen pillanatban ezek a tapasztalt észrevételeim. A 10.4 elött 10.4b volt amit töröltem szakszerűen ,de lehetséges fájl vissza maradt és lehet ez koszolta a gépemet driver szinten.Érdekes a friss Win 7 re feltoltam a a 10.3b drivert a hibák megmaradtak,de a DriverSweeper segítségével sikerűlt törölni a vissza maradt szemetet.Sajna a DriverSweeper progit már egy jó ideje nem frissítették lehet ez volt a gond a 10.4b,és a 10.5b törlésénél és 1-2 újjonan létre jött dll vagy más dzsuva benne maradt nem találta takarította.Akiknek volt driver gondjai kék halál stb nem véletlen hibádzott más driverekkel is mert a szutyok benne maradt ugyanúgy.Remélhetőleg a DriverSweeper is frissítik valamikor és lehet a 10.3 náll frissebb drivereket is takarítani tökéletesen uninstall után.Ez a jelen pillanatban tapasztalt észrevételeim.
-
kasa85
őstag
válasz
amper zoli #11313 üzenetére
Még várok egy kicsit tesztelek messze van még nap nyugta
Újra ithon
-
kasa85
őstag
válasz
Sefi84 #11303 üzenetére
Egyáltalán nem a megbántásról van szó.Személy szerint nem bántottál meg az előző hsz-edel.Csak arra szerettünk volna kilyukadni,hogy ha nekünk szólt az a bizonyos hsz amit írtáll érdemes lenne vissza olvasni figyelmesen mert leírtuk a drivert telepítésünk törlésünk,és egyéb takarításunk műveletét.A hsz amit írtáll meg nyilvánvaló tanúlságos azoknak akik ezt a pontot nem megfelelő képpen hajtják végre.
-
kasa85
őstag
válasz
amper zoli #11308 üzenetére
No itvagyok
Sok újjat már én sem tudok írni a világ nyolcadik csodájáról amit ne tapasztaltunk volna,habár kitudja manapság minden szar megtalál
Még 1-2 drivert letolok aztán tesztelem mert ha tényleg szar a kari akkor próba a GTX470 legalább nem kell szolizni menni ha leveszem a ház oldalát
Az a igaszság,hogy inkább éni az Ati oldalon állok ,de lehet kipróbállom számomra a sötét oldalt is hátha jobbra fordúlnak a dolgok.A karival semmi bajom mert tökéletes amire használlom csak a Driver ek nelenének ilyen fostalicskák.Várok a végleges 10.5 re azt meglátom mi lesz ha nem változik semmi akkor olyan mint a magyar politika igérnek ,de mindig az elenkezőjét mutatják fel.
-
kasa85
őstag
válasz
Ren Hoek #11309 üzenetére
Beszarás.10.3b vel nem váltott fel 2dből 3d órajelek be és ezért szaggatott a menű+a játékok.10.5b-10.3b kilőve.Vissza toltam a 10.4 est a véglegest és láss csodát tökéletesen megy minden.Édes istenem mik vannak
Tudtok valami tesztelőt ami megmutatja hogy a kari szarakodik e vagy esetleg driver bug lehet mert mikor friss volt a 10.3b nem csinállt ijeneket.
-
kasa85
őstag
Hát ahogy elnézem a hibák megmaradtak mintha 1fps el menne az egér a win 7 asztalon és mintha a menük is diavetítéskén jönnének be néha.Szerintem a karinak lőtek .
A játékok sem indúlnak el csak dia vetítés módban olyan mintha képkockánként nézném a képet jelenleg a 10.3b van fent extra Szűz Windows 7 en.
-
kasa85
őstag
válasz
Ren Hoek #11302 üzenetére
Hali.Nos én ezt a funkciót még nem igazán használtam Win 7 néll kikapcsoltam és a pontokat töröltem ,hogy ne foglalja a gépen a helyet.Majd akkor teszt erejéig kipróbállom hétha hoz valamit a konyhára.Most toltam fel a friss Win 7 et mindjárt tesztelem remélem megjavúlt.
-
kasa85
őstag
Na mentem Windowst formázni+telepíteni,de előtte iszok valami erőset
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Spórolós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nők, nőügyek (18+)
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell 15 XPS 9510 UHD 4K+ HDR Touch Nano i7-11800H 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Pro Garancia
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest