- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen notebookot vegyek?
- Akciókamerák
- Milyen egeret válasszak?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kompaktabb toronyhűtővel jelentkezett a Thermaltake
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
kasa85 #10697 üzenetére
Ja, azt nem mondtam, hogy 100%-ra....
Van azért az 50 és 100% között egészséges kompromisszum....
Mondjuk gyárilag az 5850 refim is (Giga amúgy) engedné olyan 85-90 fokig a kártyát alapórajelen (nemhogy furmark, bármi alatt), úgyhogy inkább beszabályoztam Afterburner-el, így max 80 fok, valós használat mellett pedig max 70-75 és nem sokkal hangosabb....Hallottad volna a 4890-em maxon... (4800rpm) Egyszer teszteltem 100-on, azt hittem (szó szerint) kirepül a mókuskerék a gépből!
-
CptMisi
őstag
holnap nézek megint egy kis mark vantaget új driverrel, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle
G^zC^mp€r: Heaven 2.0-val nézted? rakjátok fel tesszellációt maximumra, meg minden mást is
OCCT?
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok
olyan problémám lenne ( pontosabban havernak), hogy vett egy 5870-et, a konfigja nagyjából ugyanaz mint az enyém, csak a vga más, viszont a kártya valószínűleg hibás...
tesztek alatt (dx 10/11) tökéletes, furmark alatt szintén... játékok nagy részénél szintén (pl cod 4) VISZONT
bad companynál vette észre először, h a füst villog... mondom neki nem nagy szám, nálam is... de azt azóta kijavították, nála még mindig villog, kijött most a liberty city stories, és a falak villognak szintén, de nem csak villog, hanem széteseget a kép, én egyből rávágtam, h vram hibás a kártya... viszi is vissza, de mi lehet az, ami beindítja a hibát? ennél a két játéknál van, és direkt kipróbáltuk az én gépembe is, és itt is ugyanez van... unigine heaven alatt semmi gond, gta, meg bc alatt pedig fail van
vmi ötlet esetleg?
-
kasa85
őstag
Hali.Nos vissza raktam alap MHZ re 850MHZ és 1200MHZ re a gpu-t és a mem clock-ot.A kari így is eléri majdnem a 86-87 fokot a ventit most toltam 100% ra jézusisten
becuppantotta a fülhalgatómat
Most jelenleg 67C fok muter meg most kajabál minek kell fél tizenegykór szárítani a hajam
.
-
Giot
addikt
válasz
kasa85 #10694 üzenetére
Hm! Érdekes.
A venti automatán csak ennyire pörgeti ilyen hőfoknál? (HSM) Lehet ez a bajérdemes lenne manuálisan belőni magasabb fordulatra hogy jobban hűtsön! (Igaz a fermi itt kezdi magát jól érezni
)
Én úgy csináltam 900Mhz-től felfele 10Mhz-enként toltam fentebb. Ahol még stabilnak tűnik (nem szemetel, nem dobál kockákat) ott ráereszteni a furmarkot vagy 15,20 percre.
Az everestel nem is próbáltam nézni a feszkót megnézem azzal is hátha -
HSM
félisten
válasz
kasa85 #10694 üzenetére
Nem kéne egy kis ventillátorfordulatot emelni rajta? rossz ránézni a hőfokokra....
Nálam ennyi: [link] (A tuningos eredménynél nem bírja már a VRM+memótuningot az azokat hűtő platni....) Bár a VDDC-nek elvileg nem olyan para a szűk 100 fok... Játék alatt így se megy 70-80 fölé....
-
Giot
addikt
válasz
kasa85 #10689 üzenetére
Nem szoktam feszt emelni én sem, amit tud alapfeszen hozza azt. Így nem tudok a nyakára taposni a VGA-nak.
Alapfeszen ennyire futja az 5850 Toxic. De arra nem sikerült választ találni hogy mennyi az alapfeszültsége a Toxicnak? Mert nem látják a progik. Kíváncsi lennék meddig megy el az 5870 persze szigorúan feszültség emelés nélkül!
Az Adaptív mód valóban sokkal szebb. -
kasa85
őstag
Köszi!A Gigabyte HD5870es karim én sem tudom húzni max Gpu:900MHZ Mem:1300MHZ.
A progi amit linkeltél tesztelem is csak az a kérdés fesz emelés nélkűl meddig mehetek illetve a hő érték fog e emelkedni terhelés esetén azért maradok inkább alap feszen mert a karit nem szeretném hazavágni.Amit írtál a beállítással kapcsolatban nagyon szép lettek az élek és sok minden más ,az Assasin Screed 2 ben a textúra illeszkedéseinél voltak fehér pontok csíkok ami sajna az Ati driver jére írható így most eltűntek azok a furcsa effektek. -
Giot
addikt
válasz
Gaboo007 #10687 üzenetére
Esetleg bios-csere. Vagy más program használata. PLD.
(#10685) kasa85: én nem az előre beintegrált beállításokkal használom. Próbálkozz az egyéni beállításokkal nekem vagy 10, 15 percembe telt de most már tetszik.
Nálam:
Brightness: 80
Contrast: 57
Sharpness: 3
Picture mode: Standard
Color: R.G.B. 100 -
Hogyan lehet kikapcsolni catalyst-ben az órajel limitet? 900/1300Mhz-nél tovább nem enged tuningolni.
-
Sárpac
nagyúr
Próbálta már valaki alulfeszelni a hd5850-et meddig lehet kb. lemenni?
-
kasa85
őstag
Szerintem is nagyon zsír kis monitor csak sajna nincs HDMi csak analog átalakítóval megy,néha össze szed egy kis külső jelet zavart m ia csudát az árnyékolása.Milyen színbeállításokat használsz a monitorodon mert nem tudok dűlőre jutni a menüjében mit állítsak be mert vagy túl élénk vagy túl sötét,sárgás stb stb.
-
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #10676 üzenetére
Hát azért az, hogy 5850CF annyira melegszik, mint egy GTX470 az nem rossz, de nem a GTX-re nézve...
3450?!Versus: lehetséges megoldás fórumokról: ezt több oldalon is láttam, mint megoldás
-
Versus
senior tag
válasz
zolo96 #10678 üzenetére
Ezen már párszor túl vagyok és nem működik.
Viszont ha valaki belefut a HDMI hanghibába ,azt meg tudtam oldani.
Az eszközkezelőből törölni kell az ATI HDMI hangkodeket és hagyni hogy a win7 felhúzza az MS-est. Hoppá és máris megy !
Szóval már csak a SmartDoc-os gondom van de azt sehogy sem bírom megoldani.
Can not load EIO.dll
-
-
Televan74
nagyúr
Én feltettem az új biost a Gigabyte 5850 OC kártyára a powerplay miatt.
Előtte lefutottak a tesztek 920/1100 -el. Mióta fent van az új bios azóta 850/1000 -el nem hajlandó lefutni a furmark és a 3Dmark06 sem.Ennyit számít egy bios? -
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #10672 üzenetére
Köszi!
Ment Pü neked és a kollégának is!
Más: Ezt Abu linkelte a Fermis tropikban, hőkamerás felvételek eléggé sok kariról, érdekes kis teszt, érdemes megnézni! [link]
Az 5-ös széri nagyon jól szerepel a tesztben, még a Gtx470 is jól szerepel, de a Gtx480 főleg Sli-ben már durva, mondjuk egy-két régebbi radeon sem piskóta! -
Versus
senior tag
válasz
CptMisi #10620 üzenetére
Csak jelzem hogy az Afterburner-el sikerült feljebb pöckölni a magfrekit és így megszűnt a vibrálás.
A mag melegebb de így sem pörög jobban a venti.
Az igazi az lenne ha a SmartDoctor hajlandó lenne elindulni ,akkor feszt is emelhetnék.Ami még nagyon bosszant hogy ha többmonitoros üzemmódba kapcsolom akkor a hang lejátszóeszközök közül eltűnik a HDMI hang kimenet. Az nv-nél külön hangkari kellett hozzá hogy kimenjen a HDMI hang de itt meg hiába van a kártyán ha pont akkor tűnik el ha kellene !
Erre nincs valami tippje valakinek ?
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
Nos a segítségetekre lenne szükségem.Az Ati Catalyst Control Center-ben mit érdemes beállítani vagyis mit jelent a 3D beállítások menüben a AA lent a szűrő (Box,Narrow-tent,Wide-tent,Edge-detect)ezek mit takarnak melyiket érdemes választani?Illetve a 3D menüben miket állítsak át,hogy fa.. menjen a kari.Időnkén észre veszem,hogy homályosak a tárgyak játékok alatt meg búgos pl az Assasin Screed 2.A menüjében a postfx et kikapcsoltam ne legyen semmi sem homályos de mintha minden game alatt kicsit távolabb már minden elhomályosodik.Segítségeteket előre is köszönöm. -
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #10622 üzenetére
Hy!
a hirdetésembe írt egy srác, 1gb ddr2 gt220at passzolna el, 14et mondott, de írta, hogy lehet alkudniszerintem 12ért el lehet vinni tőle, ha érdekel
privátba akartam, de így sikerült
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Colos1 #10670 üzenetére
Van a vga(k)-ban egyfajta védelem ez álltalában szoftveres, de újabban hardveres(nem megkerülhető), a szoftveres végelem amit meg lehet kerülni azzal az a baj, hogy a vga-t nem 100%-on hajtja, hanem száz százalék fölött, Pl: OCCT, úgyhogy van olyan program ami képes jobban megterhelni a gpu-t mint amire tervezték, és az ilyen progikat nem ajánlom.
-
Colos1
őstag
válasz
Perillustris #10668 üzenetére
Ez egy érdekes, inkább már-már filozófikus téma: Az extreme mód annyira megterheli a GPU-t, mint semmi más. Viszont a GPU-t nem tudja jobban megterhelni, mint amit elbír, ami az elméleti 100%-a.
Tehát az extreme mód teljes terhelést ad, de erre más 3D progi nem képes. Tehát csak a normál 3D progikhoz képest extrém, a GPU szempontjából 100%-os, azaz teljes.A HSZ második fele viszont nagyon igaz, főleg, hogy a Furmark -hoz nem nyúl olyan, aki nem járatos a témában. Akit meg érdekel, az 99%-ban gamer, ők meg már a kezdetektől fogva ismerik ezen fogalmak nagyját.
-
TomLion
tag
Ha valakit érdekel, felkerültek az alap órajeles eredmények az 5850vs 470 teszbe
-
Perillustris
senior tag
-
Colos1
őstag
válasz
Perillustris #10666 üzenetére
A textúra leképezés, az az "environment mapping". A kettőnek van köze egymáshoz, de mást csinálnak. A Displ. map hatása a tesszelációhoz hasonló, növeli a 3D hatást. A textúra leképezés az asszem csak javítja a mip-map részletességet, de ebben nem vagyok biztos.
A többi is nagyon jó, az "extrém terhelés" -en én is gondolkodtam, először úgy volt, de valamiért átírtam. Nem tudtam dönteni.
Képkockaszám és az Időtartam-alapút, ha érek haza, már javítom is ki.Az FX-utóhatás pedig szerintem ugyanolyan értelmetlen mint az utófeldolgozás, ezt nem lehet lefordítani érthetőre. Ez ugye homályosítja a képet, és leveszi a terhelést a GPU -ról, mert nem kell pontos textúrákat számolni. (pl. távoli hegyek, házak homályosak, +5...10 FPS) Ezt minden egyes esetben ki szoktam kapcsolni.
A Furmark -ot is mindig enélkül futtatom, mert sokkal jobban megnyúzza a GPU-t. -
Nem fagy
Ezen kívül nem tudom. Már egy ideje nem érdekel a nagy tuningolás meg az hogy szétküldjem a procit meg a vga-t +1-2 MHz-ért.
Ebből kifolyólag nem igazán néztem még hogy mennyi fps-t tud, nekem a lényeg az hogy megy e fainul úgy ahogy én azt elgondolom. Esetemben ez 1680x1050, a lehető legmaxabb beállításokkal. -
válasz
Shkiz0 #10630 üzenetére
Na feltettem a 10.5-öt ezzel megszűnt a fagyás viszont elakadtam
Van egy rész (cursed) ahol be kell robbantani a bal oldali alagutat, úgy hogy közben folyamatosan jönnek azok a genyók.
Berobbantottam, aztán most azt írja hogy find airlock izé.
Na azt hol a picsába találom? Mind a 2 szélső alagutat már végigjártam középen meg ahol van a falba egy repedés ott ilyen faszom árnyékok állnak, és nem engednek át. -
BullKoxa
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítségét!Szeretem ezt a topikot mert itt válaszolnak ha az ember kérdez!
-
Sárpac
nagyúr
válasz
amper zoli #10656 üzenetére
197.13 felteszt, aztán csökkentett mód 1.2 patch, majd a különleges patch, restart fizix be és kész is!
-
Sárpac
nagyúr
-
Colos1
őstag
válasz
Perillustris #10647 üzenetére
Nem értem mi a problémád..
Extreme = extrém
Burning = égetés
Mode = módAmúgy láttam fotókat G200 -as chipekről, egyes esetekben helytálló a fordítás...
De azt imádom, hogy az alatta lévő mondatot már nem bírták lefordítani? talán jobb is
-
Giot
addikt
Tuninghoz programok.
-
Sefi84
senior tag
válasz
CptMisi #10627 üzenetére
Idle alatt ha egy van bedugva a moncsikból akkor 157/300Mhz ha kettő akkor 400/1200Mhz és akkor villog ha kettő van bedugva, de csak akkor ha nem az eredeti órajalen van, ha azon (eredeti) használom akkor semmi baj csak ha elmozdítom a gyáriról! De ha lehúzom az egyik (LCD TV) moncsit akkor semmi baja!
-
Na írtam a múltkor hogy fagy a Metro2033.
Közben rájöttem csak akkor ha dinamitot dobok és felrobban.
Lehet hülyeség de lehet annak köze hozzá hogy legutóbb mikor drivert cseréltem akkor nem csináltam végig a csökkentett módos patchelést a hibrid üzemmód miatt?
Vagy azt csak 1x kell? -
CptMisi
őstag
válasz
ASRock 890 GX Extreme 3
hmm, végül is nekem is stabil, meg minden1problémám van: GTA4, Prototype, meg azt hiszem Saboteur alatt első indításra kidob egy hibaüzenetet, hogy "az energiagazdálkodás leállt, ezért a gép újra indul"
újraindul, újrakezdem ezen játékok egyikét, és még egy hibaüzenet: "a kijelentkezési folyamat elindult, a gép egy percen belül leáll" aztán megint újraindít, újrakezd, és most már jó...csak ezeknél, de ezeknél 5perc alatt, míg más játékkal órákon át nincs probléma
Sefi84: nem próbáltad meg emelni az idle órajeleket?
grma: jó kérdés...alulfeszelted a cuccot
-
Sárpac
nagyúr
-
Goldmen75
őstag
válasz
Az az "egy darabirg" lehet hamarabb eljön mintsem gondolnád
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #10618 üzenetére
Én most nagyon meg vagyok elégedve a konfigommal, stabil mint állat, szellős, hűvös, már csak egy PhysX kari kell aztán egy darabig elfelejtem(megpróbálom
) a fejlesztgetést. (esetleg ha nagyon megszaladná akkor vennék még egy vinyót aztán raid-be kötném)
Melyik AM3-as lap tetszett meg annyira? -
Versus
senior tag
válasz
Sefi84 #10609 üzenetére
Mivel úgysem válaszolna senki ,engedd meg hogy 3 napnyi ATI-s (keserű) tapasztalattal megpróbáljak segíteni. Próbáld meg kikapcsolni a Catalyst-ban a másodlagos megjelenítőt/HDMI-n bedugott tv-t. Nekem segített a villódzáson ,na nem mintha erről a megoldásról álmodoztam volna.
Mint kiderítettem ez a jelenség a fejlett energiagazdálkodásnak köszönhető.
-
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #10614 üzenetére
jaja, én ősszel veszek majd egy PhysX karit, előreláthatólag...
nincs bajom nekem se, de ha lesz ott még egy VGA, akkor nem árt, ha mozog a levegő a vga-knál is
az a baj, hogy meg kéne nyernem a lottót, mert megtetszett egy új AM3-as alaplap, kéne PhysX kari, monitor, a hűtést fejleszteni és a házat kicsit kipofoznigrma: alapfesz alap beállításoknál 1,085V körül szokott lenni, ha erre vagy kíváncsi
-
grma
csendes tag
Üdv!
Beszerváltam 1 5850 es karit.
Kérdésem lenne: Att-ben (már ha használ vki olyat), mennyi az alap feszkó, alap beállitáson(725/1000Mhz)?
Túlhajtás/Voltage értéket kérdezem?
Vki? -
Giot
addikt
válasz
Robi BALBOA #10614 üzenetére
Na ez jól hangzik!
Akkor ha visszajön a szervizből (memória érintkezési hiba) elkérem egy tesztre és ha beválik megtartom!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #10602 üzenetére
Na erre kíváncsi leszek, hogy egy 8600 hogyan boldogul
, nemem a hűtéssel nincsen bajom aprocin jó a ramon is a vga meg maradhat ref-es nekem bejött.
Amúgy azon filózok, hogy várok pár hónapot és akkorra telítődik már a piac valamennyire GT220/240-es karikkal és akkor normális áron hozzájuk lehet majd jutni, mert most tényleg 10k-ért lehetetlen gt220-at szerezni, postával mindennel együtt minimum 13k, de inkább 14(#10610) Giot: A 9600GT az tökéletes lesz a fogyasztása sem olyan vészes(mondjuk nem egy gt220 az tuti, de nem is egy g80 gts
)
-
Goldmen75
őstag
válasz
LordDarkness #10608 üzenetére
Leálltak vele, úgy tudom pénzügyi dolgok vannak a háttérben.
-
Giot
addikt
Úgy tűnik olcsón hozzá tudnék most jutni egy 9600GT-hez Physx-hez. Mit szóltok hozzá? Ami zavar benne hogy kell neki +tápcsati tehát a fogyasztása nem valami bíztató. De legalább nem fog zajongani mert egy Zalman hűti. Szóval nem kell attól tartanom hogy ez visszafogja az 5850-et?
(#10608) LordDarkness: Szerződést bontottak így a Gainward újból only nVidia márka lett.
-
Sefi84
senior tag
Tudom nem ide kéne írnom, de a többi helyen nem tudtak segíteni!
Segítség!!!
Van egy MSI Hawk karim és ha valamerre elállítom a gyári órajeleket akár 1Mhz-el akkor ha elindítok valami progit akár netezek és görgetem az a ablakot keresztbe villog a kép! Vagy a Vantageban pl ha betölt akkor egyfolytában villog, de maga a progi simán lefut és nem csíkoz csak a betöltésnél vagy netezésnél!
Mitől lehet?
Aftert próbáltam az összeset gyári catalystot is meg 10... mindegyiket csak a drivert meg ccc is újra húztam a win7 is de semmi mindig ezt csinálja ha nem a gyári órajelen megy!
Aki tud segítsen!
Előreis köszi! -
LordDarkness
aktív tag
Valaki nem tudja véletlenül hogy a Gainward miért nem gyárt atikat mostanában?
-
ffodi
veterán
válasz
amper zoli #10603 üzenetére
Húú, ez a kedvenc képem.
Én is kipróbáltam egyébként ragaszgatással állítani a sávszélt. A dolognak annyi a hibája, hogyha úgy ragasztom le mint ahogy a képen van, akkor nem ismeri fel a karit.
Kerestem egy full pci-e érintkezőkiosztás, azalapján ragasztagattam le, de úgy sem volt jó. Aztán a végén rájöttem, hogy a GPU felöli oldalon az utolsó két érintkezőt nem szabad leragasztani(balról-jobbra haladva az utolsó, ahol a bal szélső az első
). Így már működik és tökéletes, gondoltam megosztom mindekivel, mert eleinte engem is szétvetett az ideg.
-
Goldmen75
őstag
Lehet hülyeséget kérdezek, de ennek a leragasztásnak mi értelme?
-
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #10594 üzenetére
Nem igazán, talán kapok majd kölcsönbe egy 8600GT-t, viszont nyárra szerintem inkább a hűtést "korszerűsítem"
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Hogy kell leragasztani a kari csatolóját hogy csak 4x-n menjen a 8 x szlotban,És mind a két felét le kell ragasztani,csak szikszalag jó vagy rakszalag(az a vastag átlátszó) is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest