- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vhunor
őstag
Az átlag fps nekem is bőven megvan 40 mert a belső tereken sokszor felmegy 60-ra is, de leszarom az átlagot ha közben meg 15-20 fps-re leesik egy csomószor és azokon a részeken lényegében képregény módban fut. Oblivion-stíluső játéknál nem zavarna, de egy fps-nél nem sokra mész 20 képkockával.
-
vhunor
őstag
Nem igazán értem amit írtál
. A tesztek szerint pont az a lényeg, hogy egy 5850 és egy 5870 azonos órajelen hajtva ugyanolyan teljesítményt nyújt, dacára annak, hogy az 5870-ben 1600, míg az 5850-ben 1440 shader processzor dolgozik. De itt minden szépen érthetően le vagyon írva.
Persze, az 5870-et is lehet húzni, ez nem is vita tárgya. Én csak az 5870 teljesítményszintjének eléréséről beszéltem.
-
vhunor
őstag
válasz
fsb1000 #9046 üzenetére
Műszaki alapon szvsz pont nem éri meg az 5870, mivel ahogy gbors tesztjei is mutatták (VGAspeed.hu), azonos órajelen gyakorlatilag hibahatáron belüli a teljesítménykülönbség és a plusz ROP blokk nem számít csak az órajel, ergo egy 850/1200 körülire felrántott 5850 ugyanazt hozza mint az 5870, 25k-val olcsóbban. Persze van aki nem akar tuningolni, de ahogy láttam te nem abba a kategóriába tartozol
. Az 5870 órajeleit pedig a GPU felől mindegyik 5850 kirázza a kisujjából, a memória lehet, hogy csak pl. 1150-et csíp, de 50 MHz-et meg úgyse veszel észre a ramnál.
Mellesleg 25k-ból olyan napot szervezek asszonypajtással amire biztosan szívesebben fogok emlékezni mint egy GTA 4 multira
.
szerk: lehetőségként ott van még az 5770 CF is, ami simán kijön akár újan is kb. 65-67k-ból.
-
vhunor
őstag
válasz
Integra #8708 üzenetére
5850 és húzol rajta egy kicsit, ha esetleg nem lenne elég alapon.
-
vhunor
őstag
válasz
Zoli-206 #8655 üzenetére
Nem értem miért kell kárörvendeni azon, hogy a Fermi nem úgy sikerül ahogy tervezték. Ennek csak mi isszuk meg a levét, mert nem lesz árverseny és az 5850 & up kategóriájú kártyák ára maradni fog a 250+ usd sávban. A HD 5850 lassan fél éve a piacon van és a kiskerára szinte semennyit nem változott.
-
-
vhunor
őstag
Ebből nem talált valaki DX10 vs. DX11 összehasonlítást? Mert itt a GTX-ek DX10-ben csúnyán elporolják a HD4870/4890-et, és a GTX285 majdnem pariban van a HD5850-el
. Pedig ez elvileg ATI-kedvelő játéknak volt beharangozva, emlékszem a példálózásra, hogy majd ha jön a BC2, mennyivel szarabbul fog menni a GT200-akon mint az RV770/790-en...
-
vhunor
őstag
Nagyon úgy fest, hogy én is megszívtam a hűtéssel, az 1 hete vásárolt Gigabyte 5770 ventije jól hallhatóan elkezdett zörögni/kattogni, bár még annyira nem vészes, de pl. amikor kikapcsolom a gépet, a venti még másodpercekig köhög amire leáll
. Nagyon jókor jött a dolog, vasárnap költözök el Bp-ről, most szophatok a garanciával 250 km-ről.
-
vhunor
őstag
válasz
Dark KillerX #3519 üzenetére
Hogyne lenne beszerezhető, pl. én is árulok egyet
. Fizetett politikai hirdetést láttak. Kérem kapcsojjaki.
-
vhunor
őstag
válasz
cowboy_bebop #2414 üzenetére
Azért nekem elég nagy visszatetszést kelt, hogy a hivatalos launch után hetekkel sincs hozzá végleges driver, miközben kutya kötelességük lett volna már a boltba kerüléskor final releaset adni hozzá. Én nem húzok egyik gyártóhoz sem, az elmúlt 15 évben volt nekem mindenem, olyan "bukások" is mint Power VR, Rendition Verité, S3 Savage, Matrox Mystique és Voodoo 5 5500 is, mindig az alapján választottam, ami akkor az igényeimnek (és adott esetben kíváncsiságom kielégítésének) megfelelt. A Rage 128-tól a HD4870-ig nagyjából mindegyik ATI kártyához volt szerencsém, és hardverileg mindegyik kiváló volt a maga idejében. De a drivereikkel miért nem képesek ugyanezt a szintet hozni? A baráti/ismerősi körömből kismillió ember csak akkor venne ATI-t ha más nem lenne kapható, és ezt csak és kizárólag az elmúlt évek folyamatosan rossz tapasztalatai miatt. A mostani catalyst (4000-es sorozathoz) drivere alapvetően jó, de a qrva CCC részével sok emberhez hasonlóan én is csak szoptam, és az átlagjózsinak nem kell azt tudnia, hogy amikor telepíti, csak a drivert rakja fel CCC nélkül, mert ne kelljen már értenie hozzá. Óriási blama, hogy csak bétás meghajtó elérhető egy 400 dolláros, csúcskategóriás kártyához.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest