Új hozzászólás Aktív témák
-
csny75
csendes tag
válasz
HaZsolt #12096 üzenetére
Köszi, a Sapphire-oknak nem nagyobb-csendesebb a ventijük? Az MSI asszem csak 80mm-esekkel dolgozik, viszont hasonlít az Accelero szériához a hőcsöves-hűtőbordás megoldásuk, ha jól tévedek!
@CptMisi - Akkor valószínűleg a boltok is belekavarodtak a dologba, mert van ahol így van írva, van ahol úgy!
-
csny75
csendes tag
Sziasztok!
HD5850-et szeretnék venni, egy Q9450-es proci, 4GB ram mellé! Ha jól tudom a referenciahűtésű darabok nem a leghalkabbak, leghűvösebbek. Nem tudom érdemes-e nekem tuningolni, vagy eleve OC modellt válasszak, egyáltalán kell-e nekem a magasabb órajel (22 colos FullHD monitoron játszom)? Szempont még esetleg a Gamer változat amihez jár a COD:MW2(Dirt 2 megvan, ilyen változat nem kell). Ezért gondoltam ezekre a versenyzőkre:
GIGABYTE GV-R585OC-1GD HD5850 1GB GDDR5 PCIE 765/4000 MHz
MSI R5850 Twin Frozr II PCIE 725/4000 MHz
ASUS EAH5850 DirectCU/2DIS/1GD5 PCIE 725/4000 MHz
ASUS EAH5850 DirectCU TOP/2DIS/1GD5 PCIE 765/4500 MHz ez borzasztó drága 100k+
SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 VAPOR-X PCIE 735/4200 MHz
SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 TOXIC HDMI DP PCIE 765/4500 MHz
SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 PCIE 725/4000 MHz
Ahogy nézegettem ár/teljesítmény/hűtésben az utolsó Sapphire a befutó. A csak 2 év gari ellenére jó választás lenne ez? +1 kérdés: CoolerMaster Elite 331-es házba belemennek ezek a kártyák, egy Sapphire HD4850 Dual Slot Cooleres helyére?
Előre is köszi: cs. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #12092 üzenetére
Erről van szó
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #12092 üzenetére
Akkor Te nem ismered a thermaltake toughpower XT szériát, nézz már utána, hogy mennyit ad le 12V ágon, egyébként meg nem az volt a kérdés, hogy elbírja-e, hanem, hogy változik-e a rendszer stabilitása, főképp a processzoré. Kettő 5850-es kártyát hajtott a táp gond nélkül és még csak hangja sem volt. Az fel sem merült bennem, hogy ennek a bivalyerős tápnak megkottyanna.
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hello srácok!
Egy kérdésem lenne hozzátok.
Konfig: Q9550@3,4ghz, 8gb memória, asus pq5 pro turbo, thermaltake 650w tápCsak annyi lenne a kérdés, hogy előtte 5850-es kártya volt benne, viszont most cserélni fogom 5870-re, számít ez valamit, hogy esetleg tuningolva van a proci, vagyis pontosabban, ha beteszem az új kártyát, akkor változik-e úgy az áramfelvétel, hogy esetleg nem lesz stabi a rendszer, vagy hülyeséget kérdezek és minden gond nélkül megy tovább?
Thx
-
a000
őstag
SZiasztok
A HIS féle 5850 mennyire ok? Egyátalán a HIS mennyire jó?
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #12085 üzenetére
A 2-3 hónap nem sok, mondjuk simán meghalhat a vin ennyi idő alatt is.(még sokkal kevesebb idő alatt is
)
A stabilitás teszteket és a vinyó tesztet csináld azért még meg újra telepítés előtt, nehogy aztán hiába dobd újra a winfost.
(#12086)HaZsolt: Próba erejéig 1,35v-ot nyugodtan adhatsz neki(persze feltekert ventivel, 70%-os ventivel mondjuk), de állandó használatra 1,3v bőven elég lesz, de inkább 1,25v.
Kíváncsi vagyok, hogy mit megy a karid! -
HaZsolt
őstag
Lehet az 5830-ra voltmod vár. Szerintetek mennyi feszt kapjon max?
-
Giot
addikt
válasz
Robi BALBOA #12082 üzenetére
Egyetértek. Vagy hardveres hibára illetve inkompatibilitásra utal az ilyen, vagy az operációs rendszer van az összeomlás határán. Szívás így is úgy is.
Kitartást kolléga:
(#12081) CptMisi: A kiváltó ok talán meglesz de hogy miért az sosem. A PC-ét szerintem még a feltalálói sem értik igazán.
-
CptMisi
őstag
de nem értem, miért
10.5pre eddig jó volt...most szar...10.3a eddig jó volt...most szar...10.4et holnap felrakom, bár nem fűzök túl sok reményt ahhoz, hogy drivercserével megoldódna, és főleg nem ahhoz, hogy a 10.4 lenne a megváltó
a kellemes csalódást persze nem bánnám
igazából azt nem értem, hogy hogy van az, hogy egy frissen, korrektül telepített driver ilyet csináljon...mi váltja ezt ki?
-
CptMisi
őstag
válasz
CptMisi #12075 üzenetére
na most kib@sztam vele...vártam...2percig vártam, miután megnyomtam a Ctrl+Alt+Del-t, és bejött a feladatkezelő, tálcán kiírta, hogy a képernyő illesztő nem válaszolt majd helyreállt
kell kerítenem valami rendes drivert, 10.3át
, és reményeim szerint akkor már jó lesz
-
SziAtee
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudja nekem mondani valaki, hogy ha tv-t rákötök a gépre (sima monitor kábellel),akkor csatlakoztatás után miért nem látom a képet sem a tv-n, sem pedig a monitoron? Régebben nem csinálta nekem ezt, mostanában nem tudom összehozni sehogy sem. Hdmi kábellel megy rendesen.
Köszi a segítséget!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #12072 üzenetére
Próbáld ki a 10.3a-t ez eddig a legtutibb!
Amúgy a gép Prime stabil(és itt nem a blend tesztre gondolok, mert az egy meleg levest sem ér, hanem a In-place large FFTs tesztre ami igazán kifekteti a procit!) és a MemTest is rendesen lefut, egyszerre is bírja a kiképzést Prime+furmark? A wincseszter-t is teszteld le ezzel: HDD Regenerator (ez a legjobb hidd el). -
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #12070 üzenetére
jó igen...de kiírnám a mostani beállításokat, hogy meglegyenek
amúgy most, nagy nehezen újraraktam a drivert és cod2 ment...érdekes volt, letöltöttem a 10.4et hivatalos ati oldalról, driversweeper reboot install fél másodperc után kiírta, hogy telepítés sikeresen befejezve...reboot, nem észlelt drivert/hardvert szöveg...ezt még 2szer, aztán 10.5pre felment...bár eddig is ez volt fent, de mindegy...remélem most nem fagy majdazért volt érdekes az egész, mert minden teszt lefutott gond nélkül, de játékok fagytak...aztán amikor beállt a venti magától 100%ra, akkor még inkább úgy éreztem, hogy driver hiba...remélem igazam volt
ennyit szopni
-
CptMisi
őstag
válasz
CptMisi #12063 üzenetére
na...végre kicseréltem a ramokat, haver beállította, tesztelte, stabil volt...hazahoztam, CoD2 egyből fagyás, reset, aztán ment...ma megint fagyott, brothers in arms hell's highway is fagyott...aztán cod2 ment...megint elindítottam a codot, közben jött telefon, kimentem specbe, fekete képernyő, villogott a monitor állapotjelzője, vga hűtő 100%on forgott...aztán reset...vga hűtő továbbra is süvített, kép még mindig nem volt...még egyszer reset, ugyanez...kikapcsoltam, elindítottam, így volt kép is, nem is süvített... most vagy szar a kártya, vagy nem tudom
-
CptMisi
őstag
válasz
enamessias #12061 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
enamessias #12061 üzenetére
Hát tudtommal asztaliban 5770....
Mást nem tudok róla.... Játszani szar laptopon, és nagyon drága....
-
enamessias
aktív tag
Mobility 5850-el kapcsolatban várok tapasztalatokat! Jokat - rosszakat egyaránt
Féljek töle, vagy szeressem?
-
Robi BALBOA
őstag
-
HaZsolt
őstag
válasz
Robi BALBOA #12054 üzenetére
Igen, mivel se ATI Tool se Afterburnerben se BIOS-ban nem lehetett feszt állítani
-
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #12054 üzenetére
nem hinném
de ki tudja
-
HaZsolt
őstag
Szoftveresen sehogy sem lehet az 5830-nak +feszt adni?
-
HaZsolt
őstag
válasz
Robi BALBOA #12051 üzenetére
Egyik se akad Full HD-be 4x élsimítással. CoD6-ban mindenhol stabil 91 FPS, GTA4-ben 40 FPS fölött, Crysisban is akörül. Dirt2-re énis kíváncsi vagyok
-
HaZsolt
őstag
Csalódott vagyok, ha lenne jó kis core i7 procim, akkor második lennék...
-
HaZsolt
őstag
Meghúztam az 5830-at, hwbot
-
CptMisi
őstag
válasz
Robi BALBOA #12041 üzenetére
kösz
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #12036 üzenetére
Jó az új avatarod!
Más: Úgylátom, hogy innét a 5800-as totyikból még nagyon senki nem volt itt szavazni, legyetek szívesek és szavazzatok(nagyon fontos
): [link]
Amúgy mi a helyzet, ahogy tudom követem a fórumot, de ahogy látom senkinek semmi baja semmivel(hála istennek) és kezd nagyon családias lenni a hangulat!
-
CptMisi
őstag
én is sokan kitaláltam, de aztán láttam, hogy mind foglalt
aztán eszembe jutott az Elit alakulatból Winters, de az a kép nem volt túl jó, bár az elkészített arckép nem lett rossz...aztán gondolkodtam, bámultam az asztalom, Company of Heroes Tales of Valor tokja előttem, és így ez lett
kicsit még szokatlan, de tetszik
ha nem megy a hűtés rovására, én sem zárkózom el előle...
-
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #12027 üzenetére
Hey MiltaryMan jó a sisakod.
Még sehogynem tudom mikor tolom össze a cuccot. Pénz kérdése. Ráadásul most költöztem másik házikóba aminek lényegesen jobb a hűtése, és ez meglátszik a VGA hőmérsékleten is tehát nem szorít a cipő
De majd megcsinálom csak lehet elhalasztom egy hónappal. -
HSM
félisten
-
Giot
addikt
válasz
Sárpac #12017 üzenetére
Igazatok van mindenhonnan ki lehet fogni rosszat. A Sapphire nálam bevált ez az ötödik Sapphire kártyám. Eddig mindegyik problémamentes. A 4850 Toxic-al annyi bajom volt hogy, toxic-sága ellenére tuningban nem jeleskedett. Igaz az 5850 Toxic meg éppen hogy nagyon eltalált és jól húzható. Az általad leírt tücsökzenét nem hallottam.
(#12018) HSM: Valóban az nem referencia kártya. De a hanggal kapcsolatban ref-nél más márkáról nem olvastam még ilyet.
-
HSM
félisten
Hát nem tudom... Az OC-s verzió az nem refi az első linken. A második az valami hibás venti lehet, vagy az se refi. Én finnyás vagyok a zajra, és nálam nem csinál ilyet... Amúgy meg ha a refinél volt egy ilyen hibás széria, akkor annak az összes többi gyártónál jelentkeznie kellett volna... (Mivel a gyártók kb. csak csomagolják a refikarikat...)
-
Sárpac
nagyúr
Erre most azt tudom mondani, hogy 2004-ben vettem egy MSI 6800gt mivel ritka volt sokat kellett rá várnom, de végre megjött betettem a gépbe bekapcs és egy durranás meg éktelen füst jött a házból.2 hónap alatt gariztattam le addig esett vagy 30%-ot az ára azt mondtam akkor msit soha az életbe. Aztán a csere kari nagyon jól bírta a strapát és mikor vettem a 8800gt/gts-eket ismét az msi bizonyult jobbnak, próbáltam gigát asust leadteket is(nagyony érzékeny a fülem a csipcsipcsipciripciripcirip-re) pl. az agyonsztárolt gainward gs meg glh egy rakás kaki valt úgy zenélt mint egy cigányzenekar. Most 2hónapja lesz, hogy vettem egy sapphire 5870 vapor-x-et ez detto játék menük alatt ahol nagy volt az fps csipcsipcsipciripciripcirip ráadásul szar is volt a kari. Olvastam, hogy refek is csinálják itt fórumban, oké mondom msi áttervezett nyákos lesz ha már le merik írni, hogy olyan alkatrészeket használtak ami 0dba zajt csap majdcsak nem kamu, és bizony tényleg nem az megvettem a hd5850 twin frozert II az is tökéletes volt most a hd5870 lightning detto igaz hajszálnyival hangosabb és picit melegebb a magja(vrm hűvösebb) mint a vapor-x-é volt, de őszintén nem érdekel 2 12cm-es venti simán felszerelhető rá annak akit zavar és load 60C alatt lehet tartani max 19dba zajjal.
-
Giot
addikt
-
hege01
tag
Köszi a válaszokat.
A Giga duplaventis OC változata is csendes lehet, vagy a giga nem ajánlott?
Csak mert a jelenlegi is Gigabyte és a hangján kívül meg vagyok vele elégedve.Üdv.
-
Giot
addikt
válasz
hege01 #12010 üzenetére
Ha a tuning másodlagos akkor Sapphire-tol az 5850 Vapor-X. Vagy az MSi-twinfrozr-e is jó tapasztalatok szerint, és nem hangos az sem.
Amúgy sokan a referencia modellel is meg vannak elégedve hűtés terén is. Abból meg az én személyes véleményem szerint: Asus, MSI, HIS, Sapphire. négyesből érdemes válogatni. -
hege01
tag
Sziasztok,
Nálam most jött el az idő hogy beruházzak egy 5850-be.
Vannak kedvenc márkáim, de kiváncsi vagyok a véleményetekre, tapasztalataitokra.
Ami fontos hogy csendes legyen és hűvös, tuning másodrendű.
Most egy NV8800Gt-m van és a zalmann ellenére elég hangos.
Ilyen nézőpontból melyik lenne a nyerő?Köszi
Üdv. -
Dadpool
aktív tag
[link]
itt mazsolázhattok kedvetekre -
Sárpac
nagyúr
válasz
amper zoli #12001 üzenetére
Grat jó kis táp!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Linux kezdőknek
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged