- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Epson nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fenergie84
addikt
válasz
CptMisi #23238 üzenetére
Köszönöm (neked is: Speed(R) ) a válaszokat!
Azért fordult meg a fejemben, mert vettem egy Dell U2311H-t és a modolt driverrel egyfolytában max órajelen megy a kártya. Azért mert a monitor 75 Hzn használom és azt mondták ez azért van, meg is néztem, h 60 Hzn visszaveszi a 2d értékekre, de e fölött nem.
Szóval elgondolkodtam rajta, h kéne venni rá valamit, de nem merem reckírozni a gart... -
-
-
CimbiX
aktív tag
válasz
CptMisi #22987 üzenetére
Nekem idle 50 C° volt az 5850-em, jatekok alatt pedig 80C°+, szoval a Setsugen eredmenyei meg igy is nagyon jok- a furmarkot leszamitva. Most hetvegen nem leszek otthon, de utana kiprobalom a "bebordazast", hatha segit meg. De milyen "meleg levegöre" gondolsz? A videokartyara nem fuj semmi meleget, a procin egy Katana3 van, ami kifele fujja a levegöt, a Setsugen2 pedig szivja felfele (sajnos a procira, ami most ezert hangosabb, hogy a fene enne meg, a lapom nem tudja rendesen kezelni az rpm-et a hütön
...) a hideget, alatta nincs semmi komoly a hazban, csak egy matuzsalem Audigy 2^^
-
dilipok
veterán
válasz
CptMisi #22987 üzenetére
fogalmam sincs, hogy az befolyasolja-e a homersekletet, csak mondtam h nekem azon is van
CimbiX: Kepet most nem tudok csinalni, mert nem igazan szeretnem szetszedni a gepet, de ha itt megnezed az 5os kepet, akkor lathatod hogy teljesen be kellet bordazni azon a reszen mindent. Aztan felulrol fujjak a bordakat a ventillatorok. Nem vagyok benne biztos h neked ez segit barmilyen modon, de en ugy csinaltam ahogy ott van.
-
ingalls
senior tag
válasz
CptMisi #19253 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Nem tudom, nekem az a bajom, hogy eléggé ingadozó fps-eim vannak. BC2-nél, aminél egyedül számít 25 és 85 között ugrál. Rettenet idegesítő. Szeretném, ha kisebb lenne a szórás, elég a 45, csak legyen stabil.
A másik bajom, hogy 32 bites a win 7-em:S. Arra is löknél egy linket?
Tengermély tisztelettel
I -
Cybertrone
veterán
válasz
CptMisi #18194 üzenetére
Azért szaporodnak szép számmal azok a játékok mejek meg-meg makkanak 2 maggal sajnos... Crysis 1 magot használ aktívan, ezért gyorsult a magas órajeles c2d-től... A többi game többé kevésbé használja a 4 magot! Szerintem amugy megnyugtatóbb látni hogy 4 magon eloszlik a terhelés, míg 2 mag 100%-on teker...
-
BeLucZ
addikt
válasz
CptMisi #18055 üzenetére
Na végre egy ember vette a fáradtságot és válaszolt, köszönöm! Nagyon reménykedem hogy valami szoftveres anomália volt, mert egyszerűen érthetetlen lenne hogy pont egy képernyőkímélő alatt fagy ki a vga, még ha játék alatt vagy ilyesmi az oké, de ott meg betonstabil a mai napig!
Mondjuk egyszer nekem is volt olyan, hogy kimentem kezet mosni és mire visszajöttem ujraindult gép várt magától, de szerintem lehet egy hirtelen áramingadozás is vagy egy picit nem kapott áramot és azért, nem tudom, de annál is emésztettem magam vagy 2 hétig
Egyszerűen nem tudom feldolgozni ezeket a hibákat, fura anomáliákat, olyan jó lenne ha tökéletes gép lenne, ami sosem hibázik és minden szoftver rá hibátlan, no fagyás, no hiba sose, de ez csak álom marad -
-
AtHoS
nagyúr
válasz
CptMisi #17743 üzenetére
Mivel terhelted a kártyát?
Nálam 21...22ºC szobában Furmark alatt ezt mutatta MSI 5850OC, tehát 765/1125 órajelek 1.09V/48.77A mellett:
GPU, mem, árnyaló, vrm
50ºC, 54ºC, 55ºC, 79ºCFél óra 3Dmark06 után
GPU, mem, árnyaló, vrm
42ºC, 46ºC, 44ºC, 53ºCA kártyán a ventik Scythe Kama Panel ventiszabályzójával minimumra állítva, ami kb. 1360rpm fordulatot jelent. Nem tudom ilyenkor mekkora feszültséget kap a venti.
IDLE hőfokok
GPU, mem, árnyaló, vrm
24ºC, 28ºC, 28ºC, 30ºC -
-
Cybertrone
veterán
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
CptMisi #17594 üzenetére
Az még szerintem teljesen jó adat.
Bár nekem 750W tápom van, múltkor anno mikor még 4870 CF em volt... 580W rángatott ki a gépem a konnektorból.
3éve már ez a tápom van. (Corsair TX750W)
De még a 9800 GX2 Quad Sliben sem hagyott szégyenbe....
Én szerintem tápot érdemes egyszer venni, egy viszonylag *közepes normál, teljesítményűt...
Inkább legyen 10W több mint 1 el kevesebb! -
Great_Muta
tag
válasz
CptMisi #17582 üzenetére
Tavasszal teljes gépfelújítást lesz, leírom miket szeretnék...
Nem nagyon akarnék tápot cserélni..Asus M4A87TD EVO
AMD Phenom II X4 955 Black Edition (3,20 Ghz)
G.Skill DDR3 1600MHz 4GB RipJaws Kit CL7
ASUS HD5850+ maradna a két vinyó... 320 Gb WD caviar meg egy 1,5 TB WD caviar green.
Na, elbírná?
-
Zoo123
senior tag
válasz
CptMisi #17562 üzenetére
Pedig a 6990-nek 150-180 ezer HUF körüli nyitóára lesz, ezt elhiheted.
Az 5970 is ezen az áron nyitott, meg aztán 2 db 6950-es kártya is ennyibe kerül szóval, nem fogják olcsón adni!Ezért én a mondó vagyok hogy FullHD-ra jó lesz nekem egy 5970 (használtan 90-110 k), azzal járok a legjobban.
Ha nem elég a teljesítménye, akkor még 20%-ot lehet rajta tuningolni, az meg 6990 szint lesz (már ahol a tesszalálást nem túlozzák el).
Szerintem! -
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #17535 üzenetére
Kívánom,hogy gyógyulj meg
Igyál sok forralt bórt meg egy kis erős szeszt az tuti fertőtlenít.Sajnos én is szarul vagyok lázas,és a torkom is be krepált.A lázt nem hideg zuhannyal viszem le hanem feltoltam a karimra a régi ref hűtésemet felcsavartam 100%ra a ventit a fejemet a kari kimenetéhez tettem,és máris levitte a lázamat,és tegyem hozzá a fülemet is ki dugította mert a középfül gyulladástól alig hallottam valamit
B.U.É.K
-
Laraxior
titán
válasz
CptMisi #17538 üzenetére
sose használtam...anno volt az nVnél is...még régebben.
miért kevés az a proci? Elég az játékokhoz..nem vantage-re termett az tény,de az bolond aki arra vesz gépet
nem lehetne bírni fizetéssel,olyan sűrűn jönnek ki az új hardverek.
Én se fejlesztek már...túl sok ment rá..elég volt -
-
Cybertrone
veterán
válasz
CptMisi #17482 üzenetére
Hát ÉN ha tehetnék vennék
Mellesleg volt fent aprón az enyém is 60k-ban de levettem mert ilyenkor nincs kavics az embereknek... Ha esetleg érdekel valakit aprón kívül is eladó, és lehet cfx-et tervezni énmeg megyek a zöldekhez, hogy minden este itt szidhassam ebben a közösségben
-
Kuf1
csendes tag
válasz
CptMisi #17448 üzenetére
Koszi
Ugy nez ki akkor megsem fogom meguszni 80k alatt..
Pedig kezdtem orulni egy kicsit
Esetleg tudnal ajanlani egy megbizhato aranylag olcso boltot?Egyszer probaltam Pixmaniatol rendelni de valahogy a bankartyamrol nemtudtak lehuzni a penzt ugyhogy hagytam azota nem is foglalkoztam veluk de most ez az ar kicsit csabito volt.
-
laca000
őstag
válasz
CptMisi #17402 üzenetére
Meg tudnák ezt úgy csinálni,hogy semmi se "húzza be",direkt hagyták ilyenre amilyen.
Semmi sem indokolja,hogy egy többszázezer forintos gépen ne fusson el egy játék.
Ha optimalizálták volna ami bizony jócskán elmaradt semmi gond sem lenne.
Vannak ennél ezerszer ütősebb grafikájú játékok milliószor szebbek és élvezhetőbbek ,őket mégsem akasztja be semmi.
Erre mondom én,hogy vicc és álszent kategória,a sok szerencsétlen fanatikus meg meg van ijedve,hogy szar gépe van,pedig nem. -
Isi345
csendes tag
válasz
CptMisi #17377 üzenetére
Köszi , én is nézegettem. Valahol a német oldalakon is olvastam róla tesztet és a cseheknél is. A gigátol az tart vissza hogy magas a fesz alapból. Jah meg a powerplay eshetőség, habár most nem tudom milyen biossall van a kártya az akkori teszteknél irták ezt, azóta már lehet hogy ki lett köszübölve. A sapphire az pedig még revision 1 , ott nem tudom min változtattak a rev.2-en. de lehet hogy tényleg a fesz. szabályzás ahogy ffodi is irta.
nekem egy 955 be procihoz lenne és fontos hogy csendes legyen, most is egy 4830 a leghangosabb a dobozban
És 1680-1050 felbontásban menne, oda talán nem kell majd tuningolni.
Néyegettem a 6850 eket is és a másik oldalt is gtx 460 . Nagyon nehezen tudom most eldönteni.A sapphire 5850 rev.1 /11162-00-40R/ most csak 167 euro. a giga oc-s pedig 189 euro. -
ffodi
veterán
válasz
CptMisi #17379 üzenetére
Megcsapott a gondolat a hír hallatán, az tény.
Lehetséges, hogy a korai darabok egyikét kellene megvenni, mert később meggondolhatják magukat az AMD mérnökei. Csábító ajánlat nem mondom, faszán megy a 6970(a 6950 full shaderrel is), viszont mivel az 5870-em megy mint a vadállat, és jó rajt a hűtés is, ezért szerintem maradok ennél, mert így húzva(1016/1225) tud annyit kb mint egy 6970 alapórajelen, és pár driver óta megy a powerplay rendesen.
Ha nem kellene ráfizetnem a 6950-re akkor cserélném.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
CptMisi #17157 üzenetére
No időközben megjött a Gelid Icy rev2, amit be is üzemeltem.
A beüzemelési útmutató sajnálatos módon olyan szinten van elírva, hogy jó fél órát keresgettem a kártyán az útmutató által emlegetett VRM chipeket, amikre rá kellett volna applikálni pár hűtőbordát.
Miután nem találtam, akárhogy is kerestem jöttem rá, hogy ezek hülyék és az nvidia hasonló részéből copypaste módon került át a szöveg
Szóval a VRM-re rákerült a hosszú (C jelű) hűtőborda, meg a kártya elején lévő egyetlen kis elemre 1db a legkisebből. A memó chipek is megkapták a maguk bordáit.
Lényeg, hogy az elírás miatt nem kevés időmbe került a felszerelése
Hőfokokban jóval a gyári hűtés alatt van (Scythe Kama Panel legkisebb venti fordulatán), igaz a VRM hasonló hőfokkal bír mint előtte, tehát ide valóban "kicsi" a mellékelt borda.
A ventiket hallani sem lehet, de ha picit emelem a fordulatot, akkor megjön a hangjuk
-
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #17283 üzenetére
Hm akkor lehet az alaplap nem megfelelően osztja a cuflát nálad.
Nálam a 975/1250-hez már biztos kellene egy kis + fesz. De 950/1200-on még betonstabil így nem panaszkodom., ha már Sapphire-ék voltak ilyen kedvesek a PCB-ét úgy megtervezni a nonref kártyáinál, hogy ne lehessen szoftveresen feszültséget emelni. Így legalább biztos nem sütom meg a VGA-t. -
AtHoS
nagyúr
válasz
CptMisi #17157 üzenetére
Na holnap érkezik az Icy, előbb hívtak a boltból (biztos az éjszakás műszak
)
A házszellőzést jó hogy említed, bár most eléggé szét van dobva a gép nyár óta. Se az oldallapok, se az eleje nincs fenn a háznak, igaz a víz miatt a ventiket is elvariáltam, de majd odafigyelek, ha egyberakom a gépet. Remélem az eszemben lesz.
A VF3000-nek nagyobb a hőleadó felülete ezért hűt jobban, de a világító ventik elriasztottak tőle. A csendesség nálam is fő, tuning nem lesz így is gyárilag emelt órajeles az meg elég lesz egyelőre nekem.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
CptMisi #17134 üzenetére
Na basszus akkor jól elnéztem ezt a világítós venti dolgot
Egy Scythe kama panelem van, szóval Fanmate2 annyit nem jelent számomra pluszban, ráadásul van egy FanMate2 valahol a szekrény aljában elfekvőben is, ha jól emlékszem
No a világítós venti nálam sokat nyom a latban negatív irányba, tehát most már az Icy a nyerő
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
CptMisi #17141 üzenetére
Nézegettem, és igazából hogy a kártyám bírja a 850/4800 at nevetve...
Nem láttam, nem találtam annyira gyorsabbnak a 6950 es 6970 est a mostani 5870/5850 es videó kártyáknál.
Úgy gondolom hogy 2 darab 5850 es nevetve (850/4800) beéri a gtx 580 ast, nem csak a 6970 est.
Persze azok csak 1 Gpu...
De nem ájultam el tőlük. Sokat fogyasztanak... melegednek is már... és gtx 580 messze van még hogy beérjék...
Inkább csak nagyon drágák...tehát 20% al jobb a hd 6970 es durván... és 110 ezer ft...
az ész megáll -
AtHoS
nagyúr
válasz
CptMisi #17131 üzenetére
Ahha, közben én is rátaláltam csak előbb a Vision-t is betettem keresési szónak. Ezt elhagyva már jöttek is az érdemi találatok
A VRM hűtést miért extráztad meg? Nem volt elegendő a Icy-hoz kapott vagy a VRM-R4 már előzőleg is megvolt?
Vacillálok a Zalman VF3000a és az általad említett Gelid Icy rev2 között.
- a Gelid ára picit kedvezőbb + hardverkerből még a jövőhéten itt lehetne + pont
- Gelid venti a marketing szöveggel meggyőzött, tehát + pont
- most meg írod, hogy a VRM-en extra hűtő van nálad-pont bár még nem tudom miért
- a Gelid nv és ATI/AMD kártyákra is jó, tehát eladáskor kedvezőbb a lehetőség + pont
- a Gelid-en ledes ventik vannak, ami nem tudom, hogy állandóan világítanak-e vagy sem. Nálam az ilyen világító vackok alapból - pont
- a Fanmate2 a Zalman oldalára billenti a mérleget + pont
- a VRM borda a Zalmannál jóval nagyobbnak tűnik, így ez is + pont (nem kellene pl. VRM-R4-et beszerzni)
- Fanmate2 + nem kell extra VRM hűtés az árat jelentősen a Zalman irányába mozdítjaÖsszegezve jelenleg a Zalmant választanám.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
CptMisi #16608 üzenetére
A GTA4 el az a baj hogy maga a játék pcre elég nyersen lett át kódolva.
Nem nagyon foglalkozott vele erőteljesen a Rockstar csoportja...
Úgy hogy kíváncsi vagyok melyik gépen lehet megcsinálni 100% élvezhetőre a játékot!
Persze 5850 essel is szépen fut... de nem hogy már azért vettem anno 75é vga kártyát hogy Full Lowon gámázzak vele.... -
lamantin
tag
válasz
CptMisi #16459 üzenetére
szia, próbáld meg szerintem speedfan- nal, ha még nem próbáltad volna. Nálam is ez jelentett megoldást (egy GTX470-en, 3-pinnel, alaplapi csatlakozón). Idle 30%, max 70%, így a hőmérséklet 32°C és 65°C között van a terheltségtől függően. Ha 50°C fölé megy akkor rögtön felugrik 100%-ra a fordulatszám, de be lehet állítani, hogy alámérje a hőmérsékletet. Szerintem -20°C ideális. Így maximum 70°C-nál kapcsol fel teljes fordulatra.
Ventiszabályzóval is próbáltam, úgy idegesítő "motorhangja" lesz, nem ajánlom
.
-
Karex
senior tag
válasz
CptMisi #16455 üzenetére
Lényegében ez a két hsz. a lényeges: 1 2
2 gépben is próbáltam, az egyikben kevésbé, másikban többet hibázik. Egyéb komponensek külön-külön tesztelve nem vacakolnak, ezért gondoltam a vga-ra. De semmivel sem vagyok előrébb, és nem tudom, hogyan lehetne egyértelműen a kártyát magát, hardveresen "hibáztatni", és ne valami egyéb szoftveres körülményt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Path of Exile (ARPG)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest