- Milyen egeret válasszak?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #9695 üzenetére
Szerintem olyan nincs hogy túlterheli!
Hogyan??? Olyan renderelés alá teszi a gput hogy kinyiffan? Érdekes lenne! -
RI/OS
addikt
válasz
fsb1000 #9693 üzenetére
A patchelős módszerrel nekem müxik tökéletesen.
Kiterjesztett asztalt megcsináltad 800*600-ban?
Restartot nyomjál utána.
Control panel 3d settings utolsó menüjének kellene lennie a physx-nek.
De driver para is lehet amúgy. a 196.21-el megy jól az biztos.Szvsz szedjél le mindent driver cleanerrel és kezd el előröl.
196.21+physX driver,restart csökkentett mód patch, restart, kiterjesztett asztal, restart.
Így mennie kell. -
fsb1000
nagyúr
Kéne egy kis segítség PhysX-hez!
Beraktam a GTX285 az 5870 mellé.
A modosított NV drivert raktam fel, hogy apatch-el ne kelljen bajlódni.
CCC és NV is ment egyből. De nem volt physX fúl az NV panelonEzekután végigcsináltam a cikkben leírt folgokat (szürke képernyő+egyebek) ,imdem OK de az NV panelen még mindig nincs PhysX kapcsoló.
Ugye a 3D fülön kell lennie?
Ha nem megy újraprobálom a patchelős módszert is, csak olyan jó lett volna ezzel az egyszerübb módszerrel.
-
hehe23
tag
sziasztok.
megvettem a kicsikét, gigabyte 5850.
minden megy faszán, catalyst 10.3b van fenn, egyedül az arma 2 akad elég durván.
vkinek nincs erre ötlete? -
Sárpac
nagyúr
Kezdek megnyugodni!
10.3 nem kóser vissza is tettem a 10.2-őt itt nincs legalább fagyás legalábbis eddig nem jött elő. Crysis néhol szemetel pöttyözik de csak erdőben és csak AA mellett. Minden más gém ok. Aszem tegnap még az új stalker játék produkált furcsaságokat, de még semmilyen patch nincs fent. -
Goldmen75
őstag
MINDEN nem lehet tökéletes
Mondjuk nézzünk egy PS3-at, 1 platform, nincs varia, nincs húzás, nincs driver...ott minden úgy megy ahogy az oda van írva. Mi h...e PC-sek, meg buzulunk itt mindenféle moddingokkal, meg 1000 féle alkatrészekkel, driverekkel, aztán csodálkozunk hogy mindig van valami nyűg...
-
ndlx
aktív tag
válasz
Robi BALBOA #9678 üzenetére
a CRISYS hibázás:
nekem is van, már a 9... driverek óta, de csak egyetlen fa-típusnál. ott viszont mindig, minden driverrel, mindegy hogy húzva van-e a kártya vagy alapon megy. fehér pöttyök a textúrában. meg még egyszer volt valami barlangban...
viszont most a 10.3 óta a DIRT2 és CRISYS alatt is elkezdtek néha bizonyos textúrák villódzani gamma közben... valaki látott már hasonlót?
ez a 10.3 driver nem sokat javított eddig a dolgokon.
-
adatfalo
senior tag
Nah mostmár tuti, hogy valami driver bibi, utánanéztem ennek a black border-nek, hogy mások is tapasztalják e, és nagy általánosságban samsung monitor felhasználók. elvileg kellene, hogy legyen egy úgynevezett scaling optionsnak a hybrid részben (10.2 -10.3a) nál deee valahogy mégsincs ott.
Valaki nem tapasztalt ugyan ilyet? [link] ezt kéne megtalálnom, de nincs a CCC-ben. és így ha pl a metro2033mal játszom amit nem 1920-ban játszok, akkor lekicsinyíti a képet és fekete keretet tesz köré... nagyon idegesítő tud lenni. -
Goldmen75
őstag
Én is találtam már "hibát" a crysis-ban, még anno irtam is itt régen, a ház belső felének egyik fala szépen pöttyöződött...de semmi más
Még a nap se sütötte, hogy attól esetleg...de nem foglalkozom vele különösebben
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #9678 üzenetére
Szerintem úgy nem szoktak a játékok hibázni, hogy a texturák szélein fehér pixelek ragyognak fel.
De nekem mindegy, legyen a crysis a hibás. És az is csak 8xAA-ban, mert nyilván más a kód mint 2xAA-ban..... én nem értek hozzá!!!
Goldmen75: PhysX demo.
-
adatfalo
senior tag
Amióta felraktam a 10.3a-t azóta a nem full képernyőn indított alkalmazások középre vannak helyezve nem kinagyítva,ahogy normálisan kéne, visszaraktam a 10.3 at de ugyanígy maradt, hol lehetne ezt visszaállítani?
-
DroneZ^
őstag
létezik olyan h legujabb ati driverrel egy 5870 vga-val szétesnek a texturák Crysisben?
igy forgásnál csikozodik a kép, amint megállitom az egeret elmúlik.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Stukker1987 #9670 üzenetére
Szia!
Kösz a tájékoztatást.
Ventije mennyire hangos?
-
Stukker1987
senior tag
válasz
Televan74 #9667 üzenetére
Hali!
Én sem találtam anno egy tesztet sem,amikor megvettem
Saját tapasztalatból azt mondom h picivel melegebb,mint egy nem OC 5850.(2-4C)Az OC szerintem ez esetben kimerült egy light órajelemeléssel,semmi más különbség nincs.
Ha olyan árban tudsz venni mint egy mezei 5850-et(max 1-3k plusz) csak akkor jelentsen alternatívát....
Játékban jelent +FPS-t az órajelemelés,de nem lényegeses sokat.(2-8FPS)
-
fsb1000
nagyúr
A Settings/Profiles-ben alul van a 2D és 3D profil.
Ezekhez lehet hozzárendelni az 1,2...5 beállításokat.Azt ne kérdezd hogy lehet 100MHz-ra levinni, mert most nekem se sikerült, pedig MSI-m van amihez eleve adják ezt a progit.
Régebben valahogy feloldottam, a downclockot is. Nem emléxem már rá... -
s1ru2
aktív tag
válasz
fsb1000 #9665 üzenetére
Köszi a választ. Sajnos azt a 2D profilt nem találom, hol leheten létrehozni. Akármit csinálok 3D be menti el és úgy is fixálja. Feszt nem piszkáltam még, mert alapon néztem eddig 800ig és hiba nélkül ment. AMD GPU toolal is próbáltam, de ott ugyanez a helyzet. Beáll fix órajelre és annyi. BIOSba meg nem szívsen piszkálok bele, de ha az kell neki akkor lehet h sor kerül rá
-
Televan74
nagyúr
A Gigabyte 5850 OC tudna valaki linkelni egy tesztet?
-
s1ru2
aktív tag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy az elérhető-e valahogy, hogy ha megtuningolom a kártyát akkor visszavegye magát 157/300 ra, ha éppen nem kell. Gigabyte 5850-em van, és ugye ahhoz MSI afterburnerben cfg-jét kell kicsit megbuherálni. De bármit állítok be ott arra az órajelre fixálja magát, aztán kész. Kell hozzá új BIOS készítenem, hogy rendesen működjön ez a visszavevős fícsör ? Az összes mostani órajellel: 157/300, 400/900, 550/900, 550/1000, 725/1000 Vagy esetleg van valami más módszer is ?
-
fsb1000
nagyúr
Szerintem egy egészséges kártya esetén a legerősebb játék beállítással sem szabad tapasztalni megjelenítési hibát, vagy fagyást.
Ha nálatok hibádzik a Crysis alapórajelen, akkor nálam 8xAA-val miért nem (1920x Ultra)
Persze lehet a játékra fogni..... vagy elfogadni, hogy ez nem hiba hanem ficsör. -
Kirtam
tag
Valaki akinek ez a hybrid grafikuskártya megoldás van próbálta már az új nvidia physix demót?
Nvidia.com-ról le lehet tölteni.
Csak kíváncsi vagyok, hogy működik-e.
Vagy ehhez mindenképp fermi kell?
-
Sárpac
nagyúr
Nah a crysis és a warhead is tökéletes lesz ha nincs AA beállítva semmi textúra hiba se pöttyözés.
Nem értem, driverben viszont hiába állítok nem megy rá AA. -
CptMisi
őstag
-
válasz
Robi BALBOA #9643 üzenetére
Ahhoz milyen progit javasolsz? (mem teszthez)
-
Dex_5
csendes tag
Sziasztok!
Ha valaki Eyefinity rendszert szeretne kiépíteni a 5850/5870- kártyájával, akkor nálam eladó egy Dell P2210-es DisplayPort-os monitor harmadik monitornak. Monitor hírdetése itt.
Üdv
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #9643 üzenetére
De ha visszaveszem az órajelet akkor is csinálja...
-
g@bo
nagyúr
asus 5850 52800+áfáért elfogadható vétel?
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
adamssss #9634 üzenetére
Én azért a helyedben nyomnák neki egy MemTest-et!
(biztos ami tuti alapon
)
Sárpac: Na ügye, hogy csak az a fránya Crysis ilyen mocsok
, szerintem neked azért "hibázik, pöttyözik" többet a karid a crysisban mint pl nekem, mert neked ahogy írtad a gyári feszed is csak 1,1v az 1,162v helyett, úgyhogy szerintem a karid jó csak kellene rá írnod egy bioszt amiben a feszt beállítod 1,162v-ra és még a gpu-t is felnyomhatod ilyen fesz mellett 920-950-re.
-
Sárpac
nagyúr
Valaki megtenné hogy megnézi az új gpu-z 0.4-el hogy a hd5870-ese idle illetve load fesze mennyi? THX!
-
Giot
addikt
válasz
BullKoxa #9629 üzenetére
Elég full HD-ra is az 5850 sokat nézegettem mielőtt megvettem. De te tudod tény hogy 5870 jobb lenne. Igaz tudja hozni az 5850 az 5870 teljesítményét tuningal, de eddig nem éreztem szükségét hogy játék közben is az emelt órajeleken használjam. Az más hogy az 5870-ben is van még + kakó bőven. A pénztárca dönt.
Az ne felejtsd el hogy ha a 22" monitor azonos felbontáson ketyeg (jelen esetben 1920X1080) mint a 24" akkor ugyanakkora terhelést fog jelenteni mivel ugyanannyi pixelre kell a kártyának számolni csak a 24" esetében nagyobb a pixelek közti távolság.
Végül is ha biztosra akarsz menni (vagy túl akarod biztosítani) akkor 22" 1680X1050 felbontás, ezzel nem lehet gond.
Nem tudom a másik problémádra a választ nem használom a tv-vel.(#9631) Sárpac: lehet megoldódik a dolog?
-
Babilla
csendes tag
Üdv!
Most terveznék venni 5850-es kártyát, de a fórum elején olvastam egy hozzászólást, Runner_fxr-ét, ami elbizonytalanított...
Ha van egy játék, amelyikhez dx 9.0c kell mondjuk, akkor az lehet hogy lassabban fog futni egy ilyen dx11-et támogató videókarin??? Ez nem akarom elhinni!! (Command and Conquer sorozatról lenne szó például) Ez tényleg így lenne...2. " 2 X 75Watt 6-pin PCI Express power connector is required." ez van a Sapphire oldalán az 5850-es alatt.
Nézegetve a tápokat, ahol ezt olvasom az megfelel majd neki? (tápcsati szempontjából)
- " PCI-Express Connector 6PIN, 6+2PIN "Köszi előre is!
-
válasz
Robi BALBOA #9624 üzenetére
Igen tudom h a tuning miatti csíkozás nem mérvadó... Engem inkább csak kékhalál idegesít. A proci húzva van, a ram pedig 1066-on megy 5-5-5-15-be 2.2 -on. Ez a ref szal nem hiszem h ez lenne a baja. Amúgy régen is ment minden gond nélkül. Az op pedig szűz.
De azért köszi a tanácsokat. -
petrelli86
aktív tag
sziasztok
lenne egy kellemetlen problémám az új 10.3-as catalyst-al, feltelepítem, minden rendben lezajlik, gépet újraindítom, catalyst szerint minden rendben, de ha vmit elindítanék direct3d-re hivatkozva else indul. Mi lehet a baj? ha törlöm a catalyst-ot a win7 driverével simán működik hibamentesen..
a kártyám Asus 5850 1gb, oprendszerem: win7 64bit -
BullKoxa
őstag
Akkor elég a 22"-s is nekem.Mert a mostanin is ami 20" azon is szoktam az ikonokat kicsinyíteni.Meg a karit is nézem mert szerintem ez a 5850 nem annyira erős HD-re,de lehet tévedek.Köszi a sok segítséget!!Még egyvalamiben nem tudnál segíteni hogy a tévén (HD)Mért nem teljes képernyős a játék(oldalt fekete csík),és hogy mért nincsen hang sem a tévén(Hdmi kábellel van összekötve)?
Gaboo007 : Próbáltam már,de akkor is oldalt ott van a keskeny kb 2cm fekete csík.Látom hogy állítja a képet ha húzom a csuszkát.Most meg csak a tévére van kötve a gép!Tesztelem egy kicsit az FPS érdekel.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
adamssss #9623 üzenetére
Ezek a memók 1250-re vannak hitelesítve és gyárilag is csak 1200-on mennek és ha te azzal vissza viszed, hogy nem viszi az xxx órajelet tuningolva akkor úgy körberöhögnek, hogy besz.rsz!
A kékhalál már más téma(nem vga hibára utal), ezek a vga-k inkább csíkozni szoktak, amúgy a konfigod is tuningolva van esetleg mindent vegyél vissza alapra és úgy próbáld meg, a ramjaidat is teszteld le és nem tudom az oprendszered előéletét, szűz win lett rakva az új karinak vagy nem, ha nem akkor érdemes azt is kipróbálni, hogy új wint raksz fel a karinak. -
Ma megemeltem a memória órajelét 1200-ról 1300-ra és amint betöltött és elkezdődött a 3dmarkban a canyon flight egyből szürke csíkos képernyő és fagyás. Szerintetek gariztassam? Azért ez nem normális és az sem, hogy minden bekapcsnál min 1x kékhalál... Bár érdekes fumark közben nem fagyot csak párszor bevillogot..
-
Giot
addikt
válasz
BullKoxa #9609 üzenetére
Az van hogy szerintem (de ezzel nem mindenki ért egyet
) játékokhoz tökéletes a FullHD 22"-on. De mivel 22"-ra 1920x1080 pixel jut elég kicsik az ikonok meg hasonlók engem nem zavar, de valakit igen! Ha 24"-ra jut 1920X1080 pixel más a dolog van akinek jobban bejön (nagyobb ikonok meg nem kell állítgatni a wint. mondjuk én nem állítottam rajta semmit így is jó, meg nagyobb játék élmény) Igaz drágább! De ha csak azt nézzük hogy könyebb dolga legyen a vidkarinak akkor 22" 1680X1050 az is jó!
-
kasa85
őstag
Szia.A 197.25 leteszteltem amit megadtál oldalt a Physx FluidMark Version:1.1.1-teszt progi segítségével: kb 30-50%-ik megy utána a teszt elszáll és a stabil ,ami 20FPSlenne átlagban ,le esik 2-3FPS re a Physx teljesen lekapcsol(elszáll).Próbáltam Patch-elni,de az sem tökéletes ott is ugyanazt csinálja egyenlőre maradok a jól bevált 169.21-nél.
-
zolo96
tag
Sziasztok.
Szeretnék érdeklődni afelől, hogy a profilomban lévő gépbe elmenne e egy 5850-es kari? -
BullKoxa
őstag
Lenne egy kérdésem most vettem egy full HD-s tévét (ilyet),de nem tudom megycsinálni hogy oldalt ne legyen fekete csík.Azaz nem teljes képernyős.10.3 Driver van fent,és azt meglehet csinálni hogy csak a játékok induljanak el a tévén?
-
kasa85
őstag
Hali.Nos az exe-jét átírtam sajna nem jártam vele sikerrel
Ha nincs benne physx akkor felesleges vele szenvednem inkább letiltom azt a csuda magot
Ha tuningolom a GT220-at ami neked is,van physx-számítások alatt lesz érezhető különbség a tuning hatására?Mert látom te is toltál az órajeleken egy kicsit,nekem jelenleg minden alapon van.Esetleg,ha nincs fizika alatt különbség meg próbálom eltüntetni az asztalról a 2-es megjelenítő képernyőt a GT220 nak megadottat,ahogy a fórumodon le van írva hátha segít a game alatt.
-
ffodi
veterán
válasz
fsb1000 #9597 üzenetére
A batmanben van bench, a metro-ban nincs. A Dark void bench meg nem igazán jó, mert csak Low Physx-et tud. Csak a full verzió tud low-nál magasabbat. Ha felrakod a Dark void benchet, akkor az felrak egy ilyet: Nvidia Physx game software 2.8.1(nem biztos, hogy teljesen ez a neve) Azt le kell szedni, és a legújabb Physx-drivert vissza, mert különben nem megy a Hybrid. Metroból és dark voidból nincs demo, a Batman Demo-ban meg azthiszem nincs bench.
Sárpac:
Akkor ez kapufa. Majd talán a következő afterburner támogatja a Vaporx-et is.Gaboo007:
9600GT/9800GT/GT240/GTS250-nek elégnek kell lennie. Nekem a GT220 is bőven elég az 5870 mellett. -
szebibalu
csendes tag
Sziasztok! Ment a játék minden jól müködött, de meghalt a videókártyám. egy nvidiról atiradeonra cserélüdött le. pontosabban egy 8800 gt-ről egy 5570-es re És most egyszerüen nem indul el. a Diretx-et is újra felraktam, a supremmet meg teljesen újra, de az sem megy!
Nem tudjuk mi lehet a baja. És a legfrisseb drivert is leszedtem. Szinte mindent kiprbóáltam már.
Más játékok futnak kivéve a supreem commander 2-őt. próbáltam kompatibilitást is. Hibának azt írja ki hogy:Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: BF2142.exe
Application Version: 0.0.0.0
Application Timestamp: 4833ed6d
Fault Module Name: RendDX9.dll
Fault Module Version: 0.0.0.0
Fault Module Timestamp: 48164122
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 0000a22a
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
Locale ID: 1038
Additional Information 1: 27fc
Additional Information 2: fd9e4236c670e75d9e27607acc8d8ba9
Additional Information 3: b234
Additional Information 4: 87dd745687d69fa331dc7fa08cb79b01 -
maflame
aktív tag
válasz
Sz.Miki #9592 üzenetére
Nekem nem tűnt fel. Afterburner-t használok, ventikezelés autón, ugyanúgy 21%-on megy alapon. Játék közben lehet, hogy töbet engedi pörögni? Ha játszom, nem nagyon figyelek a hangjára, nem tűnt fel ilyesmi.
Tegnap tesztelgettem kicsit Heaven-nel és néztem közben a hőfokokat, arra emlékszem, hogy a venti max 47%-ig ment fel. Lehet, hogy eddig nem ment fel ilyen magasra? ..most bizonytalan vagyok, van ehhez köze a drivernek vagy ezt csak az afterb. intézi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest