Új hozzászólás Aktív témák
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Impair1980 #31863 üzenetére
Szia,
Ennyi pénzért már láttam fent 7770-et(néha látni 7790-et is ennyiért), jobban megéri, mert újabb, kevesebbet fogyaszt és van még hozzá friss driver.
Az 5 és 6000-es szériához már nem jön új driver, legacy státuszban van. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
X Factor #25392 üzenetére
Már én is rég le akartam cserélni a cuccot, de annyira a szívemhez nőtt ez a gép, hogy az leírhatatlan, pedig szeretek bütykölni meg cserélgetni tesztelgetni.
Szerintem ezt a gépet már el sem adom, megtartom majd tartalék gépnek.(#25387)DroiDMester: Igényes cuccok
, mondjuk a laphoz jobban illene egy Q9550, de nagyon drágán adják, így nem éri meg a váltás.
(#25410)Tommee: Elég kis felbontáson tolod a géped képességihez képest.
A Q8000-es széria tényleg nem sikerült igazán jól, mert nem lehetett igazán tuningolni(persze vannak kivételek) és eléggé meg volt csonkítva. Ami életképes a Qudokból az a G0-ás Q6000-es széria és a Q9000-es széria ebből is az E0 széria az igazi.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
dangerzone #25356 üzenetére
Elég jól küldi az a sz@r Q6600
, azért már 3,6ghz-en van benne szufla rendesen.
-
Robi BALBOA
őstag
Jó lesz a Q6600 csak fel kell nyomnia 3,4ghz-re(vagy amedig megy értelmes feszel), ennyit nagy valószínűséggel vinni fog. A memóriáknak is kell menniük vagy 1100-on cl5-ben, hogy a proci normális teljesítményt tudjon nyújtani, nem elég 800-on járatni őket.
Nekem is volt 5870-em és a legtöbb gaméban, nem sok különbség volt a 3ghz és a 3,4ghz között, de azért néhol nem árthat az a kis plusz.
A Dirt2 5870-el 3,4ghz-en FullHD-ban minden maxon adott átlag 76-78fps-t, a minimum 45-50fps volt, tuningolva egy kicsit a karit + 5-7fps(ezek az eredmények a beépített Benchmark-ban voltak), játék közben volt, hogy a minimum fps nem ment 55 alá és az átlag is 80-85fps körül volt, úgyhogy szerintem 1280*1024-ben is játszható sebességet tud majd produkálni.
1280*1024-es felbontáson fel kell nyomni mindent maxra, hogy minnél jobban a vga legyen terhelve, az újabbnál újabb gamék majd idővel ezen a felbontáson is ki fognak fogni az 5870-en. -
Robi BALBOA
őstag
Írd le milyen cuccokból áll a géped.
Előtte ment rendesen más vga-val a gép?
Tuningolva volt van valami a gépben, proci/ram?Vidd el a vga-t is kipróbálni, hogy tuti legyen, hogy az is jó-e.
Nekem úgy tűnik minha a lapod döglött volna meg(feltehetően a HKC táp miatt), szerintem vidd el haverodhoz az egész gépet és minden alkatrészt külön próbáljatok ki, lapot/ramot/vga-t/procit stb... -
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
LucifeI2 #16210 üzenetére
Ez a hiba még a legelső daraboknál volt, de ott is inkább a Gigabyte kariknál.
Annyi a hiba, hogy beleér a venti a műanyag burkolatba, ezt csak kókányolással lehet megoldani vagy még úgy sem ha a venti tengelye kopott meg, de az othoni buher ügye gari vesztéssel jár.
Vagy vidd vissza ha van még rá gari vagy ha már nincsen gari akkor egy új hűtőt kell ra pakolni, én tudok is egyet Zalman VF3000 ez nem olcsó, de rendkívül jó hatásfokú és szép hűtő. -
Robi BALBOA
őstag
Ha lenne egy olyan mód ami tényleg működne és nem lenne erőforrás igényes akkor azt azért el tudnám viselni én is.
Eddig is voltak olyan élsimítási módok amiket rálehetett erőltetni különböző gamékra, ennek az új féle MLAA-nak csak annyi lehet az előnye, hogy nem annyira erőforrás igényes.
-
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
Bizony, hogy nem úgy gondoltam, majd bacsis tudja hogyan kell higítani a fagyállót
, ha vesz karit bacsi akkor remélem csinál egy jó kis cikket, Fagyálló vs Cypress!?
(#15762)bacsis: "full cover blokkot tervezek rá" Csak olyat próbáljál meg szerezni amiben a vrm-ek felett is kering a víz(akarom mondani a fagyálló
), és ja jó kis refnyákosat szerezzél az a tuti, fesz állítás szempontjából is és hűtés kompatibilitás szempontjából is.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
bacsis #15754 üzenetére
Ha fagyállóval le tudod vinni a hőfokot majd 10-20 fokra akkor szerintem még az 1100+ is meglehet simán, feszt én csak 1,35v-ig nyomnám max (még fagyállóval is), sima vízzel is menni fog 1030-1050 körül 1,2-1,275v-al, vízzel szeintem az 1,3v is elmegy 24/7-re persze ha a vrm-eket megtudod rendesen hűteni, mert ügye a gpu lehűtése és a vrm-ek lehűtése két külön dolog, de ismerve téged megoldod a dolgot.
-
-
Robi BALBOA
őstag
Szia!
Olvastam, hogy problémád van a 5850-es kariddal, a gép tuningolva produlálja a jelenséget vagy tök alapon is csinálja?
A tápodon mennyi 12v-os ág van, áganként mennyi ampert képes leadni és hogyan vannak elosztva az ágak?
Az alaplapra a kiegészítő 12v-os 8pines tápcsati rá van dugva? -
Robi BALBOA
őstag
Köszi!
Nem is gondoltam volna, hogy valaha azt megcsinálják, hogy CF lapban menjen az SLI.(#15436)Cybertrone :
(#15437)CptMisi :Hát igen egy kicsit hamar adtam el, féltem egy kicsit, mert a GTX460 elég jól sikerült és ha mondom kijön az NV egy teljes értékű gf104-el netalántán a mem vezérlőt is helyre rakják akkor mondom igenhogycsak jó teljesítménye lesz és akkor a kariknak fog zuhanni az ára mint a fene, de nem jött még ki a fullos gf104(szerintem lehet pont a mem vezérlő miatt, mert a 460-at is fogja a "kicsi" mem sávszél akkor a fullos gf104-et meg még jobban fogná és ezért lehet csak akkor adják ki ha a mem vezérlő is jó lesz, így leválthatják a mostani 470-et is,mert teljesítményben kb ott lenne, tuningolva meg még.....
.
-
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
Nálam ez a játszás dolog hullámzó, volt amikor tényleg alig játszottam (buli+haverok+pia+....
) és aztán megint rákaptam a gémelésre, nálam ez soha nem fog elmúlni, mindig hajt a kíváncsiság, de ez érthető is, mert már vagy 7 éves korom óta gépezek!
Ez az integráció nem lenne rossz dolog csak ne a felső és csúcs kategóriában akarják ezt eljátszani, ezt inkább alsó és közép kategóriás cuccoknál és mobil dolgoknál kellene erőltetni. -
Robi BALBOA
őstag
Na ügye hogy ügye a cmos clear csak egy dolog, a tuti az, hogy elem ki és 1 perces áramtalanítás!
Örülök, hogy minden rendben van a gépeddel!(#15364)ricsi99: Pedig a dual bios-nál pont nem kellene ilyennek előfordulnia, de ügye a számítógépek mindíg tartogatnak meglepetéseket!
-
Robi BALBOA
őstag
Szerintem elsőnek egy CMOS reset + elem ki elem be, áramtalanítsad egy kis időre a gépet(1 percre), ha ez nemsegít akkor mindet húzgáljál szét (próbáld ki úgy is, hogy nincsen rádugva semmilyen meghajtó semmi "hdd, dvd, bill, egér" csak a monitor) aztán dugd össze újra, ha ez sem segít akkor vedd ki a memóriákat és tedd be külön külön őket mindíg más-más foglalatba, egy táp próba sem ártana, ezeket próbáld meg elsőre aztán szedd csak ki a procit és ha az sem segít akkor én a lapot elvinném valahova kipróbálni, mert akkor gyanúsan az a hunyó!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
ricsi99 #15346 üzenetére
Itt van amiről beszéltem, hogy hogyan kell beállítgatni a CCC-n belül a dolgokat:
Ha a fenti képeken bejelölt dolgokat úgy beállítottad ahogy ott volt akkor a játékon belül tudod ezentúl állítani az élsimítás mértékét, a játékba beépített élsimítás álltalában jó(legjobb), de van egy-két kivétel(pl: metro2033 nekem ezekkel a beállításokkal is homályos maradt, peidg a játékon belül adtam neki élsimítást).
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
ricsi99 #15341 üzenetére
Én azt mondom, hogy gaméra elég egy megrántott Quad is nem kell itt semmiféle i5 meg i7, persze ha benchel az ember akkor már elkél a megrántott i7.
Nem azért mosódott a kép szűrővel, mert crt-d van, hanem mert nem sima box-ra van állítva hanem mondjuk edge detect anti-aliasing-ra vagy még az MSAA is SSAA-ra (Super-sampling Anti-aliasing) van állítva, legjobb ha a ccc-ben az AA box-ra van állítva és az érték (2x,4x,8x) pedig alkalmazás vezéreltre, az adaptíve anti-aliasingot meg MSAA-ra kell tenni.
Nekem így volt beállítva és mindenhol gyönyörű volt a kép, ha beállítottam 8x AA-t a gaméban (L4D,L4D2) akkor gyönyörű élmentes volt a kép miközben éles és részletgazdag maradt, de ha rányomtam mondjuk az edge detectet vagy narrow tended AA-t akkor már olyan homályos volt a kép mint az állat, ugyan ezt csinálta a SSAA-is ha meg együtt használtam akkor rettenetes volt a kép. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
cyberkind #15339 üzenetére
Ameddig jól skálázódik nincsenek bugok nem fogyaszt sokat addig nincsen vele gondom, de ügye ezek a gondok mindig fennálhatnak ha 2gpu-ról beszélünk, ezért én inkább 1 gpu-val rendelkező karikat részeítem előnyben, de ha kapnák nagyonjó áron 5970-et vagy majd 6970-et akkor azért elgondolkodnák rajta, hogy legyen-e 2 gpus karim vagy ne.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Cybertrone #15336 üzenetére
Hát a 5850 CF tutira vinné már eléggé szépen, csak ügye a 2gpu, én ezért várok inkább a 6870-re, nekem 1gpu kell, de az legyen bika.
-
Robi BALBOA
őstag
Hát ez nem rossz, főleg ha csak 3k-ba volt.
Mostmár, hogy mindenhol 40+fps-ed van így teljesen zökkenő mentes lehet.(#15332)Traky: Hát szerintem a 3840*1024 nem éppen alacsony felbontás, a FullHD kétszerese "csak"!
Ilyen felbontás mellé minimum kell a 5870, de én inkább egy 5970-et újítanák be vagy megvárnám a 6870-et. -
Robi BALBOA
őstag
Na erre kíváncsi vagyok, hogy mennyivel hoz többet gamék alatt mint a GT220, jó lenne egy kis összehasonlító teszt mondjuk ezzel a 3 szereplővel GT220/GT240/GST250(9800gtx).
(#15312)SzlobiG: Na ugye mondtam én, hogy ez lesz
, amúgy a 1,15v az a VDDCI-nek megy, mert a ram ügye 1,5v-on megy ha jól tudom.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
SzlobiG #15299 üzenetére
A ramot próbáld 1250-en elvileg annyira vannak hitelesítve, annyit tuti mennie kell, persze ha feszt is annyit kap mint amennyit a hitelesítéshez használt a samsung.
4 gigán az a proci elég lesz még vagy 3-4 évig az tuti.
Amúgy jó kis géped van, de a lényeg, hogy G.Skill ramjaid vannak! -
Robi BALBOA
őstag
válasz
SzlobiG #15279 üzenetére
Nagyon örülök, hogy megoldódott a gondod, nem hittem volna, hogy a te tápodnál nagyon jelentene ez a ág rendezés dolog valamit, mert nálad a leggyengébb ág is 20A-es, de a lényeg, hogy így jó lett!
(nekem 16A-osak az ágak így fokozottan oda kell figyelnem a szétosztásukra)
Ha 46 percig furmark és 52fok a max nem rossz, ha ennyit ment akkor már nagy valószínűséggel máshol is stabil lesz. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
mandju #15262 üzenetére
Hát elhiszem, hogy nem hagy nyugodni engem is majdnem megölt az ideg amikor a 10.4-es driver után bevezették azt a hülyeséget, hogy ha tuningol az ember akkor nicsen rendes PowerPlay, én ezért használtam mindíg 10.3a driver és nagyon jó volt, szerintem ez volt a legjobb driver a 10.7-ig, a 10.8-at már nem próbáltam.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
mandju #15255 üzenetére
Hát ha NV kari után csak betetted az új Ait karit akkor nem kell azon meghökkenni, hogy nincsen minden rendben, ugyanezt eljátsza a Ati-ról NV-re cserénél is a Oprendszer, új karinál új win aztán tuti nem lesz gondod, nem kell mindent az Ati driverekre fogni, én úgy tettem be a gépbe annó az új 5870-et, hogy szűz win7 volt a gépen és semmilyen driver gondom nem volt, rendesen ment a PowerPlay stb.....
Tudom milyen az amikor újra kell rakni a win-t, nem tart olyan sokáig, de mégsincs a francnak se kedve újra rakni, most nekem is csinál néha hülyeségeket, hogy leváltottam a 5870-et egy 9800GTX+-re és nemraktam újra a win-t(mert lusta voltam
).
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
SzlobiG #15251 üzenetére
És ha a procinak adsz egy csipetnyivel több feszt az nem segít, én arra gyanakodtam, hogy ha nagyon határra húzom a procit akkor az erős vga úgy megterheli a tápnak az adott ágát, hogy a proci instabil lesz tőle, ezt nagyából igazolta is az, hogy a proci egy adott órajelen simán ment, bármivel letesztehettem Prime95 vagy ITB, de stabil volt, de ha közben a vgat elkezdtem terhelni a proci egy rövid idő múlva behibázott, aztán adtam egy kicsit többet a procinak és úgy már bírta a vga-val való teszt partit
.
-
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
tom_tol #15217 üzenetére
A gpu-nak az 1,2v az oké, de a memóriának kicsit sok a 1,65v, ez a samsung álltal kiadott specifikációból van: 1.5V ± 0.045V, én tuti nem feszelném a ramot, amúgy az asus meddig tesztelte vajon ezen a feszen?, tuti nem hónapokig vagy évekig, de az adott usernél akár éveket is ki kell bírnia.
-
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
SzlobiG #15207 üzenetére
Jó hűtés mellett még 1,3v-ot is simán elvisel a kari hosszú távon, az tuti, hogy 1,4v fölött már rohamosan csökken az élettartam.
A memóriát én meg nem szenvedtetném a gyári specifikációk felett (5870 esetében a samu ramok 1250-re vannak hitelesítve, szerintem ez a 5970-nél is így van), de főleg nem feszelném, mert azzal a pár mhz-el nem nagyon leszel előbbre, max tesztben hoz valamit, de gamék közben tuti nem nagyon veszed észre a tuningolt mem álltal előidézett teljesítmény növekedést. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Cybertrone #15135 üzenetére
1: Hát igen az ár az sokat számít, persze ha lesz 1gb-os 100k-ért meg 2gb-os 140k-ért akkor egyértelmű a dolog, de ha "csak" 15-20k különbség lenne a kettő között akkor már megfontolandó lenne a dolog.
2: Pár fps FullHD-ben a MAI gamékkal, de jönnek olyan címek ahova elég gyanúsan nem lesz elég az 1gb vram(nem árt a jövőre is gondolni), de ne legyen igazam, akik meg egy ilyen kaliberű vga-val FullHD alatt tolják azok vagy a retenetes nagy fps-re hajtanak vagy nem jutott már jobb monitorra vagy egyszerűen nem komplett az ürge
3: A fogyasztás szerintem nem nőne drasztikusan a + 1gb vram-tól, mivel ott van a Powerplay ami 2d-ben nagyon vissza veszi az órajeleket, így 2d-ben ugyanúgy hűvös maradna a kari 3d-ben meg az a +10-15w nem hinném, hogy nagy gondot okozna.
4: Egy abszolút csúcs vga-ra meg szerintem mindenféleképpen illene GPUnként 2gb vramot rakni. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #15122 üzenetére
Nekem nagyon gyamús, hogy nem 80k lesz az új 6800-as széria, még a 6850 is drágább lesz!
Más: Remélem, hogy egyből 2gb rammal adják ki a 6800-as karikat (legalábbis a 6870-et), nem úgy mint a 5800-as karik esetében, hogy fél évvel később jelentek meg a 2gb-os karik azok is méreg drágán.
Szerintem lassan a felső és csúcs kategóriában már alapnak kell lennie a gpunkénti 2gb ramnak.(#15124)Dark KillerX: A Crysis benchben a minimum 30fps az odaver rendesen az tuti!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Gerisz #14951 üzenetére
Hát ha nem 28nm-en fog jönni a 6-os széria akkor olyan nagy teljesítmény növekedésre nem nagyon lehet számítani, de azért kíváncsian várom.
(#14952)cyberkind : Nem szál ki csak nem ATI néven fog futni.
(#14960)Atom_Anti: Szerintem nem rosz, mert ha jól rémlik akkor a 5870 alapon 8000pontot csinál azért a 12000 az már +50% ami nagyon jó!
-
Robi BALBOA
őstag
Olvastam a híreket amennyire tudtam így nyaralás (dorbézolás
) alatt, hát sajnálom az ATI márkanevet, már pedig kezdett felfutni, már nem csak azt hallotta az ember, hogy "dzsíforsz", de ők tudják, szerintem marketing szempontból pont az 5-ös széria sikere után ezt meglépni, hát szerintem eléggé hülye húzás.
Csak a 7xxx széria érkezik majd 28nm-en?!Akkor lehet maradni fog a 5-ös széria főleg ha jóval olcsóbb lesz mint a 6-os széria.
-
Robi BALBOA
őstag
Hy All!
Hát sajnos megváltam szeretett Asus 5870-es karimtól, eddig ez az a kari ami után a legjobban fáj a szívem, mondhatni egy tökéletes széria ez a 5-ös széria, abból is a 5850/70 ami tényleg 100%-osra sikeredett.
Most vettem egy Palit 9800GTX+ Sonic Edition karit ezzel tengődöm míg meg nem jelenik a 6-os széria aztán megy PhysX kairnak, ha nem jól sikerül a 6-os széria akkor tutira váltok vissza 5870-re vagy 5970-re.Amúgy a 10.8-as catában működik a powerplay tuning mellett vagy az új 6-os szériát is majd a jól bevált 10.3a driverrel kell használnom?
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
André77 #14537 üzenetére
Hát ez nem jó jel, memória hibára utal, azért próbálj meg egy másik drivert pl:10.3a, de nem hinném , hogy ez segítene, gari van rá, ha igen akkor semmi gond, de ha nincsen akkor morzsolgathatod a kezed, mert ezen nem nagyon lehet segíteni(max a sütés segíthet [link]
), mondjuk egy-két kolléga foglalkozik gariztatással ők lehet tudnak segíteni ha nincsen garid.
-
Robi BALBOA
őstag
Na kipróbáltam ezt a csuda 10.7-es drivert, de nekem a Cod6 nem igazán lett gyorsabb a 10.3a drever után és idegesített ez az állandó kapcsolgatás az Afternburner-ben, hogy legyen powerplay így ment vissza a jó öreg 10.3a driver!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Sárpac #14185 üzenetére
Nekem napközben (tetőtéri szoba "szauna") 30-31fok a szobában, de ez olyan mint amikor van kint 36-37fok, a kari idle 45-47fok körül van 20%-os venti mellett(50fok-ig 20%-ra van belőve) játékkok alatt pedig 70-77fok game függő, FurMark is megáll 80-81fok körül, persze mindez saját venti profillal, ami még éppen elviselhető, de hűt is rendesen.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Sárpac #14119 üzenetére
Hát kíváncsi lenné én is, hogy ez a cypress lapka mennyivel tudna többet mondjuk 6-7ghz-es ddr5-el.
A 6700-as széria lesz a 5800-as széria feltupírozott változata változatlanul 40nm-en és a 6800-as széria már elvileg 28nm-en fog jönni, én eddig így hallottam, személy szerint én már csak 28nm-es karira váltok ha váltok majd. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
jozsef m. #14115 üzenetére
Nem is gondoltam, hogy ilyen kraft van a kis 5870-es karikban, FullHD-ben még 8xaa mellett is elég az 1gb-os kari, nekem a Crysis-ban a 2x 4x és 8x-os AA között (FullHD-ben) átlag fps-t nézve max csak 5-6 fps különbség van, ennek ellenére én csak 2x AA-t használok mert a 4x, de főleg a 8x AA már nagyon homályosítja a képet(nem a kari hibája, hanem a geméban nem a leg jobb az AA és az AF sem működik a legjobban, de ez ügye a CryEngine motor hibája).
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #14023 üzenetére
Diplomaosztó
(ja már ideje 25 évesen befejezni a tanulást, mondjuk még Msc-re el akarok menni, meg akarom valahogy csípni a 30-at úgy, hogy közben tanulok még!
)
(#14024)Sárpac: Nekem az AC túl ormótlan, nem dizájnos nem az t tükrözi, hogy szép és jó hanem olyan oroszos, "nagy" "ronda" és "jó" ja és "drága"(mondjuk ez már nam annyira oroszos)
.
Nézétek csak ez[link] mennyibe kerül, szerintem valahogy rá lehetne fabrikálni egy 5850 vagy 5870-es karira és tuti meghűtené!
-
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Baga1983 #13888 üzenetére
Mind a 3 slot 16x-os csak, de ha a forrasztásokat megnézed akkor látod, hogy a kék 16x-os valóban a piros 8x-os és az utolsó piros slot már csak 4x-es, akár mit állítasz a bioszban csak a kék slotban fog menni a karid 16x-os sebességgel, CrossFire meg fog menni 8x-8x-ban ha az egyik karit a kék slotba teszed a másikat pedig az alatta lévő piros slotba, a 4x-es slotnak annyi értelmét látom, hogy ha van fizikára egy pl:GT220-as karid akkor azt beteszed az utolsó 4x-es piros slotba és így (valószínűleg) a kék slot 16x-os sebességgel fog menni, de ha a fizika karit a 8x-os piros slotba raknád akkor a kék slotban lévő (5850) karid is csak 8x-os sebességgel menne, úgyhogy jó lap ez csak ha azt akarod, hogy 16x-os sebbességgel menjen a karid akkor rakd a kék slotba és szerezzél be egy másik hűtést.
-
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #13824 üzenetére
Ja, egy jó 1100-1200-as ddr2 memória még bőven megállja a helyét a ddr3-al szemben!
Új lapt én sem vennék a helyében meg ramot sem csakis használtam aránylag olcsón, persze csak abban az esetben ha előtte leteszteltem és tutira megszűntetné a hibát.(#13823)kasa85 : Én még decemberben vettem a rambazárban 24k-ért újonan, nagyon jó vétel volt, többet nem veszek más márkájú memóriát az tuti!
(A régi rammal 800-on stabil volt, de érezhetően lomha a gép, ha tuningoltam egy kicsit is már csinált hülyeségeket, ezzel meg úgy megy még 1200 fölött is(kis feszen 2,05-2,1v, nem kell neki 2,3-2,4v), hogy az nem igaz, el sem hitem, hogy milyen szépen viszi, pedig megfordult a fejemben az is, hogy a lap nem komálja a gyors memókat, de mint kiderült nagyon is szereti, már csak egy 4-4,2ghz-en futó Q9550 kellene és tuti nem lenne cpu limit.(mondjuk ezzel a procival is nagyon elégedett vagyok) -
Robi BALBOA
őstag
válasz
kasa85 #13817 üzenetére
Lapot cseréljél(kérjél kölcsön tesztelésre) az lenne a legfontosabb és azt is próbáld ki a te ramoddal és kölcsön rammal, ja és új op rendszerrel próbád mindezt.
Nekem azért sokat hozott, hogy lecseréltem a 800-as corsair ramjaimat 1100-as G.Skill-re amik simán mennek 1200-at 2v körül.
Amúgy én sem költök már erre nagyon semmit, majd én is egy 6 vagy 8 magos konfigba fektetek be legközelebb, de egy biztos G.Skill ramokat veszek az új konfigba majd az tuti!Még én sem toltam végig a S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat a sok tanulás miatt, de most bepótolom!
A Clear Sky tényleg egy bug halmaz volt, de ez eddig jónak tűnik. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
kasa85 #13793 üzenetére
Hát ha egy új op rendszer sem segít akkor én megnézném a cuccot egy másik lappal meg másik rammal, amúgy egy komolyabb ram (1066-1100-as nem ártana a q9550-es procid mellé) amit tudnál 1100-1200-on hajtani cl5-ben.
Hát igen a game nem lett sokkal komolyabb attól, hogy dx11-es, de viszont gyorsabb és stabilabb lett mint a Clear Sky.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
TTomax #13786 üzenetére
Nálam úgy van, hogy ha gép bekapcsolása után először indítom el akkor az első 5-10mp alatt tényleg akad vagy 2-3-szor(jó nagyot) aztán semmi, akármelyik pályát töltöm be, vagy ha kilépek a gaméból és vissza már akkor sem csinálja, csak ha először lépek be akkor, ez miatt tuti nem veszek ssd-t, pedig én is sasolgattam ilyen 80-120gb-os cumókat, de hát nagyon drágák, inkább veszek még egy samu f1-et, az is gyors lenne raid0-ban és legalább lenne 2tb helyem.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #13657 üzenetére
Én is többre nézem a sapphire karikat, volt eddig egy pár ,de egyikkel sem volt eddig gondom.
Na giga AM3-as lapom sem lesz az tuti, mondjuk ezzel a x48-as lappal nagyon elégedett vagyok, a DDR2-es ramom úgy szalad benne 1200mhz-en cl5-el mint a szél és ehez elég 2-2,05v is!
-
-
Robi BALBOA
őstag
Ez nagyon komoly, olyan jól mennek a karik és olyan szinten nincsen velük gond, hogy már azon vacilálunk, hogy hogyan lehetne szépen ízlésesen a másvilágra küldeni őket, hogy legyen már valami gubanc velük!
Amúgy most tényleg ilyen jó vga-m még életemben nem volt, pedig már egy jó pár cucc megfordult nálam, a 10.3-as driver óta repeszt mint az állat és a 10.6-os driver óta pedig nincsen mikrolag a Furmark-ban(mondjuk ez nemhinném, hogy sok embernek szempont
).
-
Robi BALBOA
őstag
Szerintem ne használj smart docit, mert az képes magától akármikor 1,5-1,6v-ot adni a karidnak és ha éppen csak otthon megy a gép és pl töltesz le, konvertálsz stb.... akkor egész nap kapja a borzasztó nagy feszt és kitudja mennyire sérül a cucc, használj afterburner-t az a tuti.
-
Robi BALBOA
őstag
Egyszer ezt nekem is megjátszotta a kari, de nekem "csak" 1,5v-ra nyomta fel, egyszer csak azt vettem észre netezés közben, hogy a kari 80fok a venti pedig ugyanúgy 20%-on mondom mi van nézem a feszt és látom, hogy 1,5v-on kavar, nekem vélhetően a Smart Doctor kavart be, letöröltem ezt a piszkot és azóta semmi gubanc.
Mondjuk terhelésnél mit kapott volna a kari, ha már alapból 80fok volt?! -
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #13522 üzenetére
Lehet benne valami, de mondjuk az a pár game amivel játszok így is tökéletes úgyhogy inkább most nem kockáztatok.
Amúgy itt [link] le szokták tesztelni az új catákat és a 10.6-os kata kb semmivel sem jobb(inkább még rosszabb) mint a 10.5-ös és kb ugyan ez a helyzet a 10.4 vs 10.5-el is és a 10.3 vs 10.4-el is, azaz a 10.3 óta nem volt lényeges gyorsulás, az igaz, hogy a 10.6-ot (nem az Asus félét) amikor próbáltam akkor eltűnt az akadás a Furmark -nál, de viszont nincsen rendes PP, úgyhogy marad a tuti 10.3a esetleg ha jon a 10.7 és jókat hallok róla akkor váltok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opera böngésző
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nintendo Switch 2
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Asus Rog Strix G16
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest