Hirdetés
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S8 és Tab S8+ - méretvariációk egy témára
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
Onnan gondolom hogy a kártya Bios-ában 1.088V van belőve. Anno amikor kijött a kártya a Gpu-Z 1.088V-ot látott. De egy újabb Z progi már 1.090V-ot látott, ami az uP chip 5mV-os léptékének tudható be. Másrészt a rev2-es 5870(Toxic)-eken a Gpu-Z referenciához képest a valós, magasabb feszt látja, miért lenne hiteltelen az 5850 Toxic esetében? Legalábbis a logika ezt diktálja!
Az hogy most a Gpu-Z valótlan feszt lát, ne tőlem kérdezd miért van. Én sem értem. -
-
Giot
addikt
De a rev1-es Vapor-ok referencia PCB-re épülnek ha jól tudom. Kíváncsi vagyok hogy veszik e Sapphire-os srácok a fáradtságot és megcsinálják-e az 58XX szérián is a feszemelés lehetőségét?
Ja amúgy egy ilyen chip vezérli a feszt a Toxicon: [link]
Neked biztos többet mond mint nekem.
-
-
Giot
addikt
válasz
Dj Dekko!
üzenetére
Nem bizony! Teszteltem és 965Mhz környékéig stabil a kártya. Persze ez csak gyorsteszt volt. De 970Mhz környékétől akármennyit emelek a feszen mindenhogy fagy. Vagyis bezony nem emeli a feszt.
A GPU-Z meg azért látja annyinak szerintem mert szoftveresen kimegy a fesz de nem tudja a VGA lekezelni, fizikai adpttságai miatt. Viszont az érdekes hogyha nem piszkálom a feszt a valós feszt mutatja, ami a Toxic esetében 1.090V. -
KicsiPit
tag
Na fel raktam az új BIOS t...de ugyan az van csak most kék és nem sárga az alapszín...most jön az új op rendszer...remélem jó lesz...
-
-
Giot
addikt
válasz
Sefi84
üzenetére
Általában a ref kariknak mennyi kell fesz kell az 1Ghz eléréséhez?
Másrészt én már próbáltam ezt a progit és akkor nekem nem működött a feszállítás, de mivel furdalt a kíváncsiság így feltettem. Igaz amit próbáltam az nem a 3.02 volt. Szóval úgy tűnik hogyha műxik is az 1.150V kevés az 1Ghz-hez, mert kb 30mp-ig ment a cucc aztán fagyi. -
HSM
félisten
válasz
Sefi84
üzenetére
Nem meglepő módon az Afterburner az MSI kártyákat támogatja (köztük a refiket is), a Sapphire speckó karijához nyilván jobb a kifejezetten hozzá készített szoftver, de nekem pl. a refi karimhoz egészen tökéletes az After, minden megy benne, amire csak szükség lehet, eszem ágában sincs cserélni.

-
Roland06
aktív tag
Üdv all!
Szeretnék segítséget kérni abban, hogy most akarok beruházni egy 5870-re és pontosan
melyiket vegyem ha van külömbség? Sapphire,Gigabyte, esetleg vaporx (számít valamit).......??? Vagy hogy melyiket biztos ne.....
Előre is köszönöm! -
KicsiPit
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Vissza vittem a boltba...ott ment rendesen...alaplap frissítést megcsinálom este aztán majd kiderül...köszi mindenkinek
-
ttt1
őstag
Afterburnerrel beállítottam 50%ventillátor fordulatot erre everest kiirta 9 e forog a vga venti..Gondolom az kamu nem lehet 18 e pörgö venti ezen nem ?Sose mend auto beállításon mondjuk ennyit (30%-ig ment fel kb)....
-
BeLucZ
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
lapcsere vagy kártyacsere
vagy bios frissités hátha -
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Nem lehetséges.
Nekem is olyan kártyám van.
Nem lehetséges rajta szoftveresen feszültséget emelni...
Se bios, se ATT, semmi ilyesmi.
Hardveresen tiltva van. -
-
-
Giot
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Pedig ez is a Rev2-es PCB-re épül és ott nem lehet feszt emelni.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Dj Dekko!
üzenetére
Az általad "belinkelt" infómorzsa a 6990-ről 2010. november 22-ei keletű. Lásd az eredeti forrást
Tehát még igencsak a találgatós időszakból való. Mint a bizonyításként beszúrt kép is szintúgy. Ráadásként még decemberben fals infóként is jelölték meg a "kiszivárgott" slide-ot
A shader szám tippelgetésre itt egy "újabb" verzió:
A biztos, pedig az lesz majd, ami a boltok polcaira fog kerülni

-
Igen HD5870 vapor-x OC ,tipusrol van szo

-
Dj Dekko!
őstag
Tévedsz, mert az AMD nem kötötte ki hogy két darab 6970 est fog összerakni...
egy szóval sem írta
Másrészt a 6990 est írta csak így táblázatban 3840 stream processzorral...
Nem is adott ki a 6970 ről ilyen informáciokat...hogy hány stream lesz.... volt egy pletyi mi szerint 1920 aztán hogy gyorsabban előtudja állítani lett 1536 ha jól tudom...
6990-es megint teljesen más lesz... nem 6970 CrossfireX -
danilla
őstag
-
CptMisi
őstag
válasz
BeLucZ
üzenetére
Ilyenek megesnek... Amíg nem válik "megszokottá", nem ismétlődik meg sokszor egymás után a hiba, addig nem kell nagyon aggódni... Programok, vírusok, windows, driverek, külső hatások, egy szóval bármi okozhatja ezeket. Persze az ember majd megőrül, amikor kifizet mondjuk 250ezret egy gépre, és fagy/kékhalálozik/akadnak a játékok/stb.
-
BeLucZ
addikt
válasz
CptMisi
üzenetére
Na végre egy ember vette a fáradtságot és válaszolt, köszönöm! Nagyon reménykedem hogy valami szoftveres anomália volt, mert egyszerűen érthetetlen lenne hogy pont egy képernyőkímélő alatt fagy ki a vga, még ha játék alatt vagy ilyesmi az oké, de ott meg betonstabil a mai napig!
Mondjuk egyszer nekem is volt olyan, hogy kimentem kezet mosni és mire visszajöttem ujraindult gép várt magától, de szerintem lehet egy hirtelen áramingadozás is vagy egy picit nem kapott áramot és azért, nem tudom, de annál is emésztettem magam vagy 2 hétig

Egyszerűen nem tudom feldolgozni ezeket a hibákat, fura anomáliákat, olyan jó lenne ha tökéletes gép lenne, ami sosem hibázik és minden szoftver rá hibátlan, no fagyás, no hiba sose, de ez csak álom marad
-
CptMisi
őstag
válasz
BeLucZ
üzenetére
Vannak ilyen "anomáliák", nálam például tegnap lazán újraindult a gép, amíg játszottam a kutyával kb 10 percet.... Windows hiba, driver hiba, valami program hibája... Anno még a 8600GT-m is teleszemetelte a képet egyszer Stalker Clear sky alatt a gyári hűtőjével,
fogtam magam, vettem rá egy VF-900CU LED hűtőt, és azzal is előfordult egyszer, de se előtte, se utána nem fordult elő többször... Amíg nem ismétlődik meg többször egymás után, addig nincs probléma. Ráadásul hogy pont terheletlenül csinálta, nem melegedhetett túl, meg semmi ilyesmi probléma nem lehetett... -
Dj Dekko!
őstag
Miután az AMD decemberben bemutatta a Cayman GPU köré épülő Radeon 6900-as sorozatot, már csak idő kérdése, hogy a gyártó mikor készül el a legerősebb, Dual-GPU felépítésű szörnyetegével, a Radeon 6990-nel. A legújabb értesülések szerint a hivatalos premier február második felében várható, ami azt jelenti, hogy márciusban már kapható lesz. A technikai paraméterek igencsak tekintélyt parancsolóak, hiszen a Radeon 6990 nem kevesebb, mint 3840 stream processzort fog tartalmazni, a számítási teljesítménye kereken 6 TFLOP lesz, míg dupla pontosság mellett ez az érték 1,5 TFLOP-ra módosul. A 4 GB GDDR5 memória sávszélessége 307,2 GB/s.
Egy elférne majd itthon is!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez már csak azért is érdekes ugye, mert 1 gpu erősebb rajta mint egy 6970 es...

-
Giot
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Neked most Vapor-X-ed van? Légy szíves egy linket a VGA-dról.
-
Nekem is megfordult a fejelmben,hogy beszerzek meg Egy vaport.Vagyis Februar elejere terveztem is megvasarolni.
De most az elozo par hsz. utan elbizonytalanodtam.Az az erzesem,ennek az egynek mar tul nagy falat lesz a Crysis 2.Aki olvassa ezt a topicot,es van mar tapasztalata az 58xx CF-rol, az szeretnem hogyha megosztana a nezetet.

-
Dj Dekko!
őstag
-
BeLucZ
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Nekem anno 9800GX2-m volt de hogy azzal mit cumtam, az hihetetlen!Emléxem Dirt2 is ment 70 fpssel fullon csak recegett az egész, akadozos érzés volt az egész, szal semmit nem ért a sok a fps!Nekem azóta nagyon elment a kedvem a multi gputol!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Attól függ mivel játszol, és milyen beállításon...
Azért mert CrossfireX csodát ne várjunk (16x/8xélek orbaszájba)
Ahogy olvashattuk, hiába van két darab 5870 es CrossfireX rendszerünk, ha az egyik gpu megtelik a memória akkor a másikon is...
Mit tapasztalunk?! Akad orrba szájba a játék...
De tegyük fel hogy hasonló CrossfireX kiépítésed van...az picit gyanus hogy egy elavult gtx 295 ösön nem volt probléma, akkor nem feltétlen a crossfire x a gond. Hanem akár hogy valami zabálja a géped erőforrását, kodec, akármi...
De ebbe ne menjünk bele..
Nézz utána. -
-
BeLucZ
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Ez a multi gpu, nekem egyszer volt, aztán soha többet!SLI meg CF is még mindig sok betegséggel küzd, vannak játékok amikben hibátlan minden de sokban mindig van vmi bosszantó kis pici hiba a multi gpu-bol fakadóan
-
A laggra tud valaki valamilyen megoldást vagy ez még mindig Crossfire betegség? Csak mert rohadt idegesítő,hogy 10-15sec-enként beakad minden

-
válasz
DeathAdder
üzenetére
Giot:
ugy tunik az en kartyam nem igazan lajkolja a tuningot,vagy csak en csinaltam valamit rosszul, nemtom
amit a Catalyst enged, az max. 900/1300.
Ha ez fole mentem picivel is, azaz +10/+20 MHz jatszottam-jateszottam de egyszer csak jott a kepfagyas,majd a szukre hahal
Biosban a PCI-e fekvency-t bantottam, 1.500 az alap,egeszen elmentem 1.600-ig, de minden apro skala kozott ami 1.500 es 1.600 kozott volt, ugyanez tortent.
Valamit rosszul csinaltam, vagy nem lehet akkor es inkabb hagyjam a sunyiba az egeszet? -
-
Giot
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ja jól néz ki valóban. Viszont van egy bosszantó tervezési hibája a Toxic-nak nem lehet szoftveresen feszültséget emelni. Igaz anélkül is szépen megy.
-
válasz
TeeBee73
üzenetére
1920x1080-ban, VeryHigh minden, 4x-en (8x-et nem birja) , driverben minden minosegre,es a legjobb szures/elessegre allitva. (lehet Warhead kicsit mas, majd megnezem
)Giot:
jol nez ki

Megprobalom enis,adok neki egykis feszkót
valamiert ugy erzem,hogy tenyleg van meg benne tartalek,persze majd kiderul.
Es a homerseklet is 70 fok volt maxon, DE 1mm-el alatta ott a PhysX kartyam is szoval ez k*rva jo szerintem
.. -
BeLucZ
addikt
Erre valaki ?
-
SirKero
őstag
-
Giot
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Feszemelés nélkül a 70-ek 900+Mhz környékéig szoktak elmenni az 50-ek meg 800-850 közé. De függ a hűtéstől is, táptól is, laptól is. De az 58XX sorozat elég jó tuningtartalékkal lett megáldva.
Meg persze vannak a válogatott GPU-s megoldások Msi Lightning, Sapphire Toxic, stb. Ők alapfeszen elmennek tovább is. Pld: 5850 Toxic. A sajátom
-
DIMITRIUS
tag
OOOO öregem na megvan a HD5870-em na de most kéne valami hűtés!!! stessz alatt 86C-on van :S ha meg rágyorsítok a ventire akkor leszáll a fejem
olyan mint valami hajszárító "whiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii" 
-
HSM
félisten
válasz
SirKero
üzenetére
"A 850/1100 -től elvileg nem kéne hogy fagyjon a kártya nem annyira magas értékek."
Erről csak annyit tudok mondani, hogy 725/1000Mhz-re van gyárilag hitelesítve, ennyit vettél meg, ennyit KELL tudnia. Afölött mennyit megy, az már csak szerencse kérdése.
Elképzelhető, hogy valamiért összeakadt az Afterburner a driverrel, és belefagyott a profil-állításba. Én nem is kapcsolom e soha, hogy automatikusan húzott profilt rakjon be indítás után, ha kell a kraft, szépen belövöm az OC profilt, és mindenki vidám, mert így legalább megmarad a takarékos 2D működés is, és bármi gikszer után is indul a gép rendesen reboot után. -
SirKero
őstag
Nos már nem tudtam mit kitalálni ezért újra telepítettem a windowst.
Most működik rendesen.
Ettől függetlenül kíváncsi lennék mitől volt a hiba mert a ma reggeli bekapcsolás előtt ment minden rajta rendben. Játékok és a Mark is.
A 850/1100 -től elvileg nem kéne hogy fagyjon a kártya nem annyira magas értékek. -
BeLucZ
addikt
Az létezik hogy driveres hiba legyen, hogy egyik nap csak ugy egész véletlenül lefagyott a metamorfózisos képernyőkímélő? (win7 32 bit) Ment vagy 2 órán keresztül és eccer csak megfagyott és nagy zöld pöttyök teritették be a képernyőt. Csak reset segített, nem nagyon tudtam mire vélni a dolgot, mert előtte és azóta is hibátlanul teszi a dolgát a kártya legnagyobb terhelés alatt is, ezért gyanakodtam szoftveres hibára, de lehet a win7 is kezd már rommá menni!Ötlet?Vélemény? Alapórejelen van minden, proci, ram, vga is, és itt elvileg 2dben kell üzemelni(157/300), emléxem régen voltak a szürkehalálok, az is driveres szarság volt, reménykedem ebben is hogy nem hardveres hiba, hanem szoftveres üzemhiba volt)
5850ról van szó -
TeeBee73
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Gamer, vagy Enthusiast beállítás? Szűrők?
Holnap felrakom a Warhead-et, (csak az van meg), nálam 1920*1080 és 1920*1200 között is volt kb. 5 FPS a minimum, és 8 az átlag között, 16*AF, Enth. beállítások mellett. (2xAA-al).
Ha gondolod, megnézem tuninggal is. (időm lesz, táppénzen vagyok.) -
Ahha. Ugylatom ha a Catalyst altal megszabott max. ertekek fole megyek,akkor befagynak a Gamek
(vagyis csak a Crysissal probaltam)
Nyilvan itt mar voltage piszkalas lehet a rejtely nyitja
Probalkozhatok vele diszkretten,vagy inkabb hagyjam a fenebe? (hogyha kart tehetek benne akkor inkabb nem bantom)Csak most kicsit felcsigazott a helyzet, mivel alap vapor-x feszrol 875/1250 felnyomtam amit Catalystban lehet , 900/1300-ra.
Crysisban mert eredmenyek nagyban valtoztak.
25 FPS-rol , 35 lett. 6 Fokkal volt melegebb a GPU es 99(100%) on pörgött.
Míg alap feszen 70-75%-on
-
Egyebkent van ezeknek a HD58xx-eknek egy atlagos tureshataruk, ameddig huzhatoak fesz emelese nelkul? vagy ugy mint a CPU-knal (lap is szamait, nincs 2 full egyforma stb..) meg gondolom azert ebben kart is lehet tenni,ha tulzasba viszi az ember, ellenben a CPU-kal (persze kivetel mindig akad
) -
-
Giot
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Akkor ez is megoldódott!

-
TeeBee73
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Egy szakmai topicban nem kell OFF-ba rakni a hasznos mondani valót, szerintem.

-
Hat megint a progival volt bajom (nyilvan mar regi volt).
Most leszedtem a 2.00-at es abban egeszen maskepp nez ki,es sokkal tobb a parancssor
de igy mar minden vilagos. (az elozoben nem volt "EnableUnofficialOverclocking" parancs
)OFF-OFF
:
par napja a PhysX diverrel is igy ettem a kakit,legvegso megoldas meg,hogy egy masik (de ugyanazt a progit) szedtem le,es azzal jo lett. Na de multkor az Alt+Enter kommbinacio is szep volt Giot
kossz a segitseget

-
Giot
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
DeathAdder: [link]
-
-
ttt1
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
EnableUnofficialOverclocking = 0 ezt kell átirni cfg fileba 1re aszem
-
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
MontyCrew
üzenetére
Jó eredmény.
Nekem is ennyit fut a HD 5850 esem, egy core2duo e8400 (4.35 Ghz)-el.
Vantagéban szerintem már azért érezhetően lemaradna a *kis 5830 as, bár azokon az órajeleken nem biztos. Kíváncsian várjuk!

#17952) Cybertrone Törj a csúcsra, ne aprozd el gtx 580 assal...
6990 est a gépbe, 1 hónapot vársz rá..sporolsz!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nvidiások majd csak csorgatni fogják a nyálukat utána!
-
MontyCrew
senior tag
-
SirKero
őstag
Hali.
Olyan gondom adódott,hogy tegnap elkezdtem nézegetni mit tud a kártyám a 3DMark11 alatt.
850/1100 -ig ment szépen és játék alatt sem volt vele gond.
Ma reggel bekapcsolom a gépet és ahogy az asztal ikonjait tenné fel vagy csíkos vagy fekete képernyővel kifagy.
Csökkentett módban leszedtem a driver és újra telepítettem de ugyan az a helyzet.
XP alatt viszont működik rendesen.
Mit lehetne vele kezdeni? -
CptMisi
őstag
válasz
Montesantos
üzenetére
6870 valamelyest erősebb, de vannak problémák a kártyákkal állítólag, ezekről a topikjukban olvashatsz bővebben. Apróról viszont jó áron vehetsz 5850et garanciával

-
SirKero
őstag
Ő róla volna szó
Eddig a 850/1100 megy simán a játékokban és a 3DMark11-ben is. -
Montesantos
senior tag
Sziasztok!
Videókártyát szeretnék cserélni jelenleg agy asus 5770 van a gépbe az 5850 vagy a 6870 között gondolkozok szerintetek melyik kártya éri meg jobban? Esetleg ebben az árkategóriában van-e más kártya ami jobb.
-
Cybertrone
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Aláírásba ment ha nem zavar senkit hatalmas!

Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte AORUS GeForce RTX 5080 MASTER ICE 16GB GDDR7
- PowerColor Red Devil RX 9070 XT 16GB GDDR6
- ASRock RX 9060 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 5090 32GB GDDR7 ROG ASTRAL OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 NITRO+ - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen 7 3700U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3523
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

...remélem jó lesz...
akkorr hiaba a vapor. nem tuning parti 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)