- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megvált az Altera többségi tulajdonától az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Melyik tápegységet vegyem?
- Notebook hibák
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
p_adam
addikt
Feltűnt valakinek hogy az új Radeonok már PCI Express 2.1-es szabványnak is megfelelnek? Ami fura, hogy erről nem találtam semmit, szóval lehet hogy szinte teljesen ua. mint a 2.0, de azért érdekes
-
thomboy
tag
válasz
cowboy_bebop #2094 üzenetére
Én is szeretnék benevezni egyre, bár még kéne várni egy picit, hátha lejjebb megy az ára, de lehet a hiány és ünnepek miatt pont az ellenkezője fog történni.
-
koxminator
senior tag
egyik nagykerben feltűnt xfx 5870 és powercolor 5870 is
-
00roli00
aktív tag
-
Pékmester
tag
látom, hogy ennek a kártyának csak digitális kimeneti vannak.
hogyan tudnám kivezetni a képét egy analóg tv-re? -
CsendesMark
aktív tag
válasz
Razermazer #2079 üzenetére
Az olcsóbbat vedd, tényleg csak a vinyettában térnek le egymástól
(...egyenlőre) -
cowboy_bebop
őstag
válasz
BemAnyó #2082 üzenetére
Persze h. megéri várni, hisz az árak csökkennek majd (az más kérdés h. mennyi idő alatt, és h. mennyit). A többi viszont (hibás példányok, gyatra tuning) butaság volt. Az árcsökkenős rész meg egyenesen érthetetlen volt - csak a saját érveidet gyengítetted vele-, hiszen a csúcskategóriában fél év alatt 20E forint áresés még szerencsésnek is mondható.
"jövő tavaszra (Áprvége/Május) talán 18 ért még eladható lesz, viszont addig az 5870 szerintem lemegy legalább 70re"
-
BemAnyó
senior tag
válasz
cowboy_bebop #2073 üzenetére
nem fogok bele menni egy flame viharba, mert nem emeli a topic színvonalát és nem is erről kéne szólnia, másrészt aki már megvette az úgy is mindenáron igazolja magát, senkit nem akartam lehülyézni általánosságban, csak eddig mindig megérte picit várni, ennyi
-
FragMaster
addikt
válasz
Asus most tényleg drága én nem adnék ki érte annyit. Giga kari már kettő is volt (6800gt és most egy 4850), azok is rendeben voltak. Sapphire ha atiról van szó már évek óta alap. Esetleg még msi amit jónak mondanak vga terén. Xfx passz milyen atikat gyárt, de ha referencia akkor sok gond nem lehet, max ott a gari. Kaki bárhol csusszanhat a palacsintába.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
A voltmod mindegyik kártyán megy (ha felflasheled rá az ASUS biost).
Azt érdemes megvenni, amelyik a legolcsóbb, kiv. ha kell csavarhúzó-készlet (HIS) Battlestation Pacific (Sapphire), vagy ajtóra akasztható papírdarab (XFX).Az 5870 4890-hez való viszonyáról meg a frissen kijött ph! teszt ad iránymutatást.
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Ismét újra itt még nincs meg a kártya, de elbizonytalanodtam most már nem tudom melyik gyártó kártyáját preferáljam, tudom mondtam hogy gigabyte lesz, és azt is tudom hogy mindegyik referencia, tehát csak a címke más. De viszont az xfx kártyája nagyon bejövős, viszont abból kiindulva hogy kicsit gyengélkedett a 4890-sorozat félek egy kicsit tőle. Az asus kártyáért érdemes ekkora felárat fizetni azért a kicsi volt refinéria miatt? Sapphire hát volt sapphire kártyám bőven, megvoltam velük elégedve, de valahogy most mást is kipróbálnák. Mer ugye 100-ezer pénzt nem mindennap szór ki az ember. Szóval tulajokat kérdezem hogy ők hogy vannak megelégedve a kártyáikkal, és melyiket ajánlják melyiket használják, és persze a szakavatottabb kollégákat. Tapasztalatokat, tanácsaitokat várom Köszönöm. Bocsánat azt elfelejtettem hozzátenni hogy 5870-e lesz
Razer
-
thomboy
tag
válasz
FragMaster #2076 üzenetére
Én is, de írták, hogy lesz teszt, csak még várják a kártyát ( vagy a kamiont, amiről leesik
)
-
thomboy
tag
-
mpierre
veterán
válasz
Templomegere #2007 üzenetére
Pl itt, de van jobb is. Jobb hővezetéssel lévők, asszem rózsaszinűek. Nézd meg a gyártó honlapját.[link]
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
BemAnyó #2071 üzenetére
Ah. látom, bizonyítékok eddig csak az állításaid cáfolására vannak, mellett semmi sem szól.
Sok a hibás darab? Eleve ki sem adják, ha pedig mégis, gariban probléma nélkül kicserélik.
Rossz a tuning? 10 perc alatt két cáfolat érkezett rá (1000mhz-es GPU-kkal).
Drága? 90K-ért már kapni 5870-et, hamarosan jön az 5850 kb. 60K-ért (az 5850 és az 5870 külföldi árkülönbözetéből kiindulva).Ha te nem veszel, az a te dolgod, de ne próbáld már meg hülyének beállítani azt aki ilyen VGA-t vesz.
-
FragMaster
addikt
válasz
BemAnyó #2069 üzenetére
A számításaid szerint több, mint fél évet kéne várni 6k spórolásért egy 5850-nél. (ha azt vesszük, hogy 66k körül van ha kapható egy 5850). Abból már lehet duhajkodni
Nem olcsó az az 5800 de később a mostani karid is kevesebbet fog érni.
#2071: amelyik kártyánál nem teljes mértékben funkcionális az 1600 vagy adott esetben 1440 sp az: kukázódik/elrakódik az 5830-ba. Olyan nincs, hogy nem működik a hivatalosan ráírt sp-szám tökéletesen...
-
BemAnyó
senior tag
válasz
tom_tol #2067 üzenetére
Ha emlékeznél hogy az összes eddig megjelent VGA nal milyen gondok voltak az első szériáknál TE nem írnál ilyen meggondolatlanul, pláne hogy eleve gondok voltak vele, jah meg olvas el 1-2 külföldi tesztet, sehol sem brillírozik úgy ahogyan azt megjósolták. Ez tuti biztos fog javulni, de a jó tuning hoz még mindig mázli kell, és a gyártástechnológia pedig egy ilyen folyamat, az első 1-2 hónapban tuti több lesz a hibás, miért is lenne másképp ?
-
BemAnyó
senior tag
válasz
FragMaster #2065 üzenetére
nagyon korán vetted, pont erről beszéltem, én megvettem 38 ért és amikor tönkrement rá 8 hónapra akkor 32 ért számították be (vagyis adtak érte cash -t vissza), a toxicot akkor vettem 42 ért most talán ér 28 at, jövő tavaszra (Áprvége/Május) talán 18 ért még eladható lesz, viszont addig az 5870 szerintem lemegy legalább 70re és akkor az 5850es reális lesz 50 körül persze ez csak spekuláció de én ebben reménykedem ,aztán az idő elteltével úgyis pontosítok majd és tovább spekulálgatok
-
Digital
addikt
Uraim, tálalva!
-
FragMaster
addikt
válasz
BemAnyó #2061 üzenetére
Ja, rohadt jól tartotta az árát a 8800gt, megvettem 60k-ért és fél év múlva eladtam 35k-ért (accelero s1-el)
Azóta kicsit fázom a 40k fölötti vga vásárlástól.
#2064: ez nem valós, láthattad a topicban, hogy meg lehet őket rángatni. A garanciális cserét meg meglátjuk, de ebben sem hiszem, hogy gond lenne. Ennyi erővel deglettek volna az első szériás hd3000-esek is, mint első 55nm-es karik. -
Digital
addikt
válasz
cowboy_bebop #2062 üzenetére
Szerintem ma fog megjelenni!
-
cowboy_bebop
őstag
Vajon ma sem lesz ph! teszt?
-
BemAnyó
senior tag
válasz
katt777 #2053 üzenetére
Egyetértek, 2010 tavasz előtt nem érdemes beleugrani bármilyen csábító, pláne addig az NV kiadja a saját csodáját, ami nem lesz ugyan közvetlen konkurencia, de azért az árakat egy picit megcibálja (remélhetőleg), csak az zavar hogy addigra a jó kis tokszikomért max kapok egy korsó sört meg egy pár főt virslit mustárral, nagyon durván zuhannak az árak, bezzeg a jó kis 8800 gt bitang jól tartotta az árát, kár hogy behalt, most arról cseréltem volna 4890 -esre tavasszal ha bírta volna addig, no mind1, ez van
-
katt777
félisten
válasz
Digital #2056 üzenetére
Majd' belezöldültök, mi?
Tényleg, ha már az MSI csinál ATI-nak látszó nV kártyákat, miért nem csinál valaki zöld ATI-kat? nV-sokat tutira össze-vissza zavarná.
De most akkor nem nV-s vagy?Hát már a 3870-nél hányan bebukták a gyors beszerzést 75-80k-ért, 4870-ekről nem is szólva.
-
DemonDani
addikt
válasz
cowboy_bebop #2055 üzenetére
sztem meg csak 10k!
-
Digital
addikt
válasz
cowboy_bebop #2038 üzenetére
Aztán meg jön a kapkodás a zöldeknél, "kellene már nekünk is egy jóóóó kártya, GO GO GO..." Hamar munka meg ritkán jó! Nekem a napokban érkezik az 5870-em!
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Leatherface #2051 üzenetére
megfizethető procival tesztelték, ez tetszik
érdekes h jelenleg a Shift-ben nagyon elveri a mezőnyt az 5870de én már várom az igazi magyar tesztet, PH!s tesztet a népnek
-
katt777
félisten
válasz
Obliviont kivéve semmihez nem kell nekem a 4870 sem (amihez kellett volna, azt meg már végigjátszottam), szóval én inkább várok, minthogy 100k-ért vegyek egy VGA-t, ami esetleg 40k-t fog érni pár hónap múlva.
luw2win: Azt nem fognak készíteni, főleg nem max. beállításokkal, mert az i7-et kell eladniuk. Esetleg E8-as topicban kérj meg valakit, hátha már van ott is HD5xxx tulaj, aki ide meg nem jár. Vagy P5Q, EP45, egyéb topicokban, ahol előfordulhat E8.
-
luw2win
őstag
válasz
Leatherface #2051 üzenetére
Végre nem egy atomrahúzott i7-es teszt.
De még mindig nem 2 magos teszt, nekem valami E8xxx kéne
-
Leatherface
csendes tag
Itt a friss Iponos teszt aki magyar 5870 tesztre vágyik
:
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Ha minden jól megy, még a héten én is beújítok egy ilyen csodát az 5870-ből a kártyáimat szépen eladom, egy kicsit hozzáteszek és veszek egy gigabyetos verziót. Ahogy olvasgattam nem sok gond van a beta driverekkel, majd jól letesztelem és jelentkezek. Egyébként akit érdekel holnaptól eladó lesz egy sapphire 4890 OC verziós kártya
-
FragMaster
addikt
válasz
kaoszpapja #2043 üzenetére
November végéig max működőképes demókártya lesz
Amúgy a Fermi/GT300/GF100 egy termékcsaládot takar csak más a megnevezés (fejlesztési név, chipnév stb), jól tévedek?
-
BullKoxa
őstag
válasz
Lehet de én most GF100-t láttam,de nem is érdekel mert nem szeretem az nv-t.Szerintem hagyjuk a témát.
-
zuchy
őstag
válasz
Lesz majd, de tuti nem novemberben. Inkább jövőre.
-
luw2win
őstag
válasz
- = Zk = - #2042 üzenetére
ha' me: A Tesla-felíratú hűtő alatt nincs működő kártya. A hátsó tápcsati be sincs forrasztva, a nyák csak el lett fűrészelve, hogy ne lógjon ki a műanyag alól.
De kitudja lehet hogy több pontot fogsz kapni a fermivel mit a rendőrtől a jogsidba
mod: off
-
luw2win
őstag
válasz
Ezt linkeltem az előbb is, de annyira felesleges pl nekem személyszerint beleugrani egy új vga vásárlásába, mert itt van a jó öreg 4850-em, és amíg nincs rá játék akkor felesleges most elkapkodni ilyen drágán ezt a dx11-et ami alapjábavéve egy betűhalmaz MÉG!, persze 2010Q1-be már értelmesebb váltani, de addigra csak valamit lép az NV is, és az árak lentebb mennek, szépen jönnek ki a nagyhalak, meg a kicsik, több választék alacsonyabb ár.
Ami jelenleg vonz az a fogyaszás
de ez az én véleményem -
-
RI/OS
addikt
válasz
-
katt777
félisten
Hát én Obli topicban is mindig kiszúrtam a 4XAA-t is.
Én spec azért veszek erős VGA-t, hogy a legszebb grafikát kapjam.
Bluegene: 5870 tulaj írta, nem én találtam ki. Mondjuk az is előfordulhat, mint 48xx topicban, amikor Athlon X2-esek mellé tették a kártyákat, aztán a 3870-em erősebb volt náluk.
p87: Ja, ált. a hibás alkatrészek vannak letiltva. Szóval ezért is veszek olyan VGA-t, amelyen nincs hibás alkatrész (még letiltva sem
).
zuchy: Csak dragsterrel húzd...
ko-ko82: Én mindenképpen megvárom, mi lesz a GT300-ból.
-
G4ga
őstag
válasz
- = Zk = - #2030 üzenetére
ugyan erre az álláspontra jutottam én is...
most azon gondolkodom cserélem a lapot valami jobb fajta p48ra aztán beujitok egyet az uj szériából, pedig minden vágyam volt a CF, de a dx11 megjelenésével... hát "elavult" lesz a mostani karim...
a számitásteknika márcsak ilyen, mindig jön az ujjab és ujjabb...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
cowboy_bebop #2031 üzenetére
jah hát igen!
anélkül nehéz lesz beszerezni... -
BullKoxa
őstag
Hellosztok!Kérdezni szeretném mit lehet tudni az 5850-ek érkezéséről?Szerintetek érdemes várni az Nv-kártyáira,nem mint ha nv-s lennék,mert 1 nv-m volt és 4 Ati-m eddig.
Ui:lesz 5850-ből 2GB-os,és ha igen értelme lenne megvárni,játékokhoz kellene.
-
TomiLi
addikt
Lehet hülye kérdés.... Lesz 5850x2? vagy "csak" 5870x2? Köcce!
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
- = Zk = - #2030 üzenetére
Csak lehessen már kapni..
-
zuchy
őstag
válasz
FragMaster #2025 üzenetére
De ebben az esetben nem lézerrel vágták el, mert vissza lehetett hozni, csak hibáztak, az az egy, vagy több SIMD tömb rossz. Talán (1%) ha több feszt kapna, akkor megjavulna, bár akkor meg ment volna a Cypress XT-be...
(#2026) RI/OS: Egyre nagyobb best buy az a kártya. Bár ha meghúzzuk a 70-est, akkor nem éri utol.
-
RI/OS
addikt
Az semmi, inkább ezt tartom neccesnek
Persze azért az 5870 OC letólja.
De az 5850 nem gyengén best buy a kategóriában.
-
p87
senior tag
5850 UNLOCKED TO 5870 CORE COUNT
Elvileg engedélyezni tudták a HD5850-ben a letiltott egységeket, de egyenlőre még nem stabil játékok alatt. Bios-t moddoltak.
Lehet nem véletlen vannak letiltva, ha van köztük hibás akkor nem tudnak vele mit kezdeni. -
válasz
katt777 #2015 üzenetére
szemhibák tréfás, de nem kell feltétlen mindent hibásnak deklarálni, ami a Te percepciódtól eltér. driverhibáról nem volt szó (bár a COD5 minden bizonnyal az
), az SSAO-nál maga az algoritmus garantálja, hogyha túlzásba viszed, akkor hülyeség lesz az eredmény.
nekem nem ez látszott a HD4870 és a HD3870 között DX9-ben, különösen nem 4xAA mellett - check this.
-
RI/OS
addikt
nem megy.
Egyébként azon a feszkón/órajelen 60%-ra kellett állítanom a ventit, így ugrált a gpu 79-80 közt
-
katt777
félisten
A driver- és szemhibák irrelevánsak a grafikai teljesítmény megítélésében. Engem biz. zavar a 4XAA. Nézd meg, hogy nem mindenütt van az a 2. grafikon komoly terhelésen. De nem is ez a lényeg, hanem amit i7 tesztben is megállapítottam: játékhoz fölösleges 4 magos proci a VGA kihajtásához, elég oda egy tuningolt E8.
CoD5-re írta valaki 15%-ot, ill. több helyütt olvasni, hogy DX9-ben bizony messze nincs az a a nagy erőfölény. Egyébként már a 4870 vs. 3870 összehasonlításban is ez látszott.
-
válasz
katt777 #1962 üzenetére
én a grafikonon azt látom, hogy amennyit a másik processzormag csinál, az pont nagyon hiányozna, ha nem lenne. 15%-os különbségre meg nem nagyon emlékszem 4870 és 5870 viszonylatában
kicsit off: a max részletesség korántsem mindig előny. nekem AA-ból a 4x-től nagyobb felesleges, mert állóképpen sem nagyon látom, ha valami 8x, a VRAM-ot viszont zabálja - teljesen feleslegesen. az SSAO pedig hajlamos túlzásokba esni - a GRID-ben egyes helyeken olyan, mintha az aszfaltból sütne a nap, vagy van, ahol azon kívül, hogy minden sötétebb lesz tőle 1-2 árnyalattal, a vizuális minőséget semmivel nem javítja. az erőforrásokat meg zabálja, mint egy disznó...
-
AMATŐR
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1996 üzenetére
Én is nyertem egy karit, holnap veszem át! Ezt a nagy kézügyességet,koncentrációt ,precizitást igénylő versenyt nyertem meg. [link]
Holnapra új próbálkozókat keresnek!
-
FragMaster
addikt
válasz
Templomegere #2007 üzenetére
Thermal pad, avagy gap pad. Nem tudom magyarosabban a nevét
Szerk.: jobban belegondolva a két kifejezés sem egy és ugyan az. A thermal pad egy vékony rétegecske álá szilikonpaszta, a gap pad viszont valamivel vastagabb, a hőátadáson kívül hézagpótló feladatot is ellát.
-
Templomegere
senior tag
Keresek olyan hővezető "akármit" ami a vga karikon van a hűtő és a memoria modulok , vagy a vrm között , hol lehet ilyet venni ? mi a hivatalos neve ?
-
RI/OS
addikt
Az Asus garisan vállalja 5870-eknél 1,35V-on az 1035/5200-as órajeleket?
Vagy ez nem garanciás történet? -
TESCO-Zsömle
titán
Egy tápot már nyertem... Bár az sem volt épp kellemes élmény...
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Dolce Gusto
- Tenisz topic
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Gumi és felni topik
- Formula-1
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása,alulfeszelése
- További aktív témák...
- MSI RTX 5080 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új/ garancia a nevedre/ beszámítás/ ingyen posta/
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- SAPPHIRE Radeon RX 7900 XTX 24GB GDDR6 NITRO+ Vapor-X PCIE
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest