Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Van egy olyan idegesítő bugom hogy ha valamelyik honlapon van egy youtube vidi vagy csak meg van nyitva egy joutube vidi akkor ugye 400mhz en megy a gpu de ha elindítok egy játékot addig nem veszi fel magát 725 re míg nem lépek ki a youtube ból (5850)
Amúgy mennyi a max órajel ameddig még biztonságban húzhatom?
-
Dtomka
veterán
válasz
Sandrew #22094 üzenetére
ha a vga eredményt kérdezed, akkor sztem de!
az én ereményem -
drlovi
aktív tag
Hi,
2 napja használom a 5830 Extremet. Teljesítményben teljesen rendben van. BC2 MW2 szépem hasít.
Viszont van egy db problémám. Amikor alvó állapotba kerül a gép , és hibernálja magát. Akkor indításnál 100%on pörgeti a VGA ventit!Ilyenkor csak restart segít.
Van valakinek valami ötlete , hogy mi okozhatja ezt ?
Előte a 3870- el nem volt ilyen gond. -
krystman
őstag
válasz
kisza25 #22084 üzenetére
Köszi! Jó összehoztad!
Ez a 1680x1050 ez kevés lenne? Mondjuk érdekes, mert régebben is volt olyan, hogy ha AA rátettem a játékra, akkor jobban ment, mint ha ki lett volna kapcsolva. Még nekem is meglepő volt. Ez már tényleg nem semmi, hogy egy 3.6Ghz-es Phenom II kevés egy 5850-hez.
-
krystman
őstag
válasz
csongi #22081 üzenetére
Hát sajnos nem tudom feloldani a +2 magot, de nem lenne rossz tényleg!
Egyébként nem tudom, amit betettél Ultra lapot, ide meg az enyém közt mi lehet a különbség? Közben megrendeltem egy Phenom X4 840-es procit, 3.2Ghz-en megy. Hát ez a max amit tudok tenni, hogy jobban mennyen a kártya. Néztem pár tesztet ezzel a 840-el, és állítólag 3.8Ghz-ig bírja a húzást. Hát ha nekem 3.6-on megy, szerintem már az jó lesz!
Mondjuk az L3 hiánya nem tudom majd mennyit fog levenni a teljesítményből, de hát BE meg nagyobb procik nem mennek bele a lapba már. Most meg komplett cserét meg nem akarok már! Itt van egy [teszt] a prociról. Itt meg a lapom proci [támogatottsága] érdekes, nincs benne a 840 csak a 820. Remélem menni fog benne a 840es!
-
Nagya21
addikt
válasz
Dtomka #22085 üzenetére
Hali!!
Megvolt rá a vevőm
khmm a vantage pontszáma valami cca 10200 pontott hozott
Én legfőképpen C.O.D.-ozok, meg MoHa-zok
Üdv Nagya
UI: lehet az a gond, hogy 4 magosként a procim nem mükszik(ha bekapcsol 4 magosnak akkor atomstabil, csak az a gond, hogy 10-ből 8* hibaüzenettel indul) -
-
krystman
őstag
Sziasztok! Én most vettem egy 5850 1GB-os kártyát. És a legfrissebb drivert tettem fel hozzá, és van egy gondom, hogy minden játékban amikor esetleg vannak emberek, ellenségek, akkor elég drasztikusan visszaesik az fps annyira, hogy eléggé szépen riceg, néhol meg be is szaggat. Eddig amit próbáltam a Fable3, Hunter, Duke Nukem is. Minden játékban megfigyelhető egy olyan jelenség is hogy amikor betölti a pályát és indulnék, akkor meg áll egy mp-re, és játék közben is van ilyen, hogy megáll de közben a winyó nem tölt semmit sem, csak egy pillanatra megáll. Olyan mintha a memóriába nem töltötte volna be az egészet. Már ami volt rajna driver amit még a 4870-el is használtam, de az is a legfrissebb volt, a mostani, azt leszedtem minden egyes részét, driver cleanerrel, és teljesen ujjat tettem rá, és továbbra is benne vannak ezek a dolgok amit említettem feljebb. A 4870-nél nem vettem észre ilyen drasztikus fps csökkenést soha. Processzorom egy AMD 550 BE X2 3.6Ghz-en megy, 4GB RAM van mellette.
-
Rico45
őstag
válasz
Sandrew #22071 üzenetére
Ilyen a tiéd is??Én egy hete vettem!
-
Sandrew
őstag
Figyeljetek!
Ma vettem egy xtreme 5830-at! Teljesen más mint amit 1hónapja vettem!
Kisebb doboz mint az xtreme 5850-é volt. Teljesen más a nyák!! Zöld színű sokkal "testesebb" a vrm hűtésén sem az a hangyafasznyi borda van hanem kb 1,5cm széles 1cm magas. Tehát aki tervez venni most vegyen! Sokkal jobb mint az első széria. Tuningot holnap tudok mondani.
-
Dtomka
veterán
sztem ott más baj van nem driverprobléma! nekem a 4830 am csinálta mikor kiséreteztem a bios-okkal és a fesz-ekkel!
nah megvan az 5830! (4830 ról váltottam!)
eredmény:
4830 al :már a 3d vantage első pár másodpercébel észre lehetett venni a különbséget, ott ahol eddig 20 fps volt ott most több mint 40!
én a 11.6 b használtam a 4830hoz és nem volt gond, most újra telepítettem a vga váltás miatt és megnézem a BFBC 2 hogy müxik vele, ha problémát észlelek jelzem felétek!
-
lizakattila
senior tag
Hali!
Nálam a 11.5b Hotfix, valamint az "alap" 11.5-öl Catalyst volt, ami rendesen működött (persze a rendszerednek megfelelőt válaszd, azt nem írtad mit használsz).
Szvsz a 11.6-ot kerüld. -
sipio
tag
Hellosztok! Érdeklődnék tőletek, hogy akinek van 5830 extrem kártyája milyen driverrel használja azt? Nekem amit a kártyával kaptam állandóan lefagy, és azt írja ki, hogy (at AMD-ATi képkezelő driver nem reagált, majd sikeresen helyreált), vagy valami ilyesmi, mert most ujraraktem a rendszert és nem telepítettem semmit szinte ,és az elmúlt időben nem jelentkezett a probléma, ami előtte szinte óránként volt.Csak az a probléma, hogy így driver nélkül elég csúnyácska a kép, de nem merem újra felraki. Valki tud valami ötletet adni?Köszönöm.
-
Dtomka
veterán
sziasztok!
Az 5830 vga nak 2x 6 pin csati kell, az lenne a kérdésem, hogy ha azt az ágat kötöm rá amelyiken van 2 x 6 akkor az úgy megfelelő e vagy sem? vagy mindenképpen 2 külön ágról kell kapnia az áramot?(chieftec ctg 500 tápom van)
a választ köszönöm!
-
Rico45
őstag
A monitoron állítottam!
Kicsit talán jobb,de még nem a tuti!
-
Rico45
őstag
Sziasztok!
Nincs egy hete hogy melett az új HD5830-as kártyám!
Tökéletesen működik a gyenge tápom ellenére is,csak egy valami fura!
A képernyőm (asztalt)nem tudom beállítani úgy mint az előző kártyámnál!(nvidia 9500gt512)
Valahogy olyan fényes a kép,a szöveg pl.amit most is írok (vékonyan,halványabban)látszanak! A színek is vagy erősebbek, ha leveszek belőle akkor megy túl színtelen!
1280x1024 a max felbontásom és 75hz ezen is használom,.
Képet nem teszek fel,hiszen a fotó nem adná vissza azt!Lehet hülyeség de mégis zavar!
Valakinek volt hasonló?
-
-
Dtomka
veterán
pár óra és meglesz 5830 xtreme vga-m.
-Van aki alaposabban tesztelte, úgy értem, hogy tuningolta fesz. emelés nélkül?
-A TRIXX nevű programmal vagy ATT vel érdemesebb tuningolni?A válaszokat előre is köszönöm!
-
kisza25
félisten
-
Fr3eWar
őstag
Üdv, lehet ebben a szar catalystban olyat hogy clone módban egyik kijelző 24Hz legyen a másik 50?
-
F e Z o
veterán
válasz
djculture #22030 üzenetére
Nem a ráírt értékekkel van a gond, azok helyesek.Csak kevesbé terhelhető a 12V-os águk.
(#22040) djculture : Vagy keresse fel a Melyik tápegységet vegyem topicot segítségért.
-
Mittu88
senior tag
sziasztok!
vettem egy zafír 5830-ast még amikor bejött az akció 25k-ért, de csak most jutottam el odáig, hogy van időm kicsit tuningolni. Egyelőre gyári fesz-en van, 800Mhz-en és 1000-es ram frekvencián. Mi az a frekvencia, amit fesz. emelés nélkül első körben tutira elbír? Plusz hogy kell húzni, amennyivel emelem a GPU órajelét, annyival kell a memóriáét? Vagy arányosan? Először csinálok ilyet, és nemtom ide kell-e írnom ezzel kapcsolatban (vagy valami GPU tuning fórumba), de elvégre 5830 topic
köszi előre is, ha segítetek
Üdv,
Ádám -
sanyesz79
csendes tag
Na gyerekek, egy ilyet veszek, mit szóltok hozzá? A hozzájárulásotok nélkül nem veszem meg
http://www.pcx.hu/termek/chicony-hipro-630w-tap-49758
-
sanyesz79
csendes tag
Köszi mindenkinek a segítséget!
Bár minél jobban belemelegszünk, annál inkább nem tudom, melyiket vegyem
)
-
Zoli-206
senior tag
Phenom II X4 965BE és HD5870 mellé lőttem egy FSP Everest 600W 85Plus-t, az a biztos
-
lizakattila
senior tag
válasz
sanyesz79 #22032 üzenetére
Ha ott nézelődsz, akkor inkább EZT a tápot nézd. Olcsóbb és mérföldekkel jobb. Nálam ennek az 500-as változata van, és simán viszi az adatlapomon lévő konfigot (de ez is elég lenne nekem is).
-
sanyesz79
csendes tag
Hát ez igazán remek, ha ezt előbb tudom....
Erről mi a véleményetek?
http://www.pcx.hu/termek/chicony-hipro-580w-tapegyseg-73434...meg a másik, hogy hogy tudnám elpasszolni a HKC-t:-) gondolom senki nem venné meg...
-
djculture
félisten
válasz
sanyesz79 #22029 üzenetére
Az a baj vele hogy a ráirt értékek kamuk,stol is csinált egy tesztet erröl,kb a ráirt értékek felénél megmurdelt a táp.Túlterhelés,vagy egyéb védelem nincs benne.
Ezek a mai kártyák meg 2*75w ot simán igényelnek 12v ot és inditáskor ehez hozzájön mindennek az iduló áram igénye.Ezek után gondolhatod...
meg is van:[link]
Ezt megnézed meglátod legjobb ha veszel addig másikat mig van géped. -
sanyesz79
csendes tag
Értem.
Mi a baj a HKC-vel? -
sanyesz79
csendes tag
Nem akarom elhinni, hogy az 550 nem elég....
Egyébként ebben az árkategóriában 28 körül mi az ami jobb lehet az 5830-nál? -
sanyesz79
csendes tag
Srácok! Valaki tudna segíteni?
Sajnos vagy nem sajnos, vettem egy 5830 game edition karit nemrég 28-ért. Nem vagyok nagy guru és nem olvastam teszteket, túl jókat nem írtak erről a kariról, de az én igényeimet tulajdonképpen kiszolgálja..., de nem is ez a bajom, hanem bekapcsoláskor van amikor nem ad képet a monitor, és nem tudok mást tenni csak resetelni, és utána már működik rendesen, látom a boot képet stb. Mi lehet a baj? minden más jó a gépben, jól is raktam be, ennyire azért értek hozzá, új rendszer is van w7 enterprise 64bit, 550 Watt HKC táp... -
válasz
Motion_Blur #22019 üzenetére
Téged már nem is mertelek kérdezni, már csomószor baszogattalak ezzel a driver marhasággal
Akkor újratelepítés után visszatér a 11.5b... Nekem is nagyon tetszett ez, csak azért piszkálta a csőrömet, hogy egy beta drivert használok véglegesnek.
Köszönöm Uraim
-
Sandrew
őstag
válasz
Motion_Blur #22021 üzenetére
Koszonom!
-
kisza25
félisten
válasz
nekem is az van fent, eddig bevált ezért nem is raktam ffel a 11.6-ot amúgy is csak 6xxx-ről áradoztak vele kapcsban
-
Sandrew
őstag
válasz
Ezt be tudod nekem légyszi linkelni? 5830-am van de gondolom ahhoz is jó.
Előre is köszönöm
-
Sziasztok!
11.6os driver-ről véleményetek? Nekem DiRT3 alatt érezhetően visszaesett a teljesítmény ... Mind benchmarkolás során, mind normális játékban...
-
Rico45
őstag
Sziasztok!!
Az normális,hogy ha fullon pörög a vga ventillátor játék közben??(hd5830)
99%-on de 71fok fölé nem megy!
-
sadista
csendes tag
na megjött az 5830 Xtreme, és azt kell mondjam jól szuperál
60%-on pörög a venti, ami még mindig nem annyira hangos, de egy kis plusz hűtést ad
a witcher 2 teljesen maxon is tükörsimán fut (az elején egy icipicikét akadozik, de fél-1 perc múlva már hadrendbe is állt), bár a legjobb mintavételt kikapcsoltam
(az amúgy is csak leszívta az fps-t de semmit nem adott cserébe.)
-
drlovi
aktív tag
Sziasztok,
Nemsokára megjön az 5830 am.
1440*900 felbontás mellett egy négymagos phenomot milyen tempóba illik járatni ?
Most 3gigán jár, mert a 3870 bőven elég volt. ill stock kúler van csak a procin.Ill. lehet a kártya étvágyán valahogy csillapítani ?! pl ATT ? anno a 3870 emnél nagyon bejött.
-
csongi
veterán
válasz
Sandrew #22004 üzenetére
Egy X3-al jó érték főleg az Idle 60W. Nekem 100W körüli ,az X2 250-es egy HD3450-el is 75W Idle fogyasztást produkál. A próbálkozásaim során egy bizonyos feszültség csökkentés után már nem tudtam érdemleges fogyasztás csökkenést elérni. Pedig a volt 4830-nál 0,85V-ig lementem, és 1-2W-nál többet nem jelentett. Ugyan ezt a CPU-val is eljátszottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple MacBook
- Trollok komolyan
- Okos Otthon / Smart Home
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- AliExpress tapasztalatok
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged