Új hozzászólás Aktív témák
-
CptMisi
őstag
válasz
TTomax #11094 üzenetére
nem az oprendszerrel van bajom, csak az értelmetlen megoldás keresés idegesítő, mikor 5ször indul újra a gép, és sose ad eredményt a keresés...
tudom, nem ezt írtam először....
amper zoli: valószínűleg az is bekavar nekem, hogy ez az enyhén finnyás alaplap nem szereti a ramjaimat, még ha QVL-ben benne is voltak...pedig nem is tuningoltam őket...lehet, hogy cserélem majd, csak szerintem, ha egyszer normálisan működik, VGA driver csere után meg nem, akkor nem a ramprobléma a logikus
most megpróbálok pár dolgot, amit batman topikokban olvastam, de az is érdekes, hogy CoD2 közben is van most már bluescreen
egy batman-es kékhalál bekavar, vagy én nem tudom
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #11091 üzenetére
Kösz a tesztet átnéztem. Kicsit sok nekem a tesztben 60C° igaz nálam amikor megvolt az Auras ventik a 4870-emen nem voltak leszabályozva.
A win7 nagyon jó eddig BÁR vannak furcsaságai. Nálam csinál olyat hogy simán netezés és csakis netezés közben lök egy kékhalált nem tudom mitől meg hogy mi köze a netezéshez?
de ritkán 2 hétben egyszer. -
-
CptMisi
őstag
válasz
amper zoli #11090 üzenetére
hát most 10.5b-vel is volt kékhalál....én nem értem ezt az egészet...ez a windows is egy nagy rakás sz@r...megoldáskeresés semmit nem csinál, de akkor meg minek van? hogy úgy látszódjon, hogy nem sz@rják le a usert? azt se tudom mi baja, hol ilyen, hol olyan okkal indul újra...
-
CptMisi
őstag
-
CptMisi
őstag
lehet, hogy egy kis pénz áll a házhoz, úgyhogy azon gondolkodom, hogy van -e valami jó hűtő 5850re...T-Rad 2 GTX+VRM-R4 párost már hallottam, csak az kicsit drága, akkor inkább SSD-t veszek
Giot: na például Auras Fridge-re is gondoltam, csak múltkor haver olyat keresett, és csak nagyon hosszú idő után talált egyet véletlenül
Scythe Musashi alapból 2 ventis/ T-Rad 2 GTX például, Twin Turbo pro kis átalakítással VF3000A -
Giot
addikt
Akkor lehet egyszerűen csak nem bír el vele a 2x10 centis venti azért fő a VRM rajta. Mint az Twinturbo esetében is. Ott sem volt gond sem a Gpu sem a memó nem melegedett túl viszont a VRM-ek. Viszont az Auras fridge jes-988 egy nagyon jó hűtés azért is mert ráfér 2db a 12 cm-es ventillátor. Csak azt nem tudom hogy felmegy e az 58XX szériára.
Tényleg nem tudjátok milyen hűtők mennek fel az 5850/70 -re? Mondjuk ami tud fogadni 2X12 cm-es ventit? Meg hogy felmegy e rá az Auras.
-
Giot
addikt
válasz
Sárpac #11080 üzenetére
Nálam azért 2400rpm magasságában már susog!
Játék közben meg nem füleltem de nem figyeltem még fel a hangjára úgyhogy nem lehet nagyon zajos. Pedig 850/1200-on használom. Ja amúgy az előbbi tesztben downclock-oltam (ó be szép magyar szó
) a Toxic-ot 725/1000-re.
(#11081) CptMisi: Pontosan ezért volt a kérdés, mert a 10.3a-val nem merültek fel ilyen gondok. Kivárom míg mindenki azt írja hogy jó a 10.5.
-
Giot
addikt
-
válasz
CptMisi #11076 üzenetére
Jaja, mert benne van minden sallang, én is néztem, hogy mi az ányádért vagy te ekkora
Nekem a 10.3 és 10.4-től megint az volt még mint az elején mikor megvettem (9.10, 9.11-es cata), szépen széteső kép darabokra kék kis fésűszerű nyomokkal ahol szétesik, kb mintha a memória lenne hibás a karin, de szerencsére a 10.5-ös eddig orvosolta ezt a problémát (éljenek a driverek
)
-
CptMisi
őstag
Na most már teljesen el vagyok keseredve...Eddig minden ment rendben, talán 1/2 kékhalál volt összesen, amióta újra lett rakva...erre felraktam a 10.4et, azzal kis idő után 5percenként volt egy 3d-ben->driver törlése, 10.4pre fel->minden jó->kékhalál: system service valami...aztán 4órán át semmi gond...erre most megint atikmdag.sys hibaüzenettel újraindul...valószínűleg nem egyszeri hiba lenne, de most jött elő egyszer, többet nem próbálgatom, mert a végeredményt tudom, hogy újra-újraindulna... nincs húzva, elvileg túl sem melegedik, mert be van állítva, hogy mikor emelje a venti fordulatszámát, de egy idő után már nem emeli...
nem hinném, hogy hardveres, mert az új driver óta sz@rakszik...
windows újratelepítése biztosan megoldaná a gondot, de meddig? 2-3hétig? aztán újra előjön, és akkor megint telepítsem újra? nem tudna valaki segíteni?
-
Giot
addikt
Én is bepróbálkoztam anno hasonló akcióval a 4870-emen. Itt van szépség. Alatta hagytam a gyári hűtö alapját. Ez egy brutálisan jó hűtés volt akármennyire toltam a furmarkot 40/45C° felé nem ment a GPU és a VRM-eket is lazán hűtötte. Ami viszont lényeges előtte egy Twin Turbo próbálkozott meg a hűtésével nem valami nagy sikerrel, furmark alatt túlmelegedtek a VRM-ek le is kapcsolt a kártya. A Musashin mekkora ventik vannak? Mert a TT-én 8cm-esek, és azok nem rendelkeztek akkora légszállítással hogy meg tudják szabadítani a termelt hőtől a VRM-eket. Persze az Auras Fridge-en a 2x12cm venti már simán megbírkózott vele.
-
0805
tag
Sziasztok!
Szerintetek a Sapphire cégnek melyik email címére érdemes írnom ha a Kártyájukra való matricát szeretnék kérni Tőlük??
Amugy ez a Google fordító jól fordít?Értelmessen lefordítja?Mert próbálkoztam elöbb vele....
Magyarul leírtam a levelet és az angol fordítást visszamásoltam h fordítsa le magyarra...
Hát elég hülye mondatok jöttek ki.
Köszi -
Giot
addikt
válasz
Sárpac #11063 üzenetére
Na jól hangzik majd teszteket kérünk!
Más: A Vapor-X hűtés eltalált kis cucc nem volt még vele gondom. (pedig megtapostam rendesen tuningban, furmark tesztben is) A különbség pedig inkább abban rejlik hogy 5870-ről váltottál 5850-re ami ugye egy kisebb fogyasztású hűvösebb kártya.Szerintem.
(#11064) csigi: Az a 105 C° sok.
-
Sziasztok.
Sapphire 5850, rajta a gyári hűtőjéről leszerelt vaslap, a gpu-n pedig egy Musashi. A vga-n enyhe tuning 775/1125 van, a Musashi 1500RPM -el megy. Ezen kombinációval a következő hőmérsékleteket mértem:- most így net közben alapon: gpu 36 fok, vddc 49 fok.
- egy játék közben: gpu 51 fok, vddc 65 fok.
- Furmark kb. 10 perc után: gpu 65 fok, vddc 105 fok.A hőátadással nem lehet gond, mert az alapvas megfoghatatlanul forró volt a Furmark alatt. A Musashi bordák csak langyosak, de a hőcsövek már jó melegek lettek.
A hőmérsékletek normálisak?
A nyúzóteszt alatti vddc-t sokallom, sajnos nem néztem a gyári megoldással, úgy is ilyen forró? -
zolo96
tag
OK. köszi. Játékon belül a beállításokat nem piszkáltam minden highon van msaa off.
-
zolo96
tag
Sziasztok.
Tegnap észrevettem, hogy Splinter Cell: Conviction közben néha egy csíkban behullámosodik a kép. Ez mitől lehet? Másik játékban még nem tapasztaltam.
-
Benyaking
aktív tag
Az számit hogy milyen nv teszek physx kártyának be az ati mellé? egy 280as ra gondoltam
-
amper zoli
tag
10.3 vissza és tökéletes minden
Május végén meg majd végleges 10.5
-
Goldmen75
őstag
10.4 , letölt, telepít elindít, 1 perc, reboot, s nyomom tovább a metro 2033-at.
sehol semmi probléma, semmi fagyás akadás! -
Sárpac
nagyúr
válasz
amper zoli #11050 üzenetére
Külön tedd fel a drivert és a ccc-t nálam is kavart 2óráig szenvedtem vele!
-
amper zoli
tag
10.4-es catalyst totál megkavarta a gépemet
Tudna valaki dobni egy linket a 10.5-re?Meg -
Giot
addikt
Ez lemaradt a beállításoktól. Nem alapon mentek a VGA órajelei hanem 850/1200-on.
-
Giot
addikt
-
válasz
CptMisi #11042 üzenetére
Pár játéknál is érzékelhető
Bár nekem eddig még csak a "szőrösfánk" hozta elő... abba meg kakkantok bele
Kellemetlen, ez van...
Talán majd valahogy kiküszöbölik a driverekkel, főleg addigra mire meglesz a második 5770-esemSárpac: ez önző lesz, de annak örülök, hogy AMD-s vonalon akkor nem igazán jelentkezik...
-
CptMisi
őstag
azért én úgy hallottam, hogy gtx470el is "dadog" a furmark...
amúgy én még sehol sem vettem észre...furmarkot meg nézegesse az, akinek jól esik...nem is értem, mi ez a nagy probléma...egyáltalán minek foglalkozni azzal, hogy egy tesztprogram meg-megakad néha...játékoknál más a helyzet...de egy tesztprogram? még csak nem is egy Mark Vantage vagy valami olyan, aminek az eredményével villoghat az, aki akar
de ha meg tudja nekem bárki is magyarázni, hogy miért akad fent valaki ezen(furmark), akkor azt megköszönöm...
-
Giot
addikt
Megcsináltam a mikrolaggolásal kapcsolatos teszteket. FSB1000 képlete alapján felvezettem grafikonra. A leírás itt található. THX fsb. A teszt 1920X1080-ban készült minden esetben. A beállítások mindig a maximumon voltak. Az élsimítás ha másképp nem jelölöm 8X. A Catalyst 10.3a, ami csak lehet alkalmazás vezérelt. Az aa: adaptive-multi-antianalízis. AI normálon. Mip map magas minőség. Vsync ki hacsak az alkalmazás másként nem határozza meg.
A sokat emlegetett furmark:
Na itt aztán látszik hogy mi is az a laggolás, dadogás ez durván látható.A másik teszt program a Heaven Benchmark:
Itt is látható de szabad szemmel nem vettem észre.(szélkerék)
Jöjjenek a játékok:
Assasins2 4X élsimítást használtam.:
fel fel tűnik a laggolás. De nem vészes.AVP:
Érzékelhető határon kívül.Fallout3: (a nagy kedvencem)
Itt látható. Sajnos pedig nagy kedvencem, igaz az is közrejátszhatott hogy a Fallout3 alkalmazásvezérelt Vsync-et használ. Egyébként nem volt zavaró, de néha éreztem.Resident Evil5:
Az elején egy de azután tükörsima.Úgy gondolom az ATi nagyszerű szoftvereire vezethető vissza ez a gond is
. Sárpac kollégánál a 10.5-ös Catalystal már a furmark sem akadt.
-
CptMisi
őstag
Tegnap felraktam a 10.4es drivert, még tegnap volt egy kékhalálom cod2-nél...aztán minden ment...ma kék halál batmannél, aztán ment, most viszont bármit játszom rövid idő után kékhalál...hibaüzenet atikmdag.sys....most megpróbálom letörölni driversweeperrel, és felrakni egy másik drivert, remélem megoldja...másnál nem volt ilyen? VGA nincs húzva
-
petrusz82
aktív tag
Ati CCC-ben ha beállítok valamilyen fényt illetve kontrasztot a filmnézéshez, akkor elmentem, de mindig visszaugrik 0-ra. Ennek ellenére van mikor megjegyzi, van mikor nem. Ezt hogy lehetne kiküszöbölni?
-
Giot
addikt
Sárpac: 8xMsaa volt.
Jó lenne ez ügyben még tesztelgetni, csak meik játék volt az ahol ez a jelenség nagy mértékben felszínre jött? Ird le és ha megvan a game megcsinálom. Sajna délelőtt nem leszek itthon majd du! -
Televan74
nagyúr
Én egy kis lagg nélkül már nem is tudok játszani. A gyenge Physx -re beraktam egy GT240 -s kártyát. Nálam hőmérségletben és fogyasztásban kell még fejlődni az Nvidia -nak. Addig maradok Radeon tulaj.
-
Giot
addikt
válasz
Zoo123 #11028 üzenetére
El kell ismerni hogy driver terén az ATi nem valami nagy ász. Ilyen lassan javítják a hibákat. Az nV-ről nem tudok nyilatkozni. Ha nem türelmes az ember másnap eladja a kártyát meg azt mondja hogy soha többet ATi
Pedig legtöbbször nem hardveres probléma van hanem szoftveres.
-
Stukker1987
senior tag
Srácok!
Nemrég jött ki a Ph-s teszt a GTX480-ról és GTX470-ről,ahol ugye az 5850 és 70 is megmérettetett.
Kiváncsi lennék h nektek is olyan eredmények jönnek-e ki mint amik a tesztben vannak,mert nekem egész más a vége a dolgoknak???(igaz OC 5850-el és 1920X1200 helyett 1920X1080) -
Zoo123
senior tag
válasz
petrusz82 #11024 üzenetére
Mondjuk nekem!
10.3-as driverrel csinálta, tegnap raktam fel 10.4-est azzal még nem néztem.
Ha elmegy aludni, utána ha felébresztem sötét a képernyő, párszor rá kell csapni a windows szentháromságra (gk: Alt+Ctr+Del) hogy újra legyen kép, de néha szokott dobni kékhalált is!
Mindezt szűz telepítés után, úgyhogy én kikapcsoltam a sleep módot amíg az ATI mérnökei nem javítják a hibát. -
petrusz82
aktív tag
Van olyan, akinek nem működik a sleep mód win7 alatt? Egyre inkább gyanítom, hogy a videókártya miatt nem ébred a gép alvó állapotból.
-
Silex
aktív tag
kb 4% javulást mértem Heavenben a 10.4-gyel és símábban fut, voltak néha kis akadások, ezek szépen lecsökkentek minimálisra.
Létezik az hogy a Metro 2033 szebb lett? (gyorsabb is) Bár annyit variáltam CCC-ben képbeállításokon vszinű az köszönt vissza. -
J4N!
tag
-
petrusz82
aktív tag
Létezik valami monitorozó progi, ami a rivatunerhez hasonlóan kiírja a hőmérsékletét, ventifordulatát a kártyának játék közben?
-
LW
őstag
Sziasztok.
Egy olyan problémával küzdök, hogy a Sapphire 5850 Vapor-X VGA-m ventije (eddig csak asztalon tapasztaltam - Aeroval) napi 1-2x hirtelen felpörög 50%-ra majd lelassul. Próbáltam új drivert, nem vált be. (10.3 - 10.4[nem aláírt]) Valakinek van valami ötlete?
Üdv. LW -
Zoli-206
senior tag
válasz
Sárpac #11011 üzenetére
Win 7 Ultimate 64 bit-em van
a 10.5 beta-val nekem sem volt bajom, de ezzel sincs. Lehet beszemetelt neked valamelyik catalyst.
Váltottam az utóbbi 2 hétben jópár levelet az AMD/ATI supportal és a következő programokat ajánlották Catalyst írtásra
Persze nem e-miatt írtam, az eredeti problémára még nem tudnak megoldást kínálni, továbbküldték házon belül is a "szakiknak"
"Good third party utilities would be:
Driver Cleaner:
Driver Sweeper:
Próbáld meg talán segít
-
Zoo123
senior tag
-
Zoli-206
senior tag
Megjelent hivatalosan is a végleges Catalyst 10.4, pár perce lehet tölteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Ingatlanos topic!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged