- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zoo123
senior tag
válasz
radi8tor #17511 üzenetére
"Ezek szerint jobban járok vele?"
Hát ha 2560x1600-as felbontásban játszol, mindenfullmaxon akkor határozottan igen...
De ha "beéred" FullHD-vel (1920x1080) és néha 4x AA-val 8x helyett, akkor egy használt 5970 (90-110 ezerért) ár/érték arányban verhetetlen!
Vagy ha már van 1db 5850-ed akkor abból crossfire-t és had szóljon!Szerintem!
-
Giot
addikt
válasz
radi8tor #16644 üzenetére
Szerintem vállalható az 5970. Kérdezz rá tulajokra mennyire vált be nekik, nincs e gond a 2 GPU kihasználásával, hozza e mindig az elvárhatót. Na meg persze az ár érték arány, ehhez meg érdemes kivárni az 69XX sorozatot, hogy a megfelelő információk birtokában tudj dönteni.
(#16645) CptMisi: Na, most miért kötekedel??
-
cyberkind
félisten
válasz
radi8tor #16640 üzenetére
Az mindenféleképpen ajánlom hogy várj, ha van nv karid akkor ruházz be egy erősebb Ati vga-ra, mint a 6970 lesz, vagy 6990 !
Ez a fizika, csak azért van, hogy nv kártyát vegyél, szerintem nagy parasztvakítás, tény ha ez nem lenne, az nv közel lenne a csődhöz, mert az Ati kártyák, olcsóbbak, ugyanazt, vagy többet is tudnak !
Ár/teljesítmény ! -
CptMisi
őstag
válasz
radi8tor #16402 üzenetére
az újabb játékok vagy alapból multi gpu támogatással érkeznek, vagy az első patch tartalmazza...ahol nem működne, ott 1 kártya továbbra is működne, így csökken az fps jócskán, de nem fagy... Az újabb játékoknál, és kártyáknál(x2-eseknél van különbség igazán) már elég jó a multi-gpu hatásfoka, rossz esetben 1,5szeres teljesítmény megvan az 1 gpu-val szemben, jó esetben közel 200% is lehet
-
Traky
tag
válasz
radi8tor #15333 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. A gugli nekem is a barátom. Megtaláltam én is a Sapphire-s adapter cikket. Csak azt nem tudom, hogy azt az adaptert csak Sapphire kártyákhoz lehet kizárólag használni, vagy működik más gyártó kártyáival is?
(egyébként a linkelt cikk alján a fórumban rá is kérdezek, de gondoltam több helyen ...)Üdv,
Peti -
Giot
addikt
válasz
radi8tor #10273 üzenetére
Szerintem van! Nagyobb teljesítményű hűtő, áttervezett nyák esetleg minőségibb alkatrészek ezáltal magasabb órajeleket lehet elérni feszemelés nélkül is.
(#10272) players111, (#10274) laci666,(#10278) vfeco: grat
jó kis kártyák ezek.
(#10282) Televan: Sapphire 5850 Toxic 940/1175 feszemelés nélkül (Csak tesztelésre használtam nem ezen az órajelen játszom. De stabilnak tűnt a tesztek alatt)
#10277) CptMisi: Úgy tűnik valaki berombolt a topikba. Inkább meg sem kérdezem mi történt.
-
Goldmen75
őstag
válasz
radi8tor #10164 üzenetére
Az nekem sem indult el!
Van egy physix screensaver, amit én feltettem, na az csúcs volt!
Egy golyó pattog egy "úton", mindent lehet állítani. Ha bekapcsoltam a fizixet, minden borult szanaszéjjel stb, röccenésmentesen. Ha kikapcsoltam, akkor az 5870-em szenvedett elég rendesen -
adatfalo
senior tag
válasz
radi8tor #9373 üzenetére
Más játékoknál nem ennyire alacsony az érték pl Bioshockban és Dirt2-ben magasabb, de mind a kettőnél leesik 20 alá is akár.És fogalmam sincs, hogy miért.
Bios-t visszaállítottam, bár így most csak 3gigát tud használni a 4ből. Mert engedélyezni kell tán az északi hidat... vagy valami ilyesmi.
De ha van még valami ötlet, akár bios beállításokban is, szívesen fogadnám -
Gerisz
addikt
válasz
radi8tor #8169 üzenetére
Mindenki más. Telepakoltam öcsém gépét S-Flex ventikkel, hogy ne legyen hangos, kapott 4db-ot. Ha mellette ülök huzamosabb ideig akkor az is zavar. vettem vezérlőt. Letekerem de az is zavar egy idő után. Ha lekapcsolom akkor zavar a winyó, táp, vidkari. Ördögi kör nálam.
Ami még nekem nem mellékes az, hogy pl T-rad2 GTX és mellé a VRM-R4-es hűtő "csoda" nagyon tetszik és jól mutatna. -
ffodi
veterán
válasz
radi8tor #8080 üzenetére
Én nem vettem eddig észre semmi ilyesmit. Szerintem amit mondasz, az csak egy adott típusra vonatkozik(Jmicron vezérlős), de lehet, hogy hülyeséget mondok.
SSD-vel a rendszer nagyon-nagyon gyors, még úgy is hogy már raktam fel egy-két nagyobb programot, tűzfalat stb...
A gyengepontjuk a meghatározott számú írás/olvasási ciklus, de erre is van már több gyógyír is, igaz teljesen semmi nem oldja meg a problémát.
-
s1ru2
aktív tag
válasz
radi8tor #7841 üzenetére
Hali!
Azzal nem volt semmi gond? Most mondjuk nekem 10.1 van fenn. Ma majd szépen újrarakom a Win7et-is RC ről teljesre. Remélmműködni, fog mert azért bosszantó hiba, bár enélkül is elviszi a legdurvább HD anyagokat is a gép szóval mind1... Bár most néztem és rivatuner azt írja, hog ynincs megfelelő driver a kártyához feltéve és ezért nem is tudok semit állítani. Gondolom azért egy reinstall jót fog neki tenni.Majd csak azt mondja meg nekem valaki, hogy ha újrarakom a Win7-et melyik drivert érdemesebb egyből feltolnom. 9.12 vagy 10.1 ?
-
SirKero
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
radi8tor #7453 üzenetére
De ki lehet írni, van a steam-on belül egy opció ami megcsinálja neked kiírható formátumra kiírod 2 darab dvd-re és ha újra rakod a wint akkor csak elő kell venned a 2db dvd-t felmásolod róla a cuccot(amit telepítés után törölhetsz is a gépről) a gépre és telepíted a steam-mel és ennyi.
-
ffodi
veterán
válasz
radi8tor #7381 üzenetére
Nekem is ugyan ezt csinálta a smart doctor.
Akkor tudtam meg hogy 1,5V-on megy a cucc(fél napot ment így legalább), amikor egy 5870 Vapor-x-es tesztet néztem, hogy milyen hatékony a hűtése, össze akartam hasonlítani az enyémmel, és akkor megnéztem mennyi idleben a hőmérséklet és 90 fok volt(egyébként 35-40).
Na azzal a lendülettel szedtem is le azt a f*st. Felraktam az MSI Afterburnert, és azzal nekem is tökéletes, azt kivéve, hogy nem lehet 1,35V fölé állítani a feszt, de legalább kezeli a két vga-mat együtt(5870+GT220).
A Sapphire 5870 is bírja az 1,5V-ot.
dopeman81:
Ha jól tudom az msi biosa unlcokolt, de ha tévednék az afterburnerrel akkor is megy a tuning, egy kis okossággal.
-
Gicz
addikt
válasz
radi8tor #7078 üzenetére
az oszlop is dx 11 "mentes"
itt nem megy a dx 11
tedd fel az everestet, aztán direcx fül balra és azon belül directx fájlok, ott kiirja h mi van fent.
amig nem friss windows ra tettem fel a drivert, addig dx 10 es játék után mindig visszaugrott 10 re a dx és akkor nem ment a heavenben a tesszelláció
rakd ujra a wint és utána már nem lesz gondod
-
-
ffodi
veterán
válasz
radi8tor #7074 üzenetére
Hi!
Az könynen lehet! Le kell törölni minden nvidia driver(physxet is és most az atit is), legjobb ha még driversweeperrel is letörlöd. Utánna minden frissen fel, és akkor jónak kell lennie.
szerk.: KATT nem csak neked ilyen, lehet hogy a tessalationnel van valami gond.
-
Gaboman
nagyúr
-
gombcomp
senior tag
-
válasz
radi8tor #3473 üzenetére
ez gusztus dolga. ha szigorúan fps/forint alapon döntesz, akkor biztosan jobb az 5850, de az 5850-nél meg jobb a 4890. itt nagy kérdés, mi az elég. én a jelen árak mellett a 4890 (olcsó) és az 5870 (brutális) között döntenék, az 5850-et félmegoldásnak tartom. de ez csak az én véleményem...
-
Razermazer
őstag
válasz
radi8tor #3268 üzenetére
Ha csak annak az árát emelnék
de szerintem az 5870 árát is emelni fogják karácsonyi felárra
. Úgyhogy mostanság nem érdemes venni egyik ilyen kártyát sem ha nem engedi meg a keret, ha igen akkor hajrá. Érdemes megvárni a Februárt kicsit tuti esnek az árak.
Arn: Hát mondom hogy fül kérdése. Akkor én kifogtam egy jobb darabot, mert nekem még morogni sem morog
mázli. Tény és való hogy a levegőáramlás kialakítása olyan mint egy trombita, tehát a szélzajt rendesen felerősíti, és még az is rájátszik, hogy csak olyan kicsi a szellőző nyílás a kártya fenekén. Miért nem tudnak normálisabb hűtőt csinálni? mert az Atinak Mas-ni csinálja a hűtőket olcsóbban mint Pert-li, aki az nvidiának dolgozik kicsit jobb anyagokból ennyi
.
Katt: Jó átírogatom a memória órajeleket nem ráncigálja nem dupláz. viszont akkor a villódzás az megmarad ezek szerint? órajelváltáskor ugye
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- E-roller topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Synology NAS
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest