Új hozzászólás Aktív témák
-
Colos1
őstag
válasz
Baga1983 #10096 üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen karim van, ugyanilyen procival 3400/2600 MHz -n, és ugyanekkora felbontással játszom. ME1 közben, átlag 77% -os GPU kihasználtság (max=99%) mellett volt átlag 56% -os CPU kihasználtságom (max=62%). Szerintem nem érdemes a magvakat húzni.
Viszont az NB-t feltétlen ajánlom kipróbálni magasabb órajelen, ha még nem tetted meg. Nekem C2 -es Ph -m van, 1,1 V helyett 1,175 V -on megy 2600 MHz-t.
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Van egy 5850-em és az lenne a kérdésem hogy ha 1680x1050-es felbontást használok, érdemes lenne e húznom a Phenom II 955BE procimon vagy elég alapon is mellé.
-
Sziasztok!
Az ep45 extreme lapomban működne a cf? Vagy ahhoz inkább egy x48-javasoltok?
Elvileg van benne két db 16-os csatlakozó.
Köszi -
naksys
senior tag
válasz
Stukker1987 #10089 üzenetére
GPU score kb ennyi, csak az összesítettben húzza le a 6600. Bazz nem akarok még platformot cserélni!!
Persze nem vantage-el játszom csak összehasonlítás képpen nyomtam pár tesztet, hogy mennyi a difi a 4870-hez képest.
-
Giot
addikt
válasz
naksys #10086 üzenetére
Vantage? Szerintem nem az a mérvadó
! Tegnap volt vagy 3 óra Crysis Warhead (csak azért telepítettem fel hogy meglássam mennyit tud hozni a 4870-hez képest) persze folyamatosan mértem az FPS, (meg persze játszottam is egy jót
) No azokkal a beállításokkal (all High kivétel az object detail az játékos 4X-es élsimítással felbontás 1920X1080) tartotta a 30-40 FPS között. Volt hogy kicsit beesett alá (sok effekt robbanás 1xerre) meg felészaladt de a nagy átlag ez volt. Aztán jött a havas pálya na ez már kicsit nyögvenyelősebb volt
20-25 FPS-t termelt. No nekem ahogy említettem is, volt 4870-em az alíg tudta megmoccintani ilyen beállításokkal, játszhatatlan volt vagy diafilm vetítés. Én meg merem kockáztatni hogy már az 5850 is közel a dupláját hozza a 4870-nek. (Nem muszáj megdobálni ezért a kijelentésemért
)
Ja és alapórajelekkel szaladt az 5850 (765/1125).
És igen tudom hogy nem éppen történet központú a Crysis (bár ez a Warhead már egészen jó csak a vége egy nagy katyvasz, ha tudnak a Crysis 2 ben komoly történetet heggeszteni köré egy szavam sem lesz) de GYÖNYÖRŰfőleg hogy így plafon beállításokkal még csak fényképnézegetés volt eddig.
MOD: most látom hogy alapból a vantage-ről folyik a diskurzus, sry.
-
Stukker1987
senior tag
válasz
naksys #10088 üzenetére
Ha a GPU score hasonló mint amit sárpac kolléga linkelt akkor nincs gond!
Gondolom a 15k körüli érték az összesített(az a q6600 miatt lehet).De ha a GPU score jóval kevesebb mint az előbb említett kollégának,akkor valamilyen beállítás gubanc lehet,esetleg lazán van a kari a slotban(érintkezés).
10.3a drivert ajánlom,jól megy vele az 5*** széria,azzal is hoz pár pötty pluszt!
-
naksys
senior tag
Az gáz, hogy alapon vantageben az 5870-em csak 15e pont körül teljesít?
Hol van itt a 4870-hez mért dupla teljesítmény?? -
Perillustris
senior tag
válasz
Gerisz #10081 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek.
Egyéb kérdésem, hogy DP-tal használ-e innen valaki 5770-est vagy 5850-est. Alvó állapotból ébredve nem ad jelet. Azt hittem, peches voltam az eladott 5770-nel, de most már gyanús, mert az újjal is ezt produkálja.
Persze lehet DVI-vel használni, elvileg nem is rosszabb, de elég sok - nyilván szubjektív - véleményt olvastam arról, hogy a gyakorlatban mégis valamivel jobb a DP.
A monitor hibáját egyelőre kizárnám, mert ha kap jelet bárhonnan, azt megjeleníti.
-
Zoo123
senior tag
-
CptMisi
őstag
Volt már róla szó többször is, de megkérdezem, hogy észrevehetően csökken -e az 5850 teljesítmény, ha x16os slotból x8asba teszem át
-
Gerisz
addikt
válasz
Perillustris #10079 üzenetére
Megnéztem neked a Heaven-t, nem megy még 50% fölé sem a procihasználat.
Szóval itt mindegy. A játékokban nem lesz az.
2600 és 3600 között nincs különbség. -
Colos1
őstag
válasz
Perillustris #10079 üzenetére
Ugyanezekkel a beállításokkal nekem 1680X1050 -ben,
FPS: 33,1
Scores: 833
Min FPS: 5,8
Max FPS: 90,4Ha figyelembe vesszük, hogy a monitorod 30% -al nagyobb, szerintem azok az értékek jók.
vagy az enyém is rosszSzerintem nem lesz CPU korlátod, főleg ha még munkára fogod a kártyát mindenféle képjavítóval. (AA; AF; Stb.)
-
Perillustris
senior tag
Egy laikus kérdés: Ungine Heaven alatt a GPU load 98-99%-os volt. Ennek ellenére még lehez CPU-limites a gép?
Nem vagyok nagy tuningmester, de a procit többek véleménye szerint érdemes feljebb piszkálni, úgyhogy nem úszom meg.
Alapbeállításokkal ez lett az eredmény:
Mennyi várható el ettől a konfigurációtól? (Sapphire 5850, 2x2GB GSkill DDR2 800MHZ)
-
tomta
tag
-
naksys
senior tag
Hogyan tudom az ati vga gpu frekijét a catalyst által engedett nagyobb értékre állítani?
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok !Tudnátok mondani valami programot amivel a sz@r Nv karit eltudnám halkítani,tegnap lehúztam a ventit,de így azért 70 C° is volt.Most vissza tettem rá nagyon hangos!
-
Colos1
őstag
válasz
Colos1 #10060 üzenetére
Erre valaki? Bár éjszaka - alvás helyett - átgondoltam, néhány kieg hozzá.
1. A régi kártyám tudta driver nélkül a natív felbontást, így ezt a mondatot: "Amikor elindult, a driver betöltéséig VGA felbontásban volt, utána állt vissza natív felbontásra."kéretik figyelmen kívűl hagyni. Ez nem tudja.
2. Az a csippanás valószínűleg a szünetmentes táp volt...
Talán túlterhelte az ágat
A furmark 1440X900, ablakos módban, 8X MSAA-val Xtreme burn teszttel ment. FSP500-60GHN -em van (500W FSP), egy 6 pines csatit rádugtam, a másiknál pedig figyeltem, hogy két külön ágról kapja a 12 V -ot.
-
Perillustris
senior tag
-
enormous
csendes tag
'Juteszembe, ha az alaplapod támogatja, köss egy vinyót eSata csatlakozóra. Azon az áram és az adat is átmegy, és egész jó alternatíva a problémád megoldására..
-
enormous
csendes tag
válasz
Perillustris #10063 üzenetére
http://hu.wikipedia.org/wiki/RAID
Itt van hozzávetőleges ismertető a RAID fajtákról, viszont a bekötéséhez kérd ki hozzáértő segítségét : )
szerk:
Elkészült az összehasonlító Excel tábla, Radeon és nVidia oldalon, sok mostani kártyával, Crysis Warhead az összehasonlítási alap, meg elkezdtem a CODWAW és FC2-t, csak azokat nem volt már türelmem befejezni.(Érdekel ez valakit?)
-
kasa85
őstag
válasz
M@Db0Y #10056 üzenetére
Köszönöm mindenkinek
Valamit sikerűlt kibogarásznom,hogy a Metro2033 al kapcsolatban sokat optim- ták a driver-eket,hogy tökéletesen menjen remélem behozza a Fermit(GTX480)Érdekesnek találom,hogy a Fermi megjelenése előtt még nem volt olyan driver ami hozott volna különösebb teljesítmény többletet mint pl: a 1.03beta.Szerény véleményem szerint várt az Ati míg az Nvidia termékeivel elkészűl,hogy kiszámolta nagyából az Nvidia hozna pl:GTX 480 +20%sebesség töbletet a HD5870-hoz képest,ezzel ő lesz a leggyorsabb 1magos kari.Az ati meg most kezdte el csiszolgatni jobban a drivert,hogy jobban fusson amihez a fermit mérték(régebbi driver-ekhez),ezáltal csökkentik a 2kártya közötti teljesítmény különbséget.Sajnos számomra egy kicsit elszomorító hogy ha hozzá teszem,hogy idén állítólag jön a Hd6000-es család mert azért várhattak volna még vele+1évet.Jó ha haladunk a kórral de ne ennyire mert 1-2év és a HD5870 már csak alsó közép kategóriás lesz+a játékokat is durvább teljesítményre lövik be.
-
enormous
csendes tag
válasz
Perillustris #10059 üzenetére
RAID 0-val nem tudsz egy vinyót (egy másikkal 'összenyitva') használni?
Az talán megoldás lehet. -
Seikai
aktív tag
Na 2 éjt nappallá téve és az 5870-esemet kipróbálva 4 konfigban xp-től win 7-ig különböző tápokkal a következő konklúzióra jutottam
Az első 5870 döglődött
Aztán kaptam egy másikat hála kicserélték egyből kopp-kopp
Nos az majdnem jó volt de szintén zöldpöttyözött egy keveset meg sípolt néha és szemetelt dx 10 és dx 11 alatt ( érdekes open gl alatt nem, tehát furmark a kukába mert az nem mutatja ha ezen karik sérültek )
a 750 wattos moduláris tápomból eddig 2x6-os pci-e integrált csatiból kapta a szaftot most viszont bedugtam a másik 2 mellékelt csatit és azokból kapta külön az áramot.
A szemetelés szép fokozatosan egy 10 perc alatt telljesen eltűnt, és a sípolás is elmúlt de maradt a zöld pöttyözés win 7 aero, filmek és néha sötét játékok alatt.
Ennek az oka, hogy a driver túl alacsonyra veszi néha a frekiket pl. 170 mag és emiatt pöttyözik idle-ben és amikor vált magasabb frekire!
Erre a megoldás a következő: csinálni kell egy profilt ati overdrive-ban és abban megemelni a nyugalmi frekiket majd aktiválni azt és voilá működik!
Az összes hiba kiküszöbölve! Ma kipróbáltam ismerősöm 5870-esén is ahol ugyanezek a gondok voltak és működöttRemélem aki ilyen gondokkal szenved azoknak tudtam egy picit segíteni
egy kis segítség a ccc profilhoz ami C:\Users\{yourusername}\AppData\Local\ATI\ACE\Prof iles -ban található ( rejtett szal be kell állítani azok nézését)
eature name="CoreClockTarget_0"
Property name="Want_0" value="30000"
Property name="Want_1" value="60000"
Property name="Want_2" value="85000"
Feature
Feature name="MemoryClockTarget_0"Property name="Want_0" value="50000"
Property name="Want_1" value="90000"
Property name="Want_2" value="120000"
-
Colos1
őstag
HI!
Naplóztattam a VGA paramétereit az everest-el, és a következő adatokat mértem:
GPU (dispIO)=78° / GPU (memIO)=78° / GPU (árnaló)=76° / GPU venti ford: 32%
Nem tetszettek ezek az értékek, és nyomtam egy furmark-ot, de ment a GPU-Z is, mert össze akartam hasonlítani, hátha megint baromságokat mér az everest. 2 perc után - amikor a GPU még csak 74 fokos volt - egy csippanással leállt a gép, és 2-3 perc múlva tudtam csak bekapcsolni...Amikor elindult, a driver betöltéséig VGA felbontásban volt, utána állt vissza natív felbontásra.
Van valakinek ötlete, hogy mi volt ez? (A kártya egy ref kialakítású Gigabyte 5850)
-
enormous
csendes tag
válasz
CptMisi #10049 üzenetére
Beírhatom az 1280×1024 méréseket is, sőt ha jópáran kéritek, megcsinálhatom Excel táblába is az összehasonlítást (összes felbontás, nvidia & radeon)
Akár több játék adatait is (crysis warhead, CODWAW, Far Cry 2, L4D)
A mérés gépe:
Intel i7 920 (150×20) CPU,
MSI X58 Eclipse SLI MB,
Mushkin HP3 12800 7-7-7-20 RAM,
Mushkin 800 watt Modular PSU,
Seagate 1TB SATA HDD,
Windows Vista Ultimate Edition SP2 64-bit -
Sárpac
nagyúr
Catalyst 10.4béta
Catalyst 10.5bétaKezdenek beindulni a srácok!
-
enormous
csendes tag
Overclockers Club mérések:
Crysis Warhead, 1680×1050, 2xAA, Dx10, Game Settings: Enthiusiast:Sapphire 5750 - 17 FPS
Sapphire 5770 - 20 FPS
Sapphire 4870 2G Vapor-X - 21 FPS
Sapphire 5750 Vapor-X @OC - 21 FPS
Sapphire 4870 1G Toxic - 22 FPS
Sapphire 4890 Vapor-X - 24 FPS
Sapphire 4870x2 - 29 FPS
Sapphire 5850 - 30 FPS
Sapphire 5850 Toxic- 31 FPS
Powercolor 5870 PCS - 35 FPS (37 FPS@OC)
XFX 5870 - 35 FPS (37 FPS@OC)
Sapphire 5870 - 36 FPS (37 FPS@OC)
Sapphire 5870 Vapor-X @OC - 39 FPS
Sapphire 5870 2G Toxic @OC - 40 FPSpár nVidiához hasonlítva:
ASUS GTX260 Matrix - 20 FPS
ASUS GTX275 - 24 FPS
ASUS GTX285 Matrix - 26 FPS
Sapphire 4870x2 - 29 FPS
nVidia GTX295 - 39 FPS
nVidia GTX480 - 39 FPS -
Tigi
őstag
Sziasztok
Ismerősömnek lehet, hogy gariba cserélni fogják a Sapphire HD4870X2-es kariját.
A kérdés az, hogy eme kártya teljesítménye hol helyezkedik el az 5000-es szériában?
Erősebb mint az 5870?Előre is köszi.
-
Gabrika
tag
válasz
Perillustris #10040 üzenetére
sztem ez legyen a legnagyobb dilemád
ha már proci limitben vagy, akkor az esetek nagyon döntő többségében rengeteg képet lácc időegységenként
bár a jobb proci meghálálja magát, a játékok többségében (1920×1200) nekem már sokat pihennek a magok -
Giot
addikt
válasz
Mint ahogy az előttem szóló is említette nem eredményez fagyást ha procilimit van. Egyszerűen arról van szó hogy a processzor nem tudja kiszolgálni a kártyát, vagyis nem azt fogja nyújtani ami a tényleges teljesítménye. Általában kisebb felbontáson szokott jelentkezni a procclimit amikor nagyon pörög a kártya, mivel nem fogja meg hogy pld 1920X1080 ba kell leképezni neki az adott játékot vagy 3D-és alkalmazást. Meg attól is függhet hogy mennyire használod az effekteket vagy pld hányX-os Msaa-t használsz. Hiszen ezek mind a vidkarit terhelik nem pedig a procit. De azért úgy gondolom hogy az AthlonII kevés lehet hozzá.
(#10034) Seikai: Szerintem is egy másik konfigban érdemes lenne adni neki egy esélyt! Ha ott is csinálja a hülyeségét akkor meg vissza garanciába.
(#10033) cehaeries: Nálam nem játszik tücsköt a Toxic.
!
"a másik ha kicsit lelassítom az ujjammal a proci ventit 955 be akkor is a ciripelés megszűnik. ciripelés= éles magas frekvenciás hang"
de akkor lehet nem is a vidkari ciripel? -
danati
senior tag
válasz
Problémát nem okoz. Egyszerűen lassabb lesz játékok alatt valamennyivel a géped. Főleg kisseb felbontásokon észrevehető a cpu limit.
-
Perillustris
senior tag
Nagyon valószínű, hogy 1-2 hetet várnom kell egy X4 620-nál erősebb procira a ma vagy holnap megérkező Sapphire 5850 mellé. Az egyszerű kérdésem az, hogy a CPU-limit a gyakorlatban "mindössze" annyit jelent, hogy nem megy úgy a kártya, mint ahogy mehetne, vagy a gyakorlatban okoz is bármilyen problémát (fagyás, stb.)?
-
kris75
aktív tag
hi, kaptam egy ilyen programot a vga hoz:
Sapphire ArcSoft SimHD
mire használható?
Kris -
KissP
tag
válasz
Seikai #10034 üzenetére
Vagy memóriahibás a karid vagy kevés szuflát kap. Legalábbis szerintem.
Próbálj tápcsatit cserélni rajta, hátha másikkal megoldódik. Ez akkor valószínű, ha már kicsit használtabb táppal jelentkezik a gond.
Próbáltad már esetleg másik gépben a kártyát?
Ha más configban is produkálja a hibát akkor izibe vissza gariba. -
Dadpool
aktív tag
hali !
sikeresen beszereztem egy sapphire 5850 toxicot!
a problémám a következő! ha kint vagyok az asztalon akkor eszméletlen módon ciripel a kari
vagyis engem nagyon idegesít ugye a gpu clock: és a mem clock ilyenkor 157/300
ha elindítok egy játékot akkor nem ciripel gondolóm ilyenkor felugrik a 765 ős értékre
a másik ha kicsit lelassítom az ujjammal a proci ventit 955 be akkor is a ciripelés megszűnik. ciripelés= éles magas frekvenciás hang
ezt tudom valamivel orvosolni . gyári amd hűtőm van vagy a tápon nem bírja?
thermalthake 470W.
help ha van megoldás udv -
Giot
addikt
válasz
TTomax #10029 üzenetére
A Vapor-X az egyedi hűtés maitt lehet vonzó a tuning csak másodlagos nem arra tervezték. Arra ott a Sapphire-nak a Toxic meg az Atomic (bár utóbbi verzióban még nem jelent meg 58xx).
(#10027) Seikai: Lehetséges a gyári hiba, ha filmnézés közben szemetel. De mi a helyzet 3D-ben gondolom ott is!?
-
Seikai
aktív tag
összes drivert és fixet is kipróbáltam driver cleanerezés után és semmi, ugyanúgy szemetel
-
Seikai
aktív tag
sziasztok ma vettem egy sapphire 5870-es karit és szemetel filmnézés és játék közben
eddig mindig ati kártyáim voltak gond nélkül
a kari 35 fokos idle megkapja a megfelelő áramot 2x6-osból a driver 10.3
lehet gyári hibás köszi a segítséget előre is
-
enormous
csendes tag
Helló, tapasztaltak : )
Lassan HD5850 VaporX tulajdonos leszek, és a kérdésem az, hogy kell-e emeljek órajelet (pl csak szorzót) a
Phenom II x4 965BE procin, hogy kellő erővel tudja kiszolgálni majd a VGA-t?Vagy alap órajelen (3.4Ghz) is elég erőpotenciált tud kicsalni majd a VGA-ból?
szerk:
(én most 1280×-ban használom, de idővel lesz majd nagyobb felbontás is)
(HD4850-ről váltottam, szóval rengeteg változást remélek ekkora generációváltástól) -
Giot
addikt
válasz
Perillustris #10020 üzenetére
Attól függ hogy mekkora felbontáson játszol? A tuning mindenféleképpen kell hozzá. De szerintem az a prockó alapból elég kevéske Az 5850-hez elkélne már egy Phenom2.
(#10019) dilipok: én nem csalódtam az 5850-ben igaz nálam nem volt színváltás.
-
Perillustris
senior tag
Sziasztok,
Asus 5850-eshez elég az AMD X4 620 alapórajeleken, vagy mindenképpen húzni kell, hogy ki tudja szolgálni a VGA-t?
-
dilipok
veterán
ezennel boldog tulajdonosa lettem 1 ASUS EAH5850 kártyának. Remélem nem fogok benne csalódni, csak így NV váltás után megint furcsa a driver
-
Giot
addikt
válasz
kris75 #10014 üzenetére
A legegyszerűbben az AMD gpu clock tools-al, innen le tudod húzni. Vagy az MSI afterburner azt innen tudod letölteni. De az MSI program cfg fájljában át kell írni a következőt: from tomta
Nálam feszemelés nlkül 940/1175 lett. Azért nem lehet fentebb tolni a CCC-ben mert a Sapphire betartja az ATi ajánlását! Ettől függetlenül én nagyon szeretem, jól teljesít tuning nélkül is, jelenleg úgy használom. A hűtése kifogástalanul teljesít (tuningban is). -
kris75
aktív tag
Hello! Ma megérkezett a Sapphire 5850 toxic-om
! A ccc ben nem nagyon van lehetőség a tuningra ,mivel lehetne állítani az órajeleket,Üdv Kris
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
keIdor #10000 üzenetére
Hát MSI Lightning-ot nem tudom mennyire lehet kapni, de tesztek alapján nem valami nagy durranás.
A Vapor-X az jó, de nem árt egy jól szellőző kockó neki. (Én abban az esetben venném, ha max 5-7k-val lenne drágább mint a ref)
A Ref is tökéletes nem kell neki feltétlenül jól szellőző ház(de nem árt), ha nem tuningolsz nagyon (alapfesz gpu:920-950) akkor halknak mondható, ha pedig rendesen tuningolsz (1ghz+) akkor "kicsit" hangos a kicsike. -
maflame
aktív tag
Mekkora fesszel ment 1050/1355-öt?
Én nem mertem még tolni rajta, alapon 950/1300-on még lement a 3DM és a Heaven de 960-on már hamar megfagyott. 930/1275-ön járatom, nem mintha ez nem lenne elég, csak azért van bennem kiváncsiság. ..de félek is, hátha tönkrevágom a fesz emeléssel. -
ffodi
veterán
válasz
keIdor #10000 üzenetére
Ha nem gond az ár akkor MSI Lightning.
Elég egyedi darab, és a külföldi fórumok alapján gyári hűtővel sok esetben megy 1100/1350-et némi feszemeléssel. Afterburner fullosan támogatjam ellenben a vaporral, amin nem lehet feszt emelni, így korlátozott a tuninglehetőség. Ha jól tudom, akkor az új vaporokon hátul van a segédtápcsati, szóval ez is gond lehet, ha nem elég nagy a házad.(lehet hogy a régebbinél volt csak így.
Az msi mellet szól még a 8+6pines tápellátás. Hűtésteljesítményben szerintem nagyjából megegyeznek. De szerintem nyugodtan vehetsz ref. kártyát is, ezek is tökéletesek, nekem is gyári hűtővel simán viszi az 1050/1355-öt, és alapon teljesen hangtalan.
-
Kirtam
tag
válasz
keIdor #10000 üzenetére
Hello!
MSI-ről nem tudok nyilatkozni. Nekem nem valami szimpatikus márka de ez csak az én személyes véleményem.
Vaporom volt, ha nem tervezel túl nagy tuningot, akkor megéri, komoly tuning nem nagyon megy rajta mert a bios-a nem enged fesz-emelést, de nálam alapfeszen is ment 990/1300 Mhz-etAmúgy a Vapor csendesebb és hűvösebb is egy jó 15 fokkal mint a ref. ha jól tudom valamivel rövidebb is a PCB-je mint a referencia változatoknak.
2GB-os Toxic verzió a lap legalján van róla kép a ref mellé téve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest