- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- Raspberry Pi
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullKoxa
őstag
válasz
amper zoli #10798 üzenetére
Nem normális,tedd fel az Cpu-z 1.54-t nekem jól látja az Ati & az Nv-t is
.
-
amper zoli
tag
Win7 64bit alatt hybridben normális dolog, hogy a cpuz64 kifagy?
Ha igen mi az alternatív megoldás? -
törölt tag
válasz
feketebirka #10796 üzenetére
Az enyém csendes függetlenül a venti fordulatszámától.(szerintem csak jó venti kérdése az egész)
-
törölt tag
válasz
feketebirka #10794 üzenetére
Vegyél nem oc-s Sapphire Radeon HD5870 1GB VAPOR-X karit
Ha ennél is halkabb megoldás kell.[link]
-
feketebirka
csendes tag
Hali!
Szeretnék a közeljövőben beszerezni egy 5870-est.
Ami fontos lenne: csendes legyen terhelés alatt is, de idle-ben max alig lehessen hallani.
Ami nem fontos: overclockNézegettem sokmindent, viszont MO-n nem igazán lehet kapni ilyen karikat ...
Ami eddit TOP-ra jött ki, de nem lehet kapni:
PowerColor Radeon HD5870 PCS+ 1024MBMO-n lehet kapni, de vegyesek a megítélések:
Gigabyte GV-R587UD-1GD HD5870 1GB (valami bios hiba volt/van vele?)
Sapphire Radeon HD5870 1GB VAPOR-X OC GDDR5 (okay, OC, de mennyire csendes??)Érdekelne még olyan megoldás is, amelynél ref kari hűtőjét cserélik, de ilyenkor:
1: elveszik a gari, és nem akarok szereléssel szarakodni, olyat meg nem nagyon vállalnak, hogy saját szervízben garitartás mellett felszerelik
2: a legtöbb alternatív hűtőnél a VRM hőmérsékletek eléggé bizonytalanok .. sok esetben épp melegebbek lettek a ref-hez képest ...Tudtok valamit ajánlani?
FB
-
BeLucZ
addikt
Sziasztok!
Segítsetek!
MSI 5850 OC vagy Sapphire 5850 Toxic???
Ti melyiket vennétek, pro és kontrát légyszi!
Köszönöm mindenkinek!
-
kris75
aktív tag
Hi! A Sapphire oldalán van két új BIOS az 5850 Toxic-hoz, hogy tudom megállapítani,hogy melyik az enyém és hogy lehet kicserélni?
Sapphire 5850 Toxic 1 GB
Üdv Kris -
Colos1
őstag
válasz
Colos1 #10785 üzenetére
Tévedtem, működik a METRO -nál is...nem azt a profilt választottam ki...
Apropó, erről jut eszembe. Ennél nem lehet olyant, mint az nVidiánál, hogy a játék indításakor automatikusan betölti a létrehozott profilt, és ne kézzel kelljen mindig megadni? Ha pl az ME2 beállított 8X -os adaptív AA -jával elindítom az FC2-t, lesek hogy miért diavetítést nézek
-
Colos1
őstag
FC2: 35...50...60 FPS
ME1: 30...52...60FPS
ME2: 52..58...60 FPSbekapcsolt függ. szink mellett.
De pl most néztem, a Metro 2033 -at, ott tényleg 60 és 30 között ugrál...
Valszeg nem engedi ráerőltetni a tripla pufferelést...
szerk: mint ahogy XoZ kolléga mondja, ez kiküszöbölheti...feltéve, hogy a játék motorja támogatja...
-
P00By
nagyúr
-
Old FatBoy
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki olyan progit ami ATI Gpu-t használ videókonvertáláshoz és tudja kezelni az mkv fileokat is?
Úgy mit az NV cudát használó badaboom. -
XoZ
aktív tag
Ha van triple buffering, akkor szerencsére nem esik vissza 30-ra vsync nélküli 59 esetén: [link]. Viszont nem minden játéknál van triple buffering (pl. Dirt 2 esetén is csak az 1.1 patch óta), és ha minden igaz, a CCC-ből sem kényszeríthető DirectX-re, hanem csak OpenGL-re.
-
Colos1
őstag
Az 59 helyett nem fogsz 30-at kapni, csak 60 felett veszi vissza. A képkocka elcsúszásokat meg nem fogod észrevenni 60 FPS alatt. 60Hz -es monitor esetén 45 FPS -nél lenne a legrosszabb, de itt - az átlagembernek - nem tűnik fel, mert már eleve nem "sima" a mozgás. A teljesítmény is sokkal egyenletesebb így.
De természetesen ki mit szeret.
-
Colos1
őstag
válasz
amper zoli #10775 üzenetére
Sokkal többet nyersz a Physx -en, a nem Physx -es játékoknál meg max. 3-4 FPS -el kevesebb lesz. De szerintem 70 helyett a 66 nem hiszem hogy zavarni fog, főleg hogy illik bekapcsolni a függőleges szinkronizálást.
-
Colos1
őstag
válasz
amper zoli #10773 üzenetére
Szerk.: én is a kereső segítségével találtam meg...
-
amper zoli
tag
Egy kérdés!
Most, hogy az 5870+gt240 miatt az 5870-es karim 16 helyett 8x-os sebességgel megy ez miben hol fog megnyilvánulni, ill. milyen mértékben és mivel tudom ezt a teljesítmény csökkenést mérni? -
BullKoxa
őstag
válasz
Old FatBoy #10751 üzenetére
Köszi szépen Nagyon rendes vagy.ez oly egyszerű volt .
-
HSM
félisten
válasz
Robi BALBOA #10765 üzenetére
Azért egy 550W-o táp még ha márkás is, nem 5870 CF-re való, ezt szögezzük le...
kevés táp szeret maximális tehelésen menni hosszútávon.... -
Goldmen75
őstag
válasz
amper zoli #10763 üzenetére
Akkor Te is kemény vagy!
-
tsi
tag
válasz
Robi BALBOA #10765 üzenetére
Köszi a tippet... egyébként a deszkából kifolyólag (1x pcie2.0) CF kilőve és amúgy sem terveztem ilyet.
-
Robi BALBOA
őstag
A konfigod nem egy nagy áram zabáló, de a HKC tápot nagyon gyorsan vágd ki a gépedból, úgy hogy a 5870-es vga közelébe se legyen(még egy légtérbe se
), és miután ezt megtetted mondj el egy imát, hogy eddig nem vágott mindent haza.
Tápot már nem írok, mert a többiek ezt már megtették, az már a te döntésed, hogy 450-es vagy 550-es tápot veszel, úgye ez függ a pénztárcától és attól is, hogy esetleg a jövében szeretnél-e CF-be még egy 5870-et, de a lényeg minősig legyen. -
Televan74
nagyúr
válasz
amper zoli #10760 üzenetére
Igen, de csak a GPU -s oldalon, a másik oldalon ragasztani kell.
-
tsi
tag
válasz
Dark KillerX #10756 üzenetére
Még nem kötöttem rá! Ezért érdeklődök előtte... Egyébként 500-as és a kártyát tovább húzni nem akarom.
-
tsi
tag
Üdv minden 5870 tulajnak... Mától én is tagja leszek a klubnak, de előtte olyan kérdésem lenne hogy szerintetek a HKC 500W-os tápja el fogja bírni? Eddig egy 8800GTS volt azzal nem volt probléma, de nem szeretném ha esetleg túlterhelés miatt megnyúvadna az egész gép. Elvileg 500W-os tápot írnak hozzá de tudjuk hogy 500W és 500W között óriási különbségek lehetnek...
-
kriszbon
őstag
válasz
BullKoxa #10747 üzenetére
Hmm fogalmam sincs róla én csak emlékeztem rá hogy valaki már írt róla.
De én úgy értelmezem, és véleményem szerint veszíteni nem fogsz vele ha gyorsan kipróbálod. Nem olyan érintkezőt hagysz szabadon aminek nem szabadna amúgy érintkeznie.
Ha meg nem mered kipróbálni akkor megkérdezed tőle.
Ja igen, amúgy írt oda egy kis ökörködést is, de az is kb azt jelenti. -
Goldmen75
őstag
Nálam a berakott GT220 mellett is 16x-osan ment az 5870!! A GT meg 8x-an!
-
Zoo123
senior tag
válasz
amper zoli #10740 üzenetére
"Csak az a 8x-os bántja a szememet"
Hát erre most mit mondjak: Ne nézegesd, játszál vele!
-
Gerisz
addikt
válasz
amper zoli #10737 üzenetére
Sokat nem veszítesz vele egyébként.
-
Zoo123
senior tag
válasz
amper zoli #10737 üzenetére
"Mi a megoldás, hogy újra 16x-os legyen az 5870?"
Vedd ki a gt240-et!
A gyártó honlapja szerint Link
"Expansion Slots
2 x PCIe 2.0 x16 (single max @16,dual @ x8 speed)
3 x PCIe x1 ( the PCIEx1_1 (black) is compatible with audio slot)
2 x PCI 2.2 "Tehát ha 2db videókártya van benne akkor mindegyik 8x, 8x sávszélességet kap.
-
amper zoli
tag
Sziasztok!
Beüzemeltem a hibrid configomat, az 5870-et visszahúzta a gt240-en 8x-osra.Mi a megoldás, hogy újra 16x-os legyen az 5870? -
Giot
addikt
Jól jön az infó ezekről!
Konkrétan egy chip hibás mert ha hozzászorítja az alany a nyákra abbahagyja a problémázást a VGA.Hőkamerás téma: az a helyzet nálam hogy szépen emelgeti a venti fordulatát automatán ahogy emelkedik a hőmérséklet. PLD 85C° 70%-on forog a venti. Igaz nem működik a manuális szabályzás ami kicsit kiábrándító. Ilyen ez a Sapphire-os Bios vannak hülyeségei, de hátha egy ATT megoldja majd a dolgot.
(#10733) CptMisi :
Lehet ez lesz a vége?
(#10732) atesss : Honnan honnan, hát selejtezéskor vette! Egyébként felhívta a figyelmemet
hogy a végeredményt nem tudja garantálni.
-
HSM
félisten
A sima kondik között is vannak hosszú élettartamú, 105 fokos darabok, csak az nem olyan "menő", és sok a gagyi.... (Szilárdosból is akad azért)
A memóriacsip érintkezési baja sokmindentől lehet, NYÁK-is lehet sérült, a csip is, az érintkezés is, esetleg a GPU lábai is, fene tudja... Én nem kockáztatnék ezen...A hőkamerás felvételekről... Kicsit feljebbhúzod a ventit rajtuk, és máris mínusz 10 fok mindenhol, és még mindig halkan... Csak valamiért az ATI nagyon leszabályozza a hűtést, az enyém is alig 33%-on menne, 85 fokon terhelés alatt, egy vicc, nekem jobban bejön a 38%-os venti melletti 70 fok....
A 4890 ugyanez... A GTX275 meg mindenki tudta, hogy egy fos ilyen téren, melegebb a GTX280, 285-nál....
(Olcsóbb alkatrészek, fosabb GPU, spórolás maxon, jó kombó...)
Volt nekem GTX260-am, a Backplate-es 65nm-es refi, abban még volt legalább anyag, jóval hűvösebb volt, bár a 4890-nél jóval melegebb.... -
atesss
addikt
válasz
Televan74 #10730 üzenetére
Olyan tesztről nem tudsz esetleg, ahol nem 2.0-s, hanem 1.0-s PCI-E-el tesztelnek ?
Mert az érdekelne a leginkább, hogy egy x1-es 1.0-s PCI-E alapú Express Card milyen sebességet adhatna viszonylag újabb kártyákkal (akár egy HD5000-essel).Továbbra sem tettem le erről az ötletemről ugyanis, ütős külső videókártya laptophoz olcsón, nem lenne rossz !
Csak a kép visszavezetése a laptop monitorjába, az egy problémásabb dolog már...
Meg azt is csak remélem, hogy a driver nem problémázna ilyenen.
Bár ha itt ebben a tesztben ment minden további nélkül az x1-es mód, akkor kisebb az esélye, hogy gond lenne. -
atesss
addikt
Hát ha már van egy ilyen komoly gépe az ismerősödnek, akkor azért csak ért is hozzá, nem ?
Vagy akkor miért van / hogyan szerezte ? Nyerte kártyán ?No de viccet félretéve:
Vannak az aprón is olyanok, akik ilyeneket vállalnak, tőlük próbálj meg erről érdeklődni, hogy szerintük mekkora eséllyel javítható.
De szerintem ha jó a gép (és tökéletesen alkalmas olyan típusú tokozáshoz is, ami ezen a kártyán van), és ért is hozzá aki kezeli, akkor elég valószínű, hogy meg lehet csinálni.
Forrasztóanyag (direkt nem ónt írok, már csak azért sem, mert jó eséllyel már ROHS) ezek szerint nem fog kelleni hozzá, meg ha az egészet le kéne szedni, az gondolom mindenképp problémásabb azért.
Ezek a chipek BGA tokozásúak úgy rémlik. -
Giot
addikt
Remélem sosem fog ilyen hőmérsékleteket látni sem az alaplapom sem a videokártyám.
Így pedig lehet megvan az 50000 óra
Ez a szilárd elektrolitos téma, ez magasabb hőt is elbír stabilabb mint a sima elko?
Még egy kérdés az egyik komámnak van egy 9600GT-je, ez jönne nekem Fizix-re a gépbe. De sajna hibás az egyik memóriachip érintkezési problémákkal küzdazt mondták javítható. Van valami cucc ami forró levegővel (nem hőlégfúvó) fel tudja annyira melegíteni azt a részt hogy megolvadjon a forrasztóón így a lábak megint érintkeznének. Van is ilyen gép az egyik ismerősömnek (szerencse hogy ennyi ismerősöm van
) Na mármost ez az eljárás mennyire szokott beválni? Van e tapasztalatod vele?
Néztem a linket a hőkamerás felvételekről. Jók ezek az 5XXX kártyák! Nem annyira forrófejűek már mint az előző széria kivétel a 4890 az pozitív csalódás. Viszont a GTX 480/470/285/275
nem semmi.
-
h.adam.92
őstag
üdv
érdekelne, h ha pl egy asus p5q deluxe alaplapban építenék ki 5870 crossfire-t, akkor 8-8x ra megy le a pci és mekkora teljesítménycsökkenés tapasztalható? vagy más alaplapban próbáljak kiépíteni crossfire rendszert? olyan lap kéne, amiben aránylag egy q9550 is normálisan szerepelne tuning terén.
-
HSM
félisten
válasz
atesss #10724 üzenetére
Ez tény.
Lomexet ismerem, javítgattam már kondihalott motyókat.
Én valahogy akkor is jobban bízom azokban a kis SMD-s kondikban... Kevesebb bjom volt velük, eddig legalábbis.... Abu85 linkelt nemrég hőkamerás képes tesztet GTX470 topicba, majd este megkeresem, de akadt kártya 80-100 fokos nyák-területekkel.... (Más kérdés, hogy ilyet be nem tennék a gépembe, sőt 70 fok fölöttit sem) -
BullKoxa
őstag
Sárpac Létszíves erre Előre is köszönöm!
-
atesss
addikt
De azt ne fejeltsd el, hogy ezek az x órás adatok csak azt jelentik, hogy a kondi "elkezd" kiszáradni, katalógusban megadott mértékkel (most nem néztem meg, de saccra mondjuk 5%-al - ajánlom pl. a Lomex honlapját, ott letölthető majdnem az összes kapható alkatrész adatlapja is) csökken a kapacitás + esetleg romlik az ESR érték is.
És kb. harmad kapacitással is simán elmegy a VMR szerintem, sőt ha még a szokásosnál jobban túlméretezik a kondit, akkor még kevesebbel is. Húzhatóság mondjuk már csökkenhet esetleg kicsit hamarabb.Amúgy meg 105 fokra melegedő teljes nyák az azért nagyon dúrva lenne.
És a rajta lévő kondi (főleg belül) még így sem melegszik föl ugyanannyira. -
-
HSM
félisten
A DFI csúcs-lapjánál is ilyen van [link], az X48-as csúcslapjukon is ilyen volt, és az EVGA Classified X58 illetve P55 lapjain is ilyen dolgozik. Azzal az 50 000 órával kapcsolatan is voltak viták amúgy, mennyire igaz...
Ez amúgy tény, a GTX470-nél bírnia kellene...
Jut eszembe, 50 000 óra... Ezekszerint a a Nippon-chemicon nem tud kondit gyártani, mert nekik vagy 2000 óra 125 fokon vagy 5000 óra 105 fokon típusú kondijuk van (szilárdelektrolitos!!!!!).... Az 5000 óra (bő 200 nap) pedig hamar elfogy nem megfelelő körülmények között, és ez a lehető legjobb minőség, ennél csak gyengébb lehet a többi....
Mondjuk ennyire sem rossz a helyzet, mivel 10 fokonként lefelé nagyjából duplázódik az élettartam...Szerk találtam gyárilag 10 000 órásat is... De az már tényleg a max...
-
Giot
addikt
Akkor kicsit kérdezgetem még az ismerősömet a kondikkal kapcsolatban! Hogy hogy is van ez?
Ami viszont már most látható az az hogy a Gigabyte is ilyen kondikat használ az alaplapomnál. És pld ott van a processzor foglalat mögött is, biztos kap ott is meleget rendesen. Igaz lehet nem 70-90 fokot.
Ezzel kapcsolatban ezt írja a Giga:
"Kizárólag 50 000 órás élettartamú, Japán gyártmányú szilárd elektrolitos kondenzátorok"
Sőt az nVidia is a GTX470-nél pedig az aztán már igazán forrófejű! Ott bírnia kell.(#10717) atesss: Van átalakító de ritka.
-
Goldmen75
őstag
válasz
atesss #10717 üzenetére
Sajna az S-videonak leáldozott!
Én már rendeltem nagykertől VGA-t amin a leírásban s a képen ott virított,de mikor megkaptam s kibontottam ügyfél előtt, estünk pofára, hogy van rajta HDMI, meg DVi,meg Dsub, de egy deka s-video sem.....Állítólag létezik valami átalakító....
-
atesss
addikt
Üdv !
Létezik olyan HD5xxx szériás kártya, amin van S-Video TV-Out ? -
HSM
félisten
Az tény, hogy nagyobb tartalék van a sima kondikban, de egy ilyen digitális PWM áramkörnél ennek tudtommal nincs olyan nagy jelentősége. De ha már itt tartunk, a sima kondik élettartamból sokkal rosszabbak egy ilyen 70-90 fokos hőforrás mellett, és akkor már hosszútávon orrhosszal nyert is az SMD.... Ráadásul ezek a digitális kapcsolású PWM-ek jóval magasabb frekvencián üzemelnek az egyszerűbb sima áramköröknél, ami az alacsonyfeszes tuningnál hosszútávon igencsak kapóra jön.
Itt van egy nagyobb kép a refi 5850 táprészéről: [link] Sajnos a Toxic-ról nem tudok nagyfelbontású képet. Itt van még egy jó cikk, igaz itt a 4890 tápkörét vesézik ki, de az 5850-é is ez a technika, szerintem az alkatrészek nagy része is azonos... [link] -
Giot
addikt
"Az alkatrészek mennyiségének pedig nincs köze sem a megvalósítás hatékonyságához, sem az árához....
"
Utána néztem egy kicsit és megkértem az egyik hozzáértő ismerősöm hogy az itt található kép alapján hasonlítsa össze a Toxic nyák felépítését a referencia kártyával. Nézegette egy kicsit majd azt mondta hogy rendesen átdolgozták a táp részét. az összes SMD kondit kidobálták belőle és felkerültek a "hagyományos" kondik. Azt mondta hogy ez csak jó stabilabb az SMD-nél és nagyobb tartalék van benne. Meg ő is tekercsnek tippelte a Sapphire logós cuccot rajta de csak egy tipp volt!Emiatt lett hosszabb a nyák. Amúgy ahogy sasolgatta más különbséget nem igazán látott.
"Hallottad volna a 4890-em maxon... (4800rpm) Egyszer teszteltem 100-on, azt hittem (szó szerint) kirepül a mókuskerék a gépből!
"
a 4870-em sem volt kutya ezen a téren de megoldottam így. Kár hogy már nincs meg persze lehet fel sem menne az 5850-re meg minek jól hűt ez!
-
kasa85
őstag
Majd ha tudtok segíteni meg köszönném valahogyan szeretnék egy venti fordulatot szabályozni most 70% megy és nem emelkedik 76C fok fölé csak hát az a hangos venti
Valahogy alapon mehet 25% on mikor eléri a 80C fokot felpörgethetné 70% ra a ventit csak sajna nemértem mit és ,hogyan használjam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic V2 - origami
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Formula-1
- ZIDOO médialejátszók
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest