Új hozzászólás Aktív témák
-
bajtokarpi
őstag
Üdv.!
5850-ből van ajánlott, ill. nem ajánlott kártya? Anno mikor a jó öreg 8800 gts-emet vettem volt, amit nem igazán szabadott megvenni. Azért kérdezem, mert őrlődöm az 5770, és az 5850 között.
Köszi
-
encci
csendes tag
-
fsb1000
nagyúr
-
kasa85
őstag
Szia.Csináltam én is egy tesztet a Heaven-el linkelem.Amúgy tökéletesen megy az Ati HD5870+GT220 1000hála neked
Van a Physx FluidMark Build 1.1.1 teszt progi
Érdekes egy progi nekem is max átlag 20fps el megy mint mit a fórumodon láttam.Néztem egy pár tesztet ,és azt a következtetést vontam le hiába veszek pl GT240-250-et erösebb nvidiát teljesítményben max 1-2fps el gyorsabb ha csak fizikára használjuk.Amúgy azt nem vágom a Physx FluidMark Build 1.1.1-el kapcsolatban,hogy 8800GT pl 40fps tud ezalatt a progi alatt,játék alatt meg lassabb a gt220nál mind a 2-ő fizika használlat során.Talán valami bug lehetLink
http://www.kephost.com/images/tretekeidyt18br0u9lh.jpg -
Stukker1987
senior tag
válasz
CptMisi #9480 üzenetére
Nekem szintén 1.3v környéke az 1000/1350 asszem,de még nem teszteltem ki mert nagyon hangos a venti és pár perc után megunom...
10.3 végleges az elvileg korábbi verzió,mert mire megkapja a végleges minősítést,addigra van újabb(jelen esetben 10.3a,ami nem hivatalos,de jó)
Sztem nem fog jobban menni vele az 5800-as széria,mint a 10.3a-val -
encci
csendes tag
válasz
voodoo98 #9489 üzenetére
Nem tom h ezt most miért csinálja , eddig ezt nem tapasztaltam....de nem ez a probléma forrása.Az TUTI. Mert máskor rendben volt de hiába.....ezzel szenvedek már 2hónapja...csak mondom várok egy friss driver(10.3), hátha segít.És u.a.
Nem tom h ezt most miért csinálja , eddig ezt nem tapasztaltam....de nem ez a probléma forrása.Az TUTI. Mert máskor rendben volt de hiába.....ezzel szenvedek már 2hónapja...csak mondom várok egy friss driver(10.3), hátha segít.És u.a.
Nem is a catalystól hal meg hanem a drivertől.....sőt azt is próbáltam hogy leszedtem a teljes pakkot és mindent felraktam belőle csak a drivert nem ....akkor ok de teljesítmény változatlan. Felraktma csak a drivert és
Egyébként ugye az nem normális hogy 30fps alatt a fut DIRT2, (maxon 1400*900)???
Pedif felcsaptam a procit 3800ra.... -
voodoo98
addikt
Igen, nekem is fura. GPU-Z 10.3-at ír, a CCC pedig 8.66-ot, ami még valami tavalyi driver (szeptember).
PCI-X sebességel nincs gondod, az X16-on fut rendben!
Valahogy le kéne írtani a teljes ATI driver-t (esetleg driver cleanerrel, bár én ilyesmit nem használok) és feltenni valamelyik 10.3 (10.3 WHQL vagy 10.3a) drivert.Szerk.: Igen! csak a catalyst új!
Teljes 10.3 drivert tedd fel, ne csak a catalystot! -
encci
csendes tag
Egyébként most nem tom mit kavartam be .....tegnap raktam a 10.3 - ast , nem működött. Leírtottam visszaraktam a amivel megy(ati_vista_win7_juniperxtle_cypressxtpro_8.66_oct5)....és még most is 10.3 ír. Érdekes, a rendszerteljesítmény mérőnél most azonnal a lemezviszgálattal kezd
....ez új:-).....azért szoktam ezzel kezdeni mert már ez kifekteti MINDIG:-)
-
voodoo98
addikt
hi,
- XP-s dolgot megértem, bár én ezt használom.
- PCI-X sebességet tényleg nézd meg fontos lehet
küldj egy screenshotot a gpu-zről. Volt itt nem rég egy ilyen probléma, h X1-esként ment a kari.
- esetleg MSI Afterburnerrel adj neki egy kicsit nagyobb feszültséget (mondjuk 1.1V-ot), akkor szokott ilyen problema lenni, amikor kevés neki a volt.(Nekem is tök ugyanilyen karim van. )
-
CptMisi
őstag
válasz
Stukker1987 #9470 üzenetére
1000/1275 1,3v-on...nekem nem a legtuningosabb, de nem baj
na töltöm az új heavent
érdemes 10.3a-ról 10.3-ra váltani, ha minden rendben van a 10.3a-val?
-
encci
csendes tag
válasz
voodoo98 #9475 üzenetére
hy,először is köszi
1. Már próbáltam.....
2.idági még nem jutottam el mert kb 2%-ot adok h HW prob.
3.jó ötlet ...csak nincs honnan
4.ezt kizártam.....valahogy nem passzol a képbe h ez legyen A GÁZ. Meg mint írtam a hozzáadott driverrel semmi gond(azon kívül h lassssúúú)
5.XP-re én is gondoltam.....csak már nem akarom azt használni, aztán hiába jó az alatt.....bár akkor legalább az 2% - ot leredukálhatnám 0%ra. Mondom 4 oprendszer alatt próbáltam.....volt h semmit nem raktam fel rá csak azonnal a driver , aztán rendszerteljesítmény felmérés.....és VÉGE.Akármit csinálok a végeredmény mindig u.a. ......holnapra intézek valamit, kiszedem a karit és kipróbálom egy másik gépben....valahogy az a sejtésem h ott jó lesz -
Tody56
aktív tag
Ati 10.3 WHQL driver link
-
voodoo98
addikt
Szia,
1. BIOS-ban load optimize default és úgy próbáld meg, ha megy, akkor utána húzd fel a procit a korábbi szintre (gondolom húzod a cpu-t, ilyen karihoz nem árt, sőt ajánlott)
2. HW hiba lehetséges. Nézd meg a karid egy másik gépben. (bár szerintem inkább SW-es)
3. Nézz meg egy másik (akármilyen,de lehetőleg 5xxx-es) karit a te gépedben.
4. Esetleg lehetséges, h kevés a táp, bár 550-es, de még is. (Más ágra próbáld kötni a vkari két táp bemenetét, stb.)
Nekem volt olyan, h egy 650-es Thermaltake táp nem vitt el 2 db 4890et úgy, h a quad proci húzva volt. visszavette alapra a cput. Ezzel szemben az én 500W-os chieftekem elvitte proci húzással, meg a 2 karival a crysis benchmarkot. (BFBC2 már nem ment mondjuk, a táp pont határon volt)
5. xp alatt? -
encci
csendes tag
ziasztok!!!
Remélem valaki tud nekem segíteni, mert lassan megőrülök.....
Adott a következő konfig:
Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
AMD Phenom II X4 955
KINGSTON Memória HYPERX DDR3 1600MHz 2*2GB
Sapphire Radeon HD 5850 1GB
Gigabyte superb 550p.....Windows 7 64bit
A probléma a következő:
A gép tökéletesen működik, egyetlen egy probléma van. Ha megpróbálom a felrakni valamelyik frissebb Ati driver+catalyst akkor windows alatt semmi gond de amint elindítok akármilyen 3d-s alkallmazást pár másodpercen belül vagy szürke kép, vagy teljesen fekete, "szövetminta" ...akár néha kékhalál fogad.....és megfagy az egész úgy ahogy van. Az az érdekes az egészben h ehhez elég ha elindítom a win7 rendszerteljesítmény mérését és valamelyik direct3d 9 tesztnél , valahol az elején VÉGE.Lefagy az egész ugy ahogy van. Próbáltam már 32bites 7est, vistát(32,64). Volt fent 9.12, 10.1 10.2 10.3- as "pakk" és mindegyikkel ezt csinálja és 100%ban.Már próbáltam h felrakom a gyári cd-ról a cumókat és utánna csak a catalytet rakom fel driver nélkül és akkor minden OK. Csakhogy az egészet azért csinálom mert ezzel gyári dologgal nem hozza a tőle elvárható teljesítmény. Konkrétan DIRT2 1400*900-ban minden maxon(DX11) olyan 27fps az átlag....de mást játkoknál is azt láttam h legalább 30-35% kal elmaradnak az eredmények a tesztektől. Ami eléggé felbasz....:'(. Egyszer a world in conflict benchmark-ja futott kb 4sec-ig, és már azonnal láccódott az a +30%....aztán a jött a szürke/sötétszürke csikos képernyő....csak reset segít. Valakinek legalább valami tipp!? Már volt bent ahol vettem futattak pár tesztet(nem játékteszt) és minden rendben volt....következő az lesz h kikapom a karit aztán belerakjuk valamibe.....Lehet h valamivel nem "szeretik" egymást (pl alaplap).....teljesen tanácstalan vok
......:'(:'(:'(
-
Goldmen75
őstag
Na akkor mostantól ezzel tesztelünk gyerekek?
Heaven -
fsb1000
nagyúr
Dirt2 1680x1050 2xAA HIGH beállításokkal (5870 / i7-860@3,88Ghz) = 104 FPS
Vsync=ON beállítással 3x is lefuttatam, de ugyanezt adta.
...nem akad, nem lasult. Szerintem egyszerűen nem műxik a VSyncSzerk: Bocs a kép, valahogy béna lett, átkapcsoltam Windowed módba és úgy mentettem, de valamiért mégis full méret lett....
-
fsb1000
nagyúr
Csak a GTA4-ben van VD és DD csúszka.
View Distance és Detail Distance. Az elöbbi a VGA-t a második meg a CPU-t kinozza jobban.Dirt2*ben nekem nem kell bekapcsolni a Vsync-et, mert simán fut mint kés a vajon. Iszonyat magas fps-vel. (asszem 100 felett)
De majd kipróbálom és megírom mennyi lett az fps Vsynccel.A Vsync általában a beállítás frissítéséhez igazodik, nézd meg a Dirt2/beállítások/Graf-ban a legfelső értéket. Ott mennyit ír?
-
CptMisi
őstag
valóban elég zavaró...és akkor sokan azt mondják, hogy á nem igaz, mert ha nem megy a physx, akkor nincs különbség azonos tudású nv és ati kártya között...én nem mondom, hogy az ati(amd) egy szent, de ha megnézzük a dirt2-t meg mondjuk a stalker call of pripyat-ot, mindkettő amd-ati logóval indul, és nV-n is úgy fut, ahogy futnia kell...mondjuk nekem elég jól fut dx11, very high, 1280*1024ben, de szerintem többre lenne képes ez a kártya
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #9462 üzenetére
Metro??? Még most fúrják hozzá az alagutat nVidiáék a Fermi fúrópalyzsal
!
Az a játék egy vicc!
Jó lenne az ha nem az nV legyeskedett volna körülötte hanem az ATi, akkor talán mindkét oldal (piros,zöld) játszhatna vele normálisan. Vagy csak szimplán nem lenne ott egyik VGA gyártó sem. Nagyon ellenszenves nekem az nV mentalitása többek között az ilyen játék kisajátítás miatt!
Még ha DX10-ben játszok a Metro-val akkor is előfordul hogy leesik 20fps alá! Igaz mióta feltettem a 10.3a drivert nem próbáltam lehet megtáltosodott tőle! -
Giot
addikt
A 10.3a Catalyst Dirt2-ben 10-15 plusz fps-t hozott nálam.
Eddig nagyon jó ez a driver! -
Sárpac
nagyúr
válasz
CptMisi #9451 üzenetére
Furmark kb 5perc után beálltak az értékek GPU-Z szerint:
GPU temp.: 66C
GPU temp #1: 66C
GPU temp #2: 77C
GPU temp #3: 70CEzek jónak számítanak?
Egyébként épphogy hallható duruzsolást lehetett hallani a 4perc körül 44%-nál nem ment felljebb a hűtőventillátor sebessége.Heaven Benchmark v2.0, a drótháló alatt befagyott ahogy huzigáltam a csúszkát. Lehet driver lehet a tesztprogi nem komálja. Csúcsfogyasztás Core i7 7szál terhelve 395-400Watt natur a Furmark 325W max. Ez konnektoros tehát 330-340watt lehet a csúcs core i7 full terhelve alapon furmarkkal.
-
CptMisi
őstag
válasz
Stukker1987 #9454 üzenetére
nem tudom, nem néztem...de elvileg van
-
CptMisi
őstag
válasz
Stukker1987 #9452 üzenetére
én is felraktam az előbb, közben ment az afterburner, mint mindig...elkezdek metro2033azni erre 5perc után süvíteni kezdett a kártya...amint újraindítottam az afterburnert, egyből jó lett
-
Sárpac
nagyúr
Teszt alatt a Shapphire HD5870 Vapor X!
Elsőre -15watt idle fogyasztás 8800gt-hez képest!
Tesztek később! -
ndlx
aktív tag
-
ndlx
aktív tag
válasz
Teasüti #9443 üzenetére
az, ref kártya.
75 fok max szokott lenni Dirt2 alatt, bár csak azzal játszom sokáig egyhuzamban.
Persze módosítottam a venti fordulatot, különben elég melegecske lenne a gyári fordulaton.
Gamma alatt nem hallom ha hangos, utána meg úgy van beállítva hogy semmi hangja.
jó kompromisszum... -
Teasüti
nagyúr
Kapcsold be a triple buffering-et.
Erősen ajánlott a használata, ha vsync-et is használ az ember.Amúgy az a csúszka nem fokozatokat kapcsol, csak feltételhez tudod kötni, h mikor legyen aktív, vagy mikor ne, a vsync. Alapvetően csak két üzzemmódja van, vagy be van kapcsolva, vagy nincs
Amúgy én úgy vettem észre, h ez nem jó semmire, még "always on"-on is ha a játékban ki van lőve, akkor bizony nincs vsync.
Legalábbis Dirt 2-t nem kényszeríti a driver...szerk: amúgy 60 fps minden játékban elég kell, h legyen sztem a tökéletes játékélményhez.
Kivéve ilyen CS-nél, ahol bizonyos emberkék ilyen sokszáz fps-en nyomulnak, mondván így jobb lesz nekik. De az már másik állatfaj.
Ha meg akadozik a játék, az nem a vsync miatt van, hanem mert gyenge a teljesítmény. -
Teasüti
nagyúr
Szabványos a PCI hátlap felfogatása egy 5870-nek?
Most vettem egyet és úgy vélem, ráférne egy nagyobb szellőző a hátuljára...
Ki tudom ezt cserélni rajta úgy, h később az eredetit nyomtalanul vissza tudjam rakni?
Arra gondoltam, h ha kompatibilis, akkor egy sima egy szolot PCI hátlapot raknék rá, esetleg kis módosításokkal, h passzentos is legyen és minél kevesebbet takarjon ki a kártya hátlapjából. -
ndlx
aktív tag
válasz
fsb1000 #9435 üzenetére
Ez mit jelent pontosan?
"Csak anyi a probléma, hogy a VD és DD csúszkákkal kell keresni egy optimumot, ahol még nem túl alacsony az fps, de a VSYnc még megszünteti / kisimítja a stutteringet."
Mert nekem Dirt2 alatt sajnos a VSYNC bekapcsolással 60-ról 30-ra esik le az fps és játszhatatlanul rángatni kezd a játék. Így anélkül kell játszani, de sajnos a képfrissítés viszont erősen látható ilyenkor.
-
Goldmen75
őstag
Ha esetleg valakinek van egy " felesleges" 5870-es karija occsón,kéne a másik mellé, mert meg-megakad a crysis warhead
-
Goldmen75
őstag
Ez is egy nézőpont
-
Hobbbyt
őstag
Átverés ez a physx.
Millió videót megnéztem róla.. és egy olyan játék amit alapból úgy írnak ,hogy nincs benne az nv keze..majdnem tudja hozni azt a szintet amit a "nagy physx" Sőt nekem a füstje kifejezetten nem tetszik.. foltos és semmi köze az valósághoz (metro2033):S az a kevés extra amit nyújt.. nekem egy kanál cukrot sem ér.Úgyse a robbanást fogom figyelni mikor mellettem robban a tank és menekülni kell -
fsb1000
nagyúr
válasz
adamssss #9434 üzenetére
Robi BALBOA szerint: [link]
Egyébként meg "egyszerübben": Ha bekapcsolod a VSync-et, akkor szinkronizálja a monitor képferkvenciájához (ált. 60 1/sec) a képmegjelenítést,.
Vagyis nem lesz 1/60-nál rövidebb képmegjelnítés és ez tehermentesítheti a GPU-t valamennyire. Persze csak akkor, ha lenne 1/60-nál rövidebb megjelenítés.
Ezért lehet jótékony hatása a microstutteringre, ahol a képelcsúszások után/elött egészen rövid képmegjelenítési időközök is vannak. Ezek megszünnek a Vsync bekapcsolásával.Tehát nem közvetlenül az fps-t limitálja a Vsync=ON, hanem a képkockánkénti időközök minimumát, de ez mégiscsak hatással van az fps-re, azaz a másodpercenként megjelenített képkockák számára.
-
Goldmen75
őstag
hát....sehol nem találom a gta4-et.....így nem tom kipróba
-
fsb1000
nagyúr
válasz
front3r #9428 üzenetére
Köszönöm, ki is próbáltam.
Nem volt nagy reményem, hiszen ugyanebben a konfigban GTX275-vel és SLI-kkel nem volt ilyen jellegű micro-stuttering, ebből arra következtettem, hogy nem a CPU magok WIN7 általi parkoltatása a gond. (HT-vel volt probléma, de azt lekapcsoltam már rég)Meglepő, de mégis segített valamit a parkoltatás kikapcsolása, a dadogások kicsit ritkábbak letek, de ami a lényeg, hogy a hosszuk lecsökkent 100msec alá. Igy már játszható lett a GTA4.
Úgy tünik minden mindennel összefügg.De a lényegi megoldást abu javaslata hozta meg, beállítottam a Vsync = ON-t.
Ugyan full beállításnál még 5870-nel sem lehet elérni mindig a 60fps-t, mégis ez a limitáció drasztikusan lecsökkentette a dadogást. SZinte már észre sem veszem, kellemes igy játszani.
Csak anyi a probléma, hogy a VD és DD csúszkákkal kell keresni egy optimumot, ahol még nem túl alacsony az fps, de a VSYnc még megszünteti / kisimítja a stutteringet. -
L4D1K
őstag
Sziasztok boldog gazdája lettem egy hete egy Gigabyte 5850 es csodának. Eddig tökéletesen működött, most viszont indítás után a win7 bejelentkezésénél olyan turbina hangot adott ki, amit csak ferihegyen hallok a gépek mellett. Eddig egyszer sem csinálta, nem tudom mi lehet, de gondolom ti igen. Kérdésem az hogy mi okozta/okozhatja a ventillátor ilyen szintű felpörgését? Válaszokat köszönöm.
-
Sárpac
nagyúr
Holnap érkezik hd5870-em sapphire vapor személyében.
Teszt késő este lesz. -
CptMisi
őstag
válasz
->Raizen<- #9426 üzenetére
[ez a kedvencem]mondd azt, hogy nem éri meg
jobban megéri, mint ugyanennyiért egy 5870
-
CptMisi
őstag
van itt olyan, aki 5830-at használ?
-
ffodi
veterán
Afterburnerrel tuningolom mindkét vga-t. Szépen kezelei mindkét vga-t egyszerre, működik a hőmérséklet, terhelés figyelés stb, egyszóval minden ahogy kell. Amúgy nem tudom milyen profilokra gondolsz, de nekem nincs semmyilen profil, amit állítgatni kéne.(Afterburner 1.5.1)
A driver biztos jó, és a mérete sem túl nagy. Majd lehet hozzáadom a cikkhez, mert praktikusnak tűnik. Köszi a linket
-
LEON-T
aktív tag
Meg a jatek sincs fent. Egyebkent mivel tuningolod az nvidiat? Felraktam valami nvidas + cuccot a driverhez de mikor probalom pakolgatni a mhzet akkor nagyon azt irja h a valtoztatas invalid
Msi afterburner meg nincs kedvem bohockodni
Sajnos bios editor sincs hozza ami mukodne is.Egyebkent itt van az a moddolt driver.
-
Sziasztok!
Nemrég vettem egy club3d 5870-et. A kérdésem az hogy ha cf-et akarok építeni akkor mást is rakhatom bele, vagy csak club-ot? A másik 5870+5970 működik? Köszi
-
ffodi
veterán
Nekem működik úgy is, ha nem terjesztem ki(196.21), de ki van terjesztve, mert így tudom tunigolni a GT220-at.
Nincs kedved, egy ugyan ilyen tesztet csinálni, 5850+GT240-el?(elég, ha csak 1 mérést csinálsz, kiváncsi vagyok mennyit számít, hogy erősebb a GT240 Leírom, mit, hol, hátha van kedved tesztelni: A D6-os pályán, amikor menni kell a reaktorhoz, mielőtt jönnek azok a felrobbanó valamik, ott dobj el 3 gránátot, és lődd szét a falat, kb 1 perc.).
-
balcsy
aktív tag
Sziasztok.
Valaki írna nekem egy 5870,i7-es conf.ot? Amire szükségem lenne:
Alaplap
Táp
VGA(5870)
PROCI(I7-920)
Ház
A gép nem mostanra kéne kb 2-3 hónap.Gondolom addig az árak lemennek (bízok benne legalábbis) de ha kijönne olyan 160-170e re akkor az fasza lenne
előre is kösz -
Goldmen75
őstag
Most olvastam az AMD Open Psyhics-éről...kiváncsi leszek mikorra s mi lesz belőle, mert akkor lehet mégiscask tudnak majd fizikázni, az ati karik...?!
Ehun -
ffodi
veterán
Ha valaki még nem olvasta, csináltam Metro 2033 tesztet. 5870+GT220.
-
Razermazer
őstag
válasz
fsb1000 #9398 üzenetére
Korrekt válasz köszönöm, csak azért mondtam a márkahűséget, mert gyakran találkoztam veled a másik topikba, és hirdetésekbe ahol gtx-ek vannak. Hát kár hogy nem érdekel más, mert vannak még ezen kívül nagyon jó gamek, Napoleon Total War persze ez stratégia, akkor ott van a Metro 2033, Assassin's creed 2, Dragon Age ezek rendesen kipörgetik a cuccost, már amennyit én este 3-m órát játszok, hol evvel hol avval(de ha csak gta4 ezt is megértem). A fiad az tuti örülni fog, ha más megoldás nincsen(elviszik a kártyát csak úgymond vicces áron, már tapasztaltam, de ez érthető hiszen kis hazánkban elég ramaty a helyzet). Ezért építettem én is egy htpct, mert netezésre tényleg luxus a bitang gép. További minden jót, kívánom hogy találd meg a számításodat.
ui: jól van most már látom miért találkoztam veled mindenhol
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Goldmen75 #9404 üzenetére
A "Dadogó SzörősFánk" projektemmel jó néhány fórumtársat kínoztam ATI és NV oldalról is.
Az eredmény az lett, hogy a jelenség részben platform(CPU) függő és NV GTX kártyáknál kisebb mértékben van jelen. Nagyobb VGA terhelésre és magasabb fps-re jellemzőbb.
Furmark stabilan, GTA4 rendszertelenül hozza a jelenséget , mig a többi játékból nagyjából kisimitható 5870 esetén.Továbbra is kiválónak tartom az 5800-as szériát, de ezt a kis tesztecskét mindenki elvégezheti
(PÜ.-ben is ezt küldtem többeknek is)****************
Az SLI és CFX rendszerekre jellemző, de már elvileg kijavított micro-stuttering problémához hasonló "jelenségről" van szó.
A jelenség (vagy hiba) lényege, hogy az erősebb/több GPU-s VGA-k 15-25 msec-enként jelenítenek meg egy-egy képet, de szabályos időközönként a képmegjelenítés elcsúszik és ez akár 50-90 msec is lehet.
A mellékelt kép jobb alsó részén látható egy mérési eredmény. (Furmark)
Az átlag fps-t nem befolyásolja ez a jelenség, igy azzal ki sem mutatható, a legtöbb benchelő program min.fps-ére sincs hatással, mert csak 1-1 képkockát érint.
Nem mindig zavaró játék alatt, de aki érzékeny ilyesmire az észreveszi ezeket a pillanatnyi megakadásokat.A kép alapján futtass 1 perces Furmark benchet Fraps-val.
F11 inditja a stat rögzítését. A Stat eredmények a *frametimes.CSV-ben tárolódnak.
A CSV azonnal betölthető excel vagy openoffice/calc munkafüzetbe.
A "B" oszlopban vannak a képmegjelenítés időpontjai msecben.
(a szám formátumhoz a pontot vesszőre kell cserélni az oszlopban!)
A C oszlopba ezt kell beírni a 3. sorba, hogy a képváltsokat megkapjuk "=B3-B2"
Ezt végig másolni a C oszlopon, majd egy "álló" grafikont ráhúzni a C oszlopra.
Kész is!Az 50ms feletti kiugrásokat már lehet érzékelni a 100ms felettiek pedig már zavaróak lehetnek.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Goldmen75 #9402 üzenetére
Extrém alacsony VID-es 860-am van, ezért feszelni kell erősen 4GHz felett.
GTA4 beállítás 1GB vmemnél: 1920x1200 H,H,H,H,H VD=40, DD=80, többi nem számít
És persze csak 4 maggal tolom, nehogy a HT, meg a throttling miatt laggoljon.
HDD-vel és SSD-vel is ua. a jelenség. 4GB DDR3@1900Mhz, Win7/64bit. Driver: 9.11 vagy 10.3
.
Kiváncsi vagyok a GTA4 eredményedre!! Fraps statot indíts alatta (F11 összes opcióval), az megmutatja a képváltások hosszát. Az fps magas lesz arra nincs hatással, és nem mindenki érzékeli a micro-laggot. Ha gyorsan és folyamatosan haladsz egy "pályán" akkor azért észre lehet venni, meg-meg reccen a kép, mintha pár kocka kimardna a filmből. F2-vel felvett clipben nem látszik akadás, igy csak megjelenítési hiba lehet. -
Goldmen75
őstag
válasz
fsb1000 #9401 üzenetére
Na hazamegyek felrakom én is a GTA4-et, erre már kivi vagyok!
Sokan mondják hogy meghálálja a 4 magot stb...de hogy a Te konfigodon ne menne rendesen?! Nem értem...vagy valamit félreértettemNekem az i5-750 4egész valahányon már ment léggel(TX3), de visszavettem mert feleslegesnek tartottam, így is minden frankó..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Ingatlanos topic!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Napelem
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged