Új hozzászólás Aktív témák
-
azoli09
tag
válasz
Gerisz #10398 üzenetére
Biztos azért rossz mert gyorsabb mint a gtx470
vagy nem tudom , atisok vigyázatok egy nv full fan szemüveg meg minden azt írta rosszul járunk
A gtx470-480 topikban írta , szerintem nem 100 as a tagplayers111: itt amit be raktál képet jobb a 5870 ,de nem kéne egy kicsivel nagyobb előnynek lennie ? mondjuk nekem bőven elég lenne így is
-
herciady
csendes tag
Üdv!
MI a vélaményetek az ASUS 5870-eséről?
Szerintetek megbízható? -
azoli09
tag
Hát hova fajulnak itt a dolgok a gtx470-480 topikban le buzizák a ati tulajokat
GERISZ: ezt soha nem fogom meg érteni ,minek lassabbnak be állítani a másik kártyát ? pont mint a gyerekek
-
Gerisz
addikt
válasz
azoli09 #10391 üzenetére
Ez ilyen jól eső megnyugtatás, hogy nem járt rosszul, hogy eladta az 5870-et. Van akinek erre szüksége van, pedig pont tegnap 18-óra körül méregettünk és tisztáztuk, hogy kb egy szinten vannak, ekkora különbség soha nincs. De mindegy. Nem szeretem a vitákat.
De van millió teszt van neten egyébként, de ezen a felbontáson nem jobb az Nvidia
[link] [link] [link] egálban vannakén ezt mértem az 5870 órajelén, de az igaz,hogy 1920x1080-ban, a többi ugyan az mint amit ő mondott, minden maxon.
-
azoli09
tag
Helló
Lenne egy kérdésem ,fsb1000 fórum társunk linkelt be vagyis tet be egy két képet amin a gtx470 gyorsabb a 5870 ,ráadásul a dirt2 ,
[link]
meg elmondása szerint gta4 be is , elgondolkodtató egy kártya csak akkor gyors ha veri az elenfelet ,de 5870 még a gtx470 is befogja ,valaki magyarázza el hogy van ez -
ffodi
veterán
válasz
Robi BALBOA #10385 üzenetére
De azt ne feledjük, hogy nekem ez a 220W monitorral együtt értendő. A proci 1,37V-on mindig, ram 2120-on mindíg 1,66V-on, energiatakarékosság OFF(c1E, EIST). VGA-k alapon(5870 1,062V-on alulfeszelve.)
+creative xfi + 5 neon+ 1-2 led. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
1600MHz-es nem olyan vészes.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Olcsón szereztem a 12gb kb annyiba mint most a 6-ot lehet kapni!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
yodamastah #10383 üzenetére
Nem kevés, de nem is sok azért ott van egy szénné húzott proci/ram és 2 darab nem kispályás vga, úgyhogy azt mondom ez még egy ilyen (kalibeű) konfig mellett istenes.
Tudjátok mi zabál egy Pentium D 840EE + 2db 2900XT(Volt hozzá szerencsém, húzva még az ember fejét is képes megenni!
)
(#10384)Sárpac: 12gb rammal nyomod?! (te sem vagy kispályás az már hétszent!
)
-
Sárpac
nagyúr
válasz
yodamastah #10383 üzenetére
Nekem is 140W idle Core i7 920 12GB 5850 +gt220 512MB-vel.
-
yodamastah
őstag
válasz
Robi BALBOA #10360 üzenetére
AZert nem keves idleben 220W. Osszehasonlitas vegett nekem uresjaratban 120W eszik a gep. Maxon hajtva 320W (Orthos + Furmark), jatek kozben 240-250W (Bad company2). A gep: E8400 4ghz (1.23v), P5Q Turbo, 6giga DDr2@2.0V (4 modul) , Asus 5850@850/1150, 1db SSD, 6db Samsung HDD. Tap: enermax Modu 82+.
-
Goldmen75
őstag
válasz
Comedian #10377 üzenetére
Üdv!
Az 5870 referenciával is teljesen jól jársz!
XFX-et ne erőltesd szerintem, vannak néha "kompatibilitási" gondok!
Sapphire, Gigabyte tökéletes(nekem is GBT van refes!3 év garral!)Az i7-860 inkább szerintem, mert a 3 csatornás ramok jóval drágábbak, meg hozzá az x58-as lap is!
A 1156-ba viszont olcsóbb a CPU is ram is, s ha játékra használod sok difi nincs közöttük!
De még megfontolandó lehetne a még olcsóbb i5-750!
Nagyon jól sikerült széria s tuningban sem utolsó!(saját vélemények)
Üdv
-
Comedian
csendes tag
Helló mindenkinek!
Most építek új konfigurációt és a kártyáról tesztek alapján tudok csak információkat. Eddig sosem volt még Ati kártyám, de most az NV 480 gtx 5-10%-os többlet teljesítménye nem ér meg nekem 100$-t.
Én egy Sapphire "alap" 5870-esre gondoltam. Tudnátok mondani a gyártóról információkat, mennyire megbízható esetleg a tranzisztorok, és egyéb alkotóelemek minősége milyen?
Vagy egy referencia kártyánál más gyártót célszerű választani? pl XFX. Mert őszintén megmondom nem értem miért annyival drágább az XFX. Jó lehet, hogy nem annyira elterjedt kis hazánkban, de akkor is.
Még egy kérdésem lenne, hogy kb mekkora proci szükséges a 100%-os kihajtására egy Gigabyte UD3-r alaplat társasága mellett? i7-860, vagy i7-930 as proci lesz, még egyelőre nem döntöttem el melyik. Előbbi mellett az olcsóbb alaplap vonzó. Utóbbinál a D0 stepping és a 3 csatornás memória kezelés.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
csiky
tag
Hello
A segítségeteket kérném.
Van egy ASUS 5850 vga-m de meguntam, hogy istentelenül ZÚG.Milyen HALK hűtést tudtok rá javasolni?
Előre is köszi
üdv
-
-
Giot
addikt
válasz
amper zoli #10364 üzenetére
Saját tapasztalatom az LCpower 550W-el a következő:
2 évvel ezelőtt volt ilyen tápom akkor kölcsön kaptam tesztelgetni egy 3870X2-őt. Elkezdtem a Crysis-al játszani már nem tudom pontosan mennyit ment vagy 1 órát. És egyszer csak pukk valamit kilőtt hatul apró füstcsík kiséretében. Persze akkorra már letelt a garancia. Gondolhatod hogy megállt bennem az ütő nem kis érték dolgozott a gépemben. Szerencsém volt nem rántotta magával az egész gépet. Másnap elmentem és vettem egy 550W Chieftec-et órákat játszottam vele gond nélkül és jelenleg is szolgál a táp. Igaz már nem nálam (mert az előző gépemet egyben eladtam) De a jelenlegi gépembe is ilyet vettem. Egy baja van hogy hajlamos zajongni ,ha nagyon elkezdi valami az áramot kérni, a magas fordulatú venti miatt.) Szóval legyen egy jó táp a gépedben és nyugodt lehetsz.(#10341) Zoo123:: Dx11, win7
(#10366) CooLM@$TeR: Nálam EZT (katt a képre ott vannak a hőfokok is) tudja a Toxic feszemelés nélkül. De Vapor-X-el nincs tapasztalatom. (mondjuk lehet hogy válogatott chipeket használnak a Toxic-hoz a Vapor-hoz meg nem persze ez csak egy feltevés, de valami alapján biztos eldöntik meik megy Toxic-nak melyik Vapor-X-nek.)
De mindkettő jó s jelenleg nincs szükség arra hogy komolyan tuningolja a delikvens mindenhova elég alapórajelen is. Nálam is csak a kíváncsiság a hajtóerő hogy mennyi a vége (de feszt nem emelnék annál jobban féltem) Szerintem simán hozza a Vapor-X a Toxic órajelét és annál jóval magasabbat is.
-
Goldmen75
őstag
válasz
CooLM@$TeR #10368 üzenetére
Én nem vagyok híve a VGA húzásnak, várj meg olyasvalakit aki ezt csuklóból teszi
-
CooLM@$TeR
tag
Köszi! A Toxicon is Vapor-X hűtés van ahogyan olvastam, a különbség csak annyi, hogy a Toxic gyárilag húzott. A kérdésem így arra irányulna elsősorban, hogy aki megráncigálta egy kicsit az fel tudta-e húzni a Toxic órajelére.
-
Goldmen75
őstag
válasz
CooLM@$TeR #10366 üzenetére
Vapor-X-esnek jobb a hűtése s ez miatt simán elérheted vele a "mérgezett" teljesítményét ha akarod! Ezért sztem kár több pénzt kiadni, ráadásul csendesebb is!
-
CooLM@$TeR
tag
Tanácsot kérnék:
Sapphire HD 5850 Vapor-X vagy Toxic? Teljesen ugyanaz a két kártya, csak a Toxic emelt órajelű, de gondolom a referencia órejelesek is mennek annyit ... valakinek esetleg van tapasztalata? Megéri a különbözetet a gyárilag húzott, vagy csináljam magam mert szinte mindegyik kártya megy annyit?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
amper zoli
tag
Én nemtom Metro 2033 1920x1200 full felhúzva 1,5 óra játék után a tápból laza langyi levegő távozik hátul nem úgy a kariból.
-
TTomax
félisten
válasz
CptMisi #10359 üzenetére
A VX550 sosem volt ajánlott táp,most sem az...cwt beles nem éri meg az árát...
jah hát és az fsp is minden csak nem minöség az én szememben... a 1010-es (azaz ezer wattos) meseszépen lefekszik egy 4870X2-nek terhelés alatt...egy HX620 vagy TX650 meg nem... merthogy azok single rail tápok az fsp csodája meg 4darab 12V-os ággal rendelkezik...vicc... -
Goldmen75
őstag
Árban a Corsair majd 2x annyi mint egy giga!
Nálunk a zöm eladás giga 460W meg FSp
Corsairt csak az vesz akinek vagy "komoly" gépe van, vagy sok pénze
Nekem is Chieftech van ,pedig ebben dolgozom -
ffodi
veterán
válasz
amper zoli #10350 üzenetére
Szerintem, ez az LC-Power nem egy komoly táp, szóval mindenképp cseréld, le , ha komolyabb dolgokban gondolkozol.
Nekem pl a teljes rendszer üresjáratben(proci 4240-en ram 2120-on, 2 vga, stb....) 220W-ot zabál kb. Terhelten 400+W, de 500 így sincs, még ha tuningolom a vga-t akkor sem.
Egy minőségi 600/650W-os táp szerintem bőven elég. És hogy mi a minőségi?
Gigabyte, Corsair, FSP, Nexus, Zalman, Enermax, , és még van 1-2.......Chieftec-et nem ajánlanám, főleg, ha van szünetmentesed. Nekem nem működit rendesen a szünetmentesem, ha cheiftec táp van a gépben(coolinkal sem jó). Szóval ez is egy szempont.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
amper zoli #10343 üzenetére
Helyesbítenék: Ha van rá pénzed, akkor zalmant, ha nincs akkor fsp-t.
-
törölt tag
A 10275-ös hsz mi volt? Lemaradtam valamiről
-
vfeco
aktív tag
Mint fentebb említettem, tulajdonosa lettem egy Saphire HD5850-nek.
Az Ati Overdrive segédprogival kicsit felcsavarnám.
Nem vagyok jártas a témában. Mégis hova lehet felhúzni ami még tuti biztonságos?
Ha jól látom, az alapértelmezett az 725/1000MHz.Üdv,
Fecó -
RI/OS
addikt
válasz
amper zoli #10343 üzenetére
Az lc-power is csak egy tápnak csúfolt ipari melléktermék.
Normális tápot kell venni, nem ilyen szutykot.
Ha van rá pénzed, akkor corsairt, ha nincs akkor fsp-t.
-
CptMisi
őstag
válasz
amper zoli #10332 üzenetére
Hmm...a mostani tápoddal is elmenne, de én nem bíznám rá a gépem...lehet, hogy később jönne csak elő probléma, láttam már olyan tápot, ami nem volt egy éves, 400watt volt ráírva, és egy 200wattot sem fogyasztó gépet majdnem pihenőbe küldött, már füstölt mikor haver észrevette....
850W nagyon sok, még egy 5870CFX-nek is
nem az 550W a gond, hanem a táp márkája
de a táp topikban jobban értenek hozzá, lehet, hogy csak én vagyok ilyen "beszari" ezzel a táppal kapcsolatban
-
Zoo123
senior tag
"Lefuttot a Dirt2 teszt nálam is Sapphire 5850 Toxic:
Beállítások maxon ultra&high 8xaa 1920X1080.
765/1125: Átlag: 68 fps min: 54fps
940/1175: Átlag: 74.9fps min: 60fps"XP(Dx9), vagy Win7(DX11) alat mérted?
Kiváncsi vagyok, mert nekem XP alatt volt Átlag: 67 min: 5x már nem emlékszem. -
Goldmen75
őstag
válasz
amper zoli #10339 üzenetére
Mi is nagykerezünk is, bár nem mindenkinek, de kedvezményt tudok adni, természetesen!
Üdv! -
Perillustris
senior tag
válasz
Ez erős túlzás a fentebb leírt konfigurációhoz. A tápos topikban részletes segítséget tudnak adni.
Egy jó minőségű 550W-600W-os tápnál biztosan nem kell nagyobb és drágább, és ebben már van tartalék is.
-
Goldmen75
őstag
válasz
amper zoli #10336 üzenetére
Gyere be pécsre, adok én neked jó áron jó tápot!
Meg Gt220 is van több fajta. -
Goldmen75
őstag
válasz
amper zoli #10333 üzenetére
Sajnos igen, igaza van!
Olyan mint a HKC tápok pl.
Corsair, chieftech, gigabyte, fspEzekkel érdemes foglalkozni, elsősorban a corsairral.
-
Goldmen75
őstag
válasz
Üdv!
Ha nem tervezel 2-3 VGA-t a gépedbe, akkor nagyon is felesleges!
Inkább egy Corsair 550-vagy 650W!!! a modularitás nem fontos, de ez a te döntésed. -
amper zoli
tag
válasz
Perillustris #10330 üzenetére
Ez a mostani tápom LC-POWER LC6550GP V2.0. Bizti a hulladék?
-
amper zoli
tag
válasz
Perillustris #10330 üzenetére
Erre a tápra gondoltam.Szerinted van jobb, esetleg olcsóbb?
Cooler Master Real Power M850 850W Modular -
Perillustris
senior tag
válasz
amper zoli #10288 üzenetére
Azzal a táppal ne kockáztass. Az LC5550 egy hulladék. ~300W-ot tud stabilan, ami vicces kategória. @stol
-
Robi BALBOA
őstag
Hát akkor nem tudom, mondjuk tök mindegy mert így is úgy is szép folyamatos.
(#10320)zuchy: Igen tudom, hogy az is tudja, de csak félig meddig működik.(egy kis saját profilozással mondjuk lehet tökéletesíteni), de ahogy te is írtad az 5-ös szériánál az a funkció már félelmetesen jól működik(szerencsére)!
-
Giot
addikt
Lefuttot a Dirt2 teszt nálam is Sapphire 5850 Toxic:
Beállítások maxon ultra&high 8xaa 1920X1080.
765/1125: Átlag: 68 fps min: 54fps
940/1175: Átlag: 74.9fps min: 60fps(#10317) csucsu21: Az 5830 elég felemásra sikerült jelenleg ezzel az árral nem éppen ajánlott vétel ha lentebb menne úgy igen. Teszt eredmények róla. Érdemesebb megpótolni és beruházni egy 5850-be.
A 4890 viszont jó kis kártya de sajnos nélkülözi a DX11 funkciót (és egyéb dolgokat) így nem annyra időtálló mint valamelyik 58XX. -
Televan74
nagyúr
Giga 5850OC kártyán bios frissítés után van Powerplay.
-
maflame
aktív tag
-
ffodi
veterán
válasz
Robi BALBOA #10314 üzenetére
És ebben az a szép, hogy azóta már kétszer újraraktam a win7-et, frissen.
Kivettem a gt220-at így picit javult az eredmény, de még így is 70 alatt van. A dirt 2-vel van sztem valami, mert a vantage gpuscore pl tuningolva 21,5k körül van, az meg nem olyan rossz, vga alapon pedig 18,5k kb.
-
zuchy
őstag
válasz
Robi BALBOA #10318 üzenetére
Tudja a HD4890 a Powerplayt, csak gyengébben mint az 58xx széria, aminek tényleg nagyon komoly a Powerplay funkciója....
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
csucsu21 #10317 üzenetére
Általában a 4890 jobb, de ha azt is figyelembe vesszük, hogy a 5-ös széria mostanában nagyon sokat javult teljesítményben a drivereknek köszönhetően akkor már mindjárt nem olyan egyszerű a helyzet, meg a 4890 nem támogatja a Dx11-et és a powerplay-t(energia gazdálkodást) sem, úgyhogy én a helyedben 5830-at venném, persze csak abban az esetben ha a két kari ára között nincsen nagy difi.
-
csucsu21
aktív tag
Hali lenne egy olayan kérdésem Megjk videó kártya a jobb a Radeon hd 4890 vagy 5830 ??? Főleg játékhoz
Előre is köszi
-
Daczy
aktív tag
válasz
Robi BALBOA #10314 üzenetére
Ha lezártad volna, nem panaszkodtál volna ebben a topikban FSB "háta" mögött. Nincs közöm hozzá, de abban a szócsatában FSB volt a kúltúráltabb, és eléggé rosszul néz ki, ahogy általánosítod a zegész Fermi topikot, és leszólod
Na de csak ez bökte a szemem, peace
-
Robi BALBOA
őstag
Én nem kötök bele senkibe, ő szólt le engem miközben Abu-val beszéltem és erről ennyit már lezártam a témát, ezért nem is megyek oda, úgyhogy itt fejezzük be ezt az egész sztorit.
(#10312)ffodi: Szerintem egy új win kellene már annak a szerencsétlen gépnek
és már meg is lenne a 80fps átlag, már miket túlélt az a win PhysX oda-vissza, csomó teszt
(#10315)Daczy: Az itteni hozzászólásomban meg sem említettem FSB nevét, és nem az egész Fermis tropicot akartam leszólni csak azt a pár nagy Nv fant akik egyből ugranak az olyan emberekre akik nem azt mundják amit ők akarnak hallani, még Abu-ba is bele lett kötve, pedig ő tényleg egy korrekt ember.
-
Daczy
aktív tag
válasz
Robi BALBOA #10283 üzenetére
Azért ez így nem teljesen fedi a valóságot. De inkább nem szólok, mert még a végén belém is belémkötsz, akárcsak FSB-be
-
Zoo123
senior tag
válasz
Televan74 #10305 üzenetére
Kipróbáltam de amint akár scak 1-2 MHz-el átléptem a 775MHz-es GPU órajelet függöleges csíkok jelentek meg a képernyőn, mi lehet a baj?
Win XP SP3, 10.3-as driver (CCC-s)Mod: Mindjárt megnézem akkor is kifagy-e ah kilépek a CCC-ből...
...Akkor meg fekete képernyő a jutalmam! -
Robi BALBOA
őstag
Hát ez a 61fps tényleg karcsú, nekem a full van meg mert ügye járt a karihoz és 1920*1080/8x AA minden max vga alapon 76fps vga alapfeszen kicsit tuningolva(921/1250) 80fps az átlag, a procim minden esetben 3520mhz-en ment (8x440) a memóriák pedig 1173mhz-en(5-5-5-15-ös időzítésekkel). (cata pedig a 10.3a)
-
Zoo123
senior tag
válasz
Televan74 #10297 üzenetére
"A Catalyst overdrive 775/1125 enged. 900/1100 -on leteszteltem. De inkább használom alap órajelen. Elég ez egyenlőre."
Nekem a CCC Overdriveban 775/1125 a max, te hogy/milyen programmal álítottad nagyobbra?
Ati Tray Tools-nál is ennyi a max, AMD GPU Overclocker meg hibaüzenettel leáll (no valid device).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged