- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPad topik
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali médialejátszót?
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hobbbyt
őstag
És iigen
Ma meghozta a postás a PowerColor Hd5850 -et
És megint csak arra kellett rájönnöm ,hogy a PowerColor weboldala.. egy nudli. Nem azt kaptam amit pontos típus alapján megrendeltem. Ugyanis "POWERCOLOR ATI AX5850 1GBD5-MDH" típusban az oldaluk szerint nincs dirt2.. Hát pedig deÉs még a doboza se így néz ki :S Na nem mintha bánnám... De.. nem hiteles.
Még a biosmod kicsit ki fog rajtam :S A Hd4870-en pikk pakk tudtam.. de itt valahogy hiányoznak a 3d-s értékek
-
Mappa
addikt
-
Robi BALBOA
őstag
Nem sok a 80 fok, ref hűtés auto venti szabájzással ennyin megy, ha akarod akkor MSI afterburner-rel csinálhatsz egy saját profilt ventivezérléshez itt is megának szabályozza a ventit csak te állítod be, hogy mekkora fordulaton menjen bizonyos hőfokokon.
Én is csináltam egy saját profilt és így 70-75 fok max, egy kicsit hangosabb is lett, de még pont belefér! -
kasa85
őstag
Szia.
A kari max ha jól tudom 115C fokig mehet,utána belasúl a gpu.
Van egy teszt ami szerintem mindenkinek a HD5870-jét úgy leterheli,hogy felmegy max 80- 90C fokig.Ilyenkór a venti automatikusan felmegy 40-50%Max.
OCCT (v3.1.0)verzió.
Lehet csodálkozni majd a hőn + lehet hallani mikor a gpu komunikáll egymással (ciripól).
A menüben kikell választani a GPU OCCT fület baloldalt,és jobbra fent hagyni hogy 1órát tesztelje, és a zöld on ra katintani elindúl és 1-2perc bedobja a képet amin mennek a tesztképek, animációk.Itt jöttem rá nemérdemes a ventit le szabályozni mondjuk 20-vagy30%ra mert a progi 90C fölé vitte mert nem váltot át automatikusan 50% fordulatra a venti 85C foknál mert manuálisan 30% ment ilyen terhelés mellet is,tanulság nem érdemes szabályozni Control Center el venti fordulatot.Mindenkinek merem ajánlani a ki próbálását.Játékok lepkefing max 60-70C fokig viszi fel max.Ez a progi (OCCT)kihasználja a HD5870 teljes tudását 100% os terhelést ad a karinak. -
CptMisi
őstag
tudom...de örülök, hogy a kártyára volt pénzem
aztán kéne egy kis SSD rendszernek, mert ez a Win7 kikészít, kéne billentyűzet, mert haldoklik (ha már veszek, akkor G11et talán), egér folyton sz@rakodik, az sem ártana, nV kártya PhysX-re, Ház átalakítása
(például plexizés, festés), monitor...egy ilyen nyereményjátékot (ez így együtt a fődíj) szívesen látnék itt prohardveren, főleg akkor, ha csak C kezdőbetűs nick-űek játszhatnának, és a névnek ptMisi-vel kellene folytatódnia
de ahogy magamat ismerem, még akkor sem nyernék
-
barks
csendes tag
Egyébként eddig 22%-on ment a venti,és ez fix volt.Most manuálisan felvettem 47%-ra.(persze catalysttal)
-
ffodi
veterán
válasz
partyphoto #9184 üzenetére
Ezt gondolom nekem írtad....
Csináltam Metro 2033 tesztet.
Beállítások:
1680*1050, very high, DX11, AAA, 16xAF, Tessalation ON, Advanced Physx ON
Q6600@3800MHz, 5870@1050/5400@1,35V, GT220@756/1650/850Frapsal mértem, A "Child" illetve "Outpost" pályákon. A számok mértékegysége fps.
Mértem GT220 Physx nélkül, és GT220 Physxel is.
GT220 Physx OFF
min, max, avg.
23, 72, 51GT220 Physx ON
min, max, avg.
38, 91, 67Látszik azért, hogy használ valamit a GT220, az értékek nyilván függnek a pályarészektől, de ilyen beállításokon, GT220 Physxel, szerintem mindenhol magvan az átlag 55-60 fps. Tegyük hozzá, hogy ha játszom, akkor az 5870 alapon van, és úgy is átlag 45-48 fps simán megvan.
-
Goldmen75
őstag
Megvárom a véglegest, lehet az ég többet nyom a latba!
Ez a metro brutál game lett, gyönyörű! A ragadozók meg az idegenek elbújhatnak...ezek az orosz csávók tudnak valamit -
ffodi
veterán
válasz
Robi BALBOA #9162 üzenetére
Majd csinálok erről is tesztet, szerintem még a mai nap folyamán. Viszont ez a driver amit linkeltem 10.3a pre, ez nem a sima 10.3pre, mert ennek a dátuma márc 16.
Mellékesen megjegyzem, hogy metro 2033 alatt hozott egy kis teljesítménytöbbletet, illetve Unigine Heaven alatt kicsit meglódult a teljesítmény.
5870@1050/1350@1,35V@10.3a pre
A második esetben picit alacsonyabb az órajel, mégis majd ezer pont a különbség. Jó lett ez a driver.
-
tomta
tag
Mindenesetre GPU hibára utal a jelenség, ami lehet túlmelegedés okozza.
Egy GPU-Z-vel próbáld meg megvizsgálni hogyan alakul a hőfok és a ventifordulat terhelés alatt.
Ha a monitorozást engedélyezed neki, kényelmesen meg tudod nézni tesztek után az hőfok, terhelés, venti fordulat változás stb.értékeket. -
barks
csendes tag
Sziasztok!Van egy Gigabyte HD 5870-es karim,és kb.4 óra játék után elkezdenek vonalak beugrani,vagy a háttér elkezd vibrálni,egyéb hibák jelennek meg.Ezt túlmelegedés okozza?
-
g@bo
nagyúr
uff
5850 ből meik márka vehető? mind ref hűtés?
-
Goldmen75
őstag
-
kasa85
őstag
HD 5870 magában Hybrid SYSTEM OFF
-
kasa85
őstag
Köszi a hasznos segítséget Ffodi+Tomta meg akik még segítettekSikerűlt minden gond nélkűl be üzemelni a Gigabyte HD5870+ MSI N GT220 512mb karimat.Nos tomta úgycsináltam ahogy írtad 1slot HD 5870 2slot üres maradt mert 8x os bele kerűlt a GT220 a 3slot ba mert ez 4x PCI Ex foglalat,és csodák csodájára a HD 5870maradt változatlanúl 16x os a GT220 meg 4x es sebességen igy nem kellet ragasztani
Egypár teszt majd késöb csinállok most 3D Markoztam + FluidMark_v1.1.1 csináltam egy tesztet linkelem -
fsb1000
nagyúr
válasz
front3r #9169 üzenetére
Köszönöm!
(már XP nem is lesz?)Te mit értesz stutteringen?
- Amikor 3-4 vagy akár 10-20 seccenként kicsit megakad de megy tovább. Az akadás jól észrevehető.
- vagy szinte állandóan mikroszakadozottan megy (ez alig észrevehető) és kb 1-2 seccenként van egy pici rángás. 20msec helyett 30-50msec a képváltás ilyenkor.Az első nekem nincs 5870-el.
A második csak akkor látszik, ha körbeforgok a nézőponttal. (először azt hittem koszos az egér alja). De tudok találni olyan beállítást ahol ez sincs. Remélem a 10.3a ezt is végleg megszünteti és nem kell játszani a csúszkákkal, -
fsb1000
nagyúr
válasz
CheaterBandi #9167 üzenetére
Kérnék egy letöltési helyet!!!!
Köszi!
-
CheaterBandi
tag
Feltettem ezt a próba 10.3a drivert és most megy hihetetlen 50-60fps-el 1280x1024,very high,af16,msaa4x,dx9 ha felrakom maxra jelen esetembe már csak az van ha dx11-en menjen akkor megbolondul és megint 10-15 fps lesz ....
mingyárt kettőt rácsapok a gépre azt jó is lesz : D -
Giot
addikt
Volt egy kis tesztelés Dirt2 Benchmark-al mivel most vettem észre hogy eddig "csak" High-on használtam a játkot
. Így lefuttattam a Benchmark-ot Ultra beállításokkal (Londoni pálya)
Felbontás: 1920x1080
8xMsaa
Az eredmények
High
Avarage: 57 Fps
Min.:47 Fps
Ultra
Avarage: 51 Fps
Min.:45 Fps
5850 tulajok ha lenne valakinek kedve, lefuttathatná a Dirt2 Benchmakot ezekkel a beállításokkal, és megoszthatná az eredményeket. -
-
ffodi
veterán
válasz
viktor82 #9148 üzenetére
Igen, tökéletesen megy az ATI+NV páros. Szépen használja a játék alatt mindkét GPU-t. Ha be van kapcsolva az advanced physx, és le van tiltva az NV VGA, akkor simán beesik az fps 15 alá. Viszont ha engedélyezve van a GT220, akkor úgy viszi mint egy álom.
Viszont felraktam az új nvidia drivert, de ezzel perpill nemjó a physx, úgyhogy visszatértem a jól bevál 196.21-es csodadriverhez.
Robi BALBOA:
10.3a Preview már van. -
Robi BALBOA
őstag
Mikorra várható a hivatalos 10.3-as cata? Nagyon remélem, hogy a Metró meglódul tőle egy kicsit!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
CheaterBandi #9155 üzenetére
Nálad valami nem stimmel. 5850, egyelőre csak picit van húzva (775@1125), 4gb 1066, q9550, 1920X1200, dx11, high, átlag 30 fps, néha esik csak le 25 alá, de akkor sem vészes, szóval döcögősen, de halad! 10.2 driver, ami szerintem a fostalicska.
-
Giot
addikt
válasz
Nálam is hasonló a helyzet! Ez van ahogy CptMisi fórumtárs is írta (és ahogy már én is írtam) ez biza egy only nVidia game.
Amúgy mi a manó az a postprocessing filter? -
CptMisi
őstag
válasz
nem kell csodálkozni, elég nVidia szponzorált játék...valószínűleg közrejátszik benne ez is, nem is kicsit
fsb1000: úgy látom, nem bántad meg, hogy 5870et vettél...
-
CheaterBandi
tag
Nekem: (Metro 2033)
1280x1024
DX9
High
MSAA4x
AF16x
Átlag 45-50fpsDe ha bármit emelek high-->very high vagy dx9-->dx11 egyszerre leugrik 15-20fps ha mind a kettőt betolom akkor meg 7-8fps nem tom ez mért van hogy 30fps-t csökken ha eggyel növelem
gépem:e8500 3.8ghz,4gb ddr2 1066mhz,asus hd5850 850/1200,win 7 64bit,10.2
Valami gond lehet a géppel talán nincs fenn valami program vagy a játék van rosszul optimizálva ?
-
eldöntöttem, 5850-et veszek
-
fsb1000
nagyúr
Jónapot kivánok, hova let a feszállítás az afterburnerből?
Kérdeztem friss windows install után a 9.11 drivertől.
Ettől eltekintve minden ok lett. GTA4 szépen megy bár nem 100%-ig tükörsima a futása (nvidiával sem volt az max. beállításokkal.)De azért mégiscsak.... msi saját programjával nem lehet feszt állítani az MSI VGA-ján?
A régi win7 és az XP is megmaradt, ott meg lehet feszt álltani ugyanazzal a driverrel ugyanazzal a szoftverrel.
Kiértiezt? Ez amolyan ATI filling... a régi időkben voltak ilyen dolgok.
Nem mintha húzogatni akarnám azt afesz csúszkát, de ha az nincs, akkor még mi lehet a háttérben ami változik?
na mindegy....Várom már azt a 10.3 drivert.. hátha.
Sebesség, zajhiány és aligmelegedés valamennyire kárpotól az ilyen bosszuságokért.. -
Giot
addikt
válasz
cowboy_bebop #9147 üzenetére
Nálam nem volt ilyen hiba. Igaz a dx11 fullon minden fullHD.ben lerántotta a karimat a padlóra
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
cowboy_bebop #9147 üzenetére
U.i.: haven benchmark alatt is ezt csinálja.
-
cowboy_bebop
őstag
Elképzelhető, hogy hibás a kártyám tesszelátor része?
Ilyen hibákat produkál a Metro 2033 nevű játékban már alapórajelen is, de csak DX11 alatt: [link]
DX9 és DX10 alatt húzva is tökéletesen megy.
-
ffodi
veterán
válasz
Robi BALBOA #9142 üzenetére
Én nem vettem észre, hogy különbséget. Amúgy "advanced depht of field".......
-
Giot
addikt
Nem szoltam újraindítás után éledt fel a DX11 és 7,8 fps na ilyet már....
-
tomta
tag
Nem !
Beállítás nálam így van:
- Automatikus indítás windows-al
- 1 -es profilba mentve az alap órajelek
- 2-es profilba mentve a 850/1200 órajelek
- és hozzárendelve az 1-es a low vagy 2D-hez /a 2-es meg 3D-hez
Így többet nem kel piszkálgatni.Egy bibi van vele de nem nagyon zavaró : váltásnál (2-3D-re vagy vissza) villan egyet a kép.
-
Giot
addikt
Metro2033?? Az a játék egy vicc, hisz az gépigénynél 1db ATi kártya sem szerepel. Nevetséges only nVidia game!! Nem csoda hogy annyira felzabálja az ATi karikat ha direkt a zöldek kártyájára optimalizálták.
Ettől persze lehet jó játék, csak a marketingje szégyen. Olyan kártyát ajánlanak hozzá ami még meg sem jelent, azt hiszik csak emiatt fog valaki nV karit venni? Elmehetnek ezek a......................... -
ffodi
veterán
-
vhunor
őstag
Az átlag fps nekem is bőven megvan 40 mert a belső tereken sokszor felmegy 60-ra is, de leszarom az átlagot ha közben meg 15-20 fps-re leesik egy csomószor és azokon a részeken lényegében képregény módban fut. Oblivion-stíluső játéknál nem zavarna, de egy fps-nél nem sokra mész 20 képkockával.
-
ffodi
veterán
válasz
voodoo98 #9131 üzenetére
Hát csak nem hoz 2x annyi fps-t, beb@szna. Jó mondjuk full beállításon AA nélkül átlag 30-35 fps, mert néhol felmegy 40 fölé, néhol 20 körül van. Lényeg a lényeg, eszi a gépet rendesen. Mondjuk az átlag 40 fps azon a részen, nekem még high beállításon sincs meg, nemhogy very highon.
-
-
tomta
tag
Alapfeszen megy, és az Msi Afterburner progival.
A program ini fájlban viszont hogy más gyártó videókártyájával is együttműködjön át kell írni az alábbi sorban a "0" értéket "1"-re
'Unofficial overclocking' -
ffodi
veterán
válasz
voodoo98 #9124 üzenetére
Ott van egy video, hogy melyik részen volt a tesztmérés, én is ugyan ott mértem. 1680*1050 very high, no AA 16xAF Tess. ON, Advanced Physx ON(ha kikapcsolom, akkor sem lesz magasabb az fps), és elég gyenge a teljesítmény. Ha megcibálom a GPU-t 1gigára, akkor se sokkal több. Tuti nálunk van a hiba...........
-
voodoo98
addikt
Nem nálad van a gond, nekem is hasonlóan sz*r eredmények vannak, szerintem a srácok a pálya más részén mértek, illetve avg fps. Nekem is legugrik 15-20-ra simán.
(5850, Q9505 @3.825Ghz, 4gb ram, minden max, adv. physx off, nincs dedikált physx kari)
Ha bekapcsolom a 4xAA is, tehát minden full 1680-ban, na akkor jön a baj. 5 fps-ig is lemegy a menüben 10.3pre driverrel. -
ffodi
veterán
Nekem se viszi rendesen very high-on(no MSAA) a Q6600@3800 + 5870@alap+GT220@alap. Az tény, hogy a GT220-hoz pár fps-t a konyhára, bekapcsolt "advanced physx" mellett.
ITT van egy teszt a játékról, és a leírtak alapján jól teljesít az 5870. 40+ fps a legalsó tesztnél. Kipróbáltam ugyan azon a pályán, ugyanazokkal a beállításokkal, és 20-28fps..........
Valami gond ezek szerint nálam van.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szia!
Meddig tudnám emelni a gigabyte 5850 kártyámat gyári hűtés mellett?
Most jelenleg 775@1125-ön döcög, de ezt csak a CCC-vel állítottam be, viszont azt sem szeretném, ha tornádóként üzemelne a venti.Előre is kösz, jah azért neked írtam, mert látom, hogy nálad 900-on röfög, ém meg zöldfülü vok ehhez. :/
-
-
tomta
tag
Metro 2033- ban physX feature-k:
"Physics System
Powered by nVidia PhysX technology, can utilise multiple CPU cores, AGEIA PhysX hardware, or nVidia GPU hardware.-Tightly integrated into the content pipeline and the game itself, including physical materials on all surfaces, physically driven sound, physically driven animations
-Rigid body and multi-jointed constructions. Breakable fences, walls , sheds and other
objects.
-Thousands of different physical entities simulated per frame.
-Cloth simulation, water physics (including cross-interactions)
-Destruction and fracturing, physically based puzzles
-Soft body physics on selected special game entities
-On hardware-accelerated PhysX platforms engine implements full physically correct behaviour of particles such as smoke, debris, etc." -
tomta
tag
válasz
fsb1000 #9106 üzenetére
Az összes olyan játékhoz ami támogatja az Nvidia PhysX Technológiát.
Néhány Nv által hivatalosan támogatott game:[link]vagy [link]front3r
Nekem az alábbi beállításokkal az FPS min15/max45.
ON:
DX11/ADV PhysX /tessellacio/4xMsaa/16xAnizo/
1280*1024-ben.
Az akciódús részeknél akdozik.Kicsit visszább veszek majd a beállításokból, hogy a lehető legkevessebb látváyveszteség legyen, de folyamatos kép legyen az akcióknál is.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
front3r #9103 üzenetére
hehe... a Metro 2033-at nem ismerem, viszont az 58xx a Crysis rajongok kedvence lehet.
1920x1080 fullban 32,1 fps!!! Ami több mint a GTX275 SLI-vel (ehhez hasonlítom, mert eddig az volt a legerősebb VGA cuccom)
tomta:
Milyen játékoknak kell ez az nv Physix támogatás?
Van itthon egy 9800GT-m, lehet kipróbáznám vele.CrosFire kompatibilítás:
-
Tody56
aktív tag
válasz
gabee1987 #9095 üzenetére
Én kíváncsiságból próbáltam 5850-et + 5770-et cfX-be, den nem sikerült érthető oknál fogva összehozni. Pedig ugye azért az közelebb van egymáshoz típusban.
Pedig jól néztek ki együtt.
2 hétig volt nálam egy + 5850-is, de egyszerűen nem volt időm foglalkozni a géppel.Pedig azzal már lehetett volna markozni rendesen.
-
front3r
őstag
válasz
fsb1000 #9099 üzenetére
A Metro 2033-ban meg öröm nézni ahogy 25FPS-re is leesik a teljesítmény. :S
Na persze a tesszelláció és az advanced DoF az ki van kapcsolva, ha még ezeket is bekapcsolom akkor olyan alsókategóriás VGA érzetem van 10 FPS körüli teljesítménnyel. Eléggé vicces hogy DX11 helyett DX10-ben kell tolni hogy élvezhető legyen a játék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- PlayStation 5
- Háztartási gépek
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- iPhone topik
- iPad topik
- További aktív témák...
- XFX SPEEDSTER MERC310 AMD Radeon RX 7900 XTX BLACK
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- Powercolor Hellhound Radeon RX 7600 8GB
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest