Új hozzászólás Aktív témák
-
Perillustris
senior tag
Azon agyalok, hogy alapesetben az integrált VGA menne a gépben, s ha játszom, ami sajnos már csak az este igen kicsi szeletét teszi ki, nem is minden nap, akkor engedélyezném az 5850-est (ez a bekapcsolt állapot 10-15%-a). A kábelekkel nem kéne sz@rakodni, mert a monitoron sok bemenet van, többek közt 2 DVI is.
Hogyan tudnám ezt legegyszerűbben megoldani? Alapesetben legyen letiltva az 5850, s ha játszani akarok, engedélyezzem és indítsam újra a gépet? Ha végeztem, tiltás megint?
-
Perillustris
senior tag
-
Perillustris
senior tag
válasz
Bluegene #11116 üzenetére
Voltam Kanadában én is (főleg Hamiltonban), tudom. De azt is tudom, hogy az átlagos életszínvonal nem kicsit van magasabban ott, vagy pl. Svájcban. Nem a magyar piacra tervezik ezeket. A nem annyira durva kifejezés szerintem takarja, hogy mire gondoltam.
Itthon is van piaca a 2-300 ezres laptopoknak, másfélszer-kétszer ennyi nem annyira vad az éppen leggyorsabb gépért (kategóriájában persze).
De az 5970-esek se porosodtak sokáig a nagykerek polcain.
-
Perillustris
senior tag
válasz
Bluegene #11110 üzenetére
áhh nem éri meg milliókért játékos latopot venni, pláne full hd-s at
Mégis hatalmas piaca van, hiánycikk. Magyarországra úgy dobtak kegyelemből kettőt-hármat. Ne magadból indulj ki, fogadd el, hogy sokak más preferenciával rendelkeznek. Nyugati mércével a 2-3 ezer dolláros-eurós ár nem is annyira durva. Cserébe mondjuk egy 4-5 órás utazáson jól elvagy a vasúti kocsi fülkéjében.
-
Perillustris
senior tag
válasz
katt777 #11104 üzenetére
A Asus G73JH-TZ008Z valóban "csak" az asztali 5770 teljesítményét hozza, ami nem meglepő, hiszen a mobil 5870-es alapja nem más, mint az asztali 5770. A gép amúgy nagyon jól néz ki, nagy nehezen sikerült szereznem egyet 1-2 hete (nem magamnak sajnos). Majd csinál(tat)ok rajta egy két saját mérést.
(#11107) Bluegene: a fenti típus 1920x1080 felbontással bír.
-
Perillustris
senior tag
-
Perillustris
senior tag
válasz
amper zoli #10332 üzenetére
Ez erős túlzás a fentebb leírt konfigurációhoz. A tápos topikban részletes segítséget tudnak adni.
Egy jó minőségű 550W-600W-os tápnál biztosan nem kell nagyobb és drágább, és ebben már van tartalék is.
-
Perillustris
senior tag
válasz
amper zoli #10288 üzenetére
Azzal a táppal ne kockáztass. Az LC5550 egy hulladék. ~300W-ot tud stabilan, ami vicces kategória. @stol
-
Perillustris
senior tag
-
Perillustris
senior tag
Nemsokára csinosodik a hűtő a Sapphire HD5850-esén. Elvileg nem lesz drágább ettől.
Bocs, ha már linkelte vki.
-
Perillustris
senior tag
válasz
Gerisz #10081 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek.
Egyéb kérdésem, hogy DP-tal használ-e innen valaki 5770-est vagy 5850-est. Alvó állapotból ébredve nem ad jelet. Azt hittem, peches voltam az eladott 5770-nel, de most már gyanús, mert az újjal is ezt produkálja.
Persze lehet DVI-vel használni, elvileg nem is rosszabb, de elég sok - nyilván szubjektív - véleményt olvastam arról, hogy a gyakorlatban mégis valamivel jobb a DP.
A monitor hibáját egyelőre kizárnám, mert ha kap jelet bárhonnan, azt megjeleníti.
-
Perillustris
senior tag
Egy laikus kérdés: Ungine Heaven alatt a GPU load 98-99%-os volt. Ennek ellenére még lehez CPU-limites a gép?
Nem vagyok nagy tuningmester, de a procit többek véleménye szerint érdemes feljebb piszkálni, úgyhogy nem úszom meg.
Alapbeállításokkal ez lett az eredmény:
Mennyi várható el ettől a konfigurációtól? (Sapphire 5850, 2x2GB GSkill DDR2 800MHZ)
-
Perillustris
senior tag
-
Perillustris
senior tag
Nagyon valószínű, hogy 1-2 hetet várnom kell egy X4 620-nál erősebb procira a ma vagy holnap megérkező Sapphire 5850 mellé. Az egyszerű kérdésem az, hogy a CPU-limit a gyakorlatban "mindössze" annyit jelent, hogy nem megy úgy a kártya, mint ahogy mehetne, vagy a gyakorlatban okoz is bármilyen problémát (fagyás, stb.)?
-
Perillustris
senior tag
Sziasztok,
Asus 5850-eshez elég az AMD X4 620 alapórajeleken, vagy mindenképpen húzni kell, hogy ki tudja szolgálni a VGA-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest