- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kisebb gond akadt az ASUS egyik felsőpolcos vízhűtésével
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz26
senior tag
válasz
El Kebir #7656 üzenetére
Azt gondoltam én is, h valami szoftveres gubanc van csak azt nem, h pontosan hol. Azért ide írtam, mert mindkét programnál ugyanúgy fellép a probléma (a rendszer újratelepítése előtt egyikkel sem volt gond), így szerintem nem valamelyik programmal hanem a catalysttal, esetleg valami win-es dologgal akadhat össze.
Mindenesetre köszi a segítséget, nem maradt más, minthogy újrarakjam a win-t (valószínű még mindig így úszom meg a leggyorsabban...)
-
Gabesz26
senior tag
Átköltöztettem a HTPC-met egy másik házba, és kapott egy ssd-t is, ezért kénytelen voltam újrarakni a rendszert (adatlapomon megtalálható a konfig). Azóta valami miatt nem megy a dxva.
A catalyst centerben minden képjavító (/rontó) funkciót kikapcsoltam (ez így volt előtte is), XBMC-ben dxva, dxva2 támogatás be, de lejátszás közben a gpu alig dolgozik. Korábban kb 5-10% cpu terhelés mellett volt ~20 gpu használat, most a gpu 10% fölé még a nagy bitrátájú anyagok esetében sem megy.
A dolog leginkább Total Media Theatre 6 alatt zavaró, mert ott dxva nélkül egy 3D-s film lejátszásánál szintén elhanyagolható gpu használat mellett a cpu 50% körül van (néha felugrik akár 90%-ra is), és sajnos képi hibákat eredményez. Itt megpróbáltam a gyorsítás bekapcsolásával és anélkül is. Hardware acceleration bekapcsolásával a cpu használat visszaesett, de a gpu ugyanúgy nem dolgozott normálisan és még durvább képhibák jöttek elő...A catalyst 13.1 64-bit-es verziója van fennt (os: win7 64-bit). Már próbálkoztam azzal is, h leszedtem teljesen a drivert, és újraindítás után ismét felraktam, de nem oldotta meg a dolgot. Valakinek van ötlete?
-
Gabesz26
senior tag
Rosszul szerkesztettem a hsz-t, természetesen nem az egész a tiédre való reagálás volt, hanem a nagy része inkább általánosságban, csak ezt "okos" módon nem különítettem el...
Azért a Te hsz-odra válaszoltam, mert egyetértettem azzal, amit írtál, csak leírtam még a HDD-k max. fogyasztását is alátámasztva, h a csúcsterhelés miatt kevés lesz oda a 250 W-os táp. -
Gabesz26
senior tag
A 250 W-os szerintem is kevés lehet, főleg úgy, h 1 HDD felpörgéskor nem a normál üzemi 5-6 W-ot, hanem huszonx W-ot terhel a 12V-os ágra, ami 6 hdd esetén már nem elhanyagolható, és szerintem mindenképpen erre a csúcsra kellene méretezni.
Egy kérdést megérne a tápos topikban is, de a kérdéshez visszatérve egy minőségi 400-as elég lehet.
Szerk.: így ját aki nem olvassa át az összes hsz. elmaradását, hanem egyből válaszol
látom canniball már megelőzött
De akkor már kiegészítem számokkal is: egy WD green a gyári speckók szerint felpörgéskor ~21, míg egy Seagate green ~25 W körül fogyaszt
-
Gabesz26
senior tag
Volt árcsökkentés az AMD-nél? Mert pl.: ez az 5800K elég jó áron van ennyiért...
-
Gabesz26
senior tag
Asrock FM2A85X-ITX, így ránézésre jobban sikerült mint az A75-ös változat
-
Gabesz26
senior tag
válasz
headhunter #1548 üzenetére
Mindhárom eset ugyanannál a típusnál fordult elő (FM2A75M-ITX), és a leírások szerint ugyanaz az a része füstölt el. Ennél a típusnál valamit tuti elb.sztak, a többi asrockról a ram támogatási problémákon kívül nem olvastam rosszat (1866 fölött lehet gond, de a ramos kérdés még mindegyik gyártónál sarkalatos), azt meg remélhetőleg bios frissítéssel orvosolják.
-
Gabesz26
senior tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni.
Nemsokára csatlakozom én is az FM2 közösséghez(lap már megvan, procit ma rendelem meg).
Felmerült bennem, h ha megfelelő, akkor lehet maradnék a Trinity gyári hűtőjénél. Az FM2 gyári hűtő mennyire hangos? Illetve kerestem, de nem találtam meg a hűtő magasságát (borda, illetve borda+venti), emellett a ventilátor méretei érdekelnének még (ha úgy van ezt cserélném, ahogy láttam erre van lehetőség). -
Gabesz26
senior tag
Amiatt ajánlanád inkább az Asus lapját, mert az A85-ös, vagy az Asrock nem az igazi?
Azért néztem ki egyébként ezt a lapot, mert tetszik az elrendezése, valamint csatlakozók szintjén is hozza azt ami nekem kell, és az Asrockról sem hallottam rosszat mostanság. Ahogy olvastam az A85 összességében csak olyan dolgokkal tud többet az A75-nél, amit én úgysem használnék, így felárat sem fizetnék érte, emiatt is döntöttem az A75 mellett, de meggyőzhető vagyok(#442) Csol-T: Köszi a tanácsod. Na igen utólag belegondolva gyakorlatilag mindkét memória tudhatja azt amit a másik, valszeg a Geil is megy 1866-ot 1,5V-al, és a Corsair is tud 2000 környékén menni fesz emeléssel. Ami még azóta bejött a képbe az a Corsair XMS3 2000CL9, ami tuninggal mehet még egy darabig. Lehet ez is lesz a befutó, de még azért utánaolvasok. Bár asszem nagyon mellényúlni egyikkel sem fogok.
-
Gabesz26
senior tag
@ Patice @ atti_2010 köszi a szellőzéssel kapcsolatos tanácsokat, egyre inkább úgy tűnik, h ez a ház lesz a befutó.
A konfig további része is kezd egyre jobban körvonalazódni. Gondolkodtam FM1-ben is (mert jó áron vannak hozzá már a nagyobb teljesítményű procik is), de ahogy látom lassan kezdenek eltűnni a lapok hozzá, illetve eleve zsákutca ez a foglalat, úgyh ezek miatt úgy néz ki FM2 lesz belőle nekem is.
Lap az valószínű Asrock FM2A75 Pro4-M lesz, ami ~20-21 ezer, így nem sokkal drágább az FM1-es verziótól. Proci az A4-5300 lesz
Ram pedig vagy Geil 2133CL10 ~16k (magas órajel miatt), vagy Corsair 1866CL9 ~13k (1,5V fesz. miatt). Mind a kettő szimpatikus, itt még nem döntöttem el melyik legyen. A procihoz, illetve a felhasználási területhez (leginkább média funkció) elég lenne kisebb órajelű memória is, de most nagyon jó áron mennek a ramok, emiatt inkább veszek jobbat belőlük, ki tudja mire szeretném még majd használni a jövőben a gépet, amihez kellhet a jobb memória. -
Gabesz26
senior tag
Pont az tetszik a házban, hogy mATX-et is fogad, és méretben nekem még pont megfelel. Bár azt a képek alapján láttam, h ilyen formátum esetén már ki van centizve a hely, ezért is köszi a tanácsot, mert jó pár perc szerelési időt megspórolhatok majd vele
Ha rendben lesznek a proci hőmérsékletek is, akkor szinte biztos, h ilyen házat veszek.
A szellőzőket mivel zártad le? Én is gondolkodtam rajta, hogy a porosodás elkerülése miatt egy vékony fekete szövetet teszek belülről majd rájuk, így a szellőzés is megmarad, és a porosodás sem lesz nagy gond.Ui.: azt majdnem el is felejtettem, hogy a beépítés mellett leginkább a HDD rögzítéséről érdekelne majd kép, mert arról sehol sem találtam.
-
Gabesz26
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Vezetékes FEJhallgatók
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Hardcore café
- Robogó, kismotor
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Fejlesztői videón a Destiny 2 - The Edge of Fate
- PlayStation 4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged