- Gaming notebook topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- [Re:] Nem csak driveresen lesz elnyomva a GeForce RTX 3060 bányász énje
- Napelem
- Synology NAS
- Flash SSD
- Milyen asztali (teljes, vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Hozzászólok Aktív témák
-
-
Habugi
addikt
válasz
cyberkind #102846 üzenetére
Lusta vagyok így nem olvasok vissza de emlékezz rá mit témázgattunk itt a megjelenése után. partycsiga urashág előszerettel tolta végig az ördög ügyvédje szerepkört, amihez egy pontig még partner is voltam, utána már kevésbé.
Egyszerűen érteni kell az ő nézőpontját is, kevés kérdőjelet hagyott benne.
Elhangzott rengetegszer h bugoktól eltekintve rossznak nem rossz, csak qrva kevés, mihez képestnek pedig oda lett téve a TW3 vagy éppen a GTA V.
Előbbiről tudjuk h évek óta halasztva volt nála idő hiányában, utóbbiról pedig ő maga mondta h rövid ideig piszkálta csak, akkor is bottal. Itt még mozgatott valami, így linkeltem videókat, tán GTA V-ből (nem mintha nem lett volna elég egy IV., azt sem súrolja alulról sem semmilyen szinten a CP2077 mint "OW világmegváltó"), ha jól emlékszem az volt a reakciója az egyik jelenetre (fizika) h őt az ilyen mértékű részletesség nem érdekli, nem igényli, vagy valami hasonló.
Na én itt eresztettem el a dolgot, ezután már nem nagyon reagáltam a témában semmire.Racionális és naprakész (5+ év
) mihez képest hiányában ha valaki alkalmasnak érzi magát az érvelésre egy ilyen jellegű témában.., az az ő dolga na.., csak megfelelő partnert kell hozzá találni, én sajnos nem ilyen vagyok.
Attól mert van aki szerint a játék kettes alá SE, ő még nem fogja kevésbé élvezni és ez talán így is van rendjén. Serdülőkori kamasz aki túl van az első pettingjén, magyarázhatsz te, hogy de bro, ott van az egész kama-sutra még, nem fogja érdekeli, egyelőre.Egy kis support a CDPR-nek, előrebocsájtva.., aki lenyelte a ransomwaret ezt is le fogja.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Habugi
addikt
válasz
Erdei88 #102854 üzenetére
Meglehet, ámbár bő 20éve semmilyen szinten nem érdekel h népszerűségi versenyen részt vegyek, mellesleg az őszinteségem legyen bárki számára a legnagyobb probléma.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
cyberkind
nagyúr
válasz
Habugi #102853 üzenetére
Ha csak egyszerűen és objektívan akarja nézni az ember, szerintem elég hozni az általad 2 felsorolt címet (elszartam, mert ott a Red Dead 2 is
), dededede csak az egyszerűség miatt maradjunk házon belül a TW3-al, ez meg egy Gta 5-nél is magasabb(?) szint, nemhogy ennél.
Erdei88
A gondolat jó, talán a megfogalmazás erős, bár nekem tetszik.keIdor
Pchihésen Ez valami politikailag megfigyelt mentális dolog?[ Szerkesztve ]
"Fly the Friendly Skies" "Take Me Home, Country Roads" "I shouted out Who killed the Kennedys?"
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Habugi #102841 üzenetére
Mert ezek olyan helyek tudod, ahová csak úgy begaloppozol a neten keresztül
Home officeban ha a fejlesztoknek van sajat buildje, akkor igen, eleg az egyetlen adott fejlesztohoz betorni, esetleg ellopni a laptopjat egy teszt builddel a villamoson.Mikor hallottál utoljára játékfejlesztő stúdiót ily módon megkárosító cybertámadásról?
Altalaban ez nem mindig derul ki, de azert boven volt ilyenre pelda. Microsoft kodbazis egy reszet is leloptak anno, botrany is volt belole amikor a kod egy resze Linux disztrokban koszont vissza.Habugi: ITn belul vagyok, valamennyi tapasztalatom van jatekfejlesztessel is.
a youtuberekkel ellentetben en kb azert tudom, hogy mi az az alfa allapot es egy egy oras, ket eves demovideobol percre pontosan vissza tudom kovetni, hogy az adott asset / jelenet / logika (algoritmus) ugyan nem ugyanugy kerult be a vegso jatekba, de milyen formaban van jelen, pl a jatszhato billiardot tenyleg kivagtak, de pl az uldozesi jelenet fel lett hasznalva (reszben a Prologue, reszben opcionalisan a Riders on the storm alatt). egyebkent en pontosan ezert nem neztem SOHA, SEMMILYEN early trailert es ezert nem neztem SOHA, SEMMILYEN youtubert aki theorycraftingol, mert neha olyanokat mondanak, amik matematikailag lehetetlenek.
Attól mert van aki szerint a játék kettes alá SE, ő még nem fogja kevésbé élvezni és ez talán így is van rendjén. Serdülőkori kamasz aki túl van az első pettingjén, magyarázhatsz te, hogy de bro, ott van az egész kama-sutra még, nem fogja érdekeli, egyelőre.
Tegyel egy lepest hatra es olvasd el meg egyszer amit irtal, majd gondold vegig ez hogy jonne le ha neked irtak volna.cyberkind: emlekszel milyen allapotban volt megjeleneskor a Far Cry 2-5, a Just Cause 3-4, a Deus Ex HR / MD, a Prey, a Dishonored 1-2, esetleg korabbrol mondjuk barmelyik Stalker, esetleg a GTA5 vagy a Diablo3, esetleg a Borderlands 3? En igen, es mind sajat tapasztalatbol.
GTA77 sose lesz belole, de ilyen 1-2 ev mulva siman benne van, hogy klasszikussa emelkedik. a Witcher3nal is pontosan ez volt.
[ Szerkesztve ]
Social distancing in lagom amount.
-
keIdor
félisten
válasz
cyberkind #102850 üzenetére
Olcsóbb amúgy a Szahara és még ebben az évszázadban elmehetsz, nem kell megvárni a következőt.
Tőletek olyan 3000-4000km légvonalban, repcsivel pár óra.
Keresel Algériában valami kis falut, amolyan Mos Espa, Mos Eisley vagy Anchorhead kinézetűt, aztán ott el tudnál lenni.Kevesen vannak, évente max bekopog néhány bushman, hogy érdekel-e teve tej, azt kész.
De ha megkeresed a legkihaltabb részt, lehet még azt se látsz majd.Észak-Csád környékét nézném a helyedben.
Áram és internet mondjuk nem tudom honnan lesz, utóbbi műholddal talán megoldható. -
cyberkind
nagyúr
válasz
keIdor #102859 üzenetére
Valamelyik Sarkkör lenne az ideális, hideg van és sokáig sötét, amikor meg változik a napszak, lehet menni a másik oldalra, de ez mind sok pénz, na nekem meg az nincs, ez a probléma.
"Fly the Friendly Skies" "Take Me Home, Country Roads" "I shouted out Who killed the Kennedys?"
-
-
keIdor
félisten
-
keIdor
félisten
válasz
snecy20 #102865 üzenetére
Egyszer hagytam el Európát, az is csak pár nap volt: Ázsia, de az is csak Törökország.
Európában ha bármi van, ott a nagykövetség, viszont sose kellett még hála istennek hozzájuk fordulni.
Biztosítást meg nyilván érdemes intézni...
Afrikában nem voltam, annak nekem is utána kéne járni. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
cyberkind #102860 üzenetére
Kiruna?
esetleg ott van Piteå, esetleg Luleå ha egyetemi varost keresel relative jo osszekotettessel. viszont tenyleg hideg lesz
.
Szahara szelen egyebkent kifejezetten sokan elnek azokon a reszeken amik elhetok (legalabbis Marokkoban), szoval azt en inkabb hanyagolnam.
Social distancing in lagom amount.
-
Habugi
addikt
válasz
proci985 #102858 üzenetére
"Tegyel egy lepest hatra es olvasd el meg egyszer amit irtal, majd gondold vegig ez hogy jonne le ha neked irtak volna."
Eszem ágában sincs.
Nem gondolod komolyan, hogy egy fórumos felületen táncba kezdünk a kit mit hogyan értelmez írásban, mimika és gesztikuláció nélkül témakörben?!Soha nem adtad még jelét h muskátlis kert lenne a lelked előterében és vadászod/nád az esetleges lábnyomok tulajdonosait, pont engem akarsz kézenfogva odavezetni az egyik fölé és megkérdezni h mi ez kishaver?!
Hányszor kaptam már meg h lehetnék diplomatikusabb is, ugyan már..#102861 Erdei88:
Veled sem táncolok, ezt egy szimpla legyintésből is leszűrheti aki ezt keresi.Más..: [link]
3fős coop looter-shooter, este már szedhető Steamről a Demo.
Konzolokon is elérhető lesz vmi regelés után..--> Square Enix <--
Mást ne mondjak DeusEx széria..
Nem volt világmegváltó hype, ígérgetés, rendelj elő spamm, 4-5 hétig játszható az első fejezet multiban, multiplatform, az ember pedig eldöntheti h megveszi-e áprilisban.
Ugye ezt így is lehet.., lefolyt némi víz a Dunán az újságok CD mellékletén lévő demók verziók óta..Nem tudom server ügyileg mennyire felkészültek de a magam részéről az első 48órában tuti kihagyom, ám ha esetleg valaki bevállalná akkor írhatna pár sort h milyen!
-
keIdor
félisten
nVidia interjú [link]
-
Devid_81
veterán
válasz
Devid_81 #102819 üzenetére
Nah megnyugodtam, inkabb RTX 2070 teljesitmeny lett belole.
Valoszinuleg nagyon elkapaltak azzal a memoria savszellel, mert eleg rosszul skalazodik a tobbihez kepest.
[ Szerkesztve ]
RoboKaland, Természettudományos Robotika szakkör és tábor -- https://robokaland.eu/ --
-
Devid_81
veterán
válasz
snecy20 #102874 üzenetére
3060Ti az amugy nagyon jo vetel lenne ha...ha letezne
A memoria savszelt levettek es ugy latszik az Ampere szereti a legalabb 256bit-et, ez a 192 mar visszafogja rendesen
De ugye 8GB vrammal nem johetett...mert hat csak gyengebb kartya mint a nagyteso, eppen ezert a 12GB kellett ra[ Szerkesztve ]
RoboKaland, Természettudományos Robotika szakkör és tábor -- https://robokaland.eu/ --
-
keIdor
félisten
válasz
Devid_81 #102873 üzenetére
A 3060Ti egy sokkal jobb kártya, csak sajnos kár, hogy az összes rabszolga jelenleg a bányában.
Másik topikban olvastam, hogy valaki ezt írta, tetszett, mennyire igaza van...8GB nem jön ki 192bit-en, a 6GB meg már édes kevés, a 980Ti-t is az fogta vissza, maga a GPU jobban menne több vrammal. Ezért lett 12GB.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
veterán
válasz
keIdor #102877 üzenetére
Hagyniuk kellett volna ezt 256biten es 8GB.
Az adott volna neki egy lokest.
Meg jo, hogy az nVidia ezzel a kartyaval kezdte a banyaszok ellen az akciojat, mert ez meg jatekra is fing
Nah jo nem az, de egy RTX 2060/S tulajt aztan ezzel ra nem vesznek a cserere ha ne adj isten kaphato lesz valahol (ketlem)Ennek a kartyanak 3050Ti-nek kellett volna lennie a sima 3050 meg mehetett volna 6GB vrammal.
3060-nak maradnia kellett vollna 256biten.De ez van, nem en vagyok a szakacs az nVidia konyhaban
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
félisten
válasz
Devid_81 #102878 üzenetére
Még nem néztem utána, de biztos vagyok benne, hogy a GA106 6db IMC-t kapott, így képtelenség amit kérsz.
A 256bit nem úgy működik, hogy raksz még két IMC-t bele és megy. Azt össze kell “kötni” CUDA Core-al, annak cache kell, de kell még RT core és tensor core is. Szóval ha “skálázol” valamit, akkor a többit is kell vele együtt.
De van már ilyen GPU, az a neve, hogy GA104.
Abban pontosan 8 IMC van így meg is van a 256bit.Amúgy igen, én is 3050Ti-nek hívtam volna.
Ez egy 1080Ti vagy 5700XT csak fele annyit eszik.Nem rossz kártya ez amúgy, a reális értéke 300€ lenne... többet nyilván nem ér.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
veterán
válasz
keIdor #102879 üzenetére
Jah hat azt hozzateszem hogy nem erre a GPU-ra kellett volna epuljon az elvarasaimhoz
De nem gond, mert ilyen VGA sem lesz elerheto ugy sem, szoval akar lehetne olyan gyors is, hogy minden jatek 1000FPS-el szaladna
[ Szerkesztve ]
-
-
keIdor
félisten
Azt a héccázát... [link]
-
Devid_81
veterán
válasz
keIdor #102882 üzenetére
Komplett gep van annyiert.
AMD Ryzen 7 5800X, 16GB DDR4, 12GB NVIDIA RTX 3060, 1TB M.2 SSD, Win 10
£1299 (540k)
Gaming PC with NVIDIA GeForce RTX 3060 and Intel Core i5 10400F
£999 (400k)
-
Erdei88
veterán
-
Devid_81
veterán
válasz
Erdei88 #102895 üzenetére
Mindfactory nem szokott scalpert jatszani az arakkal.
Ettol meg lesz olcsobb kesobb, de nagyon ugy fest, hogy az uj Intelek sem lesznek olcsok.
Tippre amennyivel tobbet tud majd az 5800X-tol annyival dragabb is lesz.
Intelt eltartjak a fanatikusok+OEM+server market.Majd rafogjak az arakat (ha beszelnek rola egyaltalan) a silicon shortage-ra
-
Devid_81
veterán
MOSFET prices to increase on worsening component shortages
Tegnap mar a vizzel is baj volt, ma meg minden mas IS.
Hetfotol en is arat emelek, momdom is a fonoknek, hogy ugyan ezert a losz@r munkaert amit csinalok, most mar tobbet kerekRoboKaland, Természettudományos Robotika szakkör és tábor -- https://robokaland.eu/ --
-
Devid_81
veterán
válasz
AsakuraDave #102898 üzenetére
Amilyen iramban valaszolsz a vevoidnek siman kihuzod a mostani cuccaiddal Karacsonyig
-
Devid_81
veterán
Specifications of Intel DG2 (Xe-HPG) gaming GPU family emerge
Kivancsi vagyok ezekre ha egyszer elerhetoek lesznek.
-
Devid_81
veterán
Volt valami pletyka rola, de sztem max csak valami ingyen reklam kampany volt nem tobb
Ott a forumozok tippelgetik, hogy milyen teljesitmenyu lesz, de sokan nagyon max kozepkategoriag emlegetik.
-
Hublot
aktív tag
Nvidia tele van pénzel.
[link]
Éves szinten 61%-os a növekedés.[ Szerkesztve ]
“Az se mindegy milyen. Piros legyen, sárga tetővel.”
-
keIdor
félisten
Érdekes kísérlet, remélem jön több ilyen.
Cyberpunk 2077 PC port tested on Xbox One Jaguar CPU: [link]
Hozzászólok Aktív témák
Hirdetés
- Kutya topik
- Alternatív kriptopénzek (altcoin-ok) és bányászatuk
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox One
- Xbox Series X|S
- [Re:] Kingston HyperX 4x1GB 1066MHz KHX8500D2K2/2G
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gaming notebook topik
- Hardcore café
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 Pro 500GB !SSD! fehér ( PS4 Pro ), megkímélt, hibátlan, dobozával!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete ( PS4 Pro ), megkímélt, hibátlan, dobozával!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete ( PS4 Pro ), megkímélt, hibátlan, dobozával!
- Megfizethető áron eladó Asus Zenbook pro /i5/7.Gen/8Gb/256Ssd/Nvidia Gtx 1050/Garancia/
- * Xbox Game Pass Ultimate - AKCIÓ: Napi 99 Ft - 100% Garancia *
Állásajánlatok
Cég: Polygence
Város: Budapest
Cég: ELPRO Systems Kft.
Város: Budapest