Új hozzászólás Aktív témák
-
-
RootRulez
félisten
válasz
Gabesz26 #5164 üzenetére
Ebben a felsorolásban épp nem szerepel, a CM GeminII M4, ami jelenleg legközelebb áll hozzám.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Gabesz26 #1555 üzenetére
Jahm, enyém volt a legelső itt a fórumon és az AsRock meg az Ipon november 10. óta ül rajta. Még most sem tudni, hogy cserélik-e vagy mi lesz. Mondjuk ha cserélik, tuti másfajtát veszek. Extreme 4 vagy 6 is szimpi lenne(tartok tőle, ha újra megadná magát, újra 3 hét kiesés legalább), de valszeg MSI 85-ös csúcs deszkája lesz.
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
Gabesz26 #1282 üzenetére
Az AMD gyári hűtő hangjához:
Most rendeltem az unokatestvéremnek egy Asrock FM2-es alaplapot és egy A4-5300 procit gyári hűtéssel, mert itt többen is úgy vélték, hogy alapjáraton nem hangos, de ez bizony alap fordulaton is zavaróan brummog (felpörögve meg visít
), bár kétségtelen, hogy az eddigi noname vackához képest ez is felüdülés lesz neki.
Persze kinek a pap, kinek a papné, ahogy eleink mondották vala, s biztosan az is közrejátszik az ítéletemben, hogy az Antec ház + táp páros mellett a 800-as fordulatra leszabályozott AC Freezer 7 pro (bőven elég az első generációs E6300 core 2 duo mellé, hülyére terhelve is csak langyos a borda) elkényeztetett az elmúlt hat év során, mióta itt duruzsol (ha direkt figyelek, néha meghallom a hangját) nálam, de ettől függetlenül is zavarónak tűnt a telepítés és beállítás/kipróbálás alatt.
Szóval ha fontos a halk működés (játék vagy filmnézés alatt nem fog zavarni, de egyébként szerintem igen), akkor pár ezer forintot még érdemes lehet rááldozni egy normális - úgy értem halkabb, mert legalábbis ehhez a procihoz a teljesítménye bőven elég a gyárinak is - hűtőre.
Egyébként pedig:
A proci viszont kellemes meglepetés, egy SSD-vel és 4GB memóriával megsegítve úgy dobálja Ubuntu 12.10 alatt az ablakokat, hogy öröm nézni (a zárt meghajtó telepítése után a full HD film és flash röccenésmentes, ahogy kell, az ezer éves Q3 motorra építkező Open Arena mindent maxra állítva nyilván tökéletesen játszható, de ennél keményebb dolgokra nem fogja használni), a többnyire jobban támogatott Windows alatt pedig gondolom még frankóbb.
-
El Kebir
őstag
válasz
Gabesz26 #1282 üzenetére
70x70x15 mm-es a ventilátora, a borda síkjában van az oldala és 5 mm-rel távtartva van a borda felületétől. (a borda kicsit téglatest alakú, 80 mm hosszal és 28 mm magasággal)
Minimum fordulaton csendes, terhelve (nekem) hangos, tuningra egyáltalán nem alkalmas, (szvsz) rosszul szellőző, zsúfolt házhoz sem. (amúgy ugyanaz, mint amit az fm1-es apu-hoz csomagoltak)
(ha részletesebben kell, akkor amd-s technikai dokumentekben keresd)
-
törölt tag
válasz
Gabesz26 #440 üzenetére
Ne az a 0,15V különbség zavarjon a memóriáknál, nem azzal fogsz spórolni a villanyszámlán és nem is az fűti be a gépházat. Én Corsair párti vagyok, szerintem a Vengeance is tud menni 2133-at CL10-ben (vagy 1.65V-on), de ha teljesen 0 tuning fér csak bele, akkor a Leggera is megfelelő választás. A Llano és a Trinity némely területen meg tudja hálálni a magasabb frekit.
-
Patice
nagyúr
válasz
Gabesz26 #436 üzenetére
Hát igen, ki van centizve a hely, de azért elférnek a dolgok.
Az ODD segge mATX lapnál belóghat a RAM-ok fölé + a Kozuti hűtő is eléggé közel van a RAM-okhoz, így egy kicsit feszülnek az egyenes végű kábelek (SATA táp + SATA kábel) az ODD-ben. Oda akarok majd még L-alakú csatlakozós táp és adatkábelt szerezni, hogy ne feszüljön.
A szellőzőket "akusztikus szivaccsal" zártam le. Hangfaltuningolásból maradt még ilyen szivacs. Az egyik oldala sima, a másik tojástartó-szerű.
Vagy nálam is marad a vékony vászon anyag.
A HDD-t (3,5-esből 1-et fogad) az ODD alá lehet felcsavarozni úgy, hogy a normál HDD NYÁK lapja az ODD felé fordul. Körülötte szellőzőrács oldalt és felül is.
Én vettem egy olyan beépítő keretet, amivel 1 normál 3,5-es helyre két 2,5-es notivinyó szerelhető és ebbe raktam két notivinyót. Lehetne úgy is, hogy egy notivinyó + egy SSD, de nálam így alakult.Az SSD-t fogtam és gyurmaragasztóval (alias blue-tac) a ház alsó lemezéhez rögzítettem.
De a képek majd beszédesebbek lesznek.
-
Patice
nagyúr
válasz
Gabesz26 #434 üzenetére
Köszi!
A szerelés nem egyszerű ebben a házban. Először az alaplappal kezd, mert én úgy jártam, hogy az optika alá beszereltem a vinyókat, erre RAM-ostul, procihűtőstül már nem fér be alá az mATX lap.
A ház eléggé ki van lyuggatva, a porosodást megelőzendő egy részüket lezártam. Állítva fogom használni a házikót, a monitorom mögött pont elfér és nem is látszik.
Fogyasztást én is akarok majd mérni, a hőmérsékleteket meg majd meglátom hogy alakulnak, mert még nem feszeltem alul a procit. Kicsit ha visszaveszek belőle remélem kevésbé melegszik majd és a Kozuti is csendben marad így. Viszont a hűtőre elfér felülre is egy venti, van is egy csendes slim 10 centis, az még rámegy majd, vagy inkább a ház oldalára, hogy friss levegőt fújjon az alaplapra és a procihűtőre is.
A ház tetejébe egy Noctua 8 centis ház-ventit rakok majd. Beszerzés alatt. Találtam használtan. Ezt is leszabályzom majd, hogy csendben maradjon. Kb. pont a procihűtő felett van, így ki is tudja szívni a házból a levegőt. (Álló helyzetben a ház alján is van szellőző-rács, így szépen átszívhatja majd az egész házon a friss levegőt.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EA Sports WRC '23
- Gumi és felni topik
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motoros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest