- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Milyen SSD-t vegyek?
- HP notebook topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Milyen notebookot vegyek?
- Androidos tablet topic
- Apple MacBook
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz
#98593280 #2179 üzenetére
Sőt én sem mondtam, hogy FD3000-be ITX kell, csak a minősített Chieftec házikó méretéből indultam ki. Majd továbbvittem a gondolatot a saját elképzelésemmel. A javaslatot egyébként köszönöm.
(#2182) ShellKretor: Nem kizárólagost írtam, csak egy viszonylag kicsi házat húztál le, ott feltételeztem, hogy a kis helyigény miatt került abba a kuckóba.Emiatt is kérdeztem meg a következő mondatban, hogy van-e javaslatod házra (néha elnézek a milyen házat vegyek témába, csak ritkán irkálok oda). Ne túrázzunk ezen, megjegyzés volt, nem vitaindítás.
(#2177) Serricon: Köszi, ezt a házat korábban nézegettem én is, de sajnos az a tapasztalatom, hogy bizony még egy darabig nem nyugdíjazhatom az slim ODD-t (ez sajnos megbolygatja majd a hűtő kérdést is, a Scythe Kozuti elég jó darabnak tűnt tömegéhez és méretéhez képest, de inkább 65 W TDP-hez javasolják).
(#2180) gempula:klikk
-
stratova
veterán
válasz
#98593280 #2173 üzenetére
Kicsit OFF de létezik jól szelőző ITX kuckó VESA rögzítési lehetőséggel? Szeretem a Fractal design stílusát, de a 3000 kissé dagi, amúgy meg csak kocka (téglatest) házakat láttam tőlük ITX méretre. Ha már APU-t vesz az ember VGA nélkül jogosan szeretné kis helyen tudni.
-
-
attiati
veterán
válasz
#98593280 #1151 üzenetére
"Már pm-ben is írtam, de itt is jelzem, hogy hibás következtetésre jutott ez az összehasonlítás, mert a trinity és a hd7770-es teszt eltérő részletességi beállításokkal tesztelte a játékokat.
Itt össze lehet hasonlítani a 6670 és a 7770 teljesítményét. Sok esetben a 6670 teljesítményének kétszeres is csak egálban van a 7770-el. Dual Graphics esetén viszont nem is jön ki kétszeresen a 6670 teljesítménye, ráadásul a trinity igp-je nincs is a 6670 szintjén. Szóval szerintem gyorsabb egy i3+7770 mint egy 5800+hd6670 DG-ben."
Szerintem egyáltalán nem éri meg APU-t DVGA-val együtt hajtani, még dual graphics-ban sem.
Sokkal jobb választás egy athlon 740 vagy 750k + egy HD7770.
(árban ugyanaz, a diszkrét vga-s konfig beéri 1600-as ramokkal is és később el lehet belőle adni külön a vga-t) -
timarsandor
csendes tag
válasz
#98593280 #1165 üzenetére
IDLE fogyi azért is alakulhat így, mert a tápom 80 Plus Gold-os (bár ilyen kis terhelés mellett már kevésbé jön ki az előnye a minősítésnek...)
Apukámnak is raktunk össze gépet nemrég A8-5600K-val, ott 3 HDD-vel, 2 ODD-vel 42 W-ot mértem alulfeszelés nélkül FSP FSP350-60GLN (80 Plus) táppal...
Nálam az abszolút minimum 35 watt volt, amikor nem volt alulfeszelés és a CPU le tudott menni 1 V alá a legkisebb P-state-ben és a HDD is elment aludni, csak az SSD ment eközben.
RAMDisk-et használok lapozófájl-tárolására, az is segíthet.
LV RAM-okkal, sallangok nélkül (mint pl házhűtők) szerintem elérhető lenne a 30 W idle, mert ezek épp 1866 MHz RAM-ok normál (1,5V) feszültségen.
-
maxmanus
tag
válasz
#98593280 #1166 üzenetére
Üdv!
köszi a válaszokat.
Igazából nem a proci berakásától hanem a hűtő felrakásától félek! Nem tudom hogy megy rá mert ha ilyen csatos azt nem vágom! Az intelnél csak bepattant a négy sarkán a pöcök és már rajta is volt a cpu-n!
Mint alattunk a kollega említi az előlapi bekötések nekem is bonyolultnak tünnek de majd probálom a hasznutasításból kisakkozni.
üdv
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
#98593280 #1134 üzenetére
100 wattos fogyasztási limitjébe szeretne nagyon beleférni mindenestől....
Mivel egy rendesebb Crysis 2 alatt, rendesen tuningolva minden oldalól , fél perc játék után már egyből 4200-ről 1400-re küldi a magokat ( Freezer 13 Pro hűtés ellenére ), kipróbáltam, hogy mit lép arra, hogy PScheck-kel letiltottam a 4200 alatti State-eket, így kénytelen volt a CPU magokat ott tartani.... Cserébe a VGA domain-t kezdte el leórajelezni, 1000-ről 100-ra... el lehet képzeni hogy ez mit jelentett... segítek : meg-megálló képet...
A trinity control interface program alkalmazásával sikerült átmenetileg kikapcsolnom a védelmét és ezek után végre úgy tette a dolgát, ahogy elvártam tőle..
Ezt a lehetőséget hiányolom a K-s procik esetében. Ha már "fully unlocked", akkor legyen már lehetőség "rendeltetésszerűen" használni, aki kedvet érez erre, hogy hajtsa... Akinek nincs, az meg termeltesse vele az áramot a különböző power-saver funkciók alkalmazásával... De lehetőleg én dönthessem már el, hogy mit akarok, ne ő..
-
kopidoo
senior tag
válasz
#98593280 #1134 üzenetére
Ha így van, akkor szerintem ezt egy furmark és prime v. intel burn kombóval lehetne optimalizálni.
Így talán be lehetne állítani az "ideális" arányt.
De lehet, hogy butaságot írtam
Viszont ezen kép szerint úgy működik.
Szerintem 4.2GHz-et le kéne lőni 4-re vagy 3.8-ra és így a fogyasztás is megmarad. -
FullGas
aktív tag
válasz
#98593280 #1116 üzenetére
Húú ez a Coolink Swif ebben a csomagos kiszerelésben nagyon tetszetős
Azt hiszem erre érdemes benevezni, jobban kijövök mintha külön vennék ventit és elosztót.
Véleményed szerint a Core 1000-ben lévő gyári első ventit érdemes lecserélni? Mondjuk azt is egy 12centis Swifre.Én is elolvastam a Merlines tesztet. Akkor Loki vagy Sella lesz a befutó. Gondolom azért ezek a hűtők minimális tuningot is bírnak.
-
FullGas
aktív tag
válasz
#98593280 #1114 üzenetére
Hát nem tudom, mennyire számít alacsony profilúnak, mert pl a corsair-nál szerintem biztos magasabb.
Picit gondba is vagyok, mert szeretnék késöbb egy Alpenföhn Sella-t rá tenni, és nem tudom elfér-e. Bár végső esetben odébb rakom a memoriákat
Köszönöm az elosztós tanácsodat, 500 Ft-ot mindenképpen megér, bár lehet az Arctic PWM elosztója jobban megéri. Majd meglátom, ami biztos hogy hátulra maximum 92mm-es ventit tehetek.Lenne még egy kérdésem: Neked nem csinál néha olyat hogy pl gépelés közben abbahagyja az írást és csak, vissza kattintás után tudom folytatni az írást. Illetve ezzel összefüggően játék közbe lerak az asztalra
Mi lehet ennek az oka, elvileg minden megfelelően működik és a driverek is napra készek. -
FullGas
aktív tag
válasz
#98593280 #1112 üzenetére
Profilos: Patriot Viper De nekem is át kellet állítani a biosban mert alapból 1600-on volt .
Tényleg kár hogy csak egy ház venti csatlakozó van rajta.. pedig szeretnék tenni hátra is egy ventit, nincs valami elosztó vagy bármilyen lehetőség erre -
FullGas
aktív tag
válasz
#98593280 #1101 üzenetére
Kipróbáltam a Far Cry2-t (nekem ez a verzió van: Far Cry2 with fortunes pack)
Gond nélkül elindult.
1280X1024-es felbontás, DX 10, és minden HIGH beállítással ezt produkálja:
Avg: 47.567 - Min: 40 - Max: 56
Szerintem ez elég jó eredmény. Sajnos nagy felbontáson nem tudom tesztelni mivel jelenleg ennyit tud a monitorom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- Milyen SSD-t vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Külföldi SIM-ek itthon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged