- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- TV antenna és jelerősítés
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
123sylaar #17696 üzenetére
Szia!
Manual.
10. oldalon a dual graphics beállításánál írja:
"Enter BIOS Setup to set the following items under the Peripherals\GFX Configuration menu:
- Set Integrated Graphics to Force.
- Set UMA Frame Buffer Size to 512M or above.
Save the settings and exit BIOS Setup. Restart your computer."
Gonolom nem csak Force lehetőség van, hanem disable is.Egyébiránt miért cserélnéd a 7750-et egy 6770-re? Erőben kb egál, előbbi kevesebbet eszik és okosabb is, mert GCN.
-
123sylaar
aktív tag
Hali!
Kis segìtség kellene.
Adott egy gigabyte F2A88XM-DS2 alaplap egy A8 7600-as procival.
A kérdés az, hogy lehet az apu-t kikapcsolni ha videokártyát akarok rakni bele? Sehol sem találom és automatikusan nem kapcsolja ki magát, mert a ramot elveszi.. (Régebbi msi lapnál lehetett választani, hogy apu vagy pci-e, vagy mindkettő)+ tönkre vágta a rendszerem (win8) mikor beleraktam először a kártyát. (HD7750, de majd egy 6770 lenne benne egyébként)Találkozott már valaki hasonlóval? Teljesen megbolondult a rendszer , ide-oda lépkedett az asztal és a kezdőkèpernyő között, aztán már nem is nagyon akart felállni sem, csak nagyon lassan. Újra kellett raknom. (Win7) Azóta jó, csak az apu eszi a memóriát.
-
-
Aslan
aktív tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy ilyen kérdéssel zargatlak benneteket, de sajnos AMD terén nem igazán vagyok otthon, ezért is bátorkodom hozzátok fordulni.
Adott egy Lenovo G50-45 laptop, mely egy AMD A8-6410 CPU-val van szerelve.
Elvileg a gépben két grafikus vezérlő van... az Eszközkezelőben a Videokártyánál a következőket listázza:
- AMD Radeon R5 M230
- AMD Radeon(TM) R4 GraphicsAlapesetben a Radeon(TM) R4 Graphics van bekapcsolva. Nos volt nekem ez előtt a gép előtt egy másik Lenovo laptopom, egy y560-as, ahol kétféleképpen lehetett váltani a grafikus vezérlők között, szoftveresen illetve volt rá egy hardveres, dedikált gomb is. De ezen a G50-45-ös modellen ilyen nincs és szoftveres váltást sem vettem észre. Most akkor hogyan történik a váltás? Automatikusan játék indításánál, vagy hogyan kell ezt elképzelnem?
Válaszokat előre is köszönöm!
Szerk.: Átsiklottam kicsit a dolgok felett, találtam egy olyat, hol is alkalmazásokat tudok hozzárendelni az erősebb illetve a gyengébb kártyához. Szóval lényegében manuálisan testre kell szabni...
-
ßrainiac
addikt
válasz
MasterMark #17688 üzenetére
Mert apu-komplexusom van.
Vartanus: F2A-88XM-DS2
Egyebkent light-osabb jatszos gepnek indult, ha jol emlekszem valami 6770-es vga-val, majd ment bele 6950, aztan a 660 OC, es most megint kezdem kevesnek erezni, procis topicban ajanlottak i5 4440-et, mar majdnem megvettem, de az utolso pillanatban mashogy alakult, szoval a jelenlegibol akarok kihozni picit tobbet, ezert gondolkoztam egy 680-as vga-n.
Azt mondod, hogy maradjak a GTX 660 OC-nal?
Ehhez esetleg megerne huzni valamit a gepen, vagy eleg neki a 3.8ghz?
Szerk... Amugy a bajom a 4xFSAA melletti magas reszletesseggel jaro screen tearing, amit mondjuk sikerult kikuszobolni az adaptiv vsync-kel, de ez azert meg mindig nem az igazi. Nehol vannak roccenesek. Ramok az emlitett 2400mhz-en mennek, SSD-rol futnak a jatekok.
-
Sung
csendes tag
Sziasztok!
Kérnék szépen egy kis segítséget/tanácsot az alábbi konfiguráció tuningjához. Nem akarok csúcsokat dönteni, csak egy egészséges órajel emelést szeretnék, ami régi játékoknál hozhat ajándék FPS-t. Olyan linkeknek is örülnék, ahol ki tudom magamat képezni (ha lehet inkább magyarul).
A10-6800K, AsRock FM2A88X Extreme6+, Kingston HyperX 2400 Mhz 2 x 4 Gb
Előre is köszönöm, az erő legyen veletek!
-
ßrainiac
addikt
Sziasztok!
A10 5800K procit erdemes huzni szorzoval, jobban kihajtana egy GTX 680-at? Jelenleg 2400mhz memo van mellette.
Probaltam az ejjel noszogatni a gepet, BCLK-bol semennyi pluszt nem nagyon akar elviselni, pedig lejjebb vettem az NB es RAM frekvenciabol is, adtam feszt, stb.
Na de nekem ugy tunik, a szorzo allitasra is kenyes vmi
Szerk.... Most lattam gigabyte oldalan, hogy a gyari legelso bios van a lapon, azota kijott vagy 5 update, ezek kozul az egyik az overclocking teljesitmenyt javitja
na, holnap is hosszu ejszakam lesz
Minden esetre a kerdes adott, kihajtja-e szerintetek a 680-at, vagy szorakozzak a huzassal, mert ugy jobb lesz
-
zsola0518
tag
válasz
Balathruin #17683 üzenetére
Ez a típusa: FSP Hexa 400W
-
zsola0518
tag
Sziasztok!
Lenne egy AMD A10 5800K proci amit meg szeretnék venni,de nem tudom, hogy a 400W -os táp elég lesz-e hozzá. Most egy A6-5400K van benne egy asus Cd író meg wd 500 Gb-os hdd a monitor 22" samsung. Előre is köszi mindenkinek aki hozzászól.
-
123sylaar
aktív tag
Hali!
750k alá melyik lapot ajánlanátok inkább a kettő közül? (Vagy akár mást is)Asrock FM2A88M PRO3+
vagy
MSI A78M-E45
-
válasz
MasterMark #17677 üzenetére
Be lehet állítani, hogy külön mutassa a szálak (itt majdnem magok) terhelését.
Azt hiszem jobb klikk a terhelési grafikonon és felkínálja, de nem biztos, nem vagyok most Win8 előtt. -
MasterMark
titán
válasz
Balathruin #17676 üzenetére
Fent látszik, hogy A6-6400K. De akkor értem köszi.
-
Balathruin
veterán
válasz
MasterMark #17675 üzenetére
A4 vagy A6 APU? Ha igen, akkor normális, mivel modulos felépítésű.
-
Tutu7030
veterán
válasz
zsola0518 #17668 üzenetére
Méretileg jó lesz, meg bizonyos határok közt még elég is lesz.
Én ~1,5 év után cseréltem le egy ilyenre a gyári hűtőt az A10-5800k-n (hallgatnom kellett volna az itteni "szakértőkre", és már az összeszereléskor kukázni a gyári hűtőt).Most csendes és "hűvös" a gépem.
-
zsola0518
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy amd a6 5400K proci a gépemben, gyári hűtővel.
Ha veszek helyette egy a8 5500K procit hűtő nélkül akkor a régi hűtőm jó lesz-e rá? Fizikailag és kérdezem, hogy rá fog-e menni illetve a nagyobb teljesítmény miatt elég lesz-e rá? Előre is köszi a válaszokat. -
=HG=
addikt
válasz
AxBattler #17663 üzenetére
Most ezen ne kezdjen mindenki parázni, mert ritkán van ilyen gond. Legtöbbször mint ahogy írtam í5-ről i7-re váltásnál. Nem mindég ismeri fel a rendszer a HT-t (ugye i7 esetén 4core+HT ami 8 magként kellene beállítani)
Csak azt írtam, hogy ha nagyon nyögve nyelősen megy a rendszer, nem árt megnézni..[link] -
=HG=
addikt
válasz
eastone1 #17659 üzenetére
Az oprendszer nem mindég úgy akarja, ahogy te..Olyankor kell átállítani.. Például, ha i5 2500-ról váltasz i7-re, akkor néha nem állítja át automatikusan a szálakat...
Ha nagyon nem úgy megy a gép, ahogy kellene, akkor nem árt rákacsintani, hogy engedélyezve van-e minden mag... -
=HG=
addikt
válasz
solfilo #17656 üzenetére
Inkább úgy fogalmaznék, hogy játékban mérik az fps-t. Attól még egyéb képi megjelenítésben is ott a plusz erő. Természetesen, ettől még nem kéne szaggatnia.
A 4 Gb egyébként sem túl sok, főleg ha osztoznia kell a processzornak a gpu-val rajta.Ha dedikált vga-val használ az ember egy gépet, akkor ott ugye van 1-2 Gb vga memória és ha csak 2 Gb lenne a rendszernek, az sem túl sok...
Azt sem ártott volna megnézni, hogy msconfigban engedélyezve van-e mindegyik mag.
Az meg, hogy youtub-ra kell, nos...van ott 4K-s videó is...persze nem ez az általános. -
-
kopidoo
senior tag
válasz
CoolBoy323 #17654 üzenetére
Na az egy gigászi overkill!
Dual channel 1600 bszerintem simán lekörözi. -
patomi
őstag
válasz
CoolBoy323 #17651 üzenetére
Pedig jól mondja.
-
Balathruin
veterán
válasz
CoolBoy323 #17651 üzenetére
Nálam csak szenvedett a Win7, a Win8 pedig nem tudom miben különbözik ha asztalt használod. Mivel csak egerem van, letiltottam az érintőshöz tartozó dolgokat + bedobtam egy start menüt (ha már megszoktam) és kaptam egy
gagyiAero nélküli szögletes Win7-et ami működik. -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Balathruin #17649 üzenetére
Én speciel hányok a 8-tól, de akié lesz a gép, az is
@=HG=: dupla??
ezt kétkedve hiszem
-
=HG=
addikt
válasz
CoolBoy323 #17648 üzenetére
Ne viccelj! Csak a dual chanel miatt szinte megduplázódik a teljesítménye.
-
Balathruin
veterán
válasz
CoolBoy323 #17646 üzenetére
Egyelőre annyit tudok mondani, hogy nem véletlenül kukáztam a Win7-et amikor 6400K-m volt.
-
=HG=
addikt
válasz
CoolBoy323 #17646 üzenetére
Biosban mennyi memória van adva a gpu-nak? A ramok frekvenciája?
A single eleve gyengus..Dual chanel kell neki.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Balathruin #17645 üzenetére
Tudom hogy az!!
De valamit sugall most.Single van, 4GB
-
Balathruin
veterán
válasz
CoolBoy323 #17642 üzenetére
Élményindex miért nincs a Windows 8.1-ben? Mert hülyeség.
Minden jól van beállítva a BIOS-ban? Memória? Single vagy Dual? Nálam 1x2GB-vel sem volt gond (szaggatás). -
=HG=
addikt
válasz
CoolBoy323 #17642 üzenetére
Mert kb ennyit tud.. a HD 7950-re ad 8,1-et...
-
CoolBoy323
nagyúr
A6 6400k proci miért csak 5.1 pontot kap az élményindexben a videókártyára??
Legfrissebb catalyst fent van
-
eastone1
senior tag
válasz
simongab #17638 üzenetére
Félre érthető lett a hozzászólásom. Ez a sapphire videokártya dual bios kapcsolója. Uefi vagy legacy.
A leírásban a legacy módra írta a gyorsabb boot időt viszont a deszka uefi s. Azt gondolná az ember, ha minden uefi s akkor jobban összedolgozik a rendszer és könnyebben áll fel. Ráadásul mióta gpt s a rendszer, windows boot van és nem uefi. -
-
Visormail
addikt
-
válasz
eastone1 #17631 üzenetére
Nálam azért volt lassú mert bekapcsoltam az ultra fast bootot
kapcsold ki, meglátod gyorsabb lesz
És NE Restartot nézd hanem Kikapcsolás, megvárod amig leáll minden, és tiszta inditás!
Nekem azért volt lassú mert a Windows betöltés közben érte el a HDD a felpörgött állapotot és emiatt 5-7x annyi ideig tartott a Windows logo pörgése.
ha kikapcsoltam a FastBoot-ot akkor a BIOS postscreen megvárta a HDD felpörgést és úgy inditotta neki a windowst -> csak felvillant a Windows logo és ennyi volt
-
eastone1
senior tag
A boot időn bosszankodom. Tetü lassú még az ultra fast boot is. A proci egyenlőre megfelel a vga hoz.
-
eastone1
senior tag
-
eastone1
senior tag
Milyen beállítás lassíthatja a win8.1 boot időt?
Ultra fast boot majd olyan lassú mint a normál.
A kolléga előbbi linkelt videójában elég sebesnek tűnik.
Az enyém majd 3x ennyi ideig tart.
Secure boot aktív. A Dvga is uefis. -
Visormail
addikt
válasz
Balathruin #17624 üzenetére
Az más, eddig nem úgy tűnik hogy instabil lenne. A kérdés, hogy árthat e valaminek?
-
Visormail
addikt
válasz
Vartanus #17621 üzenetére
Mármint engedi állítani az nb speed-et, csak 1600 a legnagyobb érték, így akartam írni.
Az FSB-t simán feljebb raktam, még jóval nagyobb értékeket is enged, semmit nem kellett hozzá pluszba csinálni, elsőre erre állítottam továbbra is stabilnak tűnik. Utána a Warface-t is toltam 1-2 órát abban se volt hiba. Ezek szerint jó ez a lap.Akkor most ez a pci-e freki árthat a videókártyának, vagy a lapnak?
-
Vartanus
őstag
válasz
Visormail #17620 üzenetére
FM2 esetén nem lehet a PCI-E frekvenciát fixálni,ha húzzuk FSB-t megy fölfelé a PCI-E is, ez az Intel és újabban AMD védekezése az ellen,hogy a nem tuningra tervezett non K-s procikat ne lehessen húzni.
Amúgy neked hogy sikerült az FSB-t úgy felhúzni 116-ra
Nekem a 2x olyan drága külső órajelgenerátoros lapomon nem tudtam 105 fölé menni,mert nem bootolt a rendszer. -
Visormail
addikt
Hali
Beállítottam egy kis tuningot az Athlon 740-re, csak úgy találomra elsőre erre állítottam. Itt [link] azt írják, hogy min 2200-ra tehetjük az nb speed-et, de azt nem engedi állítani a bios. Szóval megpróbáltam az fsb-t feltolni, feszültségek auto helyett normálra állítva, ram fesz fix 1.5V-ra, az arány pedig úgy hogy továbbra is 1800on menjen. CnQ megy, most is szabályozza a procit, csak a kép idején is fut az FC4.
Nem futtattam tesztprogramokat, csak far cry 4-ezek 2 órája, eddig hibával nem találkoztam. PCI-E órajelet nem látok a biosban, hogy lehetne fixálni.
-
törölt tag
Megépült az uj FM2 munkagép
[link]
-
kgb79
tag
Overdrive és aida értékek nem egyeznek, ezt én is látom. Annyit sikerült azért megállapítani, hogy ha az Aida által mért maghőmérsékletet és az Overdrive által mért "maradék" hőmérsékletetet összeadva mindig 70 C jön ki. Ebből látszik, hogy az mindkét program ugyanazt az érzékelőt olvassa, csak az egyik a "maradék" másik az elhasznált hőmérséklet keretet mutatja. Azt pontosan hány fokosak a magok azt nem lehet tudni. Kupakhőt pedig csak Aida mutatja, igy azt nemtudom máshoz hasonlítani, de mint mondtam az reálisnak tűnik.
-
kgb79
tag
Nálam szerintem jól működik. Általában 60 C környékéről indul és 15-ig megy le. Aida ilyenkor 55 fokot mutat a magokra. 62 fokot a kupakhőre, ezt értéket érzékeli a bios is szerintem, mert 60 foknál kezd felpörögni a hűtő.
A proci: 760k 4000Mhz 1,3125V turbo off gyári hűtő
Most tesztelem, hogy meddig lehet lemenni a feszültséggel.
-
kgb79
tag
Innen gondolom:
AMD OverDrive™ Utility 4.3.1.0690 Update list:
***12539; Support new AMD APUs (code name Kaveri) launched Jan 2014; A10-7850K, A10-7700K
***12539; Starting with AMD OverDrive Ver 4.3.1.0690 instead of displaying CPU temperature, AOD will report
Thermal Margin. Thermal Margin indicates how far the current operating temperature is below the
maximum operating temperature of the processor. -
kgb79
tag
válasz
baritz1995 #17609 üzenetére
Amd overdrive-ot használok, az jól mutatja. Bár nem az aktuális hőmérsékletet, hanem azt, hogy hány fokra vannak a max hőmérséklettől a magok.
-
válasz
baritz1995 #17607 üzenetére
Kakáld le. Nekem is -5°C az iGPU általában, a magok is 0-5°C között vannak...
Gyári hűtő?
-
baritz1995
tag
Sziasztok ma raktam össze egy fm2 alapokon nyugvó gépet, a hwinfo64 szerint cpu0:2fok cpu 0 package 38fok,a sima cpu pedig 13fok, ezek közül a cpu 0 package ha komolyabban meghajtom felmegy közel 70 fokra, a fesz pedig ilyenkor , 0.938-rol felmegy 1.337v-re
a kérdésem az lenne hogy ez így rendben van vagy állítást igényel, ha igen mit állítsak át
azert furcsa ez mert a fő gépemben egy fx van ahol a cpu 0 és a cpu 0 package ugyanannyi mindig
A gép tapintásra hűvösnek tűnik, akkor is ha hajtva van
a proci egy amd a6 6400k, a lap giga f2a88xm-ds2,alap gyári hűtővel, a turbó pedig ki van kapcsolva
A segítséget előre is köszönöm -
válasz
Balathruin #17603 üzenetére
-
jedis
senior tag
válasz
Balathruin #17603 üzenetére
-
válasz
AxBattler #17601 üzenetére
Amikor megvettem használtan, akkor a legfrissebb volt fent rajta, és ahogy nézem, azóta sem jött ki újabb rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Facebook és Messenger
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TV antenna és jelerősítés
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest