- Az Amazon 54 milliárd dollárt pumpál Nagy-Britanniába
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- A ViewSonic új üzleti monitorai megoldják az online kommunikációt is
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hővezető paszták
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastone1
senior tag
válasz
Balathruin #17398 üzenetére
-
eastone1
senior tag
Powerfan sebességét hogy lehet leszabályozni? Ez a venti a cpufan melletti csatiról kapja az áramot.
Lehet fölöslegesen hangoskodik. -
tamikomac
aktív tag
válasz
zolikaDB #17386 üzenetére
A 6600K-ban csak 256 db Radeon számoló van, míg az 5800K-ban 384 db, így játék alatt gyorsabb lesz, hacsak nem 4K-val próbálkozunk...
.
A 7600-ban is 384 db Radeon számoló van, de ez már GCN, ez sokkal fejlettebb és ez lesz a döntő játékok alatt.
Az 5800K-ban a Cayman féle HD 6900-as van.
Az 5800K akkor tudná befogni a 7600-at játék alatt, ha kb. 448-480 db számolója lenne... -
tamikomac
aktív tag
válasz
zolikaDB #17376 üzenetére
2015.01.07 00:59, most megint kint van a listában:
AMD A8 7600 dobozos FM2 processzor - 25,239 Ft (Garancia: 12 hónap
)
https://www.pcx.hu/termek/amd-a8-7600-dobozos-fm2-processzor-34602
-
patomi
őstag
válasz
zolikaDB #17382 üzenetére
E 2 proci szerintem jelenleg a legjobb ár érték arányban. Viszont az A10 5800K FM2, míg az A8 már FM2+. Némileg modernebb. Ha szükség van a proci erőre, ezek alá már nem mennék(no meg ha kis játék is beficcen néha kell a jobb IGP is). Egyébkén fura az árazás mert pl. az A10 5700 20K-val drágább mint az 5800K.
Én személy szerint A10 7700K felé kacsingatnék(ez ugye drágább), de mivel most itx-es időszak megy nálam és FM2+ vonalon jelenleg 25k körül van az első normális lap, még gondolkozok a váltáson. -
Vartanus
őstag
Mi a véleményetek erről a jelenségről:
-
patomi
őstag
válasz
123sylaar #17377 üzenetére
Egyértelműen A8 7600 (ha csak nem akarsz tuningolni, mert ez szorzózáras) Prociban kb. egyezik az A10 5800K-val. IGP-ben erősebb. Tesztben A10 6800K szint körül van. Plusz a TDP is csak 65watt, illetve beállítható 45wattra is.
-
123sylaar
aktív tag
Kicsit visszaolvastam és jobban ajánlottá(tok)k az A8 7600-at , mint az A10 5800k-t?
Most is ez a felállás? -
zolikaDB
veterán
válasz
123sylaar #17374 üzenetére
A topiklakók szerint ez a legjobb chipset FM2-ből. Azt neked kell eldönteni, h mik az elvárásaid: alaplap mérete, RAM és egyéb slotok megléte, száma, kimenetek, garancia. Meg amit érdemes tudni, nem tudom, h pl Gigánál is így van-e (sztem igen), h pl a Bios grafikus teljesen az Asrock, Asus lapoknál. Ha a nevemre keresel, nekem ajánlottak decemberben pár lapot, azok elég jók.
Én még mindig nem tudtam összerakni a gépet, ugyanis az A8-7600 hiánycikk lett itthon - az iponosért meg nem adok 32 ezret.
-
Latyi007
csendes tag
válasz
eastone1 #17366 üzenetére
(17366) eastone1: "Bios ban advanced menüben aszem délihíd fül alatt nem kell beállítani a dual engedélyezését?
Megosztott memóriát auto ra. A monitor a vga val van összekötve és annak a driver e van telepítve?
SB omega driver t is feltetted?"BIOS-ban sehol nem találom a déli híd (south bridge) menüpontot. A megosztott memória menüpontot szintén nem. Hol keresendő?
Monitor VGA-ban van, 14.12 Omega telepítve.Eredmény:
-
-
Latyi007
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó topicba teszem fel a kérdést:
Adott egy A10-7700K, Asus A88XM-A lapban, 2x4GB Kingston HyperX Genesis PC12800 1600MHz kittel támogatva, 8.1 magyar Win. Cca. egy hónap elteltével melléraktam (terveim szerint dual módban!) egy Asus R7 250 1GB GDDR5 videokártyát. Azért ezt, mert mindenhol, legfőképpen az AMD honlapján jelezték, hogy ezzel (és az R7 240-nel) fut csak dualban.
Semmi nincs tuningolva, alapon megy minden.Legalább négy napja próbálom engedélyeztetni a dualt, de a Catalyst-ban nem jelenik meg az opció. A neten fellelhető leírások, videók alapján BIOS beállítva, legújabb hivatalos Catalyst telepítve, törölve, AMD honlapjáról OMEGA driver telepítve, ennél újabb nincs. A BIOS a legfrissebbre cserélve.
Semmilyen módon nem jön elő a dual vagy crossfire engedélyezése lehetőség!
Esetleg valakinek ötlete, mit lehet még tenni, hogy dualba állítsam a rendszert?
Köszi
-
válasz
Joe.36 #17297 üzenetére
Nos igen, ilyenkor születnek végül rossz döntések.
Az, hogy valakinek kevés ideje van játszani, az nem jelenti feltétlen, hogy kompromisszumképes is egyben.
(med/high nem elég, ultra kell jelen esetben)A jelenlegi vga-val úgy fut, ahogy kell? Milyen proci lesz az A10-7850K helyett?mod: most nézem, kicsit régi hozzászólásra reagáltam.
-
válasz
tamikomac #17358 üzenetére
A mikrolag singleben is megvan, persze ez programtol fugg.
Attol fugg, hogy mivel jatszol. Itt talalsz par grafikont is, hogy 2, 3 vagy 4 modullal hogy teljesit egy FX. A modulok a cache-t leszamitva gyakorlatilag azonosak az FM2 szeriaval. Az APU-k a cache hianya miatt meg nagyobb ingadozast produkalnak.
-
echterion
nagyúr
válasz
tamikomac #17358 üzenetére
Szerencsére nincs annyi időm, hogy a WoT mellett más játékkal is játszak, így ez engem az elkövetkező időkben nem érint. A PS3-am is csak porfogó, mióta megvettem májusban. Nem baj, majd a lányomnak jó lesz, mikor felnő.
Amúgy ez szerintem undorító, ezt csak a kedves gyártók erőltetik a népre. Azt még megérteném, ha esetleg kiírná, hogy bocsi, kevés az erőforrás, de azt, hogy egy sima BS-t dob, az szimplán csak manipuláció.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
echterion #17357 üzenetére
Amit írsz az is igaz.
Azért is írtam, hogy "multiban kijön az i5 ereje és minimum fps-ben is..."
Ez egy örök "vita" téma marad.A sima kétmagos Pentiumnál viszont előbb-utóbb ez lesz:
http://prohardver.hu/hir/lassan_vege_ketmagos_cpu_jatekos_pc.html
Ezt vagy elfogadjuk, vagy nem lesz (legújabb) játék kétmagos procival. -
echterion
nagyúr
válasz
tamikomac #17356 üzenetére
Ez így van. Csak akkor tud nagyon kellemetlen lenni ez az amd-s gyengélkedés, ha pont olyan játékkal akarsz játszani, amihez kevés (lásd WoT például nálam). Én ezért adtam el a procimat és hirdetem a lapot is. Az a10 6790k helyett jó lesz nekem egy sima kétmagos pentium feleannyiért és döccenés nélkül fog menni a WoT. Jelenleg sajnos olyan mértékű mikrolag van az apu-nál FHD-ban, ami élvezhetetlenné teszi számomra a játékot.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
eastone1 #17355 üzenetére
Én is hasonlóan gondolkozok, amennyivel többe kerül egy i5 mint egy pl. 750K, abból a különbségből két (három) ugrással erősebb VGA-t lehet venni.
i5 + R7 260X = 77k
750K + R9 280 = 75kPersze multiban kijön az i5 ereje és minimum fps-ben is, de összességében akkor is gyorsabb lesz a példának felhozott 750K + R9 280 kombó single játékokban...
-
Gainka
őstag
válasz
eastone1 #17350 üzenetére
Nagyon egyszerűen össze lehet rakni fejben a képet: [link]
Ezt a három grafikon össze rakjuk átlagoljuk, nagyjából látszik hogy nagyrészt a 7970-nél 1-2-vel kisebb max vga passzol a top fm2-es procikhoz full hd-ban.Na most ez szép és jó, lehet az én videó kártyámhoz is elég lenne egy 6800k 4.5 ghz-n, csak az a baj hogy a következőhöz mar nem
Akármennyire is amd "fan" vagyok (vga egy jo üzlet volt most hagyjuk) Jelen esetben el lennék, de a következő vagy az az utáni vga-hoz már kevés lenne, és mivel én igy gondolkodtam muszáj voltam i5-öt venniki mennyit költött "fölöslegesen " procira.
Ha kiszolgálja a következő 3-4 videó kártyámat mar nem volt fölösleges.
Most itt nem fröcsögni akarok nem itt van a helye imádom az amd apukat volt is, lenne is még egy gépem amd apuval ha megtehetném csak is a témához szoltam hozzá. És remélem eljön az ideje hogy ujbol amd procit válasszak.
-
eastone1
senior tag
Értek én mindenkit. De most ez van és nekem jól fut, az hogy másnak esetleg 10-20-30 akármennyi fps el több van nem zavar.
Ez szerintem arra lehet jó útmutató, ha valaki azon vacillál mire költse el a rendelkezésre álló összeget.
Procival ugyebár nem fog játszani maxon, de egy közepes kártyával sem biztos.
Szvsz költse inkább vga ra mint drága procira ha játékról van szó.HG : Pont a dirt 3 ban 1fps el több van az A10 nek mint az i7 nek fhd ban
-
Apollo_21
addikt
válasz
eastone1 #17350 üzenetére
Ott bukik a dolog h egyre több konzolról átírt játék van amik újabbak a piacon..és esetleg 30vagy 60as fps korláttal amit nemmindíg tudsz átírni..na ezekhez pl egy 750K 4.5re húzva is kevés volt....érdekes i5el alapon jól mennek...és nem, nem más a vga...mindkét rendszerben szerepelt 7870 és a mostani kártyáimból is...
Tehát ennyire neáltalánosítsuk már le h az Intel csak 5fps-t hoz AMD-hez mert baromság.
-
=HG=
addikt
válasz
eastone1 #17348 üzenetére
Igazad van, én egy másik tesztre emlékeztem.. Viszont amit bemásoltál képet, ott gyakorlatilag a vga dolgozott, nem a procin múltak az értékek.. Az egész cikket ha nézed, már más a leányzó fekvése.. Pl a Dirt3-nál...Ott már megfeküdt a gyengébb proci a 4AA-tól
Viszont, ha nem akarod megérteni amit írtam, akkor nem is fogod. -
eastone1
senior tag
Engem nem izgat, hogy ki mennyit költött "fölöslegesen " procira. Nem azt akarom bizonyítani, hogy a kaveri vagy Trinity erősebb egy i5 vagy i7 tel szemben. Hanem hogy adott helyzetben, alkalmasint egy Trinity is elég lehet fhd ben egy r9 290x meghajtására. Lehet marad a vga ban szufla, de kit izgat, ha így is pöpec maxolva a legújjabb játékok is?
Engem pont a FHD érdekel ami a vga t megterheli, az meg bírja szusszalFaith +1
-
eastone1
senior tag
Azon untam meg
, pc-n meg sok a barát akik kölcsönadják a játékokat, ha érted. Lényegesen olcsóbb is.
HG: akkor te biztos közel állsz a tűzhöz és svindli az egész, a tesztben egy HD 7970 3Gb os kártyát használtak.
De miért akarnék nem fhd ban játszani mikor a monitor csak annyit tud.
-
=HG=
addikt
válasz
eastone1 #17343 üzenetére
Nem neked írtam már egyszer, hogy ez a "teszt" egy kalap kakit nem ér? Egy GTX 660TI-vel volt mérve az egész... Mitől lenne több fps, amikor bármelyik proci 100%-ra kihajtja. Minimális a különbség... Tettek volna egy 780TI-t, vagy egy 7990-et melléjük, na akkor egész más lenne az állás.. Vagy mondjuk nem fhd high beállítás mellett tesztelni, ami kb csak a vga-t terhelte igazán... hanem mondjuk egy 2650x1440-ben medium beállítás mellett.. Na akkor sokkal nagyobb lenne a szórás...
-
mmdms
addikt
válasz
eastone1 #17341 üzenetére
Nekem csak egy a fontos, kimaxolva minden játék fhd 60 fps min.
Na ez az amire ez a lap+proci páros egyáltalán nem képes, a legtöbb most/fél éve megjelent játékban sokszor a 30-at se lehet vele tartani. És pont. 4,5 ghz környékén vállalható, de úgy is gyenge egy olyan kaliberű kártyához, még az enyémhez is.
-
eastone1
senior tag
válasz
ittakary #17340 üzenetére
114eft os kártya.
Procira, alaplapra egyenlőre csak ennyi futotta. Viszont 8x élsimításon, ultrán megy minden flottul még emellett a "gyenge" proci alaplap combo mellett is. Ami 35eft ból meglett újonnan. i5+ alaplap újonnan 80eft.
Nekem csak egy a fontos, kimaxolva minden játék fhd 60 fps min.
Azt pedig lazán tudja. Ha majd nem tudja, veszek egy erősebb apu t 1-2 év múlva, utána megrángatom a kártyát is. -
eastone1
senior tag
válasz
Balathruin #17338 üzenetére
Azt még nem néztem, de lecsekkolom. Köszi.
-
eastone1
senior tag
válasz
BlueAthlon #17336 üzenetére
Köszi.
Tudom, hogy nem túl egészséges, de bios hibás lett a régi fm1 alaplapom és a most azonnal kategóri volt a helyzet.. Így csak egy mikro atx es (ha jól tudom) fm2+ Asrock FM2A88M-HD+ os alaplapot tudtam venni a lakhelyemen. Majd később lecserélem.
Viszont van benne egy sapphire r9 290x vaporx, tri x vga ami gondolom eléggé megterheli ezt a mini alaplapot.
Lehet ebből valami gond esetleg? Vagy ha rendesen van hűtve a proci akkor nem kell tartanom hibától? -
BlueAthlon
senior tag
válasz
eastone1 #17334 üzenetére
Dehogy. A procid architekturális felépítése miatt.
2 fizikai modul van benne. Egyszerűen fogalmazván, egy ilyen modulban 2 külön integer és 1 megosztott lebegőpontos számítási egység van.
Mivel az ilyen az alkalmazások legfőképpen a lebegőpontos számítási egységeket veszik igénybe a munkájukhoz, ebből meg egyet detektálnak csak modulonként, íme a válasz.
-
kisninja
őstag
Mindkettőtöknek írom. Sajnos kevés időt tudott még nálam lenni. Fél napot ment a mem teszt. az ok. (5x lefutott, hibátlanul) Majd a maradék időben teszteltem aida 64 stab tesztel meg futtattam mellette a firefoxot. Semmi kék halál egyenlőre viszont a tulajnak kellet így visszaadtam. Kíváncsi vagyok most a kis módosítások után jelentkezik e a hiba.
De ha így jó lesz az fura, hogy alap beállításokkal nem megy a gép... -
eastone1
senior tag
Alulfeszelés, lehet az oka?
-
kisninja
őstag
Sziasztok lenne egy kérdésem örülnék ha jönne rá válasz is.
Anno (2hónapja) ismerősnek összeraktam egy gépet minél olcsóbb legyen elven, jelenleg nincs nálam.
AMD A6-5400K
KINGMAX 4GB DDR3 1600MHz KIT
ASROCK FM2A88M Extreme4+Ezek a főbb alkatrészek. Sokat kék halálozik, sokszor beszarik újraindul a képernyő illesztő. Firefox összeomlik, memteszt volt, az elején hibátlanul ment egész nap. Firefox helyett chorme is így jó volt egy darabig, napokban szólt hogy sok a gond.
Lehet hibás a vga a cpuban vagy mégis a ram ? -
-
lemusz
addikt
Intel Burn teszttel ti milyen eredményeket kaptok default beállításokkal? Kicsit keveslem ezt a 19-20 GFloppot (X4 750K @ 4 - 4.1 Ghz).
-
Vartanus
őstag
válasz
Joe.36 #17319 üzenetére
Ha ezeknek az APU-knak is tudnák a GDDR5 5Ghz-es ramok sávsélességét biztosítani az AMD mérnökai akkor durván nagy helyzetbe kerülnének... a DDR4 az a baj hogy drága és csak 3200Mhz fölött(3200-on már elérhető lenne az 50Gb/s is) hozna érdemi változást a 2400-as DDR4 a 0,3V-os fogyasztáscsökkenésen kívül semmi előnyt nem jelent a DDR3 2400-as ramokhoz viszonyítva.
-
Joe.36
addikt
válasz
Vartanus #17318 üzenetére
Én erre a [7750] re gondoltam... Gyári hűtővel csak 4 Ghz... Memóriákat nem sikerült húzni 2.4 re lehetett volna de azt nem bírta...
Majd biztos jönnek új APU-k DDR4 ramok... azok biztos még jobbak lesznek
Ezek is jók sztem mert ennyiért nem kapsz jó CPU + VGA újat ....
-
Vartanus
őstag
válasz
Joe.36 #17317 üzenetére
Egész pontosan egy GDDR3-as 7750, bár attól picitt jobb mert a GDDR3-as 7750-eseken csak 1600-as ramok voltak így azoknak csak 26Gb/s-os memória sávszélességük volt. Én is a memória sávszélességet tartom fő problémának...ha már egy 60Gb/s-ot meg tudnának oldani akkor már mehetne egy 640 számolós butított 250X is IGP-nek
És a 7850K IGP-jét mennyire húztátok? A ramokat is lehetett volna 2400-on hajtani.
-
Joe.36
addikt
válasz
Vartanus #17314 üzenetére
Maximum grafikai beállítást jelent. 1366/768 magas beállítás nál bírja átlag 30-35 fps. De maximum beállítás már csak 25-30 fps. Semmi gond ennyit tud ez az APU. Nekem a 25 már kevés...Semmi gebasz... Frissen van telepítve a barátom gépe.... De már vett bele egy R7 260 X et és eladja az APU-t most átlag 50 fps van maximumon.
-
Vartanus
őstag
válasz
Joe.36 #17313 üzenetére
Én azt megértem.... DE 1680x1050(ez kis hijján majd kétszeres felbontás az 1366x768-as felbontáshoz képest) Highon szerintem magasabb terhelés egy IGP-nek mint az 1366x768 maxon. És a max nálad mit jelent? Szóval még mindig úgy gondolom(pláne hogy láttam már WoT-ot 7850K-val FullHD felbontáson igaz "csak" High/medium szinten de ott sem ment 35 FPS alá),hogy ott valami gebasz lehet és nem az AMD APU a csalódást keltő,jó nyílván ha valaki egy Radeon R7 270X (régi nevén HD 7870 XT) szintjét várná el a 7850K-tól az irreális elvárás és annak nagy csalódás,de 1366/768-at röhögve vinnie kell.
-
eastone1
senior tag
válasz
kopidoo #17308 üzenetére
Az azonnali alaplap topikban meg azt írták, hogy azonnal cselekedni kell, gondolom a 117C fok láttán.
Akkor ez most tuti, hogy a nuvoton a helyes.
Az 5600K gyári hűtőjét lecseréltem egy 3000 ft os LC-Power LC-CC94 re. ez sem egy profi cucc, de gondoltam a zajos gyárinál csak jobb.
Ha nem fontos nem cserélném vissza, bár a gyári sokkal nagyobb fordulatra is képes mint ez az lc power. -
tamikomac
aktív tag
válasz
Joe.36 #17297 üzenetére
Alapból jobban jártatok volna egy FM2 Athlon + R7 250X-el (HD7770), de már nincs mit tenni.
---------------------
Háát igen, itt jön az, hogy kinek mi a "kicsi" játék, és ki miből tud engedni egy APU-nál.
Nekem fontos, hogy menjen maximális felbontáson (1680x1050), de nem érdekel a high (ultra high) és még az MSAA sem. 1680x1050 / medium / no MSAA nekem már jó.
Van aki esetleg a felbontást lejjebb viszi, de nem enged a high / ultra high / 4x, 8x, 16x MSAA-ból.
Van aki meg semmiből nem akar engedni, ott nagy csalódás lesz APU.
De ahogyan írták később fura, hogy egy 7850K-nak gondot okoz a WoT.
Pedig ez a CPU+VGA egy tokban a jövő, de az igazi áttörésre még várni kell. De ha belegondolunk, hogy egy A10-7800, A10-7850K-ban van egy HD7750 ami jobb mint a hajdani HD4850 (sávszélességet nem számítva), azért csak halad a technika.
-
Gézengúz
addikt
Tényleg jól látom, hogy a 750K és a 760K máris kopik kifelé a boltokból??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest