- 3DMark Vantage eredmények
- Teclast Tablet Topic
- Milyen videókártyát?
- Everest / AIDA64 topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha egy rosszul üzemelő A6-os konfig alapján mondod, hogy gyenge a platform. Tesztek alapján belőhetted volna az erőszintjét már előre.
A10-es apróról 20-25k-ból megvan, az egy i3-as szintje, csak jobb IGP-vel, és nem is lenne szükség 5770-re.Csak azt nem értem, ha pénzszűkében voltál, akkor miért nem csak az i7-et, meg a Radeon-t cserélted le egy G2020-ra, miért kellett teljes platformcsere?
-
Vartanus
őstag
Elméletileg 2015 januárjában.
Ha addigra kifforja magát a Mante API és a HSA platform durva erősödésen mennek majd át az AMD-s APU-k.(remélhetőleg
)
Nagy előny lesz,hogy kompatibilis a már megjelent FM2+os deszkákkal. Remélem a memóriavezérlőt is kigyúrják,hogy hasnálahassak 2600-as ramokat,ha már GDDR5 koncepció nem elsz legalább DDR3-al kihozhassam a max sávszélességet az IGP-nek.
Amúgy mire kell neked a gép amihez olyan komoly proci kéne?
-
Vartanus
őstag
5év múlva hidd el elég elavult lesz, akkor már a brutál 3770K is elavult lesz(kb annyira mint most az i7 870,amit már a 7850K is megver)...
Gondolom ha lenne brutál erős procira lóvéd nem egy G2020-al nyomatnád meg egy régi 5770-essel
Nem lesz se Sata Express,sem M2,se DDR4, se PCI-E 4.0.
FM2+-ba belemegy majd valószínűleg a Carrizo APU, amiből már lesznek kigyúrt FX APU-k is.
-
Vartanus
őstag
Akkor mondjuk állítsd be manuálisan...
Az pedig hogy proci feszt nem lehet minimumba vinni a Gigabyte sara nem az FM2-es prociké(az A88X-D3H árszintjén lévő Z7x,Z8x-es Giga lapoknál sincs tudtommal fesz állítás csak fölfelé.)
Ha nem tetszik ez az "új" UEFI bios akkor amíg élsz csak a P67-es lapod lesz,igaz hogy már 5 év múlva is elavult ócskavas leszXD
Borokafa:
Irigyellek...nálam az Extreme6+ mennyit sz..kodott
-
Vartanus
őstag
Az új bios minden új Inteles és AMD-s lapon rajta van, ha nem tetszik akkor többet ne vegyél lapot
Konkrétan mi nem tetszik?
Szerintem egy Asrock FM2A88X Extreme4+ szintű alaplapra bőven lehetne annyira építkezni mint a 2éves P67-esre.
Az a baj szerintem,hogy te megvetted kb a legkisebb FM2-es APU-t és az alapján értékeled az egész FM2(+)-os platformot. A bios milyensége meg pláne nem az FM2-es platform "hibája" sem az AMD-é. Nyílván te döntésed,de az is biztos hogy én már nem vennék 2magos Pentiumot...,ha 1x megőrülnék és agylágyulásomban Intelt vennék minimum Ivy i3 lenne.
-
BluEyes
őstag
Ennek amit csinálsz, se füle se farka.
Tisztázzad először is, hogy hardver vagy windows okozza. Legfrissebb bios (vagy uefi vagy mi) legyen fönn, reseteljed a lapot, hogy a beállításaidból eredő hibákat kizárjuk, és futtass egy live linuxot pendrájvról, azzal kikerülöd a windózt, nem kell driverekkel szarakodni, működik minden. http://www.porteus.org/ Ez pont jó lesz.Ha akad akkor hw hiba, ha nem akad, akkor meg tanulj meg windózt telepíteni. Vagy egy hibátlan iso-t varezoljál le a mostani helyett.
-
atti_2010
nagyúr
A CPU fesz azért megy le mert olyankor az IGP-t használja, megnéztem nálam is ingadozik a CPU 2800-4000Mhz 1,15-1,3V között, máshol keresd a hiba forrását, ha van kedved futtass le egy Vantage tesztet és összehasonlítsuk az enyémmel.Ne agy neki 1,3V többet mert utána meg azért veszi vissza, az IGP menyi feszt kap?
-
konci79
őstag
Majdnem olyan lapom van mint neked,de nekem nb-n van,nem igd-n(amit átállítottál)és tökéletesen működik.
CCC-ben nincs valami elállítva? Videónál milyen beállításaid vannak ott?
14.4-el feltetted az amd quick stream akármit is? Mert azzal is voltak gondok,ha fent van töröld le,hátha.. -
-
atti_2010
nagyúr
Ha throtlingol az kiderül egyből és egy videó lejátszásánál nem szabadna, felteszed az AMD System monitor szoftvert és figyeled a procit miközben fut egy Prime 95 ha időnként visszaesik a teljesítmény akkor throtlingol, de ahogy már írtam a Turbót azt kapcsold ki mert semmi értelme.
-
diablo1984
veterán
-
diablo1984
veterán
Annyit azèrt nem kap a proci, szenzor olvasással van pár proginak baja, de 1.8v-nál csúnyán melegedne a proci márha egyáltalán elindulna. Nálam anno az 5600k-s proci annyira vitte a divxes filmeket, hogy volt amikor fel sem kapcsolt full sebessègre, ìgy biztos nálad van a gond, nem az fm2-es rendszerekkel!
-
atti_2010
nagyúr
Valami nagyon nincs rendben ott, nekem úgy játssza le a videókat hogy 10% a CPU használat és még sohasem volt baj ilyesmivel, és mindig 64 bites OP rendszert használok, kezd az alapoktól úgy hogy Win telepítés és semmi a VLC playeren kívül majd nézd meg a feladatkezelőben hogy alapból telepit e mindent a Win 7 vagy pótolni kell valamilyen drivert. Nekem legutóbb az Atheros LAN vezérlő szoftvere csinált ilyen beakadásokat és így szűrtem ki.
-
patomi
őstag
Az mpchc nyilván lejátszo, a madvr pedig itt találod. Letöltöd,kicsomagolod ha kell(erre nem emlékszem) telepíted. Ezt be kell állítani az mpchc-ban külső videó kódolónak (mpchc - beállítások - lejátszás - kimenet - "DirectShow videó" alatt) majd a madvr-ben pedig így beírogatod,hogy milyen formátumokat használsz. Nyilván az is menni fog amit nem írsz be.
Nekem ez a párosítás vált be a legjobban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged