- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
eastone1 #17631 üzenetére
Nálam azért volt lassú mert bekapcsoltam az ultra fast bootot
kapcsold ki, meglátod gyorsabb lesz
És NE Restartot nézd hanem Kikapcsolás, megvárod amig leáll minden, és tiszta inditás!
Nekem azért volt lassú mert a Windows betöltés közben érte el a HDD a felpörgött állapotot és emiatt 5-7x annyi ideig tartott a Windows logo pörgése.
ha kikapcsoltam a FastBoot-ot akkor a BIOS postscreen megvárta a HDD felpörgést és úgy inditotta neki a windowst -> csak felvillant a Windows logo és ennyi volt
-
válasz
baritz1995 #17607 üzenetére
Kakáld le. Nekem is -5°C az iGPU általában, a magok is 0-5°C között vannak...
Gyári hűtő?
-
válasz
Balathruin #17603 üzenetére
-
válasz
petivalter #17586 üzenetére
Ez a gyenge CPU erő tünete. Nem volt jó választás ez az FM2 neked
-
-
válasz
Engineer086 #17542 üzenetére
Én már meg is léptem az első lépést: megvettem az i5 3470et... nagyon elegem lett a 6800k-ból. Május óta van meg, idáig birtam.
-
válasz
eastone1 #17461 üzenetére
De fontos, mégpedig a minimum FPSeknél
Igazából nem az átlagFPS (tehát az a szám amit a Fraps kiir) számit igazán, hanem a minimum FPSek
A röcögés, akadás nagy részét nem az alacsony átlagFPS hanem az alacsony minimum FPS adja.
Márpedig ez a CPU - mivel viszonylag gyenge középkategóriához tartozik - pont ebben gyengélkedik.
Kb egy 6 éves (!!!!!!!!!!!!) Phenom x4 955 szintjét hozza.
-
Hopphopp máris egy indok ami miatt megéri kicsengetnem 30k-t az egyik, és 40k-t a másik alaplap esetében.
Elnézést, hogy pofátlanul beszélek, de ne nevettessük ki magunkat: ez az FM2 azoknak jó, akik kis pénzből építenek alkalmi gamer gépet. Azoknak pont elég.
Aki drága gépet akar venni 40ezres lappal 40ezres procival (7850k) az menjen Intel + normális VGA rendszerre.
Mondjuk nekem az i7 2600 alatt, GTX 580 mellett, is 12-13k-s lapom volt. És simán vitte a 4.1GHz-et a drágám
Alaplapra valahogy nem látom értelmét költeni, hacsak nem több VGA-s rendszerben gondolkozik az ember, vagy olyan speciális igényei vannak, hogy nincs helye plusz PCI hangkártyának.
-
válasz
Vartanus #17196 üzenetére
miben tud az többet, mint az én 15ezres A88XM-Plus-om?
Ami, nem crossfire/sli support, nem 30 db SATA, USB, stb port és nem valami csilivili árnyékolt , tuning, gamer hangkártya, hálókártya?
Mert ezek - lehet csak nekem - de egy forintot nem számítanak. Van egy külön ASUS Xonar DG-m, amit minden lapba beledugok, amim épp van és ez a szint már az emberek 99%-ának jó
-
Felraktam az Omega drivert (14.12), FULL ugyanaz minden, csak driver csere.
ugyanaz a GPU score
pontra!!!
Előző driver -> [link]
Omega 14.12 -> [link]
CPU score eltérése 0,7%, szóval ez simán mérési hiba.
Az az érzésem hogy le vagyunk szarva itt ezen az ágon
Szeirntem már inkább csak a 7xxxes szériás APUkat veszik figyelembe.
-
válasz
AxBattler #17166 üzenetére
Ha nem egy ősbarbár tulok módjára szereled a gépet, akkor az alátámasztás hiánya egyáltalán nem akadály. Kis odafigyeléssel, ujjal megtámasztva simán szerelhető
Én is így szoktam, mert nekem is ilyen lapom van.
Hűvös, gyors, mindent tud! Ventivezérlése ámulatbaejtően pontos, nagyon szeretem, hogy gyakorlatilag hangtalan a gépem!
Mutatok pár screent, amit a képre kattintva tudsz megnézni:
-
válasz
Joe.36 #17121 üzenetére
Könyörgöm, ENNYIT kellene visszaolvasnod!! (#17117) kopidoo
Tömören röviden FELEJTSÉTEK EL! Szar az egész!! Ha külön VGA a terv, akkor fogja magát és adja el a 7850et és vegyen belőle CPU-t amiben nincs IGP és a maradék pénzt csapja hozzá a VGA pénzhez és vegyen abból erősebbet. Így jár a legjobban.
-
NB órajelnél meddig próbálkoztatok? Nekem most 2200on stabilnak tűnik
Egész sok FPSt is hozott játékokban (10%), hogy lefixáltam.
Kérdés: ti meddig jutottatok el?
-
Mennyibe lenne a csere?
Végül az saját 6800k-mon a GPU túlhajtás... finoman szólva kudarcba fulladt. 1013on is fagyott még 1,29V on is, miközben az alap fesz 1,2V ugye... Ennél többet nem akartam neki adni. Vagy semmi baj nincs belőle simán mehet neki 1,3V felett is? Mert az alaplapom 1,32V felett már elkezd figyelmeztetni hogy túl magas a fesz, ezért gondoltam hogy ezt sem kellene a végtelenségig emelni :/
-
Baszik stabil lenni
Visszavettem 1013MHzre a GPU-t így most jónak néz ki 20 perc DiRT3 után.
-
válasz
Balathruin #16717 üzenetére
Nálam 100,48
-
-
válasz
Balathruin #16692 üzenetére
Írsz nekem kérlek NB fesz értékeket és a hozzá tartozó GPU órajelet, ha megkérlek
Csak hozzávetőlegesen szeretném kérdezni, hogy merrefele tapogatózzak
-
válasz
HGIceman #16708 üzenetére
Az volt a baj, hogy mindent egyszerre csináltam, pedig megfogadtam már 1000x, hogy egyszerre mindig csak egy dolgot szabad állítani. Most egyszerre csináltam:
4,4 -> 4,5GHz
2133 -> 1,65V
844 -> 1086 (GPU)
NB feszültség.Egyenként ki kell tapasztalnom, hogy ehhez a GPU órajelhez, mekkora NB fesz kell, illetve hogy hátha a CPU lett hisztis a +100MHztől.
-
válasz
Balathruin #16692 üzenetére
-
Na és a következő kérdés: integrált GPU-val meddig jutottatok tuningban? 950MHz az nálam még simán megy, de utána mintha már kicsit feszültségre lenne szüksége. Hogyan tudom emelni?
-
válasz
Gézengúz #16688 üzenetére
Patriot Viper 3 2133MHz PV38G213C1K
Egyelőre csak ismerkedem vele.
Az alaplapom (ASUS A88XM-PLUS) honlapján található kompatibilitás listán 11-11-11-30as időzítéssel megy a hozzá legközelebb álló Patriot RAM páros.
Az ennyire hasonló időzítések között mennyi különbség lehet teljesítményügyileg? Nem mintha annyira k...ára számítana netezés közben
Pl 11-11-11-27 vs ...-30 között?
Ahogy méregettem... kb alig.
-
Srácok, kérlek küldjetek ide egy screenshotot a CPU-Z / Memory fülről. Olyantól kérnék ilyet, akinek 2133 vagy 2400as RAMja van. Köszönöm
-
-
válasz
Vartanus #16526 üzenetére
nehogy ilyet vegyél... ha mindenképpen lesz benne rendes VGA, akkor vegyél Intel CPU-t
Olcsóbban kijössz. Ennek a platformnak úgy van értelme, ha a beépitett GPUt használod. Ha nem használod, akkor kvázi öntöd ki a pénzt az ablakon.
Inkább vedd ezt, ha erős alaplapot akarsz venni de relative olcsón: Asus A88XM-Plus
-
válasz
#85552128 #16482 üzenetére
Na pont ezért nem frissítek Catalyst-et... Csak a mélytorok van vele. Jó ez így ahogy van. Még Mantle sincs nálunk szóval egyszerűen nem éri meg.
A nyáron volt olyanom, hogy egy elb..ott mellékdriver miatt 5mbitre korlátozta a hálókártyámat
Már a gépet akartam kidobni az ablakon mikor írta valaki a fórumon hogy o is 1 hét szopás után jött rá hogy mi a baj.
-
-
Megtaláltam a TDP limit emelés gombját szóval már én is tudok tuningolni
6800k-m van
4700on windows boot képernyő kifagyott még 1.41V-tal is. Ennyire kevés ez a fesz ehhez az órajelhez?
-
Procit használtan! nem lehet elrontani, ezért nincs félnivaló a használttól!
Lapból tényleg elég az olcsóbb (legyen rajta DVI esetleg HDMI erre mindig figyelj!), RAMból pedig ne vegyetek feleslegesen drágát, ha úgyis lesz VGA záros határidőn belül... Nekem 1333-as KIT van és GRiD2 megy HIGH-on FullHD felbontásban
integrált GPUval!!!! 40 FPS körül!!!
-
válasz
Bander78 #16212 üzenetére
Én most feltelepítettem az ASUS AI Suite III-at és tök faszán lehet OS alól állítani gyakorlatilag MINDENT ami a tuninghoz kell. Iszonyat kényelmes. Tök frankó ventiprofilt lőtt be magának a program (!!!!) egy kalibrálás után (!!) szóval ez így most idáig nagyon pozitív.
Egy bajom volt vele, hogy az előlapi USBket nem kezelte a lap.. Mondjuk lehet az volt a baj, hogy nem dugtam rá az alaplapra a kábelét
Viccet félretéve tényleg tetszik idáig.
-
ASUS A88XM-PLUS lapot vettem múlt héten. Tuninghoz abszolút nem értek mert ez már annyira spéci lap szóval majd havernak kell szóljak hogy segítsen
-
válasz
colossal89 #16127 üzenetére
Azok az alkatrészek így vannak tervezve, hogy ilyen hőmérsékleten üzemeljenek, szóval ~ értelmetlen.
Ha megnézed a többi - drágább - alaplapokat, akkor láthatod, hogy a mellette lévő pici feketékre rakják a bordát. A nagy kockákon sosincs borda!
-
válasz
AxBattler #16122 üzenetére
Akkor az is kaka, jó tudni, ezen túl hidd el nem fogom ajánlani!
Amúgy alapórajelre valóban elmehetnek, de őszinte leszek az Alpine 64 Pro vagy mi a tököm volt, ami nekem volt: műanyag lefogatóval, EGY VICC, második felrakásnál már repedt... onnantól meg, hogy nem tudod rászorítani kuka az egész
-
válasz
colossal89 #16116 üzenetére
kevesebb fesszel próbáltad, hogy ne melegedjen ennyire?
-
válasz
colossal89 #16101 üzenetére
Most nézem neked milyen lapod van, ebben nem lenne szabad leugrálnia!
fingom sincs mi lehet akkor a baj
Nekem hulladék lapom van, a kínálat aljáról, így nekem logikus magyarázat volt, hogy a VRM miatt szar a tuningom, de neked nem lenne szabad ennyitől megfingania.
Ahogy a kolléga is írja, neked nagy eséllyel kellene 4,5-4,8GHz körül mennie
-
válasz
colossal89 #16094 üzenetére
Nekem is ez van: a lapod nem bírja. FM2-es lapoknak híresen FOSSSS a VRM része, úgy kell vadászni ~20k körül olyan lapot aminek rendes tápellátása van...
Felejtsd el a nagyobb órajelet vagy vegyél új alaplapot 15-20k között rendes legalább 6-7 fázis VRM-mel ÉÉÉS rendes hűtéssel.
Én inkább csak kisebb órajelen járatom, de vesz másik lapot emiatt az akinek két apja van
-
válasz
#85552128 #16001 üzenetére
Biztos, hogy nem veszek olcsóbb VGA-t. Akkor nem FM2-t vettem volna
Akkor vettem volna Pentium G2020at egy húgy alaplappal és akkor ahhoz tök jól passzolna az az olcsóbb VGA.
FM2-t direkt az iGPU miatt vettem
Majd lesznek gyorsabb RAMok is, de most az a +10k amit ráköltenék, máshol jön jól az életemben, és addig tolom ki ennek a vásárlását, amíg csak lehetséges. Most hogy rátaláltam erre a játékra, nyertem 1-2 hónapot, amíg kihúzom ezzel a RAMmal.
-
Viszont leírom az én dilemmámat. Azért vennék 2400as RAMokat, hogy tudjak néha néha játszani valami komolyabbal is, ne csak CS:S-vel. Tegnap próbából megnéztem a GRiD2-t és konkrétan az 1333as RAMokkal ment 30FPS körül, ami bőőven elég az én alkalmi fél óra játékaimhoz. Komolyan nem gondoltam volna, hogy elég neki ez is... félelmetesen jól optimalizált játék!
-
válasz
30z.Samu #15992 üzenetére
A10-6800K -t hűt, ami 4,5GHz-en használok. Terhelve is alig akar melegedni, nagyon jó cucc.
A4re bőven elég a Hyper T4 is, de mivel újonnan csak 2k különbség van a kettő között, és mivel úgyis lesz bele erősebb CPU, ezért lehet rámennék a 212 Evo-ra. DE szerintem még a T4 is bőven hűvösen tartja az A10et is! Alig melegednek ezek a CPUk szóval ide tényleg nem kell batár hűtés...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest