- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Új headsettel gyarapodik a Razer Hammerhead termékcsaládja
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Bocsi, lehet már sokszor le volt írva, de nincs időm visszakeresni, szóval annyit kérdeznék, hogy egy A8 6600K milyen VGA-val képes Dual Graphics-ra? Úgy tudtam, hogy a 7750 is belefér, de sok helyen nem ezt írják...
Köszönöm a választ!
-
válasz
Balathruin #16692 üzenetére
-
Na és a következő kérdés: integrált GPU-val meddig jutottatok tuningban? 950MHz az nálam még simán megy, de utána mintha már kicsit feszültségre lenne szüksége. Hogyan tudom emelni?
-
válasz
Gézengúz #16688 üzenetére
Patriot Viper 3 2133MHz PV38G213C1K
Egyelőre csak ismerkedem vele.
Az alaplapom (ASUS A88XM-PLUS) honlapján található kompatibilitás listán 11-11-11-30as időzítéssel megy a hozzá legközelebb álló Patriot RAM páros.
Az ennyire hasonló időzítések között mennyi különbség lehet teljesítményügyileg? Nem mintha annyira k...ára számítana netezés közben
Pl 11-11-11-27 vs ...-30 között?
Ahogy méregettem... kb alig.
-
Srácok, kérlek küldjetek ide egy screenshotot a CPU-Z / Memory fülről. Olyantól kérnék ilyet, akinek 2133 vagy 2400as RAMja van. Köszönöm
-
FoLey-v
addikt
Hali!
Lecseréltem A6-5400K-mat AMD X4 740-re szerintetek Windows újrarakás nélkül is mehet?
Most elfogadta minden okés csak megkérdezem tőletek,mert nincs kedvem megint újrarakni. -
Apollo_21
addikt
válasz
pityke88 #16677 üzenetére
Igen, nálam járt egy..vagyis még megis van
Mire szeretnéd használni!
Net..és egyéb általános feladatokra tökéletes..tuningot is bődületessen jól bírja..de mai játékokkal ne nagyon akarj játszaniElviszegeti őket, én próbáltam új most wanted-el és azóta még párral, van benne kakaó..7870el ment együtt, so-so..tehát mondjuk egy medium beállítással elmegyeget, bár az enyém megvolt tépve anno 4.7re
-
pityke88
tag
Sziasztok!
AMD Athlon X2 370K-ról nem nagyon találtam teszteket.
Járt már valakinél ilyen cpu?
Érdemes költeni az olcsó 2 magosra?Köszi
-
tamikomac
aktív tag
válasz
Noumena #16670 üzenetére
Az átlátszóságért (Aero) az "Asztalablak-kezelő" a felelős. Ez ha nincs letiltva és minden rendben a géppel (és nem Starter, Home Basic-et használsz) átlátszó felületet kell, hogy kapj.
Ha legközelebb ilyen probléma van, bátran babráld meg, de a háttérképes megoldás is jó ötlet -
-
Noumena
tag
válasz
Lacielvtárs #16668 üzenetére
Igen így volt beállítva, köszönöm a segítséget viszont a gép akkor sem töltötte be az Aero felületet és rossz volt a videóteljesítmény (csíkozott szaggatott) mint leírtam megfelelő driverek telepítése mellett és az eszközkezelőben is minden rendben volt.
A probléma azóta megoldódott egyébként spontán magától... jó párszor újra kellett indítani meg Win reinstall is volt benne így is el lehet szúrni 2 napot remélem a probléma nem fog megint előjönni a 14.4 eddig jól teljesít.
-
Balathruin
veterán
válasz
Lacielvtárs #16668 üzenetére
Háttérkép.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Noumena #16663 üzenetére
elvileg ott tényleg minden rendben van...
ilyet szeretnél?
átlátszó legyen mint nálam az ablak fejléce?
mert akkor a személyre szabás menüpontban, tudod ami asztalon jobb klikk és tulajdonságok, mad válaszd amit bekarikáztam
oks?amúgy alapból nem állítja be driver telepítés után az aero kinézetet, hanem az egyszerű win 7 megjelenítést állítja be a driver.
neked kell kiválasztani az Aero win 7 nézetet...
ahogy a csatolt képemen is látszik
úgy lehet eddig sem volt gond ha így be tudod állítani... -
Noumena
tag
válasz
Balathruin #16664 üzenetére
ha a videó driver megfelelően van telepítve akkor nem így kéne kinéznie az asztalnak és az ablaknak sem.
-
Noumena
tag
válasz
Lacielvtárs #16660 üzenetére
Azóta a telepítgetéseknek hála volt egy kék halál.
Ma újratelepítettem a Win7et a 14.4es driverrel és az MSI oldaláról a legfrissebb Chipset drivert a végeredmény ugyan az.
Win 8al esetleg jobb lehet?
Remélem nem HW hiba.....
-
Sanyi.mTs
addikt
Samsung 840 EVO SSD-m frissítéséhez, kellene a legújabb chipset driver. Most jelenleg a 13.12-es van telepítve, a 14.9-est, hogyan telepítsem fel, egy működő rendszer esetén? Elég a sima update? Vagy unnstallájam a régit, de mivel és hogyan?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Noumena #16659 üzenetére
ohhhh
hát sajnálom.
ez feketébb érdekes...
lehet kézenfekvő a kérdésre a válasz
de ugye véletlen nem az alaplap chipsz drivert vetted le a catalyst helyet?
mert akkor megértem hogy eltűntek driverek...
de ha a vga drivert veszi le az ember, akkor nem tűnhet el négy eszközi is...
szerintem... -
Noumena
tag
válasz
Lacielvtárs #16658 üzenetére
Sajnos nem segített ugyan olyan maradt a videóteljesítmény, sőt most már lett 4 ismeretlen eszköz az eszközkezelőben
-
Noumena
tag
válasz
Lacielvtárs #16656 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, most dolgozom amit hazaérek megpróbálom.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Noumena #16655 üzenetére
és melyik catalyst-et tetted fel? 14.9?
lehet le kéne cserélni mert gondok vannak/voltak vele...
link
nem biztos hogy nálad is köze lehet ehhez, de mi van ha mégis?!
próbáld meg a 14.4-essel....
leszeded ami fenn van, majd gépet újra indítod és felrakod a régebbit
egy próbát megér... -
Noumena
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám egyik nap vettem egy új konfigot
MSI A88XM-E35
A10 5800K
4GB RAM64bites Win 7et használok.
Az lenne a probléma, hogy minden drivert telepítettem az eszközkezelő mindent megfelelőnek lát, mégis a videóteljesítménye a konfignak olyan, mintha nem lenne telepítve a megfelelő illesztőprogram.
Netezésnél amikor görgetek a szöveg csíkoz a windows felületek nem átlátszóak hanem kékek.
Előző konfigoknál ez csak addig volt míg nem tettem fel a videókártya driver-ét.A legfrissebb Catalyst van fent, az alaplapom BIOS-át frissítettem még a Win7 összes fontos frissítését is telepítettem, de semmi.
Valaki találkozott már hasonló hibával vagy én felejtettem el valamit?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#85552128 #16647 üzenetére
igen, igazad van maximálisan...
ha nekem lenne a gép nem is haboznék rajta, de mivel nem nekem lesz, így sajnos figyelembe kell vennem az árat, ami kötött...
keresgélek még, de az tuti hogy marad az Intel vonal, hamár ti az mondtátok hogy jobb...
ha változna valami, no meg otthon is szétnézek hátha lapul valahogy egy satát odd, mert ha igen, akkor már nem lenne kérdés hogy jönne a giga lap, melyet linkeltél a proci mellé
jelentkezek még, megírom mi lett a végleges döntés
ezeket eddig nagyon de nagyon köszönöm -
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #16646 üzenetére
4k egy SATA ODD, viszont az IDE lappal nincs SATA3, USB3 és ugye DVI port sem és viszonylag régi architektúra.
Ezért is írtam, hogy új gépnél nem kötnék ekkora kompromisszumot egy IDE port miatt, de ha a fenti dolgok nem lesznek használva akkor jó alternatíva lehet. -
Lacielvtárs
nagyúr
-
patomi
őstag
válasz
Lacielvtárs #16644 üzenetére
Elég fapados, még dvi port sincs rajta. De ettől még megfelelő minőség. (lassabb max ha gyengébb procit teszel bele)
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#85552128 #16643 üzenetére
értelek titeket...
neked is köszönöm az ötleteket...
akkor lehet marad az intel, mert a vga teljesítmény nem mérvadó, csak legyen kép
de akkor ide miatt lehet még is ezt a lapot kéne választani, ami utoljára linkeltél.
az a lap lassabb/rosszabb mint a nem ide-s társai? -
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #16641 üzenetére
IDE csatlakozó már nem is lesz egyiken sem.
Átalakító van ami "talán" működik, de annyiból már egy SATA-s meghajtót is veszel.APU-k közül én őszintén megmondom, hogy sem A4-et sem pedig A6-ot nem vennék, mert mindennapi használatra már a két teljes értékű mag is kevés, ezek pedig még annál is gyengébbek.
Úgyhogy én a legolcsóbb "4 magos" APU-t ajánlom ami jelenleg az A8 5600k.
Ram nem szükséges dual channel, ha játszani nem fogsz rajta.Ha mindenképp maradsz az A4/A6 valamelyiknél akkor viszont szerintem érdemesebb Intel vonalon nézelődni, a Pentium G3220 15k - IGP-ben gyengébb, de prociban sokkal erősebb.
Illetve egy alternatív megoldás (én csak az IDE miatt ezt nem lépném meg új konfig esetében):
Alaplap: ASROCK H61M-IDE - 1 db IDE porttal
Proci: Pentium G2020 -
Lacielvtárs
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #16639 üzenetére
Inkább ez: GIGABYTE GA-F2A88XM-DS2 ha fontos a HDMI port: GIGABYTE GA-F2A88XM-HD3
Hasonló ár, jobb chipset - nem érdemes a régebbiekkel foglalkozni ha megvan a "csúcs" ugyanolyan vagy esetenként jobb áron.
-
patomi
őstag
válasz
Lacielvtárs #16637 üzenetére
Számít, mert szolgáltatásban esetleg kevesebbet nyújt (usb3.0 , sata3 pl) de ilyen célra megfelelnek ezek is.(hozzáteszem ezeken amiket linkeltem vannak ezek)
Meg a tápáramkör is gyengébb ezeken (tuning nincs így ez nem gond) -
patomi
őstag
válasz
Lacielvtárs #16635 üzenetére
-
Lacielvtárs
nagyúr
Jó napot az urak.
érdeklődni szeretnék...
még nem raktam össze FM2-ers konfigot és nem szeretném egész nap a netet bújni hogy melyik lap chiposzettje a jobb, stb
ezért inkább megkérdezlek titeket hogy melyik lapot ajánlanátok.
nincs tuning, sima irodai alkalmazás és esetleg akadozás mentes youtube
néha egy egy film, de inkább sima irodai alkalmazásra keresek ezen platformon, olcsó, alaplapot, cpu-t és ramot.
cpunak ezt a kettőt néztem ki
ez talán a jobb és a plafon az árban
ez a másik, de jóval olcsóbb
lapnak meg ezt néztem ki...
de érdekel olcsóbb is, csak azért pörögjön a gép a netezés és a word közben
előre is köszönöm ha időt szenteltek nekem és segítetek -
törölt tag
válasz
konci79 #16633 üzenetére
"De egy kisebb apu amivel el lehet már lenni kb. 40-45000 ram-al, viszont ha egy igp nélküli cpu+ ram is kerül kb. ennyibe,akkor a dvga erre még pluszban rájön,nem?"
A kisebb APU-val még nagyobb lesz a CPU+dVGA kombót teljesítmény előnye, szóval érthető ha a drágább.
Itt eleve a csúcs APU-ról volt szó ami egyáltalán nem éri meg. -
konci79
őstag
válasz
#85552128 #16632 üzenetére
Attól is függ milyen procit veszel,persze a csúcs túl drága még mindig.
De egy kisebb apu amivel el lehet már lenni kb. 40-45000 ram-al, viszont ha egy igp nélküli cpu+ ram is kerül kb. ennyibe,akkor a dvga erre még pluszban rájön,nem?
Nem akarok nagyon vitatkozni,de igénytől függően szerintem van amelyik megéri az árát(mondom ezt laikusként,de tapasztalatból). -
törölt tag
20k ért van 1x8GB 1600 MHz-es Kingston, +500 Ft-ért még bordás verzió is.
dVGA mellé nem kötelező a KIT.Nem csak a különbségről van szó, de azért az sem mellékes dolog, hogy így kevesebb pénzből sokkal jobb teljesítményt lehet elérni.
-
kopidoo
senior tag
Én 14ért a 2x4GB 2400-ast. Igaz ennek már két éve.
-
konci79
őstag
Nem értem miért jön mindenki a memória árával, nincs számottevő különbség,én pl. 20-ért vettem újonnan a 2133-as 2x4gb ram-ot...
Szerk
yilván erősebb egy dvga,de azért nem teljesítenek rosszul az integráltak se.
És csendesebb,kevesebbet fogyaszt, stb...Nekem bejött -
törölt tag
Nem kell oda a 250X, az R7 250 GDDR5 is elp*csázza a legerősebb Kaverit is...
750k+R7 250 GDDR5 @ 40 000 HUF
7850k @41 000 HUFÖsszteljesítményben ~50% különbség az R7 250 GDDR5 javára
És elég hozzá mezei 1600-as RAM.
Ez a 860k megint egy vicc...
Ezért az árért APU-t lehet venni (5600k/6600k), ennyit nem ér a fejlettebb gyártástech. -
válasz
Balathruin #16614 üzenetére
Sehogy, de attól még nem lesz erősebb egy A10-es a 4870-nél.
Egy Athlon X4 860K + egy R7 250X (7770) földbe döngöli az A10-est. Árban meg alig van különbség, ami a RAM-on be is hozható.
-
válasz
formicus #16612 üzenetére
Szia!
Azzal számolj, hogy a jelenlegi legerősebb APU, az A10-7850K megfelelő ramokkal (2*4GB 2133 MHz-es DDR3) kb egy GDDR5-ös 6670-es szintjén mozog, ami azért gyengébb valamivel, mint egy 4870-es.
Ha ez a teljesítmény elég, akkor mehet a dolog, ha nem, akkor inkább CPU+dVGA.
-
formicus
csendes tag
Sziasztok!
Adott a jelenlegi konfigom: M5A87 AM3+ alaplap, AMD Phenom II X2 550 proci, ATI Radeon HD 4870 (RV770) 512 MB, 2x2 GB HyperX memória.
Gondolkodom a teljes platform váltáson, de nem tudom, hogy megéri-e. Ha el tudnám passzolni a jelenlegi cuccaimat, akkor szerintetek milyen félkonfigot érdemes vásárolnom APU-s vonalaon, ami természetesen játékra is megfelelő, legyen korszerűbb és erősebb, mint a jelenlegi konfig, illetve ne fájjon nagyon anyagilag. Tehát, ha a jelenlegi cuccaim eladom és még teszek bele max 30k-t, akkor milyen félkonfigot érdemes venni, ami game téren is mondjuk "naprakész". Persze nincsenek irreális elvárásaim, csak úgy tudom ezekkel az integrált VGA-kal már lehet játszani, nem csak Farmville-t.
Persze vannak más lehetőségek is, tehetnék a jelenlegibe Bulldozert, vagy építhetnék teljesen más dedikált VGA-s rendszert, de úgy tudom hogy ez az APU-s dolog keveset fogyaszt és va is benne kakaó, tehát akár ez is szempont lehet. Egyszóval mire érdemes váltani, ha szeretnék játszani is? Vagy építsek "régi" energiazabáló Phenom-os, vagy Bulldozeres erőgépet?
Köszi, üdv
-
tamikomac
aktív tag
válasz
Shkiz0 #16605 üzenetére
AMD vonalon nehezen behatárolható, mert:
Trinity / Richland
A8 APU - 256 Stream Processing Units - GPU Clock Speed 720-844 MHz
A10 APU - 384 Stream Processing Units - GPU Clock Speed 720-844 MHzHD6450 - 160 Stream Processing Units - GPU Clock Speed 625 MHz
HD6570 - 480 Stream Processing Units - GPU Clock Speed 650 MHz
HD6670 - 480 Stream Processing Units - GPU Clock Speed 800 MHzSzóval itt egy erősen felturbózott HD6450 vagy egy erősen kiherélt HD6570/HD6670 lenne.
-------------------
Az 5000-es szériából már jobban megtippelhető, és figyelni kell, hogy ugyanannyi shaderral rendelkező HD6xxx (ha létezne ilyen) gyorsabb mint a HD5xxx.
HD5450 - 80 Stream Processing Units - GPU Clock Speed 400/650 MHz
HD5550 - 320 Stream Processing Units - GPU Clock Speed 550 MHz
HD5570 - 400 Stream Processing Units - GPU Clock Speed 650 MHz
HD5670 - 400 Stream Processing Units - GPU Clock Speed 775 MHzSzóval innen már megtippelhető, ugyanis az A8-3870K-ban 400 db shader (HD5xxx) található, és az A8-5600K a maga 256 stream processzorával (HD6xxx) egy kicsit jobb volt.
Ezek alapján azt mondom, hogy AMD vonalon a Trinity / Richland A8-as VGA egy korábbi HD5670-től egy kicsit jobb.
-
válasz
solfilo #16606 üzenetére
köszönöm, csak az új Alien játék miatt kérdem hogy vajon elfutna e 720p-be vagy sem elvileg ezek a követelmények:
Gépigény:
Minimum:
Processor: 3.16Ghz Intel Core 2 Duo E8500
Memory: 4 GB RAM
Graphics: 1GB (AMD Radeon HD 5550 or Nvidia GeForce GT 430)
DirectX: Version 11
Network: Broadband Internet connection
Hard Drive: 35 GB available spaceRecommended:
Processor: AMD: Phenom II X4 955 - 4 Core, 3.2 GHz or Intel: Core 2 Quad Q9650 - 4 Core, 3.0 GHz
Memory: 8 GB RAM
Graphics: 2GB (AMD GPU: AMD Radeon R9 200 Series or Nvidia GPU: Nvidia GeForce GTX660)
DirectX: Version 11
Network: Broadband Internet connection
Hard Drive: 35 GB available space -
válasz
Shkiz0 #16605 üzenetére
Szia!
Ha jól sejtem HD6670 DDR3 alatt lehet valamivel.Valahol a DDR3 6670 körül teljesíthet.
A10-6800K vs HD6670 GDDR5 (17% difi)
HD6670 DDR3 vs GDDR5 (47% difi)
Vagyis az A10-6800K jó 20%-kal erősebb a DDR3-as 6670-nél. Ebből már lehet következtetni, hogy a 6600K megugorja, lehet le is hagyja picit az említett kártyát.
-
Sziasztok
Egy A8-6600K grafikus teljesítménye kb asztali vonalon melyik kártyához hasonlítható?
-
Stonerice
őstag
válasz
tamikomac #16603 üzenetére
Mivel nem átruházható, akkor gondolom jössz nálam alkalmazottnak ugye?
Ma nézegettem, hogy 1250mhz-s igp re is 1167mhz-t ír a gpu-z, illetve 1250-es biosbeállításhoz 1166-ot.
Egyébként mikor kezd az igp throttlingolni? Hány fokon? 60? A prociról tudom, hogy VRm 90 foknál már elkezdi vissza venni a teljesítményt.
Hol tudom megmérni, hogy ép mennyi feszt kap? Mert semmi sem méri. Állandóak az NB értékek szinte.Tud valaki ragasztható alacsony süniket valahol? A lapomra elég kicsi kellene. VRM hűtésnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged