- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- SSD kibeszélő
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Akciókamerák
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
válasz
Balathruin #17796 üzenetére
Igen,de gondolom ha a mostani i5-ös gépedben sincs SSD a régi A6 6400K mellett sem volt.
-
Apollo_21
addikt
válasz
simongab #17797 üzenetére
Igen, mert kevés a 4.8hoz a fesz...de az 1.5meg qrv.. sok..ha eddig nemsült meg majd idővel megfog.
1,45fölé állandóra én biztos nemraknék procit...bár nemtudom mire kell a 4.8..de elégedj meg egy 4.5ös frekivel, nem halálian sok fesz mellett...
1,42V-al biztos hogy viszi a 4.5-et, esetleg kevesebbel.
És azt még el is lehet fogadni, még hűteni is elég jól meglehet. -
Vartanus
őstag
válasz
Balathruin #17791 üzenetére
Gondolom neked nincs SSD-d és nem AHCI módban fut a winyód.
-
simongab
senior tag
Gyerkők! A 10 6800K Felhúztam 4800-ig a magfesz 1.5 V IGP:1086 Hogy ettől vagy nem, de akadozik az egerem (MS USB) Az, hogy néha 57 fokra felmegy a maghő nem árt semminek? Milyen paraméterekkel próbálkozzak?
Asus F2A85-V alaplap
Cooler Master Hyper 103 -
konci79
őstag
válasz
Balathruin #17788 üzenetére
Hol tudok erről valami részletesebb infót találni?
-
konci79
őstag
Sziasztok!
Annak van jelentősége hogy pl. 20x200 vagy 40x100-as a szorzó (a példa kedvéért 4000 mhz legyen)? -
marcus1
tag
válasz
Balathruin #17785 üzenetére
köszi
nézegetem én is a NB 2030mhz ig a ramokat 2000mhz re állítottam be így most minden jónak tűnik.
-
marcus1
tag
válasz
Balathruin #17782 üzenetére
-
FoLey-v
addikt
-
marcus1
tag
válasz
Balathruin #17780 üzenetére
Akkor ez az Asrock valamilyen tuning funcioja? Mert hivatalosan ez nem k-s proci és így a tuning sem lehetne. Amúgy a legújabb bios t raktam a lapra.
-
marcus1
tag
válasz
Balathruin #17778 üzenetére
A turbo csak 3700 ig engedi ez a gyári max ha jól tudom. De ez lehet talán az Asrock épitette be a bios- ba mert ez nem a szorzot emelte hanem az fsb-t
-
marcus1
tag
válasz
FoLey-v #17776 üzenetére
Lehet mérési hiba de meg néztem a biost volt benne egy beállitás ´auto tuning´ ez auto -ra volt állitva. Az órajel meg mindig csak akkor ugrot fel nagyobra amikor a proci terhelés el érte a 100% ot. Ha csak 80-90 % volt a terhelés akkor mindig meg maradt a gyári órajel. A höfok meg sztem soha nem fog fel menni 50 fölé az alpenfhön materhorn nagyon jó hütö sztem.
-
válasz
MasterMark #17774 üzenetére
Mivel a Win olyan 3-körül eszik, ezért én nyugodt szívvel raknám a max-ra, ne ez fogja vissza az (1.000Mhz-re húzott
) IGP-t.
-
MasterMark
titán
Mennyire érdemes állítani az IGP memóriáját 8 GB RAM-nál?
Most 1 GB-on van, szerintem elég, efölött már csak a 2 GB-os beállítás van. -
marcus1
tag
válasz
Balathruin #17769 üzenetére
A gpu over drive volt engedélyezve.A bios-ban minden auto nincs engedélyezve az auto tuning.
-
zsola0518
tag
válasz
MasterMark #17766 üzenetére
Megnéztem. Csak egy képernyő van és az aktív. A gyors gomb is ezt mutatja.
-
zsola0518
tag
válasz
MasterMark #17763 üzenetére
Megnéztem nem találtam semmi különöset. Mire gondolsz pontosan?
-
zsola0518
tag
Sziasztok! Újabb problémába ütköztem. Kicseréltem régi A6 -os procimat egy A8-asra. Cmos reset megvolt. Driver csere is megvolt és most azt csinálja, hogy ha az egeret a bal oldalára viszem a monitornak akkor olyat csinál mintha még folytatódna a monitor és eltűnik a cursor. De ezt csak a bal szélén csinálja és csak a felső 2/3 ig alul és körbe minden ok. Ötletek?
-
zsola0518
tag
Sziasztok!
Egy nagyon láma kérdést fogok feltenni
Ha lecserélem az A6 5400K procit (nem volt húzva) egy A8-5500 procira akkor kell valamit állítani a biosban vagy máshol vagy csak elég ha simán kicserélem? Köszi előre is.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #17756 üzenetére
Igen de mivel nagy Mass Effect fan vagyok, szeretnék majd játszani vele ha egyszer megjelenik a 4.rész. Ezért szükségem lesz egy dvga-ra majd. Többen javasolták, hogy akkor a procit ne APU-ra cseréljem majd, hanem Athlon-ra, de lehet egyszerre nem lesz erre pénzem, és ha késöbb már nem szeretnék játszani eladhatom a vga-t de megmaradna persze a 4 magos APU amire cserélném a mostanit.
Ramokat most nem tervezem cserélni, mert lassan jobban járok ha egyben eladom a gépet akkor
(Okés! estére fent lesznek, sajnos nem találtam olyan videó felvevőt ami nem terheli meg a gépet, action sem jobb a fraps-nál, a videóban látott sebesség drasztikusan nő, ha kikapcsolom a felvételt. Holnap még feldobok pár Mass Effect 2 videót, az a kedvenc részem, és kész ezzel szerintem be is fejezem, az újabb játékokat feleslegesnek tartom tesztelgetni) -
válasz
123sylaar #17754 üzenetére
Erről beszélek: oké, hogy a Cerkákat, ill. a gyengébb, VGA nélküli Pentium-okat elveri az FM2, de más is van a világon...
#17755) Biosphere
Ha már kevésnek fogod érezni, akkor simán le tudod cserélni egy A8-asra, illetve a RAM-okat talán lecserélhetnéd aprón valami gyorsabb KIT-re.
Az igazi korlátozó tényezőt inkább az A55-ös chipset-ben érzem, emiatt Richland a maximum, Kaveri/Godovari nálad már nem játszik.Érdeklődve várom a további videókat!
Szép eredmények, főleg hogy 1600Mhz-en mennek a RAM-jaid! -
törölt tag
válasz
AxBattler #17751 üzenetére
Köszönöm! Egyedül az a probléma, hogy ez a rendszer, csak két magos. Előfordulhat, hogy a jövöben nem csak a játékokhoz lesz kevés, hanem ahhoz amihez építettem. After Effects, photoshop, stb. Mindenképp szeretnék egy nagyobb 4magos APU-t később. (Nem óhajtom tele offolni a topicot, ezért inkább ide írom, hogy ma este fele, készitek tesztet Alien: Isolation-ból is, akit érdekel, megtekintheti az aláírásomban szereplő csatornán)
-
Vartanus
őstag
-
-
kopidoo
senior tag
válasz
Compika #17747 üzenetére
Igen, de a proci topikjában kérdezz rá inkább
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
Ajánlottátok az AM1-et és az lenne a kérdés hogy képes-e lejátszani Bluray 3D-ét
-
törölt tag
Igazán nem vagyok egy gamer, és gameplay videókat sem szoktam készíteni (más profilú a csatornám),
de lett még kettő a fentebb megtalálható AMD A6 6400K APU játék teszt videóból, ez még jobban fut mint az elöző, végig stabil 40 fps volt a videó sajna a fraps miatt akad néha picit. Szóval én pozitivan csalódtam a masinában, hozzáteszem nem játékra építettem (8gb 1600Mhz ram SSD), viszont Alien: Isolationt tökéletesen végig lehetett rajta tolni. Itt az igért GRID 2 Teszt videó második része: [link] holnap majd feldobom a harmadikat is befejezésképpenEz pedig a egy videócska a gépről, épités és bootolás közben: [link]
Remélem valakinek jól jön majd ez a kis prezentáció, és is kerestem ilyeneket mikor eldöntöttem milyen APU-t építsek, mert bár írtam, hogy nem játszom rendszeresen, néha előveszem a Mass Effectet, és érdekelt, mire is számíthatok -
Apollo_21
addikt
-
eastone1
senior tag
válasz
MasterMark #17741 üzenetére
El is adom.
-
válasz
MasterMark #17741 üzenetére
Kaveri refresh is jön még idén, a Godovari, sajnos várható teljesítményugrás nélkül.
-
eastone1
senior tag
Miért? Akkor szerintetek miben lesz másabb vagy jobb?
-
eastone1
senior tag
Egyébként az új kaveri mikorra várható?
-
törölt tag
válasz
satee76 #17727 üzenetére
Persze! de ha használsz fraps-ot amivel a videót rögzítettem, tudod, hogy kb 30% levesz a gép teljesítményéből miközben felvesz! ha kilövöm, 40fps el fut a játék. Bár nem szoktam a gépen játszani (Kivéve Mass Effect
csak gondoltam lenne akit érdekelne, hogy azért egy APU-val is el lehet játszogatni
-
eastone1
senior tag
Többet nem költök semmilyen pénz és időrabló, pillanatok alatt értéktelenedő számítástechnikai vacakra.
Ott dögöljön meg az egész iparág ahol van.
115 ért vettem a videokártyát és a grid video alapján közel sincs akkora különbség mint amekkorát az árkülönbség sejtet. -
törölt tag
Üdv! Ha valaki APU-n játszana, most volt egy kis ídőm próbálgatni az AMD A6 6400K APU-t Grid 2-vel, Így futott, fraps nélkül ment 40fps-el is! (8GB 1600Mhz ram SSD)
AMD A6 6400K APU - GRID2 High SettingsTest Gameplay HD: [link] -
válasz
varmi2 #17723 üzenetére
Azt hiszem kezdem kapiskálni. Nagyjából a prioritásokon múlik akkor a dolog, hogy megéri e.
(#17720) eastone1: Ez esetben akkor el leszel ezzel az A8-6500-al is. Az Trinity/Richland A8 kb egyenlő a Llano A8-cal játékban, neked meg A6 volt ugye. Ha meg mégsem elég, még mindig frissíthetsz Kaverire vagy a Kaveri refresh-re.
-
varmi2
nagyúr
válasz
solfilo #17722 üzenetére
Megértem az álláspontod, én nem vitatom, hogy az fm1 erősebb, mert erősebb ez tény. Én am3-t(amd AthlonII x2 250 cpu) váltottam am1-re. Semmilyen negatívumot nem tapasztalok. Semmivel nem lassabb, annyi változott, hogy teljesen elcsendesült a gép, szinte hangtalan, már csak tápot kell cserélni, és teljesen csendben lesz. Mivel 24/7ben megy , így mind megtakarított watt -nak van jelentősége, és a csendnek.
-
válasz
varmi2 #17721 üzenetére
Világos, értem én, hogy netezni elég az AM1, de minek váltson gyengébbre, ha fejleszteni akar? Én biztos nem állnék neki az eladással vesződni, hogy aztán legyen egy érezhetően gyengébb rendszerem, ami ráadásul alig okosabb. Az UVD3 helyett UVD3.2-m lenne, hétköznapokban nem kihasználható az előre lépés. Nem beszélve arról, hogy ha a fogyasztásbeli difit a valóságban is meg szeretném kapni, nem ártana egy paneltápot is beszerezni. Tápcsere nélkül meg olyan sokkal kevesebbet nem fogyaszthat az AM1.
Ha jól látom, kb 17W a difi.
Szóval szerintem kár cserélni a Llano-s gépet, pláne mert eladni sem nagyon lehet normális áron. Mire kéne az AM1 extra okossága, addigra megjelenik még néhány generáció. Legalább is szerintem. Aztán meg az is igaz, hogy nem vagyunk egyformák, mindenkinek mások lehetnek a pioritásai.
(#17720) eastone1:
Attól függ, milyen Trinity APU-d van, meg milyenek a RAM-ok. Váltani egyébként ráérsz akkor, amikor kevésnek érzed a teljesítményét. Én a helyedben inkább megvárnám a Kaveri refresh-t. Főleg az IGP kap majd egy kis extra órajelet.Bár nem tudom mennyire elég neked az integrált teljesítménye, ha most R9 290X-ed van.
Lehet egy R7 265-re vagy R9 270-re kéne cserélned inkább, esetleg R7 250X-re. (R7 260X-et azért nem ajánlom, mert több topicban is írják, hogy nagyon sok rájuk a panasz) -
varmi2
nagyúr
válasz
solfilo #17719 üzenetére
Azért, mert azt írta, hogy csak film meg torrent. Így ahhoz sok az fm1, nincs értelme feljebb lépni. Nekem van am1, és am3 gépem is. Netezés közben nincs különbség. Meglepődnél, hogy 25W-ból, milyen kis méregzsákot rakott össze az amd. Persze, mint írtam nem játékra. Net, meg zene, torrent, ilyesmi, ilyen általános célra, kiváló, közben hüvös, így halk is a gyári ventivel. Ha azt mondaná, hogy néha játszana is, akkor természetesen nem ajánlanám, az am1-t. Ja és még valami, igen baráti az ára is.
-
eastone1
senior tag
Mekkora a gyakorlati különbség egy trinity és egy kaveri között, játékokban?
Eladom a dvga t. Marad a trinity viszont a lapom fm2+ os.
Arra gondoltam becserélném egy kaverire. -
válasz
AxBattler #17718 üzenetére
és (#17716) varmi2:
Nem értem. Van neki egy Llanoja, 2,6 GHz-en teker mind a 4 mag. Fejleszteni akar. Miért ajánljátok a jóval gyengébb AM1-et? (mert ugye a leggyorsabb Athlon 5350 is csak 2,05 GHz)
c2c is csúnyán kikap az AM1.
forrásEkkora erődifi talán már netezéskor is kijön. Vagy nem?
Vagy mi az, amire nem gondolok? -
HULK25
tag
Sziasztok még most ismerkedem az uefi biosszal, tegnap miközben a memóriák órajelét akartam beállítani valahogy felemeltem a processzor órajelét is és ezt szeretném vissza állítani alapra, de sehogy nem akar összejönni valakinek valami ötlet? Alaplap : msi a78m-e75 proci: 750k ( nem a szorzón állítottam, szerintem ez valami gyári oc lehet de nem tudom visszaállítani, akár teljes gyári visszaállítás is jó lenne)
-
varmi2
nagyúr
válasz
solfilo #17715 üzenetére
Azt írja, hogy csak filmnézésre, és torrentre használja. Arra tökéletes, de még nezetni is, sőt játékon kívül és nagy telesítményt nem igénylő prigon kívül,mindennel elbírkózik. 25W TDP-vel rendelkezik. De ebben tényleg minden benne van, cpu, vga, sata, és usb vezérlő.
-
válasz
Compika #17713 üzenetére
Szerintem felesleges cserélned, nagy előre lépés nem lenne. Ha mégis szeretnél váltani, akkor FM2+ és csak 4 magos jöhet szóba, pl az A8-7600 és felfelé. Az A6-7400K az csak két magos, semmiképp sem javaslom, hogy ilyenre cseréld a mostani 4 magos procidat.
(#17714) varmi2: Én inkább nem ajánlanám az AM1-et, visszalépés lenne erőben a mostanijához képest.
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném adott a kis HTPC-ém nagy vonalakban (Asrock A75M lap+A6 3650 liano proci+8GB Ram) amit fejleszteni szeretnék. Elképzelésem FM2A88M Extreme4+ + AMD A6-Series A6-7400K a ram az maradna a 8GB, van-e értelme cserélni vagy ennél jobb alternatíva fontos hogy a lapon legyen optikai kimenet és csakis filmezésre használom meg torrentre 24/7-ben.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
satee76
aktív tag
Sziasztok ! Nem tudom jó helyen keresgélek-e, de az adatlapomon levő konfignál arra lettem figyelmes, hogy kikapcsolt állapotban, ha megmozdítom az egeret vagy leütök egy billentyűt a gép bekapcsol, bebootol, mintha a bekapcsológombot nyomtam volna meg. Valami UFI beállítás miatt lehet?
-
123sylaar
aktív tag
válasz
MasterMark #17705 üzenetére
Igen, jobban megnézve tényleg látszik...
-
123sylaar
aktív tag
válasz
MasterMark #17701 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Trollok komolyan
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Subaru topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Építő/felújító topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Intel I7-6700 / 4 mag / 8 szál / Beszámítás OK!
- Intel I5-8500 / Beszámítás OK!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest