- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- 3DMark Vantage eredmények
- Teclast Tablet Topic
- Everest / AIDA64 topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cobranco
csendes tag
válasz
Milo629 #15975 üzenetére
Köszi a bevágott BIOS-t,végrehajtottam a modositásokat,az instrukcioid szerint.
Most tesztelem.
Igazság szerint csak ez a bizonyos videószerkesztő fingatja meg a gépet,minden más az alapbeállitással is megy 2133-.on.
Kiváncsi vagyok jó lesz-e,ha nem akkor valoszinüleg feladom...egyébként nem igazán veszem észre a különbséget 1866 és 2133 között.
-
-
Milo629
aktív tag
válasz
Milo629 #14951 üzenetére
Extreme4+ lapon 3+1 profil van a 4pin-es ventikre Silent / Standard / Performance és a Full speed, standard módban használom, így ~1350-en forog (számomra) csendes / szinte hangtalan, full speed módban ~1950-en már lehet hallani a hangját a két HDD mellett is. Régi gépben egy Athlon X3 450 volt gyári hűtővel ez ahhoz képest megváltás, X4 750k gyári hűtőjét rá se raktam, egyből ezzel együtt rendeltem, így ahhoz nem tudok viszonyítani. 23°C-os szobában alapjáraton 34-35°C ~1 óra bekapcs. után.
-
Shamy
tag
válasz
Milo629 #14949 üzenetére
Aranyos kis jószág. Amúgy mennyire hangos?
Nekem egy ilyen [Noctua] fogja hűteni az érkező 5800k-t, de mivel csendes gépre törekszem, ezért a low noise kábelek miatt csak 900on fognak forogni a ventik. Remélem elég lesz rá.
Kérdés: szerintetek ha nem húzom a cpu részt, ill akár alulfeszelem, az igp-t akkor tovább lehet húzni, vagy így is úgy is kb ugyanott lesz a határ, ahol még stabil?
Lehet egy ilyen tesztet csinálok majd, mert amit neten láttam, ott mindenhol húzzák mindkét részt, és össz eredményt néznek, de ha elvileg vga limit van, akkor nemtom ér e valamit, hogy erősebb a cpu.
Vkinek esetleg tapasztalat? -
Johnie
tag
válasz
Milo629 #13401 üzenetére
Költségkímélés szempontjából. Lehet, hogy el tudja így cserélni ráfizetés nélkül 2 modulra. És így ingyen tapasztalná mi a különbség a Single és a Dual Chanell közt. Ha megelégszik a teljesítménnyel akkor nincs további ráfordítás. Ha nem elég a teljesítmény, akkor februárban vesz egy 7790-et. Jobban járna mintha megtartaná a mostanit és venne + pénzért még egy ugyanilyent , aztán majd februárban még egy 7790-et is...
-
Sleek
senior tag
-
-
Apollo_21
addikt
válasz
Milo629 #13355 üzenetére
C&Q megy tuningnál is, elvileg ez venné vissza az órajelet..azt hiszem; C6..sztem táppal kapcsolatos energia séma lehet..én ezt offra tettem.
Energia megtakarítás dolgokat kivölöm..mert őrületbe kerget amikor fel és le kapcsol..lehet bebeszélés..de úgyérzékelem mintha olyankor amikor "kraftot" ad magának..durvább alkalmazáshoz..akkor megakad. -
Apollo_21
addikt
válasz
Milo629 #13343 üzenetére
1,375el megy 4.2-t, bár hűtő csere kell mert lehetne hűvősebb is
Ja igen..100W TDP
Ez is a kérdésed része volt
Persze turbó kilőve azonnal és minden energia megtakarító cucc..de igen..ha bent hagyod a c&q és a többi okosságot ami visszaveszi az órajeleket akkor aszerint fog viselkedni. Ha minden igaz 1,4re venné talán vissza? nememlékszem pontosan. -
-
Stonerice
őstag
válasz
Milo629 #13334 üzenetére
Ne csodálkozz a hőfokon, hisz télen gyakori, hogy fagy.
Sokan szeretnének ilyen valós értéket látni, tuning alkalmával.
Egyébként csak arról lehet szó, hogy a win8 nem ismeri az új alaplapok szenzorát. Alaplapos progival próbáltad?
Szerk: Most látom, hogy FM2+ -os lapod van. Én nem is csodálkoznék -
Dany007
veterán
válasz
Milo629 #12553 üzenetére
A fene tudja. Ha nem akarsz tuningolni nagyon akkor fölösleges.
Nekem az Alpine 64 plus lazán bírta, hogy az 5800k-t feltoltam 3,8-ről 4,2ghz-re. Plusz IGP-t is valameddig.
IDLE hőmérséklet 30 fok körül mozgott 23-24 fokos házbelső mellett. A maxot meg sose néztem mert nem volt vele gond probléma. Szintekkel halkabb mint a gyári.
Még azt is bírta, mikor 4,5-re toltam a procit 1,5V-on! Viszont akkor már felment 70-71 fokra a proci és ezt nem akartam tartósan, ezért vettem a hőcsöves hűtést.
Viszont ha tényleg nem akarsz tuningolni akkor szvsz az a 3k semmi érte. Legalább halkabb lesz a géped és a picit jobb a hűtés mint a gyárival. Aztán neked kell dönteni. -
Dany007
veterán
válasz
Milo629 #12550 üzenetére
Én tuning nélkül az Alpine 64 pluszt használtam. [link] Kb olyan 3.000 forint volt a PCX-nél. Kb ugyanazt tudja mint a gyári, kicsivel talán jobbat, de kb hangtalanul. Legalábbis a gyárihoz képest.
Én a gyári bordát ráraktam az egyik vinyómra... csakúgy.Itt egy kép összehasonlítást képpen:
A középső az Alpine 64, bal oldali a gyári csak a hűtő, a borda már a vinyón volt. A jobb oldali meg az új szerzemény a Deepcool S40-es.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged