- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastone1
senior tag
Ezek tök jó értékek. Lehet eladom a vga t és visszatérek az IGP hez. Fölöslegesen fogyasztja itt az áramot.
-
szili.tamas1
senior tag
válasz
Balathruin #17483 üzenetére
Stabilnak stabil. Feszt holnap megnezem mert mar lassan fektetjuk a fonok urat (fiamat).
-
FoLey-v
addikt
válasz
Balathruin #17494 üzenetére
Nem rossz.
-
eastone1
senior tag
válasz
Vartanus #17491 üzenetére
Gondolom ez is olyan mint bármilyen más hobbi. Egy pici plusszért töbszörösét kell fizetni. Olyan durva nagy különbség nem hiszem, hogy van a kártyák között. Sokáig én is A6 IGP vel játszottam, benyelve egy két hiányosságot.
Hiába 290x, minimum fps szinten "átlag" konfigban ezek sem töbszörösét verik.
Igaz itt már ultra és 8x élsimítás.
Viszont nálad az lehet a bökkenő, hogy nem FHD.
Mivel érdekes módon erősebb proci kell, ha nem fhd a felbontás.
Gondolom erre optimalizálnak, ha van ilyen. -
Vartanus
őstag
válasz
eastone1 #17487 üzenetére
Úú...én nem igen akarok 80K-t VGA-ra,főleg ha azt nézem hogy a mostani 5800K-m IGP-jével is tudok 35FPS-sel multizni(én főleg 90%-ban WoT-ozok.,némi Bf3,Bf4 multi) a monitorom 1680x1050-es felbontásban.
Ezekhez képest egy R9 270 is nagy előrelépés lenne,vagy gondolkodok egy jobb állapotú,garis HD 7870(XT)-ben is amit már 30-35K-ért megkapnék 1,5-2év garival. -
eastone1
senior tag
Egész véletlen nincs valakinek ncore meghívója? Vagy olyan oldal is jó lenne ahol iso formátumú bd 25, 50 es filmek fellelhetőek
-
Vartanus
őstag
válasz
Balathruin #17485 üzenetére
Csak anno mondták hogy Mantle-val jobban kifutna a GPU és lehet ilyenkor kevés lehet a 4giga,de akkor esetleg a 4gbnak csak CF-ben lenne értelme?
-
Balathruin
veterán
válasz
szili.tamas1 #17482 üzenetére
Jó kérdés, nem szeretem az automata tuningot. Ha stabil akkor nem gond, de nézd meg a feszültséget, nehogy túl sokat adjon neki.
-
szili.tamas1
senior tag
válasz
Balathruin #17479 üzenetére
Magyarazhatja akkor ez azt, hogy az OC bekapcsolasa eseten 4,1 helyett 4,33 Ghz-re skalazza az orajelet? Lehet ebbol valami problema?
-
Vartanus
őstag
válasz
eastone1 #17476 üzenetére
Hú azért ezek igen jó értékek stabil 50 FPS 20-as mikorlaggal..jó tudom hc gamereknek 60min. fps alatt nincs élet,e szvsz 50fpssel is már elég jól ellehet lenni. Én pl a WoT-ot 35FPS-sel is teljese folyamatosnak és folyékonyak érzek.
Akkor az én 5800K-m tuningolva egy R9 270(X)-et simán elbírna nem? -
Balathruin
veterán
válasz
szili.tamas1 #17478 üzenetére
Normális esetben automatikusan letiltja.
-
szili.tamas1
senior tag
Skacok, olvasgattam itt az igp letiltasrol. Nekem egy a6-6400k-m van, mellette meg docog egy sapphire r7-250, az alaplap msi a55-e33m. Ebben is le lehet tiltani, vagy ha van dedikalt vga akkor automatikusan "letiltodik"?
-
eastone1
senior tag
válasz
Balathruin #17471 üzenetére
Megpróbálhatom bár nem nagyon csináltam ilyesmit játék alatt. Csak a valley t
-
eastone1
senior tag
Most nekem mondod? Per pill. is a FC4 el játszom és úgy hasít mint az állat.
Most mi a fontos? A marketing bullshit ? Lehet ezeknek a monitorozó vackoknak is a hátterében a hardveresek állnak akiknek az eladás a fontos. Minél többet minél drágábban. Ahogy pár helyen is említik, egy bizonyos idő után szoftveresen butítják a hardvert csak hogy úgy érezd lassan venned kell egy újat.
-
mmdms
addikt
válasz
eastone1 #17461 üzenetére
De a cpu limit nem fontos, ha a grafikán semmilyen minőségbeli különbség nem látszik, csak az fps szám.
Nem 120fps csak 50 vagy 60. De legalább gyönyörűek a játékok. Tűrhető fps mellett.Igen ez lehet régebbi játékoknál, de pölö cod aw, farcry 4, és ami még jönni fog, pörgősebb részeknél néha a 20 fps-ért küzd a proci. De nézz inkább egy frametime mérést magadnak, és az az ami iszonyat. A te szemed valószínűleg erre nem annyira érzékeny, de bőven 70-90 ms-es késés van nagyobb események közbe, ami nagyon sok.
-
eastone1
senior tag
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy miért van az, hogy ultra fast boot ban ugyan olyan lassú mint normál esetében a boot idő?
FM2A88M-HD+ alaplap, Gpt, win8.1. Secure boot lehet a ludas? -
eastone1
senior tag
válasz
ittakary #17462 üzenetére
Nagy nagy ritkán előfordul egy akadás de annyira jelentéktelen hogy e miatt nem vennék 2x annyiért procit.
Inkább vga ra költeném. Bár ahogy máskor írtátok multiban másképp fest a dolog.R9 290-290x fórumon szoktak valley teszteket linkelni. Az I5-I7 esek átlag 23-25 minimum fps t produkálnak ahogy megfigyeltem. Az én 290x em trinity alatt 19-20.
-
válasz
eastone1 #17461 üzenetére
De fontos, mégpedig a minimum FPSeknél
Igazából nem az átlagFPS (tehát az a szám amit a Fraps kiir) számit igazán, hanem a minimum FPSek
A röcögés, akadás nagy részét nem az alacsony átlagFPS hanem az alacsony minimum FPS adja.
Márpedig ez a CPU - mivel viszonylag gyenge középkategóriához tartozik - pont ebben gyengélkedik.
Kb egy 6 éves (!!!!!!!!!!!!) Phenom x4 955 szintjét hozza.
-
eastone1
senior tag
válasz
Balathruin #17460 üzenetére
De a cpu limit nem fontos, ha a grafikán semmilyen minőségbeli különbség nem látszik, csak az fps szám.
Nem 120fps csak 50 vagy 60. De legalább gyönyörűek a játékok. Tűrhető fps mellett. -
eastone1
senior tag
válasz
ittakary #17458 üzenetére
Miért lenne pénzkidobás? Én egy r9 290x vapor tri x et hajtok meg egy trinity vel. Semmilyen grafikai hátrányát nem érzem játékok alatt. Ultrán, 8szoros élsimítással megy minden. Sima, gyors, pöcc-röff.
Egy 40 ezres kártya nem hiszem hogy ugyan ezt produkálná a trinity mellett. -
Balathruin
veterán
-
rovalac
csendes tag
válasz
Balathruin #17450 üzenetére
Akkor egy teljesen új konfig a megoldás? tudom ,hogy nem egy játék konfig. de nem lehetne valahogy erősebbé tenni ? esetleg egy hd 6670-et dual ba? de az se egy egetverő...
vagy valami ötlet?
-
vhw
addikt
válasz
Vartanus #17448 üzenetére
Elhiszem, de egyrészt az ár, másrészt ugye nem is nagyon akad sehol.
Az AMD chipsetek wiki oldalán található összehasonlító táblázatok szerint, nem találtam egyetlen olyan funkciót sem, ami miatt feltétlenül az A88X-et kéne választani...Az itt szereplő funkciókon kívül van más nem részletezett paraméter, amiben lényegesen különbözik egy A78-tól vagy hát, akár A58-tól? (amennyiben a gyártók honlapja szerint mind fogadják a legfrissebb FM2+ apu-kat is. Vagy itt is lennének olyan finom "csúsztatások" mint az AM3+ foglalat esetében az "FX ready nforce chipset"? )
-
rovalac
csendes tag
SZIASZTOK!!! ADOTT EGY FM2 KONFIG: ASROCK FM2 A85X , 6800K. ADATA 2133, TÁP FSP HEXA 500
A kérdésem az lenne, hogy ha beleraknék egy erősebb vidokártyát pl. egy r7 290x-et a játékteljesítmény növelése érdekében, elég lenne-e a proci? vagy egy teljesen új konfigot kellene összeraknom mert arra nem nagyon van keret ha tud valaki okosat köszönöm.....
-
vhw
addikt
válasz
Vartanus #17446 üzenetére
Biztos, hogy 21-22k körül már lenne olyan, ami jó szívvel ajánlható... de inkább a 20 alatti megoldásokra lennék kíváncsi. Még ha kompromisszumokat is jelent (minden bizonnyal).
Ahogy írtam fentebb is; nem okozna problémát olyasmikről lemondani, mint az usb3, hdmi csatlakozó, vagy hogy fapados az audio stb. Ha ezek mellett a lap elvisel egy moderált tuningot (lehetséges is a különböző paraméterek csavargatása), várhatóan támogatni fogja a jövőben megjelenő apu-kat... -
vhw
addikt
Egy MSI A78M-E45 mennyire lenne partner szolid tuninghoz? (vagy létezik valami tettrekészebb lap 20, vagy inkább 18k alatt?)
Esetleg a Asrock FM2A58+ BTC?
(BTC, meg fapad, meg nincs sata3, usb3, meg az audio is sz@r...
De 4+2 fázis van, halom bővítőhely, 4 ram slot... a fentiek hiánya meg annyira nem lenne vészes...) -
tamikomac
aktív tag
válasz
eastone1 #17440 üzenetére
"Az egy modul az két fizikai mag. Ott a két szál külön erőforrásokat használ. Egyedül AVX mellett osztják meg az FPU-t, de szinte semelyik játék nem használja ezt. És nem is arra megyünk, hogy használják."
http://prohardver.hu/tema/re_a_20_jubileumi_pentium_g3258_tesztje/hsz_129-129.html
Annyira nem kamu ez a 4 mag
-
eastone1
senior tag
válasz
Balathruin #17439 üzenetére
Na mindegy, jó lesz a kamu négy mag is.
Mivel dvga van, jó lenne elboltolni ha már úgy is egy árban mennek. -
eastone1
senior tag
Érdeklődnék, hogy az AMD Athlon II X4 860K 3.7GHz FM2+ Processzor valós 4 magos?
Ha valakit érdekel akkor szívesen elcserélném egy ilyenre a vacsi új A8 5600K procimat.
Kb egy áron van. -
-
satee76
aktív tag
válasz
AxBattler #17435 üzenetére
És hogyan tudom letiltani ?
A75 extreme4-em van és én nem találok erre opciót.
Meg lehet adni, hogy mi legyen az alapértelmezett grafikus eszköz (onboard,PCI,PCI Express),
mennyi legyen a megosztott memória (32 MB-2 GB-ig vagy auto)
Disabled egyik menühöz sincs.
A GFX clock is csak órajelet lehet megadni, disabled nincs. -
konci79
őstag
Én ebből azt szűrtem le,hogy az a kis APU önmagában jobb mint a 750,lehet fikázni az AMD-t
-
patomi
őstag
válasz
satee76 #17430 üzenetére
Szerintem, ha nem látja az AIDA pl. akkor valami gond kell, hogy legyen a deriverekkel. No meg, ahogy írta a kolléga ennyire tudja(ezen a felbontáson) kihajtani a kis proci a GTX-et.
Ja ez igaz, csak nekem valahogy természetesebbnek érződik, hogy AMD proci mellé AMD vga. Nem mintha nem menne el nvidia kártyával is ugyan olyan jól.
-
satee76
aktív tag
válasz
patomi #17428 üzenetére
A GTX-re. Egyébként az after burner játék közben monitorozza a GTX-et.
Viszont minden program szerint az APU az elsődleges grafikai meghajtó. A driver problémáknak mindjárt utána nézek.Amd fan-t pedig a procira értettem, 2004-ben még nem volt AMD VGA csak ATi. Csak a prociról beszéltem.
Mindig is úgy gondoltam, hogy az AMD sokkal innovatívabb , mint az Intel. A VGA üzletágat csak átvették. -
patomi
őstag
válasz
satee76 #17420 üzenetére
"Az Aida és HW monitor sem látja GTX-et, csak az APU IGP-jét, ami persze nem elsődlegesnek van beállítva (teljesen nem tudtam kikapcsolni)"
Ez valami vicc? Hova kötötted a monitort? Nálad elég súlyos driver problémák lehetnek ezek szerint.
Mondjuk ezt sem értem:" 2004 óta vagyok AMD fan." mégis GTX karit teszel mellé AMD helyett.
-
varmi2
nagyúr
válasz
satee76 #17424 üzenetére
Mit vársz egy két magos 13000ft-s procitól? Amiben még igp is van. Ráadásul abban a kategóriában nem is rossz. Minél kisebb a felbontás, annál erősebb proci kell hozzá. Tekerdfel a felbontást nagyobbra. Akkor jobban fog dolgozni a kártya. Cseréld ki a procit egy 4 magosra. Mivel van vgád, egy igp nélküli athlonra, és meg fog táltosodni a géped.
-
satee76
aktív tag
válasz
varmi2 #17421 üzenetére
Nem értettél meg. Használod az IGP-t. Teszel bele egy sokkal erősebb dVGA-t, de nem tudsz belőle profitálni, mert ugyanazon beállítások mellett is gyenge. Nem arról van szó, hogy nagyobb felbontás vagy full beállítások, hanem egy kicsivel jobb. De az eredmény nulla.
Régebben egy AthlonX2 7750 mellé volt egy 4670. X teljesítmény.
Ha váltasz egy 4870-re akkor X+y% grafikai telj. növekedés. Persze ott is lehet processzor limit, de ha kicsit változtatsz, akkor van némi profitálás.
Itt az egyetlen újdonság, hogy megjelent a proci limit. Ami egyébként iGP-t használva nem volt jelen ilyen beállítások mellett. -
jedis
senior tag
válasz
kopidoo #17422 üzenetére
Hát 2015 szerintem már 100%-osan a 4 magos CPU-kró fog szólni (a középkategóriától felfelé, meg aztán biztos )
! Nem csodálkoznék, ha az új 2015/16-os procik 80-90%-a már 4 magos lenne ! Az MD-nél ez nem hiszem hogy gond lesz ( modulos felépítés ) , de az Intel nem tudom hogy oldja meg !
-
satee76
aktív tag
Sziasztok !
Némi tapasztalatot szeretnék megosztani veletek. Kb másfél éve van egy A6-5400 K, a benne levő IGP-t használtam. Most tettem a rendszerbe egy GTX 750-et.
Először egy Vantage teszt 10000 pöty. Referencia egy AthonX3 +HD4870. 9000 pöty.
2008-as technológia a 2011/2012-el szemben. GPU majd a duplája, de a CPU... az fostos.
Aztán 2 játék. NFS World APU-val 1680*1050 medium grafika 60+ FPS. GTX 750-el high/maximum beállítás mellett 45-60 FPS és mikrolagg (proci használat sokszor 100 %, VGA alig 40-50 %)
CoD MW3 1680*1050 shadow nélkül (AA nincs) 80+ FPS. GTX 750-el 1680*1050 shadow bekapcsolva (AA...hagyjuk) 65-80 FPS és mikrolagg (proci 100%, VGA 40 %)
Az APU 4200 MHZ-en fut.
Az Aida és HW monitor sem látja GTX-et, csak az APU IGP-jét, ami persze nem elsődlegesnek van beállítva (teljesen nem tudtam kikapcsolni)
Bár tudom az A6 nem egy izom proci, de így összképben a rendszer nem lett egy kicsivel sem jobb a grafikát tekintve, csak proci limites. Pedig régi játékokon akartam egy kicsit javítani.
2004 óta vagyok AMD fan. Gondolkodom, hogy ezt most megváltoztatom. -
jedis
senior tag
Hi!
Egy kis segítség kellene ! Egyik haveromnak raktam össze egy APU-s gépet ! Egy A8-7600 proci, és egy Asus A78M-A alaplap , biztonság kedvéért, egy Xigmatek Loki hűtővel! A gondom az, hogy a proci alapból elég meleg ! Már biosba 40 fok körül jár de sima Win alkalmazások alatt már 46 fok körüli ! Gondolom ha játékra kerülne a sor, még feljebb menne ! Ami feltűnt a biosba, hogy alapból 1.4 volt körül ad neki az alaplap ! Már állítgattam mindent, de nem nagyon akar jó lenni ! A gép nem hangos, főleg a Loki hűtővel, de néztem a gyári hűtőjét, hát az vicc ! el sem merem képzelni, mi lett volna vele , ha azt rakom rá !
-
marcus1
tag
válasz
Balathruin #17415 üzenetére
akkor neked jó.egyre jobban tetszik a win 8.1 úgy tünik ez mindent túl él. a win7 meg kezd az idegeimre menni
-
-
msconfig es nezd meg, hogy a Windows nem gondolta-e ugy, hogy neked eleg lesz ket szal.
-
marcus1
tag
válasz
Balathruin #17409 üzenetére
hát már sok mindent át néztem .engedélyezve amd c6, AMD Application Power Management , cool n' quiet windows energiaséma
-
marcus1
tag
válasz
Balathruin #17407 üzenetére
el felejtettem a válasz gombot
akkor szerinted ez egy rossz proci és inkább adjam vissza akitől vettem?itt ph-n vettem és még van rá gari.
-
marcus1
tag
a processzor nem lehet mondjuk modul hibás?
-
marcus1
tag
igen most raktam fel a legújabb biost az elemet ki vettem a lapból kb 5 percre és ki huztam a konektorból a gépet. volt vissza állítás (load uefi default)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Háztartási gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest