- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gigabyte alaplap topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
válasz
qqcqqc #17999 üzenetére
Miért?
Fiji (390/X)teljesen új fejlesztés ütős HBR memóriával.
A Grenada (380/X) GPU-k sem simán átnevezések, hanem teljesítmény/fogyasztás optimalizált Hawaiik.
A Tonga bár tavalyi fejlesztés de XT kiépítésben idén érkezik csak(370X), ezért ez sem átmatricázás.
Az egyedüli igazi matricázás a Tonga Pro alapú 370 (átnevezett 285).
A Trinidad X és Pro is teljes új fejlesztésű GPU.Szerintem valami nagyon félreértettél.
-
válasz
qqcqqc #17997 üzenetére
Tapasztalatom nem nagyon van tuninggal, de Vartanus tuti jól írja. A 260X-et meg kerüld, sok a problémás darab belőlük. R7 265 vagy R9 270 legyen akkor, illetve júniusban elvileg kijön a 3xx széria (ebben a sávban valszeg átnevezésekkel), lehet kicsit lenyomja az árakat.
-
válasz
qqcqqc #17992 üzenetére
Ha jól látom, Frostbite motor lesz alatta, szóval egy DA Inquisition gépigény befigyel majd valszeg. Egy R9 270 (esetleg 270X) elkél az A10 mellé. Kis tuning lehet nem árt majd, de ezt úgyis érezni majd gondolom, hogy kell e.
mod: kb a 270(X) a max, amit mondani szoktak az A10-5800K mellé, szóval kis rángatással nem nagyon lehet gond.
-
Vartanus
őstag
-
a10-5800K van most a gépemben.
Decemberben kijön majd az ismeretlen gépigényű SW Battlefront, amivel játszanék majd.
Milyen VGA mehetne mellé, amit még kihajtana? -
Dan-szan
senior tag
Sziasztok!
Elsőre nem jó helyre írtam, és ez lenne a problémám. Annyival egészíteném ki,hogy a monitor 1600x900 és a játék pedig a Dying Light . Minden másra eddig elég volt amit tudott a gép. Mit javasoltok?
-
bdlackoo
tag
szereztem baráti áron (25e huf + 1l házipálesz) egy asrock a88m extreme 4+, x4760k párost. A kérdésem az lenne ,h jó az amit az alaplap defaultba beállít? tuning nem lesz, egy 6850 megy mellé unokaöcsémnek szülinapja alkalmából. esetleg tippek, trükkök praktikák?
-
bdlackoo
tag
üdv.
x4 760k val kapcsolatos kérdésekkel jó helyen járok?
-
válasz
zsola0518 #17983 üzenetére
FM2-re a legerősebb proci az A10-6800K, lenyomva a Athlon X4 760K-t is. Alapon 4,1 GHz, 4,4 GHz turbó. Alapon 900 MHz-el (4,1 vs 3,2) jár magasabb órajelen a mostanidnál.
Ennél erősebb nincs és nem is lesz már.De amúgy szerintem neked nem erősebb procira van feltétlen szükséged, hanem erősebb VGA-ra.
-
zsola0518
tag
válasz
solfilo #17982 üzenetére
Na majd megnézem mert az tutira arra van állítva, de még aszem van külön egy dual graphics enabled/disabled a biosban plusz még vmelyik nap feljött egy ablak a ccc-től hogy ott is engedélyezzem a dual graphicst...egyébként fm2 -be várható valamikor komolyabb proci ami nem APU mert akkor lehet inkább eladom az egészet...
-
válasz
zsola0518 #17981 üzenetére
Az alaplapod BIOS-ában tudod ezt megtenni.
Az Asrock FM2A75M-DGS kézikönyve.
A 44. oldalon írja, a 3.4.2. North Bridge témában, a Primary Graphics Adapter résznél, hogy azt kell PCI Express-re állítani. Elvileg ez a default, ha így áll, akkor hagyd úgy. A monitorkábelt meg dugd a kártya kimenetére, azt hiszem legalább is, még nem volt ilyen konfigom, hogy van IGP a prociban és egy dVGA is a gépben.Ha a teljesítmény meg nem elég, akkor fentebb írtam, hogy mit vegyél helyette. Esetleg még szóba jöhet HD7750-es, GDDR5-ös kártya, vagy még R7 250 GDDR5-ös verzióban (= kb HD7730 GDDR5)
-
válasz
zsola0518 #17979 üzenetére
A 6670 valamivel gyorsabb, mint az A10-6800K, úgyhogy akár le is tilthatod az IGP-t az A8-ban és nem kell pénzt költeni.
Ha kellene extra teljesítmény, akkor vegyél mondjuk egy 7770-et (más néven R7 250X), használtan, akár garanciásat. Mehet az A8 mellé is, nagy ugrás lesz. De akár azt is megteheted, hogy az A8-at is eladod és veszel helyette egy Athlon X4 750K-t vagy 760K-t, így prociban is lesz pici előre lépés és tuningolhatsz is, ha szükséges lenne.
Szerintem. -
zsola0518
tag
válasz
Balathruin #17978 üzenetére
De akkor az egész konfigot le kell cserélnem. (min: Alaplap+proci). FM2- be nem tudok komoly procit venni ha jól tudom ami nem APU.
-
zsola0518
tag
válasz
solfilo #17976 üzenetére
A mostani A8-5500 egy hd 6670 el alkot dualban édes párost. Mivel járok jobban? Ha lecserélem a procit meg a vga-t és megveszem helyette az A10-6800K és majd később hozzá nagyobb memókat meg többet (pl: 2x4 gb) vagy ha így hagyom ahogy van. Mert elvileg az amd a8-5500 ért és plusz 10k ért megkapnám az a10-6800k.
-
válasz
zsola0518 #17975 üzenetére
Szia!
Viszonylag nagy ugrás a proci órajelben, annak már érezhetőnek kell lennie, IGP-ben is jobb az A10-6800K, érezhető elvileg az előre lépés.
De nem mindegy, milyen memóriák vannak a gépben és nem mindegy, mennyibe fájna a csere. Ha a 2*2 GB 1600 MHz, ami az adatlapodon van, akkor túl nagy előre lépést nem tapasztalnál valószínűleg, így érdemesebb a pénzt VGA-ra költeni.
-
zsola0518
tag
Sziasztok!
Megéri váltani egy AMD A8-5500 prociról egy A10-6800K procira? Várható nagy, érzéklehető változás a gépen? Köszi előre is.
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Éppen fut a memtest, lassan kész, eddig minden rendben.
Viszont a BIOS verzió a lapon F3 és már van F6c is, de ez béta verzió. Az F5 viszont már végleges verzió. Frissítsem akkor? Rég csináltam, nagy vonalakban leírnátok hogyan kell?
Van DVI átalakítóm is megpróbálom azt is.
-
PuMbA
titán
válasz
Balathruin #17971 üzenetére
Nálad mindig minden van, amire én azt mondom, hogy nincs
Kivétel erősíti a szabályt
-
-
Zsivaagoo
őstag
A képen lévő LG Flatron az TFT?
Mert CRT-k akkor szoktak ilyen csíkos szemetet hányni, amikor nagyobb felbontással megy rájuk a kép, mint amit maximum bírnak.
Be lehet állítani túl nagy felbontást is - ha buta a driver, a win, stb. - de csökött üzemmódban jónak kéne lennie.---------
Ja, izé!!! Csak 1 db 4GB-s memória modul van benn a gépben? BIOS-ban mennyi memó van engedélyezve az IGP számára?
---------
Na, még egy Ja, izé. Egy BIOS frissítést megejtenék, kivéve ha a legfrissebb van a lapon.
-
MurdR
veterán
Akkor bekaphattyátok, vettem egy i5-öt.
Köszi a segítséget. -
PuMbA
titán
válasz
Balathruin #17957 üzenetére
Egyre rosszabb
A8-7600-ról Intelre, majd a ráfizetéses A10-7850K-ig jutottunk el
Zsivaagoo:
-
MurdR
veterán
Sziasztok, megint én.
Mi a véleményetek erről? AMD A10 7850K proci, és Asrock FM2A88X Extreme6+ deszka.
Emellé mekkora táp kéne? Illetve ebbe felesleges is lenne beletenni a HD7750-emet, ugye? -
3800+
őstag
Sziasztok!
A8-7600-as procinal gyakran jelentkezik a kepen lathato problema, illetve van hogy kek kepernyon feher szoveggel irja a windows hogy valamilyen hbat eszlelt.
RAM: 4gb 1866Mhz HyperX
Lap: Gigabyte F2A78M-DS2
Táp: FSP Hexa+ 400WNincs huzva, par honapos konfig... Mi lehet a problema?
-
-
Zsivaagoo
őstag
Nincs 200W a fogyasztásuk, különben a 4,2-ig húzott 965BE-m kiverte volna a biztosítékot a 450W-os Chieftech iarena tápomban anno domini teljes terhelésen.
Solfilo kolléga: látom sokat dolgoztál a hsz-eden, de értsd meg: a moduláris 4 magosnak L3 cache nélkül nincs esélye a teljes értékű 4 magos L3 cache-sel rendelkező procik felett azonos órajelen. Ezt még az utasításkészletek sem indokolják, ugyanis az új utasítások kihasználásához megfelelő szoftver is kell.
-
válasz
Zsivaagoo #17947 üzenetére
Ez már nem teljesen állja meg a helyét.
Azonos órajel és magszám:
Fentiekből következik, hogy a Pehon II X4 azonos órajelen kb 6%-kal erősebb Kaverinél. Vagyis egy 4 GHz-es Phenom II X4 teljesítményét hozza egy 4,2-4,3 GHz-es FM2-es Athlon X4. Ettől nincs olyan veszett messze az Athlon X4 860K.
Szóval tönkreverésről szó nincsen. Árkülönbség is minimális, 22k-ért már van 860K, veszett drága lap sem kell alá, hogy rángatni lehessen.
Phenom II X4 980 (3,7GHz) vs A10-7850K (3,7/4GHz)
mod: elszámoltam, javítottam.
-
-
PuMbA
titán
válasz
Zsivaagoo #17941 üzenetére
(#17937) MurdR: Ahogy Zsivaagoo mondja. Ha a Prohardver tesztet megnézed, akkor a Richland CPU jobb tömörítésben, kisebb enkódolásokban, de például videó konvertálásban 15%-ot odaver a Kaveri neki, a Kaverinek jobban fekszenek a több szálú feladatok, míg a Richlandnek az egy szálas műveletek
Kaverinél fontos, hogy 2db 2133Mhz-es RAM-ot tegyél mellé, de az filléres különbség
Richlandhez nem lesz csak generikus Win10 driver, tehát a támogatása már halott, a mostani dolgokkal még természetesen megy
HD7750-nel természetesen nyernél sebességet (GDDR5-össel), de akkor meg felesleges APU-t venni, mert egy Intellel jobban jársz.
-
Zsivaagoo
őstag
Attól függ, mire használnád.
Általános otthoni/irodai mindenes géphez jók a 4 magos(2 modulos) APU-k, masszív játékra és professzionális munkaszoftverek futtatására nem ideálisak.Igénylik a minimum 1600-as CL9-es 2 db egyforma RAM modult, de 1866-os vagy feljebb jobb észrevehetően.
Az A8-6600K (Richland) CPU erőben jobb az A8-7600-nál (Kaveri), de aki Win10-re és DX12-re gondol, annak a 7600 jobb választás lehet.RAM-ból legyen mellé 2x4GB-os modul.
Húgomnak tavaly a következőt raktam össze:
AMD Quad-Core A8 6600K dobozos Socket FM2 /AD660KWOHLBOX/ -- 25-26
Gigabyte GA-F2A88XM-HD3 alaplap -- 15-16
4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Blu Edition CL9 (KHX1600C9D3B1/4G) * 2 -- 22
Cooler Master Force 500 fekete ház (FOR-500-KKN1) -- 12
500GB WD 3.5" Caviar Blue SATAIII 16 MB cache winchester (WD5000AAKX) -- 12
Chieftec 450W tápegység iARENA (GPA-450S8) 12cm OEM -- 10
DVD író -- 5---------------------------------
Ösz: 103.000 FtA gyári helyett kapott egy CM Hyper 103-as hűtőt, ezzel gyakorlatilag hangtalan.
A Giga lapocska szépen szuperál neki a konfigban Brüsszelben és 24"-os monitort hajt röccenésmentesen.
-
MurdR
veterán
válasz
Balathruin #17939 üzenetére
Tehát akkor hanyagoljam inkább?
vigyázok én mindenre
-
MurdR
veterán
Sziasztok.
El gondolkodtam egy komplett gépen amit hazavinnék, ASUS A88XM-Plus, benne egy AMD A8 7600. Ez mennyire jó párosítás? Nem vagyok otthon AMD fronton.
Valamint teljesen hülye vagyok ehhez az ANYU- APU izéhez, ezért még megkérdem azt Is, hogy milyen plussz teljesítményt adna ha beletolnék egy HD7750-et? Vagy nem tudna kommunikálni az APUval valami krosszfájeres izéként? -
Zsivaagoo
őstag
válasz
thefreeman #17933 üzenetére
CM Hyper 103 elég rá kb. ~7K.
-
thefreeman
aktív tag
válasz
Balathruin #17934 üzenetére
Akkor lehet egyelőre marad ez úgyis nem sokára el akarom adni a gépet. Csak gondoltam ha ez elég lenne hogy legalább az alap beállításokat bírja akkor talán ennyit költöttem volna rá.
-
Balathruin
veterán
válasz
thefreeman #17933 üzenetére
Nincs sok értelme a cserének, minimum egy normális rézmagost, de inkább egy 3 vagy több hőcsöves tornyot vegyél.
-
thefreeman
aktív tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy egy Arctic Cooling Alpine 64 Pro rev. 2 cooler mennyivel lenne jobb mint a gyári AMD hűtő? Ez elég silány a procit butítva használom mert a gyári hűtő nem bírta az alapbeállításokat játék közben(átlépte gyakran a 75-80 fokot is). Jelenleg a TurboCore kivan kapcsolva a cpu-nak 1.23125V van adva a GFX voltage 1.22500V. Ezzel a hűtővel bírná a 4.4GHZ-t? A gépem ott az aláírásomban. -
törölt tag
válasz
Balathruin #17931 üzenetére
Kösz, majd még ránézek, de előbb fejleszteni szeretném a gépet
-
törölt tag
válasz
Balathruin #17929 üzenetére
Őszintén megmondom nem tesztelgettem, ezt is véletlen vettem fel, nem vettem észre, hogy benyomtam az f9 et
de biztos jobban futna akkor, csak ps2 es szintre esne le a grafika. Egyébként jobban futott, mint a videóban, de fraps levette a gép erejét. A nagyobb baj, hogy mivel ez csak két magos gép, eltűntek a texturák, sőt a fél pálya is később. Ezért is adtam fel hamar
-
törölt tag
Srácok véletlen benyomtam a frapsot miközben próbálgattam a GTA 5 játékot, egy közepes APU-n!
AMD A6 6400K APU. Hátha valakit érdekel, feldobtam YT-ra a videót, normál beálításal 720P-ben 25 fps, de fraps nélkül kicsit több is, itt az egy perces róla: [link]
-
tom570
aktív tag
válasz
Balathruin #17925 üzenetére
Köszi , megoldódott, csak túlspiláztam.
-
tom570
aktív tag
válasz
Balathruin #17925 üzenetére
Köszi, de az nem gond, hogy a monitor kábel d-sub a kártya pedig dvi és átalakítóval van összekötve?
tehát amikor a monitor az alaplapra van csatlakoztatva akkor biosban átállítom a nb pcie slotra és utána elmentem a változtatást majd?
És ha átállítom akkor már nem jelenít meg semmit az alaplapi csatlakozóról? -
tom570
aktív tag
Sziasztok
Szeretném az APU grafikus részét leváltani egy dedikált kártyára. Mi ennek a pontos menete? un-installálom a drivert, beteszem a kártyát aztán hová csatlakoztatom a monitort? mikor állítom át a biosban hogy ne az integráltat használja és a többi és a többi.
Előre is köszönöm! -
Zsivaagoo
őstag
-
Vartanus
őstag
válasz
Zsivaagoo #17919 üzenetére
Most jön a DX12, Mantle már van majd jön a sok fejlesztő által érdekelt Vulkan API(ami némileg módosított Mantle API), már végeges a HSA 1.0 és év végére már jönnek azok a játékok és progik amik ezeket ki is használják. Az új apikkal lehetőség lesz a GCN-es IGP-kre a fizikát és kivágási műveleteket áttenni ami erre a modellre optimalizált játékoknál olyan gyorsulásokat hozhat amin lehet majd csak pislogsz/pislogunk.
-
válasz
Zsivaagoo #17919 üzenetére
Semmi gond nincs az A8-6600K-val, jó kis APU, de én sem vennék már, mivel van 27k-tól A8-7600. Prociban ici picit (<5%) elmarad az A8-6600K-tól, IGP-ben meg legalább 25%-ot ver rá, és tudja a PuMba által felsorolt dolgokat. Ez megérhet 1-3k extra költséget szerintem.
Az nem kérdés, hogy a Kaveri A10-esek túlárazottak, nem is kicsit.
-
PuMbA
titán
válasz
Zsivaagoo #17917 üzenetére
+3k-ba kerül ehhez képest az A8-7600 alaplappal együtt, szóval teljesen értelmetlen Richland-et venni. Kaverihez van HEVC (H265, x265) videó dekódolás támogatás, Fluid Motion, DX12, Win 10, lesz HSA, illetve WDDM 2.0, amik a Richland-nek sose a GCN videó architektúra hiánya miatt, aztán lehet nézni év végén, ha felrakjuk a Windows 10-et és a dolgok fele nem megy
Egy év végére már teljesen hallott platformot ajánlani, ezt te sem gondolod komolyan. Windows 10 alatt pedig ki lesz használva minden, hiszen a WDDM 2.0 már támogatja az egységes címteret, így a programozóknál a labda.
MasterMark:
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
MasterMark #17918 üzenetére
Szopik, nyalik, gombot varrik? Kisavazza a kádat + a WC-t? Elmosogat a konyhában?
Lehet, hogy sokabbat tud... De amíg szoftveresen nincs kihasználva - ez sajna nem rajtunk múlik, különben már 20 éve lenne 8-16-32-64 magos CPU 8-64 TB RAM címzéssel, multiuseres és multioprenceres szerverekkel natív módon és nem csak virtualizálva - addig LÓPIKULÁT sem ér.
Én elméletileg és gyakorlatilag is értek a favágáshoz, de ha Bp.-n vagyok, akkor sem fa, sem fejsze, sem Samu (nagy kalapács 5 kg-os fejjel minima), sem fahasító ék, sem láncfűrész nem van, ergo neonsárgára festett lócitromot sem ér ezen tudásom.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
solfilo #17914 üzenetére
Azt nem értem, hogy miért vesznek a népek Kaverit, ami a Richland-hoz képest CPU-ban erős visszalépés, ugyanakkor IGP teljesítményben még mindig a HD5670/6670 körül táncol a szint.
Ami megéri FM2(+) platformon, az az A8-6600K. (Húgomnak raktam össze tavaly egy A8-6600K-s gépet, Brüsszelben használja, műxik.) Ez hozza az alap FX-8320 felét CPU-ban (L3 cache hiány) és egy jó HD5670 szintet. Ez már (időnként erős) kompromisszumokkal mindenre használható APU. Erre lett kitalálva.
És az ár:
AMD Quad-Core A8 6600K dobozos Socket FM2 /AD660KWOHLBOX/ -- 26
Gigabyte GA-F2A88XM-HD3 alaplap -- 16
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Össz.: 42KEnnél jobb ár/teljesítmény mutatót rohadt nehéz összehozni alaplap + 4 magos CPU + alap VGA kategóriában.
Ha valaki pedig a VGA teljesítménnyel elégedetlen, akkor egy dVGA kártyát kell betenni mellé és ha így sem elég jó a cucc, akkor platformcsere:
- 1. FX-6300-83xx
- 2. Intel i5 -
válasz
MasterMark #17915 üzenetére
Valóban, de ez még nem magyarázza, hogy miért ennyivel drágább még most is és hogy miért A10-nek hívják, mikor csak 384 számolóegysége van.
-
Persze, nem is vitattam, én is okkal vettem A8-7600-at.
Nagyobb ugrás teljesítményben gondolom a DDR4-nél lesz már csak, kb elérték, amit a memóriasávszél enged. Feltételezem egy DDR3-as 7750 (512 shader) sem lenne sokkal előrébb a grafikonon.mod: és valóban, elég gyengus az 512 számolóegység is.
Azért elég durván megjósolta Oliverda, hogy mennyit fog tudni az A10-7850K a HD6670 GDDR5-höz, vagy akár az A10-6800K-hoz viszonyítva.
Mit tudhat majd vajon a Kaveri GPU-ja?
összehasonlításnak a Kaveri tesztből:
-
PuMbA
titán
válasz
solfilo #17910 üzenetére
Igen
A grafikonon viszont az is tisztán látszik, hogy az integrált GPU-ban az A8-7600-zal megegyező R7 250 DDR3 és GDDR5 memóriával szerelt változata között jóval nagyobb különbség van, mint az IGP ráncigálásának, ami csak ilyen kapálózásnak tűnik, annyira keveset hoz. Az R7 250 a 384 shader egységével és a GDDR5-tel szénné veri (majdnem +50%) az A10-7850K-t a felesleges 512 shader egységével.
-
Arra akartam kilyukadni, hogy ha a linken lévő adatok helyesek, akkor összességében visszalépés a Godavari a Kaverihez képest. Páronként enyhe IGP órajel emelkedés, és jellemzően enyhe processzor visszalépés, néha durvábban, kivéve a flagshipnél. Az A10-8850K minden téren javít.
Egyébiránt az IGP tuningja tud tovább gyorsítani, a memóriasávszél limit ellenére is.
Szóval az a lehangoló nekem, hogy visszalépés összességében. Nem tudom mennyi értelme lesz ezt így kihozni, gyanítom elég sokat fog rontani az AMD megítélésén.
-
PuMbA
titán
válasz
solfilo #17874 üzenetére
Azért "lehangoló" a helyzet, mert ennyit tud az architektúra
Az A8-7600 az A10-7850K sarkában van maximum 3-4 fps különbséggel 12k-val olcsóbban a memória sávszélesség limitáció miatt, tehát húzkodhatják a proci vagy GPU órajeleket az egekig, de a DDR3 miatt nem lesz gyorsabb, cserébe befűt
A lehangolást pedig nem így mondanám, mert az A8 7600 egy kiváló ár/érték arányú processzor amely viszi a GTA V-öt simán és a Godavari-val még csökkenhet is az ára
-
válasz
Vartanus #17906 üzenetére
solfilo
Mikor FM2-re váltottam, egy c2 duoról váltottam át, ami megváltás volt játékok szempontjából. Olcsó volt, modern, leesett az állam hogy milyen jól visz mindent, örültem. Egy évig hajtottam kb.Vartanus
Újan Sandy-t fölösleges venni, az Ivy-t sem javasolnám, ha már egyszer ott az optimalizált Haswell, jobb igpuval, kevesebb fogyasztással 10-20% plusz teljesítménnyel. De így viszont egy 20-40 pénzt simán rá lehet dobni, a alaplapok is drágábbak.
A játékokban nagy változást nem tapasztaltam, tripla A kategóriás játékok közül amelyik jól van optimalizálva nem tűnik fel nekem hogy most 40-50 helyett fix 60al fut valami. Pl. Crysis 2. Metro2033nál a minimum sokkal magasabb, nincs ugrálás a minimum és a max között.
Régebbi agyonoptimalizálatlan játékokba meglepő a fordulat, ahova tényleg kell az egyszálas teljesítmény: pl. Arma 2 OA, no ott rendesen meg tudott fektetni procikat, mondjuk ezt az intelt is meg tudja. ETS2-zöm még, ott sem volt rossz fps-em eddig sem, de stabilan majdnem a dupláját hozza ott is.
Szóval érződik hogy akár egy izmosabb vga-t is képes lenne kihajtani, de szvsz fölösleges, maradok a kompromisszumok mellett, a barátságosabb TDP érdekében. -
válasz
bobalazs #17904 üzenetére
Gondolom az új árakat hasonlította össze. (ahogy az i5-2400 is olcsóbb volt annak idején, úgy az Athlon X4 740 is került korábban 15k-ba)
Nyilván jobb az i5, de nem egy kategória, sem teljesítményben, sem árban. FM2 értelme az IGP, nem a procierő.Egyébiránt FPS-ben is duplát hoz, mint a Graphic Score benchmark?
-
válasz
MasterMark #17903 üzenetére
lófüttyöt. Eladtam a lap procit költöttem rá 15 pénzt, és nehogy má ne kapjak egy 3 éves cuccot meg olcsón.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- E-roller topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Gigabyte alaplap topik
- Házimozi belépő szinten
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Ryzen 3 3200G processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600G 4,4GHz 19MB 65W AM4 Integrált Radeon Graphics 1 év gari
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged