Új hozzászólás Aktív témák
-
H.Laci
csendes tag
válasz
Balathruin #16299 üzenetére
Szia. A számítógép már megvan egy ideje. A Videokártya pedig alkalmi vétel volt. De van esetleg arra ötleted miért nem akar dual -bán menni? Üdv.:Laci
-
Balathruin
veterán
válasz
H.Laci #16298 üzenetére
direkt azért vettem ezt a karit, hogy dualban menjen
Felesleges volt, mert a dual szinte semmit nem hoz. Inkább venned kellett volna egy erősebb kártyát... 5800K + 7750 -
H.Laci
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni. Adott egy ASrock FM2A85X Extreme4 alaplap+A10-5800k proci. Ehhez vettem egy ASUS HD6670 GDDR5 1024Mb Videókarit. De sehogy nem tudom dualban meghajtani. Van esetleg valakinek ilyen tapasztalata. Segítsetek légyszi, mert direkt azért vettem ezt a karit, hogy dualban menjen. A Catalyst centerben nem ajánlja fel a dualt. A Biosban engedélyeztem a dualt elvileg. Szóval nem tudom mi lehet a baj.
Előre is köszönöm.
Üdv.:Laci
-
toyone
őstag
válasz
ittakary #16295 üzenetére
Nem tudom hogy a lapoddal menni fog-e, v1.1 a legfrissebb.
Ha benne van a listában akkor 25. oldalon talán meg lesz a megoldás. Bár azt sem tudom hogy Ricsivel megy-e majd.szerk.
Gondolom energiagazdálkodásos, TDP limites, stb cuccok kikapcsolásán azért túl vagy. -
toyone
őstag
válasz
Balathruin #16291 üzenetére
Szerencsére az MSI külső órajel generátoros, így a nem "K"-s procit is tudom húzni. És nem is megy rosszul, így felettébb mókás. Még egyel visszább is vettem a szorzót hogy valami értékelhetőbb NB órajelet menjen.
-
válasz
Gaborka30 #16287 üzenetére
Szia!
A lap nem kifutó, FM2+ foglalatos, bele megy még a Kaveri is. (A10-7850K, stb., idei megjelenésű procik)
Az APU gyengébb, mint az 5830-as, a kártyát tartsd meg. Idővel nem árt majd a lapba tenned egy erősebb procit, pl Athlon X4 750K/760K/860K.
Hogy proci erőben hol van a mostani géped a kiszemelt kombóhoz képest, azt nem tudom. -
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
Lenne most lehetőségem egy 'Asrock FM2A88X Extreme6+' + AMD A6-6400K kombó vásárlására jó áron.... Jelenleg egy intel core2duo E 6400-as procim van. Ez a kombó mindenképpen előre lépés lenne, de.. nem nagyon vagyok tisztában ezzel az APU-s dologgal. A videókártyám egy Radeon 5830-as, azt azért megtartanám... Az APU az olyan mint egy videókártya, ugye? Jobb, vagy rosszabb, mint az 5830?
Érdemes cserélni, vagy ez már kifutó alaplap és proci ?
A válaszokat köszönöm! -
válasz
tzimash #16285 üzenetére
Esetleg nézd meg még ezeket, HDMI-vel: GIGABYTE GA-F2A88XM-HD3, MSI A88XM-E35 - előbbi volt nekem, és meg voltam vele elégedve, utóbbiról Anandtech-en is jókat írtak. Olyan Extreme4+-os deszkám is volt, szvsz azzal sem nyúlsz mellé, de nekem nem tetszett, hogy kicsit jobban melegedett a Giga-nál, valamint hogy recsegett-ropogott, amikor valamit rádugtam, míg a Giga-nál ilyen nem fordult elő.
-
varmi2
nagyúr
válasz
tzimash #16283 üzenetére
Igazából két hasonló lapról van szó, de én az asrock-ot venném, azért mert van rajta hdmi csatlakozó, és 8 sata port, bár feleslegesen sok az a 8. Inkább a hdmi jelenléte miatt venném az ashrockot. Van jelenleg gigabyt alaplapom, és ashrock is, mindketővvel elégedett vagyok.
-
tzimash
őstag
Hali!
A8 6600K alá melyik a jobb lap az alábbi kettő közül és miért az?
ASRock sFM2+ FM2A88M EXTREME4+
vagy
Gigabyte F2A88XM-DS2? -
HolyFire
aktív tag
Üdv!
Segítségeteket kérem. Van egy A10 5800K apum...asrock alaplapban. Múlt hét szerdán még ment...másnap már nem. A gép elindult...de nem adott képet egyik kimeneten sem. Az alaplapot elküldtem gariztatni...ma vettem egy másik asrock lapot...ez már FM2+...össze is raktam a gépet...de semmi. Meg se nyikkan. El sem indul. Az apu-val lehet a probléma? Vagy a táp rossz? Kipróbáltam egy régebbi Intel core2 konfigban a tápoat és ment vele a gép. A Core2 kis tápjával kipróbáltam az A10-es konfigot..ekkor a táp már elindult...de semmi más.
Esetleg van valaki Székesfehérvár környékén aki letesztelné nekem az A10-et ?
-
törölt tag
válasz
vodkaboy22 #16271 üzenetére
20k-ért kaphatsz GDDR5-ös R7 250-et, amihez elég lenne a tápod és még a legerősebb APU-ra is ráver jó pár %-ot...
Persze ha nem fér be a házba az más dolog, de szerintem felesleges lecserélned az A10 6790-et, főleg ilyen Kaveri árak mellett... -
válasz
vodkaboy22 #16277 üzenetére
Jön még a Carrizo, elvileg FM2+os lesz, igen. (Bár vannak pletykák, hogy nem lesz belőle asztali verzió, helyette Kaveri refresh.)
(#16276) pcgamer01: nincs mit!
Annyi kiegészítés még, hogy régebbi motorokban biztos, hogy a 4850 a jobb, újabbakban viszont az APU-k a nyerők. (főleg ha a kártyán el sem indul a játék) -
válasz
vodkaboy22 #16274 üzenetére
Fentebb pont linkeltem, hogy cca 17-18%-kal erősebb a Kaveri a 6800K-nál. (ami ugye igp-ben egyenlő a 6790K-val). Tuningolni kellene az A10-7850K-t, hogy megmaradjon ez a különbség, de ez meg lutri, illetve RAM sem ártana gyorsabb szerintem.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Balathruin #16272 üzenetére
Mert elírtam: Ilyen alaplap
MSI A88XM-E35
Munkahelyen vagyok... -
Apollo_21
addikt
válasz
Abba a lapba az A10-6800K a max ami belemegy.
-
Balathruin
veterán
válasz
Az a proci bele se megy.
-
vodkaboy22
addikt
Van értelme cserélni egy A10-6790K-t (IGP-t stabilan 1.1Ghz-en tudom futtatni magokat 4.5Ghz-en ) egy 7850K-ra?
dGPU-nak se hely se kakaó nincs a tápból (Fanless silent 400W-os FSP táp.)
Ram-ok: 2*4Gb 1866-os.
Alaplap MSI A75M-E35 asszem. -
válasz
pcgamer01 #16269 üzenetére
Szia! Erősebb mindegyiknél valamennyivel. Az A10-7850K és A10-7800 van hozzá a legközelebb. (ha KIT-ben van melléjük téve minimum 2133 MHz-es RAM). De ugye modernebbek, kevesebbet esznek, minden féle hardveres gyorsítást tudnak, dx11, HSA, Mantle, stb.
Ezek az APU-k alulról súrolják a 6670 GDDR5 teljesítményét.
Kis tuninggal le is tudják hagyni a 6670-est.
A 6670 kicsit le van maradva a 4850-től. (igaz, nem vészesen, GTS450 kb HD4850 szint)
RAM órajelének hatása az A10-7850K esetében.
források:
Kaveri teszt
6670 teszt -
pcgamer01
senior tag
Üdvözletem!
Olyat szeretnék kérdezni hogy egy HD4850 melyik Apu-s procival ér fel?
-
Vartanus
őstag
Létrehoztam az Asus FM2(+)-os lapok topikját, minden Asus tulajt várok szeretettel
A topik ezen linken elérhető bárki számára
-
-
válasz
Xing55 #16265 üzenetére
Nem nagyon találtam tesztet hirtelen, csak ezt. (külön grafikonon van az A10 és az A8, de a beállítások ugyan azok, így összehasonlítható) Érezhető a különbség (játszhatóság határán pont ennyi kellhet), de ha később lesz dVGA, akkor vedd az A8-at.
Egyébként lehet már kapni több Kaverit is hazai boltokban. Az A8-7600 erősebb játékokban, mint az A10-6800K. (de nem költenék ennyit, ha lesz dVGA később)
-
törölt tag
-
Xing55
csendes tag
Sziasztok olvasgattam a fórumot de az enyémhez hasonló kérdést nemigen találtam. Szeretnék új gépet összerakni Én az alábbi konfigra gondoltam A8-6600k, MSI A88XM.E45 alaplappal, Kingston DDR3 1866 8GB HyperX Beast memóriával. A 6600k-s processzort meg tudom venni 23k-ért nézegettem 6800k-s procit is de az meg 10-12k-val drágább és igazából annyit nem hoz teljesítményben bár külön erre nem találtam használható tesztet. Papíron jobbnak kellene hogy legyen grafikus teljesítménybe is de ez nemigen látszik. Valahol találtam fps adatokat és 1-2 fps különbség volt talán BF3nál. A kérdés az lenne, hogy megérné-e mégis a 6800k azt a plusz 10 ezret? Alapvetően BF3, F1 2013, meg talán kis Planetside 2-vel játszanék. Kaveris APU-kat meg nemigen találtam még mindig a boltokban. Videókártyára egyenlőre nem lesz pénzem, meg inkább ssd-t vennék előbb.
Előre is köszi a válaszokat!
-
vodkaboy22
addikt
Hali használt már valaki A10-6790k (6800)-át passzív hűtéssel?
-
Vartanus
őstag
válasz
solfilo #16258 üzenetére
Tessék a Crossblade Ranger
Anno pl Fiery mondta hogy számíthatunk GDDR5-ös konfigurációban Kaverire,hát semmi sem lett belőle. Bár az igaz, hogy eredetileg Kaverit a refresh Trinty(Richland) helyébe vártuk. Lehet megint lesz egy jobb steppinges Kaveri FM2+ba Carrizo helyett és a Carrizo már csak FM3-ba jön DDR4 támogatással 2016 elején.
Majd meglátjuk úgy is.
Ui kérdem másoktól is hogy esetleg van-e igény egy külön topikra Asus FM2(+)-os alaplapok körében. Ha igen nyitok egyet amiben irnék a mostani A88X-PRO lapról és ha összejön a Crossblade Rangerről is.
-
Vartanus
őstag
válasz
solfilo #16227 üzenetére
Szabad
Egy Asus ROG Crossblade Ranger lesz ha összejön
A Carrizo szerintem jön FM2+ba úgy emlékszem hivatalos AMD roadmap-ban is szerepelt Carrizo+FM2+. Tudom,hogy Fiery-nek nagy rálátása van és Aida-sként hamarabb kapnak infókat az AMD-tól hogy már előre felkészülhessenek az újabb procikra,de azért nem kell 100%-osra venni amit mond. Az AMD hivatalos közleményét várjuk meg,addig semmi sem biztos.
-
Dhampir
félisten
válasz
Balathruin #16255 üzenetére
Köcce, közben a milyen notebookot topicban elcsíptem a srácokat.
-
Dhampir
félisten
Nem is tudtam, hogy egy csomó ismert arc itt nyomul.
Egy AMD notebookos topicot kerestem, de erre találtam. Még keresem, hogy mi volt az. :-)
-
gycs02
tag
Sziasztok!
Használ valaki AMD A8 5600K mellé dVGA-t?
Már több helyen érdeklődtem, kisebb nagyobb szerencsével, várnám innen is az infókat.Köszi
-
válasz
Balathruin #16244 üzenetére
+1
-
szudar90
csendes tag
válasz
Balathruin #16238 üzenetére
Elég lenne, csak gondoltam FM2 időtállóbb ... vagy rosszul gondoltam ? xD
-
szudar90
csendes tag
Sziasztok !
Szerintetek melyik processzort válasszam 1080p-s filmek lejátszásához,(esetleg 3D film ?), netezéshez ?
Játékra egyáltalán nem kellene. -
MC Pite
veterán
válasz
Balathruin #16232 üzenetére
Felezze le a memória sebességet? Főként ha az IGP-t is akarja használni
-
válasz
Balathruin #16232 üzenetére
Eddig ok, csak az IGP-nek nincs saját memóriája, így a rendszerét használja, a kommunikáció viszont gyorsabb, ha két csatornás módban futnak a modulok, így nem fojtja meg az igp-t a memóriasávszél. Dual graphicsnál meg ha jól tudom, úgy megy, hogy egyik képkockát az igp, másika(ka)t meg a dVGA és kezdődik elölről. Így ha az igp nagyon lassú, mert visszafogja a memszávszél, akkor rá kell várnia a kártyának.
De lehet full nem így megy, rég olvastam erről.
-
Balathruin
veterán
Szerintem mehet bele 1x 4GB is. Úgy tudom a dual grapics csak annyit csinál, hogy aktiválja az integrált video-t, hogy együtt számoljon a videokártyával. Szerintem amúgy nem lenne sok értelme, de ha pont olyan kártyád van ami megy dualban, akkor megpróbálhatod, hátha lesz néhol több FPS.
-
GIJoe
addikt
válasz
Balathruin #16229 üzenetére
Ez jó hír, akkor már csak az a kérdés, mivel 2 slot van egy 4 GBos modul menjen bele, (később bővíteni) vagy 2x2
-
GIJoe
addikt
Üdv, piszok olcsón, fel kell újítanom egy gépet, és AMDt veszek bele, az lenne a kérdésem, van e igazi jelentősége h dual chanel a memória v sem? 4 GB ramot kevésnek érzek hogy abból megy majd a vganak ram.. tehát 2x2 v 2+4 GB ram lenne jobb? (CPU:A8-6500, FM2A55M-HD+, 6570 Radeon a gépi gépből..(dual graphic, elvileg menni kellene)
-
MC Pite
veterán
válasz
Vartanus #16225 üzenetére
Amennyit játszok és amivel, az alapján megy a diszkrét vga... mint érdekesség villanyozott fel a DG, papíron jól mutatott, és gondoltam hogy az évek alatt már végre használhatóra csiszolták. Igaz, főként egy zero core-os passzív kombináció lenne az igazi, de annyit meg pláne nem költök, főként ha ilyen bugos.
-
MC Pite
veterán
válasz
Razermazer #14008 üzenetére
DG-nak olvasgatok utána, egy 6800K mellől eladósorba került a 7770 (kihasználatlanság), de azt néztem hogy 'köztes' megoldásnak kipróbálnék egy 6670et... Grafikonokon jól mutat (főleg a DDR5össel), viszont úgy látom sok user számol be arról hogy lagol ezerrel.
Erre van már valami megoldás (szinkronba hozni igp/gpu órajelet, ram auto sebességen[1333ra veszi vissza 1866 helyett] egyéb), vagy ez ilyen; felejtős?
-
FoLey-v
addikt
válasz
Balathruin #16219 üzenetére
AIDA 64 szerint most 44 fokon van,terhelve még nem néztem meg,majd tesztelgetem.
-
Balathruin
veterán
válasz
FoLey-v #16218 üzenetére
Meg kell próbálni, figyelni kell, hogy mennyire meleg.
Nálam egy Közvetlen érintkezésű 3 hőcsöves Xigmatek van lekvár pasztával, nem hatalmas, de egész magas (11, vagy több éves ATX házba nem fér be rendesen). Lassan mennek a ventik, a procié 800-900 közt, a gyári hűtés kifele fújja a házból 1600-as fordulattal + van elől egy gagyi tápnak 12 centis ventilátora 5V molexen, egy másik béna tápnak pedig a procihűtőn (szintén 5V molexen), segít tovább vinni a légáramlatot kifele a házból
Alapon
Prime95 large FFT -
FoLey-v
addikt
válasz
Balathruin #16217 üzenetére
4Ghz-re felhúztam,de mintha CS GO alatt nem lenne egy hajszál beakadása 4,2Ghz-re nem tudom,hogy érdemes lenne felhúzni egy LC POWER Cosmo Cool LC-CC-82 hűtővel.
-
FoLey-v
addikt
válasz
Balathruin #16215 üzenetére
Ramokat rég meg tettem 1333 helyett 1600Mhz-en járnak,igp-t már nem használok,helyette ATI HD 4850-est használok,proci húzásában kételkedtem,hogy +200-400Mhz húzásával alig gyorsulnak.
-
FoLey-v
addikt
Szerintetek érdemes kikapcsolni a turbo-t és 4ghz-re felhúzni a nem erős A6-5400K procimat vagy felesleges és turbo bekapcsolásával mi az előnye és hátránya?
-
válasz
Bander78 #16212 üzenetére
Én most feltelepítettem az ASUS AI Suite III-at és tök faszán lehet OS alól állítani gyakorlatilag MINDENT ami a tuninghoz kell. Iszonyat kényelmes. Tök frankó ventiprofilt lőtt be magának a program (!!!!) egy kalibrálás után (!!) szóval ez így most idáig nagyon pozitív.
Egy bajom volt vele, hogy az előlapi USBket nem kezelte a lap.. Mondjuk lehet az volt a baj, hogy nem dugtam rá az alaplapra a kábelét
Viccet félretéve tényleg tetszik idáig.
-
Bander78
tag
válasz
ittakary #16210 üzenetére
Én is ilyet vettem, szintén 6800K-val. A lap rendben van, ami említésre méltó:
1. A chipset hűtő alapon is forró, erre egy külön venti fúj a ház oldalán (az előző 939-es giga lap is ilyen volt, ezért sokkolt annyira). Az a borda lehetne 3x akkora is. Ezt esetleg nálad is megnézhetnéd... A vrm hűtő langyos, az ok.
2. Ha alapon hagyok mindent, turbót bekapcsolva, akkor csak 43x-os szorzóra emel terheléskor, és nem 44x-re. Mivel a turbót kikapcsoltam (így max 41x megy) ez nem hat meg. Egyébként ha kézzel lövöd be a szorzó max értékét, akkor rendben oda is kapcsol.
A proc. feszültségét érdemes autón hagyni, ha érdemben csökkentettem teszteknél fagyott. Ha növeled a szorzót, a feszt is emeli mellé, de ami az érdekes, hogy az alapjáarti feszültség (tehát a 20x-os szorzó melletti) is nő.
A biosból történő ventiszabályozás elég jó, lehet a procihűtőt minimumon pörgetni. -
Vartanus
őstag
válasz
ittakary #16210 üzenetére
Semmi ördöngőség nincs benne pláne egy olyan lapnál mint a tied
Nézz meg egy MSI X-POWER vagy egy Asus Extreme lapot ott vagy 200 opció van csak a tuning részlegen a biosban.Azt javaslom tedd azt amit én anno.Pár éve biosba sem mertem belépni nehogy tönkrevágjam a gépem. Aztán rászántam magam és végignéztem az akkori( Socket 939-es Abit A8X) lapom biosának össze opcióját,kipróbáltam mi mit csinál stb. Aztán az össze többi következő lapomnál így tettem 3-4év és pár alaplapcsere után már magabiztosan tuningolok.
-
ASUS A88XM-PLUS lapot vettem múlt héten. Tuninghoz abszolút nem értek mert ez már annyira spéci lap szóval majd havernak kell szóljak hogy segítsen
-
colossal89
tag
válasz
Rudibeastx #16208 üzenetére
Működni kell vele, ha az alaplap is támogatja az OC 2400Mhz-t. Az igaz hogy a proci-ban van a memória vezérlő és nem alaplapon, mégis számít az alaplap hajlandósága. 1866-t bír hivatalosan a proci, de szoktak vele menni 2400-on.
-
Rudibeastx
újonc
Sziasztok, egy kérdésem lenne. Venni szeretnék egy AMD X4 A8 6500-as processzort. Mellé 2x4 GB HyperX Beast ramot tervezek amik 2400Mhz-en működnek. De nem tudok rájönni, hogy képes-e a proci kezelni a 2400Mhz-et vagy vennem kéne esetleg 1600Mhz-eseket inkább. Erre szeretnék választ, előre is köszönöm!
-
Apollo_21
addikt
válasz
colossal89 #16205 üzenetére
Kár, de valahol sejtettem
-
Apollo_21
addikt
Hali!
Bugyuta kérdés..talán megsem érné a klimpírozást
De fm-ben olyan prociról tudni/hallani amiben esetleg hibás, nyugvó mag nemlett aktívvá téve bármi miatt, mint anno Phenom és társai esetén? -
Balathruin
veterán
válasz
kertosz #16202 üzenetére
Nálam most 4GB Kingmax és 2GB Hynix van a gépben, alapból 1333 cl9 1,5V ramok, 2 időzítés más, de az alapból átáll. Most 1600 CL9-en vannak, 4FPS + volt. 1866 csak CL11 lenne, azt még nem teszteltem, hogy jobb lenne-e. Vehetsz nyugodtan 2000 feletti ramokat is, max. lassabban járatod.
-
kertosz
újonc
válasz
Balathruin #16201 üzenetére
Szia, köszi a válaszod.
Akkor elég szépen teljesít
Milyen ramokkal használod?Én 4GB-nyi kitet [2x2GB] társítanék mellé, csak eléggé „fehér holló-számba” mennek ilyen méretben az 1866MHz-es darabok, ezért is kérdem, hogy a hétköznapokban mennyire érezhető a különbség az 1600-as modulokhoz képest ...
-
Balathruin
veterán
válasz
kertosz #16200 üzenetére
Üdv.
Nálam elég jól megy az APU, Skyrim 1280x960 felbontásban közepes-magas keverékes egyedi beállítással, 16-os anizotróppal teljesen jól megy (még nincs modolva), FPS-t nem tudok mondani, de közepesen szerintem 30 körül lehet. Grid 1. része 1600x1200, max. beállításokkal + valamiféle level 8 szűréssel 1 pályán tesztelve, FPS-t néha figyelve, 30 körül (felett) volt. Need for Speed Most Wanted textúra moddal és effekt javító enb-vel szépen megy (1280x960), Need for Speed World fájlban túrkálós max. beállítással (visual treatment off) elég jól megy, 1-2 helyen láttam, hogy kicsit szakadozik a kép, de nem lassult le, vagy akadt be a játék, azóta még húzva is van a gép. Még az új Most Wantedet is végigszenvedtem, ott nincs sok beállítás, minimumra volt véve és szerintem nagyon jól ment, a betöltésnél a mozgó szöveg akadt mielőtt játékba rakott volna, de az meg nem számít.
Még egyszer BF4 Sigle-t próbáltam rajta minimumon, ott valamiért a ramot nem használhatta ki (6GB, 1GB a GPU-nak) és párszor megállt tölteni, amikor elkezdett kaparni a HDD, pedig másnál 4 gigával és elég gyenge kártyával és procival nem volt ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged